Fjordkraftkamper i dag + dette med karantener

4 kamper på Fjordkraft-programmet i dag

Nesten full runde i Fjordkraft-ligaen i dag. 4 kamper som, hvis man utelukkende ser på tabell, alle kommer til å ende med en hjemmeseier. Men… så er det dette med å spille kampene da.

 

Stjernen – Grüner klokka 18.30

Stjernen møter Grüner til bunnkamp i Stjernehallen. Stjernen med en målsetting om å klatre på tabellen kontra fjoråret møter Grüner med målsetting om å bli bedre enn Narvik denne sesongen etter hva jeg leste meg til her om dagen. Grüner leverte absolutt ingen dårlig forestilling på Jordal så ingen walk-in-the-park for Stjernen dette.. selv om navn på blokka kanskje klinger høyere på Stjernen enn på Grüner. Jeg tror ikke det er lenge til Grüner tar sin første 3-poenger.. det kan utmerket godt skje mot Stjernen om de spiller som de gjorde på Jordal.

 

Frisk Asker – Manglerud Star klokka 18.30

Frisk Asker spådd helt nede på 7 plass av mange denne sesongen har begynt veldig bra og ligger pr nå på andreplass og møter Manglerud Star som ligger på en femteplass etter 3 spilte kamper. Foreløpig ser det ikke ut som noen av lagene savner de spillerne som forsvant før sesongen i vldig stor grad. Selvsagt skulle MS hatt Booth for avslutningee sin skyld, men når du har Trygg i dytten så renner måla inn uansett. Han kan fort bli tunga på vektskåla i dette oppgjøret.

 

Storhamar  – Narvik klokka 19.00

Storhamar på tredje og altså i toppen av tabellen som spådd møter Narvik som ligger på 8-plass pr nå med sin ene seier på tre kamper. Storhamar hadde en liten kortslutning etter en periode mot MS og tapte 1-6 på de to siste perioder.. man får anta at den matchen er nullet ut annet enn å huske at “sånt gjør man bare ikke”.. Narvik med seier og tap mot Sparta hjemme i Narvik må nok opp enda litt mer i ringa mot Storhamar på Hamar. Storhamar på sin side (bokstavelig talt) snakker om revansje etter denne mentale glippen.

 

Stavanger – Lillehammer klokka 19.00

Stavanger – Lillehammer, sjette mot sjuendeplass, nabooppgjør på tabellen. Stavanger eneste lag på tabellen med bare 2 spilte kamper. Både Stavanger og Lillehammer har tapt for Storhamar. Lillehammer med Bull og Martinsen har kanskje ikke kommet ut av startgropa helt som de hadde sett for seg. Det kan nok forandre seg etter hvert som laget setter seg mer og mer helt fra Partanen/Gran bakerst til Martinsen foran. Stavanger spådd helt i toppen av absolutt alle kommer no til å ville vise 200 på tribben at det skal vinnes i år også.

 

 

Så til dette med karantener :

Det har blitt spilt 17 kamper til nå i Fjordkraft-ligaen. Det har blitt delt ut ca 560 utvisningsminutter tilsammen og antall karantenesaker er 4. 1 innmeldt sak endte i ingen karantene mens 3 saker (1 innrapportert og 2 matchstraffer) har endt i karantene. Umiddelbart begynner diskusjonen om lengden på disse karantener, samt intelligensnivået på Disu. Det etterlyses mangel på em rød tråd i sakene samt mye strengere straffer for hendelser (spesielt hvis det ikke gjelder en fra egen klubb). Det er ikke uvanlig at en stygg takling på egen spiller i en kamp klassifiseres som verdens reneste takling i kampen etter når skyldspørsmålet går andre veien.

Det som for meg er åpenbart er at om man skal være med på å diskutere disiplinærstraffer etc så må man være i stand til å ta av klubb-brillene og se på hver sak så objektivt som bare mulig.

Man må også ha med seg i betraktningen av ønsket idømt straff at det er ikke konsekvensen av handlingen som skal straffes, men selve handlingen og dens alvorlighetsgrad.

Forsøk på et litt “dumt” eksempel; Om en spiller utfører en tripping i spillets gang (dvs ikke noe høgg eller vanvidd-oppførsel) og fallende motspiller seiler inn i vantet og knekker beinet, så får man en typisk handling kontra konsekvens-sak. Ser man på mange diskusjoner rundt omkring ville jo mange da rope på matchstraff fordi han knakk beinet.. men handlingen er jo bare en 2-minutter.

I hver eneste sak må mange kriterier sees på:

-situasjon oversiktlig eller ikke

-fart og kraft

-overlegg eller “uflaks”

-skaderisiko

-ansvarlighet

-sårbarhet

-gjenganger ikke gjenganger

 

Jeg synes det i altfor stor grad sammenlignes saker mot hverandre. Basert på alle kriterier som må sees på ved hver eneste sak så er ikke altfor mange saker 100% sammenlignbare og derfor må man akseptere en viss forskjell i bedømmingen av karantene.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg