Full runde i Get i dag

Som vanlig er 8 av 9 lag i aksjon i midtukekamper, Laget som får hvile denne runden er Storhamar som dermed blir værende på tredjeplass med sine 81 poeng på 39 kamper. Vålerenga og Stavanger som ligger foran Storhamar på tabellen har hhv 85 og 81 poeng på 38 kamper.

I bunnen, dvs bunn 3, virker det som det nå må gjøres om til bunn 2 siden Manglerud Star sist vant hjemme mot Frisk Asker og innkasserte 3 meget viktige poeng. Striden, om vi kan kalle den det, om den 8 sluttspillsplassen står nok nå i realiteten mellom et Stjernen som sliter veldig og nå også mistet/ga opp trener, og skal avslutte sesongen med Gulliksen, og Ringerike som er i dytten spillemessig men sliter litt med effektivitet og gevinst i form av poeng. Det er 15 poeng mellom Ringerike og Stjernen. Det vil si at selv for hver kamp begge disse lagene taper så rykker Stjernen nærmere sluttspill, for Ringerike må vinne kamper for å nå dit.

Antatte kvartfinaler pr i dag (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) ihht tabell:

Vålerenga – Stjernen, Stavanger – Manglerud Star, Storhamar – Sparta og Lillehammer – Frisk Asker. Men så gjenstår å se om noen av lagene velger det bedre plasserte laget enn de må.

Denne runden:

Kampene i dag er Sparta – Manglerud Star, Lillehammer – Ringerike, Vålerenga – Stjernen og Frisk Asker – Stavanger.

Det er lett å “gå i fella” og sette H, H, H, B som resultat på disse kampene uten å tenke så mye mer på det, men runde etter runde viser jo at stort sett kommer det gjerne et resultat man ikke forutså. Fortsetter Manglerud det gode spill? Klarer Ringerike å gjøre en god match på Lillehammer? Får Stjernen et løft pga trenerbytte? Slår Frisk Asker tilbake etter tapet på Manglerud?

 

Sparta – Manglerud Star

Sparta tapte 1-0 borte for Storhamar i forrige runde, mens MS vant 4-2 hjemme mot Frisk Asker. Dette blir et tøft og tett oppgjør, men jeg tror ikke det holder helt inn for Manglerud i Sarpsborg. Det ender nok trolig med 0 poeng i kofferten på vei hjem.

Lillehammer – Ringerike

Ringerike har ikke gjort det spesielt bra mot Lillehammer borte, kanskje snus det i dag? Lillehammer på sin side har nå nesten-kontakt med lagene foran, det er kun 7 poeng opp til Storhamar på 3 plass. Jeg tror dessverre at Ringerike igjen får det tøft borte mot Lillehammer. Liker ikke å innrømme det, men sånn er det. Når det er sagt; Jeg lar meg gjerne overraske i kveld av et Ringerike på jakt etter Stjernens plass.

Vålerenga – Stjernen

Sterke Vålerenga hjemme mot et Stjernenlag som ikke får det til å stemme denne sesongen. Kanskje var ikke trener rett for akkurat dette mannskapet? En fotballtrener jeg engang hadde snakket masse taktikk rett før kampen skulle i gang. I det vi gikk ut på banen sa min stopper-kollega til meg “vi speller som vi pleier vel”.. Det hjelper altså ikke med store navn eller ny taktikk om ikke mannskapet er riktig. Stjernen gjør lurt i å bygge med de unge gutta som de ser ut til å gjøre nå. Vålerenga vinner denne klart tror jeg.

Frisk Asker – Stavanger

Frisk Asker i ingenmannsland på tabellen mot Stavanger som kan vinne serien og dermed velge først, kan bli en stygg affære i Askerhallen om ikke FA krummer hempa og viser seg mer frem. Stavanger vinner i forrige runde på straffer mot Vålerenga mens Frisk Asker taper for Manglerud. Er man nå for FA sin del inne i en transportetappe mot sluttspillet? Er tanken “vi vinner ikke serien eller topp4 uansett, så nå roer vi ned og bare spiller ferdig”? Jeg tror det blir borteseier i Askerhallen i dag.

 

Hvem har så igjen hvem?

Vålerenga: Stj, Rin, Lil, FA, Spa, Sto, MS, Sta, Stj, Rin

Stavanger: FA, Spa, MS, Sto, Stj, Rin, Lil, Vål, FA, Spa

Storhamar: Spa, MS, Stj, Sta, Rin, Lil, Vål, FA, Spa, Ms

Lillehammer: Stj, Rin, FA, Vål, Spa, Sto, MS, Sta, Stj, Rin

Frisk Asker: MS, Sta, Stj, Lil, Rin, Vål, Spa, Sto, MS, Sta, Stj

Sparta: Sto, MS, Sta, Rin, Stj, Lil, Vål, FA, Sto, MS, Sta

Manglerud Star: FA, Spa, Sto, Sta, Stj, Rin, Lil, Vål, FA, Spa, Sto

Stjernen: Lil, Vål, FA, Sto, Spa, MS, Sta, Rin, Lil, Vål, FA

Ringerike: Lil, Vål, Spa, FA, Sto, MS, Sta, Stj, Lil, Vål

 

Tabell etc..

Vålerenga, 38 kamper, 85 poeng, kan få max 115 poeng

Stavanger, 38 kamper, 81 poeng, kan få max 111 poeng

Storhamar, 39 kamper, 81 poeng, kan få max 108 poeng

Lillehammer, 39 kamper, 74 poeng, kan få max 101 poeng

Frisk Asker, 38 kamper, 58 poeng, kan få max 88 poeng

Sparta, 38 kamper, 55 poeng, kan få max 85 poeng

Manglerud, 38 kamper, 35 poeng, kan få max 65 poeng

Stjernen, 38 kamper, 31 poeng, kan få max 61 poeng

Ringerike, 38 kamper, 16 poeng, kan få max 46 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Stavanger, Vålerenga, Storhamar, Lillehammer, Sparta og Frisk Asker er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg