Get: FA – MS i dag, oppvarming til hardkjør

Tar Manglerud Star muligheten til å kneppe innpå Narvik i dag?

Men, det går vel ikke an å  komme utenom Storhamar – Stavanger for meg heller. Jeg synes Erik Follestad oppsummerte det meste i en tekst på tv2. Jeg kan vel sånn sett bare legge til at jeg aldri har opplevd en eneste spiller, på et litt seriøst nivå, gå inn for å skade motspillere med vilje. Takle og spille hardt, ja.. skade, nei.

Det sier seg jo selv at taklinger som treffer feks hodet skal vi ha bort. Lange karantener for de taklinger man ser og bedømmer er “med vilje” vil selvsagt være prevantivt, men man vil egentlig noensinne kunne gardere seg mot uflaks-resultat av en ellers god takling.

Hva er det så som fører til taklinger som treffer hodet?

-tempo, -spillestil, -uoppmerksomhet, -uflaks, -idioti

Idioti får vi selvsagt aldri tatt bort annet enn etter at skaden allerede er skjedd. Man har innført regelen om “late hit” for å sørge for at færre og færre spillere treffes av takling når de ikke følger med. Det handler selvsagt da om å lære å avbryte en tenkt handling om man skjønner at “denne situasjonen når jeg ikke frem til”,  istedenfor å fullføre slik det gjerne var mer vanlig før. Det at spillet foregår i høyere og høyere tempo er en faktor det kan jobbes med. Alle blir raskere og sterkere og derfor må timing i taklinger bli bedre. Spillestil er også en faktor man kan jobbe med både hos utførende takler og den som blir taklet. Lære seg å avbryte, lære seg å spille med mer blikk opp fra puck. Alle vet jo at taklinger kommer, så det må forventes en viss form for oppmerksomhet også, uansett. Uflaks kan alle ha. Man kan falle, det kan skje en “Vålenga-takling” eller kræsj med- og motspiller.

 

Personlig…

Har det blitt slik nå at flere og flere spillere dessverre ikke lærer seg å spille med tilstrekkelig oppmerksomhet og heads-up? Min generasjon spillere elsket jo å treffe på driblefantene med blikket ned på puck som kunne siktes inn og tas skikkelig. Godfølelsen da brystkassa til disse spillerne “bretta” seg rundt skulderen var legendarisk. Er det blitt sånn nå at ungdomsspillere beskyttes i så stor grad av dommer og regelverk at de ikke lærer seg at man må orientere seg skikkelig.

Det er jo fortsatt lov å takle i ishockey. Noen ganger skulle man tro at såvel spillere, lagledere, dommere og publikummere har glemt det. Det skrikes og hoies på utvisning da spiller blir taklet i rundvant, en takling som mange av spillerne tilogmed på andre laget helt sikkert  inni seg tenker “ohh…damn”..

 

Nåvel…

Manglerud Star har i dag muligheten borte mot Frisk Asker til å hente inn 3 poeng på¨Narvik. MS har i skrivende stund 2 kamper tilgode på Narvik og vil med seier i begge to ha 32 poeng på likt antall kamper.

Torsdag begynner en periode med kamp på kamp for alle lagene i Get. Toppen er ikke pr nå så veldig interessant, men gruppen Stjernen, Sparta, Narvik og Manglerud er veldig interessant.

Stjernens 5 neste: LIK, STA, MS, STO, GRÜ

Spartas 5 neste: FA, NAR, LIK, STA, MS

Narviks 5 neste: VÅL, SPA, FA, LIK, STA

Mangleruds 5 neste: FA, STO, GRÜ, STJ, VÅL

 

Tenker man seg at de 5 øverste “alltid” slår de 5 laveste på tabellen så ser man at Stjernen har 2 nøkkelkamper mot Manglerud og Grüner. Sparta tilsvarende mot Narvik og Manglerud. Narvik møter kun Sparta fra nedre del av tabellen i samme periode mens Manglerud møter Grüner og Stjernen. Nå skal mye skje for at det blir som beskrevet, en og annen overraskelse kommer nok.  Narvik møter feks Vålerenga, Sparta og Stavanger hjemme, og har Frisk og Lillehammer borte.. 2 lag ingen egentlig “forventer” Narvikpoeng i. Manglerud har Storhamar hjemme, de har tatt Storhamar der før.

Først og fremst handler kampen om 8 plassen om Manglerud og Narvik, men ser man på spilleprogrammet og resulater skal det ikke mye kokkos til før vi har en kvartett som alle kan havne i en kamp om å unngå plass 9.

 

Det skal spilles 26 kamper i Get fra og med i dag tilogmed 31 januar.

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 31 kamper, 83 poeng, kan max oppnå 125 poeng

Storhamar, 31 kamper, 68 poeng, kan max oppnå 110 poeng

Lillehammer, 32 kamper, 54 poeng, kan max oppnå 93 poeng

Frisk Asker, 30 kamper, 50 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Vålerenga, 31 kamper, 50 poeng, kan max oppnå 92 poeng

Stjernen, 31 kamper, 44 poeng, kan max oppnå 86 poeng

Sparta, 31 kamper, 41 poeng, kan max oppnå 83 poeng

Narvik, 32 kamper, 33 poeng, kan max oppnå 72 poeng

Manglerud, 30 kamper, 26 poeng, kan max oppnå 71 poeng

Grüner, 31 kamper, 10 poeng, kan max oppnå 52 poeng

 

-ingen er klar som vinner av serien

-Narvik, Manglerud og Gruner kan ikke vinne serien

-ingen er klar som en av topp4

-Stavanger er klar som en av topp8

-ingen er klar for nedrykkskvalifisering

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg