Get-helgen unnagjort, tirsdagsrunde kommer!

1 kamp lørdag og 3 kamper søndag var helgens meny

4 resultater som forventet i løpet av helgen. Denne runden var avslutningen av runde 4 i årets Get-liga og tabellen viser 3 lag på topp, 3 lag på midten og 3 lag i bunnen. Det er Stavanger, Vålerenga og Storhamar som ligger an til å være de lagene som ender topp 3 og dermed kan få velge sin kvartfinalemotstander ihht de regler som der finnes. Lillehammer, Frisk Asker og Sparta ligger pr nå i “ingenmannsland” på tabellen, mens Stjernen, Manglerud Star og Ringerike danner baktroppen.

Tirsdag starter runde 5 opp med 4 kamper. Stavanger møter Manglerud Star, Stjernen møter Storhamar, Lillehammer møter Frisk Asker og Ringerike møter Sparta.

Tirsdag 18.00 Stavanger – Manglerud Star.  Lagene møtes altså for 5 gang. Det snodige i denne serien er at begge lag har vunnet begge sine bortekamper. Forrige oppgjør i DNB vant Manglerud 1-3mens forrige kamp lagene imellom endte 3-5 borteseier i Manglerudhallen. Jeg tror ikke borteseiertradisjonen opprettholdes og setter penga på Stavanger i denne matchen.

Tirsdag 18.30 Stjernen – Storhamar. Storhamar har vunnet 3 av 4 tidligere oppgjør denne sesongen og etter Stjernens tap av spillere er det nok mye som skal til før resultatet i denne matchen blir noe annet enn borteseier. Stjernen må begynne sette pucker og tette bakover for å ha noen som helst mulighet. Jeg setter hvert fall penga på Storhamar.

Tirsdag 18.30 Lillehammer – Frisk Asker. Helåpent utfall i denne. Det står 2-2 i kamper før lagene møtes tirsdag. Frisk Asker kommer fra en storseier mot Stjernen mens Lillehammer kommer inn i matchen med storseieren mot Ringerike i ryggsekken. Jeg gir Lillehammer fordel pga hjemmebane og setter penga på Lillehammer i denne.

Tirsdag 19.00 Ringerike – Sparta. Historie skrives igjen. For aller første gang skal Ringerike spille tv-match som Get-lag. Vi håper på full hall og hockeyfest. Showskolen skal underholde før match og i pauser. Historikk lagene imellom denne sesongen: Ringerike – Sparta 1-3, Sparta – Ringerike 5-0, Ringerike – Sparta 2-1 e.str., Sparta – Ringerike 2-1. Det har vært 4 jevne matcher mellom disse lagene selv om 5-0 sier noe annet (den matchen var jeg på, og det var ikke noe 5-0 match). Ringerike har vært med Sparta hele veien men har dessverre gitt bort noen enkle mål og dermed kommet bakpå. Sparta er heller ikke noe tryllekunstnere om dagen så dette kan bli en tett og tøff match med rett flyt.  Jeg er seff hjemmepatriot og setter penga på Ringerike i denne.

 

Forrige runde:

Sparta – Stavanger, 0-2 (0-1,0-0,0-1)

Skuddstatistikken i matchen ble 28-27 og gjenspeilet vel sånn sett kampens jevnhet. Stavanger får en scoring istedenfor å skulle spille i undertall (hvert fall slik tv formidlet bildene så det ut som en krysstakling). Kampen har nerve helt inn og avgjøres 1,5 min før slutt.

Frisk Asker – Stjernen, 7-1 (2-0,4-1,1-0)

Frisk Asker vinner skuddstatistikken 32-23 og har denne matchen i lomma hele veien.  Stjernen har nå putta 5 mål på de siste 6 kamper og kjenner på savnet av Gustafsson.

Manglerud Star – Storhamar, 2-4 (1-1,1-2,0-1)

Skuddstatistikken ender 27-39 og gjenspeiler vel sånn sett styrkeforholdet i kampen. Godt gjort å holde Storhamar til 0-1 i tredje på tross av greit med undertallsspill.

Vålerenga – Ringerike

Skuddstatistikk 46-32 i en kamp der Vålerenga ikke klarte riste Ringerike av seg. Det så ut som “business as usual” etter første, men Ringerike kommer tilbake og tilbake. Heldig/uheldig (etter hvem man holder med) 6-4 scoring 9 sekunder før andre pause roet Vålerenga-nerver litt ned.

 

Tabell etc..

Stavanger, 32 kamper, 71 poeng, kan få max 119 poeng

Vålerenga, 32 kamper, 69 poeng, kan få max 117 poeng

Storhamar, 32 kamper, 66 poeng, kan få max 114 poeng

Lillehammer, 32 kamper, 59 poeng, kan få max 107 poeng

Frisk Asker, 32 kamper, 52 poeng, kan få max 100 poeng

Sparta, 32 kamper, 49 poeng, kan få max 97 poeng

Stjernen, 32 kamper, 29 poeng, kan få max 77 poeng

Manglerud, 32 kamper, 25 poeng, kan få max 73 poeng

Ringerike, 32 kamper, 12 poeng, kan få max 60 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Ringerike kan ikke vinne serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Stavanger, Vålerenga og Storhamar er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg