Get-ligaen; 4 kamper denne helgen

1 kamp lørdag og 3 kamper søndag.

Sparta – Stavanger starter på lørdag mens Frisk Asker – Stjernen, Manglerud Star – Storhamar og Vålerenga – Ringerike spilles søndag. Forrige runde ga ingen store overraskelser resultatmessig. Lagene som var tippet som favoritter vant sine kamper. Det var 2 tette kamper og to kamper der det rant inn.

Forbundet kom her om dagen ut med bekreftelsen på at Kongsvinger er ute av 1-divisjon og ga samtidig en føring på hvordan avslutningen av seriene skal gjennomføres. Kort sagt; Kval til Get skjer med 9-plass i Get og 1-2-plass i 1-divisjon. Første- og andreplass i kval spiller Get neste år. Det blir ingen kval for å komme inn i 1-divisjon. Plass 1 og 2 i 2-divisjon rykker direkte opp.

Så, til helgens Get-kamper:

 

Sparta – Stavanger

Sparta med en sliteseier borte mot MS i forrige kamp tar imot Stavanger som vant borte mot FA på straffer i forrige kamp. Tipper et tett oppgjør der uttelling i PP kommer til å avgjøre. Begge lag har en relativt giftig første PP-femmer som setter bra med pucker når det stemmer. Stavangers “NHL-tilvekst” er vel nå klar, så vi får se hvor lang tid det tar før de norske reglene fører til langt opphold i “fryseboksen”. Jeg er vågal og setter penga på Sparta i denne kampen.

 

Frisk Asker – Stjernen

Frisk Asker holdt Stavanger helt til straffer i forrige og skal ikke ha problemer med å sikre 3 poeng hjemme mot Stjernen. Stjernen har måttet gi slipp på profiler og må nå slippe til lokale yngre spillere. Stjernen har 0-15 på de to siste kampene og levnes vel liten tro på poeng hos noen andre enn de mest ihuga Stjernensupportere i denne. Jeg setter penga på Frisk Asker.

 

Manglerud Star – Storhamar

Tredjeplass møter åttendeplass. Tabellen tilsier at dette skal være enkel borteseier, men slik er det sjelden og hvert fall ikke når Manglerud Star er med i kampen. MS har klådd Storhamar før og kan gjøre det igjen. Når det er sagt; Jeg tror Storhamar tenker å begynne 2019 på best mulig måte og kommer til å være på tå-hev i denne. Tipset går derfor i retning Storhamar og 3 poeng i bussen på vei hjem til Hamar.

 

Vålerenga – Ringerike

Dette er den enkleste kampen å tippe utfall på denne runden om man ser på tabellen. Vålerenga virker sterkere og sterkere denne sesongen og kommer til å ligge helt i toppen hele veien ut. Ringerike begynte bra mot Lillehammer forrige match men så løsna proppen i ketchupflaska og det endte med 4-9 seier Lillehammer. Ringerike skal slite for å få med seg poeng fra Forum, men alt er mulig. Hjertet sier poeng til Ringerike, hockehjernen sier poeng Vålerenga.

 

Bonusmatch:

Manglerud Old Stars – Ringerike Old Stars.

Desserten i Manglerud Ishall umiddelbart etter MS – Storhamar blir oppgjøret mellom Manglerud Old Stars og Ringerike Geriatriks. Et historisk første oppgjør mellom disse lagene.

Nåvel…

 

Stavanger, 31 kamper, 69 poeng, kan få max 120 poeng

Vålerenga, 31 kamper, 66 poeng, kan få max 117 poeng

Storhamar, 31 kamper, 63 poeng, kan få max 114 poeng

Lillehammer, 32 kamper, 59 poeng, kan få max 107 poeng

Frisk Asker, 31 kamper, 49 poeng, kan få max 100 poeng

Sparta, 31 kamper, 49 poeng, kan få max 100 poeng

Stjernen, 31 kamper, 29 poeng, kan få max 80 poeng

Manglerud, 31 kamper, 25 poeng, kan få max 76 poeng

Ringerike, 31 kamper, 12 poeng, kan få max 63 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Ringerike kan ikke vinne serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Stavanger, Vålerenga og Storhamar er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg