Get og økonomi ved oppstart sesong 2019-2020

Hvordan ligger det egentlig an rundt omkring i klubbene?

Det er altså ikke mer enn 2,5 måneder sånn cirka før Get-sesongen igjen starter opp. Tradisjonen tro, dessverre, har våren og sommeren blitt fyllt med dårlige nyheter rundt ishockeyens økonomi. Det gjelder ikke alle klubber men ille nok at det er noen i det hele tatt. Det er synd at vi i norges toppdivisjon ikke klarer å generere penger nok til at det går rundt skikkelig.

Alle klubber skal jo nå ha levert inn regnskapet for regnskapsåret 2018 og levert inn diverse opplysninger til forbundet og lisensnemda med hensyn til egenkapitalkrav etc. Mener forresten når jeg tenker meg om at jeg leste et sted at Storhamar ikke hadde levert regnskap enda? Kan noen bekrefte/avkrefte det? Rettelse: Det opplyses at Storhamar leverte budsjett og regnskap i mars.

Dessverre har noen klubber ikke oppfylt de kriterer de skal og har måttet levere inn en handlingsplan for å komme tilbake på track innen et visst antall sesonger.

Nå skal det jo sies også da at halvparten av regnskapsåret 2019  allerede er unnagjort og klubbene bør jo ha en viss pekepinn på hvordan 2019 kommer til å ende allerede.

Jeg håper alle klubber som skal spille i Get kommende sesong har “baller nok” til å se seg selv skikkelig etter i sømmene og finne ut hvordan regnskapet ser ut før den nye sesongen tar til. Det blir for meg helt kokkos å stå som spørsmålstegn til jul eller i april neste år på bakgrunn av oversatsing i sesongen. Viktig å ikke gå i “budsjettere med masse publikum fella” for stort sett alle lag, kanskje alle… Det er ikke fullt hus i fjøset hver gang heller. Nytt av året er jo reisene til Narvik for eksempel. Det er ikke like lett som å svippe en tur over til Stavanger. Det koster penger å dra dit..

Det er mulig jeg er krevende (kanskje tilogmed uvitende) når jeg sier det jeg sier nå, men kanskje hadde det vært en ide om klubbene i de 2 øverste divisjonene måtte bli påkrevd “sommer-regnskap” også.. dvs å måtte vise en økonomisk rapport om klubbøkonomi pr feks 01 juli som så kunne være en indikator for forbundet samt klubbene selv. Det må være mulig å lage et system for å avdekke veien mot minustall på et mye tidligere tidspunkt enn nå.

Det å ha en person i hver klubb som skal ha ansvar for oversikt “penger inn, penger ut” kan ikke være så vanskelig.

Nåvel.. jeg håper klubbene har kontroll, for;

 

Det signeres over en lav sko om dagen

Det signeres og re-signeres om dagen. Staller kompletteres og gjør seg klare for sommertrening. En liten rundtur hos klubbene gir ikke de aller største overraskelsen hva gjelder spillere akkurat nå. Den mest aktive inntil nå på signeringsmarkedet har vel vært Stjernen som nå vel melder full stall, dog med mulighet for hjemkomst av Heier. Sparta vært ganske rolige men presenterte Victor Öhman den 19 juni.

Narvik på sin side presenterte Tim Robin Johnsgård fra nettopp Sparta den 18 juni og re-signering av Samuel Åström den 24 juni. Siste nytt fra Grüner var trenertrioen Morten Elverud, Marius Bjerke og Andre Evensen samt presentasjon av Preben Birkeflot. Siste nytt fra Vålerenga var Signeringene av Filip Lalande og Colin Spaberg Olsen i tillegg til Filip Gunnarsson.

Fra Manglerud Star meldes at Kjetil Martinsen er tilbake blant gutta i tillegg til presentasjon av svensken Gustaf Berling. Fra Lillehammer meldes det om ekstraordinært årsmøte, kanskje ikke så rart, i tillegg til nyheten om at Stephan Vigier er tilbake i klubben. Storhamar melder at Jonas Djupvik Løvlie har skrevet under, og da får være med på den historiske Get-matchen i Narvik i september. Siste nytt om spillere fra Stavanger er at Henrik Holm har forlenget kontrakten med 2 år…samt at de tvinger utlendinger til å spise brunost og annet ræl…

Frisk Askers forsvarskjempe Henrik Ødegaard har skrevet under for ny sesong og er klar sammen med resten av troppen for CHL med start 29 august.

 

Get-tips og annet som rører på seg kan gjerne sendes [email protected], eller finn meg på FB

 

Frisk Asker

Foreløpig stall kan sees HER

 

Storhamar

Foreløpig stall kan sees: HER (trykk på laget)

 

Stavanger

Foreløpig stall kan sees HER

 

Vålerenga

For lag; bruker Eliteprospects

 

Sparta

Foreløpig stall kan sees  HER

 

Lillehammer

For lag: bruker Eliteprospects

 

Manglerud Star

Foreløpig stall kan sees HER

 

Stjernen

Foreløpig stall kan sees HER

 

Narvik

For lag: bruker Eliteprospects

 

Grüner

For lag: bruker Eliteprospects

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg