Hvordan ender 1-divisjon 2020-2021

Det er ikke mer enn 10-12 dager igjen til seriestart og da må det vel være innafor å begynne gjette/tippe/ønsketenke seg frem til et tabelltips.

Jeg kommer som vanlig ikke på noen måte til å lege meg flat om jeg tar feil.. dette selvsagt pga 1) jeg er for feit til å bli flat, og 2) jeg er ikke Northug heller…

Nå skal det sies at jeg ikke på noen måte er trygg på at vi får gjennomført denne sesongen. Bare det å lese nyheter nå er ei pine når man må se brøkregnere som han paradise-fjotten som stod frem etter grottefesten blant annet. Smitten bare brer om seg igjen, halve Østfold må vel snart i karantene og da begynner det å spøke for om Comet, Sparta og Stjernenspillere klarer holde seg friske blant annet.

Les også: Hurra, vi har fått flystripe ned til ishallen!

Men, inntil videre må man jo bare kjøre på som vanlig.. og håpe toskeskapet rundt omkring tar slutt.

Når det gjelder tabellen og lagene så er ikke det noe lett greie å synse om generelt, og spesielt ikke i år på grunn av korona og lite jobbing rundt lagene sånn mediemessig.

Jeg har som vanlig mine tanker. Først og fremst er det en tredeling av lagene. Topp3, middel4 og bunn2. Deretter har jeg så forsøkt å plassere. Men det er ikke lett. Haugesund kan, pga økonomien, ende overalt på tabellen og tilogmed utenfor f.eks.

Nåvel…

 

Mitt tabelltips for sesongen 2020-2021:

 

1- Comet

Comet er alltid der oppe. De var nr 2 i fjor men jeg tror de tar steget til topps i denne sesongen. Comet er et fysisk sterkt lag, som bruker det også, i tillegg til å ha spisskompetanse i særlig Cizas, Gintautas og Kopperud forover. Heller ingen smerte å få Jörnevik og Berling inn i troppen nå i disse dager. Jeg tror Comet bli 1 eller 2 avhengig av antall blemme-matcher de får/unngår. Kommende sesong tror jeg ikke det blir mange og setter de derfor på plass 1.

 

2- Ringerike

Ringerike virker meget lovende pr nå, og har tilogmed med meget sentrale spillere ute prestert meget bra i treningskampene. Stor fordel denne sesongen kontra tidligere er at de aller fleste fra i fjor er med videre. Melin er vel nå tilogmed ikke lenger på utlendingskvoten etter mange sesonger i Norge og Ringerike. Näslund og Pettersen inn på back-siden har gitt et løft der, mens det på angripersiden er et kjempepluss å ha med Patrick Eriksson fra starten av sesongen. Klassespiller som kommer til å bidra hele sesongen.

 

3- Lørenskog

Lørenskog virker også å være påskrudd fra start. De vant serien i fjor i sin debutsesong i 1-divisjon etter at de måtte ned fra Get et par år tidligere. Lørenskog vant mye pga ungdommelig utholdenhet i fjorårets sesong. Der andre lag tapte ett poeng fordi man måtte til sudden klarte Lørenskog avgjøre før 60min var gått og dro med seg alle 3 poengene. Jeg tror ikke Lørenskog klarer samme resultater en sesong på rappen, men høyt opp kommer de. Jeg bommet på plasseringen til Lørenskog i fjor, og kan godt hende jeg gjør det i år også, men tipper Comet og Ringerike nå har knekket koden på Lørenskog og plasserer de bak seg på tabellen.

 

4- Nidaros

Nidaros et av to dobbelt-kamp lag i serien. De har noe på gang i Trondheim (det er ikke bare Northug, Giske og Vollvik som leer på seg), men jeg tror ikke det holder til mer enn 4-5 plass denne sesongen. Det skal litt til å havne høyere opp. Seier og tap mot Gjøvik i Fjellhallen i oppkjøringen ga vel ikke altfor sterke signaler på at Nidaros skal toppe heile driden i år. Nidaros bygger lag for fremtiden (og forhåpentligvis en ny hall etter hvert) og har vel ikke trønderhockey i elite som målsetting akkurat nå. Stabilitet er vel et nøkkelord.

 

5- Hasle-Løren

Hasle-Løren har vært en 3-4 plass garantist i mange sesonger…men fjoråret ga ikke det resultatet. Da var de plutselig helt nede og luktet på frykten for nedrykkskvalifisering. De ungikk den (som alle etter hvert gjorde) men var selvsagt ikke veldig fornøyd med plasseringen. Jeg tror ikke de klarer 3-4 plass kommende sesong, men tror de gjør det bedre enn i fjor. Mange av de samme navnene som tidligere sesonger.. Hasle løfter seg fra i fjor men ikke helt opp i nakken på topp3.

 

6- Haugesund

Haugesund begynte veldig bra i fjor og sa vel ædda-bædda til mange, inklusive meg, etter å ha blitt nedrykkstippet før sesongstart. Etter hvert som sesongen skred frem så kom hverdagen mer og mer for Haugesund også og resultatene ble vel mer som tippet til tider. Mye spilletid på ikke altfor mange spillere får nok ta skylden for at piffen gikk litt ut og at plassering ble midt på treet etter den gode starten. Dessverre har vi vel alle sett pressemeldingen om manko på 400 tusen i Haugesund for å kunne gjennomføre sesong. Det ble vel sogar sagt at om de ikke hadde pengene innen 9 sept? så ville laget trekkes fra 1-div. Jeg håper det ikke skjer. Det er vel 10 nye spillere på Haugesund, 5 norske og 5 finner. Nye navn som sikkert koster penger. Mitt tabelltips går på at de alle ikke spiller for Haugesund på grunn av pengemangel. Skulle økonomien ordne seg kan det fort vekk være at Haugesund blir nr 3-4.

 

7- Gjøvik

Gjøvik jobber og jobber med laget og troppen men får ikke, eller har hvert fall ikke fått, poengene de fortjener ut av all jobbingen. 5 av 6 gode perioder mot Nidaros nå i Fjellhallen ga vel noen svar, men det er ikke rom for sånne down-perioder lenger i divisjonen. De første 5 av første lørdag og de første 5 av andre søndag var blackout, og det går ikke om Gjøvik ønsker bli bedre enn 6-7 plass. Det er sporing av et bedre resultat, men da må juniorfeilene bort, både i defensiv og offensiv sone. Jeg setter Gjøvik på 7 plass på grunn av altfor mye opp og ned i prestasjonene.

 

8- Furuset

Jeg tipper, dessverre for alle de som liker Furuset, laget nede på kvalplass nok en sesong. Det bygges lag også på Furuset og derfor tror jeg heller ikke denne sesongen at poengfangsten blir altfor stor. Ser også at Furuset ikke klarte mønstre mer enn 13 mann til treningskamp og likevel slå divisjonskollega H/L 6-8 så ingen kan ta fra Furuset at det er talenter i troppen. Furusets største problem, to største problemer, er urutine og hissigproppisme. Et lag i bunnen av tabellen kan ikke dra på seg minutter slik de har drevet med i sesong på sesong. En ting var at Ytterstad ga en eller annen jypling litt kokkos… noe annet er å dra på seg minutter når det absolutt ikke trengs.

 

9- Tønsberg

Veldig lite nyheter fra Tønsberg denne sesongen. Sjeldent lite ishockey også å vise til. De har møtt Vålerenga U21 i en kamp og tapt 3-2 i sudden. Tønsberg har vel mistet poeng-garantist Larsson i sommer, samtidig som enkelte av veteranene i laget har sagt de tar et år til. Jeg lar meg gjerne overraske av resultater fra Tønsberg (men ikke i åpningskampen mot Ringerike), noe som kan skje om man skal vurdere etter kommentarer fra kampen mot Vålerenga U21. Skjønt, det var første kampen for Tønsberg.. og alle som har spilt en “første kamp” etter mange måneder venting vet at det blir litt “vårslepp” av det…mange friske bein med masse overskudd nå er ikke det samme som litt skada bein med 16 tette kamper sittende i melkesyra.

 

Skulle sesongen gå som planlagt vil altså Furuset og Tønsberg havne i nedrykkskval mot de 2 beste i 2-divisjon om 1 stk plass i neste sesongs 1-divisjon (ned til 8 lag).

 

I andre enden av tabellen skjer følgende:

Kvalifiseringen fra 1. divisjon skal skje etter følgende system:

Rank 1 til rank 4 etter endt seriespill spiller play-off best av tre kamper (1-4, 2-3) om retten til å delta i kvalifiseringen til neste års Eliteserie. Høyest rangert lag har fordel av hjemmebane i kamp 1, og i eventuell kamp 3. Alle kampene skal ha en vinner. Ved uavgjort etter ordinær tid spilles spilleforlengelse til avgjørelse faller. Det spilles 5 mot 5 i spilleforlengelsen.

Vinnerne av disse to play-off kampene møter rank 9 og 10 fra Eliteserien til kvalifiseringsspill. Lagene fra 1. divisjon beholder sin ranking fra seriespillet inn i kvalifiseringen til Eliteserien.

 

Hva er dine tips?

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg