Hvorfor bruke plaster på sår når du spiller hockey?

Jo, det kan du lese om her.

Etter en liten diskusjon om hva som var lurt og ikke så kunne jeg jo ikke annet enn å hente frem et ørlite pulitzer-verdig sammendrag om egen opplevelse i 2014 om hvorfor det strengt tatt er litt nødvendig med beskyttelse av sår mot det ikke altfor bakterierene ishockeytstyret..

Det startet med en skrekkelig opplevelse..

Spilte hockey..
Falt..
Albuebeskytter ikke på plass..
Albue vond…
Sov ikke hele natta..
Svetta så katta kunne ta svømmeknapp i senga på morgenen..
Nektet hardnakket å høre på Fru om å dra til lege…
Dro på jobb…
Fant ut at dette var vondere enn vondt..
Husket hva Fru hadde sagt..
Lege sendte meg på røntgen…
Røntgen sendte meg på poliklinikken…
Legen der tømte albue for væske og satte meg på en hestekur antibiotika..
Hva var så det skrekkelige…?
Venterommet hadde ikke tv2zebra…
Gikk glipp av Sverige-Finland..
Har lært..
Ikke dra på legevakt når det er hockey på tv…

 

Og fortsatte mer en liten albue update..!

På samme måte som det er ett hundre prosent sikkert at når du har det travelt så havner du bak en sjåfør som alltid kjører 10 m/t under fartsgrensen… Og like irriterende som det faktum at det i de vanlige pølsepakkene er det 10 pølser…mens det er 12 pølsebrød/lomper i de pakkene.. Og like irriterende som at beholderen for spylevæske aldri tar imot hele posen/kanna når du fyller på og dermed kjører rundt med 7-8 kanner med slumper på liggende baki bilen… Og når jeg er inne på irriterende faktum: Brød er normalt litt sånn ellipseformet..pålegg er normalt rundt eller firkantet..med den følgen at mye pålegg henger uttafor skiven samtidig som mye av skiven ikke har pålegg på seg… Det må da gå an å samkjøre dette her vel!!!!

Ja, like irriterende som dette er det faktisk å gå å prøve å sette seg på ramma og nyte ett Pondus eller to når dagens rammeavtale skal gjøres… for så å oppdage at en forslått og betent albue vanskeliggjør hele prosessen.. Å prøve å sitte opp rak i ryggen og holde bladet opp duger heller ikke.. Det er rett og slett sånn at etter papirarbeidet er gjort og man reiser seg opp så skal det være gensermønster i huden rett over knærne…eller i det minste hud mot hud flekker… Ellers kan det være det samme med hele greia!!

Så turene på lillerommet blir korte..

Bildet viser da der legen tusjet for å holde orden på hvor infeksjonen og hovenheten var og om den evt blir værre..

 

Og videre gikk det….

For de som leser denne fantastisk velskrevne bloggen så er det ikke noe nytt at jeg sliter med en vond albue for tiden. På fredag fjaset jeg som vanlig vekk fruens formaninger om å dra til lege etter at hun hadde hørt meg stønne og akke meg som en skadeskutt elg på tivolitur da jeg stod opp om morgenen.

Jeg måtte selvfølgelig krype til korset og dra til lege, så røntgen, så poliklinikken og deretter hjem igjen med en hestekur antibiotika i sekken. Det fryktelige med den dagen var jo at semifinalen Sverige – Finland gikk på zebra og det hadde de ikke på venterommet..

Vel.. I dag la fruen merke til at infeksjonen var økt utover tidligere viste tusjstreker og dermed hørte jeg på fruen med en gang og dro tilbake til sykehuset. Nye undersøkelser og bestemmelse om å åpne opp albuen for å rense.. Masse bedøvelse var ikke nok til at jeg ikke ville kjenne kuttet pga betennelsen sa legen så dermed vet jeg nå hvordan det føles da en skalpell kapper huden din…

I skrivende stund sitter jeg på en sykeseng innlagt for natten og innpumping av antibiotika intravenøst.. Så sånn gikk det.. MEN, jeg fikk sett finalen da..på venterommet.. Yeey!!

Forresten.. Dere vet den vitsen om at damer er så rare…at de river av seg hår med voks… at de napper ut hår med pinsett…at de gjør særdeles gufne ting uten å mukke men at når’n skal i toern DA ere vondt…? Bad joke..baaaad joke.. Really bad joke..

Jeg har akkurat tatt tempen…

 

Det endte jo sånn sett godt.. for noen

 

Gufne greier….

En sjelden gang imellom blir man testet for hva man tåler av egen og andres smerte og gruff samt hva man er villig til å gå igjennom for å hjelpe andre mennesker.. I dag var en sådan dag i det Gallagherske hjem…

Og på en dag da det plutselig sank inn i min sikkert litt for lille hjerne at noen mener at sidepupp er er skjellsord?? så står vi overfor vårt egne lille fryktscenario her hjemme.. Neida, frykten er ikke at det er noe galt med snoppen, løken, penis, nøttene, klinkekulene etc.. Neida, frykten er veldig mye enklere enn det…

I Fear Factor på tv blir deltakerne utsatt for all verdens idioti..de må spise innvollene til høytsvevende litt smådrita Boa-slanger..de må drikke utblanda yak-okse-sperm med en dæsj iguanabæsj….de må dykke i basseng fyllt av elefanturin og plukke opp geiteballer med påhengt penis med tenna…de må krabbe i rør fulle av innvollgørr fra utdødde dronter mens de drar seg fremover med fortenna…kort sagt så må de gjøre rimelig mye nasty shit for å vise at de frykter ingen ting..

I dag, fredag, eller freddan da, så har fruen blitt utsatt for Fear Factor, home style og har bestått med glans.. Her snakker vi om damen som ble sendt ut av legevaktkontoret da en av gutta hadde kutta seg.. Her snakker vi om damen som grøsser så fælt på ryggen over åpne kutt at vi andre må drikke en liter med ren sitronsaft for å få et snev av samme grøssvirkningen…

I dag var det altså tid for å bytte bandasje på armen min..

Fear Factor home style bestått..!

Klapp på skuldrene til fruen :))

 

Moral: Ta på plaster…

 

 

4 kommentarer
  1. Hadde du et sår over albuen i utgangspunktet eller fikk du infeksjonen fordi man tappet en såkalt olecranonbursitt ( væskeansamling av leddvæske over albuen ). Kan utløses ved gjentatt samme bevegelse eller direkte slag mot albuen. Det er meget omdiskutert hvorvidt dette skal tømmes eller ikke, da man ofte ser infeksjon relatert til at man stikk leddnært for å tømme hevelsen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg