Ishockey-VM i Norge i 2027

Det kan bli en realitet om ishockeyforbundet får det som de ønsker

På forbundstinget i dag presenterte altså ishockeypresident Tage Pettersen noe de har jobbet med en stund og som endelig var klart for presentasjon nå.

Norges Ishockeyforbund ønsker ishockey-vm i Norge i år 2027 pluss/minus ett år.. dvs det søkes om 2027 men du kan få 2026 eller 2028. Saken i dag som gikk til votering var om styret i forbundet skulle få fullmakt til å jobbe videre med saken slik de presenterte den.

Hovedgreia:

Det jobbes med 4 alternative steder å spille kamper

Det skal spilles 64 kamper totalt med tilskuerantall anslått til 450 000 samlet

Mye økonomi etc i tillegg, men det mest interessante her er jo at det jobbes med arenaer. Alle med barneskolematematikken fortsatt sittende inne klarer å tenke seg frem til at vi har ikke mange arenaer i dag som klarer samle noe rundt 7000 tilskuere pr kamp.

De 4 arenaene de jobber med nå er:

Håkons Hall på Lillehammer

Trondheim Spektrum (eller noe sånt) ombygges

Telenor Arena på Fornebu ombygges

Byarena i Bergen bygges

 

Siden forbundstinger nå ga klarsignal til styret for å jobbe mer med dette skal de det og ifølge styret komme tilbake neste år med de 2 arenaer de ønske å bruke i selve søknadsprosessen.

Spennende

Jeg må si jeg unner Bergen en byarena fordi Bergen Ishall og Vestkanten ikke akkurat er haller som innbyr til storsatsing. Når det er sagt så tenker jeg at det heller ikke er noe god ide å bygge et palass om ikke spillermateriell, økonomi, satsing, treningsvilje etc etc er på plass. Bygges dette kun for VM så får Bergen et Oslo Spektrum de også i etterkant. Det er ingen tjent med.

Ombygging i Trondheim og på Fornebu høres jo ikke ut som verdens dyreste greie heller.. vegger og tak er jo på plass, Svartangen river sikkert opp betongen og legger kjølerør og ny betong på null komma svisj.

Hva som trengs av oppussing på Lillehammer vet jeg ikke.. men det virker vel som billigste løsning til hvert fall en arena.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg