Ishockeyen videre; Hva skjer nå?

“Endelig” kom det mange har bedt om og ventet på.

Det at Fjordkraft-ligaen nå er satt på vent er old-news innen dette innlegget når øynene som leser det. Det at Norges Ishockeyforbund også sitter og vurderer om 1-div menn og Elite kvinner også skal ta en pause er vel også old-news for de fleste nå.

Jeg synes det er mye mer interessant å se på hva som skjer, og kan skje, fremover.

Jeg skrev i det forrige innlegget mitt at enn så lenge holder jeg meg til hovedprinsipp 1 og 2 kommunisert fra Norges Ishockeyforbund den 15 september 2020. Når jeg skriver det får jeg endel argumenter som sier at “forbundet kan umulig ha sett for seg det som skjer nå”.. Jeg tenker jo at det er akkurat det forbundet så for seg da de skisserte løsningen for sesongen. De hadde ikke lyst til å annulere enda en sesong og derfor laget de kriteriene rundt rangering av tabell OM et visst antall kamper hadde blitt gjennomført. Det har det, og der er vi dessverre nå i Fjordkraft-ligaen.

Pr i dag er det vel så mange lag berørt, smittet og i karantene at en pause mer eller mindre hadde kommet av seg selv. I tillegg har de vel i Sarpsborg nå stengt Sparta Amfi i 14 dager for å få kontroll på dette.

Enn så lenge går 1-div menn og Elite kvinner som oppsatt.

 

Fjordkraft-Ligaen på poeng:

SIL 53, FA 52, VIF 50, STV 48, LIK 44, STJ 39, MS 22, SPA 19, NAR 11, GRÜ 10

Fjordkraft-Ligaen på prosent:

FA 75, SIL 73, VIF 66, STV 66, LIK 61, STJ 54, MS 33, SPA 33, GRÜ 16, NAR 13

 

Hva betyr dette? Hva kan skje?

-først og fremst; Stoppes FK-ligaen nå for godt med denne pausen, dvs tar sommerferie, er FA seriemestere og Narvik klare for neste års 1-divisjon

-hvis man nå sier at dette er endelig men vi forsøker oss igjen i mars med sluttspill er det de 4 første på prosenttabellen som har hjemmebanefordel, og de 3 første velger sin motstander i kvartfinalen.

-hvis man sier “vi venter i 14 dager og ser”.. ja da blir det mange kamper på kort tid om 13 mars skal overholdes. Alternativene for å kunne fortsette der man var når stoppen startet og klare 13 mars er ikke så mange, men det blir opp til forbundet å legge føring. Mange snakker varmt om å spille utover våren, andre snakker om å kutte en runde. Andre igjen lanserer kutt av runde pluss færre “best av” kamper i sluttspillet.

-pr nå er det slik at Grüner og Narvik er i kvalifisering samme hvilken tabell man bruker. OM det blir kvalifisering avhenger igjen av hva som skjer i 1-divisjon.

 

1-divisjon; Hvordan ser det ut der?

-samme opplegg for 1-div som for FK-ligaen. Stoppes 1-div slik tabell er nå, og spillerne tar sommerferie, så er Ringerike i neste års Fjordkraft-liga og Tønsberg er i neste sesongs 2 divisjon. (skulle 2-div plutselig få spille om kval-plasser i løpet av våren ville de 2 beste der møte Furuset og Tønsberg i kval om 1 -en- plass i neste års 1-divisjon.

-stopper man 1-divisjon nå til uken, og sier vi forsøker oss med sluttspill i mars, vil det være, slik prosenttabell ser ut, Ringerike mot Haugesund og Lørenskog mot Comet i best av 3 kamper, for å bestemme hvem som skal spille kvalifisering Fjordkraft-ligaen.

-stopper man 1-divisjon nå, og sier vi forsøker oss med kval mellom 2-div og 1-div i mars (forutsatt at 2-div har kamper nok) ja da er det Furuset og Tønsberg som er klare der.

 

Min personlige mening:

På tross av at Ringerike ville nyte godt av om sesongen stoppet nå og ikke kom igang igjen så ønsker jeg faktisk ikke det. Men, retningslinjene er lagt. Det ville være snodig å gjøre om de nå, kriteriene som ble lagt er oppnådd, noe klubbene også er inneforstått med.

Jeg tenker jo at det er en utopi og tro at VM kommer til å arrangeres i år (med mindre man lager “NHL-boble”). Derfor burde det være nok av tid til å gjennomføre serie og sluttspill i den form man ønsker.

Hadde jeg bestemt noe (men det gjør jeg jo ikke) ville jeg nok ha tenkt på å kutte runde 5 i Fjordkraft-ligaen slik at serien i år endte på 36 kamper pr lag. Deretter ville jeg hatt kvartfinaler på best av 3. Semifinaler på best av 5 og finale på best av 7.

Jeg ville prøve å få arrangert sluttspill og kvalifisering Fjordkraft/1-divisjon i som planlagt. Men, går ikke det ville jeg følge retningslinjene som er omtalt tidligere.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

1 kommentar
  1. At forbundet fortsetter å leke med helsa og sikkerheten til spillerne er for meg helt uforståelig.
   Man fortsetter å skyve ansvaret for oppsettet og hmsen til utøverne på klubbene. Med mantraet, dette har klubbene selv bestemt. Min påstand er at man har hatt griseflaks som ikke har fått mer smitte før nå.
   Å fortsette med denne galskapen når resten av landet må sitte innelåst på gamlehjem, holde hjemmekontor og får beskjed om at det maks kan samles et gitt antall mennesker er for meg helt uansvarlig. Ikke at det er veldig overraskende.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg