Litt mer om Get-lagene 2019-2020

Hvor mange årsmøter presenterer negativt resultat?

Det er årsmøtetid og Get-lagenes regnskap skal frem i lyset. Det som er interessant er jo hvordan 2018 endte pr lag/klubb og hvordan budsjettet ser ut for 2019. Det er litt “kokos” at sesong og regnskap ikke følger hverandre, men totalbildet blir uansett relativt riktig. Nå skal det sies igjen at noen klubber etter eget utsagn har hatt trøbbel med regnskapssystemet fra forbundet, som da påstås å ha surra til oversikten på økonomien…som igjen er snodig når man vet feks at Ringerike ikke hadde problemer med det (fra kilde).

Det er fortsatt slik at det under her er Get-ligaen 2019-2020. Men hvem vet, det er ikke sikkert det er Get-ligaen ser slik ut i september.

Det kunne være interessant å se alle Get-klubbers egenkapital inngang 2019 + leverandørgjeld etter endt sesong + budsjettet i grove trekk for 2019.

Skal lisensnemda ha noen reell funksjon og betydning bør det vel vises noen muskler snart der og?

 

 

Frisk Asker

Nybakt norgesmester og da kvalifisert til CHL. Det ble tidlig da kommentert på sosiale medier om Frisk Asker skulle delta eller ikke. Det kan jeg med meget kvalifisert kilde da bekrefte: ***Vi i Frisk har full kontroll, positiv egenkapital på nærmere en mill, og sponsorer som betaler nesten hele deltagelsen i CHL. Og som du sikkert forstår ga det oss ett veldig bra bidrag ved at vi gikk hele veien***

 

Storhamar

Ingen spesielle nyheter siden sist annet enn spilleroverganger. Storhamar også nevnt som sagt i forbindelse med regnskapssystemet Sparta klager på. Siste store nyhet er vel at #41 Patrick Thoresen har tatt skjegget.

 

Stavanger

Ingen spesielle nyheter siden sist annet enn spilleroverganger. Mest interessante der er vel at Tommy Kristiansen er back i Stavanger.

 

Vålerenga

Ingen spesielle nyheter siden sist. Siste nyhet på FB-siden er at Roy Johansen tar 2 nye år.

 

Sparta

Har ikke hørt mer om regnskapssystemet eller rettslige skritt. Spilleroverganger skjer. Siste store oppslag er om arenaleie der det viser seg at Sarpsborg kommune er blodsugere på arenaleie i forhold til andre kommuner. Men først, det heter nok “i kjølvannet” og ikke “i kjølevannet” av et oppslag 🙂 Nåvel.. Sparta skylder Sarpsborg kommune 1,2 mill. De ønsker en nedbetalingsordning over 5 år. (Jim sin kommentar: Hva hjelper dette egentlig… vil ikke ny million i hall-leie komme også neste sesong?)Vi kan håpe Sarpsborg kommune ser Sparta sin verdi og sterkt setter ned denne leien. Når det er sagt;

Jeg oppforderer herved alle landets kommuner til følgende:

Bli med å skap et inkluderende godt idrettsmiljø for barn ved å la idrettslag trene gratis i haller/på baner etc for alle barn opp til for eksempel 13 år. Det er hinsides idioti at barn skal holdes utenfor fysisk idrett på grunn av kommunens egen inndriving av leie, som skaper kunstig høye medlemsavgifter/treningsavgifter.

 

Lillehammer

Ingen spesielle nyheter siden sist annet enn spilleroverganger. Mange som trodde Lillehammer ville miste Noer… det gjorde de ikke, han signerte for 2 nye år.

 

Manglerud Star

Jeg skrev tidligere: “Manglerud Star drives sunt etter hva jeg vet, og man leser lite om surr og rot fra den kanten”. og “Krysser fingre for at ikke noe skjeletter dukker opp i media fremover mot sesongstart”.

Men;

Nå har det ikke dukket opp noe i media, men etter sigende er ikke alt som det skal med økonomien i Manglerud Star heller. Det snakkes om lite midler på slutten av sesongen, dårlig med utstyr, ubetalte lønninger + leverandørgjeld etter endt sesong. Nå er dette selvsagt dette “etter sigende”, men ser at årsmøte i Manglerud Star skal avholdes 30 april og da kommer vel det meste på bordet om ikke alt er på stell med økonomien. Jeg vet ikke hvordan det står til med egenkapitalen i Manglerud Star, men de må vel også “levere varene” til forbundet for å få klubblisens de også? Uanset ser jeg at det signeres spillere i Manglerud Star om dagen, så lag i en eller annen form blir det.

 

Stjernen

Jeg skrev forrige gang; Dessverre er Stjernen et av lagene som sliter med gjeld på grunn av gammel moro. Det ble hvert fall på et tidspunkt presentert en negativ egenkapital på 1,8 millioner ved utgang 2018.

Etter å ha tenkt litt mer på dette og det faktum at de gikk med 650 tusen i minus i 2018 må jo bety at de fikk ja fra lisensnemda på tross av en negativ egenkapital på en million pluss ved utgang 2017?

Det ja’et kan umulig ha blitt gitt uten en plan for å bli kvitt gjelda i løpet av en viss tid. Hvordan skal lisensnemda egentlig kunne gi Stjernen klubblisens for kommende sesong uten at full gjeld innfris og realistisk budsjett legges frem? Det kan vel ikke aksepteres videre økning av gjeld?

Bedre da og ta samling i bånn og begynne på nytt?

Stjernen har kommet ut med en pressemelding som kunngjør at de ønsker å danne aksjeselskap for å styrke økonomien. Det skrives også at det er ca 1,5 millioner som gjenstår å betale på gammel moro. Det sies at det trengs et løft utenfra…men hvor lenge skal man evt vente fra lisensnemdas side før de gjør som med Lørenskog og sier nei?

 

Narvik

Ingen spesielle nyheter siden sist annet enn signering av spillere. Ikke lest/hørt noe om trener.

 

Grüner

Ingen nyheter.

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg