Litt om Grünerhallen og kvallik + evt Get

Alle som følger med på de 2-3 øverste divisjonene har vel nå fått med seg at det er Narvik og Grüner som skal møte Ringerike i kval om to plasser i neste års Get-liga. Veldig mange av de samme folkene har også da påpekt det faktum at Grünerhallen ikke akkurat er mønstereksemplet på en Get-hall slik mange ser for seg at Get-haller skal være. Men trenger nå egentlig alle hallene å være det?

Et lag som rykker opp i Get trenger vel ikke pusse opp og investere seg fra “gård og grunn” for å forsøke seg ett år i det gode selskap? Joda, en viss standard skal det være, men store fablinger om det ene og det andre kan kanskje vente til man ser om det er liv laga for laget i den øverste divisjonen.

Grüner ble møtt med en liste med krav fra forbundet da de svarte ja på deltakelse i kvallik + eventuelt opprykk som en følge av kvalliken. Noen av kravene er relativt enkle å innfri mens andre krav igjen trenger  planlegging + kommunal finansiering siden Grünerhallen tross alt er eid av Oslo Kommune.

Grünerhallen skal rehabiliteres i sommer. Eksisterende asfaltdekke fra 1985 (gamle utebanen) skal kappes opp og fjernes. Nytt betongdekke, nye kjølerør, undervarme etc skal på plass. Nye fester for vant slik at problemer med opp-popping av is ved taklinger blir borte. Banen skal  beholde dagens lengde og bredde med NHL-mål, slik at plass på motsatt langside av der tribunen er i dag på sikt kan utbygges.

Grüner og Grünerhallen har disp til å gjennomføre kvaliken slik den står i dag etter hva jeg vet. Skulle Grüner rykke opp så må det inn en klokketavle også i andre enden av banen. Økning av tilskuerkapasitet krever etablering av nye rømningsdører ved eksisterende tribune. Økning av tilskuerkapasitet på nedre plan rundt banen er fullt mulig å gjennomføre med eksisterende rømningsdører godkjent for 450 personer.

Etter hva jeg har klart å få med meg så er vel kravet i første omgang plass til rundt 800 tilskuere om Grüner skulle rykke opp. Dette sammen med presseplasser og fasiliteter for såpass antall tilskuere.

Hva gjelder parkeringsmuligheter rundt Grünerhallen så kan vel vanskelig klubb eller hall pålegges noe spesielt siden Oslos bystyre jo nærmest har bannlyst parkering i i Oslo. Det er heldigvis et fullt brukbart parkeringshus på andre siden av gaten som faktisk ikke flår de som bruker det.

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

2 kommentarer
  1. Synes det er kjempeflott at forbundet gir hall disp til Gruner og tilrettelegger litt kamper for Narvik. Gjør at flere lag fra førstedivisjon faktisk har sportslige muligheter til å klare seg i GET. Å at ikke alt skal stå på mest mulig penger. Tønsberg fikk også disp for hallen vår når vi var i GET. Uten den hadde vi ikke kunnet spille get overhodet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg