Lørdag og søndag med mye hockey i Fjordkraft-ligaen og 1-divisjon

7 kamper å sette gluggene på

Fjordkraft-ligaen ruller på. Frisk-Asker fortsetter å vinne. Stavanger ser sånn halvveis friskmeldt ut og Vålerenga vinner og taper litt.

Denne lørdagen skal Stjernen møte Narvik hjemme i Fredrikstad. Stavanger tar imot Grüner hjemme i DNB-Arena (heldigvis var ingen Grüner-spillere smittet, synes de håndterte den nærkontakt-saken forbilledlig) og Storhamar tar imot Vålerenga i CC-Amfi.

Narvik har pr nå 1 seier og 14 tap. De har virkelig fått sesong-2 julingen mange lag får etter at opprykkssesongen var en jubeltur fra a til å. Det er nå laget i nord får se hva supporterne er laget av. Det er nå man ser hvem som surner og begynner med langrenn og grinebiting. Det er nå man ser om dugnadsånden fortsetter å være like god eller om dugnadsansvarlig begynner få unnskyldninger til og med alle de andre i velet hadde ledd av til rake-dugnaden på våren.

Jeg håper Narviklaget og alle supporterne får noen oppturer snart. Joda, de gjør det bra, men taper til slutt. Det er litt som det norske landslaget tidligere.. alltid hederlig innsats, men tapte stort sett alltid.

Ingen hemmelighet at om sesongen stoppes nå og ingen kval spilles så rykker Narvik rett ned. OM kval spilles i mars ville Grüner og Narvik være lag 1 og 2 i kval-gruppa. Hvilke lag fra 1-divisjon kan du lese om lenger ned.

 

I 1-divisjon er det retur- og dobbeltoppgjør man kan se på. Tønsberg tar seg en tur til Lørenskog for å revansjere et 3-12 tap hjemme på onsdag. Ringerike skal til Furuset og se om 9-0 hjemme var rett styrkeforhold lagene imellom. Dobbeltoppgjøret denne helgen er Gjøvik-Haugesund. De spiller klokka 14.00 lørdag og 14.00 søndag i Fjellhallen.

Skal man sette dollars på noe i disse 4 kampene er det vel ikke til å underslå at det er Gjøvik-oppgjørene som drar oddsen litt opp. Det å sette penger på Lørenskog og Ringerike denne lørdagen er ikke det som sikrer økonomien og innkjøp av varmkun til søndagsmiddagen. Mitt råtips for lørdag/søndag i 1-div er seier til Lørenskog, Ringerike og poengdeling på Gjøvik.

Med smittetrykket rundt omkring i landet er det ikke til å underslå at jeg har bange anelser for om denne sesongen kommer til å spilles ferdig. Derfor er hvert eneste poeng viktig både i topp og bunn.

Poengtabell pr nå: 

LØR 47, RIK 38, H/L 25, HAU 25, COM 24, GJØ 22, NID 12, FUR 6 og TØN 5

Prosenttabell pr nå:

RIK 84, LØR 82, HAU 64, COM 53, H/L 52, GJØ 52, NID 33, FUR 11 og TØN 11

Dette betyr altså at om sesong stoppes og det heller ikke blir kval så rykker Ringerike rett opp i Fjordkraft og Tønsberg ned i 2-divisjon. Det er bare desimaler som skiller Furuset og Tønsberg så det vil i så fall bli det sureste nedrykket siden Juha Mieto tapte fem-mila med en hundredel.

Stopper de sesong men åpner for sluttspill og kval er det Ringerike-Comet og Lørenskog-Haugesund som skal gjøre opp i best av 3 om de 2 kvalifiseringsplassene slik det ser ut nå.

 

Og så…

Jeg har lurt litt på hva (og om) jeg skal si om hendelsen(e) i kampen mellom Ringerike og Furuset på Hønefoss på onsdag.

Det var en kamp der Ringerike etter hvert er totalt overlegne. Furuset-spillere blir frustrerte siden de taper kampen og dueller. Det som så skjer er at en Furuset-spiller taper en duell nede i rundvant. Ringerike-spiller skater etter spillet. På blå blir han så tatt igjen av Furuset-spilleren som rett og slett foretar et “øksehøgg” bak på beina til Ringerike-spilleren for så å fortsette inn i Furusetboksen.

Det er greit at rullgardina går ned, det har skjedd mange, men du slår ikke med kølla, og hvert fall ikke bakfra som hevn. Jeg høres kanskje ut som en forhistorisk gamling, men gjør du det der får du jaggu holde deg på isen og ta imot det som kommer.

Når så en annen Furuset-spiller begynner “åndse seg” på slutten av kampen på grunn av slag-historien der han håner Ringerike sin spiller som ble slått, og pådrar seg liten disp var liksom den dagen komplett.

 

Når det er sagt:

Jeg synes vi alle skal la Disu (saker som burde fått match kan etter hva jeg vet sendes inn) foreta en vurdering av denne saken og så gi en spiller som vet utmerket godt at han har driti seg ut den straffen de mener er rett.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg