Nei, det er ikke synd på bloggere/kjendiser som blir tatt med buksene nede

Jeg er rett og slett blitt drit lei av sutringen i media etter man er tatt.

De senere år har vi i Norge opplevd den ene kjendisen/bloggeren etter den andre bli tatt for noe, enten det er doping, kriminelt, plagiering, etc etc.. Felles for de alle er sutring, klaging og steilt forsvar enten fra synderen selv eller fra hærskaren av fans som tilbeder bakken synderen går på.

Det rene idrettsnorge, med langrenn i spissen har blitt tatt:

Doping, Neida, bare forebyggende…

Sorry Johaug, jeg tror ikke på deg

I begge disse sakene er det ren skjær doping. Det er det samme om man har gjort det i god tro eller ikke. Kurt Nilsen satte seg sikkert i bilen i juli i god tro han og..men fyllekjøring var det uansett. 175 lapper i bot og fengsel på toppen. Ingen sutring, ingen klaging, jeg dreit meg ut og må ta følgene.. men når en langrennsmann kjører i fylla da kommer hærskaren av forsvarere på banen. Northug tok straffen han og, men fan-skaren hans ville jo frifinne han fordi han var god til å gå på ski…

 

Idrettsfolk er nå en ting. Bloggere og kjendiser er nesten et helt annet kaliber. De melker samfunn og media for alt de kan av goder og penger når de er på vei opp og er oppe, men når de mister taket på toppen, snubler eller gjør noe “feil” så skal a) media holde seg unna, b) media ikke skrive noe om det, og c) folket vise forståelse for at livet også for en kjendis/blogger kan være vanskelig.

 

Bull, bull og atter bull!!!

“Er du med på leken får du tåle steken”.. var det ikke det det het?

 

Det man skal huske opp i alt dette er at disse kjendisene/bloggerne som tas for ting er millionbedrifter. De er ikke 15-16 år gamle ungjenter som sitter på jenterommet og skriver tekster slik det var. Dette er i hovedsak unge voksne kvinner som tjener millioner av kroner på blogg og tilbehør rundt bloggen. De vet, eller skal vite bedre enn å bruke andre sine ord, tekster, bilder eller musikk uten å finne opphavspersonen til dette. Merking av reklameinnlegg har vært det store, der har alle toppbloggerne blitt tatt og tatt, og tatt igjen…men nå ser det ut til å være mer i orden.

De siste par årene er det bloggere som gir ut bøker som tas. De tas for omtale av private personer uten tillatelse, de tas for plagiering og og de tas for ikke kreditering av opphavspersoner for tekster.

Hvem som har ansvaret.. 1) Bloggeren, og 2) Forlaget.

Anne Brith, bakebloggeren, som ble mer enn det, har vært hardt i vinden. Her snakker vi saksøking med mere.

Den siste som er tatt er blogger Annijor, eller Anniken Jørgensen som hun heter. Hun har med en tekst i boken sin som hun sier selv at hun fant på et bilde på “instagram eller noe sånt”.. Det frifinner henne da ikke fra å selv prøve å finne hvem som hadde skrevet det opprinnelig før boken skal ut. Det blir som Johaug og leppekremen det, man er selv ansvarlig. Det skal sies at Annijor på blogg unnskylder og forteller at hun har forsøkt rydde opp.

Dog, det som overrasker meg enda mer er den åpenbare svikt og mangel på kvalitetssikring fra redaktør og forlag sin side. Det kan godt hende at Annijor som 16-17-åring fant denne teksten og har gjort den til sin opp igjennom årene, men en redaktør og et forlag skal og må sjekke alt sånt.

Er det noen som bør tas akkurat i denne siste saken så er det forlaget.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg