Offentlig mot privat, sløsing mot effektivitet; Hvorfor vil AP, SV, Rødt med fler tilbake til kø-samfunnet?

Det er snart lokalvalg. Tradisjonen tro får omtrent ikke lokalpolitikere inn et eneste ord fordi stortingspolitikerne krangler som vanlig om å være det partiet som gir de feteste løfter og valgflesk.

Det er ikke måte på hvor bra det skal bli bare det og det partiet kommer til makten. Problemet er jo bare at det er lokalvalg, og ute i grisgrendte Norge så foregår samarbeid og herting på politiske saker i en helt annen grad enn på stortinget.

Så egentlig burde Støre, Jensen, Solberg og co bare holde helt kjeft og la lokalpolitikere drive lokalpolitikk.

Oppfordrer alle til å bruke hodet og spørre.

Vær skeptisk til alle løfter og uttalelser.

Prøv å tenke grundig igjennom det de sier… ikke bare 1 april for ikke å bli lurt, men hele tiden.

Phuuu…

 

Når det er sagt så har jeg lyst å skrive litt om dette med offentlig versus privat.. på feks barnehager. Dette fordi det er ikke måte på hvor fæle de private aktører er som faktisk tjener penger drift av en forretning.

Det er hevet over enhver tvil at det var lange køer for å få barnehageplass da det kun var offentlige barnehager, men da private aktører kom på banen løste det seg med barnehageplass til alle så og si.

Meg bekjent er det vel også slik at støtten pr barn er den samme til barnehagen om den er offentlig eller privat.

Det er også slik at ifølge en undersøkelse så er foreldrene til barn i private barnehager mer fornøyd enn foreldrene til barn i offentlige barnehager.

Dette på tross av at offentlige barnehager “bruker opp alle penga” mens private barnehager går med overskudd.

 

Hvem er så den store stygge ulven mht skattepengene egentlig?

Er det de som skaper noe, har fornøyde kunder, samt gjør det med overskudd?

Eller der det de som bruker opp alle pengene og samtidig scorer dårligere på brukerundersøkelser?

 

Hvorfor vil Støre, Lysbakken og Moxnes nedlegge noe som virker? Hvorfor vil AP, SV og Rødt ødelegge for den vanlige nordmann og styre feks barnehager inn på den offentlige modellen igjen? En modell som koster mer penger og har mer misfornøyde kunder?

-hvorfor setter disse politikerne seg heller ikke til å prøver lære av privat driftet barnehage?

-hvorfor prøver man heller ikke analysere hvorfor de får det til?

-husk: foreldre i private barnehager er mer fornøyd

-hvorfor vil AP, SV og Rødt tilbake til kø-samfunnet der folk flest må stå med lua i handa og håpe på plass i barnehage, på sykehjem, aldershjem og lignende?

 

Så er jeg ikke dummere enn at jeg skjønner at det handler om de ansatte og. Men jeg tror jo helt ærlig at man ville hørt motstykket til fornøyde foreldre i misfornøyde ansatte om det var tilfelle i feks barnehager.

 

Fakta: Private aktører “må levere” ellers mister de kunder. De offentlige får pengene sine uansett. Jeg tror mye av motivasjonen for diverse aktører ligger nettopp der.

 

Til slutt:

Morsomt er det også å se Støre og Lysbakken kjefte, smelle og klage på saker inneværende regjering ikke har fått fikset, morsomt er det fordi AP og SV ikke fikk til de samme tingene på 8 år i regjering. Husk det når valgsendingene begynner på TV.

Nåvel, penger, det er tross alt det vi lever av. “Forskjellen minsker” skrøyt AP og SV da de satt i regjering og beskattet de med høye inntekter enda litt til. MEN; De med lave inntekter fikk jo ikke noe bedre råd av den grunn. Joda, forskjellen ble mindre men lavtlønte hadde like dårlig råd som før. Husk også slike ting når valget kommer.

Skal man hjelpe de lavtlønte så må man egentlig legge bort skattesnakket og heller snakke om fradrag og avgifter. Man må se på hva slags utgifter alle har og se hva man kan gjøre med de. Hva med å tenke billigere basisvarer og dyrere “luksusvarer”. Det er jo de daglige utgifter lavtlønte og fattige i Norge sliter med, ikke om de skal kjøpe ny eller to år gammel elbil osv. Øk minstefradraget drastisk for alle med inntekt opp til en viss sum. Tjener man over den summen har man råd til dagens ordning. Sånne tiltak ville hjelpe de lavtlønte, barnefamilier, etc, Husk også det når valgsendingene begynner.

 

Enda mer til slutt:

Vær så snill og les feks denne: Bløff om skattelette!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg