Ringerike SV tok meg på ordet og besvarte spørsmål

I innlegget mitt om lokalvalg og lokale spørsmål så oppfordret jeg de politiske partier i Ringerike til å sende meg en mail der de besvarer de spørsmål jeg har. Nå har første parti gjort dette.

Erlend Ødegård Kåsereff, Ringerike SV sendte meg en melding på messenger (som er like greit som mail) og jeg gjengir dette selvfølgelig uten å pynte på noe som helst.

Hei Jim!

Jeg er 2. Kandidat for SV i Ringerike og var også leder for programkomiteen våres. Så innlegget ditt i avisa og tenkte å skrive et svar til deg. Du stilte en del spørsmål som er vanskelig å svare kort på. Jeg skal prøve å gi et godt mulig svar, men det er bare å si ifra hvis du ønsker ar det skal utdypes. Som liste kandidat på kumulert plass er jeg selvfølgelig åpen for å møtes å høre dine innspill over en kaffekopp. Håper også de andre partiene gir def tydelig svar.

På spørsmål om tanker rundt Hvervenkastet:

Hvervenkastet er et spennende område. Det er viktig for folk som bor der å ha det de trenger tilgjengelig, jeg er selv positiv til matbutikk på Hvervenkastet, men vi har ikke et avklart standpunkt på Hvervenkastet men kan si at vi jobber med en helhetlig uttalelse Sett i sammenheng med nye E16 kan drive trough og resturanter være spennende ideer. Folk som skal på hytta kan definitvt stoppe på hvervenkastet, da vil det trengs flere parkeringsplasser.

Hva med fiansiering av veier etc lokalt?

SV sier ikke kontant nei til bompenger. Finansiering må til. Men det er ikke vår ønskede løsning. Når det gjelder de som ikke har annet valg (folk i distrikta pg lavinntektsfamilier) så må vi finne løsninger for å jevne det ut dersom vi skulle hatt bompenger. Vi er opptatt av nære tilbud over hele kommunen, uansett hvor man bor. Levende distrikt er viktig og ingen skal straffes for å bidra med det.

Parkering etc når/om Ringeriksbanen står ferdig?

Ny infrastruktur og bygging må innrettes så den nye stasjonen blir lettest mulig tilgjengelig. Vi må selvfølgelig ha parkeringsplasser i nærheten av stasjonen samt gode busstilbud på de tidspunktene hvor de er spesielt nødvendig. Enkle tiltak som bru fra stasjonsområdet til Hengsle kan fort gjøre stasjonen mye mer tilgjengelig for mange. Da kan man gå og la bilen stå.

Levende sentrum?

Mye som kan gjøres her, men vi ønsker særlig å sette fokus på å samarbeidet med det lokale kulturlivet for å sørge for liv på sentrum og kanskje musikkelever på Ringerike videregående kan ha kafekonserter på lørdagene? Bondemarkeder, boddager og småfestivaler er også spennende ideer. Vi ønsker å se på muigheten for å arrangere festivaler i hønefoss. Vi ønsker også å løfte idretts-Ringerike sammen med hockeylag og hønefoss osv. og få til happenings på sentrum. Sky is the limit.

Butikkdøden må også løses. Men som i næringslivet ellers må det være attraktivt for kunden å komme dit. F.eks. de kafeene som gjør det bra i Hønefoss sentrum idag (Clint og Eger) er ikke bare en vanlig 8-16 kafe, men de har et tilbud utover det. Vi ønsker også å gjøre det mulig for flere folk å spise ute. Her har ikke vi alle svarene, men et godt samarbeid med lokalt næringsliv og andre aktører kan bidra til dette.

Hønefoss Skole?

SV ønsker ikke nedleggelse av Hønefoss skole. Vi ønsker at når nye Ullerål skole står ferdig skal arbeidet for å ruste opp Hønefoss Skole i gang settes.

Eiendomsskatt?

SV er for eiendomskatt, selvfølgelig med en tydelig sosial profil. Vi vil også skatte mer på næringseiendommer. De som har mest skal bidra mest.

Barnetrygd/sosialstønad?

Når det gjelder barnetrygd var det et krav for SV ved forrige valg at den skulle prisjusteres. Vi har foreslått i flere ganger kommunestyret at barnetrygden skal tas vekk som inntekt for sosialhjelpsmottakere. Flertallspartiene med Høyre og Arbeiderpartiet i spissen har konsekvent stemt imot dette. Det er drøyt at de eneste familiene som ikke får glede av økt barnetrygd er de aller fattigste.

Veivedlikehold?

Vi ønsker også gode og trygge veier. SV vil at kommunen kontinuerlig skal jobbe mot å ha veier uten hull og farlige sprekker. Vi ønsker at særlig tungtransporten skal ferdes på veiene rundt byområdene og vil derfor se på tiltak for å sørge for at de ikke kjører gjennom byen unødvendig. Det er mye dårlige veier som ikke får nok oppmerksomhet og har betydelig hull over lengre tid. Vi ønsker også bedre vedlikehold av gang og sykkelveier. De må heller ikke glemmes dersom vi ønsker at folk skal ferdes uten bilen. F.eks. måking om vintern og god sikring.

E16?

SV er mest positive til banen, men vi kommer ikke utenom veien. E16 gir store muligheter, f.eks. i Sokna vil flere folk på hyttetur stoppe innom for å lade bilen og legge igjen penger på f.eks. Rustad. Da trengs flere hurtigladere. Veien gir positive ringvirkninger og derfor er det viktig at alle som blir berørt får komme til orde for hva som kan gjøres for at de skal få mest mulig ut av vei og ikke minst bane. Ofte er det enkle løsninger som flere hurtigladere som må til. Det er det folk som bor i de forsjellige områdene som har best svar på, de MÅ lyttes til.

Gratis idrett for barn?

SV har som prinsipp at alle barn skal kunne delta på fritidsaktiviteter, idrett og kulturskole uten at det skal stå på foreldrenes lommebok. I første omgang vil vi jobber for at de barna som har aller minst skal få delta, gjennom subsidiering og gratistilbud. Også håper vi å etterhvert gjøre det enda billigere for alle.

 

Takk skal du ha Erlend Ødegård Kåsereff, Ringerike SV

 

Artikkelen i Ringblad : HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg