Slapp helt av folkens; Norges Ishockeyforbund følger med og har planer.

Det er jo ikke slik at de nå bare sitter og biter negler og håper på et mirakel

Det er lite det skrives mer om nå enn smittesituasjon i samfunnet. Det tyter over av smitte-tilfeller her og der og dessverre kom det nok en gang et utbrudd i Fjordkraft-ligaen.

Ser man på Facebook-gruppene som snakker om Fjordkraft + 1-divisjon herrer så lanseres den ene teorien etter den andre og den ene løsningen etter den andre. Det synses, menes og uttrykkes i så stor grad at man kan lure på om enkelte tror at ikke den nåværende situasjonen er en av scenarioene Forbundet har sett for seg.

Sånn er det jo ikke.

Vi som supportere trenger faktisk ikke foreslå løsninger for denne sesongen. De ligger der allerede de…samt noen nye planer/løsninger om det skulle vise seg at “dette går ikke”.

Norges Ishockeyforbund ga ut retningslinjer for gjennomføring av sesongen den 15 september 2020, dvs 2 uker før første Fjordkraft-kamp ble spilt, og da 4 dager før første kamp ble spilt i 1-divisjon. Alle klubbene involvert er jo da selvfølgelig kjent med (og har helt sikkert godtatt) disse kriteriene (les hele ved å klikke HER)

 

Kort fortalt er kriteriene som følger:

Hovedprinsipp 1:

Sesongen er planlagt for, og tenkt gjennomført, med fullt kampprogram. Det oppsatte kampprogrammet opprettholdes så langt det er mulig, men innenfor de aktuelle seriers første og siste seriekamp. Alle serier avsluttes når dato for siste terminfestede seriekamp er passert.

 

Hovedprinsipp 2:

I de serier som ikke blir fullført som oppsatt, vil endelig rangering (tabellen) bestemmes ut fra forholdet mellom antall oppnådde poeng ett lag har, sett opp mot antall poeng som var mulig å oppnå, uttrykt i prosent.

Innen Prestasjon forutsettes det at et visst antall seriekamper er gjennomført for å kunne rangere. I denne sammenheng anses det å være kampantall tilsvarende dobbel serie.

 

Dette betyr:

Kampantall tilsvarende dobbel serie = 9×2=18 kamper. Det betyr ikke at man må ha spilt 2 ganger mot hvert av de andre lagene.

Det betyr heller ikke at alle lag må ha spilt like mange kamper for at Forbundet skal kunne lage prosenttabellen om serien stoppes. Prosenten regnes ut ifra eget lags kamper og oppnådde poeng sett opp mot hvor mange poeng man kunne hatt om man hadde vunnet alle kampene sine.

 

Hovedprinsipp 1:

Håpet er å få til full grunnserie og sluttspill/kvalifisering. Forbundet har uttrykt skepsis selv nå til om man klarer få alle kampene avviklet innen 13 mars som er siste oppsatte kampdato i Fjordkraft-ligaen. Det kommer helt an på karantenetider etc. Alternativene om man tviholder på 13 mars er jo ikke mange om man skal gjennomføre grunnserie, men dette får Forbundet selv komme ut med, våre gjettinger/synsinger er interessante nok, men fasit sitter kun ett sted.

 

Hovedprinsipp 2:

Dette er scenarioet med flest hvisomattedersomatte rundt seg. Det som ligger fast er at OM seriene stoppes nå så har de spilt nok kamper til at Forbundet kan rangere en tabell slik som beskrevet tidligere (poeng av mulige oppnådde poeng i % på egne spilte kamper). Det ligger også fast at de 8 til sluttspill, pluss de 2 til kvalifisering er bestemt fra Fjordkraft-ligaen.  Det ligger også fast at de 4 øverste i 1-div da er klar for kvalifisering.

Videre er det slik at om ikke sluttspill/kvalifisering kan gjennomføres rykker plass 10 Fordkraft rett ned og plass 1 i 1-div rett opp.

 

Det aller meste er tenkt på på forhånd i dette.

Nå ser jeg også at klubbene signaliserer at de heller vil spille full grunnserie og korte ned på sluttspill, dette fordi jo grunnserie er tryggere inntektsmessig. Det er jo en måte å løse noe på, det vil jo i såfall bety at de må revidere datoen som hovedprinsipp 1 bygger på. Den letteste løsningen er selvsagt å kutte runde 5 i serien, samt benytte seg av landslagspausen i februar som nå er frigitt fra Forbundets side.

Uansett har klubbene og Forbundet lagt løpet for denne sesongen sammen og dte ville jo være helt kokkos om de nå, som enkelte foreslår, bare skulle stryke sesongen nok en gang. Selvfølgelig er jeg bittelitt “partisk” i uttalelsen her nå siden Ringerike ligger på topp av 1-divisjon og dermed ville “nyte godt” av en nedstengelse i form av direkte opprykk.

Løpet for sesongen er lagt.

Men jeg ønsker ikke en nedstenging på tross av det.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg