Storhamar – Stavanger; Perfekt kamp for Player Safety / Disu

Det er ikke så lett å gå inn på noe slags sosialt medie nå uten å få opp en eller annen skrift om kampen mellom Storhamar og Stavanger. Det var en innholdsrik kamp med enkelt-tilfeller av “greier” som både ble tatt og ikke tatt av dommerkvartetten.

Apropos de.. Hvor mange ganger har vi ikke hørt det ropes ut om å hente inn utenlandske dommere etc., men når forbundet gjør noe i den retning (exchange ref) så kommer “hvem faen er det der a”… “bare i Norge” osv..

Nåvel….

Det kunne være interessant om PS/Disu tok for seg Storhamar – Stavanger situasjon for situasjon, vurderte og offentliggjorde sin vurdering av en slik type match. Så du på matchen i går så var det knapt en situasjon, takling, hendelse uten at den ene eller den andre leiren ville ha alt fra 2 min, til liten og match. Sånn sett er det jo slik at om dommerne dømte hver gang supporterne ville ha noe ville vi knapt spille 5 mot 5 i en eneste kamp.

Som et eksempel:

Gruffet/fighten til Ahlholm og Hoff. Det starter som noe som enten kan ende i ikke noe, eller muligens 2 eller 2+2 på hver etter regel 158

REGEL 158 ROUGHING

DEFINISJON: En spiller som dytter eller slår en motstander under kampen.

i. En spiller som er involvert i en kort konfrontasjon med en motstander skal idømmes liten straff, dobbel liten straff eller stor straff og automatisk liten disiplinærstraff.

ii. En spiller som med vilje slår hjelmen av en motstander for å tvinge ham til å forlate spillet skal idømmes liten straff.

iii. En spiller som fortsetter med roughing skal betraktes som å være i en slåsskamp (se Regel 141).

 

Det virker som om, fordi Ahlholm og Hoff ikke ga seg at dommerne måtte benytte seg av Regel 141 (og se spesielt punkt “vi”

 

REGEL 141 SLÅSSING (FIGHTING)

DEFINISJON: En spiller som slår en motstander med flere slag under kampen, etter avblåsning eller når som helst under kampen ved en spillerkonfrontasjon.

i. En spiller som involverer seg i en slåsskamp skal idømmes matchstraff.

ii. En spiller som på en hvilken som helst måte gjengjelder et slag skal idømmes liten straff.

iii. En spiller som med vilje tar av seg hansken(e) eller hjelmen med intensjon i å slåss med en motstander, skal idømmes straff for dårlig oppførsel i tillegg til eventuelle andre straffer.

iv. Dersom det er en klar instigator i en slåsskamp, skal den spilleren idømmes en ekstra liten straff.

v. En spiller som er på isen og som er den første til å involvere seg i en pågående slåsskamp (tredje mann inn) mellom to spillere skal idømmes liten disiplinærstraff.

vi. Hvis en spiller, etter å ha blitt bedt av dommeren om å slutte, fortsetter bråket, forsøker å fortsette bråket eller hindrer en linjedommer i å utføre sine oppgaver i å stoppe slåssingen, skal idømmes en dobbel liten straff, stor straff og automatisk liten disiplinærstraff eller matchstraff.

 

Det skjedde åpenbart ting i gå som kan og bør sees på, og er sånn sett en perfekt mulighet for PS/Disu å tre i aksjon. De er jo med i systemet for en grunn.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg