Vålerenga i føringen for seriemesterskapet

Tirsdagsrunden med stort sett forventede resultater. Vålerenga nå klar som en av topp 4.

Tirsdagsrundens resultater garanterte Vålerenga som en av topp 4 lag i årets serie. De kan ikke, selv om det snør oppover, MDG foreslår noe lurt, Moxnes klarer en debatt uten å si “ta fra de rikeste” samt Bjørn Oppegaard får til et slagskudd, bli tatt igjen av laget som ligger som nr 5 på tabellen pr i dag. Hvilken plass det ender med for Vålerenga er ikke avgjort, men de er definitivt i føringen i Get pr nå.

Torsdagen avrunder runde 5 av 6 i årets serie. Alle lag har pr i dag spilt 39 kamper, Lillehammer 40, og skal på torsdag komplettere runde 5. Torsdag spilles Storhamar – Manglerud Star, Sparta – Stavanger, Stjernen – Frisk Asker samt Ringerike – Vålerenga.

Vålerenga leder nå med 7 poeng på Stavanger og Storhamar.

 

Antatte kvartfinaler pr i dag (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) ihht tabell:

Vålerenga – Stjernen, Stavanger – Manglerud Star, Storhamar – Sparta og Lillehammer – Frisk Asker. Men så gjenstår å se om noen av lagene velger det bedre plasserte laget enn de må.

Denne runden var:

Kampene i dag er Sparta – Manglerud Star, Lillehammer – Ringerike, Vålerenga – Stjernen og Frisk Asker – Stavanger.

 

Sparta – Manglerud Star

Jeg skrev: Sparta tapte 1-0 borte for Storhamar i forrige runde, mens MS vant 4-2 hjemme mot Frisk Asker. Dette blir et tøft og tett oppgjør, men jeg tror ikke det holder helt inn for Manglerud i Sarpsborg. Det ender nok trolig med 0 poeng i kofferten på vei hjem.

Og slik gikk det, selv om det ikke ble skikkelig avgjort før Tommy Kristiansen bryter seg inn foran mål bare sekunder før slutt. Sluttresultat 3-1 (1-0, 0-0, 2-1) skudd 45-22.

Lillehammer – Ringerike

Jeg skrev: Ringerike har ikke gjort det spesielt bra mot Lillehammer borte, kanskje snus det i dag? Lillehammer på sin side har nå nesten-kontakt med lagene foran, det er kun 7 poeng opp til Storhamar på 3 plass. Jeg tror dessverre at Ringerike igjen får det tøft borte mot Lillehammer. Liker ikke å innrømme det, men sånn er det. Når det er sagt; Jeg lar meg gjerne overraske i kveld av et Ringerike på jakt etter Stjernens plass.

Det ble for tøft for Ringerike. Spesielt første periode ble tung og det var ikke noe å si på Lillehammer i ledelse etter første. Men som også kommentator påpekte, Ringerike ville vært ei lei nøtt om de bare klarte slutte gi fra seg pucken i farlige posisjoner. Sluttresultat 4-0 (2-0, 2-0, 0-0) skudd 35-20.

Vålerenga – Stjernen

Jeg skrev: Sterke Vålerenga hjemme mot et Stjernenlag som ikke får det til å stemme denne sesongen. Kanskje var ikke trener rett for akkurat dette mannskapet? En fotballtrener jeg engang hadde snakket masse taktikk rett før kampen skulle i gang. I det vi gikk ut på banen sa min stopper-kollega til meg “vi speller som vi pleier vel”.. Det hjelper altså ikke med store navn eller ny taktikk om ikke mannskapet er riktig. Stjernen gjør lurt i å bygge med de unge gutta som de ser ut til å gjøre nå. Vålerenga vinner denne klart tror jeg.

Det så ikke slik ut i starten av kampen. Stjernen ledet 0-1 og 0-2 før Vålerenga våknet og maskineriet sakte men sikkert begynte male slik det har gjort så mange ganger denne sesongen. Vålerenga ledet 4-3 før siste periode, men da var det også natta for Stjernen. Sluttresultat 8-3 (2-2, 2-1, 4-0) skudd 52-23.

Frisk Asker – Stavanger

Jeg skrev: Frisk Asker i ingenmannsland på tabellen mot Stavanger som kan vinne serien og dermed velge først, kan bli en stygg affære i Askerhallen om ikke FA krummer hempa og viser seg mer frem. Stavanger vinner i forrige runde på straffer mot Vålerenga mens Frisk Asker taper for Manglerud. Er man nå for FA sin del inne i en transportetappe mot sluttspillet? Er tanken “vi vinner ikke serien eller topp4 uansett, så nå roer vi ned og bare spiller ferdig”? Jeg tror det blir borteseier i Askerhallen i dag.

Jeg tok skikkelig feil. Frisk Asker vinner overbevisende mot Stavanger i Askerhallen. Det var en kamp med masse trøkk og kjemping som ikke gjenspeiles i målprotokollen for Stavanger, men det var en slik dag. Sluttresultat 6-1 (1-0, 3-1, 2-0) skudd 27-37.

 

Hvem har så igjen hvem?

Vålerenga: Rin, Lil, FA, Spa, Sto, MS, Sta, Stj, Rin

Stavanger: Spa, MS, Sto, Stj, Rin, Lil, Vål, FA, Spa

Storhamar: Spa, MS, Stj, Sta, Rin, Lil, Vål, FA, Spa, Ms

Lillehammer: FA, Vål, Spa, Sto, MS, Sta, Stj, Rin

Frisk Asker: Stj, Lil, Rin, Vål, Spa, Sto, MS, Sta, Stj

Sparta: Sta, Rin, Stj, Lil, Vål, FA, Sto, MS, Sta

Manglerud Star: Sto, Sta, Stj, Rin, Lil, Vål, FA, Spa, Sto

Stjernen: FA, Sto, Spa, MS, Sta, Rin, Lil, Vål, FA

Ringerike: Vål, Spa, FA, Sto, MS, Sta, Stj, Lil, Vål

 

Tabell etc..

Vålerenga, 39 kamper, 88 poeng, kan få max 115 poeng

Stavanger, 39 kamper, 81 poeng, kan få max 108 poeng

Storhamar, 39 kamper, 81 poeng, kan få max 108 poeng

Lillehammer, 40 kamper, 77 poeng, kan få max 101 poeng

Frisk Asker, 39 kamper, 61 poeng, kan få max 88 poeng

Sparta, 39 kamper, 58 poeng, kan få max 85 poeng

Manglerud, 39 kamper, 35 poeng, kan få max 62 poeng

Stjernen, 39 kamper, 31 poeng, kan få max 58 poeng

Ringerike, 39 kamper, 16 poeng, kan få max 43 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Frisk Asker, Sparta, Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Vålerenga er klar som en av topp 4

Stavanger, Vålerenga, Storhamar, Lillehammer, Sparta og Frisk Asker er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg