Kjøttdeigperfeksjon !

Med en liten alkohol-kuriositet til slutt..

Det er ikke uten grunn at undertegnede med familie, eller la gå da gutta gidder ikke være med, stadig vekk smetter over grensen til Sverige for å handle kjøtt, kylling, bacon, burgere og annet snadder man får til en brøkdel av prisen der enn her i avgiftslandet.

Det er heller ikke uten grunn at vi har perfeksjonert den mengde kjøttdeig vi fryser ned og trenger ta opp til de forskjellige retter vi spiser stadig vekk. Taco for eksempel, kun en spiser kjøttdeig, da er 250 gram nok. Pizza, da nå vi ha 500 gram, etc... Alle som har handlet kjøttdeig her i landet vet at pakkene stort sett er på 400 gram. Det betyr enten for mye eller for lite. Vi har da kommer frem til at nedfryst poser med ca 250 gram er helt konge.

Her kommer så Step 1-2-3 til kjøttdeigperfeksjon:

Du starter med en pakke kjøttdeig. Denne på ca 1,1 kilo.

Ta av plasten. Kjøttdeig smaker generelt mye bedre uten plastsmak. Det er kun Grandiosa som får en anelse bedre smak om plasten sitter på når den steikes.

Snu pakken på hodet i en kjapp bevegelse. Altså, flipp den rundt på benken. Det ser jo bare dumt ut om du nå står på kjøkkenet med en pakke kjøttdeig på hue.

Fjern isoporbunnen og Taaadaaaaa...!! En pakke kjøttdeig på 1,1 kilo til 46 kroner pent dandert på benken klar til videre prosessering.

Finn frem en kniv. Den trenger ikke være sylskarp heller. Del opp i ca 4 250 grams klumper. Den sylskarpe leser regnet jo ut dette for lenge siden, altså at det måtte bli 4 klumper da jeg sa pakka veide 1,1 kilo.

Finn så frem dertil egnede poser som du plasserer klumpene i. Det gjør seg best med gjennomsiktige brød/fryseposer. Handlenett og lignende gjør neste steg vanskelig.

Det kan gjerne gjøres tungvint eller på "plukke opp dritten etter bikkja" metoden.. hører dere bikkje-eiere.. "plukke opp dritt etter bikkja"...

Kna så kjøttdeigen utover inni posen slik at den blir et tynt flak. Knyt igjen posen og pælm i fryser. (Du kan godt vente hent til slutt med å gå i fryseren altså, må ikke gå dit med 1 og 1 pose).

Kjøttdeigen blir nå så lett å tine når du plutselig finner ut du trenger kjøttdeig. Det er egentlig bare å vifte med kjøttdeigen foran springen så tiner den av seg selv.

Så til den lovede alkohol-kuriositeten.. Det blir jo gjerne slik at når man først er i utlandet så tar man en titt på herlighetene som der finnes. Når så Hønen Agda ikke lenger finnes så blir det nye steder å besøke.

På min vandring oppdaget jeg så denne handlevognen rett ved kassen. Jeg kunne ikke unngå å legge merke til at prisen på en kasse Effes øl (24 flasker) + 2 3-liters dunker med rødvin kom på litt over 800 kroner samlet. Dette betyr at om man sammenligner med norske priser så var faktisk kassen med øl gratis.

Undrer meg på hvorfor nordmenn drar til Sverige gitt....

#Norge #Sverige #handle #shopping #harrytur #vin #øl #kjøtt #bacon #kylling #burgere #grense #grensehandel #kroner #avgifter #skatt #svipptur #penger #spare #kjøttdeig

2 kommentarer

frodith

11.03.2017 kl.20:01

Heia Sverige, godt med noen turer dit :-) Så smart med den kjøttdeigmetoden...aldri tenkt over, men KLART den tiner fortere da..De skal jeg huske på :-)

Geriatriks

12.03.2017 kl.08:25

frodith: :D

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits