Når Eii Saa Peitaa ikke er tilstede!!

Hardingfele, gammelost, lutefisk, brunost, rakfisk, langrennsski, hopprenn, pinnekjøtt, 10 tusen metern på skøyter…alle like gode og rørende norske tradisjoner som 91 Stomperud som lesestoff på utedassen selv når skinkene nesten fryser fast på ramma.. Nåvel..

Alle har vi vel sitti på ramma med håpet om at nå skal det trykkes ut en rakkarøkare av en sånn art at badevekta kan tråkkes på med smil i etterkant istedenfor med sinne som langt overgår raseriet til italienere som blir tvunget til å flytte ut fra mamma før de er 35..

Nå er det jo ikke slik at det alltid trenges lesestoff med på trykkeriet for noen ganger har man jo gått med mageknip og rumling som lyder som tordenværet inn over Norefjell en lett sommerdag, knipi sammen skinkene og gått med lett fremskutt underliv de siste 10-12 minuttene før man endelig kan få satt seg..og da rekker man jo ikke mer enn å lese Donald Du…før alt er over.. Andre ganger trenger man jo hele samlingen av Morgan Kane for i det hele tatt å få gjort noe..

Alle har vi vel og på samme rammetid en eller annen gang i lett jogg mot avtredet rett og slett glemt å raske med seg noe å sette gluggene på…eller kanskje bare gått tom for lektyre….for det er jo kjedelig å sitte der rett i ryggen å prøve å launche en torpedo som kanskje er litt treg og da gjør at det føles som om du skal føde ei ganske stor kongle uten å ha passende lesestoff.. Så etter å innse at “shit, jeg glemte noe å lese på” (dannede familier har selvsagt bladhylle på toalettet) så har mange da begynt å lese på ting og tang rundt seg.. Innhold i såpe og shampo for eksempel.. Hvor mange har ikke lest bakpå Herbal Essence shampoen og tenkt “åååja…det er derfor hu dama stønner så fælt når a vasker seg”..

Det er jo på grunn av dette at brorparten av den norske befolkning kan en liten setning på finsk utover yksi, kaksi, kolme (eller no) -for vi har jo lett glemt alle de fantastiske badstu-strofene vi lærte gjennom finsk fjernsynsteater hver tirsdag på begynnelsen av 80-tallet- og det er selvfølgelig Eii Saa Peitaa.. “Må ikke tildekkes”.. En setning som har stått på hver eneste panelovn som er laget siden hottentott-krigen.. Men hva gjør man så når lesestoff er glemt, shampoen er for langt unna og det ikke finnes en panelovn? Jo:

1) Blanco con prelavado

2) Blanco con remojo

3) Blanco muy sucio

4) Colores resistentes

5) Colores delicados

6) Aclarados intensivos

7) Suavizante

8) Centrifugado intensivo

9) Sinteticos con prelavado

10) Sinteticos sin prelavado

11) Cargas mixtas

12) Colores delicados

13) Lavado lana

14) Aclarados suave

15) Suavizante

16) Centrifugado suave

….og der kan du vaskeprogrammet til en Sauer S510 på rams !!!

#ferie #ramma #vask #sommer