Ringerike: Amatørpolitikere, eller er de blitt lurt?

Hønefoss Skole – skolevei  – kostnader

Jeg klarer liksom ikke riste av meg tanken på at en eller annen i styre og stell i Ringerike har “handa litt for langt ned i kakeboksen” når det gjelder nedleggelse av Hønefoss skole og alt det som henger med rundt den saken.

Det har blitt skrevet side opp og siden ned om Hønefoss Skole, skolevei, undersøkelser, sikringstiltak, sakspapirer og hvordan saken er håndtert i kommunestyret etc etc.. Innbyggere har fått møte politikere/byråkrater i kommunen, men tilogmed da virker det som man bare gjør det fordi avisen er der.. og så turer man videre som man selv vil når døra er lukket.

Jeg har selv skrevet denne: Skoleveisaken i Ringerike

Saken har gått videre fordi det har kommet frem punkt på punkt i denne saken, som for en legmann som følger sånn passe med, nærmest virker som om politikerne i Ringerike enten er de komplette amatører eller rett og slett har blitt grundig rundlurt av noen som ville ha denne saken trykket gjennom før all info kom på banen. Det at Ringerikes innbyggere ville reagere når planene om nye skolekretser dukket opp er tydeligvis noe man tenkte “pyttsann” om..

 

Nåvel…

 

En av de tingene jeg henger meg opp i er skolevei, og da trygg skolevei for elever i alle aldre. I følge sakspapirer så har ett eller annet firma hatt i oppdrag å kostnadssette hva de vil koste å sikre skoleveien fra “Remakrysset” og opp til Ullerål skole. Dette er visstnok da en sum på 125 millioner om jeg ikke husker helt feil (korriger meg gjerne). Jeg har ikke sett noe tall på, og om det i det hele tatt er gjort, et kostnadsoverslag på hva det vil koste å sikre skoleveien fra “Remakrysset” til nye Benterud Skole.

Du skal ikke være rare brøkregneren for å skjønne at kostnaden for sikring av skolevei til Benterud kommer på minst det samme beløp.

I planene pr nå er det, meg bekjent, satt av 10 millioner for å sikre skoleveien til Ullerål,  og da ikkenoe mot Benterud.

Har jeg oppfattet dette riktig?

 

Altså..

 

Om alt som har kommet frem av opplysninger rundt manglende behandling av en politisk sak og deretter beslutning på feil grunnlag er riktig, så kan jeg ikke skjønne annet enn at denne saken må opp til komplett ny behandling i kommunestyret. Alle tall etc på bordet.

Jeg tenker jo at om det kommer frem at det vil koste 125 millioner pluss pluss å sikre skoleveien begge veier… altså 250 millioner kroner, og da vet vi at i det offentlige blir det lett 300 millioner pluss…. ja da kan det tenkes at en ny titt på å bevare en sentrumsskole er innafor.

Du får pussa opp litt for 250-300 millioner..

 

Tomta der Hønefoss Skole står er en attraktiv tomt. Jeg skjønner at eiendomsutbyggere ville gni seg rimelig godt i henda om de fikk kloa i den tomta og kunne rive all bebyggelse som ser ut mot elva, for så å bygge leiligheter.

Jeg tenker at den tomta alltid skal være kommunal..og med et kommunalt tilbud på.

 

DNB – med littegranne vondt i viljen?

DNB vil nok egentlig ikke ha kunder de.

Aktører i denne lille epistel:

En skoleklasse med klassebedrift som trenger bankkonto

Ørn-Bjørn, leder for Oslo-avdeling

Guri-Malla, ansatt i DNB Drammen informasjon, 1 etg

Arnt-Jørn, ansatt i DNB Drammen, gruppekonto, 2 etg

 

Det skal ikke være lett her i livet;

Skoleklassen ved Lier Videregående Skole startet sin lille klassebedrift som så selvsagt trenger et sted å sette inn penger de tjener. Klassen valgte 3 stk elever til å være økonomiansvarlige, og en av de første jobbene disse 3 da måtte gjøre var nettopp å opprette en klassekonto.

Etter å ha googlet og sett så valgte de 3 å gå inn på DNB sine nettsider for oppretting av konto. De fyllte ut skjema på skjema etter alle kunstens regler. De gikk grundig til verks og sa seg etter langt om lenge fornøyd med hva de hadde gjort og sendte inn.

Etter ca en uke eller to kommer svar fra Ørn-Bjørn, som jobber i Oslo-avdelingen, fordi det er dit alle kontaktskjemaer på nett havner, vel å merke som omhandler klassekonto og tilsvarende kontoer. Ørn-Bjørn forteller at de har  fyllt ut mer eller mindre korrekt, så i et par uker går korrespondanse pr mail frem og tilbake slik at alle formaliteter skal være i orden. Til slutt sier Ørn-Bjørn seg fornøyd og sier at det eneste som gjenstår er å fysisk legitimere seg for DNB.

Dette kunne gjøres A) ved å bruke bank-id, eller B) ved personlig oppmøte med pass.

Elevene finner ut, siden en av de ikke har bank-id, at de solidarisk tar oppmøte personlig som valg. Ørn-Bjørn forteller da at de bare kan troppe opp på DNB Drammen, vise frem mailen fra Ørn-Bjørn, og så vil alt være i orden med ny konto hos DNB.

Dagen hvor elevene får fri til å ordne bankkonto kommer og de 3 går inn i bankfilialen med vannkjemmet hår og press i buksa, trekker kølapp, venter og får endelig audiens hos Guri-Malla i skranken.

Guri-Malla hører på elevene, tar passene deres, tusler unna med de og scanner de tydeligvis til elevenes store glede, for dette var jo fort gjort. Det er først da Guri-Malla kommer tilbake til skranken og forteller elevene at hun ikke kan hjelpe de i det hele tatt, for det de har kommet for å ordne er det Arnt-Jørn i 2.etg som må hjelpe de med, at elevene skjønner at dette ikke var fort gjort alikevel. De blir vist vei til trappen og bedt om å banke på døren oppe.

3 stk elever tusler opp i 2 etg fortsatt ved godt mot, de har tross alt fri fra skolen for å gjøre dette, men kanskje en anelse mer oppgitt over voksensamfunnets byråkrati og papirskuffing i denne digitale verden. De banker på døren og blir vist inn på kontoret til Arnt-Jørn.

Arnt-Jørn setter seg, som elevene gjør, og deretter avholder Arnt-Jørn et greit langt foredrag som omhandler det å starte konto i DNB som klasse eller gruppe og hva som må oppfylles av krav etc. Elevene forsøker forgjeves å komem til orde og forklare Arnt-Jørn at de har vært igjennom alt dette, men skjønner slaget er tapt da Arnt-Jørn avslutter samtalen med:

“men dere skjønner det; Vi har en spesialavdeling i Oslo som tar seg av slike saker som deres. Han dere skal snakke med i den avdelingen heter Ørn-Bjørn og er meget dyktig”.

 

…og sånn går nu dagan…

Ringerike Panthers vil rett opp igjen i Get

Det har ikke gått mange sukkene, modige tårer, tenners gnissel og “faen i helvete’r” her på Ringerike før planene om en snarlig retur til Get ble skissert på blokka. En frokost med samarbeidspartnere har blitt avholdt og hovedbudskapet til de var (sitat fra Ringblad):  “vårt ambisjonsnivå er ikke å ta to steg tilbake, men fortsette med den planen vi har om å bli et stabilt Get-lag”.

Så; her litt om Ringerikes (og mine) tanker, ikke gjemt bak et pluss-abbo i Ringblad.

Dette er jo musikk i mine ører. Ikke bare fordi jeg har digget denne sesongen i Get-ligaen med alle de lagene som har vært på besøk her, men og fordi jeg har hatt mange hyggelige og interessante samtaler på messenger og telefon i løpet av sesongen med ishockeyfolk av ymse slag tilhørende Get. Dette samt Ringerikes sunne holdning til penger og anti-bygging av luftslott og vanvittige planer, og budsjetter gjør at jeg liker tanken på planene fremover.

Forrige gang Ringerike Panthers var i 1-divisjon var budsjettet på ca 3 millioner kroner. Dette ble doblet da de rykket opp i Get, men ambisjonene stopper ikke der. Ringerike og samarbeidspartnere virket veldig enige om at om man landet et sted på nivå 7-8 millioner i budsjett så står man rustet til å drifte et godt lag og kun være ett år i 1-divisjon før man rykker opp i Get igjen etter å ha klart kvalifiseringen.

Etter onsdag ble det klart at trenerduoen Boork og Braxenholm fortsetter, og har fått beskjed om at de har samme midler til rådighet som de hadde i Get. Ringerike skal driftes som en Get-klubb fordi det er oppe i Get man vil være.

Så spørs det bare hva slags spillerstall Ringerike har til rådighet til høsten.

Lagbygging blir meget viktig denne sommeren. Ringerike har bygget lag tidligere på “ung og sulten” prinsippet. Jeg regner med at det også blir videreført. Ringerike trenger ingen primadonnaer som ikke vil i krigen.

 

Hva er det så Ringerike tilbyr?

Miljø, samhold, … og profesjonell drift. På Ringerike er alt på stell. Spillerne blir tatt vare på. De blir matet etter trening og kamper. Det blir lagt vekt på at alle skal trives og dermed skal kunne yte det som trengs for å være “der oppe”. Det er ikke langt fra U8 til “Get” på Ringerike. Det er en styrke for lag, klubb og enkeltpersoner, helt fra han som står og sliper for U8 laget til kaptein Melin og hans menn.

 

Hva så med neste sesong, og videre:

Hva må man gjøre for å ta steget enda ett hakk? Hva er det Ringerike trenger for å stabilisere seg i toppen? I 1-divisjon vil man jo igjen, som i kvalifiseringen, være det laget som skal føre kamper. I kvalifiseringen fikk man kun til det sporadisk uten at man fikk mål og seier ut av de sporadiske periodene. Det var kun bortekampen mot Narvik som stod til godkjent på akkurat det punktet.

 

-videreføring av oppspillsalternativene og evnen til å alternere

-videreføring av powerplay og alternativene der

-videreføring av speed og kontrollert ankomst gjennom midtsonen

-videreføring av det å ta riktige valg defensivt så feil blir minimert

-videreføring av meget kontrollert box-play

 

-og fint om en 7-8 stk vokser 10-12 cm og legger på seg 10-15 kilo og 😉

 

Spillerstallen 2018-2019

Joachim Jensen, Thomas Lystad, Matej Galbavy, Dustin Parks, Mikael Hansson, Even T. Fosse, Jørgen Langdalen, Marius C. Hansen, Jonas Westman, Tobias Skaarberg, Kristian Kristensen, Petter Ellefsen, Joachim Engesveen, Jonas Moen, Henrik Fayen-Vestavik, Andreas Adolfsen, Max Petterson, Johan Kallio, Robin Bjørnstad, Nils Fuglesang, Dennis Ryttar, Andreas Engblom, Joachim Svensson, Andreas Rian, Michael Söderberg, Rolf Thomas Aastad, Anders T. Henriksen, Eivind E. Andresen, Nikolai S. Dalen, Kristoffer Melin

 

Spillerstallen 2019-2020 ?

Tar gjerne imot faktainnspill.

-har kontrakt allerede:

-avgang:

-tilvekst:

 

 

Hvem er i 1-divisjon 2019-2020?

Ringerike, Comet, Hasle-Løren, Gjøvik, Nidaros, Tønsberg, Furuset, Lørenskog og Haugesund.

 

Dette er jo da som alle kan se kun 9 lag, igjen…

Det hadde vært veldig interessant å høre hvem/hva/hvordan etc om lag nummer 10 i denne divisjonen.

Forbundet?

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Vaksinemotstand – trussel mot folkehelsen

Med hvilken rett leker du med helsa til andres barn?

Vi har i Norge et vaksinasjonsprogram som skal tilbys alle barn. Det starter helt fra fødsel av og fortsetter oppover i barne- og ungdomsårene. Norges vaksineprogram strekker seg helt tilbake til 46-47 da BCG vaksinen, altså vaksine mot tuberkulose kom. Frem til 95 var den faktisk påbudt i Norge, men er nå en del av det frivillige vaksinasjonsprogrammet. Andre sykdommer det vaksineres mot er feks difteri, kikhoste, polio, meslinger, røde hunder, kusma for å nevne noen. Spedbarn starter med rotavirusvaksine som skal hjelpe mot alvorlige tarminfeksjoner.

Du leste riktig litt lenger opp. Det er frivillig å vaksinere sine barn.

Men er det spesielt lurt å ikke gjøre det? 

Hva er det vi ser og kan lese mer og mer om i mediene nå, jo det er at meslinger er på full vei tilbake. Meslingevaksinen som ble innført i 1969 og har nærmest utradert tilfeller av dette i Norge er nå altså på full fart tilbake fordi folk rett og slett leker med egne og andre barns helse. Jeg går egentlig så langt som å si: Hvor dumme går det an å bli? Vil vi ha tilbake meslinger, kusma, røde hunder, polio, tuberkulose etc?

 

Les også: Hva vet du egentlig om den som er syk?

 

Det er ikke kvikksølv i vaksinene lenger!!

Dette er jo ett av ankerpunktene til anti-vaksinasjonsfolka.. Dette er feil!  Det var ørsmå doser i vaksinene tidligere på grunn av konservering og bakteriedreping, men etter 1997 kommer vaksiner i engangsdoser og kvikksølv er da ikke nødvendig lenger. Det er bitte-bitte-bittelitt kvikksølv i svineinfluensa-vaksine…men det er så lite at det betyr null og nada for helsa.

 

Du leker jo med helsa til andre sine barn

“barnet mitt tåler ikke vaksine, h*n ble dritsyk av vaksinen”.. Hørt den før?  Tror du at de som sier dette er 100% klar over hva vaksine egentlig er? Det å bli vaksinert betyr kort og godt at man gir kroppen en bitteliten del av selve sykdommen slik at kroppens immunforsvar skal lære seg hva dette er og hvordan den skal bekjempes. Dette husker så kroppen om man faktisk blir smittet av noen og har derfor “verktøyet” til å ta knekken på det. Så om ditt barn ble “dritsjuk” av vaksine mot meslinger, ja da ble barnet “dritsjukt” av en bitteliten del av sykdommen..har du tenkt på hvor sykt barnet ditt kunne blitt om kroppen ikke visste hva dette var når den 5 år etterpå ble smittet av for eksempel meslinger?

Her er link til Norsk HelseInformatikk.. les om vaksineprogrammet HER 

Det finnes faktisk en del barn og ungdom som har sykdommer som gjør at de ikke kan vaksineres, enten enda eller i det hele tatt. De skal jo også få være en del av samfunnet. Hvor egoistisk er du da ikke om du lar være å vaksinere ditt friske barn med alle de farer det medfører for ditt eget barn og de barna som blir dødssyke av de sykdommene alle burde ha tatt vaksine mot.

 

Og apropos dette: Syke barn er mareritt for pensjonister!

 

Dessverre finnes det kjendiser, bloggere, hipstere, skuespillere, personligheter som står frem og fronter dette med å ikke vaksinere barna sine. Jeg klarer ikke tenke annet enn at de er uvitende, arrogante, egoistiske, tankeløse og alt annet som beskriver en holdning til folkehelsen og medborgere i Norge som “jeg driter i ungene deres jeg vel”. Det finnes også grupper på nett selvsagt som tuter ørene fulle på folk med propaganda som skal skape en anti-vaksine-holdning.

En lege sa: “For meg er det hull i hode at du som mot/far vil utsette barnet ditt for livsfare ved å ikke vaksinere”.

Jeg er helt enig.

Skjerpings Norge: Vi vil ikke ha all den dritten tilbake!!

 

Les gjerne: En mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di

Les gjerne: Nei, jeg vil ikke ha sykemelding, jeg vil ha hjelp

Les gjerne: Men, du kan jo bare….

 

 

Hva er det Sophie Elise og likesinnede ikke skjønner?

Kroppspresset lever som aldri før..

Debatten i går på tv der Sophie Elise og en tydeligvis svoren journalistfan Helene Skjeggstad møtte Kristin Gjelsvik og Linnea Myhre viste med all tydelighet, for meg hvert fall, at Sophie Elise og journalist-fan ikke egentlig skjønner bæret av hva Kristin og Linnea prøver å formidle, og få influencerne med SE i spissen til å skjønne.

Joda, Sophie Elise la seg flat på grunn av ett innlegg hun la ut om å tattovere hår på hodeskallen på noen bald-spots bak øret eller noe..men viste lite forståelse for så mye annet. “Jeg tror Norge trenger sånne som meg”…  Journalist Helene Skjeggstad prøvde å skape en virkelighet der spesielt unge påvirkbare jenter “bare kunne la være å lese”… og viser med det at hun mangler totalt dybde av forståelse for problematikken.

Les også: Du er feit og stygg!

Dette handler jo kort og godt om det kroppspresset og kroppsidealet disse toppbloggerne, de usunne toppbloggerne, står for. De fronter en virkelighet som er helt usannsynlig å oppnå for de aller aller fleste av de unge jentene der ute, men som samtidig da setter griller i hodet på de og får de til å tenke “jeg er ikke bra nok”… Mange av disse unge jentene har ikke den ballasten de trenger for å kunne skille epler fra pærer i det de leser på blogg etter blogg. De føler seg rett og slett mislykka når de oppdager hva som er feil med de, fordi SE eller andre toppbloggere skriver at “det og det er feil”..og så har de ikke midler/muligheter til å gjøre som sin helt og dermed er depresjon og spiseforstyrrelser feks ikke så langt unna.

Les også: En mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di!

Er det ikke litt snodig forresten at veldig mange kvinnelige bloggere som poster innlegg ala “Jeg er mer enn bare et flott utseende” legger ved bilder i samme innlegg der pupper, rompe og kropp tilfeldigvis synes veldig godt? De samme bloggerne er også veldig flinke til å poste innlegg om egentlig ingenting…men legger ved et bilde som skal lokke folk til å klikke på det uansett. Clickbaiten er altså ikke overskriften men bildet.

Nettavisene biter på. Alt for å kunne krydre web-siden med kropp. Jeg har ikke noe imot det jeg altså, ikke misforstå, men synes det blir nesten for dumt til tider. Det topper seg hvert år i noen måneder rundt Paradise Hotel spesielt..

Det er en litt snodig tid vi er inne i. På den ene siden så kjempes det daglige kamper for likestilling og skikkelig behandling av hverandre i arbeidslivet. Kampanjen #metoo er skikkelig innarbeidet og stadig flere varsler kommer mot maktmennesker som har brukt sin stilling for å “få seg noe” eller har utøvd sexpress/trakassering. På den andre siden har vi da så de unge sosiale medier-kvinnene. De som vet at pupp, rompe, sex, kropp selger som hakka møkk og går ikke av veien for å ledsage det minste daglige gjøremål på bloggen sin med et saftig bilde. Et bilde som skal selge storyen, selge bloggen..og da seg selv.

“Denne koppen drikker jeg kaffe av”…rompa ut, puppa ut, trutmunn: klikk…

“Dette er dagens antrekk”… strike a pose, masse kløft: klikk..

Slike eksempler tyter det av på blogg og nett. Jentene/damene spiller på dette uten tvil for å få klikk og tjene penger, samtidig som de klager å å bli sett på på treningsstudioet. Det enkelte/mange av disse driver med er jo med på å undergrave den jobben mange kjemper for den vanlige dama i gata etter mitt syn. Jentene/kvinnene objektifiserer seg selv til tider helt uten “hjelp” fra menn.

Hvem er det så som har mye av skylda for dette, ja i tillegg til de alltid eksisterende medier som rapporterer fra Hollywood etc? Jo det er en gruppe mennesker:

 

Kvinnelige toppbloggere uten gangsyn.

Kvinnelige toppbloggere som fraskriver seg det ansvaret de har fått som unge jenters forbilder. Kvinnelige bloggere med alt fra 5-70 tusen daglige lesere.

Nei du kvinnelige toppblogger, du kan ikke fraskrive deg ansvaret. Du har på en gitt dag 30 tusen ungjenter som lesere som tror lykken er silikon her, botox der samt eventuelt få barn i ung alder og bli blogger på heltid.

Jeg er så glad jeg ikke har døtre som forsvinner ned på rommet sitt for å ta selfies med trutmunn og strutterompe. Jeg er så glad jeg ikke har døtre som føler seg mislykka fordi de ikke har silikonpupper og fitnesskropp.

Det å lese kvinnelige toppbloggere fraskrive seg sitt ansvar overfor sine lesere blir bare for dumt. Det eksisterer ufattelig mange unge jenter der ute som er lettpåvirkelige og ute av stand til å skille deres liv mot en toppbloggers.

Kan du, kvinnelige toppblogger, bare prøve se for deg en ungjente på 13-15 som sliter med selvtilliten, som ikke føler hun er noen, som ikke tenker hun betyr noe for noen, som ser deg legge ut lettkledde bilder for å se hvor mange “likes” du får? Kan du se for deg det og samtidig igjen påstå at du ikke har et ansvar?

Er du i det hele tatt bevisst på hvor mange jenter det finnes der ute som ikke har fått den riktige bagasjen hjemmefra? Som ikke har lært hjemme hva som er rett og galt? Som ikke har lært disse grensene man helst ikke skal tråkke over før man er voksen og klar over sine valg og hva de kan bety for fremtiden? Er du i det hele tatt klar over hvor mange ungjenter som sliter rundt omkring i Norges land pga bilder etc på avveie fordi de tror livet du lever er det eneste rette?

Jeg sier ikke at du ikke skal få gjøre som du vil kjære kvinnelige toppbloggere; Jeg sier bare at du kan være ditt ansvar bevisst. Advar jentene. Fortell de hvordan livet er. Informer om ulempene, ikke bare vis det glamorøse. Og fremfor alt: La være å introdusere komplekser unge jenter ikke egentlig aner hva er. La de vokse opp og lære seg å kanskje like sin kropp selv om du ikke liker din.

 

Og sånn litt til slutt til dere damer:

Det begynner så tidlig for damene. Allerede som unge jenter begynner sammenligningen og “dømmingen” av hverandre. Ungdomsårene er vel ikke noe lettere da romper, pupper og kropp ubønnhørlig popper opp og ut. Tenk om jentene lærte allerede da å gi mer faen i hva andre jenter tenker om kroppen deres?

Det hjelper liksom ikke å bli voksen heller for damene. Kropper og kroppsformer selger som hakka møkk og kvinnene bombarderes med slik og slik skal og må du se ut. Sånn og sånn må du trene og leve. Du er ikke lykkelig før huset ditt ser sånn ut. Tenk om alle damene som sitter til stadighet og gremmes og føler seg mindreverdig, ulykkelig, mislykka, etc hadde klart å rett og slett gi mer faen. Det er vel ikke andre damer som skal bestemme om du er verdt noe..

Kvinners verste fiende er jo kvinner selv, og spesielt om man har vært så heldig å bli mamma. Da kommer det berømte mammapolitiet inn og tar vekk all glede og lykke om du som mor ikke har evnen til å tenke (og evt si) “kyss meg i ræva” til alle de mødre som mener de har rett til å kritisere andre mammaer i deres mødregjerning. Tenk om alle damer hadde klart å bli flinkere til å gi mer faen i hva “besserwissere” sier..kanskje hadde tilogmed mammapolitiet dødd ut?

Hold kjeften på deg, du er mann, hva vet vel du… Det tenker du kanskje nå? Vel, jeg vet da noe. Jeg vet hva jeg tenker om dette, det har jeg jo skrevet over her. Jeg vet hva jeg ønsker damer skulle bli flinkere til, det står vel og over her. Jeg vet jo og hva jeg som mann liker, og jeg tipper jeg ikke er alene heller, og det er at damer er som flottest når de er seg selv. Når de byr på seg selv. Det spiller ingen rolle om det er litt tynt her eller litt tykt der.. Stemmer kjemien betyr sånt ikkenoe.

 

#blogg #bloggere #jente #kvinne #dame #sex #kropp #pupper #rompe #silikon #operere #forbilde #tenk #tenke #kvinnedag #sideboob #trutmunn #sexy #clickbait  #samfunn #oppdragelse #medmenneskelighet #barn #voksne #hensyn #kropp #kroppspress #sex #samliv #pupper #silikon #botox #rynker #rompe #lepper #bryster #butlift #strutterompe #struttepupper #kjønnsleppe

Get bør ha 12 lag, dette er hvorfor;

I hvert fall min mening:

Det er mye snakk om utvikling av Norsk ishockey og fremtiden for Norsk ishockey. Forbundet har vedtatt at man skal redusere bruk av utlendinger pr kamp til 6 kommende sesong og så til 5 pr kamp sesongen etter det. Dette for, etter sigende, å gi mer plass til norske talenter osv. For, det er en sannhet at vi får ikke med oss nok spillere videre fra ungdomsnivå. Alt for mange faller fra. Mange pga motivasjon selvsagt, men også mange på grunn av mangel på tilbud.

Tanken om å redusere utlendinger pr kamp er god isolert sett, (selv om jeg personlig synes det ikke bør gjøres på flere år enda fordi merkevaren norsk ishockey enda ikke er der den skal være) men spørsmålet er; Vil dette gjøre norsk ishockey, Get-ligaen, bedre isolert sett, eller må det også andre tiltak til samtidig?

Jeg mener ja, andre ting må gjøres samtidig.

Spørsmålet er; Hvordan skal unge talenter slippe til og få spilletid? Det sier seg selv at et helt U21 lag på feks Storhamar og Vålerenga får ikke plass i stallen til Storhamar og Vålerenga.. Hvor skal de gjøre av seg? Hvor skal de spille? Dette gjelder også for andre klubber i toppen, det er ikke så mange yngre som uteksamineres hvert år som får plass i Get pr i dag, rett og slett for nåløyet er for trangt.. og trangere blir det om man kutter ned på lag som enkelte mener er medisinen. Dessuten, ved å kutte på antall utlendinger vil de pengesterke hente de norske talentene fra de mindre pengesterke, osv osv nedover i systemet… Vi må ha flere spillere som konkurrerer på toppnivå, selv med forskjell på nivå.

 

Det er derfor jeg mener Get faktisk bør ha 12 lag.

Vi må akseptere at det vil være nivåforskjeller i norsk toppliga, som det er i dag.

I en 12 lags serie ville de 8 beste lagene få mer enn nok kamper mot hverandre til å bryne seg skikkelig på hverandre. De 8 beste ville også måtte spille endel kamper der de møter underdogs som kjemper som besatt, og vil i tillegg til selve kampen også måtte jobbe mentalt for å holde konsentrasjonen oppe. Utviklingen av spillere vil jo skje ved at de 4 lavest rangerte lagene til stadighet møter “de gode” og lærer av det, samt at de kjemper mot hverandre for å unngå plass 11 og 12 på tabellen som gir kval-spill.

Bruker man dagens lag i Get og 1-div og ser på hvordan dette kunne funke så vil det være naturlig at juniorer/yngre seniorer fra Vålerenga, Storhamar, Stavanger, Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Manglerud og Stjernen som ikke får kontrakt med egen klubb, søker seg ut/blir tilbudt kontrakter i Ringerike, Narvik, Grüner og Comet (som et eksempel) og i 1-divisjonsklubber. Det vil også være naturlig da at disse spillerne blir “hentet” hjem igjen da moderklubbene trenger påfyll, enten fordi utlendingskvoten reduseres, kontrakter utløper eller folk legger opp.

 

Kort sagt; Det er i Get-ligaen spillerne lærer å bli Get-spillere.

Det å spille ukentlig mot de beste, selv om man er nest best, det er jo det man lærer av. Det er helt naturlig at gubbe nummer 5-6-7 på et U21 lag ikke umiddelbart får plass i stallen til topp 8 i Get, men kanskje er det rom for noen av de i lag 9-12. Det blir jo også, med grepet forbundet tar med 1-divisjon kanskje også hakket mer gjevere å gå veien om den divisjonen, jobbe hardt, og enten rykke opp med laget eller bli hentet opp av moderklubb.

Jeg tenker også at gulroten for de 4 nederste lagene er at det, i motsetning til nå som det er himmel eller helvete (altså enten sluttspill eller kvalifisering ned) så vil en 12-lags serie gi mer kamp helt inn for de 4 nederste lagene da det er to plasser som gir fortsatt Get-plass selvom man ikke klarte bli blant de 8.

Jeg vet mange prater varmt om å låse serie etc. Jeg har tenkte masse på det jeg og.. men har landet på at jeg tror ikke noe på det. Norges problem er at vi er for små, for få, og vi trenger utfordringer å strekke oss etter. Get skal trone på toppen som lokomotivet for norske ishockeyspillere som virkelig vil.

1-divisjon, med 10 lag (8 lag bestemt fra 19/20 vel) skal strekke seg etter enda bedre kvalitet og evnen til å A) ta steget opp i Get selv, og/eller B) levere spillere til Get.

2-divisjon mener jeg må jobbes aktivt med fra forbundets side. Det må inn 8-10 lag der også som ønsker spille hockey på et litt annet nivå enn 3-div og nedover. Men; Jeg har sagt mange ganger at jeg mener 2-divisjon ikke trenger ha like mange kamper som 1-divisjon. Til det er ishockey-økonomien i Norge for dårlig. Det er faktisk slik at en 2-3 turer på 2-divisjonsnivå er tøffe tak for de klubbene som er med der. Jeg har selv hatt mine år som 2-divisjonsspiller, og selv om turene til Bergen, Trondheim og Stavanger var morsomme nok så var de ekstremt kostbare for klubben og oss som spillere..som på 2-div nivå bekostet alt utstyr selv etc..

 

Hva gjelder 3 divisjon og nedover:

Det er for få spillere her også til å kunne ha store og/eller mange breddeserier der klubber med semi-interesse for satsing også kan drive på. Jeg tror vi kunne hatt mange flere spillere i disse divisjonene om vi fikk gjort noe med denne ITC-ordningen. Det blir rett og slett for dyrt for klubber å ta med “partysvensker” etc på laget, spesielt om klubbens topplag er i Get, 1 eller 2 div. Da må nemlig full ITC betales (var 10 tusen da vi skulle ha med en tjekkisk ørretfisker på 3-div-laget)..

Meg bekjent så kan man betale årlig ITC hvis man kun er breddeklubb og vil ha med en utlending. Jeg kan ikke fatte hvorfor man ikke kan gjøre det som andrelag i en klubb også.

For;

Prestasjonsserie krever en type lisens. Breddeserier krever en annen type. Skulle det være slik at en ørret-tjekker blir med på et 3-divlag i en klubb og betaler årlig-ITC og breddelisens…og så 1-div-laget i klubben plutselig ser at det er bruk for han i prestasjonsserien…så har han ikke lov å spille uten A) profflisens og B) betalt full ITC.

Dette kunne løses så såre enkelt.. og kanskje fått fyllt opp breddeseriene enda mer.. og dermed være med på å trykke de spillerne som ønsker oppover mot å bli hentet inn i 2 divisjon eller bedre.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Kjære alle foreldre: Skal vi åpne opp øynene nå?

Det er vel få som ikke har fått med seg saken om de tre jentene som stod frem i media og fortalte hvordan det utøves trakassering, sexpress, kroppspress og lignende i norske skolegårder rettet da mot jenter helt ned i 13-14 års-alderen. Det tar samtidig ikke lang tid før kronikker og innlegg om dette florerer i det samme mediabildet der det skrives “Få #metoo inn i skolegården” etc. Skytset rettes i stor grad mot gutter.

Det går så noen dager før gutter (og jenter) begynner å fortelle om at det er jaggu ikke lett å være gutt heller. Jenteklikker fryser ut gutter åpenlyst fordi kroppene ikke er fin nok, de vet at han og han ikke har svær nok pikk, hvert fall ikke svær nok til at han skal få komme på festen som planlegges. Dette er oppførsel som i stor grad ikke stoppes av myndighetspersoner heller, for som gutt har man lært at “dette må man jo bare tåle”..

Det er litt som den gamle teksten: Om en mann ser en naken dame i et vindu så er han en kikker, men om en dame ser en naken mann i et vindu så er mannen en blotter.

I mine øyne begynner all drittoppførsel mye tidligere, og den begynner hjemme når foreldre ikke setter skikkelige grenser og lærer barna å respektere hverandre og andre mennesker.

Jeg har de siste 3 år observert småbarnsfamilier “på nytt” pga vår egen situasjon og nytt inntog i barnehage og skolesituasjoner.

Jeg har selv sett 4-5 år gamle barn stå i barnehagen og skjelle ut sine egne foreldre.

Jeg har selv sett 1-klassebarn himle med øynene til lærer når de får en beskjed.

Jeg har selv sett 1-2 klassebarn regelrett vise avsky mot lærere som ber de gå gangvei og ikke krysse parkeringsplass.

Jeg har selv sett 1-2 klassebarn se seg rundt, for å forvisse seg om at ingen voksne hører, og så snakke om spill, og når de skal spille spill, av typen 15-årsgrense som en i gutteflokken får lov av foreldrene å spille, mens alle de andre har strengt forbud.

 

Hva kommer så sånn oppførsel av?

Jeg påstår at altfor mange foreldre lukker øynene for egne barns “bravader”… “Mitt barn gjør ikke sånn”… “Det er alle andre barn som mobber, trakasserer, sender snapper, hvisker og tisker, himler med øynene, viser avsky, utøver sexpress, etc..”

NEI!!

Det er ikke det. Det er faktisk ditt barn som gjør dette.

Men hva skjer? Nesten ingen ting.. for:

Barnehagepersonell, lærere, assistenter, foreldre, naboer, andre; Vi er for feige alle sammen. Vi er altfor redde til å si ifra og bry oss.

Inntil vi alle begynner å slå ned på drittoppførsel allerede når barna er små så vil dette bare fortsette..

Men… vi må jo stoppe dette…

Alle sammen!

DU må stoppe dette med ditt barn, så skal jeg og alle vi andre stoppe dette med våre barn.

Birkebeinerrittet, null stress..barneskirenn..

Jeg er klar som et egg!

Timesvis i lysløyper og skauen på helgedager tidlig og sent… pffffffft… barneskirenn…

Det er den tiden på året igjen. Tiden da sjefer i diverse store firmaer skal ut og vise hva de bruker mesteparten av “overtiden” til… Birkebeinerrennet står for tur. Nå skal milene slukes på samme måte som lønnsforhøyelsen til de som gjør jobben i firmaet.. det koster selvsagt å ha nyeste utstyret innen ski, støvler, staver, bindinger og trikot. Sekken man skal ha 3,5 kilo i kan ikke være noe vanlig sekk det heller.. det må være minst en Bergansmeis til rundt 5 lapper..skal ikke kjennes engang at den er der.

Jeg er ikke kjent for å gå på ski, være glad i å gå på ski.. så jeg har ingen vansker med å innrømme at jeg kort og godt svikter det norske ski-idealet

Nåvel, på tross av det; Jeg satser på at noen melder seg av i år også så det kommer en gratisplass. Det var det jeg gjorde i fjor, året før der og året før der… og snakker om i fjor (for årets er jo til lørdagen)

 

Her kommer fjorårets opplevelse:

Kroppen føles leken, lett og ledig. Det hjalp med en skikkelig godtur på lillerommet i tillegg, der forsvant minst en kilo med dødvekt ekstra. Kroppen er trent for dette. Kroppen er en fin-tunet maskin siktet inn på dette. Kroppen er rett og slett klar, klar til å yte, slite og gi max. Kroppen står i stil til langrennskiene mine. Mine lyseblå Madshus med rottefella front hopp-bindinger. Skiene er pusset og vasket gjentatte ganger. Skiene er gnukket så skinnende rene og vokset inn så ikke et eneste sandkorn skal få feste og øke vekten. Smøring gir jeg og beng i, det er bedre med bakglatte ski og fiskebein oppover for å kunne kjøre litt Aksel Lund Svindal nedover.

Trikoten min, dvs treningsbuksa og hettegenseren er kjøpt på outlet’n på Nordby og sørger for litt internasjonal svung over deltakelsen, og sitter lett og ledig på kroppen. Under bruker jeg en sykkelbukse for å holde stellet på plass. Sykkelbuksa holder i tillegg valkene såpass på plass at albuene ikke slår borti love-handlesene hver gang det skal stakes…men samtidig så ledig at jeg kan støtte meg på valkene da det skal kjøres utfor. Silikoninnlegget i sykkelbuksa blir som en airbag hvis jeg formodentlig tryner med hekken først ned i sporet.

Jeg er klar! Det går ikke an å være mer forberedt enn dette. Det føles riktig da jeg snører på meg skistøvlene. Det gjør meg ingenting at en tre-fire av metallhempene oppover rista har ryki.. det blir dobbeltknute øverst uansett.

Jeg går i vei. Dette går lekende lett. Lårene kjennes fine, leggene likeså. Hanskene jeg kjøpte billig, for slalomhansker var på tilbud, sitter godt og stramt og hjelper meg få gode staketak. I tillegg er det beskyttelse over knokene i tilfelle jeg må skrike løype og de ikke flytter seg. Dette skal gå som fot i hose. Jeg glir bortover som rene Gjermund Eggen og Oddvar Brå på en gang og ser ut som om jeg aldri har gjort annet enn å gå på ski. Dette synet hadde tilogmed gjort seg på tv.
Men…. så:

Nå begynner faktisk sekken på 3,5 kilo å gnage meg i ryggen. Rompevalken som sykkelbuksa presser opp av bukselinningen på treningsbuksa bak blir møtt av stålramma på sekken og gir smertestøt helt opp i nakken. Reimene på sekken gnager skikkelig på skuldrene og gir vonde minner om skolesekk full av bøker i 7 klasse. Lårene kjennes ikke så gode lenger heller. Det verker faktisk mer i lårene og hoftefestet enn det gjorde etter den gangen jeg på vors uttalte “50 spensthopp, null stress”..

Krampene har begynt å komme i begge legene også. Det kjennes som om en samekniv blir kjørt rett inn i leggen hver eneste gang jeg glir en ski frem og tar et nytt stavtak. Har faktisk ikke kjent maken til smerte i bein eller kropp siden jeg løp coopertesten på yrkesskolen og klarte 3000,5 meter før jeg stupte ut i gresset og lå stille i 34,5 minutter før jeg leet på så mye som et øyelokk.

Jeg tror dessuten at silikonen i sykkelbuksa må være no gjenbruksgreier fra en eller annen glamourmodell som bytta ut de gamle lekkende puppa sine for noen nye større. Jeg er så sår i skrukken og pungfestet nå at jeg tenker jeg må gå commando de neste 14 dagene, for dette er værre enn noe solbrenthet jeg noensinne har opplevd. Jeg skulle nok ha shava godt eller brukt noe andre greier.. som i denne fortellingen: En mann og hårfjerning i intime soner!

Jeg må stå stille og stake. Heldigvis er jeg snart fremme. Kroppen verker som besatt. Armene og lårene helt numme. Synet er helt tåkete.

Nå er jeg fremme…

Startstreken…

Jeg skulle nok ikke parkert så langt unna…

Neste år skal jeg være tidligere ute…

Parkere mye nærmere…

Neste år…

 

#Birken #sport #idrett #glede #trene #søle #regn #sol #sludd #snø #sex #pupper #rompe #kropp #samliv #skrukken #pungen #penis #vagina  (må ha noen hashtagger folk søker på og)

Nei; Ringerike spiller seg ikke med vilje ut av Get

Hvorfor i all verden skulle de gjøre det?

 

Det har blitt fremsagt påstander på Facebook om at Ringerike spiller seg med vilje ut av Get i denne kvalifiseringen. Det påstås at “de gjør det samme som Kongsvinger gjorde”. Meg bekjent gjorde ikke Kongsvinger det heller, de mistet jo 5-7 mann fra jul og til kvalifiseringen startet og måtte spille med det de hadde. Noen sier man spiller seg ut fordi det ble for dyrt etc.

La meg slå det fast en gang for alle, og dette kommer fra bombesikker kilde i styre og stell i Ringerike:

 

Vi spiller oss ikke ut av Get med vilje!!

 

Min kommentar; På Ringerike har man faktisk såpass til baller alle sammen at OM det var tilfelle at man ikke egentlig ønsket en sesong til i Get så hadde man sagt det og takket nei til kval-plass. Hvorfor i all verden skulle Ringerike ville bruke 100 tusen på en Narviktur i kvalikk om de ikke egentlig vil være i Get? Det henger ikke på greip. Det må være lov å tape i kvalifiseringsspill uten å bli beskyldt for å legge seg. I mitt hode gjør man ikke sånt i ishockey.

 

Faktum er: 

 

Styre og administrasjon ønsker å fortsette i Get

Trenere og apparat ønsker å fortsette i Get

Spillerne ønsker å fortsette i Get

Klubben ønsker å fortsette i Get

Økonomien og kostnadskontroll er helt på track.

Ringerike bygger sten på sten i det å bli en toppklubb i Norge, man vil være der oppe.

 

Dessverre:

-så gikk det ikke veien mot Narvik

-så gikk det ikke veien mot Grüner

-så har laget slitt med mye skader etc siden januar

-så har ikke spillet stemt i kvalifiseringen

-så klarer man bare sette en pinne på 51 forsøk mot Grüner

 

Hva nå?

Vel, blø for drakta og vinne de 2 siste kvalkampene.. kan ikke gjøre noe annet. Så får de andre resultatene bestemme om det blir fortsatt Get eller ikke.

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Boikottes ishockey av bandyfolk i Drammen kommunestyre?

Hvordan kan det ellers ha seg at det ikke er minst en ishall i Drammen?

Som Hønefossing og Ringeriking, er det snodig å sitte i egen stue vel vitende at Hønefoss med sine ca 15 tusen innbyggere, Ringerike med sine ca 30 tusen innbyggere har en flott ishall barn og voksne kan boltre seg i, mens jeg samtidig vet at Drammen, som etter 2020 kommer til å ha et innbyggerantall på 70 tusen pluss (sammenslåing) ikke har så mye som en liten treningshall engang.

Jeg vet jo at det har blitt lansert plan på plan og ønske på ønske om egen ishall i Drammen, men det har aldri blitt noe av. Jeg har selv spilt masse ishockey mot lag fra Drammen. Lag som har måttet reise til Kongsberg, Asker eller Hønefoss for å kunne trene. Jeg kan rett og slett ikke spørre annet enn;

Hvorfor i all verden er det ikke minst en ishall i Drammen?

Ser man på kartet så sogner det jo vanvittig mye folk til Drammen. Utvider man grensene litt for hvem og hvor mange som skal telles når man ser for seg potensielle brukere av en ishall så er det et stort antall man kan telle. Det er lett å tenke 100 tusen pluss innbyggere som vil sogne til en ishall i Drammen. Neida, alle vil jo ikke bruke ishallen og det tilbudet der, men det gjør jo ikke alle innbyggerne i Oslo, Asker eller Stavanger heller.

Barn i Åmot, Hokksund, Steinberg, Krostadelva, Mjøndalen, Solbergelva, Konnerud, Skoger, Lier etc etc.. hvorfor skal ikke alle de barna, ungdommene og voksne ha et skøytetilbud i Drammen bortsett fra bandy? Sånn sett, hvorfor vil bandyen heller reise til Kongsberg, Hønefoss og Asker og betale for reise og trening når de heller kunne hatt tilbudet i Drammen?

Dessverre så tror jeg at det jobbes mot ishockey i Drammen. Jeg tror det sitter altfor mange bandyglade folk i styre og stell i Drammen kommune som slår ned enhver ide og plan om en ishall.

Det er jo håpløst at 70 tusen pluss menneskers nærmeste ishall er Kongsberg, Hønefoss eller Asker. Bare nevner at på en relativt liten geografisk spredning “over høgda mot Oslo” ligger Askerhallen, snart en ny Askerhall, Holmenhallen, Bærum ishall og Jar ishall. Da er det rett og slett slitt skammelig at det ikke finnes en ishall i Drammen.

Så kan man jo bare spørre da;

1 – Hvorfor er det ikke en ishall i Drammen?

2 – Hvor i all verden er forbundets påtrykk her?

3 – Hvor mange potensielle hockeyspillere finnes det ikke i dette området?

4 – Når var sist plan om ishall på bordet, og hvorfor ble det ikke noe av?

5 – Er det noen plan om ishall nå?

6 – Vil ikke Drammen kommunestyre ha en ishall i Drammen?

7 – Finnes det en eller annen privat hockeyglad “riking” som vil være med på finansieringen?

8 . Kanskje det viktigste spørsmålet nå som det skal være valg til høsten:

Finnes det noe parti i Drammen som har ishall på programmet? Finnes det noe parti som er villig til å innlemme ishockey også som en del av idrettstilbudet i Drammen kommune?

Husk; Man trenger ikke bygge DNB-Arena i Drammen.. det går an å bygge mindre og til fornuftig kostnad.

 

Mvh Jim, som har hatt (og har) gleden av å spille ishockey i over 40 år her i Hønefoss, innendørs siden 1989.

Del gjerne innlegget om du tenker at “dette må nå frem til politikere i Drammen”..

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.