Måned: mars 2019

Nei, det er ikke synd på bloggere/kjendiser som blir tatt med buksene nede

Jeg er rett og slett blitt drit lei av sutringen i media etter man er tatt.

De senere år har vi i Norge opplevd den ene kjendisen/bloggeren etter den andre bli tatt for noe, enten det er doping, kriminelt, plagiering, etc etc.. Felles for de alle er sutring, klaging og steilt forsvar enten fra synderen selv eller fra hærskaren av fans som tilbeder bakken synderen går på.

Det rene idrettsnorge, med langrenn i spissen har blitt tatt:

Doping, Neida, bare forebyggende…

Sorry Johaug, jeg tror ikke på deg

I begge disse sakene er det ren skjær doping. Det er det samme om man har gjort det i god tro eller ikke. Kurt Nilsen satte seg sikkert i bilen i juli i god tro han og..men fyllekjøring var det uansett. 175 lapper i bot og fengsel på toppen. Ingen sutring, ingen klaging, jeg dreit meg ut og må ta følgene.. men når en langrennsmann kjører i fylla da kommer hærskaren av forsvarere på banen. Northug tok straffen han og, men fan-skaren hans ville jo frifinne han fordi han var god til å gå på ski…

 

Idrettsfolk er nå en ting. Bloggere og kjendiser er nesten et helt annet kaliber. De melker samfunn og media for alt de kan av goder og penger når de er på vei opp og er oppe, men når de mister taket på toppen, snubler eller gjør noe “feil” så skal a) media holde seg unna, b) media ikke skrive noe om det, og c) folket vise forståelse for at livet også for en kjendis/blogger kan være vanskelig.

 

Bull, bull og atter bull!!!

“Er du med på leken får du tåle steken”.. var det ikke det det het?

 

Det man skal huske opp i alt dette er at disse kjendisene/bloggerne som tas for ting er millionbedrifter. De er ikke 15-16 år gamle ungjenter som sitter på jenterommet og skriver tekster slik det var. Dette er i hovedsak unge voksne kvinner som tjener millioner av kroner på blogg og tilbehør rundt bloggen. De vet, eller skal vite bedre enn å bruke andre sine ord, tekster, bilder eller musikk uten å finne opphavspersonen til dette. Merking av reklameinnlegg har vært det store, der har alle toppbloggerne blitt tatt og tatt, og tatt igjen…men nå ser det ut til å være mer i orden.

De siste par årene er det bloggere som gir ut bøker som tas. De tas for omtale av private personer uten tillatelse, de tas for plagiering og og de tas for ikke kreditering av opphavspersoner for tekster.

Hvem som har ansvaret.. 1) Bloggeren, og 2) Forlaget.

Anne Brith, bakebloggeren, som ble mer enn det, har vært hardt i vinden. Her snakker vi saksøking med mere.

Den siste som er tatt er blogger Annijor, eller Anniken Jørgensen som hun heter. Hun har med en tekst i boken sin som hun sier selv at hun fant på et bilde på “instagram eller noe sånt”.. Det frifinner henne da ikke fra å selv prøve å finne hvem som hadde skrevet det opprinnelig før boken skal ut. Det blir som Johaug og leppekremen det, man er selv ansvarlig. Det skal sies at Annijor på blogg unnskylder og forteller at hun har forsøkt rydde opp.

Dog, det som overrasker meg enda mer er den åpenbare svikt og mangel på kvalitetssikring fra redaktør og forlag sin side. Det kan godt hende at Annijor som 16-17-åring fant denne teksten og har gjort den til sin opp igjennom årene, men en redaktør og et forlag skal og må sjekke alt sånt.

Er det noen som bør tas akkurat i denne siste saken så er det forlaget.

 

Ringerike: Amatørpolitikere, eller er de blitt lurt?

Hønefoss Skole – skolevei  – kostnader

Jeg klarer liksom ikke riste av meg tanken på at en eller annen i styre og stell i Ringerike har “handa litt for langt ned i kakeboksen” når det gjelder nedleggelse av Hønefoss skole og alt det som henger med rundt den saken.

Det har blitt skrevet side opp og siden ned om Hønefoss Skole, skolevei, undersøkelser, sikringstiltak, sakspapirer og hvordan saken er håndtert i kommunestyret etc etc.. Innbyggere har fått møte politikere/byråkrater i kommunen, men tilogmed da virker det som man bare gjør det fordi avisen er der.. og så turer man videre som man selv vil når døra er lukket.

Jeg har selv skrevet denne: Skoleveisaken i Ringerike

Saken har gått videre fordi det har kommet frem punkt på punkt i denne saken, som for en legmann som følger sånn passe med, nærmest virker som om politikerne i Ringerike enten er de komplette amatører eller rett og slett har blitt grundig rundlurt av noen som ville ha denne saken trykket gjennom før all info kom på banen. Det at Ringerikes innbyggere ville reagere når planene om nye skolekretser dukket opp er tydeligvis noe man tenkte “pyttsann” om..

 

Nåvel…

 

En av de tingene jeg henger meg opp i er skolevei, og da trygg skolevei for elever i alle aldre. I følge sakspapirer så har ett eller annet firma hatt i oppdrag å kostnadssette hva de vil koste å sikre skoleveien fra “Remakrysset” og opp til Ullerål skole. Dette er visstnok da en sum på 125 millioner om jeg ikke husker helt feil (korriger meg gjerne). Jeg har ikke sett noe tall på, og om det i det hele tatt er gjort, et kostnadsoverslag på hva det vil koste å sikre skoleveien fra “Remakrysset” til nye Benterud Skole.

Du skal ikke være rare brøkregneren for å skjønne at kostnaden for sikring av skolevei til Benterud kommer på minst det samme beløp.

I planene pr nå er det, meg bekjent, satt av 10 millioner for å sikre skoleveien til Ullerål,  og da ikkenoe mot Benterud.

Har jeg oppfattet dette riktig?

 

Altså..

 

Om alt som har kommet frem av opplysninger rundt manglende behandling av en politisk sak og deretter beslutning på feil grunnlag er riktig, så kan jeg ikke skjønne annet enn at denne saken må opp til komplett ny behandling i kommunestyret. Alle tall etc på bordet.

Jeg tenker jo at om det kommer frem at det vil koste 125 millioner pluss pluss å sikre skoleveien begge veier… altså 250 millioner kroner, og da vet vi at i det offentlige blir det lett 300 millioner pluss…. ja da kan det tenkes at en ny titt på å bevare en sentrumsskole er innafor.

Du får pussa opp litt for 250-300 millioner..

 

Tomta der Hønefoss Skole står er en attraktiv tomt. Jeg skjønner at eiendomsutbyggere ville gni seg rimelig godt i henda om de fikk kloa i den tomta og kunne rive all bebyggelse som ser ut mot elva, for så å bygge leiligheter.

Jeg tenker at den tomta alltid skal være kommunal..og med et kommunalt tilbud på.

 

DNB – med littegranne vondt i viljen?

DNB vil nok egentlig ikke ha kunder de.

Aktører i denne lille epistel:

En skoleklasse med klassebedrift som trenger bankkonto

Ørn-Bjørn, leder for Oslo-avdeling

Guri-Malla, ansatt i DNB Drammen informasjon, 1 etg

Arnt-Jørn, ansatt i DNB Drammen, gruppekonto, 2 etg

 

Det skal ikke være lett her i livet;

Skoleklassen ved Lier Videregående Skole startet sin lille klassebedrift som så selvsagt trenger et sted å sette inn penger de tjener. Klassen valgte 3 stk elever til å være økonomiansvarlige, og en av de første jobbene disse 3 da måtte gjøre var nettopp å opprette en klassekonto.

Etter å ha googlet og sett så valgte de 3 å gå inn på DNB sine nettsider for oppretting av konto. De fyllte ut skjema på skjema etter alle kunstens regler. De gikk grundig til verks og sa seg etter langt om lenge fornøyd med hva de hadde gjort og sendte inn.

Etter ca en uke eller to kommer svar fra Ørn-Bjørn, som jobber i Oslo-avdelingen, fordi det er dit alle kontaktskjemaer på nett havner, vel å merke som omhandler klassekonto og tilsvarende kontoer. Ørn-Bjørn forteller at de har  fyllt ut mer eller mindre korrekt, så i et par uker går korrespondanse pr mail frem og tilbake slik at alle formaliteter skal være i orden. Til slutt sier Ørn-Bjørn seg fornøyd og sier at det eneste som gjenstår er å fysisk legitimere seg for DNB.

Dette kunne gjøres A) ved å bruke bank-id, eller B) ved personlig oppmøte med pass.

Elevene finner ut, siden en av de ikke har bank-id, at de solidarisk tar oppmøte personlig som valg. Ørn-Bjørn forteller da at de bare kan troppe opp på DNB Drammen, vise frem mailen fra Ørn-Bjørn, og så vil alt være i orden med ny konto hos DNB.

Dagen hvor elevene får fri til å ordne bankkonto kommer og de 3 går inn i bankfilialen med vannkjemmet hår og press i buksa, trekker kølapp, venter og får endelig audiens hos Guri-Malla i skranken.

Guri-Malla hører på elevene, tar passene deres, tusler unna med de og scanner de tydeligvis til elevenes store glede, for dette var jo fort gjort. Det er først da Guri-Malla kommer tilbake til skranken og forteller elevene at hun ikke kan hjelpe de i det hele tatt, for det de har kommet for å ordne er det Arnt-Jørn i 2.etg som må hjelpe de med, at elevene skjønner at dette ikke var fort gjort alikevel. De blir vist vei til trappen og bedt om å banke på døren oppe.

3 stk elever tusler opp i 2 etg fortsatt ved godt mot, de har tross alt fri fra skolen for å gjøre dette, men kanskje en anelse mer oppgitt over voksensamfunnets byråkrati og papirskuffing i denne digitale verden. De banker på døren og blir vist inn på kontoret til Arnt-Jørn.

Arnt-Jørn setter seg, som elevene gjør, og deretter avholder Arnt-Jørn et greit langt foredrag som omhandler det å starte konto i DNB som klasse eller gruppe og hva som må oppfylles av krav etc. Elevene forsøker forgjeves å komem til orde og forklare Arnt-Jørn at de har vært igjennom alt dette, men skjønner slaget er tapt da Arnt-Jørn avslutter samtalen med:

“men dere skjønner det; Vi har en spesialavdeling i Oslo som tar seg av slike saker som deres. Han dere skal snakke med i den avdelingen heter Ørn-Bjørn og er meget dyktig”.

 

…og sånn går nu dagan…

Ringerike Panthers vil rett opp igjen i Get

Det har ikke gått mange sukkene, modige tårer, tenners gnissel og “faen i helvete’r” her på Ringerike før planene om en snarlig retur til Get ble skissert på blokka. En frokost med samarbeidspartnere har blitt avholdt og hovedbudskapet til de var (sitat fra Ringblad):  “vårt ambisjonsnivå er ikke å ta to steg tilbake, men fortsette med den planen vi har om å bli et stabilt Get-lag”.

Så; her litt om Ringerikes (og mine) tanker, ikke gjemt bak et pluss-abbo i Ringblad.

Dette er jo musikk i mine ører. Ikke bare fordi jeg har digget denne sesongen i Get-ligaen med alle de lagene som har vært på besøk her, men og fordi jeg har hatt mange hyggelige og interessante samtaler på messenger og telefon i løpet av sesongen med ishockeyfolk av ymse slag tilhørende Get. Dette samt Ringerikes sunne holdning til penger og anti-bygging av luftslott og vanvittige planer, og budsjetter gjør at jeg liker tanken på planene fremover.

Forrige gang Ringerike Panthers var i 1-divisjon var budsjettet på ca 3 millioner kroner. Dette ble doblet da de rykket opp i Get, men ambisjonene stopper ikke der. Ringerike og samarbeidspartnere virket veldig enige om at om man landet et sted på nivå 7-8 millioner i budsjett så står man rustet til å drifte et godt lag og kun være ett år i 1-divisjon før man rykker opp i Get igjen etter å ha klart kvalifiseringen.

Etter onsdag ble det klart at trenerduoen Boork og Braxenholm fortsetter, og har fått beskjed om at de har samme midler til rådighet som de hadde i Get. Ringerike skal driftes som en Get-klubb fordi det er oppe i Get man vil være.

Så spørs det bare hva slags spillerstall Ringerike har til rådighet til høsten.

Lagbygging blir meget viktig denne sommeren. Ringerike har bygget lag tidligere på “ung og sulten” prinsippet. Jeg regner med at det også blir videreført. Ringerike trenger ingen primadonnaer som ikke vil i krigen.

 

Hva er det så Ringerike tilbyr?

Miljø, samhold, … og profesjonell drift. På Ringerike er alt på stell. Spillerne blir tatt vare på. De blir matet etter trening og kamper. Det blir lagt vekt på at alle skal trives og dermed skal kunne yte det som trengs for å være “der oppe”. Det er ikke langt fra U8 til “Get” på Ringerike. Det er en styrke for lag, klubb og enkeltpersoner, helt fra han som står og sliper for U8 laget til kaptein Melin og hans menn.

 

Hva så med neste sesong, og videre:

Hva må man gjøre for å ta steget enda ett hakk? Hva er det Ringerike trenger for å stabilisere seg i toppen? I 1-divisjon vil man jo igjen, som i kvalifiseringen, være det laget som skal føre kamper. I kvalifiseringen fikk man kun til det sporadisk uten at man fikk mål og seier ut av de sporadiske periodene. Det var kun bortekampen mot Narvik som stod til godkjent på akkurat det punktet.

 

-videreføring av oppspillsalternativene og evnen til å alternere

-videreføring av powerplay og alternativene der

-videreføring av speed og kontrollert ankomst gjennom midtsonen

-videreføring av det å ta riktige valg defensivt så feil blir minimert

-videreføring av meget kontrollert box-play

 

-og fint om en 7-8 stk vokser 10-12 cm og legger på seg 10-15 kilo og 😉

 

Spillerstallen 2018-2019

Joachim Jensen, Thomas Lystad, Matej Galbavy, Dustin Parks, Mikael Hansson, Even T. Fosse, Jørgen Langdalen, Marius C. Hansen, Jonas Westman, Tobias Skaarberg, Kristian Kristensen, Petter Ellefsen, Joachim Engesveen, Jonas Moen, Henrik Fayen-Vestavik, Andreas Adolfsen, Max Petterson, Johan Kallio, Robin Bjørnstad, Nils Fuglesang, Dennis Ryttar, Andreas Engblom, Joachim Svensson, Andreas Rian, Michael Söderberg, Rolf Thomas Aastad, Anders T. Henriksen, Eivind E. Andresen, Nikolai S. Dalen, Kristoffer Melin

 

Spillerstallen 2019-2020 ?

Tar gjerne imot faktainnspill.

-har kontrakt allerede:

-avgang:

-tilvekst:

 

 

Hvem er i 1-divisjon 2019-2020?

Ringerike, Comet, Hasle-Løren, Gjøvik, Nidaros, Tønsberg, Furuset, Lørenskog og Haugesund.

 

Dette er jo da som alle kan se kun 9 lag, igjen…

Det hadde vært veldig interessant å høre hvem/hva/hvordan etc om lag nummer 10 i denne divisjonen.

Forbundet?

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Vaksinemotstand – trussel mot folkehelsen

Med hvilken rett leker du med helsa til andres barn?

Vi har i Norge et vaksinasjonsprogram som skal tilbys alle barn. Det starter helt fra fødsel av og fortsetter oppover i barne- og ungdomsårene. Norges vaksineprogram strekker seg helt tilbake til 46-47 da BCG vaksinen, altså vaksine mot tuberkulose kom. Frem til 95 var den faktisk påbudt i Norge, men er nå en del av det frivillige vaksinasjonsprogrammet. Andre sykdommer det vaksineres mot er feks difteri, kikhoste, polio, meslinger, røde hunder, kusma for å nevne noen. Spedbarn starter med rotavirusvaksine som skal hjelpe mot alvorlige tarminfeksjoner.

Du leste riktig litt lenger opp. Det er frivillig å vaksinere sine barn.

Men er det spesielt lurt å ikke gjøre det? 

Hva er det vi ser og kan lese mer og mer om i mediene nå, jo det er at meslinger er på full vei tilbake. Meslingevaksinen som ble innført i 1969 og har nærmest utradert tilfeller av dette i Norge er nå altså på full fart tilbake fordi folk rett og slett leker med egne og andre barns helse. Jeg går egentlig så langt som å si: Hvor dumme går det an å bli? Vil vi ha tilbake meslinger, kusma, røde hunder, polio, tuberkulose etc?

 

Les også: Hva vet du egentlig om den som er syk?

 

Det er ikke kvikksølv i vaksinene lenger!!

Dette er jo ett av ankerpunktene til anti-vaksinasjonsfolka.. Dette er feil!  Det var ørsmå doser i vaksinene tidligere på grunn av konservering og bakteriedreping, men etter 1997 kommer vaksiner i engangsdoser og kvikksølv er da ikke nødvendig lenger. Det er bitte-bitte-bittelitt kvikksølv i svineinfluensa-vaksine…men det er så lite at det betyr null og nada for helsa.

 

Du leker jo med helsa til andre sine barn

“barnet mitt tåler ikke vaksine, h*n ble dritsyk av vaksinen”.. Hørt den før?  Tror du at de som sier dette er 100% klar over hva vaksine egentlig er? Det å bli vaksinert betyr kort og godt at man gir kroppen en bitteliten del av selve sykdommen slik at kroppens immunforsvar skal lære seg hva dette er og hvordan den skal bekjempes. Dette husker så kroppen om man faktisk blir smittet av noen og har derfor “verktøyet” til å ta knekken på det. Så om ditt barn ble “dritsjuk” av vaksine mot meslinger, ja da ble barnet “dritsjukt” av en bitteliten del av sykdommen..har du tenkt på hvor sykt barnet ditt kunne blitt om kroppen ikke visste hva dette var når den 5 år etterpå ble smittet av for eksempel meslinger?

Her er link til Norsk HelseInformatikk.. les om vaksineprogrammet HER 

Det finnes faktisk en del barn og ungdom som har sykdommer som gjør at de ikke kan vaksineres, enten enda eller i det hele tatt. De skal jo også få være en del av samfunnet. Hvor egoistisk er du da ikke om du lar være å vaksinere ditt friske barn med alle de farer det medfører for ditt eget barn og de barna som blir dødssyke av de sykdommene alle burde ha tatt vaksine mot.

 

Og apropos dette: Syke barn er mareritt for pensjonister!

 

Dessverre finnes det kjendiser, bloggere, hipstere, skuespillere, personligheter som står frem og fronter dette med å ikke vaksinere barna sine. Jeg klarer ikke tenke annet enn at de er uvitende, arrogante, egoistiske, tankeløse og alt annet som beskriver en holdning til folkehelsen og medborgere i Norge som “jeg driter i ungene deres jeg vel”. Det finnes også grupper på nett selvsagt som tuter ørene fulle på folk med propaganda som skal skape en anti-vaksine-holdning.

En lege sa: “For meg er det hull i hode at du som mot/far vil utsette barnet ditt for livsfare ved å ikke vaksinere”.

Jeg er helt enig.

Skjerpings Norge: Vi vil ikke ha all den dritten tilbake!!

 

Les gjerne: En mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di

Les gjerne: Nei, jeg vil ikke ha sykemelding, jeg vil ha hjelp

Les gjerne: Men, du kan jo bare….

 

 

Min analyse av Ringerike i Get 2018-2019

Vel, analyse og analyse..mine tanker da hvert fall…

Sesongen er slutt. En vårkveld i 2018 i ekstase endte i en vårkveld i 2019 i bunnløst mørke. Hvert fall for meg. De ca 365 dagene imellom disse to kveldene har egentlig, hvis man skal være ærlig, vært en opptur for undertegnede, klubben, miljøet og sporten ishockey her i Hole, Jevnaker, Ringerie og Hønefoss. Ishockey har vært satt på programmet. Ishockey har blitt snakket om ved lunchen omtrent daglig gjennom vinteren. Kollegaer som er interessert i sport har også innlemmet hockey i sitt interessefelt. Det har vært et godt år for ishockey.

Det startet også meget bra i serien. Ringerike yppet seg mot de beste. Joda, de tapte mer og mer etter hvert, men i motsetning til andre opprykkede lag så ble tapene holdt nede på anstendig nivå, med kun ett to-sifra tap på 48 kamper. Noe som er helt uvanlig for ny-opprykkede lag, de pleier ryke på kjempetall.

Ringerike har meg bekjent kun fått positive tilbakemeldinger på sin deltakelse i Get (bortsett fra den kalde hallen da) fra Forbundet, bortelag, bortesupportere, ja egentlig fra hockeynorge generelt. Ringerike stod for Ringerikehockey i deltakelsen i Get. De har forsøkt på spill og ikke pælm. Det har vært et morsomt år som supporter (og speaker). Store lag og store navn i norsk ishockey har vært på plass og gjort sesongen til noe helt spesielt. Men; Den endte jo da ikke som den skulle…

Så kan man spørre seg:

Hvorfor gikk slutten av sesongen som den gjorde? Se bort i fra tapene og kampene i serien. Hvorfor var ikke spillerne klare til kvalifiseringen, som man allerede da opprykkets bakrus hadde gitt seg den vårdagen i 2018 innså at var en meget stor mulighet for at ville skje?

Jeg velger å se på sesongen i 2 deler. Før og etter 1 januar 2019. Ved nyttårstid hadde Ringerike spilt ca 30 kamper, de lå på 9-plassen og hadde altså da 18 kamper igjen å spille. Før nyttår gikk ting på skinner, Ringerike plukket 8 av de samlede 20 poeng totalt på de første 8 seriekampene. Det var full pupp, hempekrumming og alle mann oppe i ringa fra start av. Men så kom hverdagen, kamp etter kamp, lagene begynte å kjenne Ringerike bedre og bedre og dermed ble det tyngre frem mot nyttår.

Det er min ettertrykkelige mening at Ringerike på dette tidspunkt, altså rett over nyttår, kanskje burde stukket fingeren i isen og tenkte tanken at: “Vi ga det 30 kamper, vi er for langt unna Stjernen/Manglerud, det blir kvalifisering”.

Herfra og ut tenker jeg at spill med full rotasjon på 7 backer og 12 løpere pr kamp ville gitt alle spillerne kampene de trengte, spillere som før januar spilte alt fra 20 til 28 minutter pr kamp ville fått mye mindre trykk på seg, samt at laget samlet kanskje ville vært mye mindre utsatt for slitasjeskader. Joda, kanskje ville det medført større tap, men hva så, kanskje ville spillerne og gruppa hatt mer energi i kvalifiseringen?

For, jeg klarer ikke riste av meg at Ringerikes 10-12 “beste” rett og slett var slitne, tomme, energiløse da kvalifiseringen startet hjemme mot Narvik. Det kan godt være at jeg tar feil i det, men det var slik det så ut. Laget forflyttet seg så til Grüner, har sine perioder i den kampen og produserer 51 tellende avslutninger med 1 mål som resultat noe som ikke hjalp siden Grüner spilte varslet Grünerhockey og puttet på det. Ringerike fikk så kamphvile en ukes tid før de dro til Narvik og mer eller mindre lagde alle målene i en 3-6 borteseier. Håpet var tent, en god-seier mot Grüner hjemme ville reddet sesongen. Slik gikk det ikke.

I siste hjemmekamp satt jeg på min vante plass og så på oppvarmingen. Som vanlig satt også de spillerne som ikke skulle spille på benken på andre siden og så på de også. Hvorvidt det var skader eller benking som gjorde at alle som satt der satt nettopp denne kampen får andre svare for. Spørsmålet om laget tatt ut mot Grüner denne vårkvelden var det riktige laget… nja.. er nå hvert fall 1 stk spiller jeg glatt hadde satt ut for lenge siden.. en som ikke gikk i krigen for laget i det hele tatt. En som i en tidligere kamp faktisk ventet med å gå ut på isen for å slippe minuspoeng pga være på is ved baklengs.

Et annet spørsmål jeg stiller meg fortsatt, som jeg gjorde dengang, er hva i all verden var poenget med innleien fra Lillehammer? En back som tok spilletid “våre” backer burde ha hatt. (har ikke noe imot spilleren selvsagt, jeg bare lurer på hvorfor) Han ble tilogmed brukt i special teams, enda man visste han skulle tilbake til Lillehammer innen 15 februar, dvs Ringerike kunne ikke bruke han i kvalifiseringen. Nåvel, dette er også spørsmål og svar man sikkert på ett eller annet tidspunkt får belyst.

Jeg leste også et intervju i Ringerikes Blad der Boork uttaler “Det er ingen krise om vi rykker ned”. Det har han jo selvsagt rett i..det er jo ingen som dør eller blir utsatt for torpedo-virksomhet om det blir nedrykk…men for lag og klubb, og et evt Get-ønske-tilværelse, så kan faktisk dette nedrykket være nettopp en krise. Neste sesongs 1-divisjon blir et rotterace om plass 1 og 2. Ringerike, Comet, Hasle-Løren, Gjøvik, Furuset, Nidaros, Tønsberg, Lørenskog og Haugesund er vel klare pr nå., hvem og om det blir et lag nr 10 vet jeg ikke. Var det egentlig lurt å si at det ikke var noen krise sånn rett før siste match? Ble Boork/Brax feilsitert? Utelot journalisten en forklaring på den setningen annet enn noe ala “da jobber vi oss bare opp igjen”.. Ble spillerne ekstra motivert av å høre at det ikke var noen krise?

Det får evt spillerne svare på..

 

Nåvel…

 

Alt i alt har dette vært en fantastisk sesong å være med på. Jeg håper at laget består i mest mulig grad og at Ringerike nok en gang kan samle 1200-1500 tilskuere i en opprykksfest i Schjongshallen.

 

Takk til alle i og rundt laget for sesongen. 

Takk til alle spillerne for sesongen.

Takk til alle jeg har snakket med på sosiale medier om sesongen.

 

 

Jeg fortsetter med mitt, både av skriving og spilling. Snapchatten er Jimbo-33, prøver å legge en del der og, i tillegg til mye rør og fjas.

 

 

 

Hva er det Sophie Elise og likesinnede ikke skjønner?

Kroppspresset lever som aldri før..

Debatten i går på tv der Sophie Elise og en tydeligvis svoren journalistfan Helene Skjeggstad møtte Kristin Gjelsvik og Linnea Myhre viste med all tydelighet, for meg hvert fall, at Sophie Elise og journalist-fan ikke egentlig skjønner bæret av hva Kristin og Linnea prøver å formidle, og få influencerne med SE i spissen til å skjønne.

Joda, Sophie Elise la seg flat på grunn av ett innlegg hun la ut om å tattovere hår på hodeskallen på noen bald-spots bak øret eller noe..men viste lite forståelse for så mye annet. “Jeg tror Norge trenger sånne som meg”…  Journalist Helene Skjeggstad prøvde å skape en virkelighet der spesielt unge påvirkbare jenter “bare kunne la være å lese”… og viser med det at hun mangler totalt dybde av forståelse for problematikken.

Les også: Du er feit og stygg!

Dette handler jo kort og godt om det kroppspresset og kroppsidealet disse toppbloggerne, de usunne toppbloggerne, står for. De fronter en virkelighet som er helt usannsynlig å oppnå for de aller aller fleste av de unge jentene der ute, men som samtidig da setter griller i hodet på de og får de til å tenke “jeg er ikke bra nok”… Mange av disse unge jentene har ikke den ballasten de trenger for å kunne skille epler fra pærer i det de leser på blogg etter blogg. De føler seg rett og slett mislykka når de oppdager hva som er feil med de, fordi SE eller andre toppbloggere skriver at “det og det er feil”..og så har de ikke midler/muligheter til å gjøre som sin helt og dermed er depresjon og spiseforstyrrelser feks ikke så langt unna.

Les også: En mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di!

Er det ikke litt snodig forresten at veldig mange kvinnelige bloggere som poster innlegg ala “Jeg er mer enn bare et flott utseende” legger ved bilder i samme innlegg der pupper, rompe og kropp tilfeldigvis synes veldig godt? De samme bloggerne er også veldig flinke til å poste innlegg om egentlig ingenting…men legger ved et bilde som skal lokke folk til å klikke på det uansett. Clickbaiten er altså ikke overskriften men bildet.

Nettavisene biter på. Alt for å kunne krydre web-siden med kropp. Jeg har ikke noe imot det jeg altså, ikke misforstå, men synes det blir nesten for dumt til tider. Det topper seg hvert år i noen måneder rundt Paradise Hotel spesielt..

Det er en litt snodig tid vi er inne i. På den ene siden så kjempes det daglige kamper for likestilling og skikkelig behandling av hverandre i arbeidslivet. Kampanjen #metoo er skikkelig innarbeidet og stadig flere varsler kommer mot maktmennesker som har brukt sin stilling for å “få seg noe” eller har utøvd sexpress/trakassering. På den andre siden har vi da så de unge sosiale medier-kvinnene. De som vet at pupp, rompe, sex, kropp selger som hakka møkk og går ikke av veien for å ledsage det minste daglige gjøremål på bloggen sin med et saftig bilde. Et bilde som skal selge storyen, selge bloggen..og da seg selv.

“Denne koppen drikker jeg kaffe av”…rompa ut, puppa ut, trutmunn: klikk…

“Dette er dagens antrekk”… strike a pose, masse kløft: klikk..

Slike eksempler tyter det av på blogg og nett. Jentene/damene spiller på dette uten tvil for å få klikk og tjene penger, samtidig som de klager å å bli sett på på treningsstudioet. Det enkelte/mange av disse driver med er jo med på å undergrave den jobben mange kjemper for den vanlige dama i gata etter mitt syn. Jentene/kvinnene objektifiserer seg selv til tider helt uten “hjelp” fra menn.

Hvem er det så som har mye av skylda for dette, ja i tillegg til de alltid eksisterende medier som rapporterer fra Hollywood etc? Jo det er en gruppe mennesker:

 

Kvinnelige toppbloggere uten gangsyn.

Kvinnelige toppbloggere som fraskriver seg det ansvaret de har fått som unge jenters forbilder. Kvinnelige bloggere med alt fra 5-70 tusen daglige lesere.

Nei du kvinnelige toppblogger, du kan ikke fraskrive deg ansvaret. Du har på en gitt dag 30 tusen ungjenter som lesere som tror lykken er silikon her, botox der samt eventuelt få barn i ung alder og bli blogger på heltid.

Jeg er så glad jeg ikke har døtre som forsvinner ned på rommet sitt for å ta selfies med trutmunn og strutterompe. Jeg er så glad jeg ikke har døtre som føler seg mislykka fordi de ikke har silikonpupper og fitnesskropp.

Det å lese kvinnelige toppbloggere fraskrive seg sitt ansvar overfor sine lesere blir bare for dumt. Det eksisterer ufattelig mange unge jenter der ute som er lettpåvirkelige og ute av stand til å skille deres liv mot en toppbloggers.

Kan du, kvinnelige toppblogger, bare prøve se for deg en ungjente på 13-15 som sliter med selvtilliten, som ikke føler hun er noen, som ikke tenker hun betyr noe for noen, som ser deg legge ut lettkledde bilder for å se hvor mange “likes” du får? Kan du se for deg det og samtidig igjen påstå at du ikke har et ansvar?

Er du i det hele tatt bevisst på hvor mange jenter det finnes der ute som ikke har fått den riktige bagasjen hjemmefra? Som ikke har lært hjemme hva som er rett og galt? Som ikke har lært disse grensene man helst ikke skal tråkke over før man er voksen og klar over sine valg og hva de kan bety for fremtiden? Er du i det hele tatt klar over hvor mange ungjenter som sliter rundt omkring i Norges land pga bilder etc på avveie fordi de tror livet du lever er det eneste rette?

Jeg sier ikke at du ikke skal få gjøre som du vil kjære kvinnelige toppbloggere; Jeg sier bare at du kan være ditt ansvar bevisst. Advar jentene. Fortell de hvordan livet er. Informer om ulempene, ikke bare vis det glamorøse. Og fremfor alt: La være å introdusere komplekser unge jenter ikke egentlig aner hva er. La de vokse opp og lære seg å kanskje like sin kropp selv om du ikke liker din.

 

Og sånn litt til slutt til dere damer:

Det begynner så tidlig for damene. Allerede som unge jenter begynner sammenligningen og “dømmingen” av hverandre. Ungdomsårene er vel ikke noe lettere da romper, pupper og kropp ubønnhørlig popper opp og ut. Tenk om jentene lærte allerede da å gi mer faen i hva andre jenter tenker om kroppen deres?

Det hjelper liksom ikke å bli voksen heller for damene. Kropper og kroppsformer selger som hakka møkk og kvinnene bombarderes med slik og slik skal og må du se ut. Sånn og sånn må du trene og leve. Du er ikke lykkelig før huset ditt ser sånn ut. Tenk om alle damene som sitter til stadighet og gremmes og føler seg mindreverdig, ulykkelig, mislykka, etc hadde klart å rett og slett gi mer faen. Det er vel ikke andre damer som skal bestemme om du er verdt noe..

Kvinners verste fiende er jo kvinner selv, og spesielt om man har vært så heldig å bli mamma. Da kommer det berømte mammapolitiet inn og tar vekk all glede og lykke om du som mor ikke har evnen til å tenke (og evt si) “kyss meg i ræva” til alle de mødre som mener de har rett til å kritisere andre mammaer i deres mødregjerning. Tenk om alle damer hadde klart å bli flinkere til å gi mer faen i hva “besserwissere” sier..kanskje hadde tilogmed mammapolitiet dødd ut?

Hold kjeften på deg, du er mann, hva vet vel du… Det tenker du kanskje nå? Vel, jeg vet da noe. Jeg vet hva jeg tenker om dette, det har jeg jo skrevet over her. Jeg vet hva jeg ønsker damer skulle bli flinkere til, det står vel og over her. Jeg vet jo og hva jeg som mann liker, og jeg tipper jeg ikke er alene heller, og det er at damer er som flottest når de er seg selv. Når de byr på seg selv. Det spiller ingen rolle om det er litt tynt her eller litt tykt der.. Stemmer kjemien betyr sånt ikkenoe.

 

#blogg #bloggere #jente #kvinne #dame #sex #kropp #pupper #rompe #silikon #operere #forbilde #tenk #tenke #kvinnedag #sideboob #trutmunn #sexy #clickbait  #samfunn #oppdragelse #medmenneskelighet #barn #voksne #hensyn #kropp #kroppspress #sex #samliv #pupper #silikon #botox #rynker #rompe #lepper #bryster #butlift #strutterompe #struttepupper #kjønnsleppe

Get bør ha 12 lag, dette er hvorfor;

I hvert fall min mening:

Det er mye snakk om utvikling av Norsk ishockey og fremtiden for Norsk ishockey. Forbundet har vedtatt at man skal redusere bruk av utlendinger pr kamp til 6 kommende sesong og så til 5 pr kamp sesongen etter det. Dette for, etter sigende, å gi mer plass til norske talenter osv. For, det er en sannhet at vi får ikke med oss nok spillere videre fra ungdomsnivå. Alt for mange faller fra. Mange pga motivasjon selvsagt, men også mange på grunn av mangel på tilbud.

Tanken om å redusere utlendinger pr kamp er god isolert sett, (selv om jeg personlig synes det ikke bør gjøres på flere år enda fordi merkevaren norsk ishockey enda ikke er der den skal være) men spørsmålet er; Vil dette gjøre norsk ishockey, Get-ligaen, bedre isolert sett, eller må det også andre tiltak til samtidig?

Jeg mener ja, andre ting må gjøres samtidig.

Spørsmålet er; Hvordan skal unge talenter slippe til og få spilletid? Det sier seg selv at et helt U21 lag på feks Storhamar og Vålerenga får ikke plass i stallen til Storhamar og Vålerenga.. Hvor skal de gjøre av seg? Hvor skal de spille? Dette gjelder også for andre klubber i toppen, det er ikke så mange yngre som uteksamineres hvert år som får plass i Get pr i dag, rett og slett for nåløyet er for trangt.. og trangere blir det om man kutter ned på lag som enkelte mener er medisinen. Dessuten, ved å kutte på antall utlendinger vil de pengesterke hente de norske talentene fra de mindre pengesterke, osv osv nedover i systemet… Vi må ha flere spillere som konkurrerer på toppnivå, selv med forskjell på nivå.

 

Det er derfor jeg mener Get faktisk bør ha 12 lag.

Vi må akseptere at det vil være nivåforskjeller i norsk toppliga, som det er i dag.

I en 12 lags serie ville de 8 beste lagene få mer enn nok kamper mot hverandre til å bryne seg skikkelig på hverandre. De 8 beste ville også måtte spille endel kamper der de møter underdogs som kjemper som besatt, og vil i tillegg til selve kampen også måtte jobbe mentalt for å holde konsentrasjonen oppe. Utviklingen av spillere vil jo skje ved at de 4 lavest rangerte lagene til stadighet møter “de gode” og lærer av det, samt at de kjemper mot hverandre for å unngå plass 11 og 12 på tabellen som gir kval-spill.

Bruker man dagens lag i Get og 1-div og ser på hvordan dette kunne funke så vil det være naturlig at juniorer/yngre seniorer fra Vålerenga, Storhamar, Stavanger, Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Manglerud og Stjernen som ikke får kontrakt med egen klubb, søker seg ut/blir tilbudt kontrakter i Ringerike, Narvik, Grüner og Comet (som et eksempel) og i 1-divisjonsklubber. Det vil også være naturlig da at disse spillerne blir “hentet” hjem igjen da moderklubbene trenger påfyll, enten fordi utlendingskvoten reduseres, kontrakter utløper eller folk legger opp.

 

Kort sagt; Det er i Get-ligaen spillerne lærer å bli Get-spillere.

Det å spille ukentlig mot de beste, selv om man er nest best, det er jo det man lærer av. Det er helt naturlig at gubbe nummer 5-6-7 på et U21 lag ikke umiddelbart får plass i stallen til topp 8 i Get, men kanskje er det rom for noen av de i lag 9-12. Det blir jo også, med grepet forbundet tar med 1-divisjon kanskje også hakket mer gjevere å gå veien om den divisjonen, jobbe hardt, og enten rykke opp med laget eller bli hentet opp av moderklubb.

Jeg tenker også at gulroten for de 4 nederste lagene er at det, i motsetning til nå som det er himmel eller helvete (altså enten sluttspill eller kvalifisering ned) så vil en 12-lags serie gi mer kamp helt inn for de 4 nederste lagene da det er to plasser som gir fortsatt Get-plass selvom man ikke klarte bli blant de 8.

Jeg vet mange prater varmt om å låse serie etc. Jeg har tenkte masse på det jeg og.. men har landet på at jeg tror ikke noe på det. Norges problem er at vi er for små, for få, og vi trenger utfordringer å strekke oss etter. Get skal trone på toppen som lokomotivet for norske ishockeyspillere som virkelig vil.

1-divisjon, med 10 lag (8 lag bestemt fra 19/20 vel) skal strekke seg etter enda bedre kvalitet og evnen til å A) ta steget opp i Get selv, og/eller B) levere spillere til Get.

2-divisjon mener jeg må jobbes aktivt med fra forbundets side. Det må inn 8-10 lag der også som ønsker spille hockey på et litt annet nivå enn 3-div og nedover. Men; Jeg har sagt mange ganger at jeg mener 2-divisjon ikke trenger ha like mange kamper som 1-divisjon. Til det er ishockey-økonomien i Norge for dårlig. Det er faktisk slik at en 2-3 turer på 2-divisjonsnivå er tøffe tak for de klubbene som er med der. Jeg har selv hatt mine år som 2-divisjonsspiller, og selv om turene til Bergen, Trondheim og Stavanger var morsomme nok så var de ekstremt kostbare for klubben og oss som spillere..som på 2-div nivå bekostet alt utstyr selv etc..

 

Hva gjelder 3 divisjon og nedover:

Det er for få spillere her også til å kunne ha store og/eller mange breddeserier der klubber med semi-interesse for satsing også kan drive på. Jeg tror vi kunne hatt mange flere spillere i disse divisjonene om vi fikk gjort noe med denne ITC-ordningen. Det blir rett og slett for dyrt for klubber å ta med “partysvensker” etc på laget, spesielt om klubbens topplag er i Get, 1 eller 2 div. Da må nemlig full ITC betales (var 10 tusen da vi skulle ha med en tjekkisk ørretfisker på 3-div-laget)..

Meg bekjent så kan man betale årlig ITC hvis man kun er breddeklubb og vil ha med en utlending. Jeg kan ikke fatte hvorfor man ikke kan gjøre det som andrelag i en klubb også.

For;

Prestasjonsserie krever en type lisens. Breddeserier krever en annen type. Skulle det være slik at en ørret-tjekker blir med på et 3-divlag i en klubb og betaler årlig-ITC og breddelisens…og så 1-div-laget i klubben plutselig ser at det er bruk for han i prestasjonsserien…så har han ikke lov å spille uten A) profflisens og B) betalt full ITC.

Dette kunne løses så såre enkelt.. og kanskje fått fyllt opp breddeseriene enda mer.. og dermed være med på å trykke de spillerne som ønsker oppover mot å bli hentet inn i 2 divisjon eller bedre.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Kjære helseminister og dere andre stortingspolitikere: Er dette slik det skal være?

Jeg har en kone som er lærer. Hun er stolt av jobben sin. Hun gjør den med glede og vil være mest mulig tilstede for elevene sine og arbeidsplassen sin. Kona var dessverre ute for en ulykke i august 2018. Det var en rideulykke, men kunne like gjerne vært en bilulykke. Hun falt av hest og fikk 2 brudd i ryggen, brudd i skulderbladet samt 8 ribbein brukket ett eller flere steder.

Det kan du/dere lese om ved å klikke HER

Etter måneder med rekonvalesens, mye smerter, mye vanskeligheter, så er kona på beina igjen. Men, hun er ikke frisk. Hun har store smerter i skulderen. Smerter hun i det lange løp ikke kan leve med.

Her er en liten sak hun selv har skrevet:

***Følgetongen ødelagt skulder etter ulykke. Ultralyd to ganger viser tydelig skade/ruptur i labrum, MR viser bare hevelse. Operasjon (artroskopi) er eneste utvei…men… Det offentlige vil ikke gå inn med artroskopi uten «bevis» i form av MR-bilder, ul er ikke godt nok. Så hva gjør jeg da? Joda, går privat, betaler 50.000,- selv for operasjon, og sparer det offentlige for månedsvis med sykemelding, piller i alle former og farger, og til slutt uføretrygd..!! Fordi jeg VIL jobbe og fungere!! VÆRSÅGOD!!***

Vi er en småbarnsfamilie… Vi har ikke egentlig en sånn sum å bruke. Men, må man så må man.. det går jo ikke an å gå rundt på den måten hun gjør nå. Her er en beskrivelse:

Det er nesten så jeg starter en innsamlingsaksjon for dette.

Kjære helseministeren og dere andre politikere:

Er det virkelig slik det skal være? At de med midler skal bare kunne kjøpe seg frem mens vi “vanlige folk” skal vente 16 uker på henvisning, 16 uker på time, 16 uker på kontroll og så endelig få mulighet til å bruke fritt sykehusvalg etter denne ventingen? Hvis det offentlige da “godkjenner” at du har vondt…Og bare så det er sagt; Dette er IKKE noe blå-blå problem… dette har alle partier og politikere i regjering siden 1970 vært med på å skape.

Kona kunne vært sykemeldt nå.

Hvor, kjære helseminister, er logikken i at staten Norge heller lar folk gå sykemeldte og motta flere hundre tusen i sykepenger istedenfor å, da behandling er bestemt, la pasient velge mellom privat/offentlig og prislappen satt av det offentlige bare fulgte med.

Tenk om det var slik at da det offentlige hadde etablert behov for en eller annen type behandling, som i konas tilfelle er en skulderoperasjon, en følgeskade etter en ulykke, bare informerer om at: “prislappen på denne operasjonen i det offentlige er 40 tusen. Du kan velge å vente på tid i det offentlige, eller du kan gå privat og dekke mellomlegget selv”.

Les også: Hva vet du egentlig om den som er syk?

Da ville folk få behandling “av det offentlige”..men ved hjelp av det private. Istedenfor 300 tusen i sykepenger på grunn av venting ett helt år ville staten betalt 40 lapper pluss rekonvalesensen, som jo kommer uansett. Mye billigere for Norge, mye billigere for skattebetalere, mye billigere for alle… men fremfor alt; Mye bedre behandling av mennesker!!!

Dette systemet vi har i dag er skapt av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti. Det er ikke ett eneste parti, med unntak av Rødt og MDG kanskje som kan slå seg på brystet å si “dette er deres feil”.. Nå har jeg absolutt NULL tro på at Rødt og MDG ville gjøre noe som helst forskjell på dette, men greit nok, de skal ikke få skylden for dette.

Kjære helseministeren, og alle dere andre politikere: Sånn som dette kan det ikke være. Det kan ikke fortsette sånn. Det kan ikke være slik at eliten får alt mens vanlige norske borgere må stå med lua i handa og håpe på hjelp. Det må da være mer butikk å bruke 40 tusen pluss litt sykerekonvalesens enn 300 tusen og litt sykerekonvalesens?

Jeg hadde et dårlig kne for mange år siden. kneet grodde igjen hver natt så jeg måtte “brekke det opp” hver morgen. Jeg gikk til fastlegen i november ett år. 13 måneder etterpå ble jeg operert. Det var bare fordi jeg er en sta jævel (og hockeyspiller) at dette ikke kostet skattebetalerne mer enn operasjonen. Men fy f*** for lang ventetid pluss mye smerter.

Sånn skal det ikke være.

 

Til slutt: Litt om barn, kvinner, kropp og abort… 

Jeg håper ikke MDG har klaget NSB’s bruk av Vy-penger..

De har jo selv brukt millioner på dritestasjoner i Oslos gater!

I går var husfruen og undertegnede på en meget sjelden Oslo-tur for noe annet enn å kjøre/hente barn/ungdom eller noe lignende. Det stod teater på programmet, De Urørlige på Centralteateret, en meget severdig forestilling som dessverre for dere som ikke har sett den ikke skal spilles veldig mye lenger.

Etter endt forestilling så jeg faktisk en person jeg mange ganger har lurt på om er spik spenna gæren, som jeg har ment må ha utarbeidet sitt politiske program under sterk påvirkning av ullsokk-røyking, rocketobakk-røyking og med sterkt hat til alt som finnes av personmotorisert fartøy, nemlig MDG’s Lan Marie N. Berg. Husk dette til litt senere.

Vi ble stående litt utenfor teateret etterpå fordi en av hovedrolleinnehaverne er fra Hønefoss. Etter litt snikk-snakk og “hipp hepp, vi er fra Hønefoss” så ble det bestemt at alle vi som var der fra Hønefoss skulle gå og ta oss en liten tår for å slukke tørsten før noen skulle på bussen mens andre skulle fortsette litt til ut i nattelivet i Oslo. Hvor er det naturlig at Hønefossinger går da spør du? Jo, da ble det Grand Hotel gitt…  Det var nok mest fordi i selskapet vårt fantes også en bloggkjendis (neida, ikke meg) ved navn Annijor. Hun ledet vei og da ble det Grand. Snakket ikke noe med henne, men hun virket da hyggelig nok hun.

Nåvel..

Kvelden gikk, bloggeren gikk, de andre gikk og fruen og jeg gikk. Vi gikk på pub. Vi hadde innlosjert oss på hotell for å slippe stress med buss osv, og kunne nyte en øl eller fire uten å tenke på “hvor langt kommer bussen på vei mot Hønefoss før jeg må tisse igjen?”.. Jeg har i mine yngre dager sittet tissatrengt i 45 minutter og nærmest slengt slampen ut idet jeg steg ut av bussdøra på stasjonen i Hønefoss.

Kvelden var særs hyggelig.

Det var da vi var ute på en liten morgentur før hjemreise at vi så dette:

Miljøpartiet De Grønnes påfunn i Oslos gater. MDG med byrådet i ryggen har altså brukt millioner på millioner av kroner på en en masse rustholker stående i Oslos gater fylt opp med jord, gress og små trær. At en eneste politiker i Oslo som har vært med på dette har maga til å kritisere NSB og Vy er meg en gåte. Dette ser rett og slett helt jævlig ut.

Så tar vi et bilde litt nærmere….

Hm.. skulle du ha sett. MDG og byrådet har brukt millioner på millioner av kroner på å sette ut svære rustholker som rett og slett fungerer som drite-stasjoner for hunder i Oslo. Vel, kan godt være en og annen narkoman som setter seg til inntil en av buskene etter hvert og..det har jeg da sett andre steder i Oslo.

Det var ikke fra en liten puddel heller vettu.. dette er fra en hund av type stor. Noen har latt bikkja hoppe opp, sette seg til, drite ut dette og så tusle videre.

Hei Lan Marie N. Berg og alle dere andre i byrådet:

Hvem skal gå rundt og fjerne bikkjedritt fra millionsatsingene deres rundt omkring i Oslo sentrum? Skal dere ansette folk til det? Hvorfor i all verden har dere brukt alle disse millionene på rustholker? Greier som ikke ser ut i måneskinn?

For meg så ser dette ut som noe en som hater biler har satt istand. Jeg kan formelig høre: “Jeg bryr meg ikke om hvordan det ser ut eller hva det koster, bare parkeringer blir borte”…

 

Uansett:

Gratulerer til Oslos bystyre med MDG i spissen med drite-stasjoner til millioner av kroner.

 

Les og: Haha Oslo, Dere får dritten dere stemte på.