Regjeringen bør ta regningen for strømgalskapen

Vi er altså inne i en tid der norges strømavtale med Europa biter norske innbyggere så til de grader i ræva at man egentlig ikke skulle tro det var mulig.

Priser hinsides normalpriser gjør at mange husholdninger knapt har på varme i husene sine for å slippe havne ut med strømregninger de ikke er i nærheten av å klare om man ikke har lommebøker proppfulle av kroner.

For å gjøre det helt klart… Dette er ikke forbrukernes feil på noen måte. Dette er avtalens feil. Dette er naiviteten norske politikere viste da de inngikk Acer-avtalen i sin tid. Jeg kan ikke engang fatte hvor flaue politikerne fra de regjerende partier som inngikk denne avtalen må føle seg nå.

Var det opp til meg burde de samme politikerne nå holde en pressekonferanse der de sier unnskyld til innbyggerne i Norge. En pressekonferanse der må innrømme at de ikke ante hva de drev på med.

Nåvel..

Det skjer jo ikke selvfølgelig… for er det noe norske politikere ikke viser noensinne så er det vilje til å innrømme at de hr gjort feil.

Men, det Norge kan gjøre nå gjennom regjeringen nå er å bruke av den norske rikdommen for å skåne nordmenn etter at de selv har driti så til de grader på draget gjennom inngåelse av en slik strømavtale.

 

Det er enkelt..

-1- Norske innbyggere betaler vanlig strømpris til sine leverandører

-2- Den norske stat dekker overprisingen de selv er skyld i.

 

Galskapen i dette er jo i tillegg at AS Norge kommer til å få giga-utbytte av det som skjer nå pga sine store eierinteresser i kraftselskapene.

 

Det å legge skylden på dagens regjering for dette blir ikke helt riktig.. det var ikke de som inngikk avtalen… men det er dagens regjering som kan gjøre noe med dette…

 

…og det litt fort…

 

 

og til slutt litt lyrikk med og uten nødrim om dagens situasjon… klikk HER

 

 

 

 

 

Ringerike – Frisk Asker, klokka 19.00, Schjongshallen i dag

En kamp i Fjordkraftligaen i dag.. det betyr tv-kamp fra Hønefoss

Ringerike med 4-2 seier mot Vålerenga hjemme og et 5-4 tap borte mot Sparta på de to siste kampene, møter et Frisk Asker med en 1-2 seier borte mot Sparta og en 5-3 hjemmeseier mot Storhamar på de 2 siste kampene.

Årets første kamp mellom lagene endte med en 3-4 seier til FA på Hønefoss på sudden. På 3×20 spilte lagene 0-0, 2-2, 1-1 før FA avgjorde 3.14 ut i sudden.

Det andre møtet var i Askerhallen og der vant FA komfortabelt 3-0. Det stod 0-0 etter første, men så fortsatte kamoen med 1-0 og 2-0..

Morley, Granholm, Lagace og Wold er 4 spillere å se opp for hos Frisk Asker. Alle 4 over 20 poeng på 22 kamper.

På Ringerike er det kun Åslin og Pappalardo som har kommet seg over 20-tallet.. (Söderberg og Eriksson er på 19).

Frisk Asker inntar tredjeplassen på tabellen med en 3-poenger i dag.

Ringerike vil med en 3-poenger kun ha 7 poeng opp til Lillehammer på 7-plass.

 

Jeg tror ikke jeg tar munnen for full når jeg sier/skriver at strømpriser får være strømpriser i kveld. Det blir ikke spilling med hodelykt på hjelmen og selvlysende puck.

Det håpes på bra med folk, god stemning, god kaffe og nesten genser-temp i hallen 😉

 

Det er altså nå 5 lag over 4 poeng i topp.

 

Tabellen, og hva de enkelte lag kan oppnå med bare 3-poengere

 

STA, 22 kamper, 48 poeng, kan oppnå max 117 poeng

STJ, 22 kamper, 48 poeng, kan oppnå max 117 poeng

SPA, 22 kamper, 42 poeng, kan oppnå max 111 poeng

VIF, 22 kamper, 40 poeng, kan oppnå max 109 poeng

FA, 22 kamper, 40 poeng, kan oppnå max 109 poeng

SIL, 22 kamper, 36 poeng, kan oppnå max 105 poeng

LIK, 22 kamper, 33 poeng, kan oppnå max 102 poeng

RIN, 22 kamper, 23 poeng, kan oppnå max 92 poeng

GRU, 22 kamper, 12 poeng, kan oppnå max 81 poeng

MS, 22 kamper, 8 poeng, kan oppnå max 77 poeng

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

Det er…

Det er vanlige folks tur til å betale mere skatt,

Det er vanlige folks tur til å få seriøst fnatt,

Det er vanlige folks tur til å bli skikkelig blakk,

Det er vanlige folks tur til å stå med lua i handa og si takk..

 

Det er vanlige folks tur til å blø for litt strøm,

Det er vanlige folks tur til om varme ha en drøm,

Det er vanlige folks tur til å betale jævlig dyrt,

Det er vanlige folks tur til å bli rævkjørt og styrt…

 

Det er vanlige folks tur til å fryse litte grann,

Det er vanlige folks tur til å klapre tann mot tann,

Det er vanlige folks tur til å skru varmen av,

Det er vanlige folks tur til å ende opp på Nav.

 

Det er vanlige folks tur til å kjøpe lite mat,

Det er vanlige folks tur til å spise smuler fra fat,

Det er vanlige folks tur til å være føre var,

Det er vanlige folks tur til å se hva Støre tar.

 

Det er vanlige folks tur til å gå fra hus og hjem,

Det er vanlige folks tur til å kalle AP slem,

Det er vanlige folks tur til å si at vi ble lurt,

Det er vanlige folks tur til å kalle dette surt.

 

Det er vanlige folks tur til å si at alt var tull,

Det er vanlige folks tur til å kalle Acer bull,,

 

 

Lyrikk med og uten nødrim

(kan til nød nynnes på Prima Veras : Det er en god dag for betaling av skatt)

 

 

Nå er helvete i gang igjen…

Nå skulle man jo tro at jeg med disse ord tenker på hva som skjer i nyhetene i disse dager..

Det kunne handlet om Delta-smitten

Det kunne handlet om Omikron (eller no) smitren

Det kunne handlet om nye spor i Lørenskog-kidnappingen

Det kunne handlet om enda en stortingsrepresentant som ikke vet hvor h*n bor, eller om h*n har vært på reise eller ikke og skal levere reiseregning

Det kunne handlet om nye nedstengninger og påbud om det ene eller det andre…

Men det gjør ikke det..

Det handler om noe som har startet i disse dager… og kommer til å pågå i samfulle 30 dager fremover…

 

Julesanger på radio…

 

Morgen, lunch, middag og kvelds..

 

De samme sangene.. om igjen og om igjen..

 

…gleder meg til januar…

 

 

 

Sparta – Ringerike 5-4… mål for mål

Lørdag spilte Ringerike borte mot Sparta. Det ble ingen oppfølging av Ringerike sin seier mot Vålerenga på torsdag men tross mye rare greier var man igjen nære poeng.

1-0 Sparta kommer etter en dropp i Sparta sin sone. De får kontroll på venstre side, spiller langt opp på høyre. Spartaspiller Trkulja får gå helt til topp sirkel uten motstand. Samtidig har Børresen spurtet inn på bakre, noe Engh og Eriksson oppfatter litt for sent. Enkel scoring for Børresen.

1-0 var pauseresultatet. Skudd 10-10.

1-1 kommer i et overtall der Petterson stopper puck bak mål. Rimjans får gå hele banen og inn over offensiv blå, backhand ut til Parks på venstre som kaster puck inn i slottet fra skrått hold. Der treffer den en Sparta-skøyte og går i mål.
2-1 kommer rett etterpå. Sparta spiller seg fint ut av egen sone opp langs venstre side. Ahlsen til Thoresen som sender puck inn foran mål. Der får Østby kølla på puck og dermed 2-1.

3-1 kommer på et skudd Petterson tar 999 av 1000 ganger… men i går var altså dessverre den ene gangen.

Angrepet starter med et oppspill og en sjanse. Puck havner ut på sirkel til venstre for Petterson. Fallstrøm skyter fra skrått hold og pucken sniker seg inn ved nærmeste stolpe.

3-2 kommer ved Leonards Rimjans. Ringerike maler på inne i sonen til Sparta med Perlini, Eriksson og Rimjans rekka.. Etter hvert får Rimjans puck i slottet og setter den.

 

4-2 scoringen til Sparta sendte dommerne inn for å se på video. Trkulja scorer med kroppen. Et skudd fra høyre side treffer en fallende Trkulja i kropp og går inn. Petterson mener han hindres, men spørsmål er om han hindres av Trkulja fordi Trkulja tas av Ringerikes back og deretter faller inn i Petterson. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det var slik dommerne tolket situasjonen.

Hvis vi nå ser på situasjon i forkant av fallet.

Det er en kamp om posisjon. Markstrøm dytter ikke Trkulja inn i målvakt, men kamp om posisjon, rotasjon og fall. Dømt er dømt, men jeg har sett annulering for mindre klare enn dette.

4-3 kommer rett før pause. Pappalardo og Søderberg får assist på scoringen…men den er helt og holdent Åslin sin. Han får puck på rød, går inn, drar av en mann, skjærer inn foran mål og setter puck.

4-3 var da pauseresultat. Skudd 20-22.

 

5-3 kommer ca 3 min ut i tredje. Dropp på høyre side inne i Ringerikes sone. Roest vinner droppen krystallklart ut til Pedersen. Litt plass-skifte og puck til Jakobsson som får gå uforstyrret inn til topp sirkel og prikke inn en pinne.

5-4 kommer helt mot slutten. Ringerike tar målvakt og spiller 6 mot 5. Søderberg går rundt mål og sender puck inn foran målvakt der Parks står sammen med flere andre. Parks er sterkest og får skuffa pucken inn.

Kampen ender 5-4 til Sparta.. men Ringerike er meget nær i sluttsekunder å sette en til. Skudd totalt: Sparta 25, Ringerike 35.

 

 

Amatør-drikkernes måned er i gang!

Julebordssesongen har for noen vart en stund, men for de aller fleste A4, 8-16 arbeidende folk i dette landet startes altså julebordssesongen i dag.

Nok et år skal restauranter fylles opp til siste stol av nordmenn som i det daglige kjøper en 3-liter og en sixpack før helgen som deles 70-30 med fruen.
Nok et år skal nordmenn som stort sett bare er på en og annen fest privat børste støv av julebordsdressen, skoa, slipset og skjorta.
Vel, hvis de finner de da.
For er det en ting som er sikkert så er det at status for fryktelig mange en-gang-i-året på byen gåere er at et eller annet forsvinner, gjerne på tur hjem.
Alt startes selvsagt hjemme. En liten styrepils eller to (eller vin) mens man gjør seg klar til å starte julebordet på vors. Et lite vors før vors der altså.
På vors kyles det nedpå drikke slik man pleide gjøre før, dengang man var ung og ofte på byen, gjerne med noen shotter i tillegg, troen på egne drikkeferdigheter er intakt. Det synges, drikkes, mimres og gledes, det er jo tross alt ikke så ofte man kan gjøre dette.

Så møtes man der man skal spise. Formen er nå så fin at sjefen får noen velvalgte ord om det ene og det andre. Hvitvinen til forretten drikkes i en slurk lenge før maten er på plass, med det følge at øl må bestilles.

Det følger gjerne med rødvin og atter rødvin til middagen.. og de med størst mimretrang de bestiller øl og akevitt i tillegg.

Middagen varer gjerne en stund og det drikkes og drikkes.. Det er først når man reiser seg opp for en tur på toalettet at kroppen begynner å kjøre litt slalom innvendig samt litt vattdott-følelse oppe i hodet.

Etter hvert kommer musikken på og det skal danses. Noe man jo selvsagt ikke burde. Slipset sitter nå som et pannebånd, skjorta er åpen og hendene er steder de ikke burde på dansepartneren.
All bevegelsen får også enkelte til å bevege seg ut eller på toalettet for litt etterlengtet elging. På dette tidspunkt er noen lure nok til å dra hjem, mens andre selvsagt ikke er det.
Natten går og julebordsdeltakerne kommer seg hjem til sengs.. enten eget hjem og seng, eller en seng i et annet hjem..kanskje et hjem de absolutt ikke burde være i.

Fylleangst og bondeanger preger dagen..i tillegg til en leteaksjon etter mobil, kortholder, slipset og en av skoene.

….og til helga er det nytt julebord…

 

 

 

 

 

Sånn som vanlige folk får…

Gårsdagens Nytt på Nytt var som vanlig excellent mht humor… og det som toppet hele driten for min del var da de snakket om stortingsrepresentantenes noe gullkantede ordninger samt det litt bukken og havresekken opplegget norske politikere i årevis har laget og nytt godt av.

Niklas Baarli kom med en tirade da de snakket om feriepenger for de permitterte. Greit nok at de harselerte litt med hva de permiterte skal ha ferie fra.. de har jo bare vært hjemme.. samt at alle vi som får våre 3 uker i juli egentlig er de som skal være sure… for vi må jo på stranda og møte de som har sitti ute og sola seg i mange måneder allerede.

Støre sa før valget at det var urettferdig og usolidarisk å fjerne feriepengene til de som var permitterte i hele 2020… men det gjaldt tydeligvis bare når Høyre satt med makt.. for når Arbeiderpartiet og Støre nå sitter ved makten er det rett og slett helt enkelt helt rettferdig og solidarisk å ta pengene fra de som ikke har jobb.

Det er vanlige folks tur sier Støre….

Hm… er det dette han mener?

-det er vanlige folks tur til å få doble feriepenger

-det er vanlige folks tur til å få feriepenger på etterlønna

-det er vanlige folks tur til å få pendlerbolig

.-det er vanlige folks tur til å få gratis fly hjem for å besøke familie

-det er vanlige folks tur til å øke egen lønn

-det er vanlige folks tur til å ha årslønn på en million

-det er vanlige folks tur til å kunne si unnskyld, og la det bli med det, til Nav når de har tabbet litt med tall

-det er vanlige folks tur til å påberope seg til ikke å ha forstått reglene

-det er vanlige folks tur til å legge seg flat og beklage…for så å fortsette som om ikke noe har skjedd…

 

Eller er det ikke dette han mener?

 

 

 

Når du får en firtoms spiker tredd ned i jekselen

Det er lite som skaper mer frykt i denne kroppen enn vissheten om at et tannlegebesøk er på agendaen..

Det er kanskje med unntak av veps den ene tingen jeg frykter mer enn noe annet. Det er også grunnen til at det gjerne går relativt mange år mellom hver gang jeg besøker hyggelige flinke smilende og dyktige Liv for litt hjelp med tenna.

I den siste tiden har jeg hatt seriøse problemer med ising i ei tann. Altså ikke icing i tenna, men ising.
Det begynte for en god stund siden med litt ubehag ved inntak av kaldt drikke (og det kan vi jo ikke ha noe av) og utviklet seg bare mer og mer til vondt ved alt som var kaldt inn i munn.
Da var det bare å melde tannlege da.

Forunderlig nok var det ikke så vanskelig å sette opp, og møte opp til time til dette.. jeg regnet jo bare med at det var noe fillegreier.
Normalt sett ville jeg jo sovet dårlig på natta, våknet flere ganger, hatt vondt i magen, gått på do mange ganger samt hatt bondeanger verre enn hu Venstre-politikeren som hadde seg med en lokal stud i åkeren.

Første besøk unnagjort i en fei. Tanna med problemer lokalisert og påpenslet no greier for å se om det roet seg. Underlig nok gikk jeg ikke opp trappene med skjelvende knær, knyttede hender, angst samt skuldre oppunder ørene.
Det roet seg ikke.

Nytt besøk noen dager senere for nytt forsøk med noe annet, også dette for å se om det roet seg.

Det gjorde det ikke.

Faktisk var det nå så ille at det ble Kongsberg-knekk i knea hver gang jeg skyllet munn etter tannpuss.

Da var det bare å sette opp time da for å ta nerven ut av spill. Som tenkt så gjort og i dag var dagen.
Så til i dag har jeg da sovet dårlig, våknet flere ganger, hatt vondt i magen siden jeg våknet samt hatt bondeanger verre enn Trine Skei Grande hadde på sitt aller verste da hun dagen etter sto i dusjen og skrubba knea rene for jord. Opp trappene gikk jeg med skjelvende knær, angst, indre uro, knyttede hender samt skuldre oppunder ørene.

Først var det til med sprøyte med bedøvelse. 1 liter med bedøvelse som virket helt fra kinnet ned til venstre rompeball.
Deretter måtte tannlegen lage kikkhull ned i tanna…så da var det til med et 10mm murborr for å kunne se skikkelig.

Da det var gjort ble tanna skyllet med en Karcher høytrykksspyler så emaljen på tennene ved siden av samlet seg i en klase hengende på drøvelen.

Etter dette var unnagjort dro tannlegen frem en firtoms-spiker, surret smergelpapir rundt og banka den ned i den store av de tre kanalene i tanna. Så røska og reiv hun spikeren litt rundt der før samme prosedyre ble unnagjort på 2 stk mindre tannkanaler. Da brukte hun bare sånn tynn spiker du henger opp bilder med.

På et tidspunkt brukte hun ekko-lodd for å se hvor dyp tannkanalen var.. jeg hørte hvertfall ekko..så greit sånn sett da at firtoms-spikeren har litt lengde på seg.
Etter enda en runde med høytrykken, og enda mer emalje hengende i drøvelen så ble litt medisin sprøytet inn i tanna før den ble forseglet med vinduskitt.

Nå sitter jeg her da. Bedøvelsen begynner forlate munn-området, og godt er det for det er ikke så attraktivt med en 51 år gammel mann som sikler litt ut av venstre munnvike.
Nå er jeg ikke så attraktiv fra før av at det gjør noe… men sikling hjelper hvertfall ikke.

Pyttsann om den medisinske bedøvelsen går ut.. er tross alt fredag og jeg har vært på polet jeg.

 

Takk for hjelpen Liv 😉😃😃

 

 

 

Stjernen fortsetter vinne, Ringerike økte gapet til Grüner

Denne ukens resultater:

Sparta – Frisk Asker 1-2 e.sd. (0-0,0-1,1-0,0-1)

Stavanger – Grüner 6-0 (2-0,1-0,3-0)

Ringerike – Vålerenga 4-2 (1-1,1-0,2-1)

Lillehammer – Stjernen 2-4 (0-1,2-2,0-1)

Manglerud Star – Storhamar 1-2

Stjernen fortsetter sin ferd på toppen av tabellen. De er tett fulgt av Stavanger som også har kommet i gang nå. I neste runde, søndag klokka 15.30, møtes nettopp disse to lagene i Fredrikstad. De med skarpe tabelløyne ser jo da straks at etter den kampen (gitt seier etter 3×20) vil enten Stjernen lede med 6 poeng, eller så ligger lagene likt. Den samme søndagen klokka 18.00 spilles en meget viktig kamp i bunnen; Grüner mot Manglerud Star. Begge lag er veldig avhengig av å ta 3 poeng for å kunne se oppover tabellen og kunne ta fra Ringerike plassen på siste sluttspillsplass.

Lørdag spiller Frisk Asker mot Storhamar klokka 15.30. Frisk Asker kommer fra en litt omdiskudert suddenseier mot Sparta, mens Storhamar kommer fra en 1-2 seier mot Manglerud. Dette er plass 5 mot plass 6 på tabellen. Vålerenga får besøk av Lillehammer på Jordal, kampstart klokka 18.00. Vålerenga tapte mot Ringerike på Hønefoss mens Lillehammer tapte hjemme mot Stjernen. Vålerenga opp på 40-tallet med en 3-poenger.. Lillehammer opp i rygg på Vålerenga om det tar en 3-poenger.

Sparta får besøk av Ringerike på lørdag til kamp klokka 16.00. Sparta med suddentap hjemme mot Frisk Asker møter Ringerike som vant 4-2 hjemme mot Vålerenga. Det går vel ikke an å si noe om Spartas tap uten å si noe om interference-utvisningen på slutten der. Ja, det er vel greit å dømme interference, men jeg personlig synes Frisk-spilleren også burde blitt sendt ut pga overspilling. Det der var et fotball-fall og hører ikke hjemme i hockey. Om den regelen de innførte mht overspilling noengang skal benyttes så var det der.

På twitter og FB har det naturlig nok blitt diskutert dette med filming/overspilling i etterkant av denne situasjonen. Sett med det humoristiske øye er forslaget om at spiller tatt for diving må spille med rosa hjelm i 5 kamper nok det forslaget som raskest ville ryddet opp i en ukultur som ikke kan eller skal spre seg i hockey. Jeg ønsker meg personlig et organ ala DISU som skal se på alle omdiskuterte situasjoner i etterkant av kamp, og om de finner at spiller har divet eller overspilt har myndighet til å idømme karantener. Standard straff overspill 2 kamper, standard for diving 5 kamper. Det tror jeg er eneste måten å rydde sånne ting vekk fra sporten.

 

Tabellen, og hva de enkelte lag kan oppnå med bare 3-poengere

 

STJ, 21 kamper, 48 poeng, kan oppnå max 120 poeng

STA, 21 kamper, 45 poeng, kan oppnå max 117 poeng

SPA, 21 kamper, 39 poeng, kan oppnå max 111 poeng

VIF, 21 kamper, 37 poeng, kan oppnå max 109 poeng

FA, 21 kamper, 37 poeng, kan oppnå max 109 poeng

SIL, 21 kamper, 36 poeng, kan oppnå max 108 poeng

LIK, 21 kamper, 33 poeng, kan oppnå max 105 poeng

RIN, 21 kamper, 23 poeng, kan oppnå max 95 poeng

GRU, 21 kamper, 12 poeng, kan oppnå max 84 poeng

MS, 21 kamper, 5 poeng, kan oppnå max 77 poeng

 

Fortsatt tett som hagl fra tredje til sjuendeplass. Stjernen og Stavanger litt fra i toppen, mens Ringerike nå med 11 poengs forsprang på Grüner og 10 poeng opp til Lillehammer.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

 

Black week meg langt opp i korsryggen

Hvert fall inntil konseptet når øl-hylla på butikken

Black week og Black Friday hysteriet er over oss igjen.

Det er ikke måte på alle de “tilbudene” man ser rundt omkring. Tilbud på skrap og varer du ikke trenger, eller egentlig ikke visste eksisterte. Noen butikker blir også avslørt i å sette opp prisene i uken før dette hysteriet, for så å kunne sette de ned igjen på fredag, og dermed kunne skryte av vanvittige bra tilbud. De butikkene håper jeg rett og slett får store bøter av konkurransetilsynet eller hvem det nå enn er som styrer med dette, samt knoke og litt våt akkurat brukt hockeyhanske gnukket i ansiktet.

Black week og black friday konseptet er sikkert vel og bra for de som klarer å gå inn i en butikk og handle akkurat det de dro dit for. Men for mange betyr dette opplegget at man ender opp med haugevis av greier man ikke har bruk for, og heller egentlig ikke hadde råd til.

Jeg har, som vanlig, klart å styre unna alt som har med black Friday tilbud å gjøre. Jeg orker bare ikke. Jeg får vondt i alt fra knehasene til øreflippene av å lese om dette. Jeg får utslett bak øra av å bare tenke på å dra til sentrum. Jeg grøsser på ryggen av å se gågata tyte over av folk.

Den dagen jeg leser eller hører om 50% rabatt på duggfrisk på butikken skal jeg applaudere før jeg løper ut i bilen, raser til butikken og overghandler..  det får ikke hjelpe om jeg har de rosa hus-crocksa på..

Det å gå inn på kjøpesenteret krever nøye planlegging og opparbeiding av mot og motstandskraft mot å kalle en haug med folk jeg ikke kjenner for tullinger. Dette spesielt fordi det i sånne tider befinner enda flere skrotnisser enn vanlig på kjøpesenteret som for eksempel ikke skjønner konseptet med rulletrapp, stå til høyre, gå til venstre, blant annet.

Jeg kommer til å fortsette med å holde meg langt unna black Friday hysteriet handelsstanden kjører for å selge mest mulig. Og som ikke det er nok med denne uken, dagen, helgen…så kommer nå snart adventstid der det skal selges over en lav sko før jul….for så å peke nese til alle forbrukere første åpningsdag etter julaften. Romjulstilbud, nyttårstilbud…samme varen du gravde dypt i lomma etter 20 desember koster en fjerdedel 4 januar.

og forresten…

I denne tidsalder av KRENK… kan det egentlig hete black friday..?