Rekk opp handa den som tror Oslo åpner for hockey….

Smitte, smitte og atter smitte.. Oslo setter nye rekorder for smittetall.

Rekk opp handa den som tror Oslo åpner for spill i toppseriene… Rekk opp begge henda de som tror fjomper som meg og andre mosjonister får kle på seg utstyret og trene som vanlig på denne siden av sommerferien.

Jeg blir bare mer og mer overbevist at forbundet kommer til å meddele alle sammen at sesongen er slutt. De som skal til vm kan dra på samling mens alle andre bare kan pakke sammen og ta sommerferie.

Helsemyndighetene spår strenge tiltak ut april…

Når man ser på vinterferie-reportasjer etc så skjønner man det…

Det kommer trolig til å “eksplodere” i ettertid av disse to vinterferieukene. Det på toppen av de tall som allerede rapporteres fra Oslo tror jeg bare setter 2 streker under svaret for byrådet og regjering. Innstramming og stopp i all idrett enn så lenge er vel mer trolig enn at de sier “kjør på, men uten publikum”.

 

Vi må nok vente til fotballen presser på igjen for å få litt frislepp.

 

 

 

 

 

Har vi gått fra dugnad til faen heller?

Det har gått ett år siden vi alle ble kalt inn på dugnad…

Vi kan vel være så ærlige å si at dugnaden som startet i fjor ved omtrent disse tider kan sammenlignes med dugnaden på et nybygget byggefelt..eller en førsteklasse med bare førstegangsforeldre. Til å begynne med stiller alle opp, smiler og ler, tar jobben med godt mot..og ser frem til man er ferdig.

Men så begynner borettslagsleder/leder i velet/klasseforstander å finne på mer og mer man må gjøre og man begynner å tenke på om det er nødvendig å stille opp hver eneste gang.

Dette føler jeg har skjedd med landet Norge dette siste året. Til å begynne med var stort sett alle med. På tross av litt hamstre-galskap i starten så fikk vi dreis på dugnaden.. Alle bidro, vel nesten alle, for reality-deltakere viste sitt sanne jeg ved flere anledninger og bæsja på leggen stadig vekk.

Vi kom oss gjennom en påskeferie, dog med en mega hyttekrangel i forkant samt en sommerferie der de aller fleste fortsatt stod med spade og rake og var med på dugnaden..mens andre bare måtte til granka og andre steder..de bare måtte..

Da sommeren 2020 så sin ende kunne ikke så mange møte opp på dugnaden lenger for de måtte sitte hjemme pga smitte. Smitten økte og tiltakene økte hånd i hånd utover høsten. Stadige historier om folk som dreit i karantene og isolasjon i media. Helse-guru Jaquesson med videoer som totalt undergraver hele dugnadsånden.. litt sånn som den ene leiligheten på et byggefelt der terrassedøra står åpen, musikken strømmer ut og eier sitter i stolen og drikker øl og totalt driter i at resten av byggefeltet raker og fikser til sommer.

Nå er det vinterferie og nye tilfeller av folk som har sneket seg unna dugnaden og reist til fjells for å sitte i isolasjon på hytta si. Litt sånn som de som ikke kan være med på dugnad på feltet fordi de er bortreist..og så treffer du de på butikken 10 min etter dugnaden er ferdig.

Jeg er stygt redd for at landet Norge får en down i etterkant av vinterferien. Dette fordi jeg tror at folk har tatt seg vinterferie fra smittevernsregler i tillegg. «Det ække dugnad på fjellet».. Hyttefester, after-skier, samlinger i solveggen, doer, barer, tog, buss, butikker.. alle steder pakket med folk som har tatt dugnadsferie…, dessverre…

Jeg tror vi har gått fra dugnadsnorge til «faen heller Norge» mange steder. Mange opplever nok nå at dugnaden bare varer og varer og varer og varer… uten en eneste skikkelig godbit. Joda, barn og unge har fått lov å dra hjem fra dugnaden for å kose seg..men foreldrene står igjen med raket og vannblemmer i henda store som balkonger…

Helsemyndighetene har presenter 4 steg for å åpne landet.. de kan ikke komme fort nok.

 

 

Ett år med korona.. Husker dere dette?

Hahaha… så lite vi visste… Fra start til pinglevirus-kommentar av Kari Jaquesson

Under her kommer utdrag fra endel av det jeg skrev om covid/korona rundt oppdagelse og nedstenging i mars 2020

 

NEI – Du unngår ikke coronasmitte ved bruk av naturmedisin. NEI – Du unngår ikke coronasmitte ved bruk av vitaminer. NEI – Du unngår ikke coronasmitte ved bruk av tran. Og: NEI – du blir ikke frisk av corona-virus ved bruk av naturmedisin, vitaminer og tran.

I tillegg:

Du dreper altså ikke corona-virus ved å drikke varm kaffe og te etc. Bruk hue!! Når noen forteller deg at viruset ikke tåler 26-27 grader, hva bør du tenke da? Hva er kroppstemperaturen din?

Til slutt:

Kjære alle gamlinger og godtroende folk i dette landet: Visjon Norge er svindel. Du unngår ikke coronasmitte ved på gi penger til Visjon Norge. Du blir ikke frisk av corona-virus ved å gi penger til Visjon Norge. Det eneste du oppnår er å bli blakk

 

Norske innbyggere viste sin egoisme

Det gikk som vi trodde med Norge. Mer eller mindre alt stenges for å hindre spredning av smitte.

Barnehager stengt. Barneskoler stengt. Ungdomsskoler stengt. Videregående skoler stengt. Høyskoler og universiteter stengt. Alle steder der det skal læres bort noe er stengt ned for å lære oss noe. Nemlig det å høre på råd/beskjeder om å ta hensyn. For det gjorde vi jo ikke, vi dreit i det, vi dro på hytta, i svømmehallen, på trening etc nå vi var i karantene. Vi får håpe vi lærer nå.

Videre: Svømmehaller, treningssentre, frisører, tattoveringssteder, alle sånne steder stenges. Serveringssteder får restriksjoner mht antall mennesker og avstand til hverandre. Vi har rett og slett gått inn i en “The Walking Dead -ish” tilstand i landet. Det er nesten så man skulle tro MDG hadde kommet til makten og iverksatt alt de vil forby.

Sånn sett er det litt interessant for Norges befolkning dette. Alle kommer nå til å få se hvordan det er å bo utenfor de store byene. Her er jo mer eller mindre alt stengt etter klokka 17.00 uansett. Så velkommen til Hønefoss alle sammen 🙂

 

Det som er helt sikkert:

Norges befolkning – Lavmål  : 0-1

Det gikk altså ikke mer enn sekunder fra statsministeren, helseministeren og hu derre med det svære håret ga beskjed om at alt stenges ned OG at det IKKE er behov for hamstring før det var komplett kaos i butikkene. Folk valfartet til matbutikker og kom ut igjen med vogner fullere enn julehandel x 2.

På tross av forsikring fra myndigheter om at butikkene skal være åpne så klikket den norske befolkning i vinkel, dro på butikken og kom ut med 3 pakker spagetti, 24 tomater, 11 agurk, 5 paprika, 7 poser gulrøtter, 8 gule løk, 5 blomkål, 5 brokkoli, 10 kg potet 4 kinakål, 4 pk bordsmør, 6 pk Melange , 10 l laktosefri lettmelk, 5 l appelsinjuice, 18 bokser bogskinke, 12 bokser lys lapskaus, 10 bokser joikaboller, 5 kg kjøttdeig, 6 kg kyllingfilet, 11 grandiosaer, , 5 pk koteletter, 5 pk kjøttkaker, 10 brød, 8 pk rundstykker, 10 kg hvetemel, 10 pk gjær, 10 kg sukker, 5 kg kaffe, 3 store glass syltetøy, 3 kg gulost, 2 kg brunost, 8 pk salami, 5 pk haugpølse, 3 pk flatbrød, 15 l cola zero, 48 pils, 15 poser potetgull med paprika, 7 poser saltstenger, 10 plater melkesjokolade, 5 tannkrem, 4 tannbørster, Paracet, otrivin og 1 pk tyggis. Og til slutt en tur innom polet og hamstre litt ekstra rødvin.

Vi tok en liten tur på butikken i går kveld. Det er et sørgelig syn. Folk har tømt hyllene. Butikkene har skilt om at det er nok mat, du trenger ikke hamstre, men det hjelper ikke. Vi skulle bare ha litt småtteri. Det fikk vi ikke tak i. Gjær, tørrgjær, havregryn.. tomt..

Jeg stakk innom en Kiwi butikk på vei hjem fra jobb i går. Skulle bare plukke opp litt enkel middag fordi vi hadde det travelt i går med andre ting enn apokalypsen. Der ble jeg stående bak en dame som sutret til betjeningen om at folk hamstret SAMTIDIG som hun lempet 10 Mamma Mia pizzaer pluss pluss opp på båndet.

Norge:

Nå er det faen meg på tide å skjerpe seg litt. Det handler nå om å være solidariske med hverandre. Gjøre det vi må og hva landet trenger for å begrense smitten. Ja, vi får en annerledeshverdag i minst 14 dager fremover. Ja, det blir snodig fremover, men om alle gjør det vi skal og tar det hensynet vi skal så går dette seg også til. Det har gjort det andre steder og der bremses også smitten ned.

 

Du kan ikke velge om du vil være i karantene eller ikke

Det gikk som det måtte, nå sitter Tesla og SUV-folket, bubbles-in-the-glass-folket, pøøh-jeg-gjør-som-jeg-vil-folket, whoooheyyy-ekstra-påskeferie-folket fast på hyttene sine og ringer ned Røde Kors fordi de har blitt syke. De sitter på hyttene sine og vil ha hjelp, dette på tross av at de fikk innstendig beskjed om å ikke dra på hytta. Dette vil jo nå da føre til at et allerede overbelastet hjelpeapparat på et lite sted får nærmest et kollaps. Det var dette statsminister, helseminister og ordførere advarte mot og ikke ville ha.

En ting er nå det å ha hytte/fritidsbolig i samme kommunen.. noe annet er det om det nå skal valfarte syke folk ned fra fjellet som til alt overmål stopper innom butikker og bensinstasjoner på veien. Kanskje burde man samle alle syke i et område og kjøre corona-kolonne: Lang lang rekke, ikke lov å stoppe.

“Du er ung og frisk. Dette går fint. Det er bare gamle folk som dauer av dette”.. hørt det før?

Vel, de gamle folkene det snakkes om er noens mor og far, besteforeldre, tanter og onkler, naboer og gode venner. De er verdt like mye som alle oss andre, og det er nettopp de vi skal beskytte med forsiktigheten og dugnaden vi nå er inne i ved flere typer karantener.

 

Barneskolen er i gang, og med det dukket et fremmedord opp gitt:

Kohort

Man skulle jo tro, ved å høre dette ordet, at dette er et ord som har noe med kroppen vår å gjøre. Det er på en måte det, eller noe snekker/rørlegger-aktige greier.

“Fy søren ass.. nå har jeg skikkelig vondt i kohorten.. Skulle nok ikke løpt opp den bakken i går”..

“Jeg hører litt dårlig om dagen.. litt svimmel er jeg og. Mulig det er betennelse i kohorten i øret?”

“Doktor, jeg spilte kamp i går og gikk opp i en duell.. da jeg landet sa det knekk i ryggen.. tro du det er kohorten som har kommet ut av ledd?”

“Hei, når du henter vateret og stikksaga, husk å ta med kohorten også!”

“I dette rommet er det nok best med kohortmembran for å tette skikkelig”

“Vi var nesten ferdig med alt stenderverket da uværet kom. Nå er kohorten ute av stilling og målene blir feil.”

 

Men, sånn er det jo ikke;

En eller annen suppegjøk i en eller annen administrasjon har altså sittet på en do med sånn “ord for dagen dopapir” mens h*n hadde korona-kontor og plutselig kommet over ordet kohort.

*Kohort er en gruppe mennesker født i samme tidsperiode

(kohort kommer opprinnelig fra benevnelse av små grupper i den romerske hær)

 

Det var altså ikke nok for denne personen at elevene skulle deles inn i grupper. De måtte deles inn i kohorter. Sjelden har vel like mange småbarnsforeldre googlet et og samme ord ord på samme tid som da planen for oppstart barneskole lappen kom.

 

 

Kari Jaquesson synes dette er et pinglevirus

“Dette viruset er helt ufarlig for 99,9% av oss. De som blir smittet blir nesten aldri syke overhodet, men blir immune. Alle virus muterer, derfor blir du forkjølet mer enn en gang. SML – Dette viruset er et pinglevirus”.

I går kom det en video ut på sosiale medier der “treningsguru” Kari Jaquesson går i Oslos gater og snakker om covid-19 og den “effing pandemien” hun har null tro på. På Instagram fortsetter hun å snakke om at det vi trenger er frisk luft, natur, trim, sunn mat, sosialt samvær etc samt selvføgelig å vaske hender før matlaging er det som er medisinen. Det er videre bra at så mange som mulige ellers friske blir smittet for å skape immunitet.

Masker beskytter ikke gjentar hun til det kjedsommelige, og synes det er trist at folk har latt seg rive med i løgnene i pressen.

Det er de som er i risikogrupper som må ta vare på seg selv, vi andre skal bare leve som vanlig…ser det ut til er meningen Kari Jaquesson vil ha frem.

Hun sier videre:

“Det finnes ingen dokumentasjon på at masker har noen funksjon utover å øve opp folk i blind lydighet, og masker kan gjøre folk syke”.

 

Altså….

Kari Jaquesson og dine like-personer.. Nå må dere fanden meg ta dere sammen. Åpne øya og se rundt dere. Se ut i verden.

Se alle som har dødd av og med dette viruset.

Se alle som er alvorlig sjuke

De meningene du og dine like står for i denne saken er komplett bak mål. Jeg skulle ønske du måtte stå ansikt til ansikt med folk som er syke eller pårørende til noen som akkurat har dødd av dette og si at det var jo synd at den og den døde av dette pingleviruset.

Det kan godt være at unge friske mennesker ikke blir særlig syke av dette viruset…men slipper vi dette fri så er det plutselig ikke lenger bare unge friske folk som blir smittet.

 

Jeg håper følgerskaren din på instagram reduseres fra 5000 til 5 i løpet av dagen.

Den videoen og de uttalelsene dine er et hån mot alt det alle vi andre står i og har stått i siden mars.

 

Les også : Altså, dette med munnbind!

Les: Kan vi være så snill å gå tilbake til “hallo” og et lite nikk

Les: Kari Jaquesson sier ikke hele sannheten om munnbind-undersøkelsen

 

 

snap: Jimbo-33

Det snakkes om 12 lag i Fjordkraft-ligaen neste sesong

Dermed vil Narviks plass i toppen  være reddet

 

Det er ikke fritt for at det snakkes mye om dagen rundt dette med avslutning av sesongen. Det snakkes, skrives, debatteres og synses. Fasiten er det vel bare ishockeyforbundet som sitter på.. eller forslag til fasit hvert fall. Det eneste som synes å være krystallklart for de aller fleste er det faktum at det nå ikke er tid til både serie- og sluttspillsavsluting. Det må prioriteres, sånn i tilfelle om det åpnes for mere spill.

Jeg tror personlig ikke det blir mer spill.

Jeg tror heller ikke ishockeyforbundet har lyst å effektuere den bestemmelsen de laget i september.

Det er ikke noen hemmelighet at ishockeyforbundet liker at topphockeyen er så langt nord som Narvik. Det gjør vi vel sånn sett alle sammen. Derfor tror jeg at det kommer en eller annen vri på avslutning av denne sesongen som vil sørge for at Narvik ikke rykker ned basert på sisteplass på prosent

 

Jeg tror det kommer en beskjed om at det blir en mellomsesong 2021-2022. Det kommer nok en eller annen begrunnelse om sportslig hensyn etc.

Jeg tror Fjordkraft-Ligaen kommer til å bestå av 12 lag, dvs ingen ned og 2 lag opp. Disse 2 lagene tror jeg blir Lørenskog og Ringerike basert på poeng og prosent tabell og den store ledelsen de hadde (20 poeng/20%)

Jeg tror 1-divisjon kommer til å bestå av 12-13 lag, dvs resterende 7 pluss 5-6 lag fra 2-divisjon. Jeg vet ikke hvor mange lag som egentlig var klare for denne sesongs 2-div, men noen var det, og de får sjansen til å spille seg inn.

(2-divisjon vil da stå åpen en hel sesong i påvente av mer normale tider)

 

Fjordkraft-Ligaen vil da spilles 4 kamper mot hver (44 kamper). 8 lag går til sluttspill, mens 4 nederste spiller kvalifisering med/mot 2 beste fra 1-divisjon i en eller annen form om de 2 siste plassene i Fjordkraft-Ligaen sesongen 2022-2023.

1-divisjon spilles også med 4 kamper mot hver. Etter endt sesong skal det så ned til de 8 lag som egentlig skal være i 1-divisjon som planlagt et par år nå. 4 plasser i sesongen 22/23 er de 4 som ikke blir FK-lag i forbindelse med kvalifiseringen. De resterende 4 plasser 22/23 er tabellplasssering 3, 4, 5 og 6 sesongen 21/22.

Det vil da si at plass 7 og ut sesongen 21-22 er i 2-divisjon sesongen 22/23.

 

Ved å gjøre det som dette slipper lag å rykke ned basert på prosent. Lørenskog og Ringerike rykker opp basert på den store ledelsen de hadde når spillet ble stoppet. 2-divisjon som ikke engang fikk starte får alle en mulighet til å spille for en av 8 plasser..mens Furuset/Tønsberg også får sjansen til å beholde plassen istedenfor å rykke ned på prosent.

 

Det er vel bare en liten uke til vi får vite noe.

Men, en slik vri nå på slutten gjør valgene for forbundet mye lettere vil jeg tro. De eneste som da snytes for en mulighet slik tabeller ser ut pr nå er jo da Comet og Haugesund som ville vært klare for play-off i 1-div om sesongen gikk som den skulle.

 

Kanskje julenissen åpner Norge i Desember?

Helsedirektøren håper at Norge kan være fullstendig åpnet igjen innen utgang 2021

De store lettelser kan først skje etter april, når Norge er ferdig med å vaksinere alle i risikogrupper samt helsepersonell. Det sier hvert fall helsedirektøren.. men med den ufattelige farten de viser i vaksinasjonsprogrammet her i Norge så tenker jeg det heller handler om fellesferien.

Makan til sendrektighet i det å sette sprøyter på folk må du lete lenge etter. Hvorfor i all verden setter man ikke bare opp et samlebåndssystem der du omtrent kommer kjørende, ruller ned vindu, stikk,ferdig, takk skal du ha, sees om 14 dager for dose 2.

Helsemyndighetene ser for seg 4 steg/faser i gjenåpning av Norge:

 

Steg 1

Lettelser for de prioriterte gruppene. de prioriterte gruppene er barn og unge samt arbeidslivet. Disse lettelsene ser helsemyndighetene for seg at begynner i mai eller juni. (så da snakker vi etter sommeren tenker jeg)

 

Steg 2

Lettelsene i steg 2 kan kanskje komme 4-6 uker etter steg 1.. Lettelsene i steg 2 handler om arrangementer og reiseliv. (så vi snakker skolestart før man er i gang… så bare å drite i sydenturen i sommer også folkens)

 

Steg 3

Lettelsene i steg 3 kommer til å handle om kravene til avstand og størrelse på grupper. Det kan også hende at kravene til hjemmekontor ryker i denne omgang. (shit.. begynner klemming og sånn igjen da..?)

 

Steg 4

Det siste som fjernes er de grunnleggende smitteversråd som vasking av hender og holde seg hjemme når man er syk. (asså.. nå har vi brukt et helt år på å lære folk at de skal vaske henda sine og så skal de ta det bort igjen. Jeg vet at jubelen kommer til å stå i taket på britiske puber når dette bli kjent, men vi her i Norge kan godt opprettholde den bedrede hygienen dette tross alt har gitt oss)

 

Konklusjon:

Vi som venter på seriespill i hockey og håndball denne vinteren/våren tror jeg bare kan pakke ned de håpene om dette her er det som er retingsstyrende for regjeringen. Det kan vel hende fotball-diktaturet har nok press på Raja til å få kjøre i gang serien sin i vår, men det blir nok kun på toppen.

Alle vi som driver voksen bredde lagidrett tror jeg må sitte med fingrene krysset og håpe på at Bent Høie lar skjegget gro, tar på seg julenissedrakt, dunker tre ganger thump, thump, thump, på mikrofonen og sier -på en pressekonferanse julaften- “nå er Norge åpent igjen”…

-men så spørs det da hvilken julaften det blir….

 

 

Hei Ishockeyforbundet… Kom igjen a..

Hva med å fore oss fotfolk med litt informasjon?

Vi er inne i nok en stopp, denne gang med 3 mars som en foreløpig “neste-dato”, dvs en dato vi alle forventer ett eller annet kommer ut av et møte sagt skal avholdes.

Vel, det er lenge til 3 mars.

Må vi leses hockey.no med “advokat-øyne”?

På grunn av denne siste stoppen begynner jo selvsagt alle i og rundt Narvik-laget og skjelve litt i buksene med tanke på det at de ligger sist i Fjordkraft-ligaen, samt den tidligere mye omtalte saken om direkte opp- og nedrykk plass 10/plass 1.

 

Men så var det en fra Narvik som sa noe…

I hovedprinsipp 2 tekst står det:

I de serier som ikke blir fullført som oppsatt, vil endelig rangering (tabellen) bestemmes ut fra forholdet mellom antall oppnådde poeng ett lag har, sett opp mot antall poeng som var mulig å oppnå, uttrykt i prosent.

Innen Prestasjon (Eliteserie Menn, Eliteserien Kvinner. 1. div Menn, U21 Elite, U18 Elite), der den endelige rangeringen fra seriespillet avgjør videre spill (enten sluttspill eller kvalifisering), forutsettes det at et visst antall seriekamper er gjennomført for å kunne rangere. I denne sammenheng anses det å være kampantall tilsvarende dobbel serie.

 

I tekst om kvalifisering står det:

I de tilfellene der man kan gjennomføre kvalifisering ihht. NIHFs kampreglement gjøres dette. 

Dersom det ikke kan gjennomføres kvalifisering mellom Eliteserien Menn (ESM) og 1.divisjon etter endt seriespill, vil lag ranket nummer 10 fra ESM rykke direkte ned, mens lag ranket nummer 1 fra 1. divisjon vil rykke direkte opp. Dette forutsetter at både ESM og 1. div blir spilt med minimum dobbel serie.

 

Mitt direkte spørsmål da til Norges Ishockeyforbund: 

Mener dere de samme med de to setninger?

Eller mener dere, som Narvik-supporter sa, at for rangering så var det nok med “tilsvarende dobbel serie”, mens med setningen rundt direkte opprykk og nedrykk mener dere at alle lag må ha møtt hverandre 2 ganger… i begge divisjoner.. for at den skal gjelde?

 

Kom igjen nå Ishockeyforbundet… det er mange av oss ute i hockeynorge som lurer på mye nå.

-hva gjør dere om lagene får starte igjen 3 mars?

-hva gjør dere om lagene ikke får starte 3 mars?

-hva er viktigst å få gjennomført, serie eller sluttspill?

-hva er alternativene dere har… dere sitter vel ikke på gjerdet og venter på 3 mars?

-når er “point of no mer muligheter” FK-sluttspill?

-samme spørsmål kval-spill FK – 1-div.?

-hvor er den oppklarende artikkelen på hockey.no og ikke bare intervjuer på Nitten.no

Jeg foreslår en artikkel der som sier : Dette gjør vi nå, hvis A, B, C etc..

 

Min personlige mening…

Jeg har snakket og skrevet mye om prinsipp 1 og 2 og disse eventualiteter… og slik jeg har forstått det så er det den oppfatningen jeg har som er det de aller fleste har trodd er gjeldende. Skulle det være slik at det er forskjell på de to uttalelser (og ikke bare litt latskap i skrivingen) og at Narvik sin plass i FK-Ligaen dermed reddes av gong-gongen om vi ikke ser mer spill denne sesongen… ja da klarer jeg ikke si annet enn KOKKOS..

jada.. jeg er fra Ringerike.. jeg vet det..

Dette handler ikke om det. Dette handler om hva man har trodd og jobbet etter hele veien.

Jeg håper på en oppklaring på hockey.no om hva som er gjeldende pluss plan fremover.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

“Kjære” Erna & co!!

«Kjære» Erna & co!!
Jeg er lærer på niende året.
En skikkelig GOD lærer faktisk, spør du meg!
Jeg liker elevene og de liker meg.
Elever lærer bedre når de har et godt forhold til læreren, har jeg hørt.
Jeg lærer dem det de behøver faglig, og jeg har stor omsorg for dem som små mennesker.
Jeg har didaktikk i både norsk og engelsk (hhv 60 og 90 stp), og 60 stp i steinerpedagogikk.
Jeg jobber på en Steinerskole.
Nå MÅ jeg innen 2025 ha PPU (praktisk pedagogisk utdanning) for å få lov å fortsette som lærer.
Og for å komme inn på det MÅ jeg ha en mastergrad.
Jeg er 46 år, er gift, har biologiske barn og fosterbarn.
Jeg har økonomiske forpliktelser, og jeg skal sørge for at barna mine har en mamma med litt overskudd i hverdagen.
I stedet går jeg i et evig hamsterhjul av stress og redsel for å ikke komme inn på hverken det ene eller det andre studiet og dermed ikke være kvalifisert mer, til det jeg har holdt på med, og elsket hvert minutt av, i NI år!
Livredd for hvordan jeg skal få det til både praktisk og økonomisk, hvis jeg i det hele tatt kommer inn!
Og enda verre, hva hvis ikke i det hele tatt??
Så svar meg gjerne på dette:
HVORDAN blir jeg en bedre lærer av å ta en master i engelsk, for å jobbe på barne- og ungdomsskole?
HVORFOR teller ikke mine ni år med erfaring, og at jeg faktisk gjør en forbaska god jobb?
HVORDAN hjelper det samfunnet at jeg sitter på skolebenken, når jeg kan være ute og gjøre en mer enn god nok jobb isteden?
HVORDAN kan dere tenke at jeg som både mamma og lærer, skal ha tid til å gjennomføre dette, samtidig som jeg skal ha overskudd til andre ting?
Jeg ELSKER jobben min!!
Og nå, «kjære» Erna og co, tar dere den kanskje fra meg!!
TAKK SKAL DERE F**N MEG HA!!
Dette er en tekst skrevet av en lærer som nå er fanget av statens tro på at man umulig kan være en god lærer om man ikke har studiepoeng nok. Staten og Utdanningsdepartementet har laget et system som gjør at mange meget gode lærere “litt opp i årene” rett og slett gir opp. De orker bare ikke sette seg på skolebenken i mange år for å lære noe de har lært bort i årevis allerede. Det kan umulig være dette dere mente Erna?

Kjære musikk-anmelder; Ta deg ei skikkelig bolle

Vel, strengt tatt gjelder dette alle anmeldere media bruker, samt media selv.

Det var norsk Melodi Grand Prix finale i går og artisten TIX vant. Det i seg selv er vel ikke den store snakkisen egentlig i etterkant av finalen. Det som er det store i mediene er hva musikkanmelder Anders Grønneberg har uttalt om TIX og hans bidrag inn i denne finalen. Jeg har ikke tenkt å mene så mye om akkurat sangen og melodien, hørte den først i går kveld etter seier var klar. Sangen kan vel klare seg like godt i den europeiske finalen like godt som noen andre bidrag.

Det jeg har lyst å ta opp er medienes bruk av anmeldere… og hvem de sender for å anmelde. Jeg skjønner jo at alle aviser ikke kan ha en drøss med anmeldere ansatt for å ta seg av de forskjellige genre av musikk eller film.

Det er helt åpenbart at Grønneberg, Dagbladets anmelder, ikke har noe særlig til overs for TIX og hans type musikk. Det mistenker jeg og at var utgangspunktet til Grønneberg i det han startet kvelden. Da blir det feil. Da får man ikke noe riktig bilde av deltaker og bidrag. Til Melodi Grand Prix må man bruke anmeldere som liker Grand Prix og er åpne for alle artister og alle bidrag og gir sin mening ut i fra det,

Om Britney Spears skal ha konsert på Ullevål sender du ikke en metall-digger for anmeldelse av konserten

Om Metallica skal ha konsert samme sted sender du ikke en som lever av klassisk musikk

Til en ny lansering av en Guardians-of-Galaxy-typ-film sender du ikke en dokumentar-film-entusiast

Osv, osv, osv,,

Media må lære seg til å sende anmeldere som liker akkurat den musikken/filmen de skal anmelde. Først da får du et ærlig bilde på om en sang/konsert/film er bra i den genren artisten/skaperen opererer.

Vi alle har vel opplevd å se en anmeldelse av en film der filmen fremstår komplett ræva… men så ser vi den alikevel og så er den helt glimrende. Dette er jo nettopp fordi anmelderen som gledesgråt seg i søvn over vakkerheten i filmen Piano ikke er i nærheten av å kunne gi en god anmeldelse av feks en film type Rambo.. nettopp fordi anmelder ikke liker sånne filmer.

 

Så VG, Dagbladet og alle dere andre:

Send folk som liker den type sanger/konserter/filmer etc.. ikke de som er negative i utgangspunktet.

 

Så til Anders Grønneberg til slutt…

KOKKOS!!

Det er en grunn til at unger plukker opp dritt og snakker dritt om andre mennesker. Det er fordi sånne som deg uttaler seg på den måten du har gjort om artisten TIX og da følgelig personen Anders Haukeland.

“At en million fluer liker dritt, betyr ikke at dritt er bra”..

Mulig at den millionen med nordmenn som likte dette og stemte TIX frem burde få en unnskyldning fra deg også Grønneberg..

 

 

 

 

Fjordkraft-Ligaen og 1-divisjon; Hvem, hva, hvor og når?

Hvem spiller sluttspill? Hva er det som gjelder? Hvor kan man spille? Når får lagene starte igjen?

 

Diskusjonen rundt ishockeyens situasjon pågår for fullt. Ikke uten grunn selvsagt, vi alle håpet jo på en total annerledes beskjed på forrige pressekonferanse enn den vi fikk. Den pressekonferansen og den beskjeden hockey-Norge fikk var jo egentlig dødsstøtet for sesongens avslutning slik forbundet hadde sett for seg den.. og jeg regner med det legges planer i Egon Olsen stil hvert eneste minutt nå i forbundets lokaler selv om det er vinterferie.

Les mine tanker om pressekonferansen her: Dette Erna, dette henger ikke på greip!

Jeg har også skrevet mye om sesongen og hvordan jeg har sett på den. Ja, jeg er fra Ringerike og har selvsagt mest interesse for Ringerikes skjebne denne sesongen. Men, de som kjenner meg vet også at jeg hele tiden har vært, og er prinsippfast på at det i størst mulig grad skal være det sportslige som avgjør. Det at noen mener at det laget som har vunnet flest av sine spilte kamper inntil stoppen ikke har prestert best sportslig får være en annen diskusjon.

Jeg velger å dra frem ishockeyforbundets retningslinjer for sesongen 20-21 en gang til.. og så kommentere litt rundt dette.

 

Det starter med:

**Med uvissheten rundt koronaviruset og den ekstraordinære situasjonen vi befinner oss i, er det behov for tilpasninger utover dagens reglement. I et styremøte 14.september fattet Forbundsstyret en rekke vedtak som vi her vil informere om. Disse vedtakene gjelder for den perioden som er angitt, eller inntil annen beskjed er gitt**.

Dette er en enkel og grei innledning på retningslinjene. Ikke mulig å misforstå noe som helst.

Etter denne innledningen kommer:

**Sanksjoner og endringer i spilletilbudet**. Brudd på myndighetenes pålegg om smittevern er ikke konkret hjemlet i NIHFs lov eller reglement, men det er nødvendig at NIHF kan sanksjonere for brudd på smittevernreglene. I tillegg kan vi komme i en situasjon der serie-/sluttspill-/kvalifisering er nødt til å endres på kort varsel, da det ikke er mulig med en normal gjennomføring av sesongen 2020/21**.

Vel, her har de fattet vedtak om å kunne gjøre det vi har sett. Avkorting av serien etc. Ikke noe å misforstå her heller, rent bortsett fra at de regler de nevner egentlig bare har en varighet til 31.12.2020. Jeg har ikke sett noe mer om dette, så vi må vel egentlig se på det som ellers i samfunnet; gjeldende prosedyre gjelder inntil noe annet er bestemt.

 

Så kommer prinsippene for gjennomføring av serien:

**Norges Ishockeyforbund har utarbeidet retningslinjer for gjennomføringen av sesongen 2020/2021. Disse retningslinjene gjelder alle serier som administreres av NIHF, og vil være veiledende for vedtak som fattes av Forbundsstyret i forbindelse med utsatte og/eller avlyste kamper som følge av Covid-19.

Hovedprinsipp 1:Sesongen er planlagt for, og tenkt gjennomført, med fullt kampprogram. Det oppsatte kampprogrammet opprettholdes så langt det er mulig, men innenfor de aktuelle seriers første og siste seriekamp. Alle serier avsluttes når dato for siste terminfestede seriekamp er passert.

I de serier som blir fullført som oppsatt, vil rangering bli i henhold til NIHFs kampreglement.

Hovedprinsipp 2: I de serier som ikke blir fullført som oppsatt, vil endelig rangering (tabellen) bestemmes ut fra forholdet mellom antall oppnådde poeng ett lag har, sett opp mot antall poeng som var mulig å oppnå, uttrykt i prosent.

Innen Prestasjon (Eliteserie Menn, Eliteserien Kvinner. 1. div Menn, U21 Elite, U18 Elite), der den endelige rangeringen fra seriespillet avgjør videre spill (enten sluttspill eller kvalifisering), forutsettes det at et visst antall seriekamper er gjennomført for å kunne rangere. I denne sammenheng anses det å være kampantall tilsvarende dobbel serie**.

Dette er altså det som gjelder så vidt vi vet. Ihht prinsipp 1 og det som er nevnt helt i starten kan altså forbundet gjøre om på antall kamper etc og fortsatt kalle serien for fullbyrdet. Men, om det av en eller annen grunn ikke skjer så er det hovedprinsipp 2 som gjelder hvis kampantall-setningen er oppfylt. Det er den jo og pr i dag kan man i begge divisjoner lage en tabell. Dette visste alle lag og klubber da sesongen startet.

 

Så kommer vi til det viktige nå på slutten:

**I de tilfellene der man kan gjennomføre sluttspill ihht. NIHFs kampreglement gjøres dette. I de tilfellene der man ikke får gjennomført sluttspill blir det ingen rangering og ingen Norgesmester kåres. (CHL-plass sesongen etter tildeles seriemesteren om ikke CHL bestemmer annet). Forbundsstyret har myndighet til å vedta å gjennomføre et begrenset sluttspill, slik at en endelig rangering om Norgesmesterskap kan kåres, ref. FS vedtak av 14/9/20**

Jeg går ut ifra at man i korridorene nå snakker om å evt gjøre noe slikt hvis man får tid og anledning.

 

Så til den store snakkisen:

**I de tilfellene der man kan gjennomføre kvalifisering ihht. NIHFs kampreglement gjøres dette. 

Dersom det ikke kan gjennomføres kvalifisering mellom Eliteserien Menn (ESM) og 1.divisjon etter endt seriespill, vil lag ranket nummer 10 fra ESM rykke direkte ned, mens lag ranket nummer 1 fra 1. divisjon vil rykke direkte opp. Dette forutsetter at både ESM og 1. div blir spilt med minimum dobbel serie.

Om det ikke kan gjennomføres kvalifisering mellom 1. og 2. divisjon etter endt seriespill, vil lag ranket nummer 8 og 9 fra 1. divisjon rykke direkte ned, mens lag ranket nummer 1 fra 2. divisjon vil rykke direkte opp.

Dette forutsetter at både 1. divisjon og 2. divisjon blir spilt med minimum dobbel serie.

Dersom bare 1. divisjon blir gjennomført, vil lag ranket nummer 9 fra 1. divisjon rykke direkte ned. Dette forutsetter da at 1 divisjon blir spilt med minimum dobbel serie**.

 

På tross av mange kommentarer om “du er jo Ringerikemann……..” så må jeg bare presisere: 

-jeg ønsker selvsagt at kvalifisering skal gjennomføres slik som planlagt

-først et play-off om 2 plasser

-så vanlig kvalifiseringsspill slik vi er vant til.

 

MEN:

Alle lag har visst siden seriestart at det kunne komme til å skje ting denne sesongen. Alle lag har visst at det er meget viktig å spille for plassering hele veien og ikke “lurke” seg frem til et play-off eller sluttspill.

Forbundet la premissene for sesongen 15 september og en av key-faktorene var kampantall tilsvarende dobbel serie. Den forutsetningen er oppfylt i begge de øvre divisjoner, og betyr da i mine og mange andres øyne at OM det nå er sommerferie pga regjeringsforbud mot videre spill så er det prinsipp 2 som gjelder, dvs rangering av tabell og så bruk av ordlyden i “snakkisen” rundt kvalifiseringsspill, opp- og nedrykk.

Skulle Forbundet nå, om serien/sluttspillet ikke kan gjennomføres, lage nye regler og vedtak som passer politikken til forbundet bedre enn hva resultatet ville bli med gjeldende regler, ville det være useriøst mot de klubber som har jobbet hardt for å vinne/overleve.

Og for å presisere igjen: Jeg hadde sagt det samme om et annet lag enn Ringerike lå godt an for opprykk.

 

 

Når det er sagt;

Jeg vil egentlig ha 12 lag i Fjordkraft-Ligaen. Uavhengig av covid, FK bør ha 12 lag

 

Litt søndagslektyre: Shit…. det blir schue-schue i 9 år til….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

Dette Erna.. Dette henger ikke på greip

Jeg vet at det er helt vanlig å gi med ene hånda og ta med den andre som politiker…men den Erna dro på podiet i dag den henger faktisk ikke på greip!

Det er ikke noen hemmelighet at jeg satt og fulgte dagens pressekonferanse med alt fra øreflipper til lilletær krysset i håp om en oppstart av seriekamper i norsk topphockey. Det skjedde jo ikke.
Hvor enn skuffet jeg ble så var det noe annet jeg bet meg merke i… og det var Erna Solbergs forklaring på hva lettelser ett sted betydde.
Og her kommer gi med ene hånda og ta med den andre inn.

-barn og ungdom får nå lov til å trene, og konkurrere mot andre barn/ungdom i samme kommune/region

-fordi det blir lov så må utesteder stoppe skjenking klokka 22.00 og ikke 24.00.

Ehh… altså..

Wtf som ungdommen sier.. Hva er sammenhengen mellom disse to tingene? Hvordan spiller den ene av disse to tingene inn sett opp imot den andre?

«Fordi man nå tillater 200 tilskuere på Lerkendal.. må Saga Kino i Oslo holdes stengt på søndager».

«Fordi man nå har lov å synge i kor igjen…så må Bergensbanen innstille alle avganger på søndager»..

Jeg ville skjønt at de sa at fordi vi tillater barn og ungdom å trene konkurrere innenfor kommunen så må vi holde igjen på åpning av voksen breddeidrett. Men å si at skjenking må stoppe 2 timer før fordi 2 lag født i 2012 skal spille kamp… vel.. Den skjønner jeg ikke.

Noe annet jeg ikke skjønner kjære politikere er følgende:

Vinterferie med masse folk på hotell, hytter, butikker, etc etc. det er innafor og ikke forbudt…..

-men toppidrettsutøvere som testes 3 ganger i uka og nærmest lever i en boble.. de anses som smittefarlige?

Skjønn det de som kan…