Hva er det egentlig som foregår i Ringerike Kommune?

Er det en ukultur i administrasjonen eller vet man bare ikke bedre?

Jeg liker ikke å kalle noen for uredelige, ei heller ønsker jeg at noe skal bli tatt for å være noe i nærheten av det, men for en legmann som prøver å følge sporadisk med så er det deler av den administrative ledelsen i Ringerike Kommune som i det minste føles å være litt “dodgy”…

Når det gjelder saken Hønefoss Skole og Ullerål Skole så mener jeg da altså å ha fått med meg at kommunestyret vedtok å stenge Hønefoss Skole og bygge på Ullerål Skole. Dette gikk ut offentlig og ikke lang tid etter kom det inn klager/innsigelser på vedtaket. Disse klagene/innsigelsene ble så av byråkratene bare lagt nederst i bunken og aldri presentert for kommunestyret, som de egentlig skulle siden kommunestyret var de som vedtok stenging og bygging. Byråkratene tok altså en selvstendig avgjørelse på at dette ikke var viktig nok eller skulle ha noen betydning i byggesaken.

Når så avisen og privatpersoner begynner bruke sosiale medier i forbindelse med flytting av elever og ekstremt lang skolevei for noen, på en skolevei som ikke er sikret tilstrekkelig, og heller ikke er planlagt sikret for det beløp som et uavhengig firma mente var rett, ja da dukker klagene/innsigelsene opp igjen med et “ooops”…. Kommunestyret reagerer kraftig på hva som har skjedd. Politikere legger seg flate og har ikke ord. Men til slutt vedtar de at klagen ikke kan tas til følge siden skolen allerede er under bygging. Noe de antakeligvis ikke hadde fått lov til om statens vegvesen blant annet hadde fått se klagene/innsigelsene når de kom til kommunen.

Nå har foreldre, politikere og media pushet såpass hardt på at rådmannen har måttet be om pris på oppussing av Hønefoss Skole. Dette for å etterkomme et ønske om det og da selvfølgelig for å understreke eget syn på at oppussing blir for dyrt. Det er mulig jeg er dum som et brød akkurat på dette området, men meg bekjent var sikring av skolevei til Ullerål beregnet til noe sånt som 125 mill? Du kommer ganske langt på oppussingen med å bruke de pengene, antakeligvis halvveis. Og da har vi ikke snakket kostnader for sikring av vei mot Benterud. Det siste jeg så var at foreldregruppa nå mener rådmannen har priset oppussing Hønefoss Skole kunstig høyt. Jeg håper ikke det er tilfelle, men bare det at innbyggerne i en kommune har så lite tiltro til rådmannen sier litt om hva som menes om rådmannens gjerning.

Nåvel.. saken står nå der nå.

 

Jeg liker ikke å tenke den tanken jeg nå gjør, men jeg skal skrive den alikevel.

Jeg klarer ikke la være å tenke tanken på hvor mange saker som dette det eventuelt kan finnes i kommunens arkiver? Hvor mange klager/innsigelser har byråkratene tatt på egen hånd og ikke levert dit de egentlig skal? Hvor mange av de tidligere større prosjektene har menigmann klaget på og ikke fått gehør eller engang svar?

Jeg håper ikke det er mange…

 

jaja.. jeg har noen spørsmål og jeg da… håper noen som vet svarer

1- finnes det noen regulering som hindrer boligutbygging på Hønefoss Skole tomta?

2- finnes det noen regulering som hindrer boligutbygging på Eikli Skole tomta?

3- finnes det noen plan i kommunen for bruk av disse tomtene?

4- er det noen av disse 2 skolene som er vernet? helt eller delvis?

5- finnes det plan i kommunen for bedre trafikkavvikling Benterud når alle boligene er bebodd?

6- Hønengaten har sykkelvei malt på bakken, når kommer det i Kongens Gate?

7- Hvorfor beregnet man massiv befolkningsvekst når Monserud ble vedtatt, men ser ut til å se bort i fra hele veksten når man snakker om skole og skoleplasser?

8- har Ringerike Kommune hatt som som helst å si i “gymnaset” riving/bygging? eller er det kun fylke?

Shit; Jeg skulle jo ha sommerkroppen 2019

Det er lørdag, tidlig kveld, småtten er lagt og jeg befinner meg sittende i lenestolen tilbakelent med beina på puffen da det slår meg, shit, det er en uke til vi skal på ferie og her sitter jeg med Tuborgen i venstra og høyra planta inn i en pose bacongull.

På ovnen grilles, jada jeg har grillpanne, 3 stk bratwurster som skal innhaleres sammen med ei dynge potetsalat akkompagnert av ketchup, sennep og litt mer øl.

Helvete…

Jeg skulle jo slanke meg.. trene og greier…

Det nærmeste jeg har vært slanking de siste månedene er da jeg glemmer å ta med meg mat på jobben. Men tilogmed da pleier det ordne seg med ett eller annet.

Jada, opp av stolen og bort til speilet.

Det er ikke rart at ting skjer kan jeg se når jeg titter meg i speilet.

Det er slettes ikke rart at jeg ved rask runding av hjørnet inn på kjøkkenet skumpa ned kaffestæsjet til frua med magan og kaffetrakteren på andre benken med rompa. Navelen ser ut som inngangen til ei gjengrodd grotte.. og jeg sverger på at da katta malte da hun lå på magen min isted så hørte jeg ekko fra inne i navelen.

Trommeskinnprodusenter har kjørt forbi hagen her i hele dag… nå skjønner jeg hvorfor…

Jeg burde jo ant uråd da jeg hoppet ned siste to trinnene fra terrassen til plenen og rompa ikke slutta jumpe opp og ned før jeg hadde passert trampolina.

Litt mer gransking av tilstanden avslører jo at jeg slettes ikke fikk barbert meg skikkelig i går.. det så jo bra ut der og da..men da jeg strakk på halsen nå så kom 4 striper med skjegg frem.

Jeg er slank på fingrene da. Det er da noe.

Føttene er ikke så fine. De ser ut som føtta til en som har vært dau i 14 år.. bare med hår på.. som jo ikke egentlig er så fint..

Så alt i alt.. Ikke så bra. Må trene i morra.. Spise meg opp til det i dag.

3 bratwurster.. med tilbehør.. det burde borge for energi til ei skikkelig økt..

Sommerkroppen 2019, her kommer jeg..

…men ikke hvis det regner i morra.. kjipt å trene når det regner…

…og hadde egentlig tenkt å ta meg en dusj og… og det å trene rett etter en dusj er jo litt bortkasta…

Push-ups…. hvor mange må man ta for å få puppa opp igjen til der de pleide være?

Har vekter her og.. kan trene biceps.. 3 reps av 15 burde få fiskebollene på plass på oversiden av armen igjen,

Så..

trene søndag, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.. Fly fredag.

…men kanskje ikke torsdag.. vil ikke risikere å bli skadet dagen før ferieturen..

…og skulle det regne en dag.. nja… og så må jeg klipe plenen og..

.. og hvis det er sol bør jeg jo sole meg litt og. Har jo ikke lyst til å dra på ferie hvitere enn A4 kopiark sånn som jeg er nå. Akkurat nå hadde jeg blitt mobbeofferet i en albinoklasse.

Nåvel…

Jeg begynner i morra..

Nå bratwurster..

og bacongull..

og øl…

#sommerkroppen #sommerkroppen2019

 

Hva bør egentlig gjøres med Get?

Hvordan skal vi få en forutsigbar Get, ja forsåvidt en forutsigbar 1 divisjon også?

Det har vel knapt vært en sesong på 10 år uten at ett eller annet lag i de 2 øverste divisjoner har hatt tildels store økonomiske problemer. Moss, Skien, Tønsberg, Storhamar, Lørenskog, Frisk Asker, Vålerenga, Stjernen, Sparta, og nå Lillehammer er noen av klubbene som har hatt trøbbel.

Hva som har gjort at klubbene har slitt og evt også måtte kaste inn håndkleet er ikke godt å vite med 100% sikkerhet for utenforstående, det vet bare de som sitter midt oppe i det sånn faktamessig, men om man følger litt med på klubbene så har man jo en anelse og har fått vite noe.

Forbundet har tatt grep for å bedre det sportslige, og da også heve kvaliteten, for å være enda mer attraktive for publikum og sponsorer ved å bestemme 10 lag i Get og 8 lag i 1 divisjon etter kommende sesong, samt da en nedgang til 5 utlendinger i bruk pr kamp.

 

Vil det hjelpe i seg selv?

Jeg mener nei… for ingen av de grepene som gjøres fra forbundets side hjelper i det hele tatt om klubbene selv “bruker pe-eng som fulle sjømenn” hver gang de får litt ekstra cash mellom henda.

Jeg fikk en melding som sa at klubbene hadde frist 01 juni for å innrapportere ståa pr 30 april. Slik skal altså forbundet kunne holde øye med økonomien til Get-lagene (sikkert 1-div også). Hvis dette er noe som er fast hvert år så finner jeg det meget merkelig at man først ved regnskapets time skjønner at bankkontoen har lekki som ei sil hele sesongen, for man må vel jobbe med slikt kontinuerlig? Jeg finner det særs underlig om alle kvitteringer legges i en haug og så skal regnskapsfører gjøre alt etter sesongen er ferdig?

 

Så;

Jeg tror ikke noe på låsing av serie. Jeg tror på konkurranse.

Jeg tror på muligheten for å kunne rykke opp og ned.

Jeg tror også på lik behandling av alle klubber, og en mye strengere lisenspolitikk.

Jeg tror at om klubbene vet med 100% sikkerhet at lisensen ryker ved negativ EK (blant annet) så vil ikke klubbene bruke mer penger enn de har dekning for.

Jeg mener at man må holde grunnserie- og sluttspillsøkonomi adskilt, og ikke måtte/kunne budsjettere for sluttspill. Klubben må kunne tåle sportslig nedtur og ingen kvartfinale uten at det er krise i regnskapet.

Jeg mener man burde få tildelt lisens på bakgrunn av grunnserieregnskap (skulle Narvik ende på 8 plass vil feks 2 lag få ekstraordinære kostnader på grunn av reise, som ingen på forhånd kunne budsjettere med, osv)

Jeg mener man må ha en mye heftigere inntekts- og kostnadsrapportering fra alle klubber i Get og 1-div

Jeg mener klubbene burde levere “tilstandsrapport” også pr 01 januar på samme måte som 01 juni slik at vårsesongen ikke kan “krydres” med spillere man ikke har råd til.

Jeg mener klubbene må organisere seg med en person som har økonomisk oversikt til enhver tid.

 

Jeg håper fremtiden bringer mindre rot og surr.. som gir negative signaler i media og ut til publikum Jeg håper vi klarer å stabilisere prestasjonsdelen slik at produktet ishockey blir positivt ladet og rekrutteringen øker. Det er med positiv omtale publikum kommer til hallene. Dette igjen gir grunnlag for økt rekruttering.

 

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Det er hva KRF ikke sier som er skremmende for kvinner

For; Hvor langt vil egentlig KRF dra sitt korstog mot kvinners selvbestemmelsesrett?

Hvorfor skriver jeg dette nå? Jo, fordi det i media i dag er oppe en sak der en kvinne er anklaget for drap på sitt ufødte barn fordi hun kranglet med ei dame som så skjøt hun i magen. Barnet døde dessverre, mens kvinnen da overlevde, siden hun jo nå er tiltalt for drap på sitt eget barn.

Amnesty uttaler seg og sier at dette går inn i et mønster der religiøs overbevisning har presset frem at i det øyeblikk en kvinne har blitt gravid så er det eneste viktige å bære frem barnet. Kvinner mister alle rettigheter over egen kropp. Alt annet spiller ingen rolle. I de mest religiøse områdene i Usa er det jo da også straffbart, og da heller ikke mulig lenger, å abortere et foster som er kommet til ved incest eller voldtekt heller. Man kan jo håpe at høyere instanser i Usa stopper de statene som har vedtatt dette, men bare at de har klart å komme opp med dette er hinsides fatte-evne.

En norsk Krf-lokalpolitiker uttalte etter “seieren” med forbud mot fosterredusjon at han håpet Norge nå kunne slutte med dette tøvet om “A handmaids tale” etc om Krf’s politikk. Dette gjorde meg nysgjerrig, fordi fruen i huset har sett den og vært satt ut til tider over hvordan kvinnene ble behandlet. Jeg hadde ikke sett den, men har nå sett mesteparten av de 2 første sesongene.

La meg si det først som sist: Norske kvinner bør ikke slutte kjempe mot Krf’s og andre religiøse lederes ønske om forandringer i det norske lovverket mht graviditet og abort.

Krf “vant” med hensyn på forbud om fosterreduksjon. Akkurat det punktet tror jeg ganske mange kvinner egentlig klarer å leve med isolert sett, men samme hva man sier så er dette trinn 1 i Krf’s ønske om total umyndiggjøring av kvinners selvbestemmelsesrett over egen kropp når en graviditet er fastlagt, kanskje med unntak av graviditet ved vold og incest…

Jeg må skuffe den lokale krf-politikerens ønske også.. Det å se A Handmaids tale og hvordan menn med den hellige boken i hånda tukter kvinner, bestemmer over kvinner, er eneherskere i hjemmene, er skummelt med tanke på at Krf faktisk driver politikk med bibelen som et oppslagsverk og noe å følge. Krf vant frem med sitt krav i regjeringsforhandlingene.. Hva vil de gå løs på neste gang? Jeg tror nemlig ikke de er ferdige, all den tid de selv har uttalt at de mener et barn er til etter unnfangelsen. Jeg er hvert fall 100% sikker på at jeg ikke vil ha Norges lover på dette punktet tilbake til “the dark ages”.

A handmaids tale gir et skremmende blikk mot et verden der kvinner ansees som rugemaskiner for å lage barn og ikke noe annet enn det. Klarer de ikke oppfylle herskerrasens ønske om barn sendes de på dynga for å jobbe og dø. Serien viser hvordan det kan gå om man lar religiøs fanatisme ta over. Kvinner fratas alle rettigheter. Usa har et fertilitetsproblem i denne serien. Dette løser overklassen, med bibelen i hånda, ved et kupp og fratar deretter alle kvinner alle rettigheter. De som kan bli gravide blir utpostet hos hver sin familie og blir voldtatt en gang i mnd for å bli gravide og gi overklassen et barn. De som ikke kan bli gravide blir enten drept eller satt i tjeneste som tjenerinner eller arbeidende i “ødemarken”..

 

Jeg sier ikke at Krf kommer til å kuppe Norge..

Jeg sier at Krf har gjort et mini-kupp i kvinners kropp..

Jeg sier at kvinner må passe på, for jeg tror ikke Krf er ferdige.

 

I en diskusjon med den lokale krf-politikeren spurte han meg så; Når mente jeg et foster var levedyktig? Når mente jeg grensen skulle gå for abort? Når mente jeg at det var et menneskeliv som hadde verdi?.

Til det svarte jeg følgende:

Vet du, jeg er mann så jeg skal vokte meg vel for å mene så veldig mye om hva kvinner skal måtte bli utsatt for. Jeg legger heller mye mer vekt på at kvinner virker å ha vært meget fornøyd med lovgivningen slik den har vært og er på abortområdet, hardt tilkjempet over veldig mange år. Det finnes et ufattelig antall scenarioer der kvinner blir gravide og må ta valg vi menn ikke kan fatte hva betyr engang, og da synes jeg det er nær vanvidd av Krf å kjempe for å reversere hva kvinner har kjempet for. Du selv må vel innrømme at når kvinner nå er redde for at Krf skal lobbyere og kjempe for usa-tilstander (slik enkelte stater har bestemt nå) så er det på tid å stikke fingeren i jorda og stoppe opp og høre på kvinnene.

Det mener jeg fortsatt. 

 

 

Det å følge med på MDG og Oslo er litt som å passere en trafikkulykke

Du klarer på en måte ikke å la være å se og følge med heller.

På samme måte som jeg følte da jeg skrev innlegget “Jeg er glad jeg ikke har døtre” i forbindelse med kroppspress og toppbloggeres totale ansvarsfraskrivelse rundt deres påvirkning, er jeg egentlig ganske så glad for at jeg nå ikke bor i Oslo og må hanskes med MDG og Oslos byråd lekeprosjekt med innbyggernes liv rundt dette med anti-bilkjøring etc. Det å se enkelte miljøpolitikeres arroganse opp mot skjebner i Oslo etter innførsel av avgiftsbonanzaet begynner å ligne på arrogansen Støre og Tajik viser i rikspolitikken.

“haha Oslo, dere får dritten dere stemte for” skrev jeg 12 februar 2016. Jeg lurer på hvor mange ekstra mennesker og innbyggere i Oslo det er som i dag sitter og river seg i håret over hvor galt det faktisk har gått i korstoget mot bil. Jeg lurer på hvor mange ekstra mennesker det er som i dag sitter i Oslo og lurer på hvordan de skal få økonomien til å gå rundt, dette fordi de faktisk ikke kan bruke kollektivt til barnehage, skole eller jobb?

Jeg skjønner ikke at ikke Oslos innbyggere gjør opprør, stiller mistillit, nekter å være med på dette. Jeg skjønner ikke at dere ikke tropper opp på hvor nå enn de holder til og sier:

“Nå er det nok. Dere er spik spenna gærne. Dette vil vi ikke være med på”.

Dessverre er det slik at Lan Marie og MDG har, når de fikk litt makt, gått i “norskefella” og mener at straff er beste medisin for å få bukt med noe istedenfor å heller legge til rette for de gode tingene. OM feks kollektivtilbudene hadde vært gode og billige nok, ville nok mange flere benyttet seg av det slik at privatbillismen hadde stoppet litt opp. Det nytter jo ikke å gjøre BÅDE privat og kollektiv dyrere samtidig som nå er tilfelle.

“Hvorfor stoppe med bare dieselforbud i Oslo”.. Her er min hjelp faktisk til MDG og Oslos byråd til å få strupet bruk av bensinbiler også i Oslo. Dette er rett og slett en lettfattelig oversikt over hvilke bensinbiler som har lov til å kjøre når i Oslo. Denne er det bare å dele slik at flest mulig får det med seg.

 

Nåvel…

Norge står for noe sånt som 0,1% eller noe av verdens utslipp/forurensning. Meg bekjent, om ikke relativt seriøse aviser lyver, så forurenser turist-skipene som ankommer Oslo (og andre steder i Norge) massivt mye mer enn alle bilene tilsammen. Sett bort ifra det: Har noen i MDG og byrådet tenkt på det at de får jo ikke finansiert alt de vil om de struper biltrafikken så mye som de vil? Mindre biler = mindre inntekter. Lufta blir helt sikkert bedre uten kjøretøyer med motor med utslipp, men når man er kvitt alle de, hvem skal betale for alt da?

Dessuten folkens… dere har ikke en elbil. Dere har en bil med elmotor. Bilen i seg selv forurenset mer eller mindre like mye da den ble bygget som alle andre biler. Den vil forurense like mye da den skal skrotes..kanskje tilogmed med en ekstra vanskelighet pga batteriene?

Det sirkulerer et bilde på Facebook som på mange måter illustrerer hvor gærent ut Norge i min mening har kommet i det å plassere skyld for forurensning. Bildet viser en 8+8 felts vei pakket med biler inn/ut av en eller annen storby i verden. Bildet er på ingen måte et ett-steds tilfelle, det er sånn det det er i dusinvis av storbyer i verden. Da blir det nesten latterlig å høre våre politikere si at vi i lille Norge skal redde verden med å kjøre litt mindre bil.

Enda mer latterlig er vissheten om at topp-politikerne i Norge bare for få år siden messet som rene buddha-munker om hvor fortreffelig det var med dieselbiler og derfor oppfordret alle til å bytte ut den gamle bensintralla med en ny miljøvennlig dieselbil. Nå messer arvtakerne, som da var prinsene i tåkefyrstenes rike, om at dette bare er vrøvl og mener at alle som fulgte oppfordringen dengang bare var skrotehuer og tullinger som skal blø i lommeboka helt til de igjen bytter bil.

Like latterlig er for meg de satser myndighetene sørger for at kollektivtilbudene må ha istedenfor å virkelig satse på buss/tog løsninger som holder mål for publikum og samtidig er så billig at publikum vil bruke de istedenfor privatbil. Nå er det jo slik at om jeg og min familie skal til Oslo en dag på kino så er det billigere å velge bilen+parkeringshus nær der vi skal kontra ta buss. Politikere tenker jo da at da må vi sette opp prisen på bommer, bensin, diesel etc istedenfor å velge den åpenbart beste løsning, nemlig å gjøre det attraktivt å ta buss ved å sette ned prisene gjennom miljø-sponsing til buss-selskapene feks.

Avslutningsvis;

Det jeg ikke fatter med norske politikere er at de ikke ser ut til å fatte at det norske folk er dritt lei at svaret på alle utfordringer er å gjøre ting dyrere for å tvinge folk til å gjøre ting annerledes. Hva med å tenke nytt? Hva med å gjøre ting billigere slik at folk velger de beste løsninger? Hva med å ikke sitte på Stortinget å tro at alle utfordringer man ser i Oslo gjelder over hele landet? Hvis svaret på et spørsmål automatisk blir “vi lager en ny avgift” så er man allerede på ville veier og bare plusser på det som allerede er latterlig med den norske tilnærmingen til miljø.

Avslutningsvis… Skal man redusere norsk privatbilisme (som i det store og det hele ikke hjelper en dritt) så må myndigheter stille opp med fullgode alternative løsninger..

Det gjør de ikke i dag.

Ergo: Vi kjører bil!

Hei MDG; Hva med joggeskoavgift?

 

 

Ikke no Vigier på Lillehammer alikevel?

Betyr : “-og at klubben dropper å hente den siste utenlandske spilleren som lå i budsjettet” at overgangen til Stephan Vigier ikke skal gjennomføres?

Har forbundet raslet såpass med sablene nå at overgangen stoppes på eget initiativ eller lå det enda en inne i budsjettet?

 

Det ble avholdt et ekstraordinært årsmøte på Lillehammer i går der de faktiske tall ble gjennomgått. Lønninger i 2018 økte med over 2 millioner i 2018, og selv om man tjente en mill på hockeyclassic gikk året like mye i minus. Dette betyr også som kjent at EK er på negative 1,6 millioner.

 

Slik jeg har forstått dette:

-Lillehammer gikk til NM-finalene mot Storhamar og tjente en mill på det, før ekstra lønn og bonuser skulle ut

-Lillehammer spilte hockeyclassic og tjente en mill på det

-kortsiktig gjeld er på 6,3 millioner (blant annet kommunale avgifter + feriepenger)

-endringer i kontrakter førte til økte lønnskostnader på 632 tusen

-Lillehammer ansatte hjelpetrener som ikke var i budsjett

-klubbens kontrollkomite advarte i juni 2018 om for høye kostnader

-komiteen gjentok advarslen noen måneder etterpå

-Lillehammer besluttet i går å kutte den sportslige satsingen 2019-2020 med 705 tusen

-Lillehammer har innført full bestillings-stopp

-Lillehammer besluttet sent i går kveld å kutte ytterligere 300 tusen som vil føre til et 2019 resultat på + 865 tusen

-Klubben dropper å hente den siste utenlandske spiller som lå i budsjettet

-Daglig leder skal godkjenne alle innkjøp, av nær sagt alt

 

Jeg liker ikke å bruke ordet krise, men jeg kommer ganske nær når det gjelder Lillehammers situasjon. Det er tydelig at det har blitt brukt altfor mye penger man rett og slett ikke har. Jeg klarer rett og slett ikke fatte hvordan man kan øke kostnader uten å spørre seg selv : “har vi dekning for dette?”.

En annen ting som forundrer meg litt er det stadige snakket om publikumssvikt. Jada, jeg skjønner at det er en del av inntektene , men om man budsjetterer med nær sagt full hall hver kamp for å få regnskapet i havn,…ja da er man i Norge dømt til å gå i minus uansett. Må jo være bedre å budsjettere med halv hall og kanskje heller ikke sluttspill og heller ta de inntektene og kostnadene som ekstraordinære når og om de kommer.

Det skal tydeligvis være et møte mellom Forbundet og Lillehammer på tirsdag der totaløkonomi etc skal gjennomgås. Jeg tar det for god fisk at Lillehammer kommer ut av det møte med lisens for sesongen + en streng handlingsplan i handa. Ser at flere spør seg om Ringerike får tilbud om plassen om Lillehammer ikke kan driftes videre (som kan være tilfelle om kreditorer setter seg på bakbena), det tror ikke jeg på. Det begynner bli lovlig sent for sånt.

Som bringer meg inn på følgende: Hvis lisensnemda skal ha noen som helst praktisk funksjon og noen myndighet i det hele tatt samt være til hjelp, burde ikke alle regnskap for året før være klare lenge før sent i juni? Om noen skal miste lisensen/ikke innvilges lisens bør jo det skje lenge før ca 1 juli… Hvilken klubb har egentlig apparat til å kaste seg rundt og bli Get-klare på 2,5 måneder?

 

Get-tips og annet som rører på seg kan gjerne sendes [email protected], eller finn meg på FB

 

Frisk Asker

Foreløpig stall kan sees HER

 

Storhamar

Foreløpig stall kan sees: HER (trykk på laget)

 

Stavanger

Foreløpig stall kan sees HER

 

Vålerenga

For lag; bruker Eliteprospects

 

Sparta

Foreløpig stall kan sees  HER

 

Lillehammer

For lag: bruker Eliteprospects

 

Manglerud Star

Foreløpig stall kan sees HER

 

Stjernen

Foreløpig stall kan sees HER

 

Narvik

For lag: bruker Eliteprospects

 

Grüner

For lag: bruker Eliteprospects

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Og så var det Lillehammer sin tur…..

I går kom altså nyheten om at Lillehammer gikk skikkelig i minus i 2018.

Tallet styret presenterte var altså et minus på 1,9 millioner i 2018 hvilket da førte til at den negative egenkapitalen er på kroner 1,6 millioner. Styret oppfattelse er at det negative resultatet for 2018 knytter seg til:

1) sterkt førhøyede lønnskostnader knyttet til sportslig virksomhet,

2) økte utstyrs- og reisekostnader knyttet til denne virksomheten herunder blant annet reise og kostnader til en treningsleir i Danmark,

3) ikke-budsjetterte kostnader i forbindelse med regnskapssystemet, med påfølgende økte kostnader til regnskapsførsel. Styret sier mangler ved regnskapssystemet ikke er årsaken til det negative resultatet, men det forhindret klubben i å foreta grep underveis.

 

Altså…

En god venn jeg snakker masse hockey med sa at “vi går ned med de folka og penga vi har, mens andre lag oppretthoder et sportslig nivå med folk og penger de ikke har råd til”.

Nå har ikke jeg sett regnskapet til Lillehammer i detalj (husk vi snakker om 2018, altså siste halvdel av 2017/2018 + første halvdel av 2018/2019 sesongen) men uansett mener jeg at punkt 1 og 2 som styret nevner her bør være greier man har kål på uansett regnskapssystem eller ikke.

Jeg mener det rett og slett er for dårlig å ikke vite hvor mye penger man har til rådighet og så drifte klubb deretter. Det går jo klart frem av styrets oppfattelse at man har dratt til seg spillere man ikke har hatt dekning for hente/betale, samt har drevet med sportslig satsing man ikke har hatt dekning for i det hele tatt.

Jeg regner jo nå med at Lillehammer har måttet levere inn en 3-årig handlingsplan for å komme back på track slik som andre klubber har måttet gjøre.

 

Er det forresten mange som har sett denne:

I Overgangs reglementet § 8. står det:

Økonomi Ingen overganger (norske/utenlandske spillere) kan registreres til klubber som ikke har sendt forbundet regnskap og budsjett til fastsatt frist slik det fremgår av Administrasjonsreglementets § 9. NIHF kan kreve å få fremlagt alle avtaler mellom klubber og spillere før en overgang godkjennes. Forbundsstyret kan nekte å godkjenne en overgang som de mener vil belaste klubbens (inkl. samarbeidende sammenslutning – ASA etc.) økonomi på en uforsvarlig måte. Klubben må selv sørge for at slike krav blir klarlagt og tilfredsstillende avtaler eventuelt fremlagt innenfor de gjeldende tidsfrister for overgangen. Med betegnelsen spillere menes i denne sammenheng mannlige spillere som aldersmessig har lov til å spille på seniorlag jf. Kampreglementets § 2-10 (1) – Aldersbestemmelser.

 

Og når vi er inne på temaet:

Sparta var jo i deep shit økonomisk. Jeg har ikke lest noen nyheter derfra på en stund. Er det noen som kan opplyse om hvordan det går med hensyn til gjeld til kommunen etc? Sparta er tildelt klubblisens etter at en handlingsplan ble levert på grunn av negativ egenkapital slutt 2018 som ble godkjent på grunnlag av å vise at klubben er på positiv egenkapital ved utgang 2021.

 

Stjernen var også i deep shit men har fått på plass et AS som virkelig har fått stappa lommeboka full virker det som. halvparten av 5-årsplanen mht økonomi er på plass og det kan tydelig sees på signeringsnyhetene fra Fredrikstad. Etter at Rene Hansen ble presentert 20 mai og AS på plass 22 mai så er Marcus Bjørsland, Isak Billet, Markus Mikalsen, Jens Tønjum, Christoffer L Berger, Jonas Medby, Daniel Trnavsky, Max Nygren, Jørgen Langdalen, Braden Cristoffer, Matt Hackett, Andrew O’Brien, Daniel Ciampini, Kyle Farrel signert samt en intensjonsavtale rundt Andreas Heier inngått.

Spillerstallen lover bra for Stjernen kommende sesong, man får bare håpe det er 100% kontroll på økonomien.

 

Er det flere klubber som sliter?

 

Get-tips og annet som rører på seg kan gjerne sendes [email protected], eller finn meg på FB

 

Frisk Asker

Foreløpig stall kan sees HER

 

Storhamar

Foreløpig stall kan sees: HER (trykk på laget)

 

Stavanger

Foreløpig stall kan sees HER

 

Vålerenga

For lag; bruker Eliteprospects

 

Sparta

Foreløpig stall kan sees  HER

 

Lillehammer

For lag: bruker Eliteprospects

 

Manglerud Star

Foreløpig stall kan sees HER

 

Stjernen

Foreløpig stall kan sees HER

 

Narvik

For lag: bruker Eliteprospects

 

Grüner

For lag: bruker Eliteprospects

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Møkk lei folk som ringer på og skal selge noe

Jeg skal ikke ha noe!

Hvor vanskelig er det å ta et nei for et nei og bare gå din vei?

(og nei, jeg snakker ikke om barn som selger lodd etc)

Jeg er faktisk naglet slik at om det er noe jeg vil ha, noe jeg vil kjøpe, noe jeg føler jeg trenger, vil jeg oppsøke det selv. Jeg vil søke på nett og finne ut hva eksagt jeg trenger og deretter dra og kjøpe det hvis jeg etter mye tankevirksomhet finner ut at jeg faktisk trenger det.

Jeg har “blitt lurt” to ganger i min tid. Den første gangen var da fren i huset var høygravid med førstemann, svigermor var på besøk og en støvsugerselger ringte på døra. Jeg var ikke hjemme da han kom, men kom hjem midt i demonstrasjonen. Støvsugeren sugde selvsagt opp tåfis, midd, mikroflass samt millimeterstore hårsekker…og da selger satte på en egen greie og støvsugde madrassen var husfruen solgt. “Denne må vi ha, vi kan ikke sove i det der”.. Vel, man krangler ikke med høygravide damer så Elektroluxen til 10-12 lapper ble bestilt. Nå skal det sies at den støvsugeren brukes den dag i dag 18 år etterpå så noe drittkjøp var det ikke.

Gang nummer to var da en Telenor Fiber dude kom på døra. Jeg var egentlig i mitt sedvanlige “faen i helvete, hvem er det som ringer på midt i legginga”..men på grunn av et utstrakt hat mot Get-kabel-tv så mildnet jeg opp bittelitt og sa “i dag har du flaks. Normalt ville jeg sagt “nei takk. jeg skal ikke ha noe, og forventet at du aksepterte det, men på grunn av møkka-Get-kabelen får du en ny kunde i dag”.

That’s it..

Jeg misliker den stilen selgerne har tatt. De er pågående, de agererer fornærmet, de nærmest presser seg inn døra og begynner snakke om at man er uforskammet fordi man ikke vil høre på de. Jeg har måttet bli nærmest sint og forklare de at “hør her, nå har jeg sagt nei takk og at jeg ikke skal ha noe av deg, men alikevel gir du deg ikke og går ikke ned av trappen min. Nå kan du gå”.

Tilogmed da man svarer høflig første gang at man er midt i middag, midt i legging, midt i ett eller annet og ikke har tid, eller skal ha noe, gir de seg ikke. De kommer med “jammen”, eller “men hør her…”  Nei, det er ikke noe jammen eller hør her. Når jeg åpner døra og svarer høflig nei takk, jeg er alltid høflig inntil jeg må være det motsatte, forventer jeg respekt tilbake fra den selgeren som står der. Aller helst vil jeg at det ikke ringes på, men når det først gjør det så er det greit med alminnelig folkeskikk.

Jeg tror jeg har landet på det at firmaer, representert av selgere som går rundt og ringer på, kommer til å bli outet skikkelig om ikke selgerne respekterer at man sier “nei takk, jeg skal ikke ha noe”.

Jeg liker ikke egentlig å tenke på hvor mange eldre som sliter med å bli kvitt de mest pågående selgerne.

For 5-6 år siden skrev jeg en liten sak som het Frelse levert på utgangsdøra.(<-klikk)  De fleste av de som har forsøkt seg i ettertid har fått passet sitt påskrevet (helt uten timeavtale) og ikke kommet igjen. For er det en ting jeg misliker mer enn selgere som ikke gir seg etter det første “nei takk, jeg skal ikke ha noe” er religiøse som ikke gir seg etter “nei takk”.

 

Er det forresten  noen andre som har opplevd at isbilen kjører rundt i et nabolag (selvsagt midt i legging) og spiller da ran dan dan, da ran dan dan, da randandandandandan dan da daaan… og så går businessen litt dårlig og da kommer det…

DA RAN DAN DAN, DA RAN DAN DAN, DA RANDANDANDANDANDAN DAN DA DAAAN…

 

Rødt, SV, Moxnes og Lysbakkens jakt på de private

Blir det egentlig noe spesielt bedre eller mer velferd om Rødt, SV og forsåvidt AP klarer kaste ut alle private aktører som tar del i det offentliges oppgaver?

I en debatt på Stortinget drister en høyremann seg til å utfordre Moxnes på skattepolitikk. Jeg skal være enig i at det var dumt. For Moxnes er en dyktig debattant. Moxnes er en dyktig opposisjonspolitiker. Moxnes har null problemer med å få frem det faktum at private aktører faktisk er private aktører og driver med business for å tjene penger. Men Moxnes har aldri sittet med makt og måttet bevise at det han snakker om er gjennomførbart. Det eneste han til stadighet lirer av seg er at han, altså Rødt, og SV og AP vil ta knekken på velferdsprofitørene… Men kan vi egentlig det?

 

La oss se på disse velferdsprofitørområdene da…

Barnehager

Eldreomsorg

Sykehjem

Asylmottak

Hjemmetjeneste

Rusomsorg

Helsevesen

–og mange flere områder

Det er hevet over enhver tvil at før de private aktører kom på banen så var det manko på tjenester, det var køer og atter køer, det var rett og slett ikke nok tilbud til de som trengte det. Norske skattebetalere stod med lua i handa og håpet på hjelp, mens de mer bemidlede kunne kjøpe seg tjenester i utlandet feks. Private aktører er ikke noe som har kommet nå med den blå regjeringen, det er noe som voks frem også under rødgrønn regjering.

Alikevel…

Moxnes, Lysbakken og Støres mantra er “stopp sugerøret inn i statskassa”. “Det er det offentlige som skal sørge for velferden”. “Skattebetalernes penger skal gå til velferd og ikke til å gjøre enkelte private aktører søkkrike” etc.

 

Javel… men hvordan var det da før de private?

Var det nok barnehageplasser?

Var det nok folk i eldreomsorgen?

Var det nok sykehjemsplasser?

Var det nok plasser innenfor rusomsorgen?

Var det nok sengeplasser/operasjonshender i helsevesenet?

Nei, nei og atter nei…

 

Jeg kan ikke annet enn å lure på følgende:

Har Rødt, SV og AP regnet på hva det vil koste å erstatte alt det private initiativet med offentlige midler.

Har Moxnes, Lysbakken og Støre svar på hvordan de skal erstatte alle barnehageplassene, sykehjemsplassene, gamlehjemsplassene, avrusningsplassene, sengeplassene, operasjonene,  etc etc etc… når de sier til de private at “joda, dere kan få delta, men ikke tjene penger”, og da de private selvsagt svarer at da er vi ikke levedyktige.

Jeg tror ikke det blir ei krone mer til velferd om det offentlige skal stå for alt, snarere tvert imot. Jeg tror at det offentlige ikke er istand til å “levere varene” på noe i nærheten av samme nivå som det private gjør for samme sum penger, inklusive profitten som tas ut.

De som virkelig har sugerør i statskassa er jo det offentlige og de offentlige etater. De får jo sine penger uansett hva de gjør, hvor mange de opererer, hvor mange som er fornøyd eller ikke fornøyd. De trenger ikke bekymre seg for markedskrefter eller konkurranse fra andre.

 

Hei Moxnes, Støre og Lysbakken: 

Kan dere svare oss vanlige folk på hvordan dere skal finne plass til og finansiere erstatningen av alle de private på markedet med offentlige tiltak?

 

-og ikke si “mer skatt fra de rike”… for så mange rike har vi ikke….

 

Skolemat til barn i Norge er en bløff

Kanskje den største velgerbløffen av alle valg-løfter

Hvert eneste lokal- og stortingsvalg så er det ett eller flere partier som kommer med det gode gamle valgflesket “gratis skolemat”, så også i år. Nå skal det sies at denne gang er det noen som sier gratis og andre sier “med egenandel”.

Jeg sier : Bløff fra ende til annen!

Norge som samfunn klarer jo ikke engang å gi de eldre på gamle- og sykehjem skikkelig mat engang, og så har stortingspolitikere faktisk skam nok i seg til å prøve bløffe til seg småbarnsforeldres stemmer ved å love gratis/delfinansiert daglig sunn skolemat.

Dette er blir gjort før, og ; Denne lovnaden er, hvis du har fulgt med litt i politikken, det aller første politikerne prioriterer bort igjen etter valget.

I tillegg til dette kommer aspektet det norske samfunn må hanskes med på for eksempel barnebursdager. Prøv å mate en skoleklasse med den samme maten alle sammen. Det går jo ikke. Det er allergier meg her og allergier meg der. Liker ikke her og religion der. Dette blir bare surr og kommunepolitikere, som jo får gjennomføringsansvaret, kommer til å prioritere det bort på grunn av kostnader alle sammen.

Skolene har jo ikke skolekjøkken lenger har de vel? De har vel knapt kokeplater? De har hvert fall ikke det kjøkken og det mannskap som skal til for å mate en barneskole med 3-400 elever.

For det er vel derfor Sverige og Finland får til dette? De har kantiner? De har ikke politikere som skal regne kostnytte på absolutt alt fra barneskolebarn til innlagte på gamlehjem.

Dette med skolemat er valgflesk de luxe.

Spør de da vel om hvordan det skal fikses ute i kommunene.

Ikke la deg lure av dette.