Angiversamfunnet..

Til Nav: "naboen min som er sykemeldt er på fjellet og kjører slalom. Burde ikke han da også kunne jobbe?".

Det går vel egentlig ikke an å uttrykke noe om dette uten å bruke et kraftuttrykk: Fy faen for en drittnabo! Tenk å synke så lavt at du angir en nabo på den måten. Når så det er sagt så kan man sette seg til å tenke på følgende: Er det egentlig lov å være blid og ha det gøy når man er syk?

De fleste har vel vokst opp med regelen om at var man borte fra skolen så måtte man være hjemme fra trening på kvelden og. Som voksen har man jo gjerne litt mer vett og ser an formen utover dagen hvis det var noe forbigående som plaget en på morgenen.

Tenk deg om før du sier noe neste gang du ser en som du vet er sykemeldt gjøre ett eller annet. Tenk på om du må si noe i det hele tatt. Hva vet du egentlig om den personen? Hva vet du egentlig om lidelsen? Kan det være slik at den du ser i slalåmløypa, langrennssporet, på sykkel, i hagen, på fortauet etc i dag kommer til å være sengeliggende i morgen? Hva vet du som "bare må" si noe om motivet den syke har for å være ute i bevegelse feks? Hva vet du om hvordan den syke "betaler for moroa" i dagene som kommer.

Så tilbake til "er det lov å være blid osv når man er syk".. Selvfølgelig er det det. Man kan jo ha gode og dårlige perioder, likefullt er man syk. Det er jo ikke forbudt å prøve å skaffe seg god livskvalitet i de gode periodene. Leve litt når man kan og så kjempe mot det som er vondt.

Vær varsom med uttalelser om alt og alle mener nå jeg. Ikke tro at noe er sånn eller sånn. Vær sikker. Bry deg om, ikke med. Det har dessverre blitt litt for mange som bryr seg med negativt fortegn.

Det blir bare mer og mer "angiveri" pga ubetenksomhet og/eller misunnelse.

tenk…

Det bildet du ser på Facebook kan være fra de 3 timene den sykemeldte orket være våken den helgen.

#angiversamfunnet

Er alle tiggere i Norge faktisk fattige?

Har de tigging som jobb, eller har de rett og slett ingen annen mulighet?

Tiggere og bladselgere er ikke noe nytt syn for noen av oss lenger. Riktignok har de fleste av oss tidligere bare opplevd å se de på ferier snarere enn her hjemme. Først dukket det bare opp noen få som nærmest var et “eksotisk” innslag i bybildet, så kom tiden da globetrotterne av oss nærmest snublet i en tigger på hvert gatehjørne i Oslo. Ja, det er fattigdom i Norge, ja det er hjemløse, ja, det er skjebner som kan få en til å fryse på ryggen. Men, det er uansett noe som gnager litt i hjernebarken, og det er det meget enkle spørsmålet: Har majoriteten av tiggere i Norge, og da spesielt de fra utlandet, dette som jobb eller er de faktisk reelt fattige?

Hvorfor tenker jeg slik? Jo:I går la jeg ut følgende status på Facebook:


 

Her er link til Tigger-bløff innlegget: Tigger-Bløff?

Denne statusen la jeg ut fordi jeg reagerte litt på ansamlingen. Det så faktisk ut som de hadde et team-møte, et morgenmøte om du vil der de planla dagen. Det stod altså 2 såkalte Hiace’r og 3 personbiler der. Jada, jeg vet det er klisjeen som sier de burde bodd i telt og kjørt rustholker… En “haug” av folk stod og snakket mellom bilene, noen satt inne i bilene. Mer eller mindre alle sammen er disse tiggerne/bladselgerne vi ser rundt i byen hver dag. De sitter rundt omkring på fortauene og de står ved innganger til butikker. Bilene var ikke noe drittbiler heller, alle med utenlandske skilter.

Hvor kommer de fra hver morgen? Hvor bor de? Oslo? Bruker de altså drivstoffpenger for å komme seg til byer innenfor en viss avstand fra hovedstaden? Blir de “tildelt” hver sin by? Hva er liksom greia? Det florerer jo en masse historier om tiggere som kommer kjørende inn til en by i greie/flotte biler, skifter til røta-klær, tigger hele dagen før de så kjører hjem til et flott hus på kvelden.

Innerst inne håper jeg ikke en eneste av de historiene er sanne….

All ære til de som selger blader/magasiner for å unngå å ty til kriminalitet. Dette innlegget handler ikke om de.

Det er bare det at jeg aldri har sett en =Oslo selger som har bilen sin stående rundt hjørnet fra der han/hun selger blader/magasiner.

Hva tror dere?

#Norge #fattigdom #tiggere #=Oslo #penger #bil #økonomi #byen #sentrum #hus #samling #morgenmøte #sex #pupper #rompe #kropp #selfie #twitter #facebook #instagram (må ha noen gromme hashtags og)

 

Kjære fotballspillere: Stopp divingen, please!

Det er flaut å se på!

En ny sesong med fotball skal sparkes i gang hvert øyeblikk. Det kommer utvilsomt til å nok en gang bli en sesong fylt med høydepunkter og lavmål av oppførsel. Verst av alle punkter av lavmål: Diving.

Det må stoppes. Værsåsnill kjære toppspillere i Norge. Gå foran som gode eksempler for norske barn. Ikke gi mammaer og pappaer oppgaven å måtte si "kjære gutten/jenta min, jada han er skikkelig god han, den beste på laget faktisk, men du må ikke bli som han, han jukser på banen"..

Det pågår en internasjonal kampanje som heter #stoptheflop. Den vil det samme som meg. Stoppe jukset. Stoppe fanteriet. Stoppe divingen. Jeg har ikke mye tro på at utlandet leser dette her, ellers hadde jeg jo skrevet på italiensk, spansk, portugisisk etc. Jeg nøyer meg derfor med å oppfordre sterkt på norsk til alle fotballspillere i Norge:

Stopp med divingen. Stopp med jukset. Stopp med å gjøre deg til. Stopp med skuespilleriet. Stopp med jåleriet og fakingen. Stopp med alt annet enn innsats og spille fotball. Det er da det er morro å se på.

Min drøm for årets sesong. At tilskuerne piper ut hjemme- og bortelagsspillere som prøver seg. At trenere plukker av spillere som diver. At fotballen selv foretar litt internjustis.

Det er faktisk flaut å se på dere.

#stoptheflop #stop #diving #juks #skuespill #flaut #fotball #

De politiske partier…på Paradise-norsk..

Det er altså valg til høsten… og da er det jo ikke måte på hva vi skal “få”….

 
 

Men hva står disse partiene egentlig for…hvem er de egentlig? Her kommer forklaringen så enkelt at til og med Paradise Hotel deltakerne vil forstå det:

 

Sosialistisk Venstreparti (SV)

Det-er-flott-å-være-sosialist-inntil-man-går-tom-for-andre-sine-penger-partiet. Vi-har-penger-til-absolutt-alt-partiet. Det-er-de-rike-som-skal-betale-for-alt-partiet. Vi-fikk-ikke-til-noe-på-8-år-men-vi-prøver-gjerne-igjen-partiet!

 

Arbeiderpartiet (AP)

Gjør-som-vi-sier-ikke-som-vi-gjør-partiet. Kongene-av-tåkeprat-og-lovnader-partiet. Vi-aner-rett-og-slett-ikke-hva-vi-driver-med-partiet. Vi-sverger-til-å-øke-skattene-alltid-partiet.

 

Senterpartiet (SP)

Alle-bønder-skal-ha-minst-en-traktor-hver-partiet. Partiet-med-det-grommeste-navnet-på-lederen-partiet.

 

Miljøpartiet De Grønne (MDG)

Vi-roper-høyest-så-ingen-får-med-seg-meningen-vår-partiet. Tennissokker-kan-utmerket-godt-røykes-partiet.

 

Kristelig folkeparti (KrF)

Vi-lever-på-femtitallet-enda-partiet.

 

Venstre (V)

Vi-er-stort-sett-enig-med-forrige-taler-partiet.

 

Høyre (H)

Partiet-for-de-med-skikkelig-god-råd-partiet.

 

Fremskrittspartiet (FrP)

Partiet-for-de-som-er-drittlei-de-andre-partiene-partiet.

 

 

#valg #politikk #2017 #valg2017 #paradise #pærra

Nei, jeg vil ikke ha sykemelding, jeg vil ha hjelp.

Hvorfor er det så vanskelig å forstå?

Hvorfor føler jeg meg så liten hver gang jeg går til en lege og nok en gang må forklare? Hvorfor føler jeg at legen ser på meg og tenker «her kommer nok en person som vil ha sykemelding, som vil gå hjemme»? Jeg vil jo ikke det. Jeg vil bli frisk. Jeg vil ikke ha mer smerter. Jeg vil kunne våkne uten å grue meg til å stå opp. Jeg vil gå på jobben min som jeg elsker over alt på jord. Jeg vil være sammen med barna mine uten å måtte ta pause. Jeg vil være sammen med kjæresten min uten begrensninger. 

Jeg vil bli frisk.

Jeg har gått fra lege til lege. Fra behandler til behandler. Fra offentlig til privat. Betalt titusenvis av kroner for å slippe å ha smerter. Hadde jeg giddet det hvis jeg bare latet som? Hadde jeg giddet reise rundt og betale honorar på honorar til private behandlere om dette bare var innbilning? Hvorfor er det så vanskelig for meg å være syk når jeg går inn til legen? Hvorfor gråter jeg mine modige tårer hjemme men strammer meg opp idet jeg går inn til en lege? Burde ikke legene kunne se forbi dette? Burde ikke legene høre? Virkelig lytte? 

Hvorfor er det så vanskelig å vise at man har det vondt? At man har smerter? Fordi det ikke er akseptert i dagens samfunn kanskje? Ikke engang hos legene? For hvis de ikke vet hvordan de skal løse problemet ditt så sitter det bare i hodet? Og hvis du sier fra om at denne behandlingen heller ikke virket så er du slitsom?

Jeg vil ikke ha sykemelding, jeg vil bli frisk..

Kjære legen min; Jeg orker ikke prøve mer. Nå har vi prøvd «alt». Nå har jeg gått med disse smertene i årevis og de blir bare verre. Kan vi nå gå mot døra? Operasjonsdøra? Hvert fall utrede? Utrede hos en lege som vet at jeg har prøvd. Hos en lege som ser meg? Jeg er så lei av å ikke bli sett og lyttet til. Det er så ille at jeg gruer meg til å møte neste lege du henviser meg til. Jeg er så lei av å bli mistrodd, mistenkeliggjort, kall det hva du vil. Jeg er lei av å føle meg liten. Jeg er lei av å være syk. Jeg er lei av å ha vondt. Jeg vil bli frisk.

Mer enn noe annet så vil jeg bli frisk.

Nei alle kjente.. Dette gjelder ikke meg. Men det gjelder en person i dagens Norge. Dette er det en person som opplever. En som er fortvilet. En som ikke vil noe annet enn å bli frisk. En som har lyst å leve akkurat slik som alle vi andre gjør. En som har lyst å slippe å ha vondt og som har forsøkt «alt». En person som føler å ikke bli tatt på alvor. En person som føler seg mistrodd av mange fordi smertene ikke er synlige. En person som bærer en maske og ikke et plaster. 

 

#lege #pasient #frisk #smerter #smertefri #syk #sykemelding #hjelp #hverdag #samfunn #helsenorge #økonomi #egenbetaling #offentlig #privat

Shit, jeg har glemt å ha 40-årskrise!!

Nå er det jo ikke slik at det ikke har vært kriser i årene fra jeg fylte 40 og til nå, men den 40-årskrisen mange menn opplever har liksom gått meg hus forbi.

Jeg sitter her og rett og slett spør meg selv:

Hvor i all verden er den fete motorsykkelen jeg burde hatt…sammen med skikkelig tettsittende skinnklær?

Hvor i all verden er sportsbilen med det feteste anlegget du noensinne har sett og hørt?

Hvor i all verden er brunfargen og de fete gullsmykkene?

Hvor i all verden er sixpacken, bicepsen, tricepsen og den feteste muskelræva etter alle timene på gymmen?

Hvor i all verden er det fancy skiutstyret av siste modell?

Hvor i all verden er hestehalen, fippskjegget og Esso-bansa?

Hvor i all verden er det ypperste av fiskeutstyr jeg ikke kunne la være å kjøpe?

Hvor i all verden er den superlette personaliserte tråsykkelen til 35 lapper jeg bare måtte ha?

Hvor i all verden er de 6 siste års jernsett fra Calloway med tilhørende golfklær?

Jaja..

Om 3,5 år er jeg 50… Vi får ta det da..

#mann #krise #40årskrise

Den glemte glede/frykt: Leie video!

Av alle de ting man går glipp av i dag så er kanskje nettopp det å leie en video noe av det mest ubetydelige å snakke om. Men for en glede, og frykt, det var. En ting var nemlig det å gå alene på videobutikken, noe helt annet var det å være fler.

Heldig var den som hadde en videospiller stående hjemme under tv'n. Hadde du ikke det så kunne du leie en movieboks når du ønsket å se en film utenfor programskjemaet til NRK. Nåvel, det å leie en boks var det lette. Det å bestemme seg for en film var noe helt annet.

I fra det øyeblikk man entret døren på videosenteret begynte øynene flakke. Automatisk gikk man selvsagt til hylla merket nyheter for å granske coverne. Ikke sjelden ble man stående, sammen med mange andre, å lese cover på cover for å finne den ene skatten som skulle få bli med hjem. Videosenteret hadde et system der de flyttet filmene etter alder. Ikke sjelden ble man så vandrene i flokk fra nyheter til litt eldre til skikkelig gamle filmer…og så tilbake til nyhetene igjen. Selvfølgelig etter å ha vært bortom hjørnet med "kulturfilmer" med sladd på coveret…

Etter hvert begynte desperasjonen å melde seg. Hvilken film skal velges og leies? Fant man en film så hadde garantert en eller annen av de andre sett den, hørt om den eller lest om den. Hadde man flaks så kom en annen kunde innom for å levere en av de virkelige hotte nyhetene akkurat da man selv stod og reiv seg i håret pga mangel på film-valg.

Når man så endelig fant en film måtte coveret tas med til disken. Den som jobbet så nummeret de hadde gitt filmen og begynte lete i skuff etter skuff. Hvorfor de aldri hadde lapp med til-fra-nummer på utsiden fatter jeg ikke den dag i dag. Film ble funnet, lagt på plass, videkortet man hadde vist frem og info punchet inn på dataen. Så ble skriver startet og papir skrevet ut. "Må leveres innen 14.45 søndag" stod det om man leide filmen 14.45 på lørdag.

Så dro man hjem da, og ikke sjelden hadde filmer eldre enn 14 dager skader på båndet. Enten dreit man i det og tittet seg gjennom snøvær og dårlig lyd eller så kjørte man tilbake for å bytte..da med muligheten for at de ikke hadde samme filmen inne. En annen ting som var "grusom" var da man leide en film som ikke var spolt tilbake, som jo var en ordre fra videosenteret. Da måtte man starte kvelden med å spole tilbake…fryktelige greier..ødela nesten hele filmopplevelsen.

Jaja…

Remember?

#film #video #leie #vhs #gamledager

Mat vanlige folk kan lage, i dag; Omelett

Denne er så god at veganere konverterer..

Etter å ha sett matjålesnobben Hellstrøm kødde til taco og andre “folkeretter” med nye ingredienser og oppjazzing på tv i det siste, for liksom å gi nye opplevelser i ganen, så følte jeg for å dele med folket der ute en kulinarisk letthet snobbekokken ikke har klart å ødelegge enda. Her trenger du ikke vite hvordan du kryssparterer en kylling på tvers eller hvordan en lammesadel?? må marineres i nøyaktig 13 timer 12 minutter og 47 sekunder for at den i det hele tatt skal smake godt. Ikke trenger du vite hvordan du kastrerer en ørret eller langtidsbarberer en minigris heller.

Dette er omeletten tilogmed ungkarer kan lage og vil like.

Knallgod og knall-lett!!

Her kommer oppskriften på en omelett selv far kan lage uten å vite 14 rare navn innenfor kokkeleringskunsten. Først og fremst, sett ovnen på 175 grader. Vask henda, drikk litt kaffe, be unga (hvis du har noen) holde kjeft og så er vi igang… Ps! Det holder altså ikke å bare vri på bryteren med grader på… du må vri på den knappen som setter igang ovnen også…ikke grill daa. over og undervarme..

(noen har kanskje sett noe av dette før…men det tåler vi..)

Finn frem:

En aluminiumsform eller en ildfast form. Drit i å smøre formene, det setter seg fast uansett. Hvis du ikke har aluminiumsform eller ildfast form så ville jeg nå reist meg fra stolen og dratt på Europris eller noe sånt og kjøpt.. koster 30 kroner for en haug av de. Det følger med lokk og.. de kan pælmes først som sist…bare tull å spare på de med mindre du har tenkt å lime de sammen og lage solskjerm for max effekt i påskeveggen.

 

8 egg. Jeg legger de gjerne i en bolle slik at de ikke ruller rundt på benken…hvis det ikke er plass til eggekartongen da. Men med kartongen der må du drive å telle samtidig som du knekker egg…og da kan det lett kludre seg til…var det 6 eller 7…faen.. heter det forresten å knekke egg? Jeg er sikker på at Hellstrøm her ett eller annet fjongt navn på det… jaja, skit samma..

Småretts-skinke, småretts-bacon, oppskjært pølse..etc.. Her er det bare fantasien som setter grenser.. Ja pluss det du har og ikke har i kjøleskapet selvsagt. Skulle du skjære deg i fingertuppen(e) så plukk vekk evt negler og annet hudrask.. Du bryr deg sikkert ikke, men tipper andre som skal spise omeletten foretrekker å kun bite sine egne negler..

Oppskjært tomat og ost.. Igjen, prøv deg frem hvis du er eventyrlysten.. Jeg hadde fersk sopp i forrige gang, meget godt det og. Hermetikksopp og litt oppskjært løk var også helt greit å ha oppi. Ja da.. du kan ha oppi resten av den revne osten fra i går også.

Knekk så alle eggene opp i et litermål, dæsj på med litt aromat og gressløk litt sånn som vist på bildet. (Dette er personlig preferanse og du lærer etter hvert). Pass på å gjøre dette riktig; Det å knekke egget ut på benken og hive skallet oppi litermålet blir det bare søl av…trust me!!

Visp så sammen til en flytende guffe, hell oppi en skvælp melk, rør litt til og tøm over i aluminiumsformen. Vispingen trenger du ikke stå som Hellstrøm å gjøre…altså så de ser  ut som du har spasmer, orgasme og hjerteinfarkt samtidig… det er bare å røre litt fort rundt i guffa med en gaffel..litt sånn som da du blander en drink. (eller sjokomelk da…om du er avholds)..

Hiv så oppi alt det oppskjærte og rør litt forsiktig rundt så det blander seg. På dette tidspunkt oppdaget jeg at formen min var litt for liten så jeg fulgte en påskeregel “det er ingen skam å bytte form” og hentet en større ildfast en. Skulle du ikke ha større form så kan du altså A) bruke en form til, eller B) pælme resten.

Så var det bare å hive den i ovnen..eller ikke hive da, du må sette den forsiktig inn ellers renner det over.

Omeletten er ferdig når du kan stikke gaffelen i den og det ikke pipler opp egg.

Slik ser den da ut på tallerkenen.

 

Vel bekomme !!

Hvis du så også vil lese om mannlig hårfjerning i intime soner med Veet, om Kinobøller, om skamløse bursdagsforeldre, om Tigger-bløff, og mange flere innlegg så er det bare å trykke på Mine Topp 10

#mat #matblogg #mattips #sex #pupper #rompe <- søkeord som duger #Hellstrøm #kokk #jåle #veganer #vegetarianer

Norsk Grand Prix… Å herre…

Jan Fredrik fy-faen-jeg-digger-meg-selv Karlsen drar det hele i gang..

Nå synger han godt stekte pizzaen..og ei som later som hu er ei gammal dame med rosa hår.. Alle har kledd på seg alu-folie..

Allerede før første artist er jeg møkk lei..

Sang 1: Ulrikke.. Places.. vel, siste plass til nå.. Scorer nok en del poeng på liten truse.. oooh hooo..

Sang 2: Jenny Augusta.. Synger gjennom nesen hun…pipete og flott.. not.. falskt er det og..

Sang 3: Rune Rudberg.. Run Run Away.. Vel, jeg er på nippet til å løpe før det begynner.. Mest typiske grandprixlåta til nå.. Intetsigende..

Hvorfor ser hu programlederdama ut som et lykketroll..?

Sang 4: Jowst.. Grab the moment.. Norsk pop i Grand Prix. Faktisk ikke så gærent detta.. Kul låt.. så den vinner sikkert ikke..

Sang 5: Kristian Valen.. You & I.. Nervøs Valen? Litt When Susanna cries inni der? Oi.. det regner på scenen.. Wet t-shirt konkurranse.. Litt Morten Harket moves og..

Sang 6: In Fusion.. Nothing ever knocked us over. Hvorfor må alle gå i undikken? Det som kommer til å knokke dem over er den sure syngingen..

Sang 7: Amina.. Mesterverk.. ehh.. øhh.. jadda.. skal vi se.. NOT… Her er sangen vi skal sende til finalen så vi slipper vinne.. faktisk så slipper vi få et eneste poeng.. hva gjør de forresten om hu må synge igjen, griser til kjolen enda mer?

Sang 8: Ammunition.. Wrecking Crew.. Åge wuuuuuuuu rooock and rooooooll på plass igjen.. Han har tatt med seg noen få å liksom ha et band.. men det handler kun om rooooock and rooooooll Åge Sten Nilsen..

Sang 9: Elin in the woods.. First step in faith.. Skulle du ha sett.. Ei samedame med steinerskolepynt i håret. Jeg tipper denne som vinner.. Det er altfor lenge siden e jålelåle låle samid ædnan.. så kjør på Norge.. oi.. der kom en trupp med samer og gitt..

Sang 10: Ella.. Mama's boy.. Denne sangen skulle da være litt ditt og litt datt.. Den er hvert fall litt.. Litt kjedelig.. litt truse.. litt nattkjole.. litt pupper..

Jeg kan trygt si at det spiller ingen rolle hvilken sang vi sender til finalen i mai. Med dette her vinner vi ikke noe..

Oi.. Jonny Logan.. Beste sangen kom etter at Jan F K mente han var med på European Song Context..

#mgp #melodi #grand #prix #Norge

Kjøttdeigperfeksjon !

Med en liten alkohol-kuriositet til slutt..

Det er ikke uten grunn at undertegnede med familie, eller la gå da gutta gidder ikke være med, stadig vekk smetter over grensen til Sverige for å handle kjøtt, kylling, bacon, burgere og annet snadder man får til en brøkdel av prisen der enn her i avgiftslandet.

Det er heller ikke uten grunn at vi har perfeksjonert den mengde kjøttdeig vi fryser ned og trenger ta opp til de forskjellige retter vi spiser stadig vekk. Taco for eksempel, kun en spiser kjøttdeig, da er 250 gram nok. Pizza, da nå vi ha 500 gram, etc… Alle som har handlet kjøttdeig her i landet vet at pakkene stort sett er på 400 gram. Det betyr enten for mye eller for lite. Vi har da kommer frem til at nedfryst poser med ca 250 gram er helt konge.

Her kommer så Step 1-2-3 til kjøttdeigperfeksjon:

Du starter med en pakke kjøttdeig. Denne på ca 1,1 kilo.

Ta av plasten. Kjøttdeig smaker generelt mye bedre uten plastsmak. Det er kun Grandiosa som får en anelse bedre smak om plasten sitter på når den steikes.

Snu pakken på hodet i en kjapp bevegelse. Altså, flipp den rundt på benken. Det ser jo bare dumt ut om du nå står på kjøkkenet med en pakke kjøttdeig på hue.

Fjern isoporbunnen og Taaadaaaaa…!! En pakke kjøttdeig på 1,1 kilo til 46 kroner pent dandert på benken klar til videre prosessering.

Finn frem en kniv. Den trenger ikke være sylskarp heller. Del opp i ca 4 250 grams klumper. Den sylskarpe leser regnet jo ut dette for lenge siden, altså at det måtte bli 4 klumper da jeg sa pakka veide 1,1 kilo.

Finn så frem dertil egnede poser som du plasserer klumpene i. Det gjør seg best med gjennomsiktige brød/fryseposer. Handlenett og lignende gjør neste steg vanskelig.

Det kan gjerne gjøres tungvint eller på "plukke opp dritten etter bikkja" metoden.. hører dere bikkje-eiere.. "plukke opp dritt etter bikkja"…

Kna så kjøttdeigen utover inni posen slik at den blir et tynt flak. Knyt igjen posen og pælm i fryser. (Du kan godt vente hent til slutt med å gå i fryseren altså, må ikke gå dit med 1 og 1 pose).

Kjøttdeigen blir nå så lett å tine når du plutselig finner ut du trenger kjøttdeig. Det er egentlig bare å vifte med kjøttdeigen foran springen så tiner den av seg selv.

Så til den lovede alkohol-kuriositeten.. Det blir jo gjerne slik at når man først er i utlandet så tar man en titt på herlighetene som der finnes. Når så Hønen Agda ikke lenger finnes så blir det nye steder å besøke.

På min vandring oppdaget jeg så denne handlevognen rett ved kassen. Jeg kunne ikke unngå å legge merke til at prisen på en kasse Effes øl (24 flasker) + 2 3-liters dunker med rødvin kom på litt over 800 kroner samlet. Dette betyr at om man sammenligner med norske priser så var faktisk kassen med øl gratis.

Undrer meg på hvorfor nordmenn drar til Sverige gitt….

#Norge #Sverige #handle #shopping #harrytur #vin #øl #kjøtt #bacon #kylling #burgere #grense #grensehandel #kroner #avgifter #skatt #svipptur #penger #spare #kjøttdeig