DISU og deres bedømmelser av utestengelser

Det er vel kanskje å legge hue på blokka dette her.. men skitt au

Det er vel lite som diskuteres så mye som dommerstanden i Norge, men ett av temaene som muligens kommer i nærheten er DISU, altså Disiplinærutvalget, sin bedømmelse av foreseelser og straff for disse.

Spillere idømmes altså matchstraffer i kamp, saker blir innmeldt eller blir tatt i ettertid ved at Disu går inn og ser på situasjoner. Disu skal så finne en passende straff, karantene, for spilleren.

 

Så langt i år har vi i Get:

Braden Christoffer, 1 kamp for usportslig

Christian Kåsastul, 1 kamp for slåssing

Brendan Ellis, 1 kamp for slåssing

Mathias Trettenes, 1 kamp for boarding

Didrik Nøkleby Svendsen ,2 kamper for takling mot hode/nakke

Oskar H. Blegen, 3 kamper for boarding

Mathias Landrø, 4 kamper for knetakling

 

De 3 første er nå greie nok.. selv om jeg husker “slåssingen” der begge var like gode og det mer enn gjerne bare kunne vært en 2+2 og ferdig.

Trettenes sin boarding står det ikke noe om, husker den ikke heller

Svendsen sin husker jeg, og den er nok bedømt “mildt” fordi taklingen var lovlig, men med uheldig treffpunkt

Blegen sin husker jeg også, 3 kamper (kunne godt vært flere) da Engesveen stod med henda i været og jublet for mål da han ble taklet.

Landrø sin så jeg også. Knetakling som fort kunne satt stavangerspilleren ute for mange uker. Helt greit med 4 (også her kunne det godt vært flere)

 

Så en liten historie fra 1-divisjon.

En Furusetspiller ble på slutten av kamp mot Nidaros frustrert og selv uten å i det hele tatt kunne nå puck slår han med kølla mot spiller og treffer Nidarosspiller bak på leggen. Kompett hodeløs handling selvsagt og ikke noe å si på at han fikk matchstraff. Det var rett og slett et “høgg” bak på leggen til Nidarosspilleren…

Furuset mottar så varsel at spiller er idømt 5 kampers karantene for slaget.

Furuset betaler for å kunne anke, ikke matchstraffen, men lengden på karantenen.

Ankesaken behandles av ankeutvalget

Furuset varsles så at spillers karantene nå er satt til 7 kamper.

(video av dette kan sees på livearena, helt på slutten av 7-0 kampen)

 

Så:

Greit nok at det Furusetspillleren gjorde var inn i granskauen håpløst…. men; Det var på leggen….

I 2017/2018: Soares 6 kamper hode/nakke, Marinaccio 5 kamper takling bakfra, Svendsen 20 kamper slåssing, Cocozza 8 kamper hode/nakke, Rokseth 8 kamper charging (mid-ice taklingen), Ylven 5 kamper takling bakfra,

I 2018/2019: Larrivee 3 kamper hode/nakke, Engesveen 4 kamper hode/nakke, Røymark 5 kamper boarding, Aastad 4 kamper hode/nakke, Rønnild 5 kamper hode/nakke, Friestad 3 kamper hode/nakke, Lindblad 4 kamper hode/nakke, Engesveen 4 kamper hode/nakke, Roest 6 kamper hode/nakke, Rønnild 4 kamper hode/nakke.

 

Uansett om Furusetspilleren anses som en repeat-offender eller ikke synes jeg ikke 7 kamper for det han gjorde samsvarer med straffer gitt for handlinger som kan potensielt være karrierestoppende for spillere. I mine øyne er da enten hans straff for streng, eller alle straffer for spesielt taklinger mot hode/nakke og knær altfor mildt idømt.

For meg er taklinger mot hode/nakke, og spesielt i forbindelse med takling bakfra/boarding mye verre enn et slag på leggen til motspiller, selv om det ble gjort som her.

Jeg tenker jo at karantener også bør gjenspeile farligheten i det som ble gjort. Så enten ble denne straffen altfor lang eller så bør straffer for taklinger mot hode/nakke/knær opp mot 10 kamper om man ser at taklingene kunne vært unngått men ble gjennomført.. altså en “med vilje” forsøk på skading av spiller slik Furusetspiller ble dømt for med sitt høgg.

nåvel… det er nå min tanke om saken…

 

God fredda 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

Helgens hockey i Get, 1-div OG 6 div øst

Midtukekampene er unnagjort i toppdivisjonene

Sparta tapte 2-3 hjemme mot Vålerenga. Vålerenga som nå ser ut som et lag med tropp på størrelse med et middels 3 div-lag. Det så rett og slett ut som hele laget fikk plass i målgården da de jublet sammen med Søberg for seieren. Litt “uheldig” episode der Svendsen takler Trygg lovlig sent, og i kne så det ut til. Rart ikke den er kommet mer opp og frem i lyset.

Manglerud Star måtte gi tapt 2-4 hjemme mot Frisk Asker på tross av oppturen forrig kamp.

Lillehammer gjorde det de måtte mot Grüner hjemme i Eidsiva og vinner 6-2.

Stormatchen torsdag gikk i Stavanger mellom Stavanger og Storhamar. Stavanger vinner til slutt 4-3.. og som vanlig er det masse klaging på dommere i etterkant av kamp.

 

Kamper Get denne helgen:

29.11 klokka 18.30 Stjernen – Narvik

30.11 klokka 16.00 Grüner – Stavanger

01.12 klokka 14.00 Vålerenga – Narvik

01.12 klokka 17.00 Frisk Asker – Sparta

01.12 klokka 17.00 Stjernen – Lillehammer

01.12 klokka 17.00 Storhamar – Manglerud Star

 

I kveld møtes altså Stjernen og Narvik i Fredrikstad. Narvik vil med seier (3p) gå forbi Stjernen på tabellen mens Stjernen da på sin side kan legge Narvik 5 poeng bak seg med en 3-poenger i dag. Begge lag trenger poengene selvsagt for å holde gapet ned til Manglerud Star størst mulig lengst mulig. Lørdag møtes Grüner og Stavanger i Oslo. Forrige gang de møttes i Oslo ble det 1-7 slakt, mens i Stavanger ble det greie 6-4 hjemmeseier.

Søndag møtes Vålerenga – Narvik. Menetr jeg har lest at en eller annen i Vålerenga har uttalt at det er bra det er Narvik de har nå som troppen er så liten… vel, Vålerenga kan få seg en nesestyver av den uttalelsen om Narvik får borte-skøytene til å gli skikkelig. Frisk Asker – Sparta.. kan lett bli grei hjemmeseier, Stjernen – Lillehammer.. kan bli mer spennende enn Lillehammer liker, men jeg tror det blir borteseier. Storhamar skal og bør vinne hjemme mot Manglerud Star.

 

3 kamper spilt i 1 divisjon denne uken.

Ringerike en oppskriftsmessig seier over Furuset, men at det skulle bli 7-0 og at #82 Henrik Eriksson putta 5 av de var vel ikke helt som forventet. Han kunne forøvrig lett hatt et par til pluss et par assister også. Furuset var med i 1 periode men så dro Ringerike fra. Gjøvik – Tønsberg 3-1 og Hasle-Løren – Lørenskog 1-3 var vel vel heller ikke annet enn som forventet basert på hvordan serien har gått så langt. Lørensko går da inn i helgen som serieleder 9 poeng foran Comet og 10 poeng foran Ringerike. (LØR har spilt 3 mer enn COM og 1 mer enn RIN)

 

Kamper 1-divisjon denne helgen:

30.11 klokka 16.00 Furuset – Ringerike

30.11 klokka 17.00 Comet – Haugesund

30.11 klokka 17.00 Tønsberg – Gjøvik

01.12 klokka 15.00 Comet – Haugesund

 

Returoppgjøret i Furuset skal være Ringerikeseier. Comet – Haugesund x 2 skal nok også ende i Comet 6 poeng slik som de ser ut formmessig om dagen. Stor tropp som kjører og kjører i kampene kan bli tøft for Haugesund om de ikke har fullt lag med seg til Østfold. Tønsberg – Gjøvik kan fort vekk bli en hjemmeseier om Tønsberg får det defensive på plass. Fortsetter de som før blir poengene med hjem til Gjøvik.

 

Og så rosinen i pølsa: 6 div øst!

 

Søndag 16.00 Holmen ishall: Nesøya2 – Ringerike2

Nesøya2 ligger på en 5 plass med 2 kamper spilt. 1 seier, 1 tap, 2 poeng og 8-14 målforskjell

Ringerike2 ligger på 3 plass med 1 kamp spilt. 1 seier. 2 poeng og 5-1 i målforskjell.

 

Nesøya2 fikk juling borte mot Borg (Sparta..wannabees) med 9-1 før de kom knallsterkt tilbake og vant 5-7 borte mot Ullensaker2. Ringerike på sin side vant greit 1-5 borte mot Ski2 i sin første seriekamp i divisjonssystemet på flere sesonger.

Ringerike2 har altså ikke en tøddel i helvete med Ringerike Elite å gjøre annet enn at man skifter i garder’n ved siden av samt seff står på tribben og mener man i mange tilfeller kunne gjort der der bedre selv. Ringerike2 trener som en del av “voksengruppa” på breddesiden som består av alt fra 17 til 66 åringer.. vel det er bare en på 66 da…men da tar jo livet til så vi kan liksom ikke nekte’n heller.

Så, de som møter mannsterke opp i Holmen ishall på søndag for å se en eller flere av elitegutta ta seg en svetteløs kamp kjører altså bom… med mindre de ønsker se morsomme breddehockeyspillere inklusive undertegnede, da selvfølgelig med hockeykølle og ikke et tastatur i henda 😉

 

God hockeyhelg 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Stapp Black Friday opp der sola aldri skinner

Hvert fall inntil konseptet når øl-hylla på butikken

Black Friday hysteriet er over oss igjen.

Det er ikke måte på alle de “tilbudene” man ser rundt omkring. Tilbud på rask og skit du ikke trenger eller egentlig visste eksisterte. Noen butikker blir også avslørt i å sette opp prisene i uken før dette hysteriet, for så å kunne sette de ned igjen på fredag, og dermed kunne skryte av vanvittige bra tilbud. De butikkene håper jeg rett og slett får store bøter av konkurransetilsynet eller hvem det nå enn er som styrer med dette, samt knoke og hockeyhanske gnukket i ansiktet.

Black-konseptet er sikkert vel og bra for de som klarer å gå inn i en butikk og handle akkurat det de dro dit for. Men for mange betyr dette opplegget at man ender opp med en haug av klær og skrap man ikke har bruk for, og heller egentlig ikke hadde råd til.

Som pappa synes jeg for øvrig at reklamebasert radio, i mitt tilfelle Radio Metro, kunne latt være å se lett-tjente reklamekroner komme i form av reklame for sex-leketøy med black Friday tilbud. Helt greit med leketøy, helt greit med sex, ikke fullt så greit med bilen full av unger da reklamen kommer. Det kan vel være mulig å vente med sånne reklamer til etter klokka 19 eller noe hvert fall. Tv gjorde det da Kondomeriet reklamerte.

Jeg har, som vanlig, klart å styre unna alt som har med black Friday tilbud å gjøre. Jeg orker bare ikke. Jeg får vondt i alt fra knehasene til øreflippene av å lese om dette. Jeg får utslett bak øra av å bare tenke på å dra til sentrum. Jeg grøsser på ryggen av å se gågata tyte over av folk.

Det å gå inn på kjøpesenteret krever nøye planlegging og opparbeiding av mot og motstandskraft mot å kalle en haug med folk jeg ikke kjenner for tullinger. Dette spesielt fordi det i sånne tider befinner enda flere skrotnisser enn vanlig på kjøpesenteret som for eksempel ikke skjønner konseptet med rulletrapp, stå til høyre, gå til venstre, blant annet.

Jeg kommer til å fortsette med å holde meg langt unna black Friday hysteriet handelsstanden kjører for å selge mest mulig. Og som ikke det er nok med denne uken, dagen, helgen…så kommer nå adventstid der det skal selges over en lav sko før jul….for så å peke nese til alle forbrukere første åpningsdag etter julaften. Romjulstilbud, nyttårstilbud…samme varen du gravde dypt i lomma etter 20 desember koster en fjerdedel 4 januar.

Jeg sier som han Radio Rock fyren: Ta dere sammen!!

og forresten…

I denne tidsalder av KRENK… kan det egentlig hete black friday..?

Ringerike – Furuset, onsdag klokka 18.30, Schjongshallen

Med innlagt finale i puck-kaste-konkurransen der du kan vinne el-sparkesykkel

 

Først og fremst er det jo en spennende hockeykamp som skal spilles. Ringerike møter Furuset, laget som sjokkerte forrige gang de var her og vant 2-3 på tross av en million mot 14 i skuddstatistikken. Jeg tar det for gitt at Boork og hans menn ikke kommer til å være i nærheten av sånt resultat denne onsdagen.

Furuset har før denne kampen spilt 17 kamper, vunnet 2, tapt en i sudden og resten tap, dvs 7 poeng.

Ringerike har før denne kampen spilt 17 kamper, vunnet 11, vunnet 1 og tapt 1 i sudden og 4 tap, dvs 36 poeng.

Furusets poengkonge er Trym Auren med 16 (10+6)

Ringerikes poengkonge er Martin Naenfeldt med 29 (9+20)

Men, det er en statistikk Furuset rager over alle andre på, og det er utvisningsstatistikken. Enehersker på den statistikken er Erik Sirum med 133 minutter (Dustin Parks leder den for Ringerike med 61 minutter)

 

Men, nå som det har kommet varme i Schjongshallen er det ikke så ille å arrangere konkurranser/ha underholdning i pausene heller, for det er ikke lenger nødvendig å løpe ut av hallen i hver pause for å kurere neglesprett og fastfrosne buser.

 

Program for dagen:

 

Husk å kjøpe pucker når du kommer til hallen, før du finner din plass

Lagene leses opp ca 18.15..ish

Ringerike kommer på is ca 18.27, intro starter ca 18.25

Spillerne samles rundt mål og snakker om damer mens kæpt’n hilser på han andre kæpt’n og dommerne

Pucken droppes 18.30 for første periode

Ordinær puck-kaste-konkurranse i pause nr 1, vinner går til Grand-finale sammen med tidligere vinnere

Pucken droppes etter 15 min pause for andre periode

Grand-finale puck-kaste-konkurranse der alle vinnerne i november kaster 1 puck hver

De skal etter hva jeg forstår stå oppe på taket av sekretariatet alle sammen

Vinner av Grand-finale puck-kasting vinner altså en el-sparkesykkel

Pucken droppes etter 15 min pause for tredje periode

Kamp bør være ferdig sånn cirka 20.45 med mindre det ble masse kål og knot.. og dermed sudden og straffer

(det tror ikke jeg no på, dette skal være Ringerike-seier)

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Ny hockey-uke i Get og 1-div: Den siste i november

Det skal spilles 17 kamper fra i dag til og med 01 desember i de to øverste divisjonene

 

Dette er Get-tabellen før ukens kamper setter i gang i dag med Sparta – Vålerenga klokka 19.00 i Sparta Amfi. Sparta vil med seier hjemme i dag være helt i ryggen på motstander Vålerenga, mens Vålerenga på sin side vil med seier klatre helt opp i rygg på Storhamar på tredje. Så får man se hva slags kamp denne dagen bringer. Godstol og Sumo bestilt. MS med seier mot Lillehammer får besøk av FA og kan like gjerne ta poeng i den, men ikke like sikker på om de klarer det borte mot Storhamar. Stormatch torsdag i Stavanger, bør bli en god kamp foran stinn Dnb. Viktig match på fredag i Fredrikstad mellom Stjernen og Narvik. Begge lag ønsker å opprettholde avstand til MS som fikk en ny vår med importer på plass.

 

Kamper Get denne uke:

26.11 klokka 19.00 Sparta – Vålerenga

28.11 klokka 18.30 Manglerud Star – Frisk Asker

28.11 klokka 18.30 Lillehammer – Grüner

28.11 klokka 19.00 Stavanger – Storhamar

29.11 klokka 18.30 Stjernen – Narvik

30.11 klokka 16.00 Grüner – Stavanger

01.12 klokka 14.00 Vålerenga – Narvik

01.12 klokka 17.00 Frisk Asker – Sparta

01.12 klokka 17.00 Stjernen – Lillehammer

01.12 klokka 17.00 Storhamar – Manglerud Star

 

 

Dette er 1-divisjonstabellen før ukens kamper i denne divisjonen.

Det skal spilles 7 kamper onsdag og lørdag/søndag. Tabellen i førstedivisjon har utviklet seg mer og mer i retning av topp-5, middle-2 og bunn-2.

Tønsberg og Furuset danner baktroppen med 8 og 7 poeng. Furuset på bunn skal til Hønefoss onsdag for å prøve gjenta det de gjorde da de 21 september vant 2-3 i Schjongshallen på tross av at Ringerike vant skuddstatistikken 51-21. Det er det foreløpig eneste oppgjøret mellom disse lagene denne sesongen. Tønsberg og Gjøvik har også bare møttes en gang denne sesongen. Det var i Fjellhallen og der vant Gjøvik 3-2 etter straffer (skudd 37-18).

Det er møte nummer tre denne sesongen mellom H/L og Lørenskog. Lørenskog vant 1-3 borte og 6-4 hjemme i de to kampene.

Dobbeltoppgjøret denne helgen skjer i Halden ishall mellom Comet og Haugesund. Lagene har ikke møttes så langt denne sesongen så det blir spennende å se hvordan de matcher hverandre. Comet har vunnet sine siste 12 kamper (ikke tapt siden 28.09 mot Lørenskog) mens Haugesund  har 8 seire på sine siste 12 (to tap Ringerike og Nidaros). Haugesund og Nidaros vil etter denne uken ha 20 kamper unnagjort, Ringerike og Lørenskog vil ha 19 mens Comet vil stå med 18 spilte kamper. Så gjenstår det å se hvordan Haugesund klarer seg borte mot Comet sitt maskineri som bare virker sterkere og sterkere jo lenger ut i sesongen vi kommer.

 

Les også:  Halden Ishall – fordel Comet, men ikke bare som tror

 

Dette betyr at vi mer eller mindre er halvspilt i serien da du ser på din bedre halvdel på søndagskvelden og sier med fløyelsstemmen “how ju doin”. Det igjen betyr at det for hver serierunde begynner bli mer og mer kritisk å miste poeng i begge ender av tabellen.

Jeg tror ikke Nidaros holder helt inn så foreløpig setter jeg kampen om Topp-2 mellom de pr nå fire øverste lagene. Så gjenstår å se om det også blant de er hold helt inn. I bunnen tror jeg nok dessverre det kommer til å stå mellom Tønsberg og Furuset om å unngå den uønskede 9-plassen og kval-spill.

 

Kamper 1-divisjon denne uke:

27.11 klokka 18.30 Ringerike – Furuset

27.11 klokka 19.00 Gjøvik – Tønsberg

27.11 klokka 19.00 Hasle-Løren – Lørenskog

30.11 klokka 16.00 Furuset – Ringerike

30.11 klokka 17.00 Comet – Haugesund

30.11 klokka 17.00 Tønsberg – Gjøvik

01.12 klokka 15.00 Comet – Haugesund

 

Ps!

Er det noen som husker/vet datoen klubbene har for å svare for ønske om kval-spill og ta følgene av hva de får til der?

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Sheriff Moxnes vil ta penga fra sutre-rikinger

Rødt sin opportunist-leder Bjørnar Moxnes, selveste sheriffen på Stortinget, har lansert en ny plan for å finansiere luftslottene og fantasiverdenen han og hans kommunistvenner ønsker: Ta penga fra rikinger i stort monn.

“De rike har ikke skapt noen arbeidsplasser, de har ikke skapt noe som helst”.

Dette er da det Moxnes faktisk står frem og sier. “De lever i sus og du og må finne seg i å betale mer tilbake til felleskapet”.. Moxnes påstår mer eller mindre at absolutt ingen har blitt rike på egen hånd. De har fått gå på skole, fått en utdanning og nyter godene av at det offentlige finansierer offentlige tjenester.

Kort fortalt vil altså Moxnes skattlegge formuer over 10 millioner mye mer samt innføre arveskatten igjen og faktisk ta 25% av all arv over 100 millioner.

 

“De har mer enn nok av penger, så det må de tåle”

 

Så et lite sitat fra intervjuet i Dagbladet:

– Vi skal ramme de absolutt rikeste, og bare dem. Vi skal bryte opp dynastiene på toppen av samfunnet, oppsummerer Moxnes.

– Forstår du at noen sier «jeg har jobbet hardt hele livet, jeg har satset og vil nå gi formuen videre til barna»?

– Enkelte rike sutrer veldig, og det gjør ikke særlig inntrykk på meg. Vi vet, og de vet selv, at de ikke har skapt noen verdier. De har skummet fløten av de ansattes innsats.

 

Dette er på en måte galskapen i Moxnes sin verden. “De har ikke skapt noen verdier”.. ??

 

Moxnes har videre null forståelse for at formuer er skattet, skattet og skattet på. Dobbeltbeskatning er helt vanlig sier han og ser ut til å glemme at penger av slik størrelse ikke bare er skattet 2 ganger…

Verdier som går i arv er jo beskattet mange ganger, ikke bare 2.. Inntektsbeskattet, formueskatt, utbytteskatt, arveskatt.. gjerne i en generasjon eller tre.

For morro skyld: (i enkle beløp)

En oldefar har 500 mill i formue. Han dør år 1 og Moxnes tar 100 mill (25% av alt over 100 mill) i arveskatt før bestefar får pengene på sin konto, formuen er nå 400 mill. Bestefar dør år 2 og Moxnes tar 75 mill (25% av alt over 100 mill) før familiefar får pengene inn på sin konto, formuen er nå 325 mill. Familiefar dør år 3 og Moxnes tar 56 mill (25% av alt over 100 mill) før eneste gjenlevende har pengene på sin konto. Formuen er nå 269 mill.

Med Rødt og Moxnes i posisjon ville altså en hardt opparbeidet formue innenfor en familie nær sagt halveres i løpet av en stortingsperiode med Moxnes sitt brillefine styresett.

 

 

Halden Ishall = fordel Comet, men ikke bare som du tror

Er man hockey-nørd så er man hockey-nørd…

Det er ikke til å unngå at vi som er bittelitt opptatt av hockey snakker sammen, også her på Hønefoss. Jeg la merke til noe sist gang Ringerike gjestet Halden Ishall, sjekket det med noen andre, som også hadde lagt merke til det og kan ikke annet enn å undre meg på om enda flere også har lagt merke til det samme.

Vi har jo pusset opp hallen her på Hønefoss etter alle kunstens regler, og nå også fått varme på kampdager, og har da fått med oss litt av hvert av regler for baneutforming. En av de tingene vi har fått er et “nøytralt rom” ved rødlinjen mellom de to lags spillerbokser på ca 4 meter, 2 meter på hver side av rød. Slik skal det være i henholdt til regel 9 punkt 4 om vi nørds har skjønt dette rett.

Ser du på bildet over her så ser du at 3-4 Cometspillere befinner seg i dette, i utgangspunktet nøytrale rommet, hvorav en spiller faktisk står inne på Ringerikes banehalvdel og en annen henger på vantet på rød.

På dette bildet over her ser du at Comet i en flyvende bytt faktisk bytter på feil banehalvdel. I periode 1 og 3 er jo dette sånn sett ikke så ille, ille nok, men ikke så ille, men i periode 2 har jo da Comets backer 4 meter kortere vei til bytte enn det Ringerike (bortelaget) har.

Litt dårlig bilde, men her hopper en Cometspiller inn på isen på rødlinjen da kompisen kommer for å bytte.

Det er selvsagt ikke noe krise i verdenshistorisk tanke dette, men rett skal være rett. Det burde være mulig å sette opp en vegg tilsvarende den ene som står der i dag slik at regel om 2+2 meter nøytral sone opprettholdes. Dette da i tillegg til at spillerne ikke kan fysisk komme i kontakt med hverandre stående i boksen, som kanskje i en opphetet situasjon er den verste følgen av denne boksutformingen.

For mange er dette kanskje blåbær… men for bortelag er dette en fordel Comet…

Ps!

De har nok gjerne dispensasjon for dette… det gjør det ikke mer rett av den grunn

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Norsk ishockey: Det er ikke overflod av nordmenn på toppen av lista

Det er importene som topper poenglistene, stort sett. 

Hvor sunt er det egentlig for norsk ishockey at det, spesielt i Get, er importene som seriøst topper listen på poeng. Det finnes en og annen norsk spiller i toppen, men importene dominerer stort. Så kan man argumentere med at det er jo derfor man henter spillere, for produseringens skyld.. men draw-backet med det er jo at norske spillere kanskje ikke får spille særlig med feks PP og derfor produserer lite.

Det skulle være interessant å se en tilsvarende liste med “time on ice” som sikkert er lett å lage/generere med alle kamper slått sammen til nå. Jeg har på følelsen at en import har relativt mye mer istid enn en norsk spiller (uten at jeg har dekning for uttalelsen), som jo er ganske naturlig, lagene vil ha valuta for penga… men hvorvidt det gavner norsk ishockey er noe helt annet.

Ikke misforstå, jeg har ikke noe imot importer i norsk ishockey, men jeg ser med litt bekymrede øyne på hvor mye/lite norske spillere produserer spesielt i Get. Når det er sagt så tror jeg ikke vi skal gå under 5 importer pr lag,

Jeg faller stadig vekk tilbake på at skal vi få nivå på enda flere nordmenn så må seriesystemet gjøres litt om. Flere norske må få muligheten til å møte de beste og ha noe å strekke seg etter. Vi må akseptere at de beste er best, og at i en liga på feks 12 lag vil det komme resultater som ikke er helt innafor i serien frem til sluttspill.

Da kjøres sluttspill som vanlig for topp 8, og så et nedrykkssluttspill med mer nerve enn i dag. Lag 9 mot 12 og 10 mot 11 i Get i best av 5 der vinnerne blir i Get og taperne må ut i nye kamper.  Lag 1 mot 4 og 2 mot 3 i første i en best av 5 der taperne blir i første mens vinnerne får mulighet for å kvale seg inn i Get i en ny best av 5 mot taperne i Get nedrykksluttspillet. Slik spiller flere spillere flere kamper som betyr noe, og de har fått prøve seg mot de beste i løpet av sesongen.

 

Lista for Get:

Bare telle opp importer kontra norske.

 

Lista for 1-divisjon:

 

Det er litt flere her, men ikke noe overflod av norske spillere her heller. Forøvrig meget interessant å se at Haugesunds førstefemmer topper lista.

 

Okay, flere som har meninger rundt dette…?

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

1-divisjon ishockey; Det gikk stort sett som forventet

Helgens kamper:

Lørdag : Ringerike – Hasle-Løren 5-2 (1-1,0-1,4-0) skudd 40-27

Lørdag : Lørenskog – Nidaros 5-2 (2-0,2-1,1-1) skudd 34-27

Lørdag : Tønsberg – Haugesund 6-8 (1-3,2-4,3-1) skudd 34-35

Søndag : Comet – Nidaros 6-4 (2-1,3-0,1-3) skudd 20-23

Søndag : Tønsberg – Haugesund 3-8 (0-3,0-1,3-4) skudd 35-30

 

Bamsekamp på Hønefoss. Det var ikke på noen måte fullt i hallen, men de som var tilstede gjorde jobben for Hockey for Livet og ga en omsetning på 22 tusen denne lørdagen. De oppmøtte fikk også se at Ringerike gjorde jobben til slutt da den berømmelige ketchup-effekten slo til ca 5 minutter før full tid. 1-2 til omtrent 5 minutter igjen ble altså til 5-2 og en etterlengtet seier for Ringerike.

Nidaros på en skikkelig road-trip og møtte Lørenskog lørdag og Comet søndag. Begge kampene mellom Lørenskog og Nidaros endte i Lørenskogseire (26/27 okt) og med formen Lørenskog viser om dagen var vel sjansen stor for en seier nr tre, som det ble. Ganske jevnt egentlig, men Lørenskog dro fra med de målene de trengte. Nidaros tapte begge for Comet hjemme og kommer nok til å få skikkelig trøbbel og kamp om poeng i Halden på søndag. Det skrev jeg før kampen, og fikk vel sånn sett rett selv om resultatet var jevnere enn “skikkelig trøbbel”. Comet leder 5-1 etter 2 perioder og slipper seg nok litt ned uten å egentlig planlegge det og dermed vinner Nidaros perioden og er nærme et resultat.

I Tønsberg møtes Tønsberg og Haugesund for sine 2 siste oppgjør i serien. Trippeloppgjøret i Haugesund endte i tre seire til Haugesund, og det gikk ikke noe annerledes i Tønsberg. Jeg tror jeg kort og godt oppsummerer oppgjørene i ett navn: Åman. 7 mål og 4 assist eller noe sånt på 16 mål sier sitt.

 

Jeg tippet hjemmeseier på Hønefoss. Hjemmeseier på Lørenskog. Hjemme. og borteseier i Tønsberg samt hjemmeseier i Halden.

Det gikk nesten slik.

2 lag på 40+ poeng, 3 lag på 30+, 2 lag rundt 20 og 2 lag under 10 poeng. Det drar seg til i toppen. Tønsberg og Furuset må virkelig begynne vinne kamper for å melde seg ut av bunnen.

God søndagskveld.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Husk å ta med kniv på julebordet

Er det slik det har blitt nå? Kniv istedenfor lommelerka?

Midt i november skjer det noe i Norge. Landskapet på butikken forandrer seg, pynten i vinduene forandres til mer rødt og glitrete og innbyggerne i landet værer en litt annerledes tid. Det er julebordsesong.

Firmaer, idrettslag, nabolag, barndomsvenner, gutte- og jentegjenger, konstellasjonene er mange, men felles for de alle er at de en gang i året (minst) samles og tar den helt ut. For mange er julebord og sommerfest de to gangene i året man “går på byen”..men inntaket av alkohol er akkurat det samme som dengang man var røver på natterstid og dro til med mang en “ti på tre dans” for å sjekke om det var no å få den natta.

Dressen hentes frem fra skap og luftes. Skjorta strykes og gjøres klar. Slipset ligger i innerlomma på jakka, der det pleie havne sånn cirka midt i middagen. Skoene, ikke brukt siden 17 mai letes frem fra glemselen innerst i skapet og får seg en “kattevask” med kjøkkenkluten rett før avgang vorspiel.

På vorspielet møtes det opp med bæreposer fulle av øl og vin. Her skal det ikke spares på noe. Stemningen må jo settes før avreise til middag. Folk som er vant til å dele ei flaske rødvin og en sixpack med øl pr helg med sin bedre halvdel bøtter inn som de gjorde da de vorset som russ. “må jo drikke opp det jeg hadde med”…

Vel plasserte rundt middagsbordet er det gjerne minst en som burde vært plassert hjemme i egen seng, men litt soving borte i et hjørne gjør da ingenting.. kvikner sikkert til litt etter hvert. Middagen inneholder vin til forrett, vin til hovedrett, vin til dessert, ja og så bestiller man gjerne en øl eller to også fordi vinglassene er så små. Er det julemat man skal innta så kommer selvsagt akevitten i små glass. Etter desserten må man jo ha kaffe og konjakk, alternativt kaffe/baileys for å avslutte måltidet.

Det er rundt disse tider man begynner fortelle folk rundt seg en sannhet eller sju. Sjefen får høre hvordan man skal være sjef, samt at diverse av det motsatte kjønn får vite hvor glad man er eller ikke er i de. I litt mer ekstreme tilfeller bys det opp til knokedans for å avgjøre en diskusjon eller ta en oppgjør med noe leppe- og tungebruk på julebordet året før.

Musikken kommer på og den ene fullere gubben etter den andre byr opp til dans. Slipset er nå gjerne for en stakket stund flyttet fra innerlomma til panna og skjorta er kneppet opp ned til navlen. Dansen ser mer ut som en person som burde legges inn på sykehus for ukontrollerte spasmer i alle kroppsledd fra ankel til øreflipper. Men det går seg da til.

Sakte men sikkert ebber natta ut og lokalene stenges. Da skal man ha burger eller babb. Kø-ståing med 2 i promille er ikke lett men det går seg til på et vis. Babben bestilles så sterk at det svir i kaviarstjerna hver gang man sitter på ramma i 2-3 dager etter julebordet.

Kuppelhue, rennaræv, bakfull, kvalm, trøtt og sliten..

Julebordet var en suksess

Ett år til neste gang.

men..

drit i kniven.. det kommer det ikke noe godt ut av…