DISU og deres bedømmelser av utestengelser

Det er vel kanskje å legge hue på blokka dette her.. men skitt au

Det er vel lite som diskuteres så mye som dommerstanden i Norge, men ett av temaene som muligens kommer i nærheten er DISU, altså Disiplinærutvalget, sin bedømmelse av foreseelser og straff for disse.

Spillere idømmes altså matchstraffer i kamp, saker blir innmeldt eller blir tatt i ettertid ved at Disu går inn og ser på situasjoner. Disu skal så finne en passende straff, karantene, for spilleren.

 

Så langt i år har vi i Get:

Braden Christoffer, 1 kamp for usportslig

Christian Kåsastul, 1 kamp for slåssing

Brendan Ellis, 1 kamp for slåssing

Mathias Trettenes, 1 kamp for boarding

Didrik Nøkleby Svendsen ,2 kamper for takling mot hode/nakke

Oskar H. Blegen, 3 kamper for boarding

Mathias Landrø, 4 kamper for knetakling

 

De 3 første er nå greie nok.. selv om jeg husker “slåssingen” der begge var like gode og det mer enn gjerne bare kunne vært en 2+2 og ferdig.

Trettenes sin boarding står det ikke noe om, husker den ikke heller

Svendsen sin husker jeg, og den er nok bedømt “mildt” fordi taklingen var lovlig, men med uheldig treffpunkt

Blegen sin husker jeg også, 3 kamper (kunne godt vært flere) da Engesveen stod med henda i været og jublet for mål da han ble taklet.

Landrø sin så jeg også. Knetakling som fort kunne satt stavangerspilleren ute for mange uker. Helt greit med 4 (også her kunne det godt vært flere)

 

Så en liten historie fra 1-divisjon.

En Furusetspiller ble på slutten av kamp mot Nidaros frustrert og selv uten å i det hele tatt kunne nå puck slår han med kølla mot spiller og treffer Nidarosspiller bak på leggen. Kompett hodeløs handling selvsagt og ikke noe å si på at han fikk matchstraff. Det var rett og slett et “høgg” bak på leggen til Nidarosspilleren…

Furuset mottar så varsel at spiller er idømt 5 kampers karantene for slaget.

Furuset betaler for å kunne anke, ikke matchstraffen, men lengden på karantenen.

Ankesaken behandles av ankeutvalget

Furuset varsles så at spillers karantene nå er satt til 7 kamper.

(video av dette kan sees på livearena, helt på slutten av 7-0 kampen)

 

Så:

Greit nok at det Furusetspillleren gjorde var inn i granskauen håpløst…. men; Det var på leggen….

I 2017/2018: Soares 6 kamper hode/nakke, Marinaccio 5 kamper takling bakfra, Svendsen 20 kamper slåssing, Cocozza 8 kamper hode/nakke, Rokseth 8 kamper charging (mid-ice taklingen), Ylven 5 kamper takling bakfra,

I 2018/2019: Larrivee 3 kamper hode/nakke, Engesveen 4 kamper hode/nakke, Røymark 5 kamper boarding, Aastad 4 kamper hode/nakke, Rønnild 5 kamper hode/nakke, Friestad 3 kamper hode/nakke, Lindblad 4 kamper hode/nakke, Engesveen 4 kamper hode/nakke, Roest 6 kamper hode/nakke, Rønnild 4 kamper hode/nakke.

 

Uansett om Furusetspilleren anses som en repeat-offender eller ikke synes jeg ikke 7 kamper for det han gjorde samsvarer med straffer gitt for handlinger som kan potensielt være karrierestoppende for spillere. I mine øyne er da enten hans straff for streng, eller alle straffer for spesielt taklinger mot hode/nakke og knær altfor mildt idømt.

For meg er taklinger mot hode/nakke, og spesielt i forbindelse med takling bakfra/boarding mye verre enn et slag på leggen til motspiller, selv om det ble gjort som her.

Jeg tenker jo at karantener også bør gjenspeile farligheten i det som ble gjort. Så enten ble denne straffen altfor lang eller så bør straffer for taklinger mot hode/nakke/knær opp mot 10 kamper om man ser at taklingene kunne vært unngått men ble gjennomført.. altså en “med vilje” forsøk på skading av spiller slik Furusetspiller ble dømt for med sitt høgg.

nåvel… det er nå min tanke om saken…

 

God fredda 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

Stapp Black Friday opp der sola aldri skinner

Hvert fall inntil konseptet når øl-hylla på butikken

Black Friday hysteriet er over oss igjen.

Det er ikke måte på alle de “tilbudene” man ser rundt omkring. Tilbud på rask og skit du ikke trenger eller egentlig visste eksisterte. Noen butikker blir også avslørt i å sette opp prisene i uken før dette hysteriet, for så å kunne sette de ned igjen på fredag, og dermed kunne skryte av vanvittige bra tilbud. De butikkene håper jeg rett og slett får store bøter av konkurransetilsynet eller hvem det nå enn er som styrer med dette, samt knoke og hockeyhanske gnukket i ansiktet.

Black-konseptet er sikkert vel og bra for de som klarer å gå inn i en butikk og handle akkurat det de dro dit for. Men for mange betyr dette opplegget at man ender opp med en haug av klær og skrap man ikke har bruk for, og heller egentlig ikke hadde råd til.

Som pappa synes jeg for øvrig at reklamebasert radio, i mitt tilfelle Radio Metro, kunne latt være å se lett-tjente reklamekroner komme i form av reklame for sex-leketøy med black Friday tilbud. Helt greit med leketøy, helt greit med sex, ikke fullt så greit med bilen full av unger da reklamen kommer. Det kan vel være mulig å vente med sånne reklamer til etter klokka 19 eller noe hvert fall. Tv gjorde det da Kondomeriet reklamerte.

Jeg har, som vanlig, klart å styre unna alt som har med black Friday tilbud å gjøre. Jeg orker bare ikke. Jeg får vondt i alt fra knehasene til øreflippene av å lese om dette. Jeg får utslett bak øra av å bare tenke på å dra til sentrum. Jeg grøsser på ryggen av å se gågata tyte over av folk.

Det å gå inn på kjøpesenteret krever nøye planlegging og opparbeiding av mot og motstandskraft mot å kalle en haug med folk jeg ikke kjenner for tullinger. Dette spesielt fordi det i sånne tider befinner enda flere skrotnisser enn vanlig på kjøpesenteret som for eksempel ikke skjønner konseptet med rulletrapp, stå til høyre, gå til venstre, blant annet.

Jeg kommer til å fortsette med å holde meg langt unna black Friday hysteriet handelsstanden kjører for å selge mest mulig. Og som ikke det er nok med denne uken, dagen, helgen…så kommer nå adventstid der det skal selges over en lav sko før jul….for så å peke nese til alle forbrukere første åpningsdag etter julaften. Romjulstilbud, nyttårstilbud…samme varen du gravde dypt i lomma etter 20 desember koster en fjerdedel 4 januar.

Jeg sier som han Radio Rock fyren: Ta dere sammen!!

og forresten…

I denne tidsalder av KRENK… kan det egentlig hete black friday..?

Sheriff Moxnes vil ta penga fra sutre-rikinger

Rødt sin opportunist-leder Bjørnar Moxnes, selveste sheriffen på Stortinget, har lansert en ny plan for å finansiere luftslottene og fantasiverdenen han og hans kommunistvenner ønsker: Ta penga fra rikinger i stort monn.

“De rike har ikke skapt noen arbeidsplasser, de har ikke skapt noe som helst”.

Dette er da det Moxnes faktisk står frem og sier. “De lever i sus og du og må finne seg i å betale mer tilbake til felleskapet”.. Moxnes påstår mer eller mindre at absolutt ingen har blitt rike på egen hånd. De har fått gå på skole, fått en utdanning og nyter godene av at det offentlige finansierer offentlige tjenester.

Kort fortalt vil altså Moxnes skattlegge formuer over 10 millioner mye mer samt innføre arveskatten igjen og faktisk ta 25% av all arv over 100 millioner.

 

“De har mer enn nok av penger, så det må de tåle”

 

Så et lite sitat fra intervjuet i Dagbladet:

– Vi skal ramme de absolutt rikeste, og bare dem. Vi skal bryte opp dynastiene på toppen av samfunnet, oppsummerer Moxnes.

– Forstår du at noen sier «jeg har jobbet hardt hele livet, jeg har satset og vil nå gi formuen videre til barna»?

– Enkelte rike sutrer veldig, og det gjør ikke særlig inntrykk på meg. Vi vet, og de vet selv, at de ikke har skapt noen verdier. De har skummet fløten av de ansattes innsats.

 

Dette er på en måte galskapen i Moxnes sin verden. “De har ikke skapt noen verdier”.. ??

 

Moxnes har videre null forståelse for at formuer er skattet, skattet og skattet på. Dobbeltbeskatning er helt vanlig sier han og ser ut til å glemme at penger av slik størrelse ikke bare er skattet 2 ganger…

Verdier som går i arv er jo beskattet mange ganger, ikke bare 2.. Inntektsbeskattet, formueskatt, utbytteskatt, arveskatt.. gjerne i en generasjon eller tre.

For morro skyld: (i enkle beløp)

En oldefar har 500 mill i formue. Han dør år 1 og Moxnes tar 100 mill (25% av alt over 100 mill) i arveskatt før bestefar får pengene på sin konto, formuen er nå 400 mill. Bestefar dør år 2 og Moxnes tar 75 mill (25% av alt over 100 mill) før familiefar får pengene inn på sin konto, formuen er nå 325 mill. Familiefar dør år 3 og Moxnes tar 56 mill (25% av alt over 100 mill) før eneste gjenlevende har pengene på sin konto. Formuen er nå 269 mill.

Med Rødt og Moxnes i posisjon ville altså en hardt opparbeidet formue innenfor en familie nær sagt halveres i løpet av en stortingsperiode med Moxnes sitt brillefine styresett.

 

 

Halden Ishall = fordel Comet, men ikke bare som du tror

Er man hockey-nørd så er man hockey-nørd…

Det er ikke til å unngå at vi som er bittelitt opptatt av hockey snakker sammen, også her på Hønefoss. Jeg la merke til noe sist gang Ringerike gjestet Halden Ishall, sjekket det med noen andre, som også hadde lagt merke til det og kan ikke annet enn å undre meg på om enda flere også har lagt merke til det samme.

Vi har jo pusset opp hallen her på Hønefoss etter alle kunstens regler, og nå også fått varme på kampdager, og har da fått med oss litt av hvert av regler for baneutforming. En av de tingene vi har fått er et “nøytralt rom” ved rødlinjen mellom de to lags spillerbokser på ca 4 meter, 2 meter på hver side av rød. Slik skal det være i henholdt til regel 9 punkt 4 om vi nørds har skjønt dette rett.

Ser du på bildet over her så ser du at 3-4 Cometspillere befinner seg i dette, i utgangspunktet nøytrale rommet, hvorav en spiller faktisk står inne på Ringerikes banehalvdel og en annen henger på vantet på rød.

På dette bildet over her ser du at Comet i en flyvende bytt faktisk bytter på feil banehalvdel. I periode 1 og 3 er jo dette sånn sett ikke så ille, ille nok, men ikke så ille, men i periode 2 har jo da Comets backer 4 meter kortere vei til bytte enn det Ringerike (bortelaget) har.

Litt dårlig bilde, men her hopper en Cometspiller inn på isen på rødlinjen da kompisen kommer for å bytte.

Det er selvsagt ikke noe krise i verdenshistorisk tanke dette, men rett skal være rett. Det burde være mulig å sette opp en vegg tilsvarende den ene som står der i dag slik at regel om 2+2 meter nøytral sone opprettholdes. Dette da i tillegg til at spillerne ikke kan fysisk komme i kontakt med hverandre stående i boksen, som kanskje i en opphetet situasjon er den verste følgen av denne boksutformingen.

For mange er dette kanskje blåbær… men for bortelag er dette en fordel Comet…

Ps!

De har nok gjerne dispensasjon for dette… det gjør det ikke mer rett av den grunn

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Husk å ta med kniv på julebordet

Er det slik det har blitt nå? Kniv istedenfor lommelerka?

Midt i november skjer det noe i Norge. Landskapet på butikken forandrer seg, pynten i vinduene forandres til mer rødt og glitrete og innbyggerne i landet værer en litt annerledes tid. Det er julebordsesong.

Firmaer, idrettslag, nabolag, barndomsvenner, gutte- og jentegjenger, konstellasjonene er mange, men felles for de alle er at de en gang i året (minst) samles og tar den helt ut. For mange er julebord og sommerfest de to gangene i året man “går på byen”..men inntaket av alkohol er akkurat det samme som dengang man var røver på natterstid og dro til med mang en “ti på tre dans” for å sjekke om det var no å få den natta.

Dressen hentes frem fra skap og luftes. Skjorta strykes og gjøres klar. Slipset ligger i innerlomma på jakka, der det pleie havne sånn cirka midt i middagen. Skoene, ikke brukt siden 17 mai letes frem fra glemselen innerst i skapet og får seg en “kattevask” med kjøkkenkluten rett før avgang vorspiel.

På vorspielet møtes det opp med bæreposer fulle av øl og vin. Her skal det ikke spares på noe. Stemningen må jo settes før avreise til middag. Folk som er vant til å dele ei flaske rødvin og en sixpack med øl pr helg med sin bedre halvdel bøtter inn som de gjorde da de vorset som russ. “må jo drikke opp det jeg hadde med”…

Vel plasserte rundt middagsbordet er det gjerne minst en som burde vært plassert hjemme i egen seng, men litt soving borte i et hjørne gjør da ingenting.. kvikner sikkert til litt etter hvert. Middagen inneholder vin til forrett, vin til hovedrett, vin til dessert, ja og så bestiller man gjerne en øl eller to også fordi vinglassene er så små. Er det julemat man skal innta så kommer selvsagt akevitten i små glass. Etter desserten må man jo ha kaffe og konjakk, alternativt kaffe/baileys for å avslutte måltidet.

Det er rundt disse tider man begynner fortelle folk rundt seg en sannhet eller sju. Sjefen får høre hvordan man skal være sjef, samt at diverse av det motsatte kjønn får vite hvor glad man er eller ikke er i de. I litt mer ekstreme tilfeller bys det opp til knokedans for å avgjøre en diskusjon eller ta en oppgjør med noe leppe- og tungebruk på julebordet året før.

Musikken kommer på og den ene fullere gubben etter den andre byr opp til dans. Slipset er nå gjerne for en stakket stund flyttet fra innerlomma til panna og skjorta er kneppet opp ned til navlen. Dansen ser mer ut som en person som burde legges inn på sykehus for ukontrollerte spasmer i alle kroppsledd fra ankel til øreflipper. Men det går seg da til.

Sakte men sikkert ebber natta ut og lokalene stenges. Da skal man ha burger eller babb. Kø-ståing med 2 i promille er ikke lett men det går seg til på et vis. Babben bestilles så sterk at det svir i kaviarstjerna hver gang man sitter på ramma i 2-3 dager etter julebordet.

Kuppelhue, rennaræv, bakfull, kvalm, trøtt og sliten..

Julebordet var en suksess

Ett år til neste gang.

men..

drit i kniven.. det kommer det ikke noe godt ut av…

MDG – med statsbudsjett som legger Norge dødt

Bare glem å bruke bil eller reise på ferie om MDG kommer til makten.

Jeg ble sittende å lese en artikkel på nettavisen som tar for seg MDG’s alternative statsbudsjett. Budsjettet plukkes fra hverandre fordi partiet kort og godt ikke har regnet på konsekvensene av egen politikk. De svarer stort sett samme leksa på alt: “dette er et budsjett for å nå klimamålet”. Det er nå sikkert vel og bra det… men om alt i Norge utenfor ringveien er dødt så har man kanskje ikke hatt øye helt oppe. Budsjettet er skreddersydd for miljø-hipstere som bor i sentrum.

Nåvel.. Jeg har også tenkt denne tanken. Den skrekkelige tanken på at MDG noensinne får noe reell makt over landet Norge. Et land som er bygget opp av en generasjon som fant oljen og gjorde Norge til det landet vi bor i i dag. Politikere som har tenkt seg grundig om og sett på konsekvenser etc av politikken (på tross av at de krangler om smådetaljer i statsbudsjettet hvert år).

Jeg har sett for meg et scenario der MDG vinner stortingsvalget…

 

Et nytt Norge våknet…

Det hadde vært en surrealistisk valgkamp. Miljøpartiet De Grønne, altså MDG, var de som mer eller mindre vant alle debatter på tv med sitt miljøsyn og sin miljøtilnærming. Folket, eller mest de yngre velgerne, lovpriste MDG for alle de gode ordene og lovnadene de ga. De unge ville ha en ny retning. Og MDG vant… De vant med et brak på grunn av alle 18-24 åringene som gikk til stemmelokalene. De ville ha miljø og atter miljø. De ville ikke høre på økonomer og etablerte politikere. Norge skulle nå inn i fremtiden med grønne fingre og tær.

Det er 15 uker siden nå..

I går stengte den siste bensinstasjonen i byen her. Hønefoss holdt ut lenge men nå er det tomt. Vi har dyttet bilene inn på gårdsplassen og dekket de til. Vi får kanskje bruk for de engang igjen. Det kan jo hende andre partier kommer til makten ved en senere anledning. Vi hadde tross alt ikke råd til å kjøre med bilen lenger heller… 1 liter bensin til 47 kroner samt 250,- for å kjøre over Sollihøgda. På nyhetene i går så fikk vi vite at litt over 600 000 mennesker som hadde sine arbeidsplasser i bedrifter som var avhengig av olje og gass nå går på Nav. Industrien i utkantnorge driver også og går under fordi de ikke får eksportert varene sine pga at lastebilene står stille. Oljefondet tappes daglig på grunn av alle som skal ha trygd.

Utbyggingen av jernbane går like tregt som før fordi alle pengene går til vedlikehold av tognettet i de store byene. Her på Hønefoss finnes ikke kollektivtilbud, da det lille vi hadde jo var buss som ikke lenger får drivstoff. De sa på nyhetene at det kun er et par år til el-bussen kommer, men at den kun vil nå halvveis til Oslo så pendlerne må bytte buss på vei til og fra jobb, vel, de som har jobb da.

MDG sine lovnader om å leve på jordbruk, skogbruk, fangst og fiske virker ikke å kunne holde. Det er tydeligvis forsåvidt greit å drive disse næringene på land, men fiskerne kommer seg jo ikke ut på havet pga drivstoffmangel, samt at ingen får fraktet varene sine noe sted pga samme drivstoffmangel. De solcelledrevne bussene som ble lansert står også stille da det stort sett har regnet i Norge de siste ukene.

Videre har det utviklet seg nær mafiavirksomhet på mandager, onsdager og fredager da det ikke er lov å kjøpe eller spise kjøtt i noen offentlige rom… vel, du har lov å gå på sprøyterom sammen med de narkomane om du tilfeldigvis har kjøttpålegg på brødskiva den dagen. Noen annet medfører bøter. Hjemme har vi stort sett spist det brødet som kona baker i peisen på den gammeldagse måten..vel og merke de dagene vi tør å brenne ved da. Bruke strøm det har vi ikke råd til mer enn høyst nødvendig. Klærne våre vasker vi en gang i uken i elven og da vasker vi oss selv godt samtidig.

Det rapporteres også om færre og færre elever som møter opp på skolen utenfor de større byene for foreldrene klarer ikke få barn på skolen og samtidig komme seg på jobb tidsnok til å ikke bli sparket for å komme for sent hele tiden. Barnehagene begynner også å tømmes og personalet permitteres og sies opp av samme grunn som for skolene. De gjeve lovordene om mange nye barnehager, skoler og idrettsarenaer i nærområder begynner å haste om ikke Norges barn skal bli de store taperne i verden.

Fruen og jeg har bygget en primitiv hesteinnhegning i hagen og hentet hjem hesten vår. Det går faktisk an å ri til butikken nå for biler er det jo knapt på vegen. Jeg har de siste ukene ridd på jobb på mandag og så kommet hjem på torsdag. Det er ingen vits å dra frem og tilbake, men dessverre fikk jeg beskjed om at neste fredag stenger fabrikken ned. MDG har nedlagt veto mot bygging med betong. Fra nå av er det kun treverk som gjelder.

Det begynner å bli litt, av mangel på et bedre ord, mytteritendenser i Norge. Det snakkes tilogmed om kupp og nytt valg. Det var jo ikke slik de unge ville ha det. De kommer seg jo ikke noe sted de heller. De som stemte for MDG og ikke bor i de store byene har jo ikke sett noe til tog eller trikk. De har måttet slutte på skoler og har mistet jobbene sine på bensinstasjoner og lignende arbeidsplasser. Ingen får dratt på ferie lenger heller. Gardermoen og de andre flyplassene er jo stengt.

Det begynner å bli litt The Walking Dead over folk i byene nå. Utallige arbeidsløse.. Ungdom uten noe å gjøre.. Kinoene er steng for billettene ble satt opp til 200,- stykk for å koste elektrisiteten som trenges. Konserter er bare å glemme.. Vel, Bjørn Eidsvåg har konserter i parken utenfor der han bor med kun kassegitar…men det er stort sett det.

Anarki er ikke langt unna….

MDG – Partiet for de rike samt hipstere i by-sentrum

Jeg er møkk lei av å lese om lekepolitikken til MDG

Det at Oslo selv har valgt MDG inn i bystyret i den grad de har gjort og bare må godta mer og mer av galskapen til MDG får de skylde seg selv for. Men når MDG nå skal begynne leke parti på landsbasis begynner øynene mine å krølle seg for hvert eneste utspill de kommer med.

Få det inn i hue: Vi ute i Norge har ikke t-bane, trikk eller annet kollektivtilbud som duger!

MDG viser seg bare mer og mer som et parti rikfolk bør stemme på for kommer partiet noengang til reell makt i Norge kommer det kun være rike mennesker som kommer til å ha råd til å kjøre bil, dra på ferie, etc. Nå er det på tide å få stompa rullesiggen med godis oppi, stikke fingeren i jorda og begynne forstå at Oslo er ikke Norge.

Flyskatten MDG nå kommer med (eller sier de vil innføre hvis de får makt i Norge) som skal ramme alle strekninger der det går et tog kommer til å rasere alt man har brukt år på år å bygge opp. Det vil bli så dyrt at flyselskaper som Widerøe sakte men sikkert kommer til å gå under akkurat som sentrumsbutikk på sentrumsbutikk i Oslo gjør.

MDG vil skrote alle motorveieprosjekter som ikke er påbegynt… De vil som vanlig heller at folk skal sykle og ta tog/buss og beviser nok en gang at de har absolutt null kunnskap om hva som foregår i Norge utenfor bysentrumer. Vi er avhengige av bil, vi er avhengige av fly, vi er avhengige av vei. Tilogmed MDG’s egne folk bruker bil og fly fordi tiden ikke strekker til.. men de betaler jo det ikke selv.. det er det skattebetalerne som gjør..

Hipsterne gir seg jo ikke heller… de skal detaljstyre hva ungene skal spise på skolen samt detaljstyre hva de eldre skal få spise på gamlehjemmet. Det skal gå i kjøttfritt og grønt. Så kan man spørre seg hvor langt de maktkåte lekepolitikerne i MDG klarer å dra dette om de får noen som helst reell makt i Norge. Blir det svartebørhandel med koteletter i mørke portrom? Kjøttdeig-smuglerruter fra Sverige? Kokt-skinke mot salami bytting på dass på skolen?

 

Jeg er videre møkk lei av å lese om et parti sitt ønske om å la det norske folk blø penger på tiltak som på verdensbasis betyr absolutt ingenting. Om alle i Norge slutta kjøre bil i morra ville ikke dette bety noe i det hele tatt for klokdens miljø.- Det eneste det ville bety var et vanskeligere liv for alle og enhver som bor her oppe i nord. Det at Norges befolkning skal betale for å forurense er ikke god politikk i det hele tatt… det betyr bare at MDG forfordeler de med penger og lar de med dårligere råd få det enda verre enn i dag.

 

Dritt lei at media lar det moderne tids supperåd få mediaplass…

 

 

Litt mer om dømmingen av Ringerike-Comet gruffet

Foto : Sofie Alexandra Kitterød

 

Dette er ikke for å henge ut dommertrio i det hele tatt, men diskusjonen går heftig om hvordan dette egentlig skulle ha blitt håndtert “etter boka”. Behandlingen av dette interesserer meg og mange andre.. og etter hver som vi forsøker få oversikt skjønner man at dommerne kan ikke få med seg alt dette uten å ha video å bruke…eller i det minste være 4 dommere.

Comet spiller altså 5 mot 4 da sluttsignalet går. Ringerikes #34 er da innblandet i noe, og 3 stk Cometspillere er raskt ut på is. Gruff starter og så er begge lag ute på is og gruffer inntil dommere får kontroll og alle går i garderoben.

 

Hva ble dømt:

Ringerikes #9 får 2 min for roughing + 20 min misconduct for å forlate straffebenk og bli med i situasjon

Ringerikes #34 får 2 min for roughing

Ringerikes #44 får 2 min for roughing

Comets #15 får 2+2 min for roughing

Comets #22 får 2 min for roughing

 

Hvordan skulle dette teoretisk blitt dømt:

Ringerikes #9 skulle hatt 2 + 20 for å forlate straffebenk. (men ikke om det var funksjonær som åpna døra).

Første spiller på Ringerike som forlater benk skulle hatt 2+2+liten.

Første spiller på Comet som forlater benk skulle hatt 2+2+liten

Resterende spillere som entrer is skulle hatt 10-minuttere

I tillegg skulle alle som gjorde noe straffbart (ofte roughing) hatt 2-minuttere.

 

Hvordan skulle dette praktisk blitt løst:

Her var jo stort sett alle på is, så det ville jo blitt bare tøys (og kjedelig) å sitte se på klokka telle ned 10 minutter med alle utvist på begge lag, så her må det litt praktisk dømming til.

 

Det var vel strengt tatt Ringerike som startet gruff så hadde vært innafor med 2+2 for rough på Ringerike og 2 min rough på Comet i forbindelse med selve “oppstart gruff”.

Deretter:

Første spiller på Ringerike som forlater benk skulle hatt 2+2+liten.

Første spiller på Comet som forlater benk skulle hatt 2+2+liten

Ringerikes #9 skulle hatt 2 + 20 for å forlate straffebenk. (men ikke om det var funksjonær som åpna døra).

Dommere kunne plukket de mest aktive på begge lag og gitt 10 min

Dommere kunne fått med seg de mest aktive på rough og gitt 2-minuttere

 

Eller det kunne vært enda mer praktisk:

Ringerike 2+2 min rough

Comet 2 min rough

Første spiller på Ringerike som forlater benk skulle hatt 2+2+liten.

Første spiller på Comet som forlater benk skulle hatt 2+2+liten

Ringerikes #9 skulle hatt 2 + 20 for å forlate straffebenk. (men ikke om det var funksjonær som åpna døra).

 

Og så hoppa over resten.

 

Til slutt til alle som klager på håndteringen her: Gå på Livearena, sett deg til med popcorn og notatblokk og se om du får med deg alle som skal ha minutter i situasjonen.. uten å bruke pause eller tilbakespoling 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

 

 

Nå blir skiløypene ødelagt før snøen er kommet

Stopp en halv, skogen er stengt for denne gang. Velkommen igjen til våren.

Ski-entusiastene fornekter seg ikke. 

I dag var 3 voksne damer på ridetur der de pleier å ri ute på Tyristrand. I skogen. Vekk fra biler etc. De har hestene sine på gårder der ute og nyter tilværelsen med og på hest vekk fra store staller og ridesentre.

På dagens tur ble de møtt av en gubbe som uten noe mere om og men proklamerte at “Her kan dere fra nå av bare drite i å ri, for her har vi preppet bakken formål skiløyper senere”.

Damene fikk også forklart at det å ri der med hester ville ødelegge alt jobben han hadde gjort de siste 60 timene.

Øhh…

Ikke nok med at vi vanlige dødelige, altså vi som ikke får livet vårt ødelagt av menneske og hundespor i perfekt oppkjørte skispor, får streng beskjed om at all gleden ved å gå på langrenn er ødelagt om det er litt grumsete spor her og der på vinteren… nei nå må vi også holde oss borte fra skogen på høsten slik at bakken under all snøen ikke er humpete.

For alle vet er jo klin umulig å preppe skispor når det hov-merker på bakken 30cm under snøen.

 

Nå drar jeg på hockeykamp… og etterpå starter jeg foreningen “Lære elg og andre klovdyr en mer lett-på-tå gange i skogen”…

 

MDG: Nå er det på tide å slutte med rocketobakk, og begynne åpne øya

5 kroner ekstra pr liter bensin…. Kjempeforslag…not..

 

MDG har altså prestert å legge inn i sitt alternative budsjett en avgiftsøkning pr liter bensin på kroner 5,- Dette mener jo da disse moderne kaffe-latte drikkende Grünerløkka indre Oslo boende politikerbroilere er et snabla bra forslag for å redusere forbruket av bensin og diesel.

Nok en gang beviser de faktisk at de ikke aner hva som skjer utenfor der trikk og t-bane stopper.

Miljøskatten skal bli lettere å svelge for alle siden det samtidig innføres klimabelønning. MDG vil bruke litt av hvert av midler for å finansiere klimabelønningen som skal gi en kontantutbetaling til alle på 1500,-

 

“MDG har vedtatt at de som bor i distriktene, og som er avhengig av å kjøre bil, vil få mer”.

 

NEWSFLASH MDG!!!

Mer eller mindre alle som bor i distriktene (som ikke er lenger unna Oslo enn feks Hønefoss) er 100% avhengig av bilen i store perioder av livet.

 

Bare fordi dere foreslår noe så inn i hampen kørka burde dere dømmes til å bo i distriktet selv en stund. Bo i en enebolig med 2 barn, hvor ett barn skal i barnehage en vei, ett barn skal på skole en annen vei, og så selv komme seg på jobb i tide. Og så samme ruta etter jobb.

Det er disse menneskene dere rammer hardest med bil-hatet deres. Småbarnsfamilier. Unge familier med dårligst råd. Gjerne med de dårligste mest kostbare bilene reparasjonsmessig. Få nesa ut av t-banetabellen, trikke-ruta etc. Vi som bor utenfor Ring3 har ikke mulighet til å leve som dere gjør midt i Oslo sentrum.

 

Miljøbelønningen ja… som skal veie opp for kostnadspåslaget.

La meg se.. Jeg kjører 12000 i året. 1200 mil. 0,7 på mila = 840 liter bensin, runder opp til 900 for den går ikke alltid på 0,7.

900 liter x 5 kroner = 4500 i økt drivstoffkostnad det.. i tillegg til alle andre forslag MDG kommer med for å ta knekken på bilene.

…og jeg har kort vei på jobb

Hva med de som bor i Nord?

Der foreldre kjører 50 mil for at unga skal spille fotballkamp..

 

MDG… Bil-hatet deres må ta slutt en gang.. Vi bor i Norge. Et land bestående av byer, tettsteder, steder og distrikter.. Hat-politikken deres fungerer sikkert bra midt inne på Rådhusplassen i Oslo…men ikke utenfor.

 

Les: Vil Norge virkelig ha MDG i regering?