5 på gata snakker om :

50 shades of grey..

Åge Åndssvak: Je gikk sammens med tvillingbroren min je.. Vi driv nemli å pusse opp huset vi tok over etter oldemor.. Nå sku vi male gangen og dassen da og tenkte å mala grått. Siden vi ikke klarte bestemme oss så sku vi få inspirasjon da…men var jo ikke my om maling og nyanser av farger i denne filmen da…

Raymond Råner: Digg ass.. Vært å sett filmen 18 ganger nå.. Har tatt opp lån og innredet hele kjelleren med stæsj.. Her mangler det ikke på noe av pisker, håndjern, fjær eller noe.. Eneste som mangler nå er å få seg dame… Det blir kult..

Sigurd Sløv: Hæ? 50 Shades.. Hva er det for noe? Ser ikke utenlandske filmer.. Hvertfall ikke om Svenske Mesterskap.. Var ikke på kino jeg da..gikk feil.. Skulle på NAV..

Harry Hipp: så døøøvt ass.. Så gammalt nytt ass.. Betale for å se en som binder, pisker og denger ei dame.. Det gidder jeg ikke ass.. YOLO ass..

Rolf Åge Åndssvak: Snakk med bruttern da… Det er han som er den smarte av oss..

Ski-VM…med og uten hengende snørr..

Nåvel, Jeg har en 3-liter Jotun jeg heller kan se på tørke…

Det er altså klart for ski-vm igjen.. Det starter vel i morgen….hvis det ikke blir utsatt fordi noen har tråkket i sporet da…

Endelig skal altså det hvite gullet på bakken igjen sørge for skikkelig gull rundt halsen på norske utøvere… Jeg tror ski-vm er i Sverige denne gang..men er ikke sikker… Jeg er jo da ikke en av de som skal sitte i sofaen i 14 dager fremover med henda i potetgullposen og heie på norske utøvere før jeg så med sprekkeferdig skidress halser ut i de hellige skisporene og brøler “løype” til alt som rører på seg i flere hundre meters omkrets..

Etter hva jeg forstår av øvelser så er det altså hopp, kombinert og langrenn det skal konkurreres i for damer og menn. Alle tre er øvelser uten offside, mål eller skyting…dvs altså dørgende kjedelige greier..

Hopp som fra før av er kjedeligere enn rettslære var på handelsskolen og nå mer uforståelig enn reglene i cricket skal da vises frem og konkurreres på i svev på enorme 120 meter og lignende… Dette blir jo da -etter nettopp å ha sett skiflyging- (jeg så bare det ene hoppet jeg da på pad’n) vel omtrent like stor nedtur som å sitte i godstolen i juni og se VM finalen i fotball med brasilianere og argentinere som leker med ballen for så å svitsje rett over på en norsk tippeligakamp der man som kjent får en åtter på terningen om man unngår en såkalt mini-demping samt klarer minst 7 pasninger til medspiller i løpet av 90 minutter…

Så kommer vi til den glitrende øvelsen kombinert.. Denne øvelsen består jo bare av mislykka hoppere og mislykka langrennsløpere som ikke hadde vett på å gi seg. De var altså for dårlige i langrenn og for dårlige i hopp. Og på ett eller annet tidspunkt så var det da altså en pappa som fant opp en ny idrett. For min del så blir denne idretten kun severdig om de begynner å hoppe på langrennski og i bunn av bakken må bruke hjelmen som bowlingball -for de har jo tid til å ta den av, de lander jo midt i bakken- og kaste den mot noen kjegler før de må bort i en stav-haug, finne 2 stk og ryke rett ut i langrennssporet..etter da å fått utlevert ei børse som skal skytes med etter halvgått distanse.. Begynner de med det så skal jeg begynne å se på kombinert.

Til slutt har vi da paradegrenen langrenn.. Idretten der man før i tiden så utøverne gå ut i skogen og så rakk man å bli full og edru igjen før de dukka opp inne på stadion til runding… Etter hvert så fant jo tilogmed de høye herrer i skisporten ut at “hei..dette er faktisk kjedeligere enn å se på maling tørke”..så de bestemte seg for å finne på noe nytt.. Og vips var 30 km med skibytte et faktum..ohhhhhhhhh… Dette førte jo til en storm av nye tilskuere…not…så de måtte gruble enda mer….og så var sprint et faktum. Det skal de ha.. Sprint er underholdende..for meg selvsagt fordi jeg håper de tryner osv..litt sånn som på samme måte som jeg ser på formel-1 og utfor.. Det er mest morsomt med litt kræsj og knall og fall.. Nåvel, jeg skal uansett prøve hardt å ikke måtte se på idrettsfolk som kommer fykende ut av skogen med snørra hengende i munnvikene på måter som gjør at man lurer på om Hønen Agda har satt opp telt halveis på fem-mila…

Jaja… Et par måneder nå så er det hockey-VM..

Ordentlig sport..

#sport #ski #skøyter #langrenn #vm #tullesport

Treningskulturens åpenbare ironi..

…ikke bare bare å få parkert bilen..

Han er nesten fremme. Musikken i bilen er høy og han sitter og digger og nærmest danser litt. Han synger med på refrenget men er glad ingen kan høre han.. Han begynner å speide mot parkeringen…og synes det ser ut som det er ganske fullt. Avkjørselen går greit og han putrer pent og pyntelig inn på parkeringen og passerer bil etter bil på vei helt opp mot inngangen.. Han får en bekymrer rynke i pannen.. Det er ikke en eneste plass ledig…vel, det var det helt der bak men der vil han ikke stå..

Parkeringen er laget slik at man kan kjøre helt frem til inngangen men så må man kjøre nærmest i slalom ut igjen.. Han ser irritert på alle bilene som står parkert litt skakt og tar opp flere plasser…og banner høyt da han ser en bil som står på langs istedenfor front inn..for dette hadde vært en flott plass å stå.. Dessverre -synes han selv- må han kjøre omtrent helt ut av parkeringen igjen før han ser en ledig plass..men der vil han ikke stå..det er jo omtrent 60 meter fra inngangen…så han bestemmer seg for å ta en runde til..

Faaaen tenker han da en annen bil kjører innover mot inngangen før han..og selvfølgelig rygger en bil ut og bilen foran får parkere bare 20 meter fra inngangen. Nok en gang må han runde foran inngang og sakte rulle lenger og lenger vekk.. Igjen kommer han til de ledige parkeringsplassene godt og vel 60 meter fra inngangen…og igjen bestemmer han seg for å kjøre enda en runde for å se etter en nærmere parkering.. Nå har han brukt omtrent 20 minutter siden han kom til parkeringen legger han merke til..

Akkurat idet han begynner innkjøringen igjen kommer 3 biler foran han…han banner og sverter og tenker at han har lyst å kræsje bilen rett i rompa på bilen foran…og som om ikke det var nok så får alle 3 bilene parkere de siste 10 meterne opp mot inngangen…og dette får han til å slå hardt i rattet og nedkalle all verdens forbannelser på bilen, bilfører og parkeringsplassen… Det var jo den plassen han ville ha.. Han begynner å innse at han kanskje må parkere på plassene langt unna…

Sakte ruller han forbi inngangen og ser en dame gå mot en bil bare 5 plasser fra inngangsdøra.. Han ruller ned vinduet og spør og til hans store glede så skal hun reise.. Enda litt mer forbannet blir han da damen bruker -etter hva han synes- fryktelig lang tid på å komme seg vekk..slik at han kan få parkert.. Nåvel tenker han..dette var mye bedre enn å stå 60 meter unna.. Han stiger ut av bilen, åpner bagasjen, løfter ut en liten bag med joggesko i og tenker:

“Nå skal det bli godt med en løpetur på tredemølla”….

#bil #parkere #latskap #typisk #idioti

50 Shades osv..

…for amatører !!

Det er 50 shades feber i kongeriket Norge igjen…og denne gang er det ikke fordi 70 % av damene i Norges land for første gang har lest en bok igjen siden de pleide sikle seg gjennom “Mitt første kyss” spalten i Romantikk og så senere hele Isfolket på 14 dager.. Niks, denne gang rasler det i diverse truser over det ganske land fordi filmen basert på bøkene er ute på landets kinoer.. Nå viser det seg jo at folket er dypt uenige om kvaliteten på denne filmen -som i alle andre land- og derfor er det ikke brått sikkert at kjærester, samboere eller koner kommer løpende inn døra hjemme og roper “få av deg fillene far, nå skal det spankes” alikevel..

Men…om det nå er sånn at det å se denne filmen vekker tanker i et og annet hode rundt omkring og man så kommer hjem og lyster etter å gjenskape litt av shades-magien for så å plutselig komme på at “oi..sånn butikk har vi jo ikke i denne byen”…..samt at “klokka er jo nærmere midnatt”…. ja da må man huske på et godt gammelt jungelord som rett og slett heter “Man tager hva man haver”…og vips: 50 Shades…for amatører… Det er jo da etter hva man forstår av denne relativt uprøvde genren må man innrømme en del saker som på en måte er ABC innenfor S&M og det er her jeg stepper opp…

Blindfolde – Dette er jo ikke vanskelig i det hele tatt.. Man kunne jo bruke fotballskjerfet sitt selvsagt…eller sov i ro maska fra siste tur med nattoget….men jeg slår heller et slag for gaffateip.. 2 firkanter godt plassert over gluggene så er det mørkt.. Bonusen kommer i tillegg da teipen rives av senere.. gratis øyenbrynsnapping..

Håndjern – Altså..det kan jo hende at noen har noen etterlevninger etter russetiden med teddyfor på…eller lengst nede i lekekassa så finner man kanskje håndjerna til guttungen..skjønt kanskje ikke så morro å se ungene leke politi og røver dagen etter da… Neida… Jeg slår igjen et slag for gaffateip.. 2 runder rundt håndledda og vips..ferdig.. Kommer ikke løs før brødkniven hentes..

Kjetting og oppheng – Innerst i roteskuffen ligger en svær øyeskrue som man aldri egentlig har hatt noe godt svar på hvorfor man har…vel bortsett fra nå da.. Så da er det bare å skru fast i soveromstaket før man tusler bort til den bilskruende naboen, ringer på, smiler pent da han åpner og sier: “Kan jeg få låne kjettingen du har i garasjen..jeg skal løfte ut motoren fra bilen min og gi den en glansvask”…

Fjær – Dette er det jo heller ikke alle som bare har liggende..og der er jo bare og innse at sjansen for å treffe på en struts på veien hjem fra kinoen er fryktelig liten…ja så da må man innfinne seg med at det er ikke noe feil å rette ut en kleshenger av metall og så gaffateipe dustbusteren på enden -gjerne en ren en- for en ilende opplevelse…

Herfra og ut er det jo bare fantasien som setter grenser. Den store grove tresleiva.. Suppeøser… Pølseklypa… Den gode gamle hjulvispen… Rivjernet.. Hullemaskinen… Støvsugeren.. Klesklyper..

God film..

God aften..

God natt..

#50shadesofgrey #film #kino #sex #kultur #hype #husmorporno

Toppleder raser mot torsdagskø til fjells…

Sorry Mac; Du er avslørt… Jeg vet hvorfor du er forbanna…

En norsk toppleder står altså frem i Dagens Næringsliv i dag og raser over det faktum at det nå er torsdagskø til fjells… og langer samtidig ut mot norsk latskap fordi mange velger å slå av mobilen da de drar hjem fra jobb for eksempel….

 

Men jeg vet hva som egentlig har fått det til å rable for topplederen…

 

– det er ikke det at ansatte subber litt rundt i gangene på arbeidsplassen..

– det er ikke det at ansatte går oftere til kaffeautomaten…

– det er ikke det at ansatte og ledere trener i arbeidstiden…

– det er ikke det at det er dårligere produktivitet på arbeidsplassen…

– det er ikke det at fredagskaka er flytta til torsdag…

– det er ikke det at så mange trenger en realitetsjekk…

– det er ikke det at det er så lav yrkesdeltakelse..

– det er ikke det at det er så lav samfunnsøkonomisk nytte av planlagte prosjekter…

– det er ikke det at det er en nedgang i arbeidstiden…

Niks….

Det er ikke noe av dette….

Ikke i nærheten…

Svaret er enkelt…

 

Torsdager….

…er jo dagen da toppledere pleide å kjøre køfritt til fjells…

 

Ikke rart de er sure nå…..

…må jo sitte i samme køen som alle de andre…..

 

#toppleder #toppledere #kø #torsdag #fredag #arbeidsuke

Det var da som satan da….

Panthers gjorde jobben…Tønsberg not so much…!!


Ringerike Panthers gjorde jobben borte mot Furuset med en 1-3 seier foran 112 tilskuere….mesteparten antakeligvis fra Hønefoss… Tønsberg så ut til å gjøre jobben hjemme mot Comet med en tidlig 3-0 ledelse men dreit rett og slett skikkelig på draget foran 395 betalende tilskuere som hadde kommet for å se Comet bli gruset og Tønsberg definitivt sikre seriemesterskapet….. Comet vant.. dessverre får man si med ringerikske øyne…ører…hode…skulder…kne…og…tå…kne….og…tå…  Så da må man begynne med litt Drillo hvisomattedersomatte for å se på muligheter…

 

Gjenstående kamper for de 3 øverste lag på tabellen er:

Tønsberg: Comet, Furuset, Furuset

Comet: Tønsberg, Kråkene, Kråkene

Panthers: Kråkene, Furuset, Gruner, Gruner

 

Tabellsituasjonen er som følger:

Tønsberg har spilt 33 kamper, har 79 poeng, kan få 9 til, altså slutt 87 poeng.

Comet har spilt 33 kamper, har 71 poeng, kan få 9 til, altså slutt 80 poeng.

Panthers har spilt 32 kamper, har 65 poeng, kan få 12 til, altså slutt 77 poeng.

 

Så.. Hva er mulighetene for Panthers?

1) Panthers må vinne resten av kampene.. og ender da på 77 poeng

2) Tønsberg vinner sine siste 3 og ender på 87 poeng.

3) Comet taper for Tønsberg, og avgir minst 1 poeng mot Kråkene og ender da på maksimalt 76..

 

Det er slik at ender Panthers og Comet likt på poeng etter 36 kamper så går Comet foran på ett plussmål…

Det er bare å møte opp på lørdag og støtte laget mot Furuset !!

 

#ishockey#2hockey#Tønsberg#Comet#Panthers#Gruner#Narvik#innspurt#1divisjon#spennende#Ringerike

Norsk vegbygging….

…er som å vasse i sirup!!

Endelig har politikere og media funnet ut det alle vi andre har visst lenge….nemlig at Norge er verdens tregeste utbyggere av veg.. Når en veg skal lages i dette steinrøyslandet så er det så mange som skal snakkes med og “være med å bestemme” at det er rett og slett lettere å få aksept for kvinnelig stripper på julebordet til kvinnegruppa Ottar enn å bli enige om å få satt igang med en vegutbygging. Det er rett og slett ikke bare-bare å planlegge hvor en vei skal gå i dette landet nei.. Det kan jo hende en eller annen viking eller annen viktig-sopp fra fortiden brant et bål der vegen planlegges…og da må jo enten hele veien skrinlegges eller så må den legges i en stor sving rundt dette dyrebare minnet om vikingen som grilla en sjøldau kanin… 

Nåvel….under over alle under så har da staten og Statens Vegvesen nå endelig fått ut totten og bestemt seg for hvor nye E16 skal gå når man som billist skal bevege seg fra Oslo til Hønefoss. Da skulle man jo tro at jepp…nå er det bare å begynne å grave…men neida… nå skal alle departementer og instanser inn for å se om de kan legge noen kjepper i hjulene for byggingen av denne vegen.. Det kan jo hende det sitter noen med spesialkompetanse på sjeldne granbartyper…eller gråstein med underlige fargenyanser… eller fugler med rare fjær og snodige egg… som jo selvsagt også kan medføre forsinkelser, skrinlegging eller svinger i god radius rundt… Og så skal det private få sagt sitt:

I rask rekkefølge innhentes uttalelser fra : Skui-tunnellens lommelykt og batterimisbrukergruppe, Steinsskogen Granbar- og Konglemalegruppe, Niskinnvannets fluebinder- og myggnettforening, Toresplassveien sykle- Kappgang. og nudist-joggegruppe, Nestunnellens Venn og Vern av skjeldne Biller-forening, Kroktjern Topplesse Ryggsvømmegruppe, Sollihøgda Meitemarkoppdrettsanlegg, Rørvik kaffe og kromkakebakelag, Helgelandsmoen Myggklekkevernegruppe og tilslutt selvfølgelig Snyta Swingers… Ja, for ikke å glemme at de også ringer Viggo Ree da som tar telefonen hvis han ikke fortsatt ligger i fosterstilling og griner..

Man må jo heller ikke tro at oppstart prosjekt på noen måte er det samme som byggestart…. For før noe sånt kan skje så må jo selvfølgelig følgende være i orden: Kommunedelplaner og Reguleringsplaner som amatørpolitikere skal sitte å mene noe om…, Ekstern Kvalitetssikring som er skikkelig skikkelig billig…, Tomtekjøp som de begynner å planlegge etter at de burde ha startet å bygge…, Bevilgninger i Stortinget samt selvfølgelig en anbudsprosess.. Selvfølgelig gjøres ikke en dritt av dette samtidig… niks… her venter alle på hverandre… ikke noe vits å være i forkant… Og når de endelig kommer igang….ja da bygger vi bare små vegstubber om gangen… Det blir som om en snekker skulle bygge en gavl-vegg komplett med vinduer, maling, vindski og vannbrett før han går videre på neste vegg..

Cirka en milliard går med før det som mye har blitt avfyrt så mye som en kinaputt på nye E16… En milliard altså… uten at Statens Vegvesen har vært inne og bygd så fort de bare kan sånn som de gjorde på feks Nestunnellen… En milliard faktisk uten at ordførere og undersåtter har vært ute å svadapratet og forsinket alt mulig…. En milliard uten at noen kan se noe som helst av fremskritt… Det eneste fremskrittet man ser er på magemålet til alle lokalpolitikere som endelig får muligheten til å bestille snitter og høye smørbrød i verdensklasse til alle møter de selvsagt må ha…

Hva som er så vanskelig med å samle seg rundt møtebordet og si “Her skal vegen gå…hent den rette linjalen min” fatter jeg ikke…

 

#veg #vegbygging #staten #vegvesen #politikere #Norge #verne #byråkrati

Din forstyrrende unge…

Hva gjør “vi”….?

Det viser seg jo da at mitt blogginnlegg “Oppdra ungen din selv – skolen og læreren har ikke tid” har vekket ganske mange fra dvalen og faktisk fått dem til å kommentere og diskutere. La gå at mye av kommentarene har kommer fra de som har på en eller annen måte følt seg truffet -urettmessig og fordi jeg sa jeg ikke skrev om unntakene- men kommentarer har og kommet fra trenere og lærere som forteller at de opplever alle de tingene jeg skrev om.. Etter å ha lest alle kommentarer og svart på de så sitter jeg igjen med følgende undring:

Hva kan vi gjøre? Hvordan kan vi reagere? Kan vi reagere? Hva slags adferdskorrigering kan vi tillate oss? Kan vi bruke press? Ultimatumer?

Jeg velger denne gang å utelate skolen fra diskusjonen fordi skolen skal jo strengt tatt ha ordninger og reaksjonsmønstre overfor elever og foreldre som ikke følger med og opp skolens kjøreplaner. Skolen har retningslinjer og handlingsplaner. Skolen har et regelverk… De må bare følge det…. så skulle og burde lærere, foreldre og elever være ivaretatt.

Jeg tenker da nå å se på idretten. Hva kan en trener gjøre når han på laget har ett eller flere barn som alltid kommer for sent.. som alltid forstyrrer.. som aldri følger med.. som stort sett aldri har med det de skal.. Treneren har jo et dilemma. Skal treneren velge å bruke mye av hver eneste trening på omtrent ren skjær oppdragelse av dette barnet…eller skal treneren ta affære overfor foreldrene…og da barnet også selvsagt?

Jeg tenker jo at reaksjonsmønster i en storklubb i en større by kanskje blir noe helt annet enn reaksjonene man kanskje gjør i en mindre by i en liten klubb pga antallet barn som står og “skriker” etter å være med. Jeg vet om tilfelle i en storklubb der en 13-14 åring ble bedt om å begynne i en annen klubb fordi vannflaska ble glemt to treninger på rad.. Grunn: Foreldre og barn var tydeligvis ikke forberedt på den satsingen som skulle til. Dette er jo et ekstremtilfelle selvsagt.. Men hva kan en trener egentlig gjøre? Hva har en trener lyst å gjøre? Hva slags reaksjoner skal en trener og en klubb tillate seg overfor foreldre/barn som ikke følger regler og opplegg? Skal man som trener måtte godta alt fordi “vi har betalt treningsavgift” eller skal man etter å ha forsøkt og forsøkt bare innkalle foreldre og informere at de og barnet nå ikke er ønsket i klubb/lag lenger?

Det kunne være interessant å lese hva trenere/foreldre/fagfolk mener man skal gjøre i slike situasjoner der individet rett og slett ødelegger for en gruppe. Jeg vet selvsagt at det er mange familiesituasjoner rundt omkring. Jeg vet og at det er mye og mange problemet det slites med… Men på tross av det.. Hva gjør man som trener når man ikke får det til å fungere i et lag pga ett barn og da gjerne også med totalt uinteresserte fraværende foreldre..? Noe å ta med seg når man tenker tanker om dette er jo og at de aller fleste idrettsklubber er drevet på frivillig basis og på ingen måte har økonomi til å ha psykologer og evt andre på lønningslista.

Ps! Jeg vil gjerne legge til at jeg skriver generelt og ikke om bestemte personer eller klubber. Dette temaet er viktig for mange og oppleves etter hva jeg har skjønt av mange frivillige trenere ute i Norges land.

#idrett #barn #ungdom #klubb #foreldre #trener #lærer

En god mor…

Hvordan blir du nå det?

Det er morsdag i dag og aviser og sosiale medier flommer over av hilsener til mødre over hele landet. Alle hilsningene er selvfølgelig helt fortjente siden stort sett alle mødre er flotte kjærlige omsorgsfulle personer som fortjener all den ros de kan få.

Du kan også i dag lese blogg på blogg om morsdagen og hva den og den gjør for sin mor… Alt dette fikk meg til å tenke på hva er det som gjør en kvinne til en god mor? Hva er det som skjer med sinnet til ei gravid dame i det øyeblikket hun trøkker ut en avlang basketball som gjør at hun instinktivt bare “vet” hva som skal til? Er det nettopp seansen med “auu-auu-auuuu-auuu-auuuuuuuu….åååå næmmen så fiiiiiin” som hun går igjennom på fødestuen som forandrer henne? Er det sekundet etterpå da hun får babyen lagt på brystet -og far står med kulerunde øyne ved siden av- som gjør det? Er det faktumet at et nytt liv ligger og puster og kravler på brystet hennes som gjør de?

Er det måndene hjemme etterpå som gjør det? Er det nærheten i ammingen? Er det alle de timene en nybakt mor bare stirrer på sitt nyfødte barn? Noe er det hvertfall som skjer med en dame i det hun setter til verden et barn. Vi fedre er liksom ikke med før litt ut i babyens liv..vi har jo ikke mat..vi er redd for å brekke ungen i starten..vi vet ikke hva den og den griningen betyr..

De aller fleste mødre setter sine barn foran alt…på godt og vondt faktisk. Noen kunne kanskje trengt å lære å la barnet få prøve seg selv på enkelte ting..mens andre mødre igjen trenger en reality-check på hva det egentlig betyr å være mor. Men stort sett er mødre helt ekstremt flinke og omsorgsfulle med sine barn…fra fødsel til de selv legger på røret.

Gratulerer med dagen alle mødre!!

Vi leker ikke med Cubus-unger..

Når voksne mobber med viten og vilje..og kanskje med uforstand..

Nok en gang står vi midt oppe i det.. Mobbing, utfrysing, gråt, depresjoner, skoleskulking… på grunn av dyre merkeklær…og enda dyrere vesker… og hvordan kommer vi dit? Joda, det gjør vi på grunn av hva vi som voksne lærer barna våre…eller kanskje rettere sagt hva vi ikke lærer barna våre..

I en barnehage -samme hvor- så spurte en av de ansatte en liten gjeng med barn hvorfor de ikke innlemmet barn-X i leken og fikk da til svar: “Vi leker ikke med Cubus-unger”…!! Hvor lærer barn sånt? Hvem er det som setter sånne ideer i hodet på barn?

Det er jo ikke noe nytt at det finnes mobbing. Der er ikke noe nytt at barn, ungdom og voksne blir plaget og tilogned tar livet av seg pga dette.. Det er også et faktum at regjeringer og utvalg har vedtatt og vedtatt, talt og snakket, vedtatt på nytt og holdt appeller så alle godhjertede mennesker i mils omkrets har fått roser i kinnene..

Men har det hjulpet…? Dessverre nei…

Det hjelper altså ikke en døyt med appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker.. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker.. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker… Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker… Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne.. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer..

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

 

Kanskje er du en mobber…?

 

Har du tenkt på det?

#mobbing #offer #barn #ungdom #foreldre #oppførsel #merkeklær #klær #vesker #galskap