Orgelflygelpiano !!!

Vil du ha?

På dette herlige orgelflygelpianoet har jeg fremført mang en trall. Rundt vårt kjære orgelflygelpiano har familien samlet seg hver eneste jul, nyttår, påskeaften, halloween, morsdag, bursdag, farsdag og hver søndag klokka 17 før middag for andaktssanger etterfulgt av en liten strofe fra Bohemian Rapsody…

Vi har nå altså bestemt oss for å la en annen familie få gleden av dette familiesamlende orgelflygelpianoet slik at sangen og musikkens glede kan bringes videre rundt dette faboløse instrument siden vi i denne familie har gått til innkjøp av et sett blokkfløyter i flotteste mahogny i gylne fine brune blanke farger.

Vi ser selvfølgelig gleden i å senere treffe den familien som tar over orgelflygelpianoet til herlige duetter og reneste storbandmusikkstunder med kanonutgaver av An der schonen blaue donau, Nøtteknekkeren, Bro bro brille, Sild i dill samt julekveldsvisa i trestemt moll og en anelse dur…

Gi lyd og dette orgelflygelpianoet kan bli ditt… Det er bare og hente akkurat når du vil.

Deilig er jorden i høy-oktav med samba-dur må jo bare oppleves..

Orgelflygelpiano… Du må jo bare ha det..!!!

Fellesferien er slutt…

3 pre-glorifiserte uker er over..

Ventingen begynner allerede dag 2 på jobb etter påskeferien. Ventingen på de himmelske 3 uker med ferie. Selvfølgelig er det ikke likt som da man var barn da man kom hjem, slang sekken inn i en krok, heiv på seg shorts og så seg ikke tilbake på 8 uker. Det spilte ingen rolle om det regnet eller var sol. Vi var ute og lekte og fant på ting. Vi satt ikke surmulne ved hver vår pc og “bitcha” over at det lagget…eneste laggingen vi opplevde var jo når det var han treige som jobba i kiosken da vi kom og skulle handle 10-øres smågodt for 3,50..

Nå sitter jeg her da… 3 uker er gått siden jeg lugget innpå 2 grill og en burger på sommeravslutningen på jobb før kjøretur hjem og shortsen ble hivd på før alt det jeg ikke har rukket å gjøre før ferien skulle gjøres nå. Mye er og gjort her i huset men det får jeg komme innpå en annen gang…men oppussing har det blitt. Nåvel, jeg synes det bare er et par dager siden nevnte grill og burger men vet jo at det ikke er tilfelle. Mandag er det vanlig arbeidsdag igjen…

Da er det opp før fugla fiser om morgenen. Strekke på seg så det knaker i alt fra øreflipper, innom to stk Wasa-wannabereklame-knær til ankler som knatrer mer enn en en AK-47 på halvautomat. Sukater store som klinkekuler må gnukkes ut 3 ganger på vei til jobb i tillegg til at en tosidig lumbago må stretches 4 ganger på samme strekning. Det fine med de første dagene på jobb er jo at du våkner egentlig ikke før til lunchtid…og da er det jo…lunch..og så må det døses litt igjen…før det skal kjøres hjem igjen..

Det virkelig store plusset med at fellesferien er over er jo at da starter hockeytreninger opp igjen…eller vi må vente til ca 15 august i år pga renovering i hallen… Jeg gleder meg som en liten unge hvert eneste år til oppstarten… Det har jeg gjort siden jeg var 9 år…og snart blir jeg 45..

Jaja… Vel overstått sommer alle sammen 🙂

Blir jeg ikke sponsa nå…..

…så blir jeg det aldri!!!!

#ølfies #Heineken #ikkenolettølnei

Heineken i solnedgang !!

Anders Behring Breivik studere?

Ikke faen om han skal…

Det står altså å lese i dagsavisene at norgeshistoriens største brødgjøk og komplette toskeskalle skal tilbys studieplass ved universitetet i Oslo for å studere statsvitenskap..

Sorry Norge… Jeg gir faen i at sånn og sånn er det i Norge. Mine skattepenger, eller deler av de, skal altså ikke gå til å finansiere studiene til en massemorder som i mine øyne aldri skal se dagens lys igjen. Ikke en eneste krone vil jeg bidra med for at denne lavpanne-arisk-hjernecelle-handicappa tosken fra Oslo vest skal få se noe annet enn en betongvegg resten av livet..

Sånn er det bare… !!!

MEN: for kveruleringens skyld.. Alle som vil studere i Norge må jo betale for seg. Studieavgifter og bøker osv. Det må jo være sånn at pappskallen ABB må betale erstatning til alle de pårørende til de han slaktet på øya og i eksplosjonen samt erstatte en hel bygning i Oslo før han får lov å bruke penger på det han har lyst til… Så når han, selveste mannen med tilnærmet null hjerneaktivitet, har betalt tilbake godt over 150-200 millioner kroner SÅ kan han få begynne å tenke (hvis han kan tenke) på å bruke pengene sine på å studere…

Men å bruke skattepenger på at ABB skal få studere… Sorry for my lingo ass, men : Ikke faen…

Ps! Jeg oppfordrer alle studenter på samme studie, om kokkosskallen er med, å boikotte studiet…

Sålenge du ikke kjører ned din egen unge…

Så er alt greit?

Hva er det med folk som ikke klarer å respektere fartsgrensa i boligområder? Jada, jeg vet, vi skal alltid respektere fartsgrensa…men det er forskjell på å rase gjennom et boligområde i 50-60 kmt/t der grensa er 30 imot det å kjøre i 100 på en 80 km/t veg…for der fyker det hvertfall ikke unger på kryss og tvers rundt omkring.

Er de 5 sekundene du sparer verdt å drepe et barn for?

Jeg bor i et boligområde der det er 30 km/t over alt men det er spesielt 2 steder man glemmer at det er en grense å forholde seg til.

Gata foran vårt hus er litt for rett og fin og dermed kjøres det for fort. Det rare er at de som bor i enden av gata snegler seg ut av “sitt område” for deretter å gasse på bortover vegen. Hvorfor? Er det greit å kjøre over en unge sålenge det ikke er din egen unge?

Det andre området, som er det værste, er hovedvegen inn og ut av området. De første 200 meterne har 3 fartsdumper før et kryss der ene vegen går til “vår” slette og den andre vegen går til en barnehage i enden av nok et boligområde. Standard prosedyre er her at de som skal til barnehagen kjører forsiktig de første 200 meterne for ikke å ødelegge bilen over dumpene for deretter å gasse på til barnehagen. Hvorfor? Er det verdt å drepe noens barn for å få hentet ditt eget 4 sekunder tidligere?

Jeg oppfordrer sterkt å enten dra hjemmefra litt tidligere eller godta å komme de få sekundene senere frem..

Så til slutt en beskjed til bilister, buss-sjåfører og spesielt håndverkere av alle slag som ferdes på Tolpinrud (og sikkert alle andre boligområder) :

Barn på beina, sykkel, sparkesykkel, tråbil, etc, KAN IKKE høyreregler og vikepliktsregler. Kjør forsiktig og vær oppmerksom!

Ingen sparte sekunder er verdt et menneskeliv..!!!!

#trafikk #barn #bil #bildrap #fart fartsgrense

Hvor sterkt er et topplag uten bredden?

Kan de i det hele tatt overleve?

Det finnes atskillige topplag i Norge. De fleste av oss tenker vel sånn sett mest på fotball, håndball, ishockey, basket, volleyball, bandy osv.. Men det er jo topplag i andre idretter og her til lands. Felles for de alle, bortsett fra de med rike onkler og suksess i feks champions league er at mye av den daglige sportslige driften handler om økonomi og det å få klubben til å gå rundt.

Det er jo da i forbindelse med dette at man rett og slett bør, i mine øyne, stille seg spørsmålet. Kan toppen i klubben overleve uten bredden og satsing på bredden? Mitt svar er krystallklart: Nei, det kan de ikke. Men litt forklaring må til.

Topplagets inntekter er sponsor + inngangsbilletter + bidrag fra feks tv. sånn i grove trekk hvertfall. Klubbens inntekter er medlemskontigenter fra aktive og passive medlemmer samt treningsavgifter, som jo er den store cash-inntektsmassen i en klubb. Topplag og klubb har og kioskinntekter selvfølgelig. Men; Det er en uvurderlig “inntekt” topplaget spesielt er avhengig av….det er den frivillige innsatsen. Den tiden medlemsmassen legger ned for at topplaget skal få avviklet sine kamper for eksempel.

Hva skjer så om styret i en klubb blir for toppfiksert og “glemmer” bredden? Jo, enkelt sagt så dør topplaget ut etter hvert. Om bredden i en klubb mister troen på toppen, mister tilliten til toppen, mister ønsket om en topp, ja rett og slett gir litt opp på grunnlag av hvordan de blir behandlet…ja da er det på vei til å stoppe.

Så: om klubb glemmer å satse på bredden og egne unge talenter…da er man som klubb på gale veier i mine øyne. Det må finnes en rød tråd. Det må finnes en plan. Det må finnes og skaffes til veie ressurser…og de må brukes riktig….på topp OG bredde. Det må finnes en gulrot i enden som lokale talenter oppfatter som mulig å nå. For; Hvis de lokale talentene gir opp på grunn av klubbpolitikk…hva skjer da med alle de folka som skal være frivillige arbeidere for toppen i en klubb…? Jo, de blir borte…enkelt og greit..

For meg, som jo synes ishockey er bittelitt interessant, så ville det jo vært fantastisk å få en Røkke eller lignende inn i hockeyen her for å få en DNB Arena i Hønefoss…men viktigst av alt ville ressurser til utvikling på bredde være.

En bitteliten hverdagsglede…

Skulle ønske jeg selv opplevde den..

Det er ikke så mye som skal til for å glede andre mennesker. Det kan innimellom være nok at du smiler og sier hei til et totalt ukjent menneske på gaten eller kjøpesenteret. Andre ganger kan det være så enkelt som at du holder opp en dør for noen du ikke kjenner. Vi leser og hører om “det vannvittige som skjedde på butikken da en dame i køen betalte resten av hva en gamling ikke hadde råd til”… Burde sånt være en sensasjon? Ikke i mine øyne…

Jeg gjør ofte noe jeg ikke selv har opplevd tilbake enda… Jeg skulle ønske jeg fikk oppleve det selv snart…ikke fordi det egentlig er så viktig…men rett og slett fordi det ville gi meg troen tilbake på at vi er stort sett greie folk her oppe i nord..

Hva er det så jeg snakker om?

Når jeg parkerer på en betalingsplass og jeg har betalt for mye slik at det er tid igjen (mer enn 15min) på lappen så spør jeg alltid folk i nærheten om de vil ha den for å slippe å betale selv…hvis du bare skal et ærend feks. Jeg ser overraskelsen og gleden i øynene til de som mottar billetten. Jeg ser at de blir oppriktig glade. Jeg håper sånn sett de har blitt smittet…så kanskje opplever jeg dette selv en dag..

Hva var så meningen med dette innlegget.. Hmm… Kanskje bare en oppfordring om å spre litt mer hverdagsglede….smil mer til ukjente…behandle folk som du selv ønsker bli behandlet….

Ja og gi bort parkeringsbilletten hvis det er tid igjen…

#glede #hverdagsglede

Farvel…

Nå er du ikke hos meg lenger…

Vi fikk nesten 20 år sammen…

Du sviktet aldri…

I 97 sang du “vil ha dej” av Drømhus så hele parkeringen snudde seg…

Du var trofast…

Aldri noe vondt i deg…

Det knirket desverre litt i deg på dine eldre dager..

Leddene dine lagde mer og mer lyd da du tro til…

Men det var aldri vanskelig å få deg igang…

Det var aldri vanskelig å dra noe sted med deg…

Nå har du forlatt meg..

Jeg håper du har det bra…

Farvel..

Toyota Corolla.. “The hockeymobil”..!!

1997-2015..

Kos deg videre der du er…

Nåtiden informerer fortiden…

Hva har egentlig skjedd?

Hvordan ville han her:

Eller tilogmed han her:

Reagere på hva han her:

Kan fortelle om hva som har skjedd her i verden…men mest lokalt da selvfølgelig.. Nyheten om kone, to barn, 3 katter, 3 hester, hus og 2 biler ville kanskje synke inn relativt lett sånn etter hvert. Nyheten om at joda, du fikk ordna deg moped og førerkort og bil ville vel bare bli mottatt med glede. Nyheten om hvilken vei utdannelsen og retning jobb tok ville vel medført både fliring og knegging…men hånlatteren ville vel ikke komme før blogging kom på bordet til disse to yngre utgavene som var kjent for store marger og en og annen tegning inni stilen for å klare 3 A4 sider…

Nyheter om 9/11 og ABB ville fått hoderystende mottak så som nyheten fra Tunisia og alle andre steder der komplette idioter får fritt utfall og ikke oppdages før det er for sent.

Når så gammel’n skulle informere om hva som har skjedd i lokalmiljøet siden henholdsvis 1986 og 1989 så ville det vel skje omtrent som følger:

– du har gitt deg med apparat-turn! “Ok”

– du gifter deg med den reima! “NICE”!

– du får to sønner! “Excellent”

– du har gitt deg med tennis! “Å, ok”

– bestekompisen din døde i en motorsykkelulykke! “Faen”

– du har gitt deg med fotball og! “Ok”

– det er 10 ganger så mye kø i Hønefoss nå! “Såpass”

– det har ikke kommet noen ny storskole! “Det regnet jeg med”

– de legger ned småskolene! “Hæ, hvorfor”

– folka fra Haugsbygd var ikke så snobbete som vi trodde! “Du verden”

– det er ikke tatt et spadetak på bergensbanens forkortelse! “Tenkte jeg det ikke”..

– du har begynt å spille golf! “Hahahahahaha”

– snackbaren i Dalsbråten er stengt! “Helvete”

– du har ikke hatt bruk for nynorsk eller rettslære en eneste gang siden skolen! “Jeg visste det”

– nå er det noe som heter mobiltelefon, internet og epost! “Tøft”

– nå koster halvliteren over 70 kroner på puben! “Hvaaa????”

– Scjongslunden-badet er stengt. Kommunen ville ikke vedlikeholde og drifte! “Fy faen, skammelig”

– du har blitt en kløpper på å lage hjemmelaget pizza! “Du verden”

– moren din er like hjelpsom som alltid, men har vært litt mye på Ullevål delelager! “Hehe..og uff”

– mormor døde tidlig på 90-tallet! “Æsj….”

– HBK er bedre enn Jevnaker i fotball! “Hva?”

– du kan fortsatt ikke en dritt om bil! “Bombe”

– “soppen” er revet! “Nei og nei og nei”

– Frankenstein er borte! “Nei og nei”

– Militærleirene er forlatt! “Nei og nei”

Men…..

– Du spiller fortsatt hockey! “Ja var det noe tvil om det da?”