Orgelflygelpiano !!!

Vil du ha?

På dette herlige orgelflygelpianoet har jeg fremført mang en trall. Rundt vårt kjære orgelflygelpiano har familien samlet seg hver eneste jul, nyttår, påskeaften, halloween, morsdag, bursdag, farsdag og hver søndag klokka 17 før middag for andaktssanger etterfulgt av en liten strofe fra Bohemian Rapsody…

Vi har nå altså bestemt oss for å la en annen familie få gleden av dette familiesamlende orgelflygelpianoet slik at sangen og musikkens glede kan bringes videre rundt dette faboløse instrument siden vi i denne familie har gått til innkjøp av et sett blokkfløyter i flotteste mahogny i gylne fine brune blanke farger.

Vi ser selvfølgelig gleden i å senere treffe den familien som tar over orgelflygelpianoet til herlige duetter og reneste storbandmusikkstunder med kanonutgaver av An der schonen blaue donau, Nøtteknekkeren, Bro bro brille, Sild i dill samt julekveldsvisa i trestemt moll og en anelse dur…

Gi lyd og dette orgelflygelpianoet kan bli ditt… Det er bare og hente akkurat når du vil.

Deilig er jorden i høy-oktav med samba-dur må jo bare oppleves..

Orgelflygelpiano… Du må jo bare ha det..!!!

Ishockey – regler og annet snacks !

Nå rett før vi er igang igjen..

Det er jo selvfølgelig bare hyggelig å stå på tribunen på kamp og være et semi-orakel på regler for de som måtte lure på noe, men jeg tenkte jo at det måtte jo være mer hyggelig for så mange som mulig å vite mest mulig av det som er basic selv slik at det kun blir de litt snodige avgjørelsene som må forklares.. Nå hender det jo selvsagt av vi alle synes det ser ut som dommertrioen har røyka sokka fra forrige match på rundgang i garderoben før kampstart og av den grunn ser ut til å bare ta snodige avgjørelser…men nå skal det først og fremst handle om de vanligste ting og regler med hensyn til hockeyen…

LAGET: Stort sett stiller et lag på kamp med 2 målvakter og 18 utespillere. På isen til enhver tid er det 1 målvakt og 5 utespillere hvis det da ikke er noen utvist selvsagt. (Man kan og ta ut målvakt og spille med en ekstra utespiller hvis man ønsker det). Utespillerne deles opp i backer og angripere. 2 backer og 3 angripere danner en femmer. De 3 angriperne kalles en rekke. Så laget består da som oftest av 2 målvakter, 3 backpar og 4 rekker.

BANEN: Banen deles i tre nesten like deler av 2 blålinjer. Offensiv sone, midtsone og defensiv sone. En rød linje deler banen i 2 like deler. Blålinjene har sin hovedmisjon i forbindelse med offside mens rødlinjen har sin misjon i forbindelse med icing og mål-dropp.

OFFSIDE: For å kunne gå inn i angrepssonen så må pucken være den første av de 5 på angripende lag som krysser den blå linjen. Du kan altså ikke krysse den blå linjen før pucken, da dømmes offside og pucken droppes rett utenfor blå linje. Hvis du i tillegg står inne i offensiv sone og får pucken spilt til deg så vil det idømmes vilje-offside og puck trekkes helt ned i defensiv sone for dropp. Det går altså ikke an å luse nede ved målvakt og rope hit-a, hit-a… Det er også noe som heter “offside i målgården” (ikke Oscar i målgården som mange tror) som er så enkelt som at du som angriper ikke kan stå inne i den blå halvsirkelen foran mål og vente på puck…det blir akkurat som å stå innenfor den blå offside-linjen.

ICING: Hvis jeg står på min banehalvdel, altså på min side av den røde linjen, og spiller puck over den tynne røde linjen som går tvers igjennom målgården så idømmes icing, en straff for defensivt spill som medfører dropp helt nede i egen defensiv sone. Nå er det sånn at fra U16 og oppover dømmes det med hybrid-icing som rett og slett betyr at det ikke skal blåses med en gang men heller se hvem av angriper/forsvarer som først krysser en tenkt linje på tvers av banen gjennom droppepunktene inne i sonen. Er angriper først så blåses det ikke, er forsvarer først så blåses det.

DOMMERTRIO: Trioen består av hoveddommer og assistentdommere. Hoveddommer dømmer kun mål og utvisninger mens assistentdommere (eller linjedommere da) de sørger for å dømme icinger og offsider osv. Det nytter altså ikke å sutre på hoveddommer pga icinger osv.. Nå synes jeg uansett jeg da at publikum og spillere får konse om eget lag og motstandere og ikke bruke energi på dommertrioen. Hadde jeg vært manager på topplag hadde jeg innført bot, løkspising, knoke samt nakendusjing med Ottargruppa hver gang man pådro seg straff for sutring på dommer.

UTVISNINGER: Du kan bli utvist for alt mulig rart. Enkelt sagt så skal hockeykølla brukes til å daske til pucken med…all annen bruk fører lett til 2 eller flere minutter utvist. Skaff deg skjema selv for alle dommertegnene og spør sidemann når det idømmes større straffer.

KAFFE: Svart gugge som skal nytes før kamp og i hver pause.

VAFFEL: Snodig utseende “bakst” som smaker fortreffelig på hockeykamp.

PØLSE: Lang tynn kjøtt-ting som severes i lompe eller brød eller begge deler eller tilogmed i vaffel (gærninger)… Duger godt som lørdags/søndags-vente-middag.

NEGLESPRETT: Nesten utdødd men kan fortsatt oppleves i Tønsberg ishall samt utendørs ved is-skraping..

Da skulle det meste være dekket sånn ca 6 uker før seriestart i 1 div der Ringerike Panthers nok en gang skal kjempe om poeng og spalteplass i lokalavisen.

Jeg lover fyldige og ikkefyldige “reportasjer” som et supplement til de profesjonelle sensasjonsjagerne…

Nedtellingen har begynt..!

#ishockey #hockey #Panthers

Fellesferien er slutt…

3 pre-glorifiserte uker er over..

Ventingen begynner allerede dag 2 på jobb etter påskeferien. Ventingen på de himmelske 3 uker med ferie. Selvfølgelig er det ikke likt som da man var barn da man kom hjem, slang sekken inn i en krok, heiv på seg shorts og så seg ikke tilbake på 8 uker. Det spilte ingen rolle om det regnet eller var sol. Vi var ute og lekte og fant på ting. Vi satt ikke surmulne ved hver vår pc og “bitcha” over at det lagget…eneste laggingen vi opplevde var jo når det var han treige som jobba i kiosken da vi kom og skulle handle 10-øres smågodt for 3,50..

Nå sitter jeg her da… 3 uker er gått siden jeg lugget innpå 2 grill og en burger på sommeravslutningen på jobb før kjøretur hjem og shortsen ble hivd på før alt det jeg ikke har rukket å gjøre før ferien skulle gjøres nå. Mye er og gjort her i huset men det får jeg komme innpå en annen gang…men oppussing har det blitt. Nåvel, jeg synes det bare er et par dager siden nevnte grill og burger men vet jo at det ikke er tilfelle. Mandag er det vanlig arbeidsdag igjen…

Da er det opp før fugla fiser om morgenen. Strekke på seg så det knaker i alt fra øreflipper, innom to stk Wasa-wannabereklame-knær til ankler som knatrer mer enn en en AK-47 på halvautomat. Sukater store som klinkekuler må gnukkes ut 3 ganger på vei til jobb i tillegg til at en tosidig lumbago må stretches 4 ganger på samme strekning. Det fine med de første dagene på jobb er jo at du våkner egentlig ikke før til lunchtid…og da er det jo…lunch..og så må det døses litt igjen…før det skal kjøres hjem igjen..

Det virkelig store plusset med at fellesferien er over er jo at da starter hockeytreninger opp igjen…eller vi må vente til ca 15 august i år pga renovering i hallen… Jeg gleder meg som en liten unge hvert eneste år til oppstarten… Det har jeg gjort siden jeg var 9 år…og snart blir jeg 45..

Jaja… Vel overstått sommer alle sammen 🙂

Anders Behring Breivik studere?

Ikke faen om han skal…

Det står altså å lese i dagsavisene at norgeshistoriens største brødgjøk og komplette toskeskalle skal tilbys studieplass ved universitetet i Oslo for å studere statsvitenskap..

Sorry Norge… Jeg gir faen i at sånn og sånn er det i Norge. Mine skattepenger, eller deler av de, skal altså ikke gå til å finansiere studiene til en massemorder som i mine øyne aldri skal se dagens lys igjen. Ikke en eneste krone vil jeg bidra med for at denne lavpanne-arisk-hjernecelle-handicappa tosken fra Oslo vest skal få se noe annet enn en betongvegg resten av livet..

Sånn er det bare… !!!

MEN: for kveruleringens skyld.. Alle som vil studere i Norge må jo betale for seg. Studieavgifter og bøker osv. Det må jo være sånn at pappskallen ABB må betale erstatning til alle de pårørende til de han slaktet på øya og i eksplosjonen samt erstatte en hel bygning i Oslo før han får lov å bruke penger på det han har lyst til… Så når han, selveste mannen med tilnærmet null hjerneaktivitet, har betalt tilbake godt over 150-200 millioner kroner SÅ kan han få begynne å tenke (hvis han kan tenke) på å bruke pengene sine på å studere…

Men å bruke skattepenger på at ABB skal få studere… Sorry for my lingo ass, men : Ikke faen…

Ps! Jeg oppfordrer alle studenter på samme studie, om kokkosskallen er med, å boikotte studiet…

En perle på Ringerike !!

Kistefoss-museet.

Et godt støkke bortover….så litt mer oppover enn bortover…før du kjører til siden bortover…og så kjører du nedover igjen i en litt oppned versjon av Flåklypaveien så kommer du til en kjent perle for mange og en ukjent perle for kanskje fler rett utenfor Hønefoss by… Kistefoss-museet.

Her er skulpturer, salgsboder, opplevelser, lekeplass og klatreløype for barn samt en veldig fin kafe med uteservering.

Bildet over her viser inngangen fra Åsbygdasiden der en smultring står på høykant ute i dam-anlegget.. Deretter kommer perlene på en snor…

En bamse, relativt stor…og om du synes han har et litt stramt uttrykk i ansiktet så er ikke det så rart…

Han har jo ei dame uten bukse på stikkende rett ut av rassen…

Så kom ei dame som hadde glemt å ta på seg klær, armer og hue…

Et par fine bygninger på veien…

En vannskulptur med en kul virvelstrøm inni som skaper ett innvendig spyd..

Lekende hest… Badeballen var ikke å se da….

Dette skiltet er faktisk en skulptur…

En sand-blekksprut faktisk…

Det var mye mer å se og oppleve..men ærlig talt, reis dit sjæl da vel…støtt opp om kulturtilbudene før lokalpolitikerne legger det ned fordi de trenger mer møtegodtgjørelse…

Kistefoss… Litt bortover, oppover, bortover og nedover…!!

#kultur #tilbud #opplevelser #kunst

Sålenge du ikke kjører ned din egen unge…

Så er alt greit?

Hva er det med folk som ikke klarer å respektere fartsgrensa i boligområder? Jada, jeg vet, vi skal alltid respektere fartsgrensa…men det er forskjell på å rase gjennom et boligområde i 50-60 kmt/t der grensa er 30 imot det å kjøre i 100 på en 80 km/t veg…for der fyker det hvertfall ikke unger på kryss og tvers rundt omkring.

Er de 5 sekundene du sparer verdt å drepe et barn for?

Jeg bor i et boligområde der det er 30 km/t over alt men det er spesielt 2 steder man glemmer at det er en grense å forholde seg til.

Gata foran vårt hus er litt for rett og fin og dermed kjøres det for fort. Det rare er at de som bor i enden av gata snegler seg ut av “sitt område” for deretter å gasse på bortover vegen. Hvorfor? Er det greit å kjøre over en unge sålenge det ikke er din egen unge?

Det andre området, som er det værste, er hovedvegen inn og ut av området. De første 200 meterne har 3 fartsdumper før et kryss der ene vegen går til “vår” slette og den andre vegen går til en barnehage i enden av nok et boligområde. Standard prosedyre er her at de som skal til barnehagen kjører forsiktig de første 200 meterne for ikke å ødelegge bilen over dumpene for deretter å gasse på til barnehagen. Hvorfor? Er det verdt å drepe noens barn for å få hentet ditt eget 4 sekunder tidligere?

Jeg oppfordrer sterkt å enten dra hjemmefra litt tidligere eller godta å komme de få sekundene senere frem..

Så til slutt en beskjed til bilister, buss-sjåfører og spesielt håndverkere av alle slag som ferdes på Tolpinrud (og sikkert alle andre boligområder) :

Barn på beina, sykkel, sparkesykkel, tråbil, etc, KAN IKKE høyreregler og vikepliktsregler. Kjør forsiktig og vær oppmerksom!

Ingen sparte sekunder er verdt et menneskeliv..!!!!

#trafikk #barn #bil #bildrap #fart fartsgrense

Hvor sterkt er et topplag uten bredden?

Kan de i det hele tatt overleve?

Det finnes atskillige topplag i Norge. De fleste av oss tenker vel sånn sett mest på fotball, håndball, ishockey, basket, volleyball, bandy osv.. Men det er jo topplag i andre idretter og her til lands. Felles for de alle, bortsett fra de med rike onkler og suksess i feks champions league er at mye av den daglige sportslige driften handler om økonomi og det å få klubben til å gå rundt.

Det er jo da i forbindelse med dette at man rett og slett bør, i mine øyne, stille seg spørsmålet. Kan toppen i klubben overleve uten bredden og satsing på bredden? Mitt svar er krystallklart: Nei, det kan de ikke. Men litt forklaring må til.

Topplagets inntekter er sponsor + inngangsbilletter + bidrag fra feks tv. sånn i grove trekk hvertfall. Klubbens inntekter er medlemskontigenter fra aktive og passive medlemmer samt treningsavgifter, som jo er den store cash-inntektsmassen i en klubb. Topplag og klubb har og kioskinntekter selvfølgelig. Men; Det er en uvurderlig “inntekt” topplaget spesielt er avhengig av….det er den frivillige innsatsen. Den tiden medlemsmassen legger ned for at topplaget skal få avviklet sine kamper for eksempel.

Hva skjer så om styret i en klubb blir for toppfiksert og “glemmer” bredden? Jo, enkelt sagt så dør topplaget ut etter hvert. Om bredden i en klubb mister troen på toppen, mister tilliten til toppen, mister ønsket om en topp, ja rett og slett gir litt opp på grunnlag av hvordan de blir behandlet…ja da er det på vei til å stoppe.

Så: om klubb glemmer å satse på bredden og egne unge talenter…da er man som klubb på gale veier i mine øyne. Det må finnes en rød tråd. Det må finnes en plan. Det må finnes og skaffes til veie ressurser…og de må brukes riktig….på topp OG bredde. Det må finnes en gulrot i enden som lokale talenter oppfatter som mulig å nå. For; Hvis de lokale talentene gir opp på grunn av klubbpolitikk…hva skjer da med alle de folka som skal være frivillige arbeidere for toppen i en klubb…? Jo, de blir borte…enkelt og greit..

For meg, som jo synes ishockey er bittelitt interessant, så ville det jo vært fantastisk å få en Røkke eller lignende inn i hockeyen her for å få en DNB Arena i Hønefoss…men viktigst av alt ville ressurser til utvikling på bredde være.

En bitteliten hverdagsglede…

Skulle ønske jeg selv opplevde den..

Det er ikke så mye som skal til for å glede andre mennesker. Det kan innimellom være nok at du smiler og sier hei til et totalt ukjent menneske på gaten eller kjøpesenteret. Andre ganger kan det være så enkelt som at du holder opp en dør for noen du ikke kjenner. Vi leser og hører om “det vannvittige som skjedde på butikken da en dame i køen betalte resten av hva en gamling ikke hadde råd til”… Burde sånt være en sensasjon? Ikke i mine øyne…

Jeg gjør ofte noe jeg ikke selv har opplevd tilbake enda… Jeg skulle ønske jeg fikk oppleve det selv snart…ikke fordi det egentlig er så viktig…men rett og slett fordi det ville gi meg troen tilbake på at vi er stort sett greie folk her oppe i nord..

Hva er det så jeg snakker om?

Når jeg parkerer på en betalingsplass og jeg har betalt for mye slik at det er tid igjen (mer enn 15min) på lappen så spør jeg alltid folk i nærheten om de vil ha den for å slippe å betale selv…hvis du bare skal et ærend feks. Jeg ser overraskelsen og gleden i øynene til de som mottar billetten. Jeg ser at de blir oppriktig glade. Jeg håper sånn sett de har blitt smittet…så kanskje opplever jeg dette selv en dag..

Hva var så meningen med dette innlegget.. Hmm… Kanskje bare en oppfordring om å spre litt mer hverdagsglede….smil mer til ukjente…behandle folk som du selv ønsker bli behandlet….

Ja og gi bort parkeringsbilletten hvis det er tid igjen…

#glede #hverdagsglede

Farvel…

Nå er du ikke hos meg lenger…

Vi fikk nesten 20 år sammen…

Du sviktet aldri…

I 97 sang du “vil ha dej” av Drømhus så hele parkeringen snudde seg…

Du var trofast…

Aldri noe vondt i deg…

Det knirket desverre litt i deg på dine eldre dager..

Leddene dine lagde mer og mer lyd da du tro til…

Men det var aldri vanskelig å få deg igang…

Det var aldri vanskelig å dra noe sted med deg…

Nå har du forlatt meg..

Jeg håper du har det bra…

Farvel..

Toyota Corolla.. “The hockeymobil”..!!

1997-2015..

Kos deg videre der du er…