Sorry HBK.. Men dere failet for flere år siden..

Mye er sagt om HBK i det siste i aviser og på nett. Det snakkes om videre nedrykk og konkursspøkelse som lusker i skyggen. Det snakkes om kostnadskutt og lønnskutt, satningskutt og oppsigelser, omorganisering og alt det flotte som følger med en bedrift i nedgangstider… Alt dette snakkes det om på bakgrunn av hvordan tingenes tilstand er nå samt hvordan klubben har gjort det de siste par år..samt selvfølgelig hvor de har feilet i den samme tiden. Dette er greit nok det, det må gjøres når det nå engang ser ut som det gjør på stadion og i regnskapet.

Jeg har dog en påstand…

HBK failet og begynte å grave sin egen grav da de første gang rykket opp i tippeligaen..enkelt og greit..

Hvorfor sier jeg det? Jo fordi HBK gjorde i mine øyne generaltabben over alle generaltabber.. De pælmet ut nær sagt alle de spillerne som hadde sliti i årevis for klubben i sitt hjerte og henta inn “fotball-nomade-horer” som skulle berge plassen for de høye herrer. Det klarte de jo ikke..og i prosessen slutta de lokale spillerne å tro på noe plass på laget eller i troppen.. Vel, nomadene berget ikke plassen..de løp rundt på kunstgresset og var mer opptatt av sveisen sin og å få minst mulig svetteringer under armene på tross av den alltid oppofrende Frode Laftons påjag etter innsats.

De siste årene har HBK vært mer eller mindre prisgitt innsatsen til penge-spillere uten hjerte for annet enn lommebok, hårvoks, clean shave og et særs dårlig ønske om å ofre annet enn tid til trening og kamp. Borte er vinnerviljen til Frode. Borte er ofringen til en lokal spiller for en lokal klubb. Borte er gløden. Borte er innsatsen.

Helt ærlig HBK-spillere… Det må jo hvertfall se ut som dere gidder…som dere vil…som om det betyr noe.. Sorry for kraftuttrykket som kommer nå altså: Men vi ofrer faen meg mer som oldboys-ishockeyspillere enn dere gjør som betalte fotballspillere…!!!!

Til alle som måtte lese dette: HBK kunne sparket trener og hele apparatet og ansatt Ferguson… Hadde ikke hjulpet en dritt.. Det er spillerne som må gjøre jobben.. Løpe løpe løpe, ofre, ha vilje, ha gnist, ha glede, ha ønske om å skape noe sammen med klubb, ledelse, frivillige samt tilskuerne. Men da må de drite i penga og gjøre det for gleden først og fremst.

Så hva synes jeg.. Berg det som kan berges. Begynn på nytt. Bli kvitt fotball-nomade-penge-horene.. Fyll opp lag og tropp med de som virkelig vil dette!!!

Det rådet går egentlig til alle klubber…i alle idretter.. Det går på rævva tilslutt om du ikke tar vare på de lokale talentene.

Kom igjen a Kongen…

Bruk makta di litt…!!!!

Ærlig talt…Jordbærmus….

Nå begynner det å bli nok svulstige mennesker i friluft i dette landet Kongen så nå synes jeg det er på tide at du begynner å ikke bare drikke kaffe med regjeringen hver fredag men og at du begynner å “konge” litt i ledige stunder.. Du har jo masse plass og ledige mørke rom på Akershus festning for eksempel..

I de senere årene så har vi jo måttet både se, høre og lese om svigersønnen din for å nevne en av den såkalte “nye vinen” av kunstnere…samt at datteren din har ramla rundt i universet med sine egne livsteorier og syn på det meste.. Dette har jo på en måte vært til å tolerere…det var tilogmed til å leve med da svigersønn og fotografen hadde eget tv-program…men nå.. Nå har begeret tippa over..

Nå har altså champagne- og rompeentusiasten over noen med filmen Dis på samvittigheten gitt ut en erotisk roman med så mye metaforer for det ene og andre i seg at språkrådet har proklamert at de er aldeles tomme for svulmende metaforer og har stengt dørene for sommeren.

Nå Kongen…nå er det rett og slett på tide å sette kongefoten ned og konge skikkelig noen dager for å renske opp i dette vissvasset av oppkomlinger som skal brøyte seg frem med rompa først..

Vet ikke om det er noe fangehull på slottet eller på Akershus jeg…og er det ikke så synes jeg du skal hyre noen til å lage det Kongen…men ikke bruk Statsbygg da…det blir for dyrt…

Orgelflygelpiano !!!

Vil du ha?

På dette herlige orgelflygelpianoet har jeg fremført mang en trall. Rundt vårt kjære orgelflygelpiano har familien samlet seg hver eneste jul, nyttår, påskeaften, halloween, morsdag, bursdag, farsdag og hver søndag klokka 17 før middag for andaktssanger etterfulgt av en liten strofe fra Bohemian Rapsody…

Vi har nå altså bestemt oss for å la en annen familie få gleden av dette familiesamlende orgelflygelpianoet slik at sangen og musikkens glede kan bringes videre rundt dette faboløse instrument siden vi i denne familie har gått til innkjøp av et sett blokkfløyter i flotteste mahogny i gylne fine brune blanke farger.

Vi ser selvfølgelig gleden i å senere treffe den familien som tar over orgelflygelpianoet til herlige duetter og reneste storbandmusikkstunder med kanonutgaver av An der schonen blaue donau, Nøtteknekkeren, Bro bro brille, Sild i dill samt julekveldsvisa i trestemt moll og en anelse dur…

Gi lyd og dette orgelflygelpianoet kan bli ditt… Det er bare og hente akkurat når du vil.

Deilig er jorden i høy-oktav med samba-dur må jo bare oppleves..

Orgelflygelpiano… Du må jo bare ha det..!!!

Ishockey – regler og annet snacks !

Nå rett før vi er igang igjen..

Det er jo selvfølgelig bare hyggelig å stå på tribunen på kamp og være et semi-orakel på regler for de som måtte lure på noe, men jeg tenkte jo at det måtte jo være mer hyggelig for så mange som mulig å vite mest mulig av det som er basic selv slik at det kun blir de litt snodige avgjørelsene som må forklares.. Nå hender det jo selvsagt av vi alle synes det ser ut som dommertrioen har røyka sokka fra forrige match på rundgang i garderoben før kampstart og av den grunn ser ut til å bare ta snodige avgjørelser…men nå skal det først og fremst handle om de vanligste ting og regler med hensyn til hockeyen…

LAGET: Stort sett stiller et lag på kamp med 2 målvakter og 18 utespillere. På isen til enhver tid er det 1 målvakt og 5 utespillere hvis det da ikke er noen utvist selvsagt. (Man kan og ta ut målvakt og spille med en ekstra utespiller hvis man ønsker det). Utespillerne deles opp i backer og angripere. 2 backer og 3 angripere danner en femmer. De 3 angriperne kalles en rekke. Så laget består da som oftest av 2 målvakter, 3 backpar og 4 rekker.

BANEN: Banen deles i tre nesten like deler av 2 blålinjer. Offensiv sone, midtsone og defensiv sone. En rød linje deler banen i 2 like deler. Blålinjene har sin hovedmisjon i forbindelse med offside mens rødlinjen har sin misjon i forbindelse med icing og mål-dropp.

OFFSIDE: For å kunne gå inn i angrepssonen så må pucken være den første av de 5 på angripende lag som krysser den blå linjen. Du kan altså ikke krysse den blå linjen før pucken, da dømmes offside og pucken droppes rett utenfor blå linje. Hvis du i tillegg står inne i offensiv sone og får pucken spilt til deg så vil det idømmes vilje-offside og puck trekkes helt ned i defensiv sone for dropp. Det går altså ikke an å luse nede ved målvakt og rope hit-a, hit-a… Det er også noe som heter “offside i målgården” (ikke Oscar i målgården som mange tror) som er så enkelt som at du som angriper ikke kan stå inne i den blå halvsirkelen foran mål og vente på puck…det blir akkurat som å stå innenfor den blå offside-linjen.

ICING: Hvis jeg står på min banehalvdel, altså på min side av den røde linjen, og spiller puck over den tynne røde linjen som går tvers igjennom målgården så idømmes icing, en straff for defensivt spill som medfører dropp helt nede i egen defensiv sone. Nå er det sånn at fra U16 og oppover dømmes det med hybrid-icing som rett og slett betyr at det ikke skal blåses med en gang men heller se hvem av angriper/forsvarer som først krysser en tenkt linje på tvers av banen gjennom droppepunktene inne i sonen. Er angriper først så blåses det ikke, er forsvarer først så blåses det.

DOMMERTRIO: Trioen består av hoveddommer og assistentdommere. Hoveddommer dømmer kun mål og utvisninger mens assistentdommere (eller linjedommere da) de sørger for å dømme icinger og offsider osv. Det nytter altså ikke å sutre på hoveddommer pga icinger osv.. Nå synes jeg uansett jeg da at publikum og spillere får konse om eget lag og motstandere og ikke bruke energi på dommertrioen. Hadde jeg vært manager på topplag hadde jeg innført bot, løkspising, knoke samt nakendusjing med Ottargruppa hver gang man pådro seg straff for sutring på dommer.

UTVISNINGER: Du kan bli utvist for alt mulig rart. Enkelt sagt så skal hockeykølla brukes til å daske til pucken med…all annen bruk fører lett til 2 eller flere minutter utvist. Skaff deg skjema selv for alle dommertegnene og spør sidemann når det idømmes større straffer.

KAFFE: Svart gugge som skal nytes før kamp og i hver pause.

VAFFEL: Snodig utseende “bakst” som smaker fortreffelig på hockeykamp.

PØLSE: Lang tynn kjøtt-ting som severes i lompe eller brød eller begge deler eller tilogmed i vaffel (gærninger)… Duger godt som lørdags/søndags-vente-middag.

NEGLESPRETT: Nesten utdødd men kan fortsatt oppleves i Tønsberg ishall samt utendørs ved is-skraping..

Da skulle det meste være dekket sånn ca 6 uker før seriestart i 1 div der Ringerike Panthers nok en gang skal kjempe om poeng og spalteplass i lokalavisen.

Jeg lover fyldige og ikkefyldige “reportasjer” som et supplement til de profesjonelle sensasjonsjagerne…

Nedtellingen har begynt..!

#ishockey #hockey #Panthers

Fellesferien er slutt…

3 pre-glorifiserte uker er over..

Ventingen begynner allerede dag 2 på jobb etter påskeferien. Ventingen på de himmelske 3 uker med ferie. Selvfølgelig er det ikke likt som da man var barn da man kom hjem, slang sekken inn i en krok, heiv på seg shorts og så seg ikke tilbake på 8 uker. Det spilte ingen rolle om det regnet eller var sol. Vi var ute og lekte og fant på ting. Vi satt ikke surmulne ved hver vår pc og “bitcha” over at det lagget…eneste laggingen vi opplevde var jo når det var han treige som jobba i kiosken da vi kom og skulle handle 10-øres smågodt for 3,50..

Nå sitter jeg her da… 3 uker er gått siden jeg lugget innpå 2 grill og en burger på sommeravslutningen på jobb før kjøretur hjem og shortsen ble hivd på før alt det jeg ikke har rukket å gjøre før ferien skulle gjøres nå. Mye er og gjort her i huset men det får jeg komme innpå en annen gang…men oppussing har det blitt. Nåvel, jeg synes det bare er et par dager siden nevnte grill og burger men vet jo at det ikke er tilfelle. Mandag er det vanlig arbeidsdag igjen…

Da er det opp før fugla fiser om morgenen. Strekke på seg så det knaker i alt fra øreflipper, innom to stk Wasa-wannabereklame-knær til ankler som knatrer mer enn en en AK-47 på halvautomat. Sukater store som klinkekuler må gnukkes ut 3 ganger på vei til jobb i tillegg til at en tosidig lumbago må stretches 4 ganger på samme strekning. Det fine med de første dagene på jobb er jo at du våkner egentlig ikke før til lunchtid…og da er det jo…lunch..og så må det døses litt igjen…før det skal kjøres hjem igjen..

Det virkelig store plusset med at fellesferien er over er jo at da starter hockeytreninger opp igjen…eller vi må vente til ca 15 august i år pga renovering i hallen… Jeg gleder meg som en liten unge hvert eneste år til oppstarten… Det har jeg gjort siden jeg var 9 år…og snart blir jeg 45..

Jaja… Vel overstått sommer alle sammen 🙂

Pappskaller i trafikken!

I dag: Påkjøring v/akselerasjonsfelt.

Til alle brødhuer der ute!!!

Her er en veldig typisk situasjon i trafikken. Akkurat dette eksempelet er påkjøringen rett før Hamangtunellen retning Sandvika. Veien går altså i pilretningen. Inn fra høyre kommer en vei og man har et felt (A) for å komme seg opp i samme hastighet som trafikken på hovedveien har for så å gli greit og lett inn i trafikken og ikke skape kø.

Hvis du :

1) Kjører på hovedvei og ikke er med på å skape luker

2) Kjører på hovedvei og gasser opp for å hindre “glidelås”

3) Kommer fra høyre og ikke gasser opp til riktig hastighet

4) Kommer fra høyre og bare legger deg ut uten å se deg for

Da er du en pappskalle i trafikken!!

Og om du:

5) Kommer fra høyre og kjører frem til område (B), stopper, setter på blinken og skal hoppe ut i trafikken…og dermed skaper farlige situasjoner..

Da kan du dra å levere inn førerkortet ditt…

Anders Behring Breivik studere?

Ikke faen om han skal…

Det står altså å lese i dagsavisene at norgeshistoriens største brødgjøk og komplette toskeskalle skal tilbys studieplass ved universitetet i Oslo for å studere statsvitenskap..

Sorry Norge… Jeg gir faen i at sånn og sånn er det i Norge. Mine skattepenger, eller deler av de, skal altså ikke gå til å finansiere studiene til en massemorder som i mine øyne aldri skal se dagens lys igjen. Ikke en eneste krone vil jeg bidra med for at denne lavpanne-arisk-hjernecelle-handicappa tosken fra Oslo vest skal få se noe annet enn en betongvegg resten av livet..

Sånn er det bare… !!!

MEN: for kveruleringens skyld.. Alle som vil studere i Norge må jo betale for seg. Studieavgifter og bøker osv. Det må jo være sånn at pappskallen ABB må betale erstatning til alle de pårørende til de han slaktet på øya og i eksplosjonen samt erstatte en hel bygning i Oslo før han får lov å bruke penger på det han har lyst til… Så når han, selveste mannen med tilnærmet null hjerneaktivitet, har betalt tilbake godt over 150-200 millioner kroner SÅ kan han få begynne å tenke (hvis han kan tenke) på å bruke pengene sine på å studere…

Men å bruke skattepenger på at ABB skal få studere… Sorry for my lingo ass, men : Ikke faen…

Ps! Jeg oppfordrer alle studenter på samme studie, om kokkosskallen er med, å boikotte studiet…

En perle på Ringerike !!

Kistefoss-museet.

Et godt støkke bortover….så litt mer oppover enn bortover…før du kjører til siden bortover…og så kjører du nedover igjen i en litt oppned versjon av Flåklypaveien så kommer du til en kjent perle for mange og en ukjent perle for kanskje fler rett utenfor Hønefoss by… Kistefoss-museet.

Her er skulpturer, salgsboder, opplevelser, lekeplass og klatreløype for barn samt en veldig fin kafe med uteservering.

Bildet over her viser inngangen fra Åsbygdasiden der en smultring står på høykant ute i dam-anlegget.. Deretter kommer perlene på en snor…

En bamse, relativt stor…og om du synes han har et litt stramt uttrykk i ansiktet så er ikke det så rart…

Han har jo ei dame uten bukse på stikkende rett ut av rassen…

Så kom ei dame som hadde glemt å ta på seg klær, armer og hue…

Et par fine bygninger på veien…

En vannskulptur med en kul virvelstrøm inni som skaper ett innvendig spyd..

Lekende hest… Badeballen var ikke å se da….

Dette skiltet er faktisk en skulptur…

En sand-blekksprut faktisk…

Det var mye mer å se og oppleve..men ærlig talt, reis dit sjæl da vel…støtt opp om kulturtilbudene før lokalpolitikerne legger det ned fordi de trenger mer møtegodtgjørelse…

Kistefoss… Litt bortover, oppover, bortover og nedover…!!

#kultur #tilbud #opplevelser #kunst

Sålenge du ikke kjører ned din egen unge…

Så er alt greit?

Hva er det med folk som ikke klarer å respektere fartsgrensa i boligområder? Jada, jeg vet, vi skal alltid respektere fartsgrensa…men det er forskjell på å rase gjennom et boligområde i 50-60 kmt/t der grensa er 30 imot det å kjøre i 100 på en 80 km/t veg…for der fyker det hvertfall ikke unger på kryss og tvers rundt omkring.

Er de 5 sekundene du sparer verdt å drepe et barn for?

Jeg bor i et boligområde der det er 30 km/t over alt men det er spesielt 2 steder man glemmer at det er en grense å forholde seg til.

Gata foran vårt hus er litt for rett og fin og dermed kjøres det for fort. Det rare er at de som bor i enden av gata snegler seg ut av “sitt område” for deretter å gasse på bortover vegen. Hvorfor? Er det greit å kjøre over en unge sålenge det ikke er din egen unge?

Det andre området, som er det værste, er hovedvegen inn og ut av området. De første 200 meterne har 3 fartsdumper før et kryss der ene vegen går til “vår” slette og den andre vegen går til en barnehage i enden av nok et boligområde. Standard prosedyre er her at de som skal til barnehagen kjører forsiktig de første 200 meterne for ikke å ødelegge bilen over dumpene for deretter å gasse på til barnehagen. Hvorfor? Er det verdt å drepe noens barn for å få hentet ditt eget 4 sekunder tidligere?

Jeg oppfordrer sterkt å enten dra hjemmefra litt tidligere eller godta å komme de få sekundene senere frem..

Så til slutt en beskjed til bilister, buss-sjåfører og spesielt håndverkere av alle slag som ferdes på Tolpinrud (og sikkert alle andre boligområder) :

Barn på beina, sykkel, sparkesykkel, tråbil, etc, KAN IKKE høyreregler og vikepliktsregler. Kjør forsiktig og vær oppmerksom!

Ingen sparte sekunder er verdt et menneskeliv..!!!!

#trafikk #barn #bil #bildrap #fart fartsgrense