Det er for jævlig at oppdragelse overrasker.

I går opplevde jeg noe gledelig på slutten av dagen. Herved gis en virtuell blomst til en småbarnsfamilie som var på Kiwi Hønefoss i går.

Dagen min startet med en kjøretur til Strømstad og deretter Nordby for å handle litt av hvert. Disse kjøreturene gir meg, tror jeg da, alltid flere rynker og grå hår på grunn av kjøreferdigheter, eller mangel på sådanne, til mine medtrafikkanter. Det bremses i tuneller, skiftes fil uten signal eller sjekk blindsone, ligger i venstrefil under fartsgrense etc. Gårsdagens kjøring toppet seg vel da jeg tok igjen en bil i venstre fil (høyre var helt ledig) som etter lang tid endelig la seg ut høyre slik at jeg kunne passere for deretter la seg tilbake i venstre fil… jaja, nok om kjøring.

På ettermiddagen måtte jeg innom butikken her hjemme. Jeg parkerer og begynner gå mot inngangen da et par i ca 25-30-årene kommer ut. De har en sønn på 4-5 år samt en datter på 2-ish som moren bærer på armen. Gutten ser noe søppel på bakken og begynner sparke det bortover.

Da skjer det gledelige. Mammaen og pappaen reagerer ganske likt og sier "Hei XX, la være med det, plukk det heller opp og kast det".

Gutten svarer som de fleste gjør "men det er jo ikke jeg som har kasta det på bakken".

Da svarer mammaen: "Det vet jeg, men du trenger ikke hjelpe til med å spre søppel på parkeringen, da tar du det heller opp og kaster det i søpla".

Gutten mumler bittelitt men plukker det opp og kaster det, er like blid og får skryt/takk av moren og faren sin.

Dette fortjener en stor virtuell blomst 🙂

Det er altfor mange som rett og slett gir komplett F… i sånne ting. Det gledet meg å se på en lørdags ettermiddag. Jeg sier ikke at alle skal flyge rundt å rydde søppel hele tiden, men ved å lære barn at søppel skal i søppelkasser så blir det kanskje mindre og mindre av forsøpling rundt omkring.

God søndag 🙂

#barn #voksen #oppdragelse

Ishockeypraten: Petter Salsten

Petter Salsten. Sportssjef i Norges ishockeyforbund med 92 landskamper og 6 norgesmesterskap for Furuset og Storhamar. Setter stor pris på at Petter tok seg tid til en prat 🙂

(foto: Hockey.no)

Hvor gammel var du da du begynte spille og i hvilken klubb?

Startet som 9-åring tror jeg, og i Furuset. Var ikke av de som startet veldig tidlig.

 

Drev du med andre idretter samtidig?

Fotball organisert. Ellers alt mulig på løkka eller idrettsplasen; tennis, bordtennis, håndball, etcc

 

Hvor gammel var du da du valgte å kjøre på med ishockeyen?

Rundt 12 sluttet jeg med fotball, ble bare ishockey etter det

 

Finnes det noen som helst slags grunn til at ikke gutter og jenter skal begynne med ishockey?

He he, jeg mener ikke det, styrke, hurtighet, utholdenhet, teknikk, balanse, koordinasjon, strategi, mot, kameratskap, del av et lag, samarbeid, osv osv,

 

Hva vil du si til bekymrede småbarnsforeldre mht «bøllesporten» ishockey?

La barna prøve, gi dette en sjans. Barna vil oppleve mestring fort, noe som styrker opplevelsen og selvtillit nesten umiddelbart. Bøllestemplet hører fortiden til. Sett dere inn i hva ishockeyen innebærer, og bli kjent med det positive miljøet idretten vår har?  

 

Hva tenker du om hall-situasjonen sånn generelt i Norge nå?

At vi mangler gode publikumshaller i flere GET-klubber, at vi mangler ishaller i sentrale strøk (Drammen, etc), at det burde vært flere ishaller i de store byene (Oslo, Trondheim, Bergen), men samtidig at det er opp til oss å fylle de hallene vi faktisk har med unger/utøvere

 

Hvorfor går det gærent økonomisk titt og ofte med klubber i de 2 øverste divisjonene?

Er i bedring, mye takket være strengere kontroll. Er komplisert med økonomi i ishockeyklubber generelt, ukjente faktorer som spons og publikum, kombinert med få ansatte i klubb. Samtidig er dette en idrett hvor mange har et stort hjerte og engasjement, noe som medfører at enkelte avgjørelser ofte har innslag av ønsketenkning over seg. Økonomien, og de mange bommertene, har defintivt vært skadelig for norsk ishockey generelt, men for de rammede klubbene spesielt. Er heldigvis mye bedre nå, selv om økonomien fortsatt ikke er god.

 

Hvilke av de store byene i Norge bør opp i ringa og få seg et Get-lag 

Vi øker interesse og oppmerksomhet om Bergen og Trondheim hadde hatt lag i GET. Burde også etter hvert sikte oss inn på innslag fra Nord, samt at Vestfold/Buskerud/Telemark-regionen burde vært på kartet.

 

Har du sett noe særlig 1 divisjon de siste sesongene? Hva tenker du om utviklingen?

Har sett noen kamper hvert år, enklere nå med Live Arena også. Synes nivået stadig heves, samtidig som de ikke investerer over evne under reisens gang, og når man nærmer seg opprykk.

Vi trenger en solid 1 div som arena for de nest beste klubbene, og for spillere som ikke er riktig klare for GET ennå.

 

Hva tenker du rundt dette med samarbeidsavtalene Get og 1 div?

At det burde være et tett samarbeid. Spranget fra 1 div til GET er stort, ikke minst på organisasjon. Den må derfor bygges over tid. Lag/spillere er alltid tilgjengelig, ofte handler det om penger. Å bygge en robust organisasjon som kan ta det neste steget med alt det innebærer er en større utfordring etter min mening.

 

Til slutt:

 

Hvem vinner serien i Get i år? Bøtta? 1-divisjon?

Storhamar blir seriemestere

FA vinner NM

Nidaros og Ringerike ender 1 og 2 i 1 div.

 

#hockey #ishockey #2hockey 

Det nærmer seg julemat: Pinnekjøtt på 1-2-3

Den gode tiden nærmer seg 🙂

Tiden er kommet. Snart skal pinnekjøtt fortæres for første gang denne vinteren. Pinnekjøttet heter som vanlig helt sikkert ett eller annet “meget kjøttfullt”, som jo da betyr at kostnaden for et par kilo beløper seg til ei kvart månedslønn omtrent.

Nåvel; Dette spesielle pinnekjøttet er oss vel unt så det er bare å kjøre på.

Her kommer pinnekjøtt på 1-2-3 som skrevet i fjor. Det er jo ingen vits å finne opp kruttet på nytt.

Here we og!

I går var det jo da å huske at pinnekjøttet måtte legges i vann for å ehh.. utvannes. Det gjorde jeg jo selvfølgelig, lett, før ettermiddagen og en ishockeykamp for å skjerpe apetitten. Så, litt utpå dagen i dag så var det bare å ta på seg pinnekjøtthatten…

Og så begynne forberedelser. Det første man må gjøre er å finne frem øksa..

For skal man lage pinnekjøtt skikkelig så må det være selvlagde bjørkepinner i bunnen av kjelen..og da må man jo ut å jakte på pinner..

Denne gang var det en umiddelbar suksess. Jeg fant en flokk med frittgående pinner ikke så langt fra huset. Jeg har selvsagt ikke bilder fra den seansen som der var for å spare sarte sjeler.

Etter så å ha sløyet og renset pinnene så legges de på kryss og tvers nedi kjelen slik at de danner en rist (det er her juksepaver bruker metallrist som jo kan sammenlignes med å være italiensk fotballspiller) og så legger du så pinnekjøttet på kryss og hvers og hulter til bulter i kjelen. Fyll så på med litt vann..

For pinnekjøtt skal bare dampes. Blir akkurat samme som å dampe wiener vet dere.. Der var det mange som nikket anerkjennende ja.

Så er det bare å la dette stå på ovnen i timesvis. Jo lengre jo bedre. Men; arbeidsledig blir du ikke.

To kålrot or not to kålrot. Now I shall skrell ju..

Kålrota skrelles, kappes i skiver og så i raffe små flotte kokbare terninger.

Nå blir det mye lettere å først koke kålroten myk og god for deretter å lage kålrotmos. Det kan ikke jeg selvfølgelig for da må man kunne dette med en dæsj av dett og en klype av datt pkuss fløte…

Så jeg setter assistentkokken min Kålbein til å passe på mens jeg tusler ut i stuen og drikker en kopp kaffe.

Men først må potetene skrelles…vel, etter at du har vært ute og skutt de da.. Det er jo rett før de flyr til Bahamas for vinteren. Fangsten ble ikke så dårlig egentlig i dag til å være såpass sent i november.

Det er også her en fordel å dele de opp før koking. Husk å fjerne paven når du rensker og skreller.

Da anser jeg Jim’s matblogg del 7 som avsluttet. Nå skal det bare kokes og fikses og så spises…og der går grensen altså.

#pinnkjøtt #matblogg #mat

Okay da…sånn ser det ut nå. Blir bare bedre og bedre utover ettermiddagen 🙂

God søndag!

#mat #matblogg #pinnekjøtt #jul

Comet – Ringerike: Det tredje målet

La oss nå se litt på denne situasjonen.

Jeg var på kampen i går og satt akkurat slik at situasjonen rundt det tredje målet var lett å se.

Jeg har hørt i etterkant av kamp at det sies at A) Egeland blir dytta inn i målvakt, og B) dommer så puck inne før Egeland treffer Ringerikes målvakt.

Det blir mye synsing rundt sånne greier, men bilder lyver sjelden, så jeg tok meg en tur på Livearena (bra kommentering forresten) og tittet.

Her er Egeland på vei forbi Kristensen

Her er Egeland forbi

Avslutning og kontakt

Lett å se at ingen er her og dytter Egeland

Omtrent her oppdager Egeland at pucken er i mål. Puck inn etter kontakt målvakt-spiller

Jeg satt slik at jeg så han runde Ringerikes spiller. Avslutte på målvakt for så å kræsje inn i Lindbom.

Jeg har sett et bilde der det vises krystallklart at puck ikke er inne før Egeland treffer Lindbom, så hvordan dommer kan ha sett den inne er meg en gåte.

Jeg mener dommer burde dømt 2 min hekting på Kristensen samt 2 min goalie interference på Egeland her.

Nåvel.. spilt er spilt, dømt er dømt.

Ny kamp onsdag.

Ps! Et lite tillegg til slutt..

Her har Comet putta 1-0 i PP, og før dropp er tatt er mål på tavla. Betyr lite i den store sammenhengen, men skal vel egentlig ikke gjøres.

Ishockeypraten: Andrea Dalen

Andrea Dalen.

Andrea har spilt for følgende klubber: Ringerike Panthers, Vålerenga, Linköping, University of North Dakota. Nåværende klubb er Djurgården. Andrea har vunnet ikke mindre enn 3 Gullpucker (2012/2013, 2015/2016, 2016/2017). Hun har spilt 54 landskamper. Hun har 1 NM gull og 1 NM sølv med Vålerenga damer og 1 SM gull med Djurgården. Det er veldig hyggelig at Andrea tok seg tid til ishockeypraten 🙂

Hvor gammel var du da du begynte spille og i hvilken klubb? 

Gikk vel på skøyter når jeg var 3 tror jeg, og begynte på hockeyskolen i Ringerike Panthers noen år etter.

 

Drev du med andre idretter samtidig?

Har spilt fotball, golf, dans og svømming

 

Hvor gammel var du da du valgte å kjøre skikkelig på med ishockeyen?

Spilte fotball og hockey til jeg var 16 og valgte flytte til Sverige og fullføre 2 og 3 klasse på videregående på deres hockeygymnasium. Det var vel da jeg måtte velge sport helt og da ble det fullt kjør med hockey.

 

Finnes det noen som helst slags grunn til at ikke gutter og jenter skal begynne med ishockey?

Nei. Tvert imot. 

 

Hva vil du si til bekymrede småbarnsforeldre mht «bøllesporten» ishockey?

Hehe ja det er jo en tøff sport, men er så mye mer enn en bøllesport. Hockey handler om å jobbe med andre mennesker for å oppnå et felles mål. Man lærer seg å samarbeide, takle motgang og medgang. Hockey er en tøff sport og man lærer seg å tåle mye, men samtidig stå opp for seg selv og andre.

 

Som Hønefossing: hva tenker du om hallen på Ringerike?

Den har sin egen sjarm. Er ikke den fineste hallen jeg har vært i, men som barn og ungdomsspiller trivdes jeg veldig godt. Var vel mitt andre hjem så kan ikke annet en å like den. Liker veldig godt hard is så da passer det bra at det er kaldt der inne, for som som spiller i hvertfall. Når det er sagt tror jeg en investering i å oppgradere treningsrommet hadde vært positivt. 

 

Hva tenker du om hall-situasjonen sånn generelt i Norge nå?

Finns veldig få haller. Skulle gjerne sett at det ble flere sånn at det finns mer istider.

 

Hvorfor går det gærent økonomisk titt og ofte med klubber i de 2 øverste divisjonene?

Det er jeg usikker på. Har ikke satt meg inn i dette eller følgt med veldig mye. Men det handler jo om å fordele de pengene man har og ikke satse alt på 1 år om man vi ha langsiktig stabil økonomi. Samtidig er det veldig mye sponsor penger som driver klubber så det er viktig med markedsføring for å få sponsorer til å være med og tro på det som gjøres.

 

Satses det nok på kvinnehockeyen?

Nei, det gjør det ikke. Er en grunn til at mange norske hockeyspillere velger å dra til utlandet i tidlig alder. 

 

Hva tenker du kunne gjøres?

Tror det beste er om man starter med satsning i tidlig alder. Må få flere jenter til å spille hockey og et tilbud til flere gjennom hele karrieren. Sverige ligger langt foran og har mange topplag som støtter kvinnelaget i klubben. Både sponsorer og klubber samt forbundet er mer støttende og vil satse på kvinnehockey også. 

 

Hvilke av de store byene i Norge bør opp i ringa og bli en del av Get? 

Tromsø, hadde vært kult med et lag fra Nord-Norge. Og Trondheim, de har jo vært i toppen i mange år så på tide at de tar steget opp og etablerer seg igjen.

 

Har du sett noe særlig 1 divisjon de siste sesongene? Hva tenker du om utviklingen?

Går sakte men sikkert framover! Er ett steg opp til Get nivå enda, men sånn er det jo alle steder. Bedre hockey er det også enn for noen år siden. Finere spill og mer fart. Mange sliter fortsatt økonomisk og det er synd at det er et hinder når det snakkes om å ta en Get plass for noen lag.

 

Til slutt:

 

Hvem vinner serien Get i år? Bøtta? 1-divisjon?

Frisk tar «the double», serien og bøtta. Mye revansje fra i fjor og har vist seg sterke i begynnelsen av sesongen. Ringerike vinner 1 divisjon. 

 

Taklingen i Stavanger – Lillehammer

Mye er sagt og skrevet om taklingen som skjedde i Stavanger der en Lillehammerspiller blir liggende. Det går i fra overfall og vold til bevisst takling mot hode, og selvfølgelig det motsatte, open-ice heads up.. “sånn gåre når du bare ser på puck”.

Det som er helt sikkert er at de aller fleste av oss som spiller og/eller har spilt hockey der taklinger har vært en del av spillet har opplevd omtrent slike taklinger, men da heldigvis uten at det så slik ut etter taklingen.

Dog er det vel sånn at noen og enhver av oss har latet som det ikke gjorde vondt, kreket oss ut i boksen og ligget der og prøvd ikke kaste opp alt vi har spist den siste uka.

Jeg viste videosnutten til en kollega som er sportsinteressert og den umiddelbare kommentaren var: “næmmen, han krøker seg jo sammen før taklingen, da må’n jo få juling da”.

Hva skjedde så egentlig i denne taklingen? (alle bilder klippet fra Tv2/Zumo)

Her ser vi spiller 21 jobbe hjem for så å svinge innover i banen for å hjelpe medspiller i 2-1 situasjonen Lillehammer har der. Foreløpig ikke noe galt i situasjonen.

Spiller 21 svinger mot puckfører som går inn bak egen spiller. Fortsatt ikke noe galt i denne situasjonen.

Det virker som at Lillehammerspiller mister puck litt av kølla mens 21 fortsetter sin sving mot motstander. Fortsatt ikke noe feil.

Spiller 21 gjør seg klar til takling mens Lillehammerspiller “jobber ” med puck. Her begynner det å gå galt. Lillehammerspiller synes ikke å se/være oppmerksom på  Stavangerspilleren som kommer.

Her ser vi spiller 21 setter skulder klar for takling mens Lillehammer spiller fortsatt ser på puck. Fortsatt en relativ “dagligdags” situasjon i ishockey. Det virker heller ikke her som om Lillehammerspiller er klar over hva som er i ferd med å skje.

Første spørsmål kommer her: Burde Stavangerspiller her avbrutt taklingssekvens? Bremset ned? Bare markert seg? Noe må han jo gjøre, han kan jo ikke bare gi fri bane for puckfører.

Spiller 21 er inne i takling i en taklingsbevegelse og treffer. Enkelte sier han hopper her. Jeg har sett om og om igjen, jeg ser ikke noe hopp inn i takling, jeg ser spiller som går inn i takling med skulder og overkropp med hvert fall høyre skøyte plantet i isen og da en foroverrettet taklingsbevegelse. (tidligere nevnte kollega sier også “han hopper ikke”) Jeg ser en Lillehammerspiller som, idet taklingen treffer, er veldig lavt nede med hode, noe som også forklarer hvorfor denne taklingen ble så ille som den ble.

Her har takling akkurat skjedd og det ser ut som 21 har vridd på seg i treffpunktet og får hodet/ansiktet til Lillehammerspiller i brystet/deler av skulder.

På grunn av farten dette skjer i så ser det veldig voldsomt ut. Det var en knallhard takling som ble voldsom fordi hodet ble truffet, for det ble det, ingen tvil om det. Det at skøyter letter på såvel takler som den taklede vet alle som spiller ishockey at skjer titt og ofte etter sammenstøt.

Det hersker ingen tvil om at denne taklingen var hard. Den blir seende ekstra hard ut på grunn av akkurat denne situasjonen som bildene viser.

Så er spørsmålet: Hva om Lillehammerspiller her hadde reist seg opp/strukket seg opp i taklingsøyeblikket og kun blitt truffet i brystkasse/skulder. Ville denne taklingen da medført noe avblåsing?

Det er aldri noe morsomt når spillere blir liggende på denne måten.

Om det skal straffes hardt eller ikke det får andre avgjøre. Jeg vet bare at ting skjer jævlig fort ute på isen. Det som i utgangspunktet ville vært en brillefin takling kan utvikle seg til et mareritt fordi motstander i siste tidels sekund skifter retning, bøyer seg, eller gjør annet som forandrer situasjonen komplett.

Det var en knallhard takling med vondt resultat.

Mitt hockeyhjerte klarer ikke engang tenke at spiller 21 mente å skade Lillehammerspilleren. Jeg håper han bare mente sette inn en open-mid-ice men så skjedde det som skjedde.

God bedring til Lillehammerspilleren.

#2hockey

 

Ishockeypraten: Ørjan Løvdal

Ørjan Løvdal, en av de virkelig store stjernene på klubb og landslag da jeg var en ung (og lovende) hockeyspiller på Ringerike, lagde 363 mål på 599 eliteseriekamper. Ørjan tok seg også tid til en liten hockeyprat 🙂

 

Hvor gammel var du da du begynte spille og i hvilken klubb?

5 år, i Kampørn

 

Drev du med andre idretter samtidig?

Fotball og litt tennis

 

Hvor gammel var du da du valgte å kjøre på med ishockeyen?

13år ca. men jeg spilte fotball til jeg var 16.

 

Finnes det noen som helst slags grunn til at ikke gutter og jenter skal begynne med ishockey?

NEI

 

Hva vil du si til bekymrede småbarnsforeldre mht «bøllesporten» ishockey?

At der er den beste koordinasjonsidretten og at det er fair play som gjelder.

 

Hva tenker du om hall-situasjonen sånn generelt i Norge nå? Ikke bra.

Trenger 30-40 isflater til.

 

Hvorfor går det gærent økonomisk titt og ofte med klubber i de 2 øverste divisjonene?

Dårlige ledere og styrer.

 

Hvilke av de store byene i Norge bør opp i ringa og få seg et Get-lag. 

Bergen og Trondheim i første omgang.

 

Har du sett noe særlig 1 divisjon de siste sesongene? Hva tenker du om utviklingen?

Nei det er noen år siden jeg så 1 divisjon så det kan jeg ikke uttale meg om.

 

Hva tenker du rundt dette med samarbeidsavtalene Get og 1 div?

Det tenker jeg er bra. Spillere kan flyttes opp og ned. Det viktigeste er at så mange som mulig får spille hockey.

 

Til slutt:

 

Hvem vinner serien i Get i år? Bøtta? 1-divisjon?

Jeg tror F/A vinner serien og at Storhamar vinner Bøtta.

Nidaros eller Ringerike vinner 1 divisjon

 

Les også svarene fra: Ole Eskild Dahlstrøm

 

#ishockey #hockey #2hockey

 

Jims matblogg, del 32, Vårruller!

Men ikke noe vegetarskvip nei.

Dette er vårruller med svinekjøtt, gulrot, løk og no sausegreier fra no skumle flasker fra innvandrerhylla på butikken!

Slik ser de altså ut da de er ferdig stekt i olje. Men; Dette er jo å foregripe begivenhetenes gang.

Først må man ha rispapir. Jeg som har trøbbel med å kjevle ut en pizzadeig er dypt imponert over den/de som klarer kjevle ut ris til sånne firkanter. Derfor går jeg på butikken og kjøper ferdige firkanter istedenfor å prøve selv.

Så bøtta med det rare i. Her lærer man seg etter hvert hvor mye man hiver oppi av hver ingrediens. Kjøtt, løk, gulrot, kålhue i raspet form, sauser jeg ikke kan uttale samt salt & pepper…det har jo alltid sjefskokker oppi. Dette røres sammen og så er man klar til å rulle sigg.

Jeg bruker selvsagt stand-in til dette grisearbeidet. Rispapiret "limes" med egg som pensles på. Det er en helt klar fordel å knekke egget opp i en kopp i rå tilstand. Det å gnukke et kokt egg bortpå ala limstift funker ikke.

Vårrullene legges ferdig rullet i et sirlig pent og dandert fiskebeinsmønster. Hulter til bulter blir bare ehh..hulter til bulter..

Vårrullene stekes så i panne med masse olje (husk å kjøpe tidligere på dagen ellers må du ut og kjøre da du egentlig har lyst å montere en duggfrisk mot leppene). Vårrullene stekes til til de blir gyllenbrune.

Slik. De skarpeste av leserne vil kjenne igjen bildet fra litt lenger opp.. Kudos til dere.

Vårruller er fingermat. Jeg liker å nyte de med litt chilisaus samt et glass saft.

Enjoy 🙂

Les også: Omelett for dummies

Les også: Pizza fra bunnen av

Les også: Søndagsfrokost: Beggstykker

Les også: Pinnekjøtt, Steg for Steg

#mat #matblogg #matbloggere

Jeg er så glad jeg ikke har døtre.

Jeg er så glad jeg ikke har barn som må vokse opp med det presset unge jenter i dag har på seg med hensyn til utseende og kropp.

Joda, det et kroppspress blant gutter og, men det er ikke i nærheten av hva jenter opplever.

Hvem er det så som har mye av skylda for dette, ja i tillegg til de alltid eksisterende medier som rapporterer fra Hollywood etc? Jo det er en gruppe mennesker:

Kvinnelige toppbloggere uten gangsyn.

Kvinnelige toppbloggere som fraskriver seg det ansvaret de har fått som unge jenters forbilder. Kvinnelige bloggere med alt fra 5-70 tusen daglige lesere. Kvinnelige toppbloggere som ikke klare vise frem en brusflaske engang uten å strutte med rompe, pupper og lepper.

Nei du kvinnelige toppblogger, du kan ikke fraskrive deg ansvaret. Du har på en gitt dag 30 tusen ungjenter som lesere som tror lykken er silikon her, botox der samt eventuelt få barn i ung alder og bli blogger på heltid.

Jeg er så glad jeg ikke har døtre som forsvinner ned på rommet sitt for å ta selfies med trutmunn og strutterompe. Jeg er så glad jeg ikke har døtre som føler seg mislykka fordi de ikke har silikonpupper og fitnesskropp.

Det å lese kvinnelige toppbloggere fraskrive seg sitt ansvar overfor sine lesere blir bare for dumt. Det eksisterer ufattelig mange unge jenter der ute som er lettpåvirkelige og ute av stand til å skille deres liv mot en toppbloggers.

Kan du, kvinnelige toppblogger, bare prøve se for deg en ungjente på 13-15 som sliter med selvtilliten, som ikke føler hun er noen, som ikke tenker hun betyr noe for noen, som ser deg legge ut lettkledde bilder for å se hvor mange "likes" du får? Kan du se for deg det og samtidig igjen påstå at du ikke har et ansvar?

Er du i det hele tatt bevisst på hvor mange jenter det finnes der ute som ikke har fått den riktige bagasjen hjemmefra? Som ikke har lært hjemme hva som er rett og galt? Som ikke har lært disse grensene man helst ikke skal tråkke over før man er voksen og klar over sine valg og hva de kan bety for fremtiden? Er du i det hele tatt klar over hvor mange ungjenter som sliter rundt omkring i Norges land pga bilder etc på avveie fordi de tror livet du lever er det eneste rette?

Jeg sier ikke at du ikke skal få gjøre som du vil kjære kvinnelige toppbloggere; Jeg sier bare at du kan være ditt ansvar bevisst. Advar jentene. Fortell de hvordan livet er. Informer om ulempene, ikke bare vis det glamorøse.

Mvh

En pappa til "bare" gutter.

#kropp #kroppspress #gutter #jenter #bloggere #kvinner #selfies #pupper #rompe #lepper #silikon #botox #strutterompe #toppbloggere

Ringerike Panthers med billett-konkurranse

#sofapatriotenringerike

I samarbeid med hovedsponsor for Ringerike Ishockeyklubb Sparebank 1 Ringerike Hadeland forsøker Ringerike Panthers å få flere på kamp i Schjongshallen. Som en glidende overgang fra sofapatriot til gå-på-hver-hjemmekamp-patriot kan du nå vinne billetter til privat sofa inne i hallen.

Vil du sitte i denne sofaen å se på match?

Kjenner du en sofapatriot du ønsker å ta med på kamp? Er du en sofapatriot som knuger på inngangspenga? Har du lyst å vinne en konkurranse og inngang på match? Det eneste du trenger å gjøre er å ta et hockeyrelatert bilde og legge det ut merket med #sofapatriotenringerike. Da kan du vinne 3 billetter og plass i sofaen ute i ishallen. Det kan selvsagt også være en selfie.

Vinner av billettene annonseres onsdags morgen slik at du har god tid til å komme deg i Schjongshallen til kampstart klokka 19.00.

Tenk da.. Sofa, pledd, kaffe, topphockey…kan det bli bedre? Vel, bortsett fra peis og et glass rødt selvsagt, men det får du vente med til du er hjemme igjen.

Ps! Du må ha åpen profil når du legger ut bilde merket med #sofapatriotenringerike slik at juryen kan se bildet.

 

#ishockey #hockey #2hockey