Dusj naken for f***

Jeg vil ikke bade i møkka di..!!

Dette er egentlig noen tanker som har ligget og ulmet helt siden jeg skrev et innlegg om skoleelever som ikke ville dusje etter gymmen av frykt for både det ene og det andre. Tankene dukket opp i overflaten igjen for noen dager siden da et par jenter i 18-19 årsalderen ble intervjuet i en eller annen dagsavis og høyt og tydelig proklamerte at : “Vi vil ikke dusje nakne i svømmehallen. Det (dusjingen) er noe av det mest intime og private vi gjør”.

Videre kom jentene med diverse forslag til utbedringer de synes svømmehall/skoler kunne gjøre i dusjene slik at det blir mer attraktivt å dusje. Jeg synes nå det var litt journalistisk underlig at det ikke ble påpekt overfor jentene og eventuelt kanskje spurt om de vet hvordan det står til med skoleøkonomien og prioriteringslisten for bruk av penger for eksempel..

Nåvel, jeg har jo mine tanker om dette temaet som ikke er helt ukjente: Alle skal dusje nakne etter gym, alle skal dusje nakne før bading og alle skal dusje nakne etter bading. Så er det jo da slik at jeg ville jo ikke vært meg om jeg ikke hadde noen nye tanker å komme med basert på intervjuet med disse to jentene.

1) Hvis det å dusje naken er det mest intime og private du gjør så er du inne for en big surprise litt senere i livet. Jeg regner jo ikke med at dere skal stå i dusjen på svømmehallen og shave det ene og det andre så da er det vel nakenheten det er snakk om..så ja, BIG surprise coming…

2) Du vil ikke kle av deg i en jentegarderobe? i en jentedusj? Du er altså i et rom kun med mennesker av samme kjønn som deg, som har samme utstyret som deg, som har i utgangspunktet samme kropp som deg. Jada, noen har hår og andre har ikke, noen har store pupper og andre har små, noen har sprettrompe og andre har ikke…dere er fortsatt samme kjønn!!!!

3) Du sprader rundt på stranda i minimal bikini.. Alle kan se hvordan du ser ut. Alle kan se formene dine. Gutter/jenter/kvinner/menn… Men når du kommer inn i jentedusjen, blant ditt eget kjønn, så er det plutselig dødsflaut å vise frem puppene avtatt de mini-vaskeklut-store plaggene du hoppet og spratt med nede på beach-volleyen.. Det er plutselig flaut å vise frem den rompa som 30 sekunder før kun var dekket med en sytråd på midten…

4) Ja det er kroppspress blant kvinner og da særlig blant unge kvinner…men er svaret på det å gjemme seg bort? Er svaret på det å lage skillevegger og forheng alle steder.. Er svaret på det å lære unger at det er flaut å ha en kropp? Er det ikke bedre å (som VG gjør nå) å kjøre kampanjer som viser mangfoldet og at Norge som nasjon ikke gir etter og lager noe som øker kropps-gjemmingen?

5) Selvfølgelig vet jeg at det finnes mange der ute med kropper de ikke trives med. Mitt poeng er bare at vi som voksne ikke skal lære opp barn og ungdom at kropp er flaut og skal gjemmes bort.

At jeg personlig gremmes når jeg hører om gymlærere som ikke har med dusj/vasketid for alle i planlagt gym-tid er ikke ukjent for de som kjenner meg. At jeg gremmes da jeg drar (en sjelden gang) i en svømmehall og ser barn/ungdom/voksne som ikke vasker seg før de går ut i bassenget er heller ingen hemmelighet.. Det handler faktisk om noe så enkelt som hygiene og at:

Jeg vil ikke bade i møkka di..!!!

#kropp #dusj #kvinner #menn #normalt #gym #bade #svømmehall

Jeg har syndet…!!!

Jeg har stått på ski…

Ja du leste riktig.. Jeg har stått på ski..i dag….og jeg skal stå på ski i morgen…og dagen etter… Vel, såfremt ikke skrotten kobler helt ut da når jeg lander etter det åttende 720 flip mac grab med hel skru og appelsinskrell i morgen.. Jeg begynte lett i dag da.. Noen turer før den første cork one’n satt på samme måte som den pleide gjøre i mine velmaktsdager da hoppene med heelturn og lambadagrabs var en helt naturlig del av skituter på fjellet.

Og når jeg sier jeg har stått på ski og skal stå på ski så mener jeg altså ikke at jeg tusler rundt her oppe på Beitostølen og tramper på alle langrennski jeg kan finne. Neida, det betyr faktisk at jeg kjører på mine slalomski m/tilbehør alt kjøpt i 1986 til en klassetur jeg da skulle på. Skidressen er også den samme…en blå-gul Helly Hansen fra 86.. Så på Beitostølen ser de faktisk nå en retrodress utføre flipgrabs og daffys ikke sett siden de oppfant snowboard..

Etter en god og lang dag i bakken var det godt å komme tilbake til leiligheten jeg har ordnet gjennom jobben de første 5 dagene av påsken, tusle inn døren sammen med to lykkelige gutter og se gleden i ansiktet på kona mi da hun ser hvor glade guttene er over å være på tur med oss og få prøve slalom.

Hva kan man så gjøre etter hjemkomst leilighet annet enn å sette opp et par stoler i solveggen..knekke opp et par duggfriske og nyte fjellet enda litt mer før det skal lages middag og roes ned for kvelden. Det er jo og i en sådan stund man lurer på hvor de fjæringene man hadde i knæra før har blitt av?.. Man lurer jo og på hvorfor alle hopp har blitt gigantisk store og hvor den bomullen som pleide være i landingsområdet har blitt av?..

Der er også sittende i solveggen man humrer litt over hvor skvær gærne enkelte langrennskiere egentlig er.. For når du er på tur nedover en slalombakke og så møter ei dame i fiskebeingange på vei opp du bare vet at noen har en skrue løl…

Vel, i morgen er en ny dag. Mål for dagen: En skal lære å bremse skikkelig. En skal lære å hoppe skikkelig. En skal prøve å ikke brekke noe.

#ski #skalom #påske #tur

Verdens 10 kjedeligste ting..

Synes du det er kjedelig å plukke ørevoks med albuen eller rake hagen i januar… Vel, de er ikke i nærheten av å komme inn på lista over verdens 10 mest kjedelige ting…

1 – Å se maling tørke..

2 – Blokkfløytetimer på barneskolen..

3 – Oppdage klokka 20.05 at du mangler øl..

4 – En uke med regnvær på sydentur..

5 – Gå tom for gass midt i grillingen…

6 – Skidag-lappen i sekken hvert år…

7 – Kjøre bak 60-90 sjåfører…

8 – Oppdage for sent i prosessen at det er tomt for dasspapir..

9 – Lande på Rådhusplassen fullt av hotell…

Men konger over alle konger av kjedelige greier er ubestridt på tiende året…

10 – Norske landskamper i fotball…

Påske…

Påskeferie..

Påsketur…

Påskevær…

Påsketrafikk…

Påskefast…

Påskepynt…

Påskefrokost…

Påskelunch…

Påskebrunch…

Påskemiddag…

Påskekvelds…

Påskedrikke..

Påskekos…

Påskefest…

Påskemorgen….

Påsketradisjon…

Påskevask…

Påskequiz…

Påskenøtter…

Påskekrim…

Påskefilm…

Påskeaften…

Påskefjell…

Påskesol…

Påskekylling…

Påskeøl…

Påskesoving..

Påskespising..

Påskedrikking…

Påskegåpådoing…

Påskespasertur…

Påskeavislesing…

Påsketømmekattedoen…

Påskefjernkontoll..

Påskekokeegg…

Påskestekerundstykker…

Påskekjørebiltilfjellet…

Påskestøvsugestua…

Påskeduggfrisknårvierframme…

Påskerødtiglasset…

Påskeroened…

Påskeslappeav…

Påske…

#påske

Østlandets snøforbannelse…

Nord-norges hoveringsglede..

Torsdag 26 mars skjedde det igjen.. Kaos på veiene på østlandet på grunn av snø, og nord-norske syrlige kommentarer over østlandssutring over samme sak. Det morsomme i hele kaoset er jo at det er ikke den “vanlige” østlending som skaper kaoset pga snøen…Det er jo derimot slik at vi “vanlige” østlendinger rett og slett blir rammet av alle de som ikke på noen som helst er vant til snø, snøvær, snøføre og snøkjøring..

Det er jo sånn at siden første snøfall i høst så har vi vært forskånet for kaostilstander pga snø fordi man har klart å luke ut alle vogntog osv som trodde det var greit å kjøre med slicks i Norge på vinterstid. Nå trodde dessverre alle disse folka at våren var kommet så ut på veiene var det igjen..og vips så står vogntogene på kryss og tvers over hele østlandet.

For alle nordlendinger som aldri har vært i Oslo eller knapt sett en kø noensinne så anbefales en tur nedover for å studere veien fra Hønefoss til Oslo, fra Drammen til Oslo og fra Nittedal til Oslo uansett dag på sommeren..for så å se på samme trafikk en dag det røsser ned 30-40cm snø. Da skjønner du hvorfor det blir kaos når pappskaller i vogntog på slicks begynner å seile rundt på såpeglatte veier.

Samtidig kan du så studere Oslo sentrum og den trafikktettheten som er der hver eneste dag året rundt..tilogmed på natta er det til tider tett trafikk. Så blander du inn 30cm snø i den tettheten samt et utall av busser og trikker som skal kjøre på veier glattere enn Bislett var i glansdagene sine..

Nåvel.. Forholdet vær og østlandet/nordnorge og den hoveringen nordlendingene gjør hver gang det snør kan vel uansett sees på med samme ordtak i favør østlandet som:

Jeg er drita og du er stygg…men jeg er edru i morgen…!!

#vær #østlandet #snø #kaos

Dagens ord !

Lett i dag….

Sakte men sikkert åpner jeg øynene etter å ha slått av alarmen på telefonen 3 ganger nærmest i blinde, snooze er en flott ting. Jeg ruller meg rundt over på ryggen i det mørke soverommet og allerede nå aner jeg noe muffens..

Nå kommer den daglige strekke-på-en-relativt-vassen kropp. Det knirker liksom litt ekstra i knærne i dag. Skuldrene er litt stivere. Anklene gir fra seg litt høyere knepp enn vanlig samt at sukatene på størrelse med halve rosiner henger ekstra godt fast i øyekrokene.

Nåvel, finne brillene på nattbordet sånn at jeg ikke er tilnærmet blind lenger. Nå ser jeg hvertfall gardinene som i følge fruen etter inntak av en sovetablett for så og glemme å legge seg sto rett ut i rommet ved en anledning. Det var den gangen det ble prøvd.

Jeg knekker meg opp og tusler ut av soverommet for å sette på den sedvanlige morgenkaffen da mine lysende blå gjennom brilleglass og vindu ser at det nok en gang laver ned med hvit guffe fra himmelen..og det er da dagens ord lett faller inn i rom tre i hjernebarken..

Faen..

#vår #vinter #sommer #sol #snø #dritt

Ufine hockeymammaer fra fisefin bygd!

Intelligensen ble ikke med på lørdagstur over Sollihøgda for hockeymammaer fra Jutul.

Vel hjemme i sofaen etter nok en U14 kamp for Ringerike Panthers siger håpløsheten inn over meg. Tanken “det er ikke rart det er krig i verden” og vissheten om at det heller ikke er rart at det finnes mobbere og direkte ufine folk over alt ruller rundt inne i hodet..men heldigvis har jeg evnen til å skru av litt og heller se det tragikomiske i det jeg har vært med å oppleve i dag.

Kampen mellom Panthers og Jutul endte 3-3, greit nok. Hoveddommer som skulle vært her og dømt kom ikke og ingen vet hvorfor, greit nok. Linjedommerne tok utfordringen på strak arm og gjennomførte etter mitt syn en grei nok kamp utifra sine forutsetninger. Det som ikke var greit i det hele tatt var de tilskuerne som hadde tatt veien over Sollihøgda for å se på sine håpefulle spille kamp.

Vi som satt i sekretariatet fikk da den utvilsomme gleden av å høre på 2×20 minutter med drittslenging fra Jutuls tilskuere på tribunen. Innimellom fungerte også tilskuerne som opplæringsanstalt for en medbragt 8-9 åring som da gjentok alt den værste “kråka” blandt Jutul-tilskuerne fant betimelig å øse ut mot dommere og motstanderlag. Cirka 5 minutter før slutt var det nok for en av våre sekretariatspersoner som da steppet ut og sa omtrent følgende:

“Fy så ufine dere er, nå må dere slutte å snakke så stygt, det står jo små barn her og gjentar det dere sier”… Hun fikk til svar at “da må dommeren gjøre jobben sin” og repliserte “det gjør de nok, vi kan sikkert være uenig om det, men det er ingen grunn til å være så ufin”… Da blandet flere seg inn men opprinnelig ufine mor på tribunen kom med følgende klassiske svar:

Hun kjørte rett og slett en ædda-bædda!!!

Kampen endte så 3-3 og det ble selvfølgelig en masse snakk på tribune og i kafeteria hvorpå undertegnede ble kontaktet av flere hjemmesupporter som lurte på hvordan vi hadde orket å høre på bortesupporterne slenge dritt i 2×20 uten å eksplodere samt at flere kom og rapporterte at en Jutul-mor hadde ved exit kafe og passering Ringerikes foreldregruppe rett og slett utbasunerte “fy faen for noen jævla drittunger dere har!!”..

Jeg har vært med i mange år nå men tror jeg aldri har hørt foreldre slenge så mye dritt og fokusere så mye på dommere som denne gjengen gjorde. Vi snakker om en kamp i U14 klassen og ikke en kamp i 1 divisjon med nasjonal betydning. Dette var rett og slett håpløs oppførsel fra ende til annen av en sutregjeng av foreldre.

Jeg beklager at jeg skjærer dere alle over en kam her nå..men etter mitt syn burde internjustisen i foreldreguppa tatt over og fått stoppa kjeften på de to-tre som brukte energi kun på å kjefte på dommere og motstandere.

#ishockey #hockey #2hockey #Panthers #Ringerikepanthers #Jutul #mobb #ufine #folkeskikk #moral #dannelse

Bøtelegge skoler…?

Altså rett og slett et mobbe-gebyr….

Nok en gang jobber myndighetene med ræva føre..akkurat som ikke skolene har dårlig nok råd fra før av… Nå har altså noen brøkregnere på Stortinget kommet opp med følgende revolusjonerende ide:

Nyhetene kan altså i dag fortelle at nå ønsker myndighetene å gi barneombudet makt til å bøtelegge skoler der det ikke gjøres tiltak mot mobbing.

I mitt hode er det aller siste utvei det å “ta skolen” fordi det går uoppdragne drittunger rundt å gjør liver surt for medelever og lærere. Det er mye som kan/bør/skal gjøres før en så drastisk ting skal gjøres..

Skoler skal selvsagt gjøre alt for å motvirke og bekjempe mobbing.. Og med de midler og ressurser de har i sag så tror jeg nok og at de fleste gjør akkurat det. Men som med alt annet som har med barn/foreldre/skole å gjøre så er dette i siste instans foreldrenes ansvar og de må derfor stilles ansvarlige sammen med barnet/ungdommen.

1) En identifisert mobber skal og må alltid “outes” til foreldrene slik at de aldri skal kunne påstå uvitenhet. Det er altfor mange foreldre som går rundt og tror de har englebarn fordi skole/samfunn ikke tør si ifra. Skolene har nok er system på dette men ikke så sikker på feks idrettslag.

2) En identifisert mobber skal om mulig bytte skole. Mobberen skal minimum bytte klasse.. Mobber bør bes om å bytte klubb. Det er aldri mobbeoffer som skal ta støyten. Her har Norge feilet stort opp igjennom alle år. Det går så mange mennesker rundt som ga opp og flyttet istedenfor at mobberen måtte ta ansvar.

3) En identifisert mobbers foreldre skal/bør om noen skal bøtelegges straffes etter fyllekjøringsprinsippet..dvs 1,5 ganger brutto månedslønn. Da ville kanskje alle reagere…tilogmed de ressurssterke.. Tilogmed de som or i dag rett og slett driter i sitt barns oppførsel på skolen (og ja, de finnes).

Jeg vet at skoler som i dag tar affære mot mobbere og bøller faktisk blir møtt med “mot-søksmål” når de prøver å ta tak i et barn eller en situasjon for å få slutt på mobbing og dårlig oppførsel. Jeg vet at enkelte foreldre rett og slett mener at sånn og sånn må man tåle..og hvordan skal man da klare å lære barn noe som helst ifra skolen sin side? Mobbing og dårlig oppførsel kommer fra dårlig oppdragelse og dårlig folkeskikk…og vi alle har vel et ønske innerst inne om at barna våre skal være veloppdragne..?

Jeg linker ikke her opp de tidligere innlegg jeg har skrevet om barneoppdragelse..de kan du se etter selv i menyen hvis du ønsker å lese de.. dog velger jeg å nevne innlegget : “Oppdra ungen din selv – læreren og treneren har ikke tid” som fikk mange kommentarer og reaksjoner.

#mobbing #skoler #bøter #regjering #departement #tull #brukhue

TV3 Intelligens…

Eller ikke…..

Er det virkelig bare jeg???

Nå tror selvsagt mange at “uuurghh…nå kommer nok et surmaget innlegg om hvor uber-stokk-dumme deltakerne i Paradise Hotel er samt en enda mer gruffende tekst om denne skruppelløse fremvisning av nasjonens forfall hva gjelder IQ og ren skjer normal vettug oppførsel..”..

Men neida.. Jeg skal ikke nevne “å gå rundt puppeløs” i det hele tatt… Ei heller skal jeg snakke om det “å brette opp arma”…. Jeg skal heller ikke i det hele tatt nevne at PH begynner å vise seg som et showcase program for Triana- kropp og klær… Nix.. Nope.. Jeg skal ikke skrive om noe sånt i det hele tatt… Jeg skal heller nevne det åpenbare som skjer og har skjedd på TV3…

TV3 har blant annet iblandet mye annet rask følgende gående…:

Boligkrise… Kanalen har altså et program som heter boligkrise.. Der kanalen med sine ressurser hjelper mennesker som desperat står frem og ikke får solgt huset/leiligheten sin.. De har prøvd alt.. De må ha hjelp!!!

Boligjakten… Kanalen har altså et program som heter boligjakten.. Der kanalen med sine ressurser hjelper mennesker som står frem og trenger hjelp til å få kjøpt seg hus/leilighet.. De har prøvd alt… De må ha hjelp!!!

Ehhh….. ???

Øhhh….???

Er det bare meg..??

Hva med å for eksempel… Nei forresten… denne får TV3 og dere andre koble selv…

#tv3 #opplagt #boligjakt #boligkrise

Dagen da Narvik U14 kom på Ringerike besøk!

Nytt bekjentskap for unge Panthere!

At Narvik kommer på Hønefossbesøk er ikke noe nytt. Narvik har vært her med sitt 1 divisjonsmannskap flere ganger og jeg har selv hatt gleden av å være bortevert et par av gangene. Opplevelsen har, rent bortsett fra resultat for Panthers, utelukkende vært hyggelig og jeg ser ingen grunn til å tro at møtet med Narvik U14 denne søndagen skal bli noe annerledes.

Det er endel som skal og må ordnes før en ishockeykamp..og jeg skal for en gangs skyld prøve å ta bilder og skrive litt etter vært som dagen tusler avgårde. I skrivende stund er det 25 minutter til oppmøte så vi er igang med å bli ferdige her hjemme med kakebaking osv. “Vi” er vel å ta kraftig i.. Line er snart ferdig med baking.. Felix og jeg venter bare 🙂

Her er så velkomsten alle får da de kommer til Scjongshallen.

Før man så går inn denne døren og velger med en gang om man skal gå til garderober eller opp trappa til kafeen. Jeg velger i dag å gå opp i kafe siden det er U14 kamp. Senere skal jeg ned i sekretariatet og gjøre jobben som speaker.

Kafeen med utsikt inn i hallen er et samlingspunkt som blir veldig flittig benyttet både på kamper og under trening da foreldre/foresatte venter på sine håpefulle.

Kafe-gjengen er allerede i drift for at hordene av tilskuere skal få noe å bite i før, under og etter match. Kaker, boller, vafler, pølser og annet snacks..

Narvikapparatet fant raskt frem til kafeen og viste seg å være akkurat like hyggelige som vi trodde på forhånd.

Ved siden av hallen ligger Hønefoss tidligere utendørs innenbys badeperle som pappskallene i Ringerike Kommune bare har latt forfalle.

Og ved siden av der igjen ligger Hønefoss Stadion der Hønefoss Fotball spiller sine kamper i Obos-ligaen..denne sesongen også mot Brann..mohahahahahaaaa

Narvik U14 i oppvarming..

Ringerike U14 i oppvarming..

Schjongshallen før alt slås av den 22 mars og hallen skal bygges om innvendig og til glede for mange også bli litt varmere.

Inne i sekretariatet. Her dømmes alle kamper myyye bedre enn på isen og tribunen tilsammen 😉

Dødsback på oldboyslaget Ringerike Geriatriks mest sett på ytterskjær med tendens til jovial oppførsel og Tyson-temperement Tom “topptrent” Mosengen kan også kjøre isbilen.

Da var kampen i gang. Spennende for noen og enhver om hva slags nivå Narvik har i forhold til Panthers. Vel, det viste seg fort i 1 periode at Panthers ligger litt foran i det meste. 7-0 og 19-3 i skudd. Vi får se hva 2 periode bringer.

2 periode var bedre av Narvik og gir også uttelling med ett mål. Panthers vinner perioden 6-1 men er jevnere enn akkurat det skulle tilsi. Lagene er enige om å spille så mye som mulig av en 3 periode også.

Lagene fikk spilt ca 9 minutter av 3 periode før det avblåses slik at det kan dusjes og spises før avreise til Gardermoen og hjem til Narvik. Kampen endte 14-3 som jo da sier at Narvik vant 3 periode 1-2.

Dagen viste at Panthers er i rute og at Narvik U14 har litt å jobbe med før de er på nivå med det Panthers presterer på isen.

Jeg ønsker lykke til videre med jobbing breddehockey i Narvik og ser frem til å se mer av klubben de kommende år.

God søndag 🙂

#hockey #Panthers #Narvik