Gi KRF makt og vi får Polen-abortlov i Norge

KrF og Ropstad gnir seg i henda og jubler over Polen sin nye abortlov.

Polen har altså innført en mye strengere abortlov nå som mer eller mindre fratar kvinner all råderett over egen kropp idet en graviditet er et faktum.
Meg bekjent er det kun voldtekt og incest som er grunner for å få innvilget abort, men selv da må det inn en søknad til et råd som skal godkjenne eller avslå.
Polen har, med denne lovgivningen, gått tilbake til slik vi hadde det tidligere også her i Norge. Kvinner i «uløkka» som måtte sette sin tro til et visst antall frakkemenn, gjerne overleger, som skulle sette seg til doms over et annet menneskes kropp og liv.
Sånn skal vi selvsagt ikke ha det.

Kvinner i Norge bør mobilisere. Kvinner i Norge bør gå aktivt ut og jobbe for å slippe mer innflytelse fra KrF og Ropstad i norsk politikk. Faktisk burde kvinner i Norge være med å sørge for at dette partiet havner så langt under sperregrensen at de ikke engang er i nærheten av noe…og dermed blir så små at kun lokalaviser i bibelbeltet gidder høre på denne giften Ropstad og hans likemenn står for.
Jeg fatter ikke at kvinner i 2020, selv kristne kvinner i 2020, går med på og fremsnakker menn som vil bestemme over deres kropp på denne måten.
Jeg fatter ikke at KrF og tilhengere av denne måten å tenke på heller vil at graviditeter skal gå og uønskede barn skal fødes..spesielt når man ser på hvordan mange barn behandles i dag. Det er manko på ressurser, på beredskapshjem, fosterhjem og institusjonsplasser og enda prøver KrF å få en lovgivning som skal sette enda flere uønskede barn til verden.

Krf er et lite miniputtparti som ikke har noe i norsk politikk å gjøre. De har kvinner som gallionsfigurer, men bak dem sitter menn og styrer.
KrF står i denne saken for noe så inngripende som å ville bestemme over kroppen til norske kvinner.
Stemmer nok folk på de vil neste steg KrF krever i regjeringssamarbeid være å innføre polenlov i Norge. Garantert. Så pass på kvinner.
Vil vi egentlig ha det slik at uønskede graviditeter, samme hvordan det gikk til, skal tvinges igjennom?

 

 

 

 

1-divisjon; Nytt topp-oppgjør blant de 5 kampene denne helgen

Rosa Sløyfe kamp i Schjongshallen: Ringerike – Lørenskog

Rundens desidert viktigste kamp er på Hønefoss mellom Ringerike og Lørenskog. Onsdag møttes lagene på Lørenskog, en kamp som endte i Ringerikeseier 2-3 etter at kampen gikk til sudden. Lørenskog ledet 2-0 inntil det 10 minutt av andre da Ringerike reduserer og så utligner i det 12 minutt. Begge mål klassifiseres av enkelte Lørenskogsupportere som håpløs dømming. Jeg tok en gjennomgang av det HER <-klikk.

Til alle som må se kampen annet sted enn i Schjongshallen:

Vipps gjerne et bidra til Rosa Sløyfe aksjonen ved å kjøpe “sofa-billett” på Vipps. Hele 50% av alle sofabillett-inntektene i oktober gir Ringerike Panthers til Rosa sløyfe. De kan kjøpes for kr 100 på Vipps 113259.

I tillegg blir det loddsalg etc på kampen hvor alle inntektene går til Rosa sløyfe

Billett til selve kampen kjøpes i appen til kroner 165,-.

 

Det er også returoppgjør i kampen mellom Furuset og Gjøvik. Furuset, som jeg trodde var i dytten etter seier mot Comet, faller fullstendig sammen og ryker 10-2 for Gjøvik i Fjellhallen. Interessant at ingen av de 12 målene kom i overtallspill. Ser også at hverken (tenk at norsk språkråd tillater at man skriver “verken” og) Jordhøy eller Alvarstein var med i denne matchen. Ikke sikkert det hadde betydd så mye, men kan hende.

Det siste returoppgjøret går på søndag. Comet og Tønsberg møtes i Halden etter at Comet på onsdag vant 0-4 i Tønsberg. Både Tønsberg og Furuset begynner allerede å ligge godt alene i bunnen med god margin. Jeg tipper det skal holde hardt for Tønsberg å gjøre stort mot Comet på søndag.

Det skal også spilles et dobbeltoppgjør denne helgen. Haugesund og Nidaros møtes 2 ganger i Haugesund. Haugesund med forsterkninger etter litt frafall og skader. Joachim Nilsen Raa, Johann De Jonge og Jørgen Eide Engstrøm er på plass for spill i 1-divisjon. Det trengs, Haugesund spilte søndagsmatchen mot H/L med 12 utespillere i Oslo forrige runde. Det er selvsagt ikke holdbart i 1-div (og ja, jeg vet man var 14 og det ble 2 skader) så godt man får inn flere spillere. Nidaros falt litt nedover på tabellen etter 2 tap for Lørenskog etter at Haugesund, Gjøvik og H/L alle plukket poeng samme runde.

 

Så en liten bønn til sponsorer og sesongkortinnehavere:

Følg med på hjemmeklubbens sider og følg eventuelle oppfordringer om å frigi billetter dagen før kamp. Det er ille nok for klubb-økonomi nå med kun 200 (og færre) tillatte tilskuere, så da teller hver eneste krone man kan få inn.

Det høres kanskje ikke så ille ut at klubben ikke får solgt ditt sete for 165,- , men det er ikke bare det. Det er mersalg i kafe, på konkurranser, lodd, etc.. men fremfor alt: Man mister stemning i hallen for hvert eneste sete som står tomt, derfor er det om å gjøre å fylle hvert eneste sete man kan.

På Ringerike ønsker man at sponsorer henter ut sine billetter dagen før kamp. Det gjør at man kan selge x-antall billetter også på kampdag avhengig av uavhentede billetter.

 

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Fjordkraft-ligaen denne helgen; Fortsetter Stavanger taps-rekken?

5 kamper skal spilles før en 10-dagers pause

Hvem hadde trodd tabellen skulle se slik ut etter 8-9 spilte kamper?

Jeg hadde Stavanger og Storhamar øverst, Vålerenga og Lillehammer på de neste 2 plasser og så Narvik og Grüner på de 2 siste. Det at Stavanger, med det mannskapet, skulle stå med 7 kamper, 2 seire og 5 tap, tror jeg ikke selv de mest ihuga anti-Oilers supportere trodde spesielt på. At mange håper det skal gå bånn i bytta for Stavanger er nå så sin sak, men at de skulle ha en slik sesong så langt tror jeg ingen egentlig trodde…om de skal være ærlige.

Vålerenga med en pang-start på sesongen sammen med Frisk Asker. FA av mange tippet langt ned på tabellen peker nese til alle eksperter så langt. Lillehammer, Sparta og Stjernen ligger vel an slik mange trodde, mens Manglerud nok er en plass eller to høyere pr nå. Grüner og Narvik er der nede som tippet, men jeg tror nok at Narvik har fått kjenne litt hardere på “år 2” enn det Grüner har. Forventningene til supporterne i Nord var nok mer enn fangst 3 poeng på 8 kamper. Grüner spiller sånn sett helt uten ekstra vekt på skuldrene…målsettingen er vel å bli bedre enn Narvik.

Narvik ligger pr nå på den utsatte 10-plassen. Skulle serien bli stoppet, og alle lag har spilt 18 eller flere kamper, og 1-div har passert 16 kamper vil da 10-plass rykke rett ned om kvalifisering heller ikke kan spilles på oppsatt tidspunkt. Skulle man stoppe og så kvalifisering kan spilles på oppsatt tid ville Stavanger også måtte spille kval.

Så, det gjelder å henge skikkelig i stroppen for alle lagene.

 

Helgens kamper:

Lørdag 16.00 Vålerenga – Narvik

Lørdag 16.00 Grüner – Lillehammer

Lørdag 16.00 Stavanger – Frisk Asker

Lørdag 18.00 Sparta – Storhamar

Søndag 17.00 Manglerud Star – Stjernen

 

5 kamper man umiddelbart tenker: H, B, B, B, U på.

Dog skal det sies at på ett eller annet tidspunkt overrasker Narvik igjen. Det er kvaliteter i det laget som ikke har kommet ut skikkelig enda. Det spørs imidlertid om borteseier på Jordal mot et sterkt Vålerenga kanskje er å håpe litt for mye. Lillehammer har vel sliti i Grünerhallen før, og kan gjøre det igjen. Det er lett å dra til Oslo med feil innstilling, og da er det vanskelig å snu hodet og tankene på korte 3×20.

Det som er garantert er at Stavanger på ett eller annet tidspunkt får toget i gang. 7-2 tap borte mot Stjernen kan ikke det mannskapet være bekjent av. I den kampen førte de alt de første 10..så scora Stjernen. Da gikk lufta ut av ballongen og laget hang ikke sammen i det hele tatt.

Sparta må by på noe helt annet mot Storhamar enn det Manglerud Star gjorde torsdag. Det tror jeg også de gjør, men tror nok at Storhamar kanskje blir hakket for sterke for hjemmelaget.

Meget viktig oppgjør i Garasjen på søndag. Manglerud kan gi seg en 5-poengs luke til nettopp Stjernen med å vinne, i motsatt fall passerer Stjernen da Manglerud med ett poeng. Viktig for begge lag å holde Grüner/Stavanger/Narvik bak seg med tanke på eventuell rangering tabell om sluttspill plutselig kan spilles etter en eventuell stopp.

 

Bong levert til ca 16 i odds.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

1-divisjon: Lørenskog – Ringerike 2-3 e.sd.

Perioderesultater = 1-0, 1-2, 0-0, 0-1, skudd = 27-37, min = 18-10

Det ble en så tett toppkamp som hvert fall den nøytrale tilskuer ønsket på forhånd. Mye tempo, mye nerve, mye strøm i kølla til tider, noe slurv i pasninger fra begge lag pga tempo, men fremfor alt, mye innsats. Det har blitt endel “surv” i ettertid om offsider, 6-mann og håpløs dømming.. så jeg tenkte jeg kunne gå gjennom match-øyeblikkene med tanke på om noe av dette stemmer.

Lørenskog kommer best i gang synes jeg. De stresser Ringerike med bra forecheck og spiller seg trygt og greit seg ut bakfra. Dog, Ringerike får en gyllen mulighet i starten da Berg ryker på en 2-min for krysstakling etter bare 34 sekunder. Det overtallet blir det lite av. Innbytterpusten hadde ikke satt seg enda. Litt senere i perioden pådrar Andresen seg en 2-min for interference og det utnytter Lørenskog seg av. De setter opp spillet og får til en fin klikk-klakk-manøver som setter opp Hult på blank i slottet som bare kan dytte inn pucken.

Det er nesten det samme som skjer i starten av andre da Markstrøm sitter ute for high-sticking. Klikk-klakk-spillet sitter ikke helt, men da Lavik får mulighet fra punkt P så sitter den igjen, godt hjulpet av en meget god screen av Johansson i Ringerikes mål. Lavik bør takke han som stod i veien der.

Hva Boork sa i pausa vet jeg ikke, men Ringerike traff mer på de de prøvde på etter at de var fulltallige. Når det skjer blir det vanskeligere for motstander å henge på og da kommer minuttene også.

Ringerike skal så spille 5 mot 3 etter at Desmot ryker på en interference og Opsahl på en hekting med ca ett minutt imellom. Dette utnytter Ringerike ved H. Eriksson, og her er bildet da han spilles opp i midt-sonen og så entrer offensiv sone og går inn og putter:

Ringerikes 5 spiller er på ca egen blå her. Hvordan noen kan si dette er offside er litt uklart for meg.

Ringerike ser ut til å få sprut i beina av denne scoringen men klarer ikke utnytte overtallet ytterligere, men et par minutter etter denne situasjonen kommer situasjonen mange lurte på.

P. Eriksson er i en situasjon i offensiv sone da Lørenskog dumper og går for å bytte. Ringerike snur kjapt

H. Eriksson får puck på defensiv blå

Han setter fart mot offensiv sone men må vente litt for han ser P. Eriksson inne i sonen

Rett til venstre for bakre Lørenskogspiller er P. Eriksson i dette bildet.

Fortsatt ingen offside her

Her går H.Eriksson inn i sone samtidig som P. Eriksson sklir ut. Skøyte på blå tidsnok til at det ikke blir offside.

H. Eriksson får gå uten avblåsning, helt korrekt dømt. Lørenskogspiller vinker på offside, noe det jo ikke er. H. Eriksson er da midt inne i offensiv sone uten noen tegn til bytting fra Ringerikes side.

I dette bildet ser man at Ringerikes Söderberg hopper på is og begynner skate mot situasjonen. Han bytter med Ryttar som er til høyre for redline i dette bildet. Søderberg gjør ikke annet enn ett skjær til her før H.Eriksson setter puck og utligner til 2-2 for Ringerike. Var Ringerike for mange på is i 2 sekunder, ja.. Var Söderberg delaktig i situasjonen, eller til hinder for Lørenskog, nei.

Bilde rett etter scoring. Eriksson jubler, Ryttar ved Ringerikes boks. Bytta Söderberg/Ryttar i overkant for tidlig, ja det gjorde de. Men hvor ofte skjer ikke det i løpet av en match og en sesong. Tilfeldigheter gjorde at det skjedde akkurat når en lagkompis putter. (dette bildet er ingen hemmelighet, lagt ut sekunder etter match av en Lørenskog-supporter).

Her faller avgjørelsen. P. Eriksson scorer i overtall 4 mot 3 i sudden.

 

Ringerike måtte ri av 2 stk 2-minuttere mot slutten av tredje. H.Eriksson ut for slash på 16.01 og på 18.20. Lørenskog nære seier i de overtallspillene men en god Johansson i Ringerikes mål samt mye ofring holdt Lørenskog unna mål. Når så Grøndahl ryker for en slash 2.21 ut i sudden får Ringerike satt opp spillet og avgjør med et direkteskudd på tversoverpasning.

Lørenskog hadde matchen i første, 10-7 skudd. Ringerike hadde den i andre, 6-21 i skudd. Jevn og spennende tredje med mye spill frem og tilbake, 9-6 i skudd.

Ikke noe overraskelse at det ble lite mål og tett mellom disse lagene.

Ps!

Ringerike Panthers hadde visning på storskjerm på Gledeshuset denne onsdagen. 70-80 stk koste seg med donaldbrus og peanutter og gikk glade hjem etter suddenseier mot Lørenskog. Undertegnede var speaker/kommentator i salen og koste seg skikkelig.

Ny kamp lørdag mellom lagene:

Ringerike – Lørenskog, lørdag 16.00, Rosa Sløyfe-kampen. 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

3 kamper i Fjordkraft-ligaen i dag; Hva bringer kvelden av overraskelser?

“Bingoligaen” med 3 kamper denne torsdagen

18.30 Frisk Asker – Lillehammer

18.30 Grüner – Vålerenga

19.00 Manglerud Star – Storhamar

 

Den mest åpne matchen før dropp er vel Frisk – Lillehammer..men i og med at jeg åpner kjeften om det så ender vel den og med kalassifre slik som den spådde jevne matchen mellom Gjøvik og Furuset i Fjellhallen i går. I mine tanker var Furuset i dytten etter seier mot Comet, og det skulle da tilsi en jevn match mot Gjøvik.. Vel, lenger unna enn jevn kommer du vel strengt tatt ikke…10-2 til Gjøvik ble fasit. Frisk Asker og Lillehammer er begge topp4 på tabellen og det skulle hvert fall i teorien si jevn kamp. Så får vi se hvem som sitter hjemme med skade/buse og dermed skape fordel andre laget.

Den mest bankers-matchen før dropp er Grüner – Vålerenga. Sikrere B på papiret skal du lete lenge etter ihht oddsen osv. Meeeen, er det noe denne sesongen så langt har vist så er det at resultater skal man ikke ta for gitt. Plutselig sitter det ikke for Vålerenga og så er Grüner der med scoringene sine. Morsomt å se om Halmrast drar noen luker etc på sine egne og er med på enda en Gruner-seier mot Vålerenga.

Rundens skjelver-i-hockeybuksene-kamp er i Garasjen mellom Manglerud og Storhamar. Storhamar har gitt fra seg mye poeng der de senere sesonger og kan selvsagt gjøre det igjen i dag. Manglerud bare 4 poeng bak Storhamar på tabellen kan virkelig blande seg i toppen med seier hjemme i dag.Mulig Storhamargutta burde få seg en biltur nedover E6 ala den Bendik Eriksen fortalte om i puckpodden da gutta skulle på Mækkærn på Brummundal (eller noe).. Da tenker jeg alle nerver man normalt bygger opp på vei til Garasjen ville vært brukt opp før bilen passerte Espa Servicesenter..

 

Jeg kjører B, B, H.. bare sånn for å ti-doble femtilappen om den går inn…

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Jim tar tempen på norsk helsevesen, del 1

Why? Det satans høyre kneet er vondt…. igjen

Denne lille historien starter for litt over 20 år siden. Jeg får nesten begynne der. Jeg hadde i lengre tid plaget vettet av såvel samboer som kompiser med et kne som hørtes ut som du knakk ei halv pakke Wasa knekkebrød hver gang jeg bøyde beinet skikkelig og rettet det ut igjen.

Eksempelvis; Vi hadde hver tirsdag kveld samling og Seinfeld visning hos kompis Mala borti gata der jeg stadig vekk fikk beskjed av spesielt Eliassen at “kan du se til å sitte stille med de jævla beina dine, vi hører ikke tv’n”. Hjemme måtte samboer stikke fingrene i ørene når vi våknet, og jeg følte trang til å bøye på beinet og knekke opp det som hadde grodd fast inni kneet i løpet av natta.

Denne tilstanden gjorde jo at jeg da etter hvert, etter å ha forsøkt den ultimate manne-metoden for å bli frisk, nemlig å overse problemet og håpe det skulle forsvinne helt av seg selv, faktisk selv fikset meg en legetime for å få sett på dette kneet. Ved henvendelse min fastlege på den tiden (hvis det het fastlege da, det var nå uansett han jeg “alltid” gikk til) ble jeg mer eller mindre uglesett gjennom telefonrøret av hun som tok telefonen, for å ringe fordi jeg hadde noe så patetisk som vondt i kneet.

Jeg fikk nå en time 10-12 dager etter og var sånn sett fornøyd med det for dette var på tampen av ishockeysesongen. I mitt hode ville jeg da bli sendt rett på Ullevål delelager i øpet av våren og bli fikset slik at neste sesong var sikret.

Dagen kom og jeg skulle sjekkes av doktoren, doktoren som hadde kontor oppe i tredje etasje (uten heis) nede i sentrum. Jeg knaket meg opp alle trappene og satte meg for å hvile og vente mens kneet banket verre enn tannverk, flass og hemoride samtidig. Etter 1,5 timers venting ble det endelig min tur, men faktisk ikke helt uten “dramatikk”. Doktoren var nemlig på vei ut han. Han hadde en avtale et annet sted, lunch må vite, og hadde i utgangspunktet tenkt til å be kontordamen sin be meg om å komme tilbake en annen dag, for jeg hadde vel ikke ventet så lenge. Da jeg forklarte at jeg har sittet snart 2 timer over tiden snudde han og vi gikk inn.

“Hva er problemet” sa doktor

“Hold på kneet mitt” sa jeg

Doktoren holdt på kneet

Jeg bøyde beinet og rettet det ut igjen

“Oi” sa doktoren

“jepp” sa jeg…

“Dette må opereres” sa doktoeren

“Regnet med det” sa jeg..

 

Jeg ble så fortalt at han la inn en henvisning til undersøkelse hos rette instans på sykehuset og at jeg innen 16 uker ville får melding om når den timen ville være. 16 uker… venting på et brev…

 

Der er jeg sånn sett i dag.

 

Jeg sendte melding til mitt medisinske senter om at jeg ville ha en konsultasjon fordi kneet gjør vondt igjen. Det gjør vondt å gå opp trapper… og det gjør vondt å gå ned trapper. Det hugger til med “knivstikk” ved forskjellige bevegelser. Og det verste av alt: Jeg klarer ikke ta i på skøyter lenger heller. Sist trening måtte jeg gi meg etter 30 min.. ingen vits i å prøve seg mer.

Nå skal jeg ikke skryte på meg all verdens kjappe vendinger og bråbrems med snøsprut lenger med mindre det er strengt tatt nødvendig..men nå funker det ikke i det hele tatt.

Da er det på tide å sjekke…

Men denne gang har jeg helseforsikring på jobb.

 

To be continued… konsultasjon i morgen…

 

 

 

 

 

 

 

 

1 divisjon: Toppmatch med stor betydning + 2 kamper til

Enten rykker Ringerike mer fra eller så tetter Lørenskog luka.

Ringerike og Tønsberg med 1 kamp mindre spilt enn de skulle ha hatt pr dags dato. Kampen ble som kjent utsatt ihht gjeldende buse-i-nesa-prosedyrer. Gledelig for alle parter er det at ingen på Tønsbergs lag/apparat testet positivt på covid og dermed kjører man på med business as usual.

Helgen som var ga jo da 6 poeng Lørenskog mot Nidaros i Trondheim, et ikke helt uventet resultat, dog tippet jeg vel på forhånd en mer balansert deling av poengene. Lørdagsmatchen så jeg ikke, men ser ut til at den hadde Lørenskog hele veien.. Søndag tittet jeg på. Nidaros leder der 2-1 litt ut i andre, men så kom 10 minutter med Lørenskog-kjør fra 8 til 18 med 4 mål som resultat og vips så står det 3-5 før siste periode. Det klarte ikke Nidaros hente opp og alle poengene ble med til Lørenskog.

Hasle-Løren – Haugesund på lørdag ble vunnet på sudden av Haugesund. Søndag ble noe annet. Haugesund leder 3-5 bittelitt ut i tredje, godt gjort med 12 utespiller I might ad, men så var det slutt. 3-0 de siste 17,5 minuttene ga en hjemmeseier 6-5. Haugesund hadde 14 mann lørdag men 2 stk var ikke klare for søndagsmatchen pga skader.

Dem største overraskelsen for mange var vel Furusets seier hjemme mot Comet. 5-3 hjemme mot Comet etter 3-1, 0-2, 2-0 er godt gjort når man ser på skuddstatistikken som endte 19-57 i Comets favør. Jeg håper gutta på Furuset ga målvakten en ekstra øl på puben etterpå. 94,7% er ganske grei redningsprosent.

 

Denne onsdagen:

Gjøvik – Furuset

Tabellnaboer i bunnen av tabellen. Gjøvik sliter med å få poeng på egentlig greit gjennomførte kamper, mens Furuset kommer til Fjellhallen med opptur i ryggmargen etter seier mot Comet. Dette tror jeg blir en tett og hard kamp der de med fokus på å ikke sitte utvist vinner.

 

Tønsberg – Comet

Tønsberg på sisteplass møter et Cometlag som antakeligvis har mottatt hårfønere fra trenerstaben ved enhver anledning etter kampen borte mot Furuset. Comet sikter høyere enn å såvidt klare “cut’n” for sluttspill i 1-divisjon. Tønsberg på sin side ligger på den utsatte 9 plassen i divisjonen. Utsatt fordi skulle serien stoppes etter passerte 16 kamper og 2 div ikke settes i gang vil ingen kval spilles og 9-plassen rykker rett ned i neste sesongs 2-div. Jeg tror Comet blir for sterke for Tønsberg i denne hvis mannskap og hue er på plass. I motsatt fall kan vi fort vekk se en jevnere kamp enn antatt før dropp.

 

Lørenskog – Ringerike

Dagens absolutt mest interessante kamp. Begge lag godt i gang og har vist at de er seriens desidert 2 beste lag til nå. Lørenskog med dobbeltseier mot Nidaros som oppvarming til oppgjøret. Ringerike ikke spilt siden forrige onsdag da de møtte Tønsberg hjemme. Heldigvis ingen smitte på Tønsberg ifm avlyst match lørdag og da heller ingen innvirkning på mannskapet til Ringerike før denne toppmatchen. Ringerike stikker enda litt ifra med seier i denne mens Lørenskog tetter luka Ringerike har selv uten kampen mot Tønsberg.

Jeg setter ikke overraskende penga på Ringerike i denne.

 

 

Jeg velger å legge med denne:

Kommer det nå masse spillere som ikke vet hva heads-up er?

Hvorfor gjør jeg det.. jo fordi man i kampen Nidaros – Lørenskog så et klassisk tilfelle av “spille puck rett på bladet til kompisen for så å rette ryggen og være fornøyd og ikke forvente en takling”.

Joda, taklingen var charging-verdig, late-hit verdig og sikkert takling mot hode verdig.. ikke så lett å se treffpunkt skikkelig. Uansett er poenget at spillere må være mer forberedt på at det kommer en smell rett etter puck-slipp.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Oslo-MDG’ere forsøker kuppe valglistene ute i distriktene

Planen er tydeligvis lagt for å begynne rasere Norge på lik linje som Oslo

I følge en gjennomgang som er gjort av Klassekampen er det nå satt opp Oslo-folk på toppen av MDG-lister i Akershus, Hedmark, Sør-Trøndelag, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

En eller annen MDG’er fra Hamar uttaler at om MDG skal bli det folkepartiet de ønsker så må de bygge organisasjon i hele landet.

Veeeeel… 

Da er det jo skikkelig lurt å sette hipster-dufus-kaffe-latte-tofu-grillende oslofolk fra indre Grünerløkka på toppen av lista ute i distriktene.

Det er klart at Bertrand med skjegget som aldri har sett en traktor “live” med egne øyne bør stå på toppen av lista for MDG i Hedmark.

Det er like klart at Sissi, oppvokst på Tåsen og 100% veganer fra hun fylte 12 bør stå øverst på lista i Sør-Trøndelag.

Preben som har studert på BI i 14 år er en selvskreven listetopp i Sogn og Fjordane.

Innflyttede Olava fra indre Troms som hoppet av studier på universitetet for å jobbe og finne seg selv er en soleklar listetopp i Akershus

 

Jeg fatter det bare ikke:

Det at Oslo har MDG i bystyret og bare må godta mer og mer av galskapen til MDG får de skylde seg selv for. Men når MDG nå skal begynne leke parti på landsbasis begynner øynene mine å krølle seg for hvert eneste utspill de kommer med.

Få det inn i hue: Vi ute i Norge har ikke t-bane, trikk eller annet kollektivtilbud som duger!

MDG viser seg bare mer og mer som et parti rikfolk bør stemme på for kommer partiet noengang til reell makt i Norge kommer det kun være rike mennesker som kommer til å ha råd til å kjøre bil, dra på ferie, etc. Nå er det på tide å få stompa rullesiggen med godis oppi bak, stikke fingeren i jorda og begynne forstå at Oslo er ikke Norge.

MDG vil skrote alle motorveieprosjekter som ikke er påbegynt. De vil som vanlig heller at folk skal sykle og ta tog/buss og beviser nok en gang at de har absolutt null kunnskap om hva som foregår i Norge utenfor bysentrumer. Vi er avhengige av bil, vi er avhengige av fly, vi er avhengige av vei.

Hipsterne gir seg jo ikke heller. De skal detaljstyre hva ungene skal spise på skolen samt detaljstyre hva de eldre skal få spise på gamlehjemmet. Det skal gå i kjøttfritt og grønt. Så kan man spørre seg hvor langt de maktkåte lekepolitikerne i MDG klarer å dra dette om de får noen som helst reell makt i Norge. Blir det svartebørhandel med koteletter i mørke portrom? Kjøttdeig-smuglerruter fra Sverige? Kokt-skinke mot salami-bytting på dass på skolen?

Jeg er lei av å lese om et parti sitt ønske om å la det norske folk blø penger på tiltak som på verdensbasis betyr absolutt ingenting. Om alle i Norge slutta kjøre bil i morra ville ikke dette bety noe i det hele tatt for klodens miljø.- Det eneste det ville bety var et vanskeligere liv for alle og enhver som bor her oppe i nord. Det at Norges befolkning skal betale for å forurense er ikke god politikk i det hele tatt… det betyr bare at MDG forfordeler de med penger og lar de med dårligere råd få det enda verre enn i dag.

 

Det at MDG har fått så innflytelse i Oslo som de har er en ting. Det at de nå begynner se seg rundt etter regjeringsmakt er noe helt annet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan vi vær så snill gå tilbake til “hallo” og et lite nikk?

Fordi “Hallo” og et lite nikk viste seg å være medisinen

Hvor mange ganger jeg har møtt folk jeg ikke kjenner spesielt godt og følt frykt og sosial angst når jeg ser de foran meg klemme og si hei aner jeg ikke, men den tiden var forbi, trodde jeg. Jeg var overbevist om at alt som hadde med klemming etc var over nå og at jeg i all fremtid, selv etter denne pandemien er bekjempet, ville kunne stå med rak rygg og vite at et eller annet gen inni meg hadde rett hele tiden.

Anbefalt, og til tider påbudt adferd, var å ikke klemme, vel andre enn dine nærmeste da selvsagt. Dette sammen med avstand og lite festing etc gjorde jo at vi fikk kontroll på smitten.

Null stress:

Denne ikke-klemmingen jeg vil tilbake til sammen med mye mindre festing og folkeansamlinger viste seg jo å være ekstremt lett å overholde for oss klemme-skye. Vårt sedvanlige “halla” medfulgt av et lite nikk lever videre totalt upåvirket av virus eller smitte av noe slag. Du skal nikke ganske hardt om snørrdråpen fra nesetippen fyker flere meter avgårde og treffer noen.

Ved å innføre anti-klemming trenger jeg aldri mer tenke og gruble på skal/skal ikke klemme når noen kommer på besøk, når jeg drar i besøk, når jeg treffer noen eller noe sånt. “halla” holder i massevis og alle kommer til å skjønne og ha forståelse for det.

Jeg gir herved skiltmakere en ide: lag skilter vi kan sette på huset ved utgangsdøra:

“Her hilser vi corona-style”..

Det er selvsagt ikke slik at man må si “halla”.. Det er mange ting man kan si som betyr det samme. “hei”, “hei-hei”, “hallo” osv..

Det viktigste er at vi klemme-skye slipper angsten og frykten for klemmingen.

En annen stor gevinst her er at man for all fremtid (forhåpentligvis) nå slipper all angst, frykt, ubehagelighet, klomsing, nesekræsjing, etc i forbindelse med å møte på folkegrupper som driver med alt fra 2 til 4 “susser” på kinnet ved hilsing. Er det høyre-venstre? Venstre-høyre? Høyre-venstre-høyre? Venstre-høyre-venstre-høyre?

Dette er lett nå:

Sorry, jeg hilser corona-style”.

“halla”…

 

Og når det er sagt:

Det begynner å bli lenge siden mars.. så det er kanskje greit med en oppfriskning på koronasymptomer slik at dere pappskaller, idioter, døgenikter, hengeromper og andre forbanna toskeskaller som driter i alle smittevernsregler kanskje kan skjønne selv at dere er smittet og holder dere hjemme.

Det er ikke til å unngå at man kanskje blir litt kulerund i gluggene, forvirret mer enn før, litt løs i magen og sliten i hue av å lete etter korrekt informasjon på symptomene for Korona-viruset i kroppen.

I tillegg er det “slitsomt” å bli bombardert med alle dødstallene hele tiden. Jada, jeg vet, man skal jo følge med på det også, men det blir etter hvert som nyhetene fra midtøsten ble på sitt verste, man hørte bla-bla-bla-bla-selvmordsbomber-bla-bla-bla-bla, og nå sport.

 

Derfor har jeg gleden av å ha samlet dette på ett sted:

De vanligste symptomer som trekkes frem er feber, trøtthets/sykdomsfølelse og tørrhoste.

(kan jo være hva som helst egentlig)

Andre trekker også frem tung pust og muskelsmerter som vanlig symptomer.

(hatt mye korona på trening ser jeg)

Atter andre trekker frem slimhoste, blodig opphostet slim, frysninger, hodepine, svimmelhet, frostanfall, sår hals, rennende nese, uvelhet, diare og smerter i korsryggen.

(tar du vekk slim-greiene her så minner jo dette sterkt om en helt vanlig søndag etter to dager på fylla dette).

 

Enda noen igjen trekker frem tung pust ved anstrengelser  – etter hvert også ved hvile, brystsmerter, åndenød som trenger oksygentilførsel samt alvorlig lungesvikt som kan føre til død.

(det siste her er jo en meget sterk indikasjon på at det er noe som ikke er helt i vater i kroppen spør du meg)

Det trekkes også frem at smak- og luktesans blir borte.

(kan være en fordel når enkelte i husholdningen som ikke lager mat til vanlig skal kokkelere)

Akutte magesmerter blir nevnt.

(som en følge av punktet over?)

Det samme blir øyekatarr.

(det er no drit… for da må du smøre shait på øya…guffent ass)

 

Vel:

Hvis man så også drar med seg de mest åpenbare vanlige folkesymptomene som bustete hår, flass, stive skuldre, skjegg og uønsket hårvekst rundt på kroppen, inngrodde tånegler, vannblemmer, bilringer, navlelo, vondt i viljen, grandiosa til middag, vondt i øra, dårlig råd, tom vinkartong, hamstring samt kommentarfeltsinne- og ekspertise… ja da har du den komplette listen på korona-symptomer.

 

Værsågod! 

 

Les: Drit i forskere og Folkehelseinstituttet; Det er i kommentarfeltet ekspertisen er!

Opprykk, nedrykk, kvalifisering: status pr nå

Vi er i gang med omberamminger pga covid-symptomer. Tønsberg-Ringerike først ut.

(totalt meningsløst bilde…)

Denne helgen kom altså den første utsettelsen, og da omberamming av kamp, på grunn av sykdom/covid-symptom på 5 eller flere personer i et lag. Tønsberg måtte melde fra om at flere spillere meldte inn symptomer og dermed var årets første covid-utsettelse et faktum.

Med tanke på hvordan søplegjøker og pappskaller rundt omkring i Norge driver på med festing milevis unna de regler og kriterier gitt med hensyn på smittevern er nok ikke dette den eneste kampen som kommer til å lide denne skjebnen.

Skulle det vise seg at spillerne på Tønsberg bare hadde vanlig høstbuse i nesa er jo saken biff (det uttrykket blir jo talentløst om man er veganer «saken er gulrot») men hva om det nå viser seg at en eller flere faktisk er smittet. Da må vel hele Tønsberglaget inklusive apparat i karantene og til testing? Hva med Ringerike (som spilte mot Tønsberg på onsdag), må de også da i karantene? Testes? Må også alle som snakket med Tønsberg-spillere/trenere/apparat i karantene? Hvor langt strekker dette seg om det viser seg at 1-5 spillere var smittet da onsdagskampen gikk?

Status på opprykk/nedrykk/kvalifisering

Fjordkraft-ligaen nærmer seg halvveis til det antall kamper forbund har sagt behøves for å rangere en tabell. 1-divisjon er stort sett halvveis til det samme antall kamper. 2-divisjon ikke startet. Jeg har mine tvil på om den divisjonen kommer til å bli startet..jamfør tidligere nevnte søplegjøker og pappskaller.

Skulle tabell være som i dag, og Fjordkraft-ligaen bli stoppet etter passerte 18 kamper på alle lag ville Stjernen og Narvik være klare for nedrykkskval hvis det åpnes for kval-spill på et senere tidspunkt. Hvis det derimot ikke ble åpnet for kval og rangert tabell stod ville Narvik rykke rett ned (gitt at også 1-div har oppfylt kamp-kriterier)

Skulle tabell 1-div se ut som i dag og serie stoppes etter alle lag har passert 16 kamper ville Ringerike, Comet, Lørenskog og Haugesund være klare for sluttspill om kvalifiseringsplass. Om serie ser slik ut som i dag, stoppes, og det ikke åpnes igjen for sluttspill/kval ville Ringerike rykket rett opp, dvs byttet plass med Narvik.
I bunnen av tabellen er det jo da slik at siden 2-div ikke er i gang ville Tønsberg rykket rett ned om serien ble stoppet etter passerte 16 kamper slik det ser ut nå. (slik jeg har forstått det).

Ps! Jeg er fortsatt litt usikker på om forbundet mener 18 og 16 kamper i Fjordkraft og 1-div samme hvilke lag man har spilt mot eller om kriteriet også er at man må ha spilt minst 2 kamper mot alle motstanderne i serien. Setningen er «kampantall tilsvarende dobbel serie». Vi nærmer oss det etter hvert, men med utsettelser kan dette bli skjevt.

Ps! Ps!

Kvartfinaler 1-8,2-7,3-6,4-5 pr i dag:

Vålerenga – Stavanger

Frisk Asker – Gruner

Storhamar – Manglerud Star

Lillehammer – Sparta

Dette basert på dagens tabell og en stopp etter passert 18 kamper. Valgene ville selvsagt ikke blitt dette, men slik ser det ut nå.

 

Les og del gjerne: Jeg er dritt lei av hverdagsrasisme https://geriatriks.blogg.no/jeg-er-dritt-lei-av-a-hore-om-hverdagsrasisme.html