Gi KRF makt og vi får Polen-abortlov i Norge

KrF og Ropstad gnir seg i henda og jubler over Polen sin nye abortlov.

Polen har altså innført en mye strengere abortlov nå som mer eller mindre fratar kvinner all råderett over egen kropp idet en graviditet er et faktum.
Meg bekjent er det kun voldtekt og incest som er grunner for å få innvilget abort, men selv da må det inn en søknad til et råd som skal godkjenne eller avslå.
Polen har, med denne lovgivningen, gått tilbake til slik vi hadde det tidligere også her i Norge. Kvinner i «uløkka» som måtte sette sin tro til et visst antall frakkemenn, gjerne overleger, som skulle sette seg til doms over et annet menneskes kropp og liv.
Sånn skal vi selvsagt ikke ha det.

Kvinner i Norge bør mobilisere. Kvinner i Norge bør gå aktivt ut og jobbe for å slippe mer innflytelse fra KrF og Ropstad i norsk politikk. Faktisk burde kvinner i Norge være med å sørge for at dette partiet havner så langt under sperregrensen at de ikke engang er i nærheten av noe…og dermed blir så små at kun lokalaviser i bibelbeltet gidder høre på denne giften Ropstad og hans likemenn står for.
Jeg fatter ikke at kvinner i 2020, selv kristne kvinner i 2020, går med på og fremsnakker menn som vil bestemme over deres kropp på denne måten.
Jeg fatter ikke at KrF og tilhengere av denne måten å tenke på heller vil at graviditeter skal gå og uønskede barn skal fødes..spesielt når man ser på hvordan mange barn behandles i dag. Det er manko på ressurser, på beredskapshjem, fosterhjem og institusjonsplasser og enda prøver KrF å få en lovgivning som skal sette enda flere uønskede barn til verden.

Krf er et lite miniputtparti som ikke har noe i norsk politikk å gjøre. De har kvinner som gallionsfigurer, men bak dem sitter menn og styrer.
KrF står i denne saken for noe så inngripende som å ville bestemme over kroppen til norske kvinner.
Stemmer nok folk på de vil neste steg KrF krever i regjeringssamarbeid være å innføre polenlov i Norge. Garantert. Så pass på kvinner.
Vil vi egentlig ha det slik at uønskede graviditeter, samme hvordan det gikk til, skal tvinges igjennom?

 

 

 

 

Jim tar tempen på norsk helsevesen, del 1

Why? Det satans høyre kneet er vondt…. igjen

Denne lille historien starter for litt over 20 år siden. Jeg får nesten begynne der. Jeg hadde i lengre tid plaget vettet av såvel samboer som kompiser med et kne som hørtes ut som du knakk ei halv pakke Wasa knekkebrød hver gang jeg bøyde beinet skikkelig og rettet det ut igjen.

Eksempelvis; Vi hadde hver tirsdag kveld samling og Seinfeld visning hos kompis Mala borti gata der jeg stadig vekk fikk beskjed av spesielt Eliassen at “kan du se til å sitte stille med de jævla beina dine, vi hører ikke tv’n”. Hjemme måtte samboer stikke fingrene i ørene når vi våknet, og jeg følte trang til å bøye på beinet og knekke opp det som hadde grodd fast inni kneet i løpet av natta.

Denne tilstanden gjorde jo at jeg da etter hvert, etter å ha forsøkt den ultimate manne-metoden for å bli frisk, nemlig å overse problemet og håpe det skulle forsvinne helt av seg selv, faktisk selv fikset meg en legetime for å få sett på dette kneet. Ved henvendelse min fastlege på den tiden (hvis det het fastlege da, det var nå uansett han jeg “alltid” gikk til) ble jeg mer eller mindre uglesett gjennom telefonrøret av hun som tok telefonen, for å ringe fordi jeg hadde noe så patetisk som vondt i kneet.

Jeg fikk nå en time 10-12 dager etter og var sånn sett fornøyd med det for dette var på tampen av ishockeysesongen. I mitt hode ville jeg da bli sendt rett på Ullevål delelager i øpet av våren og bli fikset slik at neste sesong var sikret.

Dagen kom og jeg skulle sjekkes av doktoren, doktoren som hadde kontor oppe i tredje etasje (uten heis) nede i sentrum. Jeg knaket meg opp alle trappene og satte meg for å hvile og vente mens kneet banket verre enn tannverk, flass og hemoride samtidig. Etter 1,5 timers venting ble det endelig min tur, men faktisk ikke helt uten “dramatikk”. Doktoren var nemlig på vei ut han. Han hadde en avtale et annet sted, lunch må vite, og hadde i utgangspunktet tenkt til å be kontordamen sin be meg om å komme tilbake en annen dag, for jeg hadde vel ikke ventet så lenge. Da jeg forklarte at jeg har sittet snart 2 timer over tiden snudde han og vi gikk inn.

“Hva er problemet” sa doktor

“Hold på kneet mitt” sa jeg

Doktoren holdt på kneet

Jeg bøyde beinet og rettet det ut igjen

“Oi” sa doktoren

“jepp” sa jeg…

“Dette må opereres” sa doktoeren

“Regnet med det” sa jeg..

 

Jeg ble så fortalt at han la inn en henvisning til undersøkelse hos rette instans på sykehuset og at jeg innen 16 uker ville får melding om når den timen ville være. 16 uker… venting på et brev…

 

Der er jeg sånn sett i dag.

 

Jeg sendte melding til mitt medisinske senter om at jeg ville ha en konsultasjon fordi kneet gjør vondt igjen. Det gjør vondt å gå opp trapper… og det gjør vondt å gå ned trapper. Det hugger til med “knivstikk” ved forskjellige bevegelser. Og det verste av alt: Jeg klarer ikke ta i på skøyter lenger heller. Sist trening måtte jeg gi meg etter 30 min.. ingen vits i å prøve seg mer.

Nå skal jeg ikke skryte på meg all verdens kjappe vendinger og bråbrems med snøsprut lenger med mindre det er strengt tatt nødvendig..men nå funker det ikke i det hele tatt.

Da er det på tide å sjekke…

Men denne gang har jeg helseforsikring på jobb.

 

To be continued… konsultasjon i morgen…

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan vi vær så snill gå tilbake til “hallo” og et lite nikk?

Fordi “Hallo” og et lite nikk viste seg å være medisinen

Hvor mange ganger jeg har møtt folk jeg ikke kjenner spesielt godt og følt frykt og sosial angst når jeg ser de foran meg klemme og si hei aner jeg ikke, men den tiden var forbi, trodde jeg. Jeg var overbevist om at alt som hadde med klemming etc var over nå og at jeg i all fremtid, selv etter denne pandemien er bekjempet, ville kunne stå med rak rygg og vite at et eller annet gen inni meg hadde rett hele tiden.

Anbefalt, og til tider påbudt adferd, var å ikke klemme, vel andre enn dine nærmeste da selvsagt. Dette sammen med avstand og lite festing etc gjorde jo at vi fikk kontroll på smitten.

Null stress:

Denne ikke-klemmingen jeg vil tilbake til sammen med mye mindre festing og folkeansamlinger viste seg jo å være ekstremt lett å overholde for oss klemme-skye. Vårt sedvanlige “halla” medfulgt av et lite nikk lever videre totalt upåvirket av virus eller smitte av noe slag. Du skal nikke ganske hardt om snørrdråpen fra nesetippen fyker flere meter avgårde og treffer noen.

Ved å innføre anti-klemming trenger jeg aldri mer tenke og gruble på skal/skal ikke klemme når noen kommer på besøk, når jeg drar i besøk, når jeg treffer noen eller noe sånt. “halla” holder i massevis og alle kommer til å skjønne og ha forståelse for det.

Jeg gir herved skiltmakere en ide: lag skilter vi kan sette på huset ved utgangsdøra:

“Her hilser vi corona-style”..

Det er selvsagt ikke slik at man må si “halla”.. Det er mange ting man kan si som betyr det samme. “hei”, “hei-hei”, “hallo” osv..

Det viktigste er at vi klemme-skye slipper angsten og frykten for klemmingen.

En annen stor gevinst her er at man for all fremtid (forhåpentligvis) nå slipper all angst, frykt, ubehagelighet, klomsing, nesekræsjing, etc i forbindelse med å møte på folkegrupper som driver med alt fra 2 til 4 “susser” på kinnet ved hilsing. Er det høyre-venstre? Venstre-høyre? Høyre-venstre-høyre? Venstre-høyre-venstre-høyre?

Dette er lett nå:

Sorry, jeg hilser corona-style”.

“halla”…

 

Og når det er sagt:

Det begynner å bli lenge siden mars.. så det er kanskje greit med en oppfriskning på koronasymptomer slik at dere pappskaller, idioter, døgenikter, hengeromper og andre forbanna toskeskaller som driter i alle smittevernsregler kanskje kan skjønne selv at dere er smittet og holder dere hjemme.

Det er ikke til å unngå at man kanskje blir litt kulerund i gluggene, forvirret mer enn før, litt løs i magen og sliten i hue av å lete etter korrekt informasjon på symptomene for Korona-viruset i kroppen.

I tillegg er det “slitsomt” å bli bombardert med alle dødstallene hele tiden. Jada, jeg vet, man skal jo følge med på det også, men det blir etter hvert som nyhetene fra midtøsten ble på sitt verste, man hørte bla-bla-bla-bla-selvmordsbomber-bla-bla-bla-bla, og nå sport.

 

Derfor har jeg gleden av å ha samlet dette på ett sted:

De vanligste symptomer som trekkes frem er feber, trøtthets/sykdomsfølelse og tørrhoste.

(kan jo være hva som helst egentlig)

Andre trekker også frem tung pust og muskelsmerter som vanlig symptomer.

(hatt mye korona på trening ser jeg)

Atter andre trekker frem slimhoste, blodig opphostet slim, frysninger, hodepine, svimmelhet, frostanfall, sår hals, rennende nese, uvelhet, diare og smerter i korsryggen.

(tar du vekk slim-greiene her så minner jo dette sterkt om en helt vanlig søndag etter to dager på fylla dette).

 

Enda noen igjen trekker frem tung pust ved anstrengelser  – etter hvert også ved hvile, brystsmerter, åndenød som trenger oksygentilførsel samt alvorlig lungesvikt som kan føre til død.

(det siste her er jo en meget sterk indikasjon på at det er noe som ikke er helt i vater i kroppen spør du meg)

Det trekkes også frem at smak- og luktesans blir borte.

(kan være en fordel når enkelte i husholdningen som ikke lager mat til vanlig skal kokkelere)

Akutte magesmerter blir nevnt.

(som en følge av punktet over?)

Det samme blir øyekatarr.

(det er no drit… for da må du smøre shait på øya…guffent ass)

 

Vel:

Hvis man så også drar med seg de mest åpenbare vanlige folkesymptomene som bustete hår, flass, stive skuldre, skjegg og uønsket hårvekst rundt på kroppen, inngrodde tånegler, vannblemmer, bilringer, navlelo, vondt i viljen, grandiosa til middag, vondt i øra, dårlig råd, tom vinkartong, hamstring samt kommentarfeltsinne- og ekspertise… ja da har du den komplette listen på korona-symptomer.

 

Værsågod! 

 

Les: Drit i forskere og Folkehelseinstituttet; Det er i kommentarfeltet ekspertisen er!

Jeg er dritt lei av å høre om hverdagsrasisme

Nå må vi se å skjerpe egget litt, og spesielt dere gamlinger.. Dere er jaggu de verste av alle!

Det skjer om igjen og om igjen. Små setninger og kommentarer som ikke hører hjemme noe sted og hvert fall ikke i det opplyste Norge.

På butikker opplever man kunder, og kanskje spesielt eldre kunder, som åpenlyst viser og sier at de vil ikke ha hjelp av ansatte med mørkere hud og hår. De står heller i lang kø enn å gå dit det sitter noen de anser som ikke-norske. De nekter å ta imot hjelp og fnyser av forsøket. De viser oppførsel som ikke hører hjemme noe sted.

På legesenteret sitter de eldre på venterommet og snakker høylydt om at de vil ikke til den og den utlendingen. De vil til den gode norske legen. Han som ikke er mørk. En ting er å ville gå til din faste lege, det har du all rett til..men å sitte og snakke høyt om hvorfor du vil og ikke vil. Egentlig bare ett dekkende ord: skammelig!

På sykehus opplever 3-generasjons innvandrere med sykepleierutdanning, som snakker norsk bedre enn de fleste som kaller seg nordmenn, at pasienter, og da spesielt de eldre pasientene, nekter å ta imot hjelp av de. «Jeg vil ha en norsk pleier»… Det er jo ikke det de vil ha.. de vil ha en som ikke er mørk.. for når en russisk blond sykepleier kommer inn i rommet er alt greit.

Det må være lov å si ifra til enhver person du ser driver med rasisme.. for det er det de gjør i butikker, på legesenter, på sykehus og alle andre steder man nekter å ta imot hjelp av mennesker med mer pigment i huden enn en selv.

Ungene på barneskolen tenker ikke over hudfarge. De enser det egentlig ikke før voksne lærer dem det.

«Du blir ikke født rasist, det må læres»

Kanskje det er på tide å lære de eldre i samfunnet vårt dette også..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenger vi egentlig mer penger til kunst & håndverk i skolen?

Har ikke ungene laget nok vindskeive brennmerkede brødfjøler nå?

Hva med å heller satse mer, og ikke mindre, på mat & helse?

Dette er et tema jeg har vært med på å diskutere nå ved noen anledninger. Foreldre med barn i barne- og ungdomsskole som heller ser at barn og ungdom lærer mye mer om mat og helse, samt “livet” kontra å sitte på håndarbeidssalen/sløyden og lage ting som kun foreldre kan synes er flotte greier.

Samfunnet syder over av store og små som ikke har et kosthold man egentlig trenger at de har. Det er junk og lettvinne løsninger i altfor stor grad og dermed får ikke spesielt barna den “bensinen” de trenger for å holde koken hele dager på skolen. Norge som nasjon blir bare mer og mer usunn, og beste medisin mot dette er å få ungene med på laget. Hvis barna begynner kommer de voksne etter. Ungdommer kommer over i videregående og aner knapt at strøm, vann og kloakk, etc er noe mamma og pappa betaler for.

Innlemmet i faget mat og helse burde selvsagt også faget “livet” komme.

Hvor tjent er vi med å være en nasjon som pakker inn barn og ungdom i bomull og ikke lærer de realitetene de kommer til å møte senere. Er vi tjent med at majoriteten av ungdommer ikke vet at man må betale for absolutt alt man spiser/drikker og bruker hjemme. Er vi tjent med at ungdommer ikke vet hva som skal til for å drifte et hus, en familie, en eiendom, etc. Burde man ikke satse mer på et fag som tar for seg dette kontra å lære de å strikke, male, pusse med sandpapir og brenne inn mønster i treverk?

Burde vi ikke heller lære bort sunne verdier innenfor mat?

Helse og fysisk form?

Burde man ikke lære bort mer rundt betaling av regninger, jobb. lønn, skatt, sparing, forsikring, pensjon, etc?

Selvfølgelig skal man ikke lære barn akkurat det, men alt til sin tid.

 

I barneskolen er det mye mer viktig å ha lærere som er engasjerte og dedikerte til å få med seg barna på læring av de viktige grunnpilarene i utdannelsen.

Da er det mye viktigere å ha lærere med engasjement og evne til å dra med seg elever og stimulere til læring kontra å ha lærere med “1000” studiepoeng.

Akkurat der er Norge på ville veier mtp lærere i barneskolen spesielt.

Barn lærer ikke av en uengasjert tørrpinn med poengene i orden… de lærer av engasjerte varme lærere.

 

 

 

 

 

Hva f***.. Har de ikke sett på realityprogrammet de skal delta i?

Slutt med den forbanna sutringen!

Jeg er sulten, jeg vil hjem

Jeg er tørst, jeg vil hjem

Jeg er sliten, jeg vil hjem

Jeg er trøtt, jeg vil hjem

Jeg har ikke hatt sex på to dager, jeg vil hjem..

Skal vi gå så langt…jeg vil hjem

Jeg vil ikke sove ute, det er kaldt, jeg vil hjem

Jeg er våt.. jeg er møkkete, jeg vil dusje, jeg vil hjem

Aaaaaaaaaaargh,…

 

Det bare fortsetter og fortsetter. Klaging og sutring på realiteter i programmet de er med på. Jeg klarer ikke annet enn å spørre meg selv hver eneste gang disse folka ender i media med sutringen sin: Hva faen.. Har de ikke sett på programmet de skal være med på?

Farmen, 71 grader nord, Paradise Hotel, Ex on the beach… (Perra og Beach tar jeg med utelukkende fordi brorparten av disse menneskene viser seg å være stein stokk dumme.. og disse folka skal være Norges fremtid. Jeg kan egentlig ta med Bloggerne også… jeg så et intervju med Emma Ellingsen, du vet hun/han.. og der har tydeligvis hårfargingen sivet inn i hodebunnen også.. “hvor er nord norge?”)…

Det tyter over av spesielt ungdommer/unge voksne i disse programmene som blir genuint overrasket over at de blir slitne, våte, sultne, tørste, etc.. og at det ikke står en instagramverdig seng og suite klar for hvert minste ynk de kommer med.

“Jeg så på instagram i sommer, det er ikke sånn de sa norgesferien var” kom det plutselig fra ei på 71 grader nord…

Ere mulig…

 

Hver eneste deltaker virker å komme med “jeg ville hjem… så da tapte jeg med vilje”.. Hold kjeft, hold kjeft, hoooooold kjeeeeeft… Slutt å melde dere på sånne programmer om du ikke tåler være lenger borte enn 2 dager fra lankeholding i sofaen. Hvis du synes det er helt krise å ikke få dusje 2 ganger om dagen fordi du får svetteperler på blondetrusekanten når du reiser deg fra pedikyrstolen… ja da melder du deg ikke på Farmen eller 71 grader nord.

 

ORKER IKKE SE PÅÅÅ!!!

 

 

Det er nå de kule dør

Det er den tiden igjen

Høsten er her med full tyngde.

På den ene siden har vi da høsten med flotte nydelige farger ute i naturen. Løvblader og trær som sammen med høstsolen danner malerier og bilder man knapt klarer tenke seg frem til, de må sees. Det fotograferes med kameraer og telefoner i vilden sky og instagrammes og facebookes på hver eneste tur folk tar ut i naturen.

På den andre siden har vi mørket som siger inn på oss. Det er mørkere og mørkere på morgenen, og det er mørkere og mørkere på kvelden. Dette gjør i og for seg ikke noe, dette er vi vant til. Vi går inn i en tid der vi, hvert fall her på østlandet, venter på snøen som gjør det litt lysere ute på tross av årstiden vi er inne i.

Men, vi har et problem over hele landet akkurat nå.

Dette problemet har vi hvert eneste år, uten at det virker som om vi lærer særlig fra år til år.

Det er mørkt

Det regner og er mørkt

Fotgjengere går langs vei

Uten refleks

Det virker som om mange har et reelt dødsønske hver eneste høst/vinter

Det virker som om det er bedre å se bra ut dau enn å ha refleks på

Det å gå langs vei med mørkt antrekk når det er mørkt og tilogmed regner er bingo med livet på samme måte som om du hadde gått igjennom irans gater med en plakat av Muhammed med morsom bart og Usa-caps bak frem tegnet på.

Jeg skjønner det ikke.

Er det virkelig så viktig å være kul?

 

Bruk refleks.. jeg har ikke lyst til å bli en drapsmann.

Jeg ville sikkert blitt frikjent…men jeg ville vært dømt uansett

Jeg ville ha med meg dette resten av livet.

Retten ville funnet ut at det var ikke mulig å se denne personen som gikk på kanten av bilveien.

Det ville ikke hjelpe meg. Jeg har drept et menneske… hjelper ikke om jeg hadde retten på min side.

Det holdt på å skje meg et par ganger i fjor høst og vinter. Jeg holdt rett og slett på å kjøre på folk som gikk langs veien uten refleks. Det var ikke mulig å se de. Det er egentlig helt vannvittig at folk er ute og går på bilveier uten refleks når det er mørk. Det er omtrent ikke mulig å fatte at man gambler med livet sitt på den måten.

Det kan godt hende det ikke er kult å bruke refleks for noen… men det er mindre kult å være dau

 

#trafikk #sikkerhet #høst #vinter #refleks

 

 

Mange nordmenn mister passet og statsborgerskapet sitt

Hvis reglene blir så strenge som FrP vil kan seriøst mange nordmenn miste pass og statsborgerskap.

I en debatt på stortinget i dag der kravene til de som ønsker få norsk statsborgerskap var ett hett tema var det ikke uventet FrP som gikk hardest ut.
Høyre og Venstre er forsåvidt enige i det meste, Arbeiderpartiet tidde stille siden de er for feige til å mene noe som helst i saken mens miniputt-partiene SV og Rødt som vanlig var imot på prinsipielt grunnlag.
Det spiller som kjent ingen rolle om forslaget er knakende bra for Norge, er det FrP som har lagt det frem er SV og Rødt alltid imot på prinsipielt grunnlag.

Midt i debatten slo det meg at jeg har hørt masse av disse tingene regjering nå legger frem før i det politiske landskap…og riktig nok, vips kom Carl I Hagen på podiet og mimret tilbake til da han for 30 år siden snakket om norsk-krav til innvandrere og ble stemplet som rasist og det som verre var.

Vel.. En annen ting som slo meg hørende på debatten var;

Hvis disse kravene FrP ønsker legge til grunn for innvilgelse av statsborgerskap, flytende riktig muntlig norsk, plettfri vandel, god generell allmennkunnskap og deltakelse i samfunnet… ja da er det mange som sliter i Norge.. og spesielt om loven en eller annen gang plutselig gjelder alle ved fornyelse pass for eksempel.

Dette er jo bare en videreførsel av ønsket om at folk må ta norskprøver for å få trygd:

Det er jo ikke lenge siden en eller annen tasseladd i Frp kom med et forslag om at innvandrere/asylsøkere må lære seg norsk innenfor en viss tid om de ikke skal få avkorting i trygden sin. Han mente at 5 år kunne være en grei grense å sette på å lære seg norsk. Nå var denne perioden oppe i 7 år for å få statsborgerskap.

Jeg lurte jo da på noen greier…

Hvor dypt inn i norsk-materien skal man gå? Skal man bare kunne snakke norsk eller må man kunne skrive det også?

Hvordan skal man gradere dette? Starter man før testen på 100% trygd og så setter man igang. “Du hadde 43% feil så trygden din avkortes med tilsvarende prosent”..

Hva om en person er en kløpper på norsk muntlig men ikke kan skrive på tørre møkka.. “Da blir det 50% trygd på deg…”

Skal testen gå så langt at asylsøkerne og innvandrene må analysere dikt? Som for eksempel det som inneholder “der bor en underlig gråsprengt en…”, altså Terje Vigen av Ibsen.

Hvor mye avkorting i trygden blir det om det snakkes “kebab-norsk”?

Hvor lang tid tar det før dette også innføres for etnisk norske trygdemottakere? Blitt arbeidsledig sier du? Bare ta denne norskprøven her så skal vi se hvor mye trygd du skal få. Samme prinsipp vil jo da gjelde ved fornyelse av passet.

Må pensjonistene eventuelt og ta disse testene..? “Hei hei Olga, velkommen som pensjonist. Nå har du 100% pensjon. Etter denne testen i norsk og nynorsk grammatikk så skal vi se hva du skal leve av som pensjonist”..

 

Jeg må bare si det til slutt:

Partiene har begynt sine valgsaker.. og derfor:

Jeg er møkk lei av å se Moxnes, Lysbakken og Støre snakke om og om igjen om at det skal være det offentlige som skal sørge for velferden, skole, helse, barnehage etc. Det offentlige har jo bevist gang på gang at de klarer det ikke alene. Det går for tregt. Det blir for mye venting. Det koster for mye. Hva i all verden er logikken i det å la en person gå på offentlig betalt sykemelding i opptil ett år i påvente av en operasjon…og da heller betale 300 tusen i sykepenger kontra velge fritt mellom private løsninger og betale 70 tusen?

Så må jeg nesten nevne den nye selvutnevnte guruen i Arrogansepartiet.. unnskyld, Arbeiderpartiet. Hadia Tajik. Maken til selvutnevnt besserwisser skal du lete lenge etter. Som politikerbroiler snytt ut av nesa på Støre og alle de andre tåkefyrstene som har regjert AP langer hun ut om den ene og andre saken der kun AP og bare AP har svaret på hvordan ting skal være.

Det er selvsagt ikke bare Rødt, AP og SV som fortjener pepper. Dagens regjering har også sine broilere og skapninger som ikke burde vært i politikken. Men, det er Rødt, SV og AP som angriper det samfunnet vi har i dag og vil dra det tilbake til hvordan det var før blå regjering. La meg si det klinkende klart: Det var faen meg ikke noe samfunn å trakte etter. Helsekøer, barnehagekøer, dårlige skoler etc.. Det offentlige klarer ikke dette alene.

 

 

 

 

 

 

Vi må døpe om covid/korona til noe mer farlig

Dette er noe jeg har tenkt på en stund burde gjøres, og så kom Atle Antonsen meg i forkjøpet da han gjestet Senkveld.

Jeg tror vi rett og slett må døpe om dette viruset, covid/korona, til noe med et langt mer farlig svung over seg.

Det var og er liksom noe mer trøkk i pest og svartedauen samt koldbrann og en mengde andre greier med feber..eksempelvis krim-Kongo-feber.

Ved å få et farligere navn på viruset får vi kanskje alle disse søplegjøkene som gir fullstendig f… i smittevern til å tenke seg om en gang til.

Når man ser intelligensnivået hver gang Paradise Hotel og Ex in the beach ungdom fremviser hver gang de havner i en quiz så skjønner man jo at en samtale mellom de forløper omtrent som dette:

-hey kompis, vet du hva?

-nei, hva skjer

-jeg har fått korona

-kult, hvor mange fikk du? Når begynner vors? Partyyyyy!!

Jeg tror noen bør komme opp med et navn på denne sykdommen, dette viruset, som har noe med «døds» eller lignende i seg. Kanskje da alle de som i dag tar bedritne valg og bare fester på tenker seg om en gang til.

Jeg skjønner jo at alle som blir smittet ikke er like ubetenksomme og tankeløse som endel folk som bare kjører på med fest og samling uten skikkelig smittevern…men et sted får vi begynne.

 

 

 

Når kan det egentlig dømmes teknisk mål?

Hva er egentlig regelen?

I kampen Narvik – Sparta ble det dømt teknisk mål helt på slutten. Umiddelbart begynner diskusjonen om når man egentlig kan dømme/tildele mål.. og hvorfor ble det ikke dømt teknisk mål i Frisk Asker – Vålerenga kampen.

Da er det bare å begynne å se i regelboken da og lete seg frem til riktig regel. Men, jeg tror du kommer langt om du har med deg at “om spiller er på breakaway mot åpent mål men blir hindret ulovlig” så dømmes teknisk mål.

 

Vi må til regel 179, Tildeling av mål

Utgangspunktet for hele regelen om tildeling av mål er at målvakt er tatt av isen og erstattet av en utespiller. Dvs man spiller altså med tom kasse i typisk 6 mot 5 på slutten av match.

-teknisk mål skal dømmes om puck er i målgården og en utespiller med vilje faller på puck, holder den eller drar den inn til kroppen. Videre skal det dømmes mål om han plukker opp pucken fra isen med hånden eller blokkerer pucken med hånden.

-teknisk mål skal dømmes om spiller er på breakaway, altså går mot tom kasse, blir hindret bakfra og dermed fratas en klar scoringsmulighet (slik som skjedde i Narvik-Sparta kampen)

-teknisk mål skal dømmes om forsvarer, under et breakaway, flytter målet vekk fra sin normale posisjon

-teknisk mål skal dømmes om spiller/lagleder fra forsvarende lag går ulovlig på is fra benk eller annet sted i arenaen og hindrer spiller på breakaway

-teknisk mål skal dømmes om spiller/lagleder fra forsvarende lag bruker kølle eller annet objekt fra benk/straffebenk for å stoppe puckens bevegelse utenfor motstanders forsvarssone

 

Vi må også ta med regel 180, Tildeling mål/Blokkering mål

Samme utganspunkt, målvakt må være tatt av is og erstattet av utespiller..

-om forsvarende spiller legger igjen objekt foran mål og puck treffer dette og dermed ikke går i mål skal teknisk mål dømmes.

-om målvakt samler masse snø eller legger igjen objekt foran mål før han går av for å bli erstattet av utespiller, og denne snøen eller objektet hindrer puck fra å gå i mål skal teknisk mål dømmes.

 

Ps! Regel 226 sier også at det skal dømmes mål om målvakt med vilje flytter målet eller tar av seg maska mens et straffeslag pågår.

 

Og så:

Et lite hjertesukk på regelfronten fra meg…

Dette med teknisk mål handler altså om situasjoner der målvakt er tatt ut og erstattet med utespiller. Det litt absurde med den regelen, i mine øyne, er altså at om det i vanlig spillsituasjon skjer at målvakt feilberegner situasjon/spiller puck feil og angriper får puck og kun skal sette den i tom kasse er situasjonen noe annet.

Om spiller som bare skal “spasere” puck i mål blir hindret ulovlig skal kun straffe dømmes. Det betyr altså at forsvarende lag gis en sjanse til å rette opp blunderen til målvakt.

Tenker det burde være en regel som fanger opp denne situasjonen.

 

 

Så til de som bringer opp dette med 2 minutter igjen etc:

Regel 173: Tildeling straffeslag/siste 2 minutter av ordinær tid eller spilleforlengelse

i. Dersom en spiller med vilje flytter målburet ut fra sin normale posisjon under de to siste spilleminuttene av ordinær tid eller under hele spilleforlengelsen, skal dommeren tildele det ikke feilende laget straffeslag.

ii. Dersom i de to siste minuttene av ordinær tid eller når som helst under spilleforlengelsen et lag gjør et bevisst spillerbytte som skaper en situasjon med for mange spiller på isen, skal dommeren tildele straffeslag til det ikke feilende laget.

iii. Bevisst ulovlig spillerbytte oppstår når et lag med vilje sender en ekstra spillere på isen under spillets gang med det formål å oppnå en fordel, forårsake stopp i spillet eller for å hindre en scoring.

iv. Feil spillerbytte under en kamp vil ikke bli betraktet som et bevisst ulovlig spillerbytte. Det feilende laget skal idømmes en lagstraff, bortsett fra dersom det er å betrakt som en taktisk handling som i Regel 173-iii.

v. Hvis kapteinen på et lag, som spiller i undertall 3 mot 5 under kampens to siste minutter eller under hele spilleforlengelsen, ber om måling av en kølle som viser seg å være innenfor reglementet etter målingen,
skal hoveddommeren tildele det ikke feilende laget straffeslag

 

 

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey