Jim tar tempen på norsk helsevesen, del 1

Why? Det satans høyre kneet er vondt…. igjen

Denne lille historien starter for litt over 20 år siden. Jeg får nesten begynne der. Jeg hadde i lengre tid plaget vettet av såvel samboer som kompiser med et kne som hørtes ut som du knakk ei halv pakke Wasa knekkebrød hver gang jeg bøyde beinet skikkelig og rettet det ut igjen.

Eksempelvis; Vi hadde hver tirsdag kveld samling og Seinfeld visning hos kompis Mala borti gata der jeg stadig vekk fikk beskjed av spesielt Eliassen at “kan du se til å sitte stille med de jævla beina dine, vi hører ikke tv’n”. Hjemme måtte samboer stikke fingrene i ørene når vi våknet, og jeg følte trang til å bøye på beinet og knekke opp det som hadde grodd fast inni kneet i løpet av natta.

Denne tilstanden gjorde jo at jeg da etter hvert, etter å ha forsøkt den ultimate manne-metoden for å bli frisk, nemlig å overse problemet og håpe det skulle forsvinne helt av seg selv, faktisk selv fikset meg en legetime for å få sett på dette kneet. Ved henvendelse min fastlege på den tiden (hvis det het fastlege da, det var nå uansett han jeg “alltid” gikk til) ble jeg mer eller mindre uglesett gjennom telefonrøret av hun som tok telefonen, for å ringe fordi jeg hadde noe så patetisk som vondt i kneet.

Jeg fikk nå en time 10-12 dager etter og var sånn sett fornøyd med det for dette var på tampen av ishockeysesongen. I mitt hode ville jeg da bli sendt rett på Ullevål delelager i øpet av våren og bli fikset slik at neste sesong var sikret.

Dagen kom og jeg skulle sjekkes av doktoren, doktoren som hadde kontor oppe i tredje etasje (uten heis) nede i sentrum. Jeg knaket meg opp alle trappene og satte meg for å hvile og vente mens kneet banket verre enn tannverk, flass og hemoride samtidig. Etter 1,5 timers venting ble det endelig min tur, men faktisk ikke helt uten “dramatikk”. Doktoren var nemlig på vei ut han. Han hadde en avtale et annet sted, lunch må vite, og hadde i utgangspunktet tenkt til å be kontordamen sin be meg om å komme tilbake en annen dag, for jeg hadde vel ikke ventet så lenge. Da jeg forklarte at jeg har sittet snart 2 timer over tiden snudde han og vi gikk inn.

“Hva er problemet” sa doktor

“Hold på kneet mitt” sa jeg

Doktoren holdt på kneet

Jeg bøyde beinet og rettet det ut igjen

“Oi” sa doktoren

“jepp” sa jeg…

“Dette må opereres” sa doktoeren

“Regnet med det” sa jeg..

 

Jeg ble så fortalt at han la inn en henvisning til undersøkelse hos rette instans på sykehuset og at jeg innen 16 uker ville får melding om når den timen ville være. 16 uker… venting på et brev…

 

Der er jeg sånn sett i dag.

 

Jeg sendte melding til mitt medisinske senter om at jeg ville ha en konsultasjon fordi kneet gjør vondt igjen. Det gjør vondt å gå opp trapper… og det gjør vondt å gå ned trapper. Det hugger til med “knivstikk” ved forskjellige bevegelser. Og det verste av alt: Jeg klarer ikke ta i på skøyter lenger heller. Sist trening måtte jeg gi meg etter 30 min.. ingen vits i å prøve seg mer.

Nå skal jeg ikke skryte på meg all verdens kjappe vendinger og bråbrems med snøsprut lenger med mindre det er strengt tatt nødvendig..men nå funker det ikke i det hele tatt.

Da er det på tide å sjekke…

Men denne gang har jeg helseforsikring på jobb.

 

To be continued… konsultasjon i morgen…

 

 

 

 

 

 

 

 

1 divisjon: Toppmatch med stor betydning + 2 kamper til

Enten rykker Ringerike mer fra eller så tetter Lørenskog luka.

Ringerike og Tønsberg med 1 kamp mindre spilt enn de skulle ha hatt pr dags dato. Kampen ble som kjent utsatt ihht gjeldende buse-i-nesa-prosedyrer. Gledelig for alle parter er det at ingen på Tønsbergs lag/apparat testet positivt på covid og dermed kjører man på med business as usual.

Helgen som var ga jo da 6 poeng Lørenskog mot Nidaros i Trondheim, et ikke helt uventet resultat, dog tippet jeg vel på forhånd en mer balansert deling av poengene. Lørdagsmatchen så jeg ikke, men ser ut til at den hadde Lørenskog hele veien.. Søndag tittet jeg på. Nidaros leder der 2-1 litt ut i andre, men så kom 10 minutter med Lørenskog-kjør fra 8 til 18 med 4 mål som resultat og vips så står det 3-5 før siste periode. Det klarte ikke Nidaros hente opp og alle poengene ble med til Lørenskog.

Hasle-Løren – Haugesund på lørdag ble vunnet på sudden av Haugesund. Søndag ble noe annet. Haugesund leder 3-5 bittelitt ut i tredje, godt gjort med 12 utespiller I might ad, men så var det slutt. 3-0 de siste 17,5 minuttene ga en hjemmeseier 6-5. Haugesund hadde 14 mann lørdag men 2 stk var ikke klare for søndagsmatchen pga skader.

Dem største overraskelsen for mange var vel Furusets seier hjemme mot Comet. 5-3 hjemme mot Comet etter 3-1, 0-2, 2-0 er godt gjort når man ser på skuddstatistikken som endte 19-57 i Comets favør. Jeg håper gutta på Furuset ga målvakten en ekstra øl på puben etterpå. 94,7% er ganske grei redningsprosent.

 

Denne onsdagen:

Gjøvik – Furuset

Tabellnaboer i bunnen av tabellen. Gjøvik sliter med å få poeng på egentlig greit gjennomførte kamper, mens Furuset kommer til Fjellhallen med opptur i ryggmargen etter seier mot Comet. Dette tror jeg blir en tett og hard kamp der de med fokus på å ikke sitte utvist vinner.

 

Tønsberg – Comet

Tønsberg på sisteplass møter et Cometlag som antakeligvis har mottatt hårfønere fra trenerstaben ved enhver anledning etter kampen borte mot Furuset. Comet sikter høyere enn å såvidt klare “cut’n” for sluttspill i 1-divisjon. Tønsberg på sin side ligger på den utsatte 9 plassen i divisjonen. Utsatt fordi skulle serien stoppes etter passerte 16 kamper og 2 div ikke settes i gang vil ingen kval spilles og 9-plassen rykker rett ned i neste sesongs 2-div. Jeg tror Comet blir for sterke for Tønsberg i denne hvis mannskap og hue er på plass. I motsatt fall kan vi fort vekk se en jevnere kamp enn antatt før dropp.

 

Lørenskog – Ringerike

Dagens absolutt mest interessante kamp. Begge lag godt i gang og har vist at de er seriens desidert 2 beste lag til nå. Lørenskog med dobbeltseier mot Nidaros som oppvarming til oppgjøret. Ringerike ikke spilt siden forrige onsdag da de møtte Tønsberg hjemme. Heldigvis ingen smitte på Tønsberg ifm avlyst match lørdag og da heller ingen innvirkning på mannskapet til Ringerike før denne toppmatchen. Ringerike stikker enda litt ifra med seier i denne mens Lørenskog tetter luka Ringerike har selv uten kampen mot Tønsberg.

Jeg setter ikke overraskende penga på Ringerike i denne.

 

 

Jeg velger å legge med denne:

Kommer det nå masse spillere som ikke vet hva heads-up er?

Hvorfor gjør jeg det.. jo fordi man i kampen Nidaros – Lørenskog så et klassisk tilfelle av “spille puck rett på bladet til kompisen for så å rette ryggen og være fornøyd og ikke forvente en takling”.

Joda, taklingen var charging-verdig, late-hit verdig og sikkert takling mot hode verdig.. ikke så lett å se treffpunkt skikkelig. Uansett er poenget at spillere må være mer forberedt på at det kommer en smell rett etter puck-slipp.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Oslo-MDG’ere forsøker kuppe valglistene ute i distriktene

Planen er tydeligvis lagt for å begynne rasere Norge på lik linje som Oslo

I følge en gjennomgang som er gjort av Klassekampen er det nå satt opp Oslo-folk på toppen av MDG-lister i Akershus, Hedmark, Sør-Trøndelag, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

En eller annen MDG’er fra Hamar uttaler at om MDG skal bli det folkepartiet de ønsker så må de bygge organisasjon i hele landet.

Veeeeel… 

Da er det jo skikkelig lurt å sette hipster-dufus-kaffe-latte-tofu-grillende oslofolk fra indre Grünerløkka på toppen av lista ute i distriktene.

Det er klart at Bertrand med skjegget som aldri har sett en traktor “live” med egne øyne bør stå på toppen av lista for MDG i Hedmark.

Det er like klart at Sissi, oppvokst på Tåsen og 100% veganer fra hun fylte 12 bør stå øverst på lista i Sør-Trøndelag.

Preben som har studert på BI i 14 år er en selvskreven listetopp i Sogn og Fjordane.

Innflyttede Olava fra indre Troms som hoppet av studier på universitetet for å jobbe og finne seg selv er en soleklar listetopp i Akershus

 

Jeg fatter det bare ikke:

Det at Oslo har MDG i bystyret og bare må godta mer og mer av galskapen til MDG får de skylde seg selv for. Men når MDG nå skal begynne leke parti på landsbasis begynner øynene mine å krølle seg for hvert eneste utspill de kommer med.

Få det inn i hue: Vi ute i Norge har ikke t-bane, trikk eller annet kollektivtilbud som duger!

MDG viser seg bare mer og mer som et parti rikfolk bør stemme på for kommer partiet noengang til reell makt i Norge kommer det kun være rike mennesker som kommer til å ha råd til å kjøre bil, dra på ferie, etc. Nå er det på tide å få stompa rullesiggen med godis oppi bak, stikke fingeren i jorda og begynne forstå at Oslo er ikke Norge.

MDG vil skrote alle motorveieprosjekter som ikke er påbegynt. De vil som vanlig heller at folk skal sykle og ta tog/buss og beviser nok en gang at de har absolutt null kunnskap om hva som foregår i Norge utenfor bysentrumer. Vi er avhengige av bil, vi er avhengige av fly, vi er avhengige av vei.

Hipsterne gir seg jo ikke heller. De skal detaljstyre hva ungene skal spise på skolen samt detaljstyre hva de eldre skal få spise på gamlehjemmet. Det skal gå i kjøttfritt og grønt. Så kan man spørre seg hvor langt de maktkåte lekepolitikerne i MDG klarer å dra dette om de får noen som helst reell makt i Norge. Blir det svartebørhandel med koteletter i mørke portrom? Kjøttdeig-smuglerruter fra Sverige? Kokt-skinke mot salami-bytting på dass på skolen?

Jeg er lei av å lese om et parti sitt ønske om å la det norske folk blø penger på tiltak som på verdensbasis betyr absolutt ingenting. Om alle i Norge slutta kjøre bil i morra ville ikke dette bety noe i det hele tatt for klodens miljø.- Det eneste det ville bety var et vanskeligere liv for alle og enhver som bor her oppe i nord. Det at Norges befolkning skal betale for å forurense er ikke god politikk i det hele tatt… det betyr bare at MDG forfordeler de med penger og lar de med dårligere råd få det enda verre enn i dag.

 

Det at MDG har fått så innflytelse i Oslo som de har er en ting. Det at de nå begynner se seg rundt etter regjeringsmakt er noe helt annet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan vi vær så snill gå tilbake til “hallo” og et lite nikk?

Fordi “Hallo” og et lite nikk viste seg å være medisinen

Hvor mange ganger jeg har møtt folk jeg ikke kjenner spesielt godt og følt frykt og sosial angst når jeg ser de foran meg klemme og si hei aner jeg ikke, men den tiden var forbi, trodde jeg. Jeg var overbevist om at alt som hadde med klemming etc var over nå og at jeg i all fremtid, selv etter denne pandemien er bekjempet, ville kunne stå med rak rygg og vite at et eller annet gen inni meg hadde rett hele tiden.

Anbefalt, og til tider påbudt adferd, var å ikke klemme, vel andre enn dine nærmeste da selvsagt. Dette sammen med avstand og lite festing etc gjorde jo at vi fikk kontroll på smitten.

Null stress:

Denne ikke-klemmingen jeg vil tilbake til sammen med mye mindre festing og folkeansamlinger viste seg jo å være ekstremt lett å overholde for oss klemme-skye. Vårt sedvanlige “halla” medfulgt av et lite nikk lever videre totalt upåvirket av virus eller smitte av noe slag. Du skal nikke ganske hardt om snørrdråpen fra nesetippen fyker flere meter avgårde og treffer noen.

Ved å innføre anti-klemming trenger jeg aldri mer tenke og gruble på skal/skal ikke klemme når noen kommer på besøk, når jeg drar i besøk, når jeg treffer noen eller noe sånt. “halla” holder i massevis og alle kommer til å skjønne og ha forståelse for det.

Jeg gir herved skiltmakere en ide: lag skilter vi kan sette på huset ved utgangsdøra:

“Her hilser vi corona-style”..

Det er selvsagt ikke slik at man må si “halla”.. Det er mange ting man kan si som betyr det samme. “hei”, “hei-hei”, “hallo” osv..

Det viktigste er at vi klemme-skye slipper angsten og frykten for klemmingen.

En annen stor gevinst her er at man for all fremtid (forhåpentligvis) nå slipper all angst, frykt, ubehagelighet, klomsing, nesekræsjing, etc i forbindelse med å møte på folkegrupper som driver med alt fra 2 til 4 “susser” på kinnet ved hilsing. Er det høyre-venstre? Venstre-høyre? Høyre-venstre-høyre? Venstre-høyre-venstre-høyre?

Dette er lett nå:

Sorry, jeg hilser corona-style”.

“halla”…

 

Og når det er sagt:

Det begynner å bli lenge siden mars.. så det er kanskje greit med en oppfriskning på koronasymptomer slik at dere pappskaller, idioter, døgenikter, hengeromper og andre forbanna toskeskaller som driter i alle smittevernsregler kanskje kan skjønne selv at dere er smittet og holder dere hjemme.

Det er ikke til å unngå at man kanskje blir litt kulerund i gluggene, forvirret mer enn før, litt løs i magen og sliten i hue av å lete etter korrekt informasjon på symptomene for Korona-viruset i kroppen.

I tillegg er det “slitsomt” å bli bombardert med alle dødstallene hele tiden. Jada, jeg vet, man skal jo følge med på det også, men det blir etter hvert som nyhetene fra midtøsten ble på sitt verste, man hørte bla-bla-bla-bla-selvmordsbomber-bla-bla-bla-bla, og nå sport.

 

Derfor har jeg gleden av å ha samlet dette på ett sted:

De vanligste symptomer som trekkes frem er feber, trøtthets/sykdomsfølelse og tørrhoste.

(kan jo være hva som helst egentlig)

Andre trekker også frem tung pust og muskelsmerter som vanlig symptomer.

(hatt mye korona på trening ser jeg)

Atter andre trekker frem slimhoste, blodig opphostet slim, frysninger, hodepine, svimmelhet, frostanfall, sår hals, rennende nese, uvelhet, diare og smerter i korsryggen.

(tar du vekk slim-greiene her så minner jo dette sterkt om en helt vanlig søndag etter to dager på fylla dette).

 

Enda noen igjen trekker frem tung pust ved anstrengelser  – etter hvert også ved hvile, brystsmerter, åndenød som trenger oksygentilførsel samt alvorlig lungesvikt som kan føre til død.

(det siste her er jo en meget sterk indikasjon på at det er noe som ikke er helt i vater i kroppen spør du meg)

Det trekkes også frem at smak- og luktesans blir borte.

(kan være en fordel når enkelte i husholdningen som ikke lager mat til vanlig skal kokkelere)

Akutte magesmerter blir nevnt.

(som en følge av punktet over?)

Det samme blir øyekatarr.

(det er no drit… for da må du smøre shait på øya…guffent ass)

 

Vel:

Hvis man så også drar med seg de mest åpenbare vanlige folkesymptomene som bustete hår, flass, stive skuldre, skjegg og uønsket hårvekst rundt på kroppen, inngrodde tånegler, vannblemmer, bilringer, navlelo, vondt i viljen, grandiosa til middag, vondt i øra, dårlig råd, tom vinkartong, hamstring samt kommentarfeltsinne- og ekspertise… ja da har du den komplette listen på korona-symptomer.

 

Værsågod! 

 

Les: Drit i forskere og Folkehelseinstituttet; Det er i kommentarfeltet ekspertisen er!

Opprykk, nedrykk, kvalifisering: status pr nå

Vi er i gang med omberamminger pga covid-symptomer. Tønsberg-Ringerike først ut.

(totalt meningsløst bilde…)

Denne helgen kom altså den første utsettelsen, og da omberamming av kamp, på grunn av sykdom/covid-symptom på 5 eller flere personer i et lag. Tønsberg måtte melde fra om at flere spillere meldte inn symptomer og dermed var årets første covid-utsettelse et faktum.

Med tanke på hvordan søplegjøker og pappskaller rundt omkring i Norge driver på med festing milevis unna de regler og kriterier gitt med hensyn på smittevern er nok ikke dette den eneste kampen som kommer til å lide denne skjebnen.

Skulle det vise seg at spillerne på Tønsberg bare hadde vanlig høstbuse i nesa er jo saken biff (det uttrykket blir jo talentløst om man er veganer «saken er gulrot») men hva om det nå viser seg at en eller flere faktisk er smittet. Da må vel hele Tønsberglaget inklusive apparat i karantene og til testing? Hva med Ringerike (som spilte mot Tønsberg på onsdag), må de også da i karantene? Testes? Må også alle som snakket med Tønsberg-spillere/trenere/apparat i karantene? Hvor langt strekker dette seg om det viser seg at 1-5 spillere var smittet da onsdagskampen gikk?

Status på opprykk/nedrykk/kvalifisering

Fjordkraft-ligaen nærmer seg halvveis til det antall kamper forbund har sagt behøves for å rangere en tabell. 1-divisjon er stort sett halvveis til det samme antall kamper. 2-divisjon ikke startet. Jeg har mine tvil på om den divisjonen kommer til å bli startet..jamfør tidligere nevnte søplegjøker og pappskaller.

Skulle tabell være som i dag, og Fjordkraft-ligaen bli stoppet etter passerte 18 kamper på alle lag ville Stjernen og Narvik være klare for nedrykkskval hvis det åpnes for kval-spill på et senere tidspunkt. Hvis det derimot ikke ble åpnet for kval og rangert tabell stod ville Narvik rykke rett ned (gitt at også 1-div har oppfylt kamp-kriterier)

Skulle tabell 1-div se ut som i dag og serie stoppes etter alle lag har passert 16 kamper ville Ringerike, Comet, Lørenskog og Haugesund være klare for sluttspill om kvalifiseringsplass. Om serie ser slik ut som i dag, stoppes, og det ikke åpnes igjen for sluttspill/kval ville Ringerike rykket rett opp, dvs byttet plass med Narvik.
I bunnen av tabellen er det jo da slik at siden 2-div ikke er i gang ville Tønsberg rykket rett ned om serien ble stoppet etter passerte 16 kamper slik det ser ut nå. (slik jeg har forstått det).

Ps! Jeg er fortsatt litt usikker på om forbundet mener 18 og 16 kamper i Fjordkraft og 1-div samme hvilke lag man har spilt mot eller om kriteriet også er at man må ha spilt minst 2 kamper mot alle motstanderne i serien. Setningen er «kampantall tilsvarende dobbel serie». Vi nærmer oss det etter hvert, men med utsettelser kan dette bli skjevt.

Ps! Ps!

Kvartfinaler 1-8,2-7,3-6,4-5 pr i dag:

Vålerenga – Stavanger

Frisk Asker – Gruner

Storhamar – Manglerud Star

Lillehammer – Sparta

Dette basert på dagens tabell og en stopp etter passert 18 kamper. Valgene ville selvsagt ikke blitt dette, men slik ser det ut nå.

 

Les og del gjerne: Jeg er dritt lei av hverdagsrasisme https://geriatriks.blogg.no/jeg-er-dritt-lei-av-a-hore-om-hverdagsrasisme.html

 

Jeg er dritt lei av å høre om hverdagsrasisme

Nå må vi se å skjerpe egget litt, og spesielt dere gamlinger.. Dere er jaggu de verste av alle!

Det skjer om igjen og om igjen. Små setninger og kommentarer som ikke hører hjemme noe sted og hvert fall ikke i det opplyste Norge.

På butikker opplever man kunder, og kanskje spesielt eldre kunder, som åpenlyst viser og sier at de vil ikke ha hjelp av ansatte med mørkere hud og hår. De står heller i lang kø enn å gå dit det sitter noen de anser som ikke-norske. De nekter å ta imot hjelp og fnyser av forsøket. De viser oppførsel som ikke hører hjemme noe sted.

På legesenteret sitter de eldre på venterommet og snakker høylydt om at de vil ikke til den og den utlendingen. De vil til den gode norske legen. Han som ikke er mørk. En ting er å ville gå til din faste lege, det har du all rett til..men å sitte og snakke høyt om hvorfor du vil og ikke vil. Egentlig bare ett dekkende ord: skammelig!

På sykehus opplever 3-generasjons innvandrere med sykepleierutdanning, som snakker norsk bedre enn de fleste som kaller seg nordmenn, at pasienter, og da spesielt de eldre pasientene, nekter å ta imot hjelp av de. «Jeg vil ha en norsk pleier»… Det er jo ikke det de vil ha.. de vil ha en som ikke er mørk.. for når en russisk blond sykepleier kommer inn i rommet er alt greit.

Det må være lov å si ifra til enhver person du ser driver med rasisme.. for det er det de gjør i butikker, på legesenter, på sykehus og alle andre steder man nekter å ta imot hjelp av mennesker med mer pigment i huden enn en selv.

Ungene på barneskolen tenker ikke over hudfarge. De enser det egentlig ikke før voksne lærer dem det.

«Du blir ikke født rasist, det må læres»

Kanskje det er på tide å lære de eldre i samfunnet vårt dette også..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fullt kjør i Fjordkraft og 1-divisjon denne helgen

5 kamper i Fjordkraftligaen + 6 kamper i 1-divisjon

Hva skjedde torsdag?:

Litt mer resultater som forventet på torsdag i “bingoligaen”. Stavanger drar i land en 5-4 hjemmeseier mot Sparta til tross for at Sparta vinner skuddstatistikken 27-39 i DNB Arena. Det ble også “to little to late” for Narvik hjemme mot Manglerud Star.. de må se seg slått med 1-3 etter å ha ligget under 0-3 etter 2 perioder. Frisk Asker leder også greit etter 2 perioder borte mot Stjernen, det står 0-4 før siste periode i en kamp som skuddmessig er heljevn. Storhamar var i går som meg da jeg løp 400 meter i skolestafetten.. hardt ut og etter 200 meter var det slutt på pust.. Det står 5-0 på Hamar etter 24.30 og så var det bryter av og værsågod Grüner. Det endte i en 5-3 hjemme seier så 3-poeng sikret..men ikke tatt godt imot i hall da Grüner ble sluppet inn i match.. “Kom igjen da, for faen” hørt da supporterlegende Reidar Evensen ser Grüner putte sitt tredje.

Dette gir tabell:

Frisk Asker 18, Vålerenga 15, Storhamar 12, Lillehammer 12, Sparta 9, Manglerud Star 8, Stavanger 6, Stjernen 6, Grüner 4 og Narvik 3.

Lørdag møtes:

Sparta – Lillehammer, Stavanger – Manglerud Star, Storhamar – Frisk Asker, Vålerenga – Stjernen og Grüner – Narvik. Alle kamper klokka 16.00 bortsett fra Grüner-Narvik klokka 18.00.

Åpen kamp i Sarpsborg da tabellnaboer møtes. Sparta kommer til å vinne mange kamper når skuddene begynner sitte innenfor ramma men til side for målvakt. Lillehammer har vunnet sine 3 siste med 4-0 seier mot Vålerenga som siste kamp før denne. Stavanger bør vinne hjemme mot Manglerud Star men det har skjedd overraskelser i nettopp dette oppgjøret i Stavanger før.. Stavanger passerer Manglerud med seier, men havner 5 poeng bak med tap. Viktig match for topp-tippede Savanger. Storkampen denne lørdagen er Storhamar – Frisk Asker. Denne ser jeg som helt åpen. Spennende å se hvor gode disse lagene i toppen egentlig er. Det bør bli en seier til Vålerenga mot Stjernen på Jordal. Noe annet er ikke godtatt etter smultringen mot Lillehammer. Stjernen har absolutt ikke kommet igang med laget sitt. Spørsmålet er hvor lang tid det tar før de begynner plukke poeng. Rundens viktigste match er kanskje Grüner mot Narvik i Grünerhallen. Begge lagene trenger desperat å begynne plukke poeng om de skal ha håp om å ikke være lag 9 og 10 når sesongen er ferdig.

Jeg tipper B, H, B, H, B

 

Hva skjedde onsdag i 1-divisjon:

Comet slo Furuset 5-1 (1-0,2-0,2-1) hjemme som forventet. I følge scoresheet en ganske så grei match også med lite utvisninger og ingen kontroverser i etterkant.

Ringerike slo Tønsberg 7-1 (1-0,3-1,3-0) hjemme som forventet. Full kontroll fra start til slutt for Ringerike i denne  kampen. Noe flere minutter i denne kampen. Svensson fortalte dommer hva han mente om å bli utvist for hekting og fikk en 10min ekstra for det. Bjørnstad takler en Tønsbergspiller da han står den berømmelige halvmetern fra vantet med uheldig utfall for spiller, og får en 5+liten boarding for den. Jeg forstod 2+10 boarding opprinnelig dømt, og har forståelse for upgrade til 5+liten pga skade på spiller. Vi ble infomert litt ut i tredje at det stod bra til med spiller som måtte gi seg for dagen, det var godt å høre. Jeg forstår også 2+10 boarding på Magnusson 4 min før slutt. Det var nok heller ikke meningen å gjøre som han gjorde, men dytten han ga i rygg fikk Ringerikespiller på hodet først inn i vant. Jeg har sett begge disse på video flere ganger og sitter igjen med tanken at dette var absolutt ikke meningen/tilsiktet fra hverken Bjørnstad eller Magnusson.

 

Dette gir tabell:

Ringerike 27, Lørenskog 17, Comet 15, Nidaros 12, Haugesund 11, Gjøvik 10, Hasle-Løren 9, Tønsberg 4 og Furuset 3.

 

Lørdagens kamper:

15.00 Nidaros – Lørenskog, 16.00 Hasle-Løren – Haugesund, 16.00 Furuset – Comet, 16.00 Tønsberg – Ringerike.

Søndagens kamper:

14.30 Hasle-Løren – Haugesund, 16.00 Nidaros – Lørenskog

 

Nidaros mot Lørenskog endte 4-5 på sudden i første møtet. Jeg tror det blir like jevnt nå, men kanskje med et Nidaros-overtak på hjemmebane om mannskapet er inntakt. 4 kamper på rad med seier for Nidaros nå, mens Lørenskog kan skilte med 5 seire på rad før helgens 2 kamper. Jeg setter penga på 3 poen til hvert av lagene.

Hasle-Løren vant greit 1-4 borte mot Haugesund i sesongens første match, og har siden det svingt veldig i prestasjoner. Laget går eksempelvis fra sterk borteseier mot Comet til sterkt hjemmetap 0-4 mot Gjøvik. Haugesund slo Comet solide 6-3 hjemme for en uke siden, men tapte 8-1 borte mot Lørenskog uken før det igjen. Jeg tipper også her 3 poeng til hvert av lagene denne helgen.

Furuset – Comet.. returoppgjør fra onsdag. Jeg tror ikke Furuset klarer samle seg nok til å vinne mot Comet..men tror de byr på flere mål og jevnere kamp hjemme i Forum. 3 poeng Comet i denne.

Tønsberg – Ringerike.. også returoppgjør fra onsdag. Sitter hue skikkelig på plass på lederlaget Ringerike så vil de kunne ta med seg nye 3 poeng hjem fra Tønsberg. De som har fulgt med en stund husker blant annet i fjor da Tønsberg var ett av få lag som vant mot Ringerike mot slutten av sesongen. Sånt skjer om tankene er et annet sted enn i ishallen. Jeg tror Ringerike har kontroll på det mentale og vinner denne også.. og dermed 3 nye poeng.

 

Til slutt en liten kommentar om dette med telling av skudd:

Det ble kommentert etter Ringerike – Tønsberg at “i denne hallen teller man ikke skuddene til bortelaget”.. Det er heller ikke første gang det diskuteres skudd og telling av disse. Regel er krystallklar: Alle pucker som ville gått i mål om ikke målvakt var der skal telles som skudd.

Det var lettere da vi var i Get og hadde målkamera. Da sjekket vi hvert eneste skudd som man ikke kunne se helt klart om ville gått inn eller ikke med kamera. Det kan vi ikke nå og derfor blir det den menneskelige faktor som teller. Vi i sekretariatet på Hønefoss er en 3-4 stykker som diskuterer og avgjør hver eneste kamp og gjør så godt vi kan.

Det viktige for alle å ha med seg er: Ville den gått i mål? Et skudd målvakt redder med snap utenfor stanga skal altså ikke telles. Et skudd målvakt tar med loffen på skudd fra skrått hold skal ikke telles om det avgjøres at den ville ikke gått inn på sin videre “ferd”.  Et skudd som stopper i utespillere i slottet skal ikke telles, pucken kom jo ikke frem til mål, etc etc..

Og som ikke det var nok:

Målvaktene lever jo av statistikken. Hvilken glede ville det være for oss i sekretariatet å ikke telle skudd bortelaget gjør som “vår” målvakt redder? Jo flere skudd uten mål jo bedre statistikk, så om noe skulle vi jo egentlig tatt med rått og røti av pucker som bare var i nærheten av Ringerikes målvakt om vi hadde en annen agenda enn korrekt telling av skudd for begge lags spillere og målvakter.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

1 divisjon: Nå starter vi med ordinære runder

Ringerike – Tønsberg og Comet – Furuset dagens meny

Ringerike, Comet og Furuset har alle rundet 8 kamper og dermed gjort unna femtekampen, Tønsberg tar den mot Nidaros litt senere i sesongen.

Ringerike topper tabellen med 8 kamper og 24 poeng,  dvs kun 3-poengere. Comet ligger på fjerdeplass med 12 poeng, 4 seire og 4 tap, en litt uvanlig dårlig start for Comet, noe som kanskje kan si like mye om de andre lagenes heving av nivå som at det ikke foreløping har stemt helt for Comet. Tønsberg nest sist med 4 poeng på 7 kamper og Furuset sist på tabell med 3 poeng på 8 kamper.

 

Leste noe på twitter… 

“Det har kommet tilbakemeldinger til forbundet fra klubber i 1-divisjon menn om at i enkelte kamper er det benyttet 4-dommersystem. I den forbindelse har det blitt trukket frem at kampene blir bedømt ulikt med 3 og 4 dommere, og at det ikke blir like forhold for alle”.

Forbundet har forsøkt argumentere om at dette er gratis utvikling av dommerne… uten at det har blitt tatt godt imot. Forbundet må da inntil videre holde seg til reglementet som sier at 1-divisjon skal dømmes med 3 dommere. Dette inntil evt regelendring blir vedtatt.

Men asså: 

I mine øyne er eneste argumentet mot 2 hovedddommere det at man ikke kommer unna med like mye drit og etterslenger som man kan ved bare 1 hoveddommer… Jeg trodde man hadde kommet lenger enn det. At noen kamper dømmes med 3 og noen med 4 ser jeg absolutt ingen problemer med.

 

Comet – Furuset

Dette skal og bør bli en klar hjemmeseier. Comet må nå opp i ringa og slutte å tape kamper om de ikke skal havne langt bak i leksa. De er pr nå på den gjeve, men utsatte fjerdeplassen som jo betyr at de møter det laget som til slutt vinner serien. Man kan gjerne si at det ikke betyr noe, men det gjør det. Man får 2 bortekamper i sluttspillet blant annet. Plass 1 og 2 er selvsagt å foretrekke nettopp pga hjemmefordel. Furuset har fått det like tungt poengmessig som antatt i første femtedel av sesongen, og kommer nok til å slite i denne og..med mindre Comet går til match med feil holdning.

 

Ringerike – Tønsberg

Dette skal og bør bli en enda klarere hjemmeseier enn i Comet-Furuset-matchen. Et Ringerike på tå-hev skal vinne denne matchen, men det krever at alle mann er påskrudd. 10-15% ned i intensitet så er Tønsberg der med en gang. Ringerike med historiens beste sesongstart virker å ha skallen i orden før alle oppgjør.. og går det litt tregt i perioder så har de matchvinnere som kan gjøre ting selv om det subber litt. Tønsberg gjør enkeltsaker bra, men så renner det inn uten at de klarer svare opp. Suddenseier mot Furuset i forrige match er det de har med seg til Hønefoss i dag.

 

Tips er ikke uventet H i begge matcher.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Trenger vi egentlig mer penger til kunst & håndverk i skolen?

Har ikke ungene laget nok vindskeive brennmerkede brødfjøler nå?

Hva med å heller satse mer, og ikke mindre, på mat & helse?

Dette er et tema jeg har vært med på å diskutere nå ved noen anledninger. Foreldre med barn i barne- og ungdomsskole som heller ser at barn og ungdom lærer mye mer om mat og helse, samt “livet” kontra å sitte på håndarbeidssalen/sløyden og lage ting som kun foreldre kan synes er flotte greier.

Samfunnet syder over av store og små som ikke har et kosthold man egentlig trenger at de har. Det er junk og lettvinne løsninger i altfor stor grad og dermed får ikke spesielt barna den “bensinen” de trenger for å holde koken hele dager på skolen. Norge som nasjon blir bare mer og mer usunn, og beste medisin mot dette er å få ungene med på laget. Hvis barna begynner kommer de voksne etter. Ungdommer kommer over i videregående og aner knapt at strøm, vann og kloakk, etc er noe mamma og pappa betaler for.

Innlemmet i faget mat og helse burde selvsagt også faget “livet” komme.

Hvor tjent er vi med å være en nasjon som pakker inn barn og ungdom i bomull og ikke lærer de realitetene de kommer til å møte senere. Er vi tjent med at majoriteten av ungdommer ikke vet at man må betale for absolutt alt man spiser/drikker og bruker hjemme. Er vi tjent med at ungdommer ikke vet hva som skal til for å drifte et hus, en familie, en eiendom, etc. Burde man ikke satse mer på et fag som tar for seg dette kontra å lære de å strikke, male, pusse med sandpapir og brenne inn mønster i treverk?

Burde vi ikke heller lære bort sunne verdier innenfor mat?

Helse og fysisk form?

Burde man ikke lære bort mer rundt betaling av regninger, jobb. lønn, skatt, sparing, forsikring, pensjon, etc?

Selvfølgelig skal man ikke lære barn akkurat det, men alt til sin tid.

 

I barneskolen er det mye mer viktig å ha lærere som er engasjerte og dedikerte til å få med seg barna på læring av de viktige grunnpilarene i utdannelsen.

Da er det mye viktigere å ha lærere med engasjement og evne til å dra med seg elever og stimulere til læring kontra å ha lærere med “1000” studiepoeng.

Akkurat der er Norge på ville veier mtp lærere i barneskolen spesielt.

Barn lærer ikke av en uengasjert tørrpinn med poengene i orden… de lærer av engasjerte varme lærere.

 

 

 

 

 

Hva f***.. Har de ikke sett på realityprogrammet de skal delta i?

Slutt med den forbanna sutringen!

Jeg er sulten, jeg vil hjem

Jeg er tørst, jeg vil hjem

Jeg er sliten, jeg vil hjem

Jeg er trøtt, jeg vil hjem

Jeg har ikke hatt sex på to dager, jeg vil hjem..

Skal vi gå så langt…jeg vil hjem

Jeg vil ikke sove ute, det er kaldt, jeg vil hjem

Jeg er våt.. jeg er møkkete, jeg vil dusje, jeg vil hjem

Aaaaaaaaaaargh,…

 

Det bare fortsetter og fortsetter. Klaging og sutring på realiteter i programmet de er med på. Jeg klarer ikke annet enn å spørre meg selv hver eneste gang disse folka ender i media med sutringen sin: Hva faen.. Har de ikke sett på programmet de skal være med på?

Farmen, 71 grader nord, Paradise Hotel, Ex on the beach… (Perra og Beach tar jeg med utelukkende fordi brorparten av disse menneskene viser seg å være stein stokk dumme.. og disse folka skal være Norges fremtid. Jeg kan egentlig ta med Bloggerne også… jeg så et intervju med Emma Ellingsen, du vet hun/han.. og der har tydeligvis hårfargingen sivet inn i hodebunnen også.. “hvor er nord norge?”)…

Det tyter over av spesielt ungdommer/unge voksne i disse programmene som blir genuint overrasket over at de blir slitne, våte, sultne, tørste, etc.. og at det ikke står en instagramverdig seng og suite klar for hvert minste ynk de kommer med.

“Jeg så på instagram i sommer, det er ikke sånn de sa norgesferien var” kom det plutselig fra ei på 71 grader nord…

Ere mulig…

 

Hver eneste deltaker virker å komme med “jeg ville hjem… så da tapte jeg med vilje”.. Hold kjeft, hold kjeft, hoooooold kjeeeeeft… Slutt å melde dere på sånne programmer om du ikke tåler være lenger borte enn 2 dager fra lankeholding i sofaen. Hvis du synes det er helt krise å ikke få dusje 2 ganger om dagen fordi du får svetteperler på blondetrusekanten når du reiser deg fra pedikyrstolen… ja da melder du deg ikke på Farmen eller 71 grader nord.

 

ORKER IKKE SE PÅÅÅ!!!