Måned: desember 2018

Jula er forbi; Nå begynner kroppspresset!

Nok et halvår med nordmenns forsøk på “et bedre liv” skal til før man må innse at sommerkroppen 2019 gikk i dass på samme måte som sommerkroppen 2018 gjorde.

Avisene kommer i månedene som kommer til å være fulle av artikler etc rundt dette med kropp og slanking. Nettaviser vil linke til såkalte treningsguruer med deres oppskrift på hvordan man skal bli lykkelig i og med sin egen kropp. Slankeguruer kommer med sine oppskrifter på hvordan kroppen kun er laget for å leve på akkurat den dietten de ånder for. Veganere og andre kommer med sine påstander om hvordan man skal leve i pakt med naturen og ikke leve som om vi er på topp av næringskjeden (ehh…)..

Verst av de alle i månedene som kommer kommer nok de såkalte toppbloggere til å være. Dette er stort sett relativt unge kvinner som rett og slett ikke tyder på å ha nok hjerneceller til å forstå at det sitter unge jenter der ute i Norges land og svelger rått og røti av hva de skriver om hva som skal til for å være lykkelig. Tenk om bare en eller flere av disse damene kunne hatt et innlegg der de sier skikkelig ifra at dette er ikke oppskriften på et godt liv. Silikon, fillers, strutt her og der er bare som å pisse i buksa på vinteren når du fryser.. det er varnt og godt litt, men så blir det samme dritten etterpå. Selvtillit og sikkerhet skapes inne i hodet, ikke i bh-størrelse. La oss håpe at disse toppbloggerne bruker blogg, insta og snapchat for en gangs skyld til å fronte utelukkende sunne verdier.

Tenk om vi alle kunne bli enige om “med måte”.. Det gjelder inntak av mat og drikke. Det gjelder treningsiver. Det gjelder slanking og utseende. Det gjelder det aller meste vi er borti her i livet. Gjør ting “med måte”. Alle trenger ikke å bli superatleter. Alle trenger ikke gå fra lubben til hard-body på seks måneder. Alle trenger ikke spise og drikke som om de skal med på et eller annet sinnsykt idrettsarrangement. Gjør ting med måte.

Det går altså ikke an å gå fra å være ei litt lubben 14 år gammel jente til å bli “Martine Lunde” eller noen andre av disse damene med store pupper, lepper og sminke ut av en annen verden bare ved å slanke. Disse damene har kjøpt mye av utseendet sitt og burde ha det som et varsel på alle sine innlegg. “Dette utseendet må du kjøpe, anbefales ikke til noen som en selvtillitsbooster”.

Jeg skulle ønske at alle redaktører i nettaviser slutter å fronte absolutt alle innlegg som inneholder noe om kropp og utseende som ikke er merket skikkelig med “kjøpt”. Kanskje ville bloggverdenen skjønne at det å være varsom, ta hensyn, slutte utnytte godtroenhet, etc er noe Norge ikke vil ha. Det er altfor mange barn/ungdom som sliter med mobbing etc pga utseendet sitt, da må vi få vekk den bøtteballetten som fronter et utseende man ikke kan få uten å være en toppblogger eller på andre måter ha tilgang på mye penger.

Og med det

Godt nytt år.

og som en siste greie låner jeg Radio Rocks frase..

Toppbloggere: Ta dere sammen !!

 

Stavanger feirer nyttår på toppen av Get-tabellen

Med 18 kamper igjen av årets sesong før sluttspill tar til så er det altså Stavanger som kan sippe champis og tygge båtpoteter til biffen vel vitende om at de topper tabellen ved inngangen til 2019.

Rett bak Stavanger følger Vålerenga og Storhamar, mens det er et lite hopp ned til Lillehammer på fjerde og enda et lite hopp ned til Frisk Asker og Sparta på 5-6 plass. Stjernen, Manglerud Star og Ringerike går inn i 2019 på plassene 7-8-9, ikke uventet eller ikke forventet av mange supportere.

Neste runde er 3 januar og da møter Manglerud Star – Sparta, Frisk Asker – Stavanger, Stjernen – Vålerenga og Ringerike – Lillehammer. Slik det ser ut akkurat nå så ser det ut som det blir en kamp om topp 3, og da muligheten for å kunne velge motstander i sluttspill, mellom Stavanger, Vålerenga og Storhamar. I bunnen så er det sånn sett “cupfinale” hver gang for Ringerike i håpet om å unngå 9-plassen og dermed unngå kvallik mot lag fra 1-divisjon.

Når det er sagt; Ringerike holder stødig på sin game-plan med å etablere eget spill og forsøke spille ishockey istedenfor å bare pælme og jage. Ingen i klubben forventer noe, man håper på poeng selvsagt, men Ringerike er med for å lære, og har overrasket i sin debutsesong ved flere anledninger. Det er synd man ikke har fått litt mer poenguttelling i kampene.

Her kommer en enkel tabell, med en oversikt over hvor mange poeng hvert enkelt lag kan ta om de vinner alle sine gjenstående kamper. (jeg vet jo at alle lag ikke kan det siden de spiller mot hverandre, men skjemaet gir en oversikt på hva hvert enkelt lag kan og ikke kan oppnå)

Stavanger, 30 kamper, 66 poeng, kan få max 120 poeng

Vålerenga, 30 kamper, 63 poeng, kan få max 117 poeng

Storhamar, 31 kamper, 63 poeng, kan få max 114 poeng

Lillehammer, 31 kamper, 56 poeng, kan få max 107 poeng

Frisk Asker, 30 kamper, 48 poeng, kan få max 102 poeng

Sparta, 30 kamper, 46 poeng, kan få max 100 poeng

Stjernen, 30 kamper, 29 poeng, kan få max 83 poeng

Manglerud, 30 kamper, 25 poeng, kan få max 79 poeng

Ringerike, 30 kamper, 12 poeng, kan få max 66 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Ringerike kan ikke vinne serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Stavanger er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Geriatriks – Pappagruppa 8-1 (4-0,1-0,3-1)

Kampen ble en suksess og en umiddelbar start på en tradisjon.

Testosteronet sydet i 2 garderober. Køller ble tapet etter alle kunstens regler. Skøyter ble sjekket og knytt så tight og stramt at selv en nyfødt kalv hadde sett ut som Sonja Henie midt i en piruett. Vannflasker ble fylt til randen og litt til for det skulle drikkes helt på høyde med Get spilleres inntak av vann.

Det var klart for kamp.

Pappaene i foreldrelaget var mer spent enn første gang frua tok av seg og sa “nå skal vi lage en hockeyspeller”. Oldboysene var mer spent enn fjæra på en gammal Escort. Ute på isen ser man så 15 oldboysspillere og noe av det samme antall pappaer samt noen som enten har jugi på seg en unge eller har fått aksept for at “jeg har sikkert en, jeg vet det bare ikke”..

Nåvel…

Sekretariatet var bemannet av The Helltuns + Eva som skulle debutere som utvisningsboksvakt. Kiosken var åpen takket være Janka (og Linda?). Dømmingen ble tatt hånd om av Tobias, Kriss og Dagfinn (som hadde knytt skøytene hardest av alle).

1 periode:

Pucken ble droppet i denne historiske kampen ca klokka 20.00 og ping-pang-poff så stod det 3-0 til Geriatriks. Det var vel omtrent da summingen fra foreldreboksen ble høy nok til til at man kunne høre “hei.. har vi begynt nå eller? Hva spiller du? Hvem skal jeg bytte med? Faen å fort dette går a,, Hvor er vannet mitt? Se hu fine på tribunen da.. Får’n ikke mat han tynne lange dommeren eller?.. komigjenagutta”… Perioden ender med 4-0 ledelse til Geriatriks, og mens spillerne fikk en velfortjent pause, publikum litt godt å sette tenna i i kafeen, så briljerte Weggersen utpå isen med prepping av flata for en ny periode.

2 periode:

Mye bedre periode av foreldregruppa spillmessig. Veggen Egeli i mål måtte hente frem noen redninger fra tredje øverste hylle og høyere ved flere anledninger. Det ble endel overtallspill fordel foreldregruppa i denne perioden som kun kan komme av 2 ting: Enten så serverte Eva krumkaker og kaffe i utvisningsboksen…eller så fikk hoveddommer flashback til barndommen da han ble tvunget til å spise opp grønnsakene sine. Mer varme i trøya så holdt foreldregruppa perioden til pene “bare” 1-0 til oldboys.

3 periode:

Oldboys giret litt opp igjen, og på tross av hoveddommers iherdige forsøk på å skaffe foreldregruppa stadige overtallspill så ender denne perioden med 3-1 til oldboys. Målet til foreldregruppa viste tydelig at i målscorers husholdning har man ikke snøfreser, der skuffes snøen. Målet = skudd og retur som skuffes opp i taket på backhand. Foreldregruppa hadde flere skudd.. blant annet ett Morten Ask prøvde å ta imot med øret. Det gikk bra, men det var kanskje derfor han heiv innpå hele laget på banen rett før slutt. Geriatriks prøvde desperat å lage 9-1 rett før slutt, og bestemte seg derfor, selvom det var dropp i Geriatriks sin sone, å ta ut målvakt. Det ble ikke mål noen av veiene.

Alt i alt:

Dette var morsomme greier og frister helt klart til gjentakelse. Det er allerede snakk om en ny kamp med bankett etterpå på vårparten samt å ha romjulskamp som en tradisjon.

Tusen takk for all hjelp til alle som bidro til at vi fikk dette til.

Tusen takk til alle som kom og så på. Veldig hyggelig.

Takk for kampen igjen til alle spillere og dommere

Godt Nytt År

 

GAMEDAY: Pappagruppa – Geriatriks, 20.00, Schjongshallen

Nå skal ribbefettet få bein å gå på!

Det er altså duket for historiens første match mellom Pappagruppa (eller heter det foreldregruppa?) og oldboyslaget til Ringerike Ishockeyklubb, Ringerike Geriatriks.

Pucken droppes sånn ca 20.00 i kveld.

Det spilles 3 x 15 effektiv tid, dvs start/stopp klokke. (kan diskuteres)

Pappagruppa er hjemmelag og bruker svarte Panthersdrakter. Geriatriks bruker de hvite.

Weggersen kjører is.

Dommere: Kriss, Tobias og Mattis (hvis han får på seg skøyta).

Sekretariat: The Helltuns og Linda

Kiosken vil være åpen og kaffe vil bli traktet.

Vel møtt til alle som kjenner noen, til noen som kjenner noen som kjenner noen som skal spille denne historiske kampen. I kveld er jeg rimelig sikker på at man kommer til å få se relativt ureglementerte fall og snurringer ikke sett siden Ole Konrad stod i midtsirkelen og ropte på pucken. Det blir finter og finesser ikke sett siden Lars Wenner pleide miste pucken pga dårlig syn. Det blir sjanser verdig Bjørn Hamars 2-klakk i isen og skudd. Det blir alene med målvaktfinter helt opp i takt med Kåre Dybdahls venstre-høyre-opp.

Dette blir matchen der tidligere power-center Morten E Ask igjen skal briljere. Det blir matchen der Henning Røste nok en gang skal vise frem kunster…og bevise at folk fra lengre unna Hønefoss enn Ask kan gjøre noe annet enn coast to coast gåing. I tillegg får vi se om andre Ådølinger enn Terje Tangen kan gå på skøyter, om Terje Tangen har fulgt med når oldboys prater taktikk og dermed kan legge mot-taktikk for Pappalaget…

Dette blir mer spennende enn jakten på Professor Drøvel og Derrick på freddaskvelden tilsammen.

Takler Morten Dalen presset ved å spille kamp?.. Klarer Bjørn Oppegaard sende målgivende til noen andre enn motstanderen og får Anders Eskeland endelig mål på “dirrer’n”,,?

Dette burde rett og slett Sissel ha filmet.

Vel møtt !!!

Jeg tar det for gitt at det blir duskedamer og horder av tilskuere.

 

 

 

Eikli Skole, der hadde vi det bra, men nå er det slutt.

Nå er det ikke flere barn som får ha det bra der.

Det var med litt vemod og en litt trist følelse jeg troppet opp på Eikli Skole siste skoledag før jul for å hente minstemann og alt han hadde i hylla si. Det er nemlig ugjenkallelig slutt for Eikli Skole som barneskole. En ny er bygget på Benterud og skal tas i bruk første skoledag etter vi skriver 2019 på kalenderen.

Hvorfor litt vemod og trist følelse?  Vel; Eikli Skole er en skole der min mormor gikk, min mor gikk, jeg gikk og mine barn gikk. Mange i vår familie har altså opplevd ganske mye der.  Vi har lært og lekt. Vi har ikke bare vært på Eikli i skoletiden, neida, vi har lekt der også utenfor skoletid.

Det er mange som har opplevd litt av hvert på Eikli.

Vintertid med skøytebane, akebakke og snøhaugen på kanten ut mot elven der man lekte “kongen på haugen” der det mest av alt handlet om å få sendt en eller annen nedover skråningen mot elven. En annen favorittlek på vinteren var døyping…det var faktisk lov… innenfor en viss sone 🙂 Vet du ikke hva døyping er? spør en på rundt 50 🙂

Sommertid med fotballbane, asfaltert håndballbane, 60-metersstripe og i senere tid en ballbinge bak skolen.

“Gymsalen” nede i kjelleren med grått filtteppe du fikk 3-grads brannsår av om du var så uheldig og falt, som egentlig kun dugde til sirkeltrening, innebandy og hjørnefotball. Garderobene nede i kjelleren med tilhørende dusjer som stort sett var på frys eller skolding.

Kontoret til helsesøster oppe “på loftet” der en etter en av gutta måtte inn til legen, dra ned buksa slik at legen kunne telle til to når han to rundt nøtteposen. Hva jentene måtte der oppe har jeg ingen aning om. Og så må man jo nevne ripene.. inn, opp med erme på genseren og så 3-4 rip i huden for å se om man hovnet opp på grunn av allergier eller noe slikt.

Musikkrommet oppe innerst venstre i nye delen der Solveig Wikdal Busund regjerte med streng hånd. Sløydsalen nede venstre der Ola Hølen regjerte like mye. Det var ikke mye man fikk gjort noen av de stedene uten at de vaktsomme øyne fikk det med seg. Var det riktig ille så måtte man besøke Rasmus “kamferdrops” Nesdal…som var rektor den tiden jeg gikk der.

Eikli Skole har alltid vært flinke til å organisere og arrangere. De har sålenge jeg kan huske hatt et opplegg der klassetrinn for klassetrinn gjør forskjellige ting etter hvilket trinn man tilhører. 17 mai tilstelningen har vel vært arrangert mer eller mindre på samme måte “siden 17 mai ble oppfunnet”.

Det snodige er jo at det som oftest er de dårlige minnene som kommer frem. Det dumme som skjedde. De har jeg ikke lyst å nevne for det er ikke det dette handler om. Nå handler det om at en epoke er forbi. Eikli Skole som barneskole skal opphøre. Den skal brukes som skole en stund til mener jeg å vite, det skal pusses opp andre steder, men etter hvert fases skolen sikkert ut. Det kunne vært interessant om noen som faktisk vet noe tok pennen/tastaturet fatt og opplyste om fremtiden for bygget og tomten.

Nå skal barna gå på Benterud…. Der blir det sirkus 😉

Har du noen spesielle minner fra din tid på Eikli?

 

Årets happening i Schjongshallen: Pappagruppa mot Oldboys

Søndag 30.12.2018 klokka 20.00 skjer det.

Årets kamp for noen og enhver skal spilles på hjemmebanen til Ringerike Panthers. Den har lenge vært snakket og fablet om. “skal vi krøste oldboysa” har summet rundt i garderoben hver eneste gang skøyter har blitt knytt, køller har blitt tapet og vommer har disset i panikk. Nå skjer det. Søndag kveld er det kamp der navnene ikke er Westman, Melin, Engesveen eller Rytt-ar (som kommentator ynder å si). Navnene blir noen helt andre…

Henrik Weggersen, Thea Andreassen, Odd Ødegaard, Martin Steen, Steffen Nøkleby Karlsrud, Tommy Amundsen Wiik, Eirik Lien, Magnus Johannesen Krydsby, Tor Ove Kjeksrud, Terje Tangen, Henning Berg Røste, Morten Embretsen Ask, Andreas Birath og Jim Weggersen.. Dette er noen navnene på spillerne som nå har brukt krølltanga på brøsthåra og funnet ut at nå er det på tide å denge oldboysa i kamp. Hvorvidt flere kommer til i etterkant av dette innlegget..eller om noen trekker seg vites ikke…faktum er at søndag kveld klokka 20.00 droppes pucken for årets siste kamp i Schjongshallen.

På motsatt banehalvdel finner man spillere som Dørvakt Eskeland, Matriss Dalen, Bloggern Jim, Pratmaker Oppegaard, Bilreperatør Friestad, Sveisepling Skaar, Skravla Falkeid, Topptrente Tom, Pølsa PØ, Veggen Egeli, Muskler Larsen og Speedy Bækkevold.. Det kan også hende det dukker opp andre 35+ spillere til matchen men dette er de som pr nå er klare. Jarle ÅÅÅÅÅÅÅ Skotte “det vakke min feil” Hansen har meldt forfall, det samme har Pilot Tinholt og Helly Hansen.

Det garanteres full underholdning i denne matchen. Kampen spilles som 3 x 30 min løpende tid med 5 min pause imellom om ikke de dukker opp fullt sekretariat og dommerstand innen søndag kveld. Da kan det hende vi kjører start og stopp på evt 3 x 15 eller 3 x 20.

Vi spanderer gratis inngang. Free seating.

Det kan kjøpes noe å bite i hvis noen gidder låse opp kafeen.

Regler for kvelden; Avtales før dropp.

Slåssing obligatorisk

Spektakulære fall skal applauderes.

Ps!

Det er altså ikke plass til noen som ikke er oldboys på oldboyslaget.

Endelig er Get-ligaen i gang igjen

Vi skriver 28 desember. Lag og spillere har latet seg lenge nok, endelig skal alle vi som fortsatt later oss få litt god-hockey i gluggene igjen… det være seg som tilskuer i hall eller som sofasliter med ostepoppen planta på vomma som har vokst i diameter hver dag siden lille-julaften.

Det skal spilles 4 kamper i Get, noe som jo denne sesongen er full runde. Stavanger – Lillehammer tjuvstarter klokka 18.00 mens Stjernen – Ringerike, Manglerud Star – Vålerenga og Storhamar – Frisk Asker alle sammen starter klokka 18.30.

Alle lag har nå 19-20 kamper igjen av årets seriespill. Det betyr med enkel pluttfikasjon at det er 57-60 poeng igjen å kunne ta for hvert av lagene. Jeg tror nok ingen lag går ubeseiret herfra og ut, men det har begynt å ligne på topp 4 og topp 8 nå. Men, som sagt, det er mange poeng igjen å kjempe om. Spillere forlater klubber, spillere ankommer klubber, mye som kan skje.

Dommerslakt fra spillerne i Get, hvorfor? (link)

Stavanger feiret jul på toppen av tabellen etter virkelig å ha fått dreis på spill i førjulstiden. De får besøk av Lillehammer som har en meget god hjemmestatistikk, men kanskje ikke fullt så god borte. Dog skal det sies at #23 Friestad på Lillehammer har vært hjemme i Schjongshallen og skjerpet formen på drilleparty med oldboysgutta…noe som for mange spillere har vist seg å være et sjakktrekk historisk. Skuldre ned og pucken inn 😉 Når det er sagt, jeg setter nok pengene på Stavanger i denne.

Manglerud tar imot Vålerenga til nok et Osloderby. Tabellsituasjonen tilsier jo at Vålerenga skal vinne denne, men så er dette med å klå “storebror” da. MS med løft etter Follestad var innom treningen og vinlotteriet og på sistnevnte briljerte med snasne bulgarske utfall med en svart mopp på hue, får nok mer enn nok å hanskes med når Vålerenga kommer, men disse kampene skal spilles før poenga fordeles. Jeg setter nok uansett penga på Vålerenga i denne.

Storhamar får besøk av Frisk Asker, et FA som kvittet seg med treneren rett før jul og samtidig vant en suddenseier hjemme mot Sparta. Storhamar på sin side tapte 3-0 borte mot Vålerenga. Dette er 3 mot 6 plass på tabellen og sånn sett helt innafor å kalle et åpent oppgjør. Storhamar bør vinne for å holde følge med toppen, FA vil med seier overta 5 plassen fra Sparta som ikke spiller denne runden. Selv om FA muligens har en sparke-trener-giv innenfor beltet så tror jeg ikke det holder borte mot et Storhamarlag som vil revansjere smultringen i forrige kamp mot Vålerenga.. så pengene settes på Sorhamarseier.

Hva er det som knekker klubbene? (link)

Ringerike tar turen til Fredrikstad for nok et møte med Stjernen. Stjernen som i den siste tiden har mistet Hampus Gustafsson (9+13) og Antti Kauppila (1+12) må på en måte finne frem til en femmer som skal sette målene nå som 2 mann er borte (ryktet om at alle kontrakter skulle fristilles var nok overdrevet, men 2 mann kan bety mye). Det at de to forsvant og det faktum at Sparta nå øker lønninger for lokale spillere kan ha en betydning videre i Østfoldhockeyen.  Ringerike reiser til Fredrikstad med bra med folk etter hva jeg vet. Ingen store nyheter rundt spillestall i løpet av julen her så det blir nok mye av det samme fra Ringerike sin side. Jeg er optimist på Ringerike sine vegne og setter pengene på at endelig vinner Ringerike mot Stjernen.

 

Vi er i gang med innspurt:

En enkel skjematisk sak jeg oppdaterer kontinuerlig.

(og ja, jeg vet, alle lag kan ikke vinne alle kampene de har igjen)

 

Stavanger, 28 kamper, 62 poeng, kan få max 122 poeng

Vålerenga, 28 kamper, 58 poeng, kan få max 118 poeng

Storhamar, 29 kamper, 57 poeng, kan få max 114 poeng

Lillehammer, 29 kamper, 53 poeng, kan få max 110 poeng

Sparta, 29 kamper, 46 poeng, kan få max 103 poeng

Frisk Asker, 28 kamper, 45 poeng, kan få max 105 poeng

Stjernen, 28 kamper, 26 poeng, kan få max 86 poeng

Manglerud, 28 kamper, 25 poeng, kan få max 85 poeng

Ringerike, 29 kamper, 12 poeng, kan få max 69 poeng

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Ingen er teoretisk klar som topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

Og så til slutt.. :

Bli med å pakk inn unga i enda mer bomull ! (Link)

Jeg kurerer alt fra buse til flass, bare send mail, og penger… (link)

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Vixen-mas i gang igjen. Toppbloggere klarer ikke la være.

Vixen-juryen kan vise seg igjen å være komplett useriøs.

Det overrasker selvsagt ikke med tanke på alt tullet de drev med i fjor med juryformann i spissen. Det ble, i forbindelse med diskvalifiseringer før fjorårets utdeling, sagt at bloggere som bryter alkoholloven, markedsføringsloven, osv ikke skal kunne være med å vinne priser i kommende års Vixen utdelinger.

Men, det viser seg jo igjen at Vixen og jury holder sin hånd over sine viktigste influencere, dvs de som skaper inntekter og blest, og lar de slippe unna med brudd på brudd.

Det er bare å lese hva folket i og rundt Bloggomtoppbloggere fisker frem av brudd på lover for å se hvem av influencerne som burde vært disket.

Det skulle vært interessant å se en liste, ta for eksempel topp 100 leste bloggere i Norge på et gitt tidspunkt og se hvor mange av de bloggerne som i tidsrommet forrige Vixen til årets Vixen har brutt en av «blogg-lovene», vær varsom plakaten, eller på noe annen måte har frontet noe bloggnorge har sagt ikke skal forekomme.

Da kunne vi fått noen verdige vinnere av priser.

Her kommer en link til et innlegg jeg skrev om Vixen og alt tullet rundt dette i fjor. Les det, det virker å være like aktuelt i dag: Vixen – Bukken og havresekken

Et år med enorm glede og enormt sjokk

Det var kun 5 måneder mellom 2 ytterpunkter i året 2018.

Det er snart på tide å skrive 2019 hver gang en dato skal fylles ut. Dette gjør jo at man, etter hvert som man blir eldre hvert fall, begynner tenke og mimre litt rundt det året som er gått.

Året startet faktisk allerede 1 januar (tenk det) med et ørlite innlegg som het “jeg kjører nyttårsfortsetter i år også” som egentlig bare kan copypastes til dette året om jeg gidder…vel, det eller bare et innlegg som sier “som i fjor”. Forresten, alle innlegg jeg snakker om kan klikkes på og leses, og evt deles hvis du synes andre bør lese. Julen hadde vært fin som vanlig, nyttårsaften rolig, og egentlig bare velstand og forventning til det nye året.

Jeg kunne selvsagt ikke unngå å skrive litt rundt dette med #metoo. Innlegget “Det er ikke bare #metoo, det er også #youtoo“. Jeg klarer bare ikke legge fra med tankene rundt dette om at hvis alle selv er så perfekte, hvor kommer de uperfekte fra? for det virker jo som det bare er alle andre det gjelder. Etter hvert som vinteren beveger på seg og Panthers ligner mer og mer på et kval-for-Get lag så havner jeg litt opp i en blogg-diskusjon rundt dette med Vixen, Bloggomtoppbloggere, Pappahjerte etc. Dessverre så synes jeg, og flere, at feks Pappahjerte solgte seg fullstendig og ble en annen type blogg enn han var, i forbindelse med å skulle vinne Vixen. Det var i etterkant av dette jeg la ut: “Kan en blogg uten silikon og strutterompe nå Topp10 i Norge”. 

Så kom gleden på idrettsfronten. Neida, jeg snakker ikke om at jeg dro kjempeluke på Kristensen på trening, jeg snakker om at Ringerike Panthers klarte å komme til Get-kvallik og deretter kvalifisere seg til neste sesongs Get-liga. Rett før siste avgjørende kval kamp skrev jeg ned noen tanker på en lørdag “Ringerike eller Narvik i Get” som tok for seg lit av hvert rundt temaet rykke opp. Opprykksfinalen mot Narvik ble en gedigen fest i Schongshallen. 1500 tilskuere så gutta vinne og sikret et sportslig opprykk til Get 2018/2019. Jeg for min del takket alle sammen i dette innlegget: Ringerike Panthers i Get

Midt opp i all gleden av Get-kvalifisering og en drøm for en gammel Ringerike Ishockeyklubbspiller som meg så måtte jeg også sette meg ned å skrive noe som alt for få mennesker etterlever. Nemlig det å holde kjeft om andre menneskers sykdom og lidelser. Innlegget “Hva vet du egentlig om den som er syk” ble lest av en del mennesker men burde bli lest av mange flere.

Sommeren kom og sommeren gikk for oss helt som den pleier. Jeg avholdt herreturneringen The Gallagher Invitational som vanlig på Tyrifjord Golfklubb. Vi dro som familie på en herlig sommerferie i Danmark og ladet batteriene for høsten. Glade var vi også for at husfruen endelig så ut til å ha fått hjelp med en vond hofte (selv om vi måtte kjøpe hjelpen privat, for legene i Norge aksepterer ikke at noen kan ha vondt der hun hadde vondt).

Så kom årets ytterpunkt på den vonde siden. Det var bursdagen min den 25 august. Dagen var planlagt med biffmiddag på kvelden. Frue og eldstemann skulle bare en liten tur ut til hesten på ettermiddagen. Resten kan du lese i følgende innlegg: 10 brudd og en bursdag! Nå skulle det vise seg at det faktisk var 11 brudd, men ett fra eller til skulle vise seg å ikke bety så mye i den hele og store sammenhengen.

Midt opp i all uflaksen så må vi nå i ettertid innrømme at hun hadde såkalt hell i uhell den dagen. Det kunne gått så uendelig mye verre. Det er i skrivende stund 4 måneder siden hun skadet seg. Hun er oppe og går, blir mer og mer aktiv og planen er vel jobb rett over nyttår. Det var ingen lett rekonvalesens dette, det var mye smerte og ubehag. De av leserne som har brukket ett eller to ribbein kan jo tenke seg smerten ved 8 brudd.

Hva gjelder Get og hva de har fått til i sin debutsesong? De overrasker, men har dessverre fått litt for mange “hederlige tap” på grunn av det økte tempoet og mer krav til spiller for spiller. Jeg forsøkte forklare litt i “Selvfølgelig vinner ikke Ringerike Panthers Get-ligaen”. Dette er noe alle som driver idrett må forstå; Spesielt i hockey rykker man ikke opp til toppen og vinner på samme måte som sesongen før.

I skrivende stund er juleferien over for gutta. De begynner trene for fullt igjen og har bortematch mot Stjernen fredag 28 desember. Ny mulighet for å klå Stjernen som nå har mistet 2 av sine profilerte spillere. Jeg hartrua på at Ringerike klarer ta greit med poeng utover nå. Det er vel ca 20 runder igjen, dvs 60 poeng å kunne ta. Alt er mulig. Inn skal den om vi så skal grine begge to sa gutten til jenta på bryllupsnatta. Det er bare å krumme hempa og stå på.

Nåvel.. Ishockey tar opp mye plass i denne bloggen, men det gjør også mine innlegg om det som skjer i samfunnet. Jeg klarer jo ikke hole kjeft når jeg ser bloggere som beint frem utnytter at de har fått barn til det å skaffe seg inntekter. “Skjerp deg mammablogger” er en av disse innleggene jeg har skrevet.

Jeg avslutter linking med innlegget “Oppdra ungen din selv” for det er nettopp det man skal og må. Det nytter altså ikke å gå rundt og tro at barna blir gode samfunnsborgere om man ikke tar jobben med å rettlede og oppdra. Det å få god folkeskikk inn i ethvert barn kunne kanskje sørge for at mange flere voksne også vokste opp med folkeskikk innabords istedenfor me, me, me, me…

Så;

Til absolutt alle:

Jeg ønsker dere et Godt Nytt År og en fortsatt fredfull julefeiring. Ta vare på hverandre.

Del gjerne innleggene mine. Del disse eller hvilket som helst annet innlegg. Det er bare hyggelig. Det kan også bety inntekter for min del, ikke mye, men litt. Det er jo bare en morsom tanke. Tenk å se “Geriatriks” som en av Topp10.. Geriatriks som svær promp i rosebedet til rosabloggerne.

En mann og hårfjerning i intime soner!

(klikk, lik og del.. du vinner ikkenoe annet enn et smil)

GODT NYTT ÅR

 

 

 

 

Det heter ikke jule nisse…. Skjerpings!

På samme måte som jeg på dette bildet ikke har en blå veis.. see?

Det finnes mye rart i i det norske språk som ikke sitter godt blant landets innbyggere. Det ser man veldig godt om man tråler litt av hvert av sinna-sider på Facebook for eksempel. Men noe så simpelt som å klare å sette sammen ordet “jule” med nisse, mat, gaver, tre, grøt, kos, presang, etc etc etc.. må vi vel klare snart?

Julenisse her jo han hyggelige trinne duden med gaver.. Jule nisse betyr jo at du skal banke nissen..

Skjerpings!!

Og med samme jeg har oppmerksomheten:

Jeg var aldri noe skolelys egentlig. Jeg hadde mine fag, men norsk og lignende var like morsomt som tannpine og rennaræv i skjønn forening. Dette med å skrive tekster og humoristiske betraktninger har kommet til i senere år, antakeligvis med hjerteinfarktfrembringende øyeblikk for mine tidligere fortsatt levende lærere. Mine bravader på 6 års barneskole kan forøvrig leses om her –> Jeg…..Jeg ble vurdert!

Tidligere skrev jeg om hvor intenst jeg misliker “utviklingen” i språket mht måten kino, kylling, kjøtt, kjøpe, kjempe, etc blir uttalt. De innleggene kan du lese her –> Skjære unge mennesker i dagens Norge! og her –> Hei, Jeg heter Schell og kommer fra Schirkenes!

I den senere tid så er det ting jeg har lagt merke til i det norske skriftspråk som er grellere for gluggene enn den grelleste hjemmestrikkede tightsen på Steinerskolen, nemlig de mest vanlige skriftfeil. Det handler om og/å, da/når, vært/hvert, for/får, etc.. + de mest elementære orddelingsfeil. Jeg påberoper meg like lite ekspertise på dette området som en veganer gjør på grilling av blodige biffer, men jeg jobber konstant med saken samt gir fruen tekster til korrektur når jeg husker det.

Så til saken:

Kanskje vi kan rydde noe av veien og heller akseptere at vi feiler på de mer vanskelige tingene? Jeg prøver meg på en enkel forklaring, fordi når lærere begynner med infinitivsmerker og prostatapronomener så lukker hjernen seg inne og tenker heller på bikinidamer etc..

Og/å:

“Å” brukes foran grunnformen av et “gjøre-ord” (verb), som å snakke, å hoppe, å spise, å drikke, å gjøre, osv.

“Og” brukes mellom to ting/ord som bindes sammen, som spise og drikke, hoppe og danse, synge og le.

Da/når:

Her er huskeregelen enkel; Dengang “Da” og hver gang “når”. Enkelt eksempel: Da jeg ble født… Kontra: Når jeg ble født… Du blir jo bare født en gang og da må “da” må brukes i setningen.

Vært/hvert: (her synder jeg mest selv)

“Vært” er er verb og hører til “å være”. Det betyr at “vært” skal brukes alle steder der “å være” i en eller annen form passer.

“Hvert” er et tidsbegrep. Hver gang, hvert minutt, hvert sekund, hver eneste dag, etc.

For/får:

Når det feiles her får jeg lyst til å ringe opp vedkommende og be de kaste pc’n sin. “Jeg gleder meg til jeg for ordnet det”. “Får en gangs skyld”. Jeg skjønner ikke at det er mulig å feile på dette med mindre autokorrektur spiller deg et puss.

Orddeling: (vet det heter særskrivning, men velger media-overskriften)

Dette er nok det som opprører flest med hensyn til skriftspråk. Det feiles til og med i profesjonelle firmaer. “Det var kjempe gøy”. “Jeg brukte en rake rive”. “Vi selger jule tre”. “Vi selger toalett ruller”. “Ananas Biter”. Det finnes graverende eksempler og, faktisk mer graverende enn heklet undertøy og konglebånd i håret men de kan kommentarfeltet få komme med. 🙂

Ps! Jeg vet mange har dysleksi og lignende. Dette innlegget gjelder ikke dere.

Ps!! Jada, du finner feil på min blogg.

#norsk #grammatikk #feil #riktig #orddeling

Del gjerne innlegget hvis du føler for det.