Jula er forbi; Nå begynner kroppspresset!

Nok et halvår med nordmenns forsøk på “et bedre liv” skal til før man må innse at sommerkroppen 2019 gikk i dass på samme måte som sommerkroppen 2018 gjorde.

Avisene kommer i månedene som kommer til å være fulle av artikler etc rundt dette med kropp og slanking. Nettaviser vil linke til såkalte treningsguruer med deres oppskrift på hvordan man skal bli lykkelig i og med sin egen kropp. Slankeguruer kommer med sine oppskrifter på hvordan kroppen kun er laget for å leve på akkurat den dietten de ånder for. Veganere og andre kommer med sine påstander om hvordan man skal leve i pakt med naturen og ikke leve som om vi er på topp av næringskjeden (ehh…)..

Verst av de alle i månedene som kommer kommer nok de såkalte toppbloggere til å være. Dette er stort sett relativt unge kvinner som rett og slett ikke tyder på å ha nok hjerneceller til å forstå at det sitter unge jenter der ute i Norges land og svelger rått og røti av hva de skriver om hva som skal til for å være lykkelig. Tenk om bare en eller flere av disse damene kunne hatt et innlegg der de sier skikkelig ifra at dette er ikke oppskriften på et godt liv. Silikon, fillers, strutt her og der er bare som å pisse i buksa på vinteren når du fryser.. det er varnt og godt litt, men så blir det samme dritten etterpå. Selvtillit og sikkerhet skapes inne i hodet, ikke i bh-størrelse. La oss håpe at disse toppbloggerne bruker blogg, insta og snapchat for en gangs skyld til å fronte utelukkende sunne verdier.

Tenk om vi alle kunne bli enige om “med måte”.. Det gjelder inntak av mat og drikke. Det gjelder treningsiver. Det gjelder slanking og utseende. Det gjelder det aller meste vi er borti her i livet. Gjør ting “med måte”. Alle trenger ikke å bli superatleter. Alle trenger ikke gå fra lubben til hard-body på seks måneder. Alle trenger ikke spise og drikke som om de skal med på et eller annet sinnsykt idrettsarrangement. Gjør ting med måte.

Det går altså ikke an å gå fra å være ei litt lubben 14 år gammel jente til å bli “Martine Lunde” eller noen andre av disse damene med store pupper, lepper og sminke ut av en annen verden bare ved å slanke. Disse damene har kjøpt mye av utseendet sitt og burde ha det som et varsel på alle sine innlegg. “Dette utseendet må du kjøpe, anbefales ikke til noen som en selvtillitsbooster”.

Jeg skulle ønske at alle redaktører i nettaviser slutter å fronte absolutt alle innlegg som inneholder noe om kropp og utseende som ikke er merket skikkelig med “kjøpt”. Kanskje ville bloggverdenen skjønne at det å være varsom, ta hensyn, slutte utnytte godtroenhet, etc er noe Norge ikke vil ha. Det er altfor mange barn/ungdom som sliter med mobbing etc pga utseendet sitt, da må vi få vekk den bøtteballetten som fronter et utseende man ikke kan få uten å være en toppblogger eller på andre måter ha tilgang på mye penger.

Og med det

Godt nytt år.

og som en siste greie låner jeg Radio Rocks frase..

Toppbloggere: Ta dere sammen !!

 

Geriatriks – Pappagruppa 8-1 (4-0,1-0,3-1)

Kampen ble en suksess og en umiddelbar start på en tradisjon.

Testosteronet sydet i 2 garderober. Køller ble tapet etter alle kunstens regler. Skøyter ble sjekket og knytt så tight og stramt at selv en nyfødt kalv hadde sett ut som Sonja Henie midt i en piruett. Vannflasker ble fylt til randen og litt til for det skulle drikkes helt på høyde med Get spilleres inntak av vann.

Det var klart for kamp.

Pappaene i foreldrelaget var mer spent enn første gang frua tok av seg og sa “nå skal vi lage en hockeyspeller”. Oldboysene var mer spent enn fjæra på en gammal Escort. Ute på isen ser man så 15 oldboysspillere og noe av det samme antall pappaer samt noen som enten har jugi på seg en unge eller har fått aksept for at “jeg har sikkert en, jeg vet det bare ikke”..

Nåvel…

Sekretariatet var bemannet av The Helltuns + Eva som skulle debutere som utvisningsboksvakt. Kiosken var åpen takket være Janka (og Linda?). Dømmingen ble tatt hånd om av Tobias, Kriss og Dagfinn (som hadde knytt skøytene hardest av alle).

1 periode:

Pucken ble droppet i denne historiske kampen ca klokka 20.00 og ping-pang-poff så stod det 3-0 til Geriatriks. Det var vel omtrent da summingen fra foreldreboksen ble høy nok til til at man kunne høre “hei.. har vi begynt nå eller? Hva spiller du? Hvem skal jeg bytte med? Faen å fort dette går a,, Hvor er vannet mitt? Se hu fine på tribunen da.. Får’n ikke mat han tynne lange dommeren eller?.. komigjenagutta”… Perioden ender med 4-0 ledelse til Geriatriks, og mens spillerne fikk en velfortjent pause, publikum litt godt å sette tenna i i kafeen, så briljerte Weggersen utpå isen med prepping av flata for en ny periode.

2 periode:

Mye bedre periode av foreldregruppa spillmessig. Veggen Egeli i mål måtte hente frem noen redninger fra tredje øverste hylle og høyere ved flere anledninger. Det ble endel overtallspill fordel foreldregruppa i denne perioden som kun kan komme av 2 ting: Enten så serverte Eva krumkaker og kaffe i utvisningsboksen…eller så fikk hoveddommer flashback til barndommen da han ble tvunget til å spise opp grønnsakene sine. Mer varme i trøya så holdt foreldregruppa perioden til pene “bare” 1-0 til oldboys.

3 periode:

Oldboys giret litt opp igjen, og på tross av hoveddommers iherdige forsøk på å skaffe foreldregruppa stadige overtallspill så ender denne perioden med 3-1 til oldboys. Målet til foreldregruppa viste tydelig at i målscorers husholdning har man ikke snøfreser, der skuffes snøen. Målet = skudd og retur som skuffes opp i taket på backhand. Foreldregruppa hadde flere skudd.. blant annet ett Morten Ask prøvde å ta imot med øret. Det gikk bra, men det var kanskje derfor han heiv innpå hele laget på banen rett før slutt. Geriatriks prøvde desperat å lage 9-1 rett før slutt, og bestemte seg derfor, selvom det var dropp i Geriatriks sin sone, å ta ut målvakt. Det ble ikke mål noen av veiene.

Alt i alt:

Dette var morsomme greier og frister helt klart til gjentakelse. Det er allerede snakk om en ny kamp med bankett etterpå på vårparten samt å ha romjulskamp som en tradisjon.

Tusen takk for all hjelp til alle som bidro til at vi fikk dette til.

Tusen takk til alle som kom og så på. Veldig hyggelig.

Takk for kampen igjen til alle spillere og dommere

Godt Nytt År

 

GAMEDAY: Pappagruppa – Geriatriks, 20.00, Schjongshallen

Nå skal ribbefettet få bein å gå på!

Det er altså duket for historiens første match mellom Pappagruppa (eller heter det foreldregruppa?) og oldboyslaget til Ringerike Ishockeyklubb, Ringerike Geriatriks.

Pucken droppes sånn ca 20.00 i kveld.

Det spilles 3 x 15 effektiv tid, dvs start/stopp klokke. (kan diskuteres)

Pappagruppa er hjemmelag og bruker svarte Panthersdrakter. Geriatriks bruker de hvite.

Weggersen kjører is.

Dommere: Kriss, Tobias og Mattis (hvis han får på seg skøyta).

Sekretariat: The Helltuns og Linda

Kiosken vil være åpen og kaffe vil bli traktet.

Vel møtt til alle som kjenner noen, til noen som kjenner noen som kjenner noen som skal spille denne historiske kampen. I kveld er jeg rimelig sikker på at man kommer til å få se relativt ureglementerte fall og snurringer ikke sett siden Ole Konrad stod i midtsirkelen og ropte på pucken. Det blir finter og finesser ikke sett siden Lars Wenner pleide miste pucken pga dårlig syn. Det blir sjanser verdig Bjørn Hamars 2-klakk i isen og skudd. Det blir alene med målvaktfinter helt opp i takt med Kåre Dybdahls venstre-høyre-opp.

Dette blir matchen der tidligere power-center Morten E Ask igjen skal briljere. Det blir matchen der Henning Røste nok en gang skal vise frem kunster…og bevise at folk fra lengre unna Hønefoss enn Ask kan gjøre noe annet enn coast to coast gåing. I tillegg får vi se om andre Ådølinger enn Terje Tangen kan gå på skøyter, om Terje Tangen har fulgt med når oldboys prater taktikk og dermed kan legge mot-taktikk for Pappalaget…

Dette blir mer spennende enn jakten på Professor Drøvel og Derrick på freddaskvelden tilsammen.

Takler Morten Dalen presset ved å spille kamp?.. Klarer Bjørn Oppegaard sende målgivende til noen andre enn motstanderen og får Anders Eskeland endelig mål på “dirrer’n”,,?

Dette burde rett og slett Sissel ha filmet.

Vel møtt !!!

Jeg tar det for gitt at det blir duskedamer og horder av tilskuere.

 

 

 

Årets happening i Schjongshallen: Pappagruppa mot Oldboys

Søndag 30.12.2018 klokka 20.00 skjer det.

Årets kamp for noen og enhver skal spilles på hjemmebanen til Ringerike Panthers. Den har lenge vært snakket og fablet om. “skal vi krøste oldboysa” har summet rundt i garderoben hver eneste gang skøyter har blitt knytt, køller har blitt tapet og vommer har disset i panikk. Nå skjer det. Søndag kveld er det kamp der navnene ikke er Westman, Melin, Engesveen eller Rytt-ar (som kommentator ynder å si). Navnene blir noen helt andre…

Henrik Weggersen, Thea Andreassen, Odd Ødegaard, Martin Steen, Steffen Nøkleby Karlsrud, Tommy Amundsen Wiik, Eirik Lien, Magnus Johannesen Krydsby, Tor Ove Kjeksrud, Terje Tangen, Henning Berg Røste, Morten Embretsen Ask, Andreas Birath og Jim Weggersen.. Dette er noen navnene på spillerne som nå har brukt krølltanga på brøsthåra og funnet ut at nå er det på tide å denge oldboysa i kamp. Hvorvidt flere kommer til i etterkant av dette innlegget..eller om noen trekker seg vites ikke…faktum er at søndag kveld klokka 20.00 droppes pucken for årets siste kamp i Schjongshallen.

På motsatt banehalvdel finner man spillere som Dørvakt Eskeland, Matriss Dalen, Bloggern Jim, Pratmaker Oppegaard, Bilreperatør Friestad, Sveisepling Skaar, Skravla Falkeid, Topptrente Tom, Pølsa PØ, Veggen Egeli, Muskler Larsen og Speedy Bækkevold.. Det kan også hende det dukker opp andre 35+ spillere til matchen men dette er de som pr nå er klare. Jarle ÅÅÅÅÅÅÅ Skotte “det vakke min feil” Hansen har meldt forfall, det samme har Pilot Tinholt og Helly Hansen.

Det garanteres full underholdning i denne matchen. Kampen spilles som 3 x 30 min løpende tid med 5 min pause imellom om ikke de dukker opp fullt sekretariat og dommerstand innen søndag kveld. Da kan det hende vi kjører start og stopp på evt 3 x 15 eller 3 x 20.

Vi spanderer gratis inngang. Free seating.

Det kan kjøpes noe å bite i hvis noen gidder låse opp kafeen.

Regler for kvelden; Avtales før dropp.

Slåssing obligatorisk

Spektakulære fall skal applauderes.

Ps!

Det er altså ikke plass til noen som ikke er oldboys på oldboyslaget.

Dommerslakt i Get fra spillerne; Hvorfor?

Jeg leser i VG i dag at en undersøkelse viser at spillerne i Get-ligaen som helhet ikke er fornøyd med dommerstanden og deres utførelse av kampgjennomføring.

Det var 3% som var fornøyd, 46% middels fornøyd, 36% synes de er dårlige mens 16% synes dommergjerningen utføres til svært dårlig karakter. Jeg for min del er svært dårlig fornøyd med, ja tilogmed slakter mattekunnskapen til VG’s journalist.

Jeg synes jo også at det blir litt i overkant tabloid å kalle dette for “slakt” når det er sånn ca 50/50 i delingen på fornøyd og ikke-fornøyd side. Det er jo bare å foreta en vurdering rett etter en kamp det, der A og B spiller mot hverandre det. A vant og B tapte. Nær sagt 100% av B’s spillere vil jo være misfornøyd med dommeren (som B’s publikum også vil være), mens noen på A vil være fornøyd mens andre på A (de som ble utvist i løpet av kampen etc) vil være middels fornøyd.

Jeg synes det ville være mye mer konstruktivt om undersøkelsen sa noe om hvorfor spillerne var misfornøyd. Offentliggjøre hva de var misfornøyd med annet enn linjen dommerne legger seg på, om det er noe annet. Jeg har sett “ett par” kamper på 1 og Get nivå de senere år og synes ikke linja er så veldig forskjellig. Joda, noen dommere er litt mer ivrige på å markere seg og ta spillere tidlig, mens andre føler de har kontroll ved å slippe det litt lenger. Slik tror jeg det alltid kommer til å være.

Er det kamper som helhet det klages på? Er det for mange utvisninger? For få? (kommer an på om man vant eller ikke i kampen før undersøkelsen kanskje?) Det hører jo med til sjeldenheten at en ishockeyspiller, samme på hvilket nivå, er enig i en utvisning. Dømmes det for mye icing? Offside?

Det er jo ofte slik at underdogs ofte blir mer utvist enn topplagene. Det kan komme av mange ting det, blant annet av tempo og at man blir hengene etter. Det er bare å se på tidligere kamper for det norske landslaget det der vi alle følte at Norge ble straffet hardere enn feks Canada, Sverige, Finland etc da vi spilte mot de. Dette kom jo i mange tilfeller av at Norge hang etter og tok mange minutter på hektinger. Dette har jo bedret seg heldigvis med årene.

Jeg har mine meninger jeg og om kampavvikling og nivå på dommere, men at det står så dårlig til at det skal kalles slakt er jeg ikke enig i.

Ofte er det jo så enkelt at når det ene laget vinner så er det andre lags trenere, spillere, apparat og publikum drit misfornøyd med alt fra vaffelen i kiosken og mykheten på dasspapiret til dømminga til dommerne. Da er det jo slik da at hver eneste runde er mer eller mindre 50% fornøyd og 50% ikke fornøyd i forskjellige graderinger.

Og enda enklere.. Har vi ikke dommere blir det bare kokkos….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Dette med økningen i hjernerystelser

Hva kommer det økede tallet av?

Er det noe fasit på hvorfor antall hjernerystelser øker, eller er det rett og slett et nesten uløselig sammensatt komplisert problem? Jeg klarer ikke tenke meg at det på noen som helst måte er slik at man ønsker å skade motstander på den måte, såpass med respekt har man generelt for hverandre, men likevel så skjer det igjen og igjen.

Hjernerystelse er jo som ordet sier, en rystelse på hjernen, som kommer at en trøkk mot hodet. Men, er det slik at alle hjerneystelser kommer av direkte taklinger mot hodet, eller kan det komme som følgeresultat av en god takling også? Det er jo ikke få spillere som opp  igjennom har blitt taklet fullt lovlig og har fått hodet “slengt” inn i plexien..

Det sier seg jo selv at taklinger som treffer hodet skal vi ha bort. Lange karantener for de taklinger man ser og bedømmer er “med vilje” vil selvsagt være prevantivt, men man vil egentlig noensinne kunne gardere seg mot uflaks-resultat av en ellers god takling.

Hva er det så som fører til taklinger som treffer hodet?

-tempo

-spillestil

-uoppmerksomhet

-uflaks

-idioti

Idioti får vi selvsagt aldri tatt bort annet enn etter at skaden allerede er skjedd. Man har innført regelen om “late hit” for å sørge for at færre og færre spillere treffes av takling når de ikke følger med. Det handler selvsagt da om å lære å avbryte en tenkt handling om man skjønner at “denne situasjonen når jeg ikke frem til”,  istedenfor å fullføre slik det gjerne var mer vanlig før.

Det at spillet foregår i høyere og høyere tempo er en faktor det kan jobbes med. Alle blir raskere og sterkere og derfor må timing i taklinger bli bedre.

Spillestil er også en faktor man kan jobbe med både hos utførende takler og den som blir taklet. Lære seg å avbryte, lære seg å spille med mer blikk opp fra puck.

Alle vet jo at taklinger kommer, så det må forventes en viss form for oppmerksomhet også, uansett.

Uflaks kan alle ha. Man kan falle, det kan skje en “Vålenga-takling” eller kræsj med- og motspiller.

 

Personlig…

Har det blitt slik nå at flere og flere spillere dessverre ikke lærer seg å spille med tilstrekkelig oppmerksomhet og heads-up? Min generasjon spillere elsket jo å treffe på driblefantene med blikket ned på puck som kunne siktes inn og tas skikkelig. Godfølelsen da brystkassa til disse spillerne “bretta” seg rundt skulderen var legendarisk. Er det blitt sånn nå at ungdomsspillere beskyttes i så stor grad av dommer og regelverk at de ikke lærer seg at man må orientere seg skikkelig.

Det er jo fortsatt lov å takle i ishockey. Noen ganger skulle man tro at såvel spillere, lagledere, dommere og publikummere har glemt det. Det skrikes og hoies på utvisning da spiller blir taklet i rundvant, en takling som mange av spillerne tilogmed på andre laget helt sikkert  inni seg tenker “ohh…damn”..

Når det er sagt:

Takling mot hodet er en uting. Men, i min mening er det himmelvid forskjell på en takling som siktes inn mot hodet og en takling som startes som et reelt vanlig taklingsforsøk men som pga tempo og retningsforandring (denne situasjonen har alle som spiller hockey vært i) treffer helt eller delvis i hoderegionen.

Forskjellen på disse to er stor i mine øyne, og er det DISU  må jobbe enda hardere med å skille på.

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Vi må slutte å utsette barna for livet

Vi ødelegger jo barna i dagens Norge.

Nå må det jammen meg være nok.

Ikke nok med at vi slipper lesbiske og homofile mennesker frem i rampelyset og nærmest reklamerer for å skifte fil og leve det glamorøse livet som skeiv, nå har vi (media) sluttet å sensuerere bort det faktum at man normalt sett har hvit jul på østlandet kontra grønn jul på vestlandet. Dette er jo ødeleggende for unge barnesinn og må sporenstreks stoppes/startes opp igjen slik at ikke nok en generasjon unge nordmenn vokser opp, innser sannheten, og må leve et liv med terapi.

Og når vi først er i gang så kan vi godt gjøre litt til for at ikke barna våre skal vokse opp med traumer og depresjoner:

Først og fremst, juletiden vi er inne i; Julesanger og juletradisjoner som inneholder alle referanser til å være glad, lykkelig, være med familien, hvit jul, ha rent og pent hus, spise god mat, ha juletre i stuen, sitte rundt et bord, få presanger, åpne presanger, etc må bort. Det er jo ikke alle barn i Norge som kan, har eller får en jul som dette, og dermed er alle vi andre med på å skape en nasjon av deprimerte barn som helt garantert går under kategorien krenket og diskriminert. Jeg håper bare nasjonen Norge er sitt ansvar bevisst og har ordninger og terapeuter klare til over jul, på skoler og i barnehager.

Så kommer vi til idretten der veldig mange av norges barn oppholder seg mye av fritiden. Norge har jo denne særegne barneidrettsbestemmelsen som sier ingen resultater skal offentliggjøres før man er 13 år. Alle skal spille like mye samme hvor mye man er på trening etc. Denne ordningen er jo åpenbart ikke bra nok. Det står jo et stakkars barn i mål hver gang det trenes og spilles fotball, hockey, håndball, etc. Dette barnet får jo traumer i etterkant av kampene av å slippe inn mål. Nei, barneidretten bør nok fjerne målene i disse idrettene. Videre bør man fjerne kurven i basketball, nettet i volleyball, portene i slalomløypa (som forøvrig må gjøres mindre bratt, man får jo traumer og mareritt av bratte skumle slalombakker). Vi må rett og slett ufarliggjøre enda mer av idretten slik at vi er 100% sikre på at vi ikke skaper tapere, kårer vinnere eller på annen måte er med på å skape dårlige opplevelser.

Skolegangen er jo en annen ting. Den norske stats utklekkingsanstalt for krenkede ungdommer og traumatiserte barn. Det bør straks innføres en anonymitetslov i skolen. Karakterer skal på ingen måte offentliggjøres til noen andre enn den som fikk karakteren. Videre må det være forbudt for elever å snakke seg imellom om karakterer og tilbakemeldinger. Vi vil jo ikke at noen elever skal føle seg mindre kompetente i et fag enn en annen elev. Gymtimer må bli lettere slik at ingen elever på noen måte føler at de er i dårlig form. Praktiske fag må tilrettelegges slik at absolutt ingen føler seg utenfor, det være seg spikking i sløyden eller strikking på formingen.

I dagliglivet må vi straks få en slutt på alt som gjør et barn i stand til å se at andre barn er annerledes, har noe annet, lever på en annen måte, tror på noe annet, ferierer på en annen måte, spiser andre ting til middag, etc etc..  Det at barn oppdager disse tingene er skadelig for et barnesinn og skaper depresjoner, misunnelse, krenkede liv og generelle vonde opplevelser.

Det finnes helt sikkert mye annet vi også må få stoppet.

Dette er hvert fall en start.

Takk.

 

#barn #krenket #misunnelig #idrett #skole #jul #julenisse #snø #homofil #lesbisk #mangfold #familie #ironi #humor #sex #samliv

Hvorfor plager staten oss med bompenger?

De trenger jo egentlig ikke de inntektene..

Det er lite som provoserer mer enn ordene “ny vei” og “bompenger” sagt og skrevet i samme setning. Dessverre så er det noe norske politikere tydeligvis har hengt seg opp i på samme måte som “alkohol, tobakk og bil” sammen med ordet “avgifter”.

Man skulle jo tro at staten er dødsavhengig av inntektene de får gjennom bompengefinansiering av ny vei, men det er de rett og slett ikke. Inntektene er faktisk ekstremt liten i forhold til det totale statsbudsjettets inntekter og de kronene det er snakk om kan lett hentes på andre måter og således la være å plage norske borgere med disse ekstraavgiftene.

For; Det er ikke til å komme utenom at bompenger er en plage for folk. Staten krever bompenger for nye veier. Byer setter opp bomringer. Begge deler er usosiale avgifter som rammer de som har minst, mest. Snakk miljø alt du orker, men når en bomring settes opp så må de som har minst revurdere om de skal eller kan være med på aktiviteter etc på andre siden av bomringen.

I 2018 har staten et budsjett på 1253 milliarder kroner i inntekter (1325 i utgift, diff dekkes av oljefond). De store inntektspostene er skatt, arbeidsgiveravgift, trygdeavgift og moms. Bompengeinntektene til staten var i 2017 på 10 milliarder kroner. 10 milliarder av 1253 altså. Hvis jeg ikke har glemt prosentregning helt så utgjør da statens inntekt fra bompenger 0,8% av statsbudsjettets inntekt.

0,8%.. Det skulle være, tilogmed for norske politikere, mulig å skjønne og forstå hvorfor veldig mange (om ikke alle) Norges innbyggere gjerne skulle sett at de 10 milliardene, de 0,8% ble hentet fra Oljefondet (eller ved omprioriteringer) de også. Er ikke det fondet alles eiendom sånn teoretisk sett?

Hvorfor i all verden gidder norske politikere å gjøre seg så upopulære ved å beskytte denne ordningen? Klarer de ikke se at dette er en avgift man burde klare seg uten? Jada, vi vet alle at Frp stod på barrikadene og sa de skulle fjerne bompengene….det klarer selvsagt aldri ett enkelt parti sålenge man ikke har 50% av stemmene ved valg. Dette må de bli enige om alle sammen på stortinget. Det burde de.

Staten Norge, vegbyggeren Norge; Dere trenger ikke disse inntektene hentet fra allerede stort beskattede bilister. Bompenger for ny veg er en pest og en plage for enkeltindivider i Norge, og mest for de som har dårlig råd fra før av. Det at et byråd i Oslo ikke skjønner hva de gjør mot byen og alle de som ikke bare kan kjøre uansett hvor mye det koster får være sin sak.. dere har fortsatt mulighet til å ikke gjøre det samme mot Norge.

Bompenger er faktisk enda mer usosialt enn årsavgiften på bil…som jo er den samme om du kjører 6000 km i året eller 30000 i året.

Foreslår at Regjering og Stortinget revurderer hele denne ordningen som rett og slett er en pest og en plage, som man strengt tatt ikke trenger. Norge kan bygge vei uten bompenger.

#bom #bompenger #bil #avgift #veg #vegbygging #politikk #politikere #statsbudsjett #inntekter #utgifter

Oppdra ungen din selv!

Læreren og treneren har ikke tid..

Det er på tide med en oppfriskning på dette temaet. Hvorfor; Jo, fordi jeg leser med undring stadig vekk om lærere og andre som ikke får gjort det de skal fordi elever med rein og skjær dårlig folkeskikk og oppdragelse får lov å, for å si det med rene ord, ødelegge for alle de andre. Det er ille nok at lærere snart er satt til samme papirpushing som leger, og knapt får gjort det de skal om de ikke skal stå for den generelle oppdragelsen til barn i tillegg.

Så, kort og godt:

Hva er det med foreldre som bare leverer fra seg ungen sin og forventer at alle andre skal sørge for oppdragelsen? Hva er det med foreldre som ser på skole og idrettsklubb som barnevakt?

Det finnes et utall med arenaer der barn og ungdom oppholder seg og hvor man er 100% avhengig av at de har en viss form for ballast hjemmefra, så som litt sosiale antenner og oppdragelse for eksempel. Så hvorfor er så mange så dårlig på dette? Hvem sin feil er dette? Barnet? Foreldrene? Kan man egentlig forvente noe av et barn/ungdom hvor foreldrene ikke deltar? Hvor foreldre ikke følger med eller følger opp?

Hva er det som får foreldre til å sende barn på skolen uten å ha spist frokost eller ha med seg frokost om man må litt i bevegelse før maten glir ned? Hva er det som får foreldre til å sende barnet på skolen uten en eneste form for lunch/matpakke? Hva er det som får foreldre til å sende ungene på skolen uten det de trenger og uten å være forberedt? Hva er det som får foreldre til å la barn være oppe så sent at det er umulig for de å være konsentrerte dagen etter? Hva er det som gjør at foreldre synes det er greit at deres barn tar opp 50-60% av lærerens oppmerksomhet fordi de som foreldre ikke gjør jobben sin? Man kan kanskje spørre:

Med hvilken rett hindrer disse foreldrene andre barn i å få den utdannelsen de har krav og rett på? Hvorfor skal alle andre som følger opp ungene godta det?

Det samme kan så sies om idrettsarenaen. Det er faktisk lett å dra parallellen fra skole. Jeg har selv sett foreldre som nærmest åpner bildøra i fart og tar en brekksladd utenfor ishallen så ungen deres triller ut av bilen før bilen holder 60 km/t vekk fra hallen igjen. Jeg har selv måttet jage foreldre inn i hallen etter å ha “truet” de til å parkere bilen for å gå inn og knyte hockeyskoleskøytene til deres eget barn. Hva er der som får foreldre til å gjøre sånt? Mente de at å levere barnet på hockeyskole var det samme som å levere i barnehagen..bare billigere?

Hva er det som får foreldre til å se på idrettsarenaen som barnevakt?

Videre: Hvorfor skal man som foreldre godta at stadige minutter av en trening går til å se på at et barn trenger oppdragelse? Hvorfor skal vi som foreldre godta å betale treningsavgift og hall-leie for at barna må stå stille og høre på at et annet barn oppdras av treneren på laget? Hvor gamle skal ungene bli før vi sier at vi ikke godtar oppførselen deres og at de heller kan komme tilbake når de har fått litt mer oppdragelse og folkeskikk?

La meg slå det klinkende klart fast:

Det er foreldre som har hovedansvar for oppdragelsen til et barn.

Det er hjemme barn skal lære folkeskikk. Der er hjemme barn skal lære å oppføre seg. Det er hjemme barn skal lære gode spisevaner. Det er hjemme barn skal lære gode rutiner for søvn og hvile. Det er hjemme barn skal lære gode rutiner for hygiene, på kropp, hår og tenner. Det er hjemme barn skal lære å gå, stå, sitte. Det er hjemme barn skal få sin første lærdom i å bli små mennesker som vil fungere ute i samfunnet.

Hvis man som voksen, og i voksent par, ser for seg å få barn, og planlegger å få barn, men ikke er klar for feks å stå opp om morgenen, ikke er klar for å følge opp på skole, ikke er klar for å dele tid, ja da bør du kanskje la være å få barn. Så enkelt er det. Barn trenger struktur. Barn trenger å lære gode rutiner fra de er små. Barn trenger mye fra de er små, de trenger det hjemme, og lærer de ikke basisen så har de et “handicap” i oppveksten i forhold til alle de andre barn som står der med riktig ballast hjemmefra.

Selvfølgelig skal hjem og skole samarbeide. Men de skal samarbeide på toppen av det grunnlaget hjem (og evt barnehage) har lagt sammen for barnet slik at barnet er istand til å komme på skolen for å motta lærdom. Det er derfor læreren er på skolen, for å undervise…for å lære bort…i hovedsak kunnskap….

Det er foreldrene som har hovedansvaret for barnet og barnets oppdragelse..!

Ikke barnehagen…..

Ikke skolen….

Foreldrene…!!!

 

Jeg misliker kollektiv avstraffelse like mye som jeg misliker kollektiv dumskap.

Lærere og trenere har da jammen meg nok å ta seg av om de ikke skal måtte stå for oppdragelsen til barna og.

Ps! La meg legge til: Jeg snakker altså ikke om barn med spesielle behov. De vet man om og har egne ordninger for.

 

Dette handler om alle de som ellers står på lik fot men rett og slett mangler oppdragelse og folkeskikk.

 

#barn #ungdom #oppdragelse #folkeskikk #skole #trening #lærer #trener #hverdagsliv

 

Bibelbeltet tråkker til igjen? Brev til lesbiske..

Over-religiøse folk er sjuke i hue..

Jeg er ikke noen stor fan av Farmen…faktisk har jeg ikke sett en eneste episode denne sesongen, men det er vanskelig å unngå å ha fått med seg at det er et kjærestepar der inne. Et kjærestepar bestående av 2 kvinner.

Nåvel..

En av de hentet posten her om dagen og så noe hun trodde var et hyggelig julebrev…det var det ikke… Det var det brevet du kan lese over her. Men, hvis du ikke klarer lese den skriften så kommer brevet her:

***

Du, lesbiske Lene, vi aksepterer din legning og dine spesielle seksuelle lyster sammen med din såkalte jentekjæreste Tonje.

Vi, som mødre, vil eller kan derimot IKKE akseptere denne massive lesbe/homo propagandaen som dere bedriver, som gjør våre barn syke.

Våre barn forteller at de blir syke av denne propagandaen, de blir engstelige, utrygge, stresset, forvirret, blir deprimerte, får angst og vennskap blir vanskelige. Slik psykisk belastning på våre barn er et alvorlig overgrept og er totalt uakseptabelt.

Faktisk kan det også være straffbart.

Vi gjør derfor dere oppmerksomme på den skaden dere påfører våre barn, og håper dere har samvittighet og er såpass fornuftige at dere slutter med denne propagandaen. Ber om at dere orienterer TV2-ledelsen om dette også.

Mvh 10 mødre som ønsker beskytte sine barns helse.

***

Øhh..Kjære 10 mødre:

Det er ikke lesbiske/homofile som gjør barna deres syke. Det er dere selv som gjør unga deres sjuke. Rett og slett fordi dere selv er komplett sjuke i hue!!!

Ferdig snakka.

 

Man kan jo håpe dette er et “køddebrev”, men det er nok ikke det…  dessverre…

 

#lesbisk #homo #homofili #kjærlighet #kristne “religion