Jula er forbi; Nå begynner kroppspresset!

Nok et halvår med nordmenns forsøk på “et bedre liv” skal til før man må innse at sommerkroppen 2019 gikk i dass på samme måte som sommerkroppen 2018 gjorde.

Avisene kommer i månedene som kommer til å være fulle av artikler etc rundt dette med kropp og slanking. Nettaviser vil linke til såkalte treningsguruer med deres oppskrift på hvordan man skal bli lykkelig i og med sin egen kropp. Slankeguruer kommer med sine oppskrifter på hvordan kroppen kun er laget for å leve på akkurat den dietten de ånder for. Veganere og andre kommer med sine påstander om hvordan man skal leve i pakt med naturen og ikke leve som om vi er på topp av næringskjeden (ehh…)..

Verst av de alle i månedene som kommer kommer nok de såkalte toppbloggere til å være. Dette er stort sett relativt unge kvinner som rett og slett ikke tyder på å ha nok hjerneceller til å forstå at det sitter unge jenter der ute i Norges land og svelger rått og røti av hva de skriver om hva som skal til for å være lykkelig. Tenk om bare en eller flere av disse damene kunne hatt et innlegg der de sier skikkelig ifra at dette er ikke oppskriften på et godt liv. Silikon, fillers, strutt her og der er bare som å pisse i buksa på vinteren når du fryser.. det er varnt og godt litt, men så blir det samme dritten etterpå. Selvtillit og sikkerhet skapes inne i hodet, ikke i bh-størrelse. La oss håpe at disse toppbloggerne bruker blogg, insta og snapchat for en gangs skyld til å fronte utelukkende sunne verdier.

Tenk om vi alle kunne bli enige om “med måte”.. Det gjelder inntak av mat og drikke. Det gjelder treningsiver. Det gjelder slanking og utseende. Det gjelder det aller meste vi er borti her i livet. Gjør ting “med måte”. Alle trenger ikke å bli superatleter. Alle trenger ikke gå fra lubben til hard-body på seks måneder. Alle trenger ikke spise og drikke som om de skal med på et eller annet sinnsykt idrettsarrangement. Gjør ting med måte.

Det går altså ikke an å gå fra å være ei litt lubben 14 år gammel jente til å bli “Martine Lunde” eller noen andre av disse damene med store pupper, lepper og sminke ut av en annen verden bare ved å slanke. Disse damene har kjøpt mye av utseendet sitt og burde ha det som et varsel på alle sine innlegg. “Dette utseendet må du kjøpe, anbefales ikke til noen som en selvtillitsbooster”.

Jeg skulle ønske at alle redaktører i nettaviser slutter å fronte absolutt alle innlegg som inneholder noe om kropp og utseende som ikke er merket skikkelig med “kjøpt”. Kanskje ville bloggverdenen skjønne at det å være varsom, ta hensyn, slutte utnytte godtroenhet, etc er noe Norge ikke vil ha. Det er altfor mange barn/ungdom som sliter med mobbing etc pga utseendet sitt, da må vi få vekk den bøtteballetten som fronter et utseende man ikke kan få uten å være en toppblogger eller på andre måter ha tilgang på mye penger.

Og med det

Godt nytt år.

og som en siste greie låner jeg Radio Rocks frase..

Toppbloggere: Ta dere sammen !!

 

Geriatriks – Pappagruppa 8-1 (4-0,1-0,3-1)

Kampen ble en suksess og en umiddelbar start på en tradisjon.

Testosteronet sydet i 2 garderober. Køller ble tapet etter alle kunstens regler. Skøyter ble sjekket og knytt så tight og stramt at selv en nyfødt kalv hadde sett ut som Sonja Henie midt i en piruett. Vannflasker ble fylt til randen og litt til for det skulle drikkes helt på høyde med Get spilleres inntak av vann.

Det var klart for kamp.

Pappaene i foreldrelaget var mer spent enn første gang frua tok av seg og sa “nå skal vi lage en hockeyspeller”. Oldboysene var mer spent enn fjæra på en gammal Escort. Ute på isen ser man så 15 oldboysspillere og noe av det samme antall pappaer samt noen som enten har jugi på seg en unge eller har fått aksept for at “jeg har sikkert en, jeg vet det bare ikke”..

Nåvel…

Sekretariatet var bemannet av The Helltuns + Eva som skulle debutere som utvisningsboksvakt. Kiosken var åpen takket være Janka (og Linda?). Dømmingen ble tatt hånd om av Tobias, Kriss og Dagfinn (som hadde knytt skøytene hardest av alle).

1 periode:

Pucken ble droppet i denne historiske kampen ca klokka 20.00 og ping-pang-poff så stod det 3-0 til Geriatriks. Det var vel omtrent da summingen fra foreldreboksen ble høy nok til til at man kunne høre “hei.. har vi begynt nå eller? Hva spiller du? Hvem skal jeg bytte med? Faen å fort dette går a,, Hvor er vannet mitt? Se hu fine på tribunen da.. Får’n ikke mat han tynne lange dommeren eller?.. komigjenagutta”… Perioden ender med 4-0 ledelse til Geriatriks, og mens spillerne fikk en velfortjent pause, publikum litt godt å sette tenna i i kafeen, så briljerte Weggersen utpå isen med prepping av flata for en ny periode.

2 periode:

Mye bedre periode av foreldregruppa spillmessig. Veggen Egeli i mål måtte hente frem noen redninger fra tredje øverste hylle og høyere ved flere anledninger. Det ble endel overtallspill fordel foreldregruppa i denne perioden som kun kan komme av 2 ting: Enten så serverte Eva krumkaker og kaffe i utvisningsboksen…eller så fikk hoveddommer flashback til barndommen da han ble tvunget til å spise opp grønnsakene sine. Mer varme i trøya så holdt foreldregruppa perioden til pene “bare” 1-0 til oldboys.

3 periode:

Oldboys giret litt opp igjen, og på tross av hoveddommers iherdige forsøk på å skaffe foreldregruppa stadige overtallspill så ender denne perioden med 3-1 til oldboys. Målet til foreldregruppa viste tydelig at i målscorers husholdning har man ikke snøfreser, der skuffes snøen. Målet = skudd og retur som skuffes opp i taket på backhand. Foreldregruppa hadde flere skudd.. blant annet ett Morten Ask prøvde å ta imot med øret. Det gikk bra, men det var kanskje derfor han heiv innpå hele laget på banen rett før slutt. Geriatriks prøvde desperat å lage 9-1 rett før slutt, og bestemte seg derfor, selvom det var dropp i Geriatriks sin sone, å ta ut målvakt. Det ble ikke mål noen av veiene.

Alt i alt:

Dette var morsomme greier og frister helt klart til gjentakelse. Det er allerede snakk om en ny kamp med bankett etterpå på vårparten samt å ha romjulskamp som en tradisjon.

Tusen takk for all hjelp til alle som bidro til at vi fikk dette til.

Tusen takk til alle som kom og så på. Veldig hyggelig.

Takk for kampen igjen til alle spillere og dommere

Godt Nytt År

 

GAMEDAY: Pappagruppa – Geriatriks, 20.00, Schjongshallen

Nå skal ribbefettet få bein å gå på!

Det er altså duket for historiens første match mellom Pappagruppa (eller heter det foreldregruppa?) og oldboyslaget til Ringerike Ishockeyklubb, Ringerike Geriatriks.

Pucken droppes sånn ca 20.00 i kveld.

Det spilles 3 x 15 effektiv tid, dvs start/stopp klokke. (kan diskuteres)

Pappagruppa er hjemmelag og bruker svarte Panthersdrakter. Geriatriks bruker de hvite.

Weggersen kjører is.

Dommere: Kriss, Tobias og Mattis (hvis han får på seg skøyta).

Sekretariat: The Helltuns og Linda

Kiosken vil være åpen og kaffe vil bli traktet.

Vel møtt til alle som kjenner noen, til noen som kjenner noen som kjenner noen som skal spille denne historiske kampen. I kveld er jeg rimelig sikker på at man kommer til å få se relativt ureglementerte fall og snurringer ikke sett siden Ole Konrad stod i midtsirkelen og ropte på pucken. Det blir finter og finesser ikke sett siden Lars Wenner pleide miste pucken pga dårlig syn. Det blir sjanser verdig Bjørn Hamars 2-klakk i isen og skudd. Det blir alene med målvaktfinter helt opp i takt med Kåre Dybdahls venstre-høyre-opp.

Dette blir matchen der tidligere power-center Morten E Ask igjen skal briljere. Det blir matchen der Henning Røste nok en gang skal vise frem kunster…og bevise at folk fra lengre unna Hønefoss enn Ask kan gjøre noe annet enn coast to coast gåing. I tillegg får vi se om andre Ådølinger enn Terje Tangen kan gå på skøyter, om Terje Tangen har fulgt med når oldboys prater taktikk og dermed kan legge mot-taktikk for Pappalaget…

Dette blir mer spennende enn jakten på Professor Drøvel og Derrick på freddaskvelden tilsammen.

Takler Morten Dalen presset ved å spille kamp?.. Klarer Bjørn Oppegaard sende målgivende til noen andre enn motstanderen og får Anders Eskeland endelig mål på “dirrer’n”,,?

Dette burde rett og slett Sissel ha filmet.

Vel møtt !!!

Jeg tar det for gitt at det blir duskedamer og horder av tilskuere.

 

 

 

Eikli Skole, der hadde vi det bra, men nå er det slutt.

Nå er det ikke flere barn som får ha det bra der.

Det var med litt vemod og en litt trist følelse jeg troppet opp på Eikli Skole siste skoledag før jul for å hente minstemann og alt han hadde i hylla si. Det er nemlig ugjenkallelig slutt for Eikli Skole som barneskole. En ny er bygget på Benterud og skal tas i bruk første skoledag etter vi skriver 2019 på kalenderen.

Hvorfor litt vemod og trist følelse?  Vel; Eikli Skole er en skole der min mormor gikk, min mor gikk, jeg gikk og mine barn gikk. Mange i vår familie har altså opplevd ganske mye der.  Vi har lært og lekt. Vi har ikke bare vært på Eikli i skoletiden, neida, vi har lekt der også utenfor skoletid.

Det er mange som har opplevd litt av hvert på Eikli.

Vintertid med skøytebane, akebakke og snøhaugen på kanten ut mot elven der man lekte “kongen på haugen” der det mest av alt handlet om å få sendt en eller annen nedover skråningen mot elven. En annen favorittlek på vinteren var døyping…det var faktisk lov… innenfor en viss sone 🙂 Vet du ikke hva døyping er? spør en på rundt 50 🙂

Sommertid med fotballbane, asfaltert håndballbane, 60-metersstripe og i senere tid en ballbinge bak skolen.

“Gymsalen” nede i kjelleren med grått filtteppe du fikk 3-grads brannsår av om du var så uheldig og falt, som egentlig kun dugde til sirkeltrening, innebandy og hjørnefotball. Garderobene nede i kjelleren med tilhørende dusjer som stort sett var på frys eller skolding.

Kontoret til helsesøster oppe “på loftet” der en etter en av gutta måtte inn til legen, dra ned buksa slik at legen kunne telle til to når han to rundt nøtteposen. Hva jentene måtte der oppe har jeg ingen aning om. Og så må man jo nevne ripene.. inn, opp med erme på genseren og så 3-4 rip i huden for å se om man hovnet opp på grunn av allergier eller noe slikt.

Musikkrommet oppe innerst venstre i nye delen der Solveig Wikdal Busund regjerte med streng hånd. Sløydsalen nede venstre der Ola Hølen regjerte like mye. Det var ikke mye man fikk gjort noen av de stedene uten at de vaktsomme øyne fikk det med seg. Var det riktig ille så måtte man besøke Rasmus “kamferdrops” Nesdal…som var rektor den tiden jeg gikk der.

Eikli Skole har alltid vært flinke til å organisere og arrangere. De har sålenge jeg kan huske hatt et opplegg der klassetrinn for klassetrinn gjør forskjellige ting etter hvilket trinn man tilhører. 17 mai tilstelningen har vel vært arrangert mer eller mindre på samme måte “siden 17 mai ble oppfunnet”.

Det snodige er jo at det som oftest er de dårlige minnene som kommer frem. Det dumme som skjedde. De har jeg ikke lyst å nevne for det er ikke det dette handler om. Nå handler det om at en epoke er forbi. Eikli Skole som barneskole skal opphøre. Den skal brukes som skole en stund til mener jeg å vite, det skal pusses opp andre steder, men etter hvert fases skolen sikkert ut. Det kunne vært interessant om noen som faktisk vet noe tok pennen/tastaturet fatt og opplyste om fremtiden for bygget og tomten.

Nå skal barna gå på Benterud…. Der blir det sirkus 😉

Har du noen spesielle minner fra din tid på Eikli?

 

Årets happening i Schjongshallen: Pappagruppa mot Oldboys

Søndag 30.12.2018 klokka 20.00 skjer det.

Årets kamp for noen og enhver skal spilles på hjemmebanen til Ringerike Panthers. Den har lenge vært snakket og fablet om. “skal vi krøste oldboysa” har summet rundt i garderoben hver eneste gang skøyter har blitt knytt, køller har blitt tapet og vommer har disset i panikk. Nå skjer det. Søndag kveld er det kamp der navnene ikke er Westman, Melin, Engesveen eller Rytt-ar (som kommentator ynder å si). Navnene blir noen helt andre…

Henrik Weggersen, Thea Andreassen, Odd Ødegaard, Martin Steen, Steffen Nøkleby Karlsrud, Tommy Amundsen Wiik, Eirik Lien, Magnus Johannesen Krydsby, Tor Ove Kjeksrud, Terje Tangen, Henning Berg Røste, Morten Embretsen Ask, Andreas Birath og Jim Weggersen.. Dette er noen navnene på spillerne som nå har brukt krølltanga på brøsthåra og funnet ut at nå er det på tide å denge oldboysa i kamp. Hvorvidt flere kommer til i etterkant av dette innlegget..eller om noen trekker seg vites ikke…faktum er at søndag kveld klokka 20.00 droppes pucken for årets siste kamp i Schjongshallen.

På motsatt banehalvdel finner man spillere som Dørvakt Eskeland, Matriss Dalen, Bloggern Jim, Pratmaker Oppegaard, Bilreperatør Friestad, Sveisepling Skaar, Skravla Falkeid, Topptrente Tom, Pølsa PØ, Veggen Egeli, Muskler Larsen og Speedy Bækkevold.. Det kan også hende det dukker opp andre 35+ spillere til matchen men dette er de som pr nå er klare. Jarle ÅÅÅÅÅÅÅ Skotte “det vakke min feil” Hansen har meldt forfall, det samme har Pilot Tinholt og Helly Hansen.

Det garanteres full underholdning i denne matchen. Kampen spilles som 3 x 30 min løpende tid med 5 min pause imellom om ikke de dukker opp fullt sekretariat og dommerstand innen søndag kveld. Da kan det hende vi kjører start og stopp på evt 3 x 15 eller 3 x 20.

Vi spanderer gratis inngang. Free seating.

Det kan kjøpes noe å bite i hvis noen gidder låse opp kafeen.

Regler for kvelden; Avtales før dropp.

Slåssing obligatorisk

Spektakulære fall skal applauderes.

Ps!

Det er altså ikke plass til noen som ikke er oldboys på oldboyslaget.

Et år med enorm glede og enormt sjokk

Det var kun 5 måneder mellom 2 ytterpunkter i året 2018.

Det er snart på tide å skrive 2019 hver gang en dato skal fylles ut. Dette gjør jo at man, etter hvert som man blir eldre hvert fall, begynner tenke og mimre litt rundt det året som er gått.

Året startet faktisk allerede 1 januar (tenk det) med et ørlite innlegg som het “jeg kjører nyttårsfortsetter i år også” som egentlig bare kan copypastes til dette året om jeg gidder…vel, det eller bare et innlegg som sier “som i fjor”. Forresten, alle innlegg jeg snakker om kan klikkes på og leses, og evt deles hvis du synes andre bør lese. Julen hadde vært fin som vanlig, nyttårsaften rolig, og egentlig bare velstand og forventning til det nye året.

Jeg kunne selvsagt ikke unngå å skrive litt rundt dette med #metoo. Innlegget “Det er ikke bare #metoo, det er også #youtoo“. Jeg klarer bare ikke legge fra med tankene rundt dette om at hvis alle selv er så perfekte, hvor kommer de uperfekte fra? for det virker jo som det bare er alle andre det gjelder. Etter hvert som vinteren beveger på seg og Panthers ligner mer og mer på et kval-for-Get lag så havner jeg litt opp i en blogg-diskusjon rundt dette med Vixen, Bloggomtoppbloggere, Pappahjerte etc. Dessverre så synes jeg, og flere, at feks Pappahjerte solgte seg fullstendig og ble en annen type blogg enn han var, i forbindelse med å skulle vinne Vixen. Det var i etterkant av dette jeg la ut: “Kan en blogg uten silikon og strutterompe nå Topp10 i Norge”. 

Så kom gleden på idrettsfronten. Neida, jeg snakker ikke om at jeg dro kjempeluke på Kristensen på trening, jeg snakker om at Ringerike Panthers klarte å komme til Get-kvallik og deretter kvalifisere seg til neste sesongs Get-liga. Rett før siste avgjørende kval kamp skrev jeg ned noen tanker på en lørdag “Ringerike eller Narvik i Get” som tok for seg lit av hvert rundt temaet rykke opp. Opprykksfinalen mot Narvik ble en gedigen fest i Schongshallen. 1500 tilskuere så gutta vinne og sikret et sportslig opprykk til Get 2018/2019. Jeg for min del takket alle sammen i dette innlegget: Ringerike Panthers i Get

Midt opp i all gleden av Get-kvalifisering og en drøm for en gammel Ringerike Ishockeyklubbspiller som meg så måtte jeg også sette meg ned å skrive noe som alt for få mennesker etterlever. Nemlig det å holde kjeft om andre menneskers sykdom og lidelser. Innlegget “Hva vet du egentlig om den som er syk” ble lest av en del mennesker men burde bli lest av mange flere.

Sommeren kom og sommeren gikk for oss helt som den pleier. Jeg avholdt herreturneringen The Gallagher Invitational som vanlig på Tyrifjord Golfklubb. Vi dro som familie på en herlig sommerferie i Danmark og ladet batteriene for høsten. Glade var vi også for at husfruen endelig så ut til å ha fått hjelp med en vond hofte (selv om vi måtte kjøpe hjelpen privat, for legene i Norge aksepterer ikke at noen kan ha vondt der hun hadde vondt).

Så kom årets ytterpunkt på den vonde siden. Det var bursdagen min den 25 august. Dagen var planlagt med biffmiddag på kvelden. Frue og eldstemann skulle bare en liten tur ut til hesten på ettermiddagen. Resten kan du lese i følgende innlegg: 10 brudd og en bursdag! Nå skulle det vise seg at det faktisk var 11 brudd, men ett fra eller til skulle vise seg å ikke bety så mye i den hele og store sammenhengen.

Midt opp i all uflaksen så må vi nå i ettertid innrømme at hun hadde såkalt hell i uhell den dagen. Det kunne gått så uendelig mye verre. Det er i skrivende stund 4 måneder siden hun skadet seg. Hun er oppe og går, blir mer og mer aktiv og planen er vel jobb rett over nyttår. Det var ingen lett rekonvalesens dette, det var mye smerte og ubehag. De av leserne som har brukket ett eller to ribbein kan jo tenke seg smerten ved 8 brudd.

Hva gjelder Get og hva de har fått til i sin debutsesong? De overrasker, men har dessverre fått litt for mange “hederlige tap” på grunn av det økte tempoet og mer krav til spiller for spiller. Jeg forsøkte forklare litt i “Selvfølgelig vinner ikke Ringerike Panthers Get-ligaen”. Dette er noe alle som driver idrett må forstå; Spesielt i hockey rykker man ikke opp til toppen og vinner på samme måte som sesongen før.

I skrivende stund er juleferien over for gutta. De begynner trene for fullt igjen og har bortematch mot Stjernen fredag 28 desember. Ny mulighet for å klå Stjernen som nå har mistet 2 av sine profilerte spillere. Jeg hartrua på at Ringerike klarer ta greit med poeng utover nå. Det er vel ca 20 runder igjen, dvs 60 poeng å kunne ta. Alt er mulig. Inn skal den om vi så skal grine begge to sa gutten til jenta på bryllupsnatta. Det er bare å krumme hempa og stå på.

Nåvel.. Ishockey tar opp mye plass i denne bloggen, men det gjør også mine innlegg om det som skjer i samfunnet. Jeg klarer jo ikke hole kjeft når jeg ser bloggere som beint frem utnytter at de har fått barn til det å skaffe seg inntekter. “Skjerp deg mammablogger” er en av disse innleggene jeg har skrevet.

Jeg avslutter linking med innlegget “Oppdra ungen din selv” for det er nettopp det man skal og må. Det nytter altså ikke å gå rundt og tro at barna blir gode samfunnsborgere om man ikke tar jobben med å rettlede og oppdra. Det å få god folkeskikk inn i ethvert barn kunne kanskje sørge for at mange flere voksne også vokste opp med folkeskikk innabords istedenfor me, me, me, me…

Så;

Til absolutt alle:

Jeg ønsker dere et Godt Nytt År og en fortsatt fredfull julefeiring. Ta vare på hverandre.

Del gjerne innleggene mine. Del disse eller hvilket som helst annet innlegg. Det er bare hyggelig. Det kan også bety inntekter for min del, ikke mye, men litt. Det er jo bare en morsom tanke. Tenk å se “Geriatriks” som en av Topp10.. Geriatriks som svær promp i rosebedet til rosabloggerne.

En mann og hårfjerning i intime soner!

(klikk, lik og del.. du vinner ikkenoe annet enn et smil)

GODT NYTT ÅR

 

 

 

 

Jeg kurerer alt fra buse til flass, bare send mail..og penger

Siden det nå tydeligvis er lov med kurering over telefonen, jamfør henlegging av sak mot svindelpredikanten, så har jeg startet opp et eget firma for kurering av det aller meste over telefonen eller pr epost. Det eneste man (du) må gjøre er å sende penger pr post i forkant av kurering eller pr vipps når kureringskontrakt er inngått.

Jimbo, kurert og frisk, er navnet, søkes lett opp på vipps.

Jeg kurerer det aller meste du kan tenke deg av kroppslige plager, og tilogmed lette plager husdyra dine måtte ha.

Plages du av:

Buse med og uten følgesnørr

Vondt i håret

Utilsiktet promping ved anstrengelser

Rompesvette på doringen

Skinnvest-allergi

Mokasin-sko minner

Hvite tennissokker

Krøllete lange øyenbryn og nesehår

Tugger i rompehåret

Rockefot til dårlig musikk

Synging så du grøsser selv på ryggen

Alt dette og mere til kan altså lett kureres med en donasjon til Jimbo, kurert og frisk. Vil du bare bli kvitt plagene en liten stund donerer du ikke så mye, vil du bli kvitt plagene for alltid så legger du bra med dollar i donasjonssummen.

Hvorfor gå rundt å mistrives i hverdagen. Hvorfor gå rundt med blåmerke på låret når du kan vippse 2000,- til Jimbo, Frisk og Kurert, og nærmest se blåmerket forsvinne av seg selv. Noen ord fra meg på telefonen eller på epost etter donasjon og så la ordene virke et par-tre dager, og voalla…blåmerke borte!

 

Dommerslakt i Get fra spillerne; Hvorfor?

Jeg leser i VG i dag at en undersøkelse viser at spillerne i Get-ligaen som helhet ikke er fornøyd med dommerstanden og deres utførelse av kampgjennomføring.

Det var 3% som var fornøyd, 46% middels fornøyd, 36% synes de er dårlige mens 16% synes dommergjerningen utføres til svært dårlig karakter. Jeg for min del er svært dårlig fornøyd med, ja tilogmed slakter mattekunnskapen til VG’s journalist.

Jeg synes jo også at det blir litt i overkant tabloid å kalle dette for “slakt” når det er sånn ca 50/50 i delingen på fornøyd og ikke-fornøyd side. Det er jo bare å foreta en vurdering rett etter en kamp det, der A og B spiller mot hverandre det. A vant og B tapte. Nær sagt 100% av B’s spillere vil jo være misfornøyd med dommeren (som B’s publikum også vil være), mens noen på A vil være fornøyd mens andre på A (de som ble utvist i løpet av kampen etc) vil være middels fornøyd.

Jeg synes det ville være mye mer konstruktivt om undersøkelsen sa noe om hvorfor spillerne var misfornøyd. Offentliggjøre hva de var misfornøyd med annet enn linjen dommerne legger seg på, om det er noe annet. Jeg har sett “ett par” kamper på 1 og Get nivå de senere år og synes ikke linja er så veldig forskjellig. Joda, noen dommere er litt mer ivrige på å markere seg og ta spillere tidlig, mens andre føler de har kontroll ved å slippe det litt lenger. Slik tror jeg det alltid kommer til å være.

Er det kamper som helhet det klages på? Er det for mange utvisninger? For få? (kommer an på om man vant eller ikke i kampen før undersøkelsen kanskje?) Det hører jo med til sjeldenheten at en ishockeyspiller, samme på hvilket nivå, er enig i en utvisning. Dømmes det for mye icing? Offside?

Det er jo ofte slik at underdogs ofte blir mer utvist enn topplagene. Det kan komme av mange ting det, blant annet av tempo og at man blir hengene etter. Det er bare å se på tidligere kamper for det norske landslaget det der vi alle følte at Norge ble straffet hardere enn feks Canada, Sverige, Finland etc da vi spilte mot de. Dette kom jo i mange tilfeller av at Norge hang etter og tok mange minutter på hektinger. Dette har jo bedret seg heldigvis med årene.

Jeg har mine meninger jeg og om kampavvikling og nivå på dommere, men at det står så dårlig til at det skal kalles slakt er jeg ikke enig i.

Ofte er det jo så enkelt at når det ene laget vinner så er det andre lags trenere, spillere, apparat og publikum drit misfornøyd med alt fra vaffelen i kiosken og mykheten på dasspapiret til dømminga til dommerne. Da er det jo slik da at hver eneste runde er mer eller mindre 50% fornøyd og 50% ikke fornøyd i forskjellige graderinger.

Og enda enklere.. Har vi ikke dommere blir det bare kokkos….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Dette med økningen i hjernerystelser

Hva kommer det økede tallet av?

Er det noe fasit på hvorfor antall hjernerystelser øker, eller er det rett og slett et nesten uløselig sammensatt komplisert problem? Jeg klarer ikke tenke meg at det på noen som helst måte er slik at man ønsker å skade motstander på den måte, såpass med respekt har man generelt for hverandre, men likevel så skjer det igjen og igjen.

Hjernerystelse er jo som ordet sier, en rystelse på hjernen, som kommer at en trøkk mot hodet. Men, er det slik at alle hjerneystelser kommer av direkte taklinger mot hodet, eller kan det komme som følgeresultat av en god takling også? Det er jo ikke få spillere som opp  igjennom har blitt taklet fullt lovlig og har fått hodet “slengt” inn i plexien..

Det sier seg jo selv at taklinger som treffer hodet skal vi ha bort. Lange karantener for de taklinger man ser og bedømmer er “med vilje” vil selvsagt være prevantivt, men man vil egentlig noensinne kunne gardere seg mot uflaks-resultat av en ellers god takling.

Hva er det så som fører til taklinger som treffer hodet?

-tempo

-spillestil

-uoppmerksomhet

-uflaks

-idioti

Idioti får vi selvsagt aldri tatt bort annet enn etter at skaden allerede er skjedd. Man har innført regelen om “late hit” for å sørge for at færre og færre spillere treffes av takling når de ikke følger med. Det handler selvsagt da om å lære å avbryte en tenkt handling om man skjønner at “denne situasjonen når jeg ikke frem til”,  istedenfor å fullføre slik det gjerne var mer vanlig før.

Det at spillet foregår i høyere og høyere tempo er en faktor det kan jobbes med. Alle blir raskere og sterkere og derfor må timing i taklinger bli bedre.

Spillestil er også en faktor man kan jobbe med både hos utførende takler og den som blir taklet. Lære seg å avbryte, lære seg å spille med mer blikk opp fra puck.

Alle vet jo at taklinger kommer, så det må forventes en viss form for oppmerksomhet også, uansett.

Uflaks kan alle ha. Man kan falle, det kan skje en “Vålenga-takling” eller kræsj med- og motspiller.

 

Personlig…

Har det blitt slik nå at flere og flere spillere dessverre ikke lærer seg å spille med tilstrekkelig oppmerksomhet og heads-up? Min generasjon spillere elsket jo å treffe på driblefantene med blikket ned på puck som kunne siktes inn og tas skikkelig. Godfølelsen da brystkassa til disse spillerne “bretta” seg rundt skulderen var legendarisk. Er det blitt sånn nå at ungdomsspillere beskyttes i så stor grad av dommer og regelverk at de ikke lærer seg at man må orientere seg skikkelig.

Det er jo fortsatt lov å takle i ishockey. Noen ganger skulle man tro at såvel spillere, lagledere, dommere og publikummere har glemt det. Det skrikes og hoies på utvisning da spiller blir taklet i rundvant, en takling som mange av spillerne tilogmed på andre laget helt sikkert  inni seg tenker “ohh…damn”..

Når det er sagt:

Takling mot hodet er en uting. Men, i min mening er det himmelvid forskjell på en takling som siktes inn mot hodet og en takling som startes som et reelt vanlig taklingsforsøk men som pga tempo og retningsforandring (denne situasjonen har alle som spiller hockey vært i) treffer helt eller delvis i hoderegionen.

Forskjellen på disse to er stor i mine øyne, og er det DISU  må jobbe enda hardere med å skille på.

 

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Vi må slutte å utsette barna for livet

Vi ødelegger jo barna i dagens Norge.

Nå må det jammen meg være nok.

Ikke nok med at vi slipper lesbiske og homofile mennesker frem i rampelyset og nærmest reklamerer for å skifte fil og leve det glamorøse livet som skeiv, nå har vi (media) sluttet å sensuerere bort det faktum at man normalt sett har hvit jul på østlandet kontra grønn jul på vestlandet. Dette er jo ødeleggende for unge barnesinn og må sporenstreks stoppes/startes opp igjen slik at ikke nok en generasjon unge nordmenn vokser opp, innser sannheten, og må leve et liv med terapi.

Og når vi først er i gang så kan vi godt gjøre litt til for at ikke barna våre skal vokse opp med traumer og depresjoner:

Først og fremst, juletiden vi er inne i; Julesanger og juletradisjoner som inneholder alle referanser til å være glad, lykkelig, være med familien, hvit jul, ha rent og pent hus, spise god mat, ha juletre i stuen, sitte rundt et bord, få presanger, åpne presanger, etc må bort. Det er jo ikke alle barn i Norge som kan, har eller får en jul som dette, og dermed er alle vi andre med på å skape en nasjon av deprimerte barn som helt garantert går under kategorien krenket og diskriminert. Jeg håper bare nasjonen Norge er sitt ansvar bevisst og har ordninger og terapeuter klare til over jul, på skoler og i barnehager.

Så kommer vi til idretten der veldig mange av norges barn oppholder seg mye av fritiden. Norge har jo denne særegne barneidrettsbestemmelsen som sier ingen resultater skal offentliggjøres før man er 13 år. Alle skal spille like mye samme hvor mye man er på trening etc. Denne ordningen er jo åpenbart ikke bra nok. Det står jo et stakkars barn i mål hver gang det trenes og spilles fotball, hockey, håndball, etc. Dette barnet får jo traumer i etterkant av kampene av å slippe inn mål. Nei, barneidretten bør nok fjerne målene i disse idrettene. Videre bør man fjerne kurven i basketball, nettet i volleyball, portene i slalomløypa (som forøvrig må gjøres mindre bratt, man får jo traumer og mareritt av bratte skumle slalombakker). Vi må rett og slett ufarliggjøre enda mer av idretten slik at vi er 100% sikre på at vi ikke skaper tapere, kårer vinnere eller på annen måte er med på å skape dårlige opplevelser.

Skolegangen er jo en annen ting. Den norske stats utklekkingsanstalt for krenkede ungdommer og traumatiserte barn. Det bør straks innføres en anonymitetslov i skolen. Karakterer skal på ingen måte offentliggjøres til noen andre enn den som fikk karakteren. Videre må det være forbudt for elever å snakke seg imellom om karakterer og tilbakemeldinger. Vi vil jo ikke at noen elever skal føle seg mindre kompetente i et fag enn en annen elev. Gymtimer må bli lettere slik at ingen elever på noen måte føler at de er i dårlig form. Praktiske fag må tilrettelegges slik at absolutt ingen føler seg utenfor, det være seg spikking i sløyden eller strikking på formingen.

I dagliglivet må vi straks få en slutt på alt som gjør et barn i stand til å se at andre barn er annerledes, har noe annet, lever på en annen måte, tror på noe annet, ferierer på en annen måte, spiser andre ting til middag, etc etc..  Det at barn oppdager disse tingene er skadelig for et barnesinn og skaper depresjoner, misunnelse, krenkede liv og generelle vonde opplevelser.

Det finnes helt sikkert mye annet vi også må få stoppet.

Dette er hvert fall en start.

Takk.

 

#barn #krenket #misunnelig #idrett #skole #jul #julenisse #snø #homofil #lesbisk #mangfold #familie #ironi #humor #sex #samliv