Godt Nytt År Ringerike Panthers i 1-divisjon

Må 2021’s vårsesong bringe Fjordkraft-spill til Hønefoss igjen

En halv sesong er spilt. Ringerike Panthers har overbevist så langt og jeg er overbevist om at om de ikke hadde måttet ta 10 dager i karantene etter Nidaros var på besøk ville de toppet poengtabellen også ved jule- og nyttårspausen.

 

Siden jeg ikke har sett noen oppsummering av Ringerike Panthers høstsesong i lokalpressen, gjerne akkompagnert av det superflotte bustehårsbildeet av Martin Boork jeg vet han liker så godt at de bruker hver gang de ikke har selv vært på arenaen, så tenkte jeg at en liten oppsummering og statistikkgjennomgang etc er på sin plass før laget skal spille nye 2 kamper allerede 2 og 3 januar borte mot Haugesund.

Ringerike har spilt 21 av 40 kamper

Ringerike har vunnet 17 av de i ordinær tid

Ringerike har vunnet 1 av de på sudden

Ringerike har tapt 1 av  de på sudden

Ringerike har tapt 2 av de i ordinær tid.

Dette betyr at Ringerike ligger på en andreplass på tabellen pr nå med 54 poeng, 5 poeng bak Lørenskog som jo da har (med lett hoderegning) 59 poeng på sine 24 spilte kamper. Bak Ringerike kommer Haugesund med 40 poeng på sine 21 kamper og Comet med 39 poeng på 22 kamper. Ringerike har da 3 kamper mindre spilt enn Lørenskog og da selvsagt 9 potensielle poeng å hente.

Disse 4 lagene ligger som vist an til årets sluttspillsplasser der lag 1 møter lag 4, og lag 2 møter lag 3, til en best av 3 kampers play-off om de to kvalifiseringsplassene for Fjordkraft-ligaen neste sesong. Slik tabellen er nå vil jo Ringerike møte Haugesund i best av 3.

Skulle lagene av en eller annen grunn ikke ha fått avviklet alle sine kamper vil forbundet gå inn og rangere lagene i en tabell basert på antall poeng oppnådd av antall mulige poeng man kunne ha oppnådd på sine spilte kamper. Ringerike leder den tabellen pr nå med 85%, Lørenskog har 81%, Haugesund har 63% og Comet har 59%. Basert på %-tabellen vil Ringerike møte Comet i best av 3.

Skulle serien stoppes før ferdig eller ikke være fullstendig når vi kommer til bestemt dato (rundt 7 mars) og det bestemmes at ikke sluttspill heller kan spilles så ligger altså Ringerike Panthers an til direkte opprykk til Fjordkraft-ligaen på grunn av ledelse på prosent.

 

Ringerike har scoret 116 mål så langt, dette gir et snitt på 5,5 pr kamp

Ringerike har sluppet inn 34 mål så langt, dette gir et snitt på 1,6 pr kamp

Ringerike har 302 utvisningsminutter så langt, dette gir et snitt på 14,4 pr kamp

 

Topp 5 poengplukker:

H.Eriksson 45, P.Eriksson 38, Söderberg 35, Melin 33, Ryttar 32

Topp 5 mål:

H.Eriksson 15, P.Eriksson 14, Söderberg 14, Melin 12, Ryttar 8, Parks 8

Topp 5 assist:

H.Eriksson 30, P.Eriksson 24, Ryttar 24, Melin 21, Söderberg 21

Topp (verst) 5 minutter:

Markström 63, Söderberg 35, Bjørnstad 33, Ellefsen 31, Ryttar 20

 

Målvaktene:

Landa har en redningsprosent på 92,2 på 6 spilte kamper

Johansson har en redningsprosent på 91,6 på 15 spilte kamper

 

Resten av serien i den rekkefølgen de er satt opp:

Haugesund, Haugesund, Tønsberg, Tønsberg, Lørenskog, Lørenskog, Nidaros, Nidaros, Comet, Haugesund, Haugesund, Comet, Comet, Furuset, Furuset, Hasle-Løren, Hasle-Løren, Gjøvik, Gjøvik

Det begynner med 2 stk tøffe kamper borte mot Haugesund 2/3 januar før laget fortsetter hardkjøret mot serieslutt 02 mars. Ringerike skal spille 11 kamper i januar, 7 kamper i februar og da siste kamp borte mot Gjøvik 02 mars.

 

Jeg ønsker alle gutta, trenerne og alle i apparatet et riktig så godt nytt år.

Takk for det gamle, dere ha frembrakt mye morro.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Nabovarsel Norge – for et tryggere nabolag for barn

En instagramkonto som avslører dømte pedofile rundt omkring i Norge

Organinsasjonen Nabovarsel Norge er en organisasjon som bruker Instagram for å «oute» dømte overgripere i det norske samfunnet og da kjempe for et overgrepsregister.

Det er en liten stund siden jeg oppdaget denne kontoen på instagram.

Det er vanskelig å bli noe annet enn sjokkert over hvor mye jævelskap som foregår ute i det norske samfunnet i forbindelse med overgrep mot barn.

Denne kontoen avslører dømte pedofile rundt omkring i Norge.

Pedofile som lever i nabolag, nabolag som ikke vet at de er dømte pedofile

Pedofile som jobber med barn og ungdom som instruktører og lærere.

Pedofile som jobber som politimenn etc.

Pedofile som systematisk har ødelagt barns liv i en årrekke.

Pedofile som beskyttes av norsk lov på bekostning av barna.

 

Mannen bak denne kontoen reiser rundt i Norge og avslører pedofile. Han sitter som tilhører i rettsaker og får tak i rettsdokumenter. Han avslører hvem som vandrer fritt rundt i nabolag og lokalsamfunn med dommer for overgrep mot barn på rullebladet. Han kjemper for et overgrepsregister.

Han vil at man som forelder skal vite om noen i nabolaget er dømte overgripere

Han vil at man skal kunne unngå å ansette barnevakt med pedofildom på seg

Han vil at man skal kunne sjekke om trener/instruktør/lærer etc er overgriper

Han vil at barna våre skal være trygge.

 

Min mening:

Pedofile..er laveste herk i samfunnet vårt.

Det har vært så mange historier/avsløringer de seneste årene om utstrakt misbruk av barn, planlagt misbruk av barn og spedbarn at jeg mener disse folka fortjener alt som kommer deres vei.

De har ødelagt mennesker for livet.. og så skal de sitte inne i typ 3 år.. før de kommer ut igjen og bare fortsetter med jævelskapen sin fordi nær sagt ingen vet at de er dømt for det mest jævlige du kan gjøre.

Jeg liker tanken på et slikt register.

Jeg gjør det.

Drittslenging om kjæledyr etter raset på Gjerdrum

Lavmålet tar ingen ende i 2020

Det er ikke måte på hva kommentarfelt inneholder og folk i kommentarfelt faktisk klarer å få seg til å si og mene.

Et ras er gått og mange hus er feid avgårde, knust til pinneved, det meste av det midt på natta. Mange har overlevd men dessverre er det også pr nå enda rundt 10 mennesker savnet.

En av de tidlige historiene var om et par som ble løftet ut av helikopter men parets kjæledyr, en dalmatiner-hund var igjen der i raset.

Det er her lavmålet begynner.

Folk begynner altså å slenge dritt til hverandre om det å etterlate eller ikke etterlate kjæledyr når en katastrofe skjer.

«jeg hadde aldri etterlatt hunden min»

»jeg hadde aldri etterlatt hamsteren min»

»jeg hadde aldri etterlatt ilderen min»

Det settes igang å diskuteres om hva man skulle og ville ha gjort om en selv var midt opp i dette.

«jeg har reisebur så jeg hadde putta hamsteren min inn og aldri dratt fra den»

»jeg hadde putta hamsteren min i lomma»

etc etc..

WTF…

Tror disse menneskene som sier slikt at du rekker spesielt mye når du surfer på stuebordet eller senga nedover lia på kvikkleire.. Huset knuses til pinneved rundt ørene dine og du skal bare en snartur ut i boden og hente reiseburet til hamsteren din?

Året 2020 har virkelig vært et crap-år..

Kommentarfeltet der disse folka boltret seg med drittslenging om dette midt opp i denne ras-tragedien bare understreker det.

 

 

4 kamper i Fjordkraft-ligaen i dag

Blir det samme resultat, eller blir det revansje?

Men først må jo kampen Stavanger – Narvik nevnes. Det ble scoret akkurat like mange mål begge dagene i Stavanger.. Lørdag 7-1 hjemmeseier og søndag 8-0 hjemmeseier. Jeg vet nok at (fordi jeg leste det) mange Narvik-supportere håpet på en reise kjerringa match på søndag..men slik gikk det altså ikke.

Nå er det vel egentlig slik også at Narvik og Narviksupportere må stikke fingeren litt i jorda og begynne innse at de er et lag i bunn 3/4 sjiktet av Fjordkraft-ligaen og ikke kan forvente å plukke særlig med poeng fra topp 6 og hvertfall ikke mange poeng fra topp4. Narvik fløyt på en medgangsbølge i fjor (les om det ved å klikke HER) som de dessverre ikke har i år. Slik som det ser ut nå er det vel mer kampene mot Grüner, Manglerud Star og Sparta som er de kampene de kan “forvente” poeng i.. Det blir litt som når Norge spiller VM i ishockey.. alle kampene bortsett fra de 2 vi må vinne er ren og skjær bonus.

 

Dagens kamper:

Grüner – Manglerud Star

Sparta – Stjernen

Storhamar – Lillehammer

Vålerenga – Frisk Asker

Jeg har en odds-bong inne på B, B, H, B til 21 i odds og mulige 30,- omgjort til 600,-

 

Jeg går altså for revansje for Manglerud Star i Grünerhallen i dag. Sjeldent sett å oppgitte over egen innsats og resultat som Manglerudspillerne da de gikk av isen etter kampslutt, så har trua på at det skal krummes hemper og opp i ringa etc i denne kampen fra Manglerud sin side.

Jeg setter også en B i oppgjøret Sparta – Stjernen. Har på følelsen at avslutningene sitter bedre for Stjernen i dag og at man ikke kommer under med 2 mål tidlig.

Jeg tror også at Storhamar tar 6 av 6 poeng mot Lillehammer denne julen og spiller derfor en H i dette oppgjøret. Storhamar virker bare bedre og bedre samspilt og Thoresen-femmeren er helt overlegne når de er utpå.

På tross av å ha tippet Vålerenga bedre enn Frisk Asker på slutt-tabellen tippet jeg FA seier sist, og jeg tipper FA seier i dag. Dog, hvis Lindström fortsetter som sist ryker vel denne oddsbongen også igjen på grunn av VIF’s #46.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

2020 bare fortsetter å gi oss brødhuer!

Nå også smittede som bryter isolasjon, går på fest og nekter si hvem de var sammen med

Selv om du mener dette er et iscenesatt komplott av en søkkrik sveitser eller noe, som barberer marsvin og jodler for bedre helse og mye regn i juli, og som vil bli enda rikere sammen med resten av vattdott-nissene han spiller badmington sammen med, så går det ikke an å være så pappskalle at du går ut i samfunnet når du er påvist smittet. Konsekvensene for folkene som blir smittet kan bli så mye mer alvorlig enn det du mener du som sitter der i sofaen din og kriger i kommentarfelter mot alle som tar dette på alvor.

Det hjelper ikke ikke at brorparten av Norge og verdens FRISKE befolkning sikkert tåler dette viruset. Får vi ikke stoppet dette risikerer vi livene til alle de som av en eller annen grunn ikke har det perfekte immunsystemet som alle de som er uteksaminert ved livets harde skole på tema virus og smittsomme sykdommer tydeligvis har.

Jeg tar det nesten for gitt at alle som til nå har sett på Kari Jaquesson som en ypperste-prestinne innen virussykdommer og frelseren på alt som har med helse og friskhet å gjøre, den dagen de evt blir korona-syke, frasier seg all form for medisinsk behandling siden dette jo ikke er farlig for de eller de aller fleste av oss.

Dessverre så er det vel akkurat de samme folka som kommer til å nekte å ta vaksine.

Nå opplever vi altså at enkelte smittede i Trondheim nekter å oppgi nærkontakter. Trondheim har oppdaget flere brudd på karantene- og isolasjonsplikten i jula og har da i tillegg nå altså problemet med at 2 av de smittede nekter å oppgi opplysninger til smittesporingsteamet om hvem de har vært i kontakt med.

Jeg synes det er hinsides dumt å sitte å snakke om at dette er en del av en økonomisk plan for å få verdensherredømme samlet på veldig få hender. Men, jeg driter egentlig i det..

MEN… er du sjuk så holder du deg for faen hjemme.

2020 startet altså med alle de som hamstret brød, melk, ingefær og dassruller på tross av at alle sa de ikke skulle gjøre det når vi skulle stenge ned litt. 2020 fortsatte med de som skulle saksøke den norske stat fordi de ikke fikk dra på hytta. 2020 fortsatte videre med de som i det nanosekund det var mulig å dra til Sverige og sydligere land gjorde det og vips hadde vi dritten gående igjen etterpå. 2020 ga oss også ungdommer på grottefest, religiøse ansamlinger, brylluper og lignende som ga full spredning. 2020 ga oss også politikere og byråkrater som etter 6 mnd med tiltak plutselig klødde seg bak, og kom på at “nei, vi skal ikke oversette disse reglene til endel andre språk da… ?”

2020 har også gitt oss Kari Jaquesson på ny. En dame vi alle kjente som trim-Kari. Kari med lett gange og smil på tv… “kom igjen alle sammen, dette klarer du og”.. Nå kjenner vi henne som ei som fullstendig latterliggjør alle som jobber i helsevesenet og som slåss daglig mot dette viruset. Ei som pisser på alle som har mistet folk til denne pandemien. Ei som sprer konspirasjonsteorier ved hjelp av diverse publikasjoner som vet ettergang ikke viser seg å holde mål. I kommentarfeltet hennes sitter krigerne som alle sammen bare har googlet seg frem til at dette vi er inne i er en gigantisk plan fra økonomisk høyere hold.

Slutten av 2020 gir oss altså smitta folk som gir faen i alt…

 

Jeg håper 2021 blir bedre enn dette…

 

Fjordkraft-ligaen med noe uventede resultater i går

Og som vanlig noen situasjoner oppe til diskusjon

 

Stavanger – Narvik 7-1 (0-0,4-0,3-1) Skudd 61-15 (15-6,29-3,17-6)

Jeg satte penga på en hjemmeseier og det ble det jo. Ut fra boxscore kan man nesten tenke seg at Stavanger tok litt lett på det i starten og fant ut at “kanskje vi skal kjøre på litt i andre” når de satt og slappet av i gardern etter første periode. På de 10 første minuttene av andre drepte de matchen med 4 mål og derfra og inn var det vel mest transport. Morsomt forøvrig at det er 7 forskjellige målscorere for Stavanger i denne matchen.

Stavanger og Narvik møtes også i dag (tirsdag 29) klokka 18.00. Spennende å se om Stavanger klarer holde nivå oppe og om Narvik klarer heve seg betraktelig. Narvik er igjen sist på tabellen og trenger sårt poeng.

 

Frisk Asker – Vålerenga 4-6 (0-3,2-0,2-3) Skudd 36-30 (8-8,9-9,19-13)

Vålerenga begynte best, Frisk Asker kom tilbake, men Vålerenga avsluttet best. Allerede i denne kampen røyk bongen min. Jeg trodde Frisk Asker skulle ta det, men #46 Lindström ville noe annet. 3 mål på VIF de første 12 av første periode. FA setter 2 i andre og også de første 2 i tredje slik at de leder 4-3 med ca 10 min igjen av kampen. Da finner Lindström ut at “nei, skal jeg putte et par mål a tru” og gjør det selvsagt, 4-6 målet i åpen kasse av Røymark da FA i undertall tar ut MV. Undertallet kommer fordi:

Olden (tror jeg) er på vei mot åpen kasse på venstre side med FA-spiller ved siden av/litt bak. FA spiller holder/hekter og dommer dømmer utvisning på FA. VIF argumenterer for teknisk mål, men jeg tror dommer mener at det var en FA spiller til med i betraktingen mer inn i banen og at Olden da ikke var alene med tomt mål… og da er vel grunnlaget for å kunne dømme teknisk mål i denne situasjonen borte. Nå kan det sikkert diskuteres om FA spiller hadde nådd bort, men utvisning og ikke teknisk mål ble dømt.

 

Manglerud Star – Grüner 2-3 (0-0,2-2,0-1) Skudd 36-28 (18-6,8-14,10-8)

Det ble Grüner gitt. Nok en bom fra min side. Etter 2 uavgjorte perioder var det Grüner som vant den siste og dermed kunne innkassere den første 3-poengeren på et sted rundt 10 kamper. Målet kom i PP etter en meget klar tripping fra Hermansen. Grüner får etablert og back skyter en gang i blokka og så engang til..og da går puck i mål etter god jobb av Eliesen foran mål der han kan sette puck. Som sagt, 3 meget viktige poeng for Gruner.. nå er det Narvik som igjen ligger sist.

 

Lillehammer – Storhamar 1-4 (0-4,1-0,0-0) Skudd 32-27 (11-11,14-6,7-10)

Jeg hadde B i denne og det ble en B.. men ikke en så spennende B som jeg trodde på forhånd. Storhamar drepte så og si matchen i første periode og resten av matchen ville det seg ikke for Lillehammer. Det resulterte og i litt frustrasjon som kom til syne i tredje. Først blir Homdrom grinete fordi en gittergutt-back (Hansen) gjør jobben sin foran egen mv og dermed blir det en liten fight ut av dette. Begge belønnes med 5+liten. 20 sekunder før slutt ville Martinsen først inn for å velge den beste dusjen..så han roughet også på seg en 5+liten.

 

Stjernen – Sparta 3-2 (1-2,0-0,1-0,0-0,1-0) Skudd 34-33 (4-9,13-11,12-11,4-2,1-0)

Her hadde jeg Stjernen-seier og det ble det. Du verden for liv og røre det kunne ha vært med full hall i denne kampen. Sparta leder 0-2 etter 9 minutter. Saari putter første og legger opp til andre målet. Stjernen reduserer til 1-2 før pause og slipper gå i garderoben med smultring i protollen etter første. Målløs andre periode, men etter 18.52 av tredje utligner Stjernen til 2-2.

Dette målet har så blitt snakkisen.

Det er et direkteskudd fra punkt-p til venstre for Spartas målvakt. Dommer blåser og markerer for mål. Så langt er alt greit. Dommer har sett puck inne og på is er så beslutningen at det er mål.

Så kommer jo da cluet med video. Når dommer har markert mål må video bevise at det ikke var mål for at beslutningen kan gjøres om. Det kunne bildene ikke vise og dermed må blåst avgjørelse stå.

 

Når det er sagt:

Jeg mener -og dette er med objektive øyne- at jeg på slow-mo ganske klart ser at den pucken er inne og blir dratt ut med skøyta til målvakt. Etter dette har også andre bilder kommet der man viser puck inne. Noen sier det er skøytetuppen mens andre sier det er pucken.

Nåvel, spist er spist, driti er driti… ny kamp på onsdag

Dette er en type situasjon dommer ikke kan “vinne”. Hadde de dømt “ikke mål” ville selvsagt alle med Stjernen-sympati ment at det var feil, men nå ble det isteden alle med Sparta-sympati som mente det.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

 

 

 

Full runde i Fjordkraftligaen i dag

5 kamper for å bryte jule-dvalen og skape litt stemning

Stavanger – Narvik, Frisk Asker – Vålerenga, Manglerud Star – Grüner, Lillehammer – Storhamar og Stjernen – Sparta. 4 lokaloppgjør og ett fly-oppgjør der altså. Det er dager som disse som gjør pandemien tung å svelge for alle oss som er glad i å se på ishockeykamper, spesielt i hallene rundt omkring. Få eller ingen tilskuere gjør jo at det bli en annerledes kamp enn når hallene er fulle av folk.

Dessverre ser man jo at det tyter over av pappskaller rundt omkring i dette landet som ikke vil følge smittevernsreglene på tørre møkka og dermed er vi vel stuck med restriksjoner inntil vi “alle” er vaksinert. I dag kan man jo lese om en masse luringer i Trondheim som syntes det var kjedelig å følge reglene, i tillegg til han ene som brøyt isolasjonen for å være med på selskaper.

Dette gjør jo at jeg tviler sterkt på om sesongen blir fullført.. spesielt 1-divisjon siden Nidaros er med der. Det er vel bare et tidsspørsmål før de stenger ned absolutt alt der..

Nåvel… de har noen dager på seg til å isolere folk før 1-div skal i gang igjen.. I dag er det Fjordkraft som har den første av 2 romjulskamper.

 

Stavanger – Narvik

Stavanger har klatret opp til 5 plass på tabellen og har 37 poeng på 20 kamper. Motstander Narvik har kommet seg opp på 9 plass etter lenge å ha ligget sist. Dessverre for Narvik har de ikke mer enn 8 poeng på 22 kamper (kun ett mer enn Grüner på 5 flere kamper). Lagene har møttes 2 ganger tidligere i sesongen, begge med Stavanger-seire, 6-2 og 8-0. Det er vel ikke så veldig mange annet enn Narviksupportere som tror at Narvik kommer til å ta med seg mange poeng hjem fra Stavanger etter kamp i dag og i morgen.. men, time will show som det heter på nynorsk… Jeg setter penga på en H i dag.

 

Frisk Asker – Vålerenga

Førsteplass mot tredjeplass på tabellen. Frisk Asker med 52 poeng og Vålerenga med 40 poeng, begge lag med 20 spilte kamper. Vålerenga vant det første oppgjøret denne sesongen disse lagene imellom med 1-4 i Askerhallen, mens Frisk Asker vant det andre oppgjøret 2-5 på Jordal. Følger man borteseier-rekka så langt så vinner Vålerenga igjen i dag… Jeg tror at Frisk Asker bryter den “regelen” i dag og vinner hjemme og casher inn 3 nye poeng og bare forsterker ledelsen sin.

 

Manglerud Star – Grüner

Dette er 7 plass mot sisteplass på tabellen. Manglerud med 19 poeng på 19 kamper møter Grüner med 7 poeng på 17 kamper. Det stemmer ikke for noen av disse lagene egentlig. MS slo Lillehammer 8 desember men har siden da gått på 4 relativt store tap, nå sist 0-4 for Narvik hjemme i Garasjen. Grüner på sin side plukket alle sine 7 poeng i oktober..siden da har det vært tunge greier med 1-10 FA og 1-8 SIL som de to største tapene. Det første oppgjøret disse lagene imellom endte 6-5 på sudden til MS, de andre 3-6 til MS i Grünerhallen. Ikke noe hemmelighet at dette er 2 meget viktige kamper for begge lag med tanke på å holde seg vekk fra bunn, og å klatre vekk fra bunn. Jeg setter kronasjene på Manglerud Star i denne.

 

Lillehammer – Storhamar

Tenk så morsomt det kunne vært om det var lov med tilskuere. Mjøs-derby med pakket hall 2 ganger i romjulen. Andreplass mot fjerdeplass. Storhamar med 44 poeng på 21 kamper, Lillehammer med 38 poeng på 20 kamper. Dette blir en fest av en kamp tror jeg. Kamp 1 i år endte 0-5 til Storhamar på Lillehammer mens kamp 2 endte 4-3 til Storhamar hjemme, på sudden. Det er bare å krumme hempa for alt fra matriss til kapteiner på begge lag. Jeg setter penga på en B i denne.

 

Stjernen – Sparta

Dette er også et av de opgjørene som er så synd at rammes av denne pandemien. Dette er lokaloppgjør med historie. Spiller liksom aldri noen rolle med tabell-plassering når disse lagene møtes. Stjernen ligger pr nå på 6 plass med 31 poeng på 21 kamper mens Sparta jo bare har spilt 16 kamper og har samlet 18 poeng så langt. Sparta med hardt kampprogram pga karantenen de måtte være i. Stjernen vant årets første møte 3-1 hjemme i Fredrikstad. Sparta vant det andre møtet 5-2 i Sarpsborg. Jeg tror Stjernen drar fordel i denne pga Spartas pause og program og setter en H i denne matchen.

 

PS!

Selv om Narvik nå har passert Grüner på tabellen på poeng er det fortsatt Narvik som ligger nederst på tabellen om man ser på prosenttabellen.. Der har Narvik 12,12% mens Grüner har 13,73%. Dette er jo bare viktig om serien stoppes før alle har spilt alle kampene, eller om man av en eller annen grunn ikke får arrangert nedrykks/opprykk kvalifisering mellom Fjordkraft og 1-divisjon. Da er jo regel at nederst rangert lag Fjordkraft bytter plass med øverst rangert lag i 1-divisjon.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Hvordan går det med norsk ishockey?

I mars 2019 skrev jeg et innlegg som fremmet min tanke på hvorfor Get skulle ha 12 lag. Rent bortsett fra at det nå heter Fjordkraft-ligaen, eller FK-ligaen som jeg ser brukes, så er mine tanker og synspunkter mer eller mindre prikk lik nå snart 2 år etterpå.

Her er de tankene, med litt omformulering og presisering samt litt nytt. Sesongen 2019-2020 ble jo brått avsluttet og ingen forandring i seriesystemet gjort. Det vil hvert fall skje noe denne sesongen siden man har spilt nok kamper ihht retningslinjer gitt før seriestart.

Det er mye snakk om utvikling og fremtiden for Norsk ishockey. Mange har gode og sterke meninger. Forbundet har vedtatt at man skal redusere bruk av utlendinger pr kamp til 6 kommende sesong og så til 5 pr kamp sesongen etter det. (Dette vedtaket ble utsatt pga korona) Dette, etter sigende, for å gi mer plass til norske talenter for spill på øverste hylle. For, det er en sannhet at vi får ikke med oss nok spillere videre fra ungdomsnivå. Alt for mange faller fra. Mange pga motivasjon selvsagt, men også mange på grunn av mangel på tilbud.

Tanken om å redusere utlendinger pr kamp er god isolert sett, (selv om jeg personlig synes det ikke bør gjøres på flere år enda fordi merkevaren norsk ishockey enda ikke er der den skal være) men spørsmålet er; Vil dette gjøre norsk ishockey, Fjordkraft-ligaen, bedre isolert sett, eller må det også andre tiltak til samtidig?

 

Les også: Det hjelper ikke med mer istid om du ikke trener når du er der

 

Jeg mener ja, andre ting må gjøres samtidig.

Spørsmålet er; Hvordan skal unge talenter slippe til og få spilletid? Det sier seg selv at et helt U21 lag på feks Storhamar og Vålerenga får ikke plass i stallen til Storhamar og Vålerenga. Hvor skal de gjøre av seg? Hvor skal de spille? Dette gjelder også for andre klubber i toppen, det er ikke så mange yngre som uteksamineres hvert år som får plass i Fjordkraft pr i dag, rett og slett fordi nåløyet er for trangt.. og trangere blir det om man kutter ned på lag som enkelte mener er medisinen. Dessuten, ved å kutte på antall utlendinger vil de pengesterke hente de norske talentene fra de mindre pengesterke, osv osv nedover i systemet. Vi må ha flere spillere som konkurrerer på toppnivå, selv med forskjell på nivå.

Det sier seg også selv at vi må få på plass en bedre økonomi for de to øverste ligaene for menn samt for elite kvinner. Vi kan ikke forvente at en 18-åring pakker snippesken og flytter til en annen by uten å kunne leve av idretten. Minstelønna i Norge er jo en vits i forhold til i Sverige.

 

Det er derfor jeg mener Fjordkraft faktisk bør ha 12 lag.

Vi må akseptere at det vil være nivåforskjeller i norsk toppliga, som det er i dag.

I en 12 lags serie ville de 8 beste lagene få mer enn nok kamper mot hverandre til å bryne seg skikkelig på hverandre. De 8 beste ville også måtte spille endel kamper der de møter underdogs som kjemper som besatt, og vil i tillegg til selve kampen også måtte jobbe mentalt for å holde konsentrasjonen oppe. Utviklingen av spillere vil jo skje ved at de 4 lavest rangerte lagene til stadighet møter “de gode” og lærer av det, samt at de kjemper mot hverandre for å unngå plass 11 og 12 på tabellen som gir kval-spill.

Bruker man dagens lag i Fjordkraft og 1-div og ser på hvordan dette kunne funke så vil det være naturlig at juniorer/yngre seniorer fra Vålerenga, Storhamar, Stavanger, Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Manglerud, Stjernen, Narvik og Grüner som ikke får kontrakt med egen klubb, søker seg ut/blir tilbudt kontrakter i Ringerike, Lørenskog og Comet (som et eksempel) og i andre1-divisjonsklubber. Det vil også være naturlig da at disse spillerne blir “hentet” hjem igjen da moderklubbene trenger påfyll, enten fordi utlendingskvoten reduseres, kontrakter utløper eller folk legger opp.

 

Kort sagt; Det er i Fjordkraft-ligaen spillerne lærer å bli Fjordkraftspillere.

Det å spille ukentlig mot de beste, selv om man er nest best, det er jo det man lærer av. Det er helt naturlig at gubbe nummer 5-6-7 på et U21 lag ikke umiddelbart får plass i stallen til topp 8 i Fjordkraft, men kanskje er det rom for noen av de i lag 9-12. Det blir jo også, med grepet forbundet tar med 1-divisjon kanskje også hakket mer gjevere å gå veien om den divisjonen, jobbe hardt, og enten rykke opp med laget eller bli hentet opp av moderklubb.

Jeg tenker også at gulroten for de 4 nederste lagene er at det, i motsetning til nå som det er himmel eller helvete (altså enten sluttspill eller kvalifisering ned) så vil en 12-lags serie gi mer kamp helt inn for de 4 nederste lagene da det er to plasser som gir fortsatt Fjordkraft-plass selv om man ikke klarte bli blant de 8.

Jeg vet mange prater varmt om å låse serie etc. Jeg har tenkte masse på det jeg og.. men har landet på at jeg tror ikke noe på det. Norges problem er at vi er for små, for få, og vi trenger utfordringer å strekke oss etter. Fjordkraft skal trone på toppen som lokomotivet for norske ishockeyspillere som virkelig vil.

1-divisjon, med 8 lag bestemt fra 21-22 vel skal strekke seg etter enda bedre kvalitet og evnen til å A) ta steget opp i Fjordkraft selv, og/eller B) levere spillere til Fjordkraft.

2-divisjon mener jeg må jobbes aktivt med fra forbundets side. Det må inn 8-10 lag der også som ønsker spille hockey på et litt annet nivå enn 3-div og nedover. Men; Jeg har sagt mange ganger at jeg mener 2-divisjon ikke trenger ha like mange kamper som 1-divisjon. Til det er ishockey-økonomien i Norge for dårlig. Det er faktisk slik at en 2-3 turer på 2-divisjonsnivå er tøffe tak for de klubbene som er med der. Jeg har selv hatt mine år som 2-divisjonsspiller, og selv om turene til Bergen, Trondheim og Stavanger var morsomme nok så var de ekstremt kostbare for klubben og oss som spillere, som på 2-div nivå bekostet alt utstyr selv etc..

 

Hva gjelder 3 divisjon og nedover:

Det er for få spillere her også til å kunne ha store og/eller mange breddeserier der klubber med semi-interesse for satsing også kan drive på. Jeg tror vi kunne hatt mange flere spillere i disse divisjonene om vi fikk gjort noe med denne ITC-ordningen. Det blir rett og slett for dyrt for klubber å ta med “partysvensker” etc på laget, spesielt om klubbens topplag er i Get, 1 eller 2 div. Da må nemlig full ITC betales (var 10 tusen da vi skulle ha med en tsjekkisk ørretfisker på 3-div-laget)..

Meg bekjent så kan man betale årlig ITC hvis man kun er breddeklubb og vil ha med en utlending. Jeg kan ikke fatte hvorfor man ikke kan gjøre det som andrelag i en klubb også.

For;

Prestasjonsserie krever en type lisens. Breddeserier krever en annen type. Skulle det være slik at en ørret-tsjekker blir med på et 3-divlag i en klubb og betaler årlig-ITC og breddelisens…og så 1-div-laget i klubben plutselig ser at det er bruk for han i prestasjonsserien…så har han ikke lov å spille uten A) profflisens og B) betalt full ITC.

Dette kunne løses så såre enkelt.. og kanskje fått fylt opp breddeseriene enda mer.. og dermed være med på å trykke de spillerne som ønsker oppover mot å bli hentet inn i 2 divisjon eller bedre.

 

Les også: Jeg er dritt lei klagingen på dommerne

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Oslo skal rævkjøres skikkelig av MDG med AP’s velsignelse

Bil-haterne forsøker utrydde Oslo sentrum sakte men sikkert

Men sykkel er bra.. så de skal få all plassen som frigis

Hvis alt det Folkeaksjonen nei til mer bompenger i Oslo sin leder Cecilie Lyngby skriver stemmer, ja da har hun rett i at Oslo Bystyre og den etaten planlegger historiens største angrep på bilister.

Det virker rett og slett som at bystyret med MDG i spissen har foreslått en ny reform hva gjelder bil og bilhold i Oslo, og da spesielt rettet mot parkering av bil. En reform som skal drepe og utrydde muligheter for å ha og bruke bil når du bor i Oslo.

Med dette forslaget legger Oslo Byråd opp til et overklasse-samfunn i Oslo. De rike får veien mer eller mindre for seg selv, og kø-problematikk borte for alltid. MDG (og Rødt, SV og AP) i Oslo legger til rette for de rike i Oslo og plager de med mindre god økonomi.

 

Se bare her: 

-leiligheter mindre enn 143 m2 skal ikke ha lov til å ha egen parkeringsplass stort sett over hele Oslo

-Dagligvarebutikker mindre enn 200 m2 nektes kundeparkering. (Røa kjøpesenter ville hatt lov å ha 10 parkeringsplasser mot 138 i dag om de bygde det i dag)

-Eldreomsorgsbygg mindre enn 333 m2 skal heller ikke ha egne parkeringer. Et bygg på 10 tusen m2 som fort vekk huser 500 personer daglig må dele på hele 30 parkeringsplasser

-Det foreslås totalforbud mot parkeringsplasser i forbindelse med kinobygg, idrettsanlegg og forsamlingshus. Det å kjøre unga på trening blir sånn sett mer eller mindre forbudt siden det ikke kan parkeres noe sted.

-Kontorbygg mindre enn 500 m2 skal ikke ha parkering

-industri- og lagerbygg mindre enn 1000 m2 skal ikke ha parkering

-Hoteller mindre enn 500 m2 nektes parkeringsplasser.

-skoler på mindre enn 100 m2 nektes parkeringsplasser

 

Hva så med sykkelen? 

Jo, Byrådet vil tvinge alle nybygginger til å etablere sykkelparkeringer… gjør du ikke det får du byggeforbud.

-nye leiligheter må ha 5 sykkelplasser pr 100 m2

-Butikker må ha sykkelparkering. En matbutikk på 400 m2 må bygge 12 sykkelparkeringer

-omsorgsbygg må ha en sykkelparkering pr 100 m2 (Et nytt Hovseterhjem ville da måttet lage 145 sykkelparkeringer)

-rekkehus og eneboliger må ha 4 sykkelparkeringer pr boenhet

-kontorbygg skal ha 2,5 plasser pr 100 m2. Hadde man bygget Oslo Rådhus i dag ville altså Byrådet måtte etablere 1000 parkeringsplasser for sykkel og maks 40 plasser for bil.

-hoteller en plass pr 100 m2. (Oslo Plaza ville måttet ha 450 plasser)

 

Hva er en sykkelparkering da?

-den skal være så nær inngang som mulig (bil så langt unna som mulig)

-halvparten av plassene må være under tak og med lys

-30% skal tilrettelegges for lastesykler

-større nye leilighetsbygg må ha egne sykkelverksteder, og på jobb må man kunne dusje

 

Alle disse opplysningene kommer tydeligvis fra noe som heter “Revidering av parkeringsnormer for bolig, næring og offentlig tjenesteyting for Oslo kommune”

Jeg tenker jo den heller kunne blitt kalt “Plan for å utrydde biler i Oslo sentrum”.

Dette greiene her må de jo ha funnet på i dyp hasj-rus inne på de bruneste av de brune kneipene i Oslo. Her er de våte drømmene til fippskjegghipstere, veganere og smått forstyrrede politikere i maktrus satt i system på et ark.

Om ikke Oslos borgere kvitter seg med denne gjengen ved første mulige anledning så kan de bare ha det så godt. Alle de voksne som dreit i det ved forrige kommunevalg og dermed tillot alle Grünerløkka-hipsterne å kuppe Oslo for å så rævkjøre borgere som feks er avhengige av bilen burde vite sin besøkelsestid neste gang.

Jeg tenker det er kult å hate bilen når man bor i leilighet, ikke har barn eller behov for bil på noen annen måte. Når man så etablerer seg år ofte pipa en annen lyd.

Nåvel, man vet det er pappskaller som planlegger mye av dette allerede…

Nye Jordal ble vel planlagt med 50 parkeringsplasser.. Lurer på om de tenkte at utenbys lag skulle komme med kollektivtrafikk? Ungene i Oslo bruke sparkesykkel med hockeybag på ryggen

 

Mulig bivirkning: Plutselig fall i blodtrykk med påfølgende besvimelse eller sjokk

Slenger du på hevelse i munn, ansikt og/eller hals samt pustevansker (tett i brystet eller piping, ja da har du de mulige bivirkningene på en helt vanlig allergitablett.

Tar man feks en titt på vedlegget til noe som heter Vimovo utvides den mulige bivirkninger siden litt og man kan feks oppleve rødmende hud med flassing, gul hud eller gule øyeepler, mørk urin, blodig oppkast med noe som ser ut som kaffegrut samt en liten sjanse for hjerteanfall.

Slik som dette kan du gå igjennom legemiddel etter legemiddel og se hva de har sett og må opplyse om etter vanvittig mye testing. Gå i skapet ditt og les. Det at det er mulige bivirkninger betyr ikke at det blir slik.

Dette er også det samme som skjer ved vaksine og laging av vaksine. Noen tåler den, andre tåler den absolutt ikke. De aller aller fleste har null problemer med å ta en vaksine, bli litt uggen kanskje og så er man immun i ettertid.

Hvis alle skulle sitte på gjerdet og vente slik som kommentarfelt-krigerne, ekspertene på pandemi, sykdom og vaksine bastant uttaler at de skal, vil vi aldri få bukt med dette.

Nei, vi i Norge er ikke prøvekaniner på denne nye vaksinen. Det får jaggu være måte på å tro at lille Norge skal ha noe å si når Big-pharma tester ut nye medisiner og vaksiner.

Det får holde at vi har mikro-mini-lilleputt politiske partier som tror og mener at bare vi her oppe i lille Norge slutter å kjøre vanlige biler biler vil hele jordkloden reddes.