Ett skritt nærmere en ny isflate i Schjongshallen

Det var en gledens dag for Ringerike Ishockeyklubb og alle ishockey- og skøyteglade i går.

Ringerike ishockeyklubb har i de senere år vokst i takt med den gode jobben mht rekruttering. Pr i dag består klubben av 20 lagenheter som gir tilsammen over 500 aktive medlemmer.

Jeg siterer fra klubbens egen side: “I tillegg til lag som spiller turneringer og serier, er det på en vanlig uke over 80 mosjonister på isen. Dette er ikke iberegnet Norsewomen som trener når isen er ledig samt Brann- og redning som ikke har startet opp med treningene sine enda. Heldigvis så trener de som regel tidlig på morgenen. Lokale skoler og barnehager bruker også hallen flittig på dagtid til aktivitet på isen og det er fint å se at vi kan bidra til variert aktivitet i hverdagen til alle”. Les hele denne artikkelen HER  <– klikk

 

Ringerike Kommunestyre enstemmig i at man går videre med forprosjekt. 

Jeg berømmer herved Ringerike Kommunestyre for at de enstemmig gikk inn for at det skal jobbes videre med forprosjekt ny hall ved siden av eksisterende Schjongshallen. Det følger selvsagt mye regulering og greier med en slik beslutning, men første steg er tatt.

Kommunestyret ser behovet for en ekstra isflate, og virket som de (noen) også hadde satt seg inn i hva en flate vil bety for sporten. Det at man også argumenterte for at elitedelen også må ha arbeidsforhold elite verdig var veldig bra.

 

Ny-hallen vil ligge inntil Schjongshallen, der hvor det spilles beach-håndball i dag (provisorisk anlegg). Begge hallene bygges inn i en ny fasade som skal passe inn i Schjongslund. Jeg tror kapasiteten vil være rundt 3500 (mulig det var 2500 jeg hørte, jeg husker ikke) tilskuere i ny-hallen. Kapasitet og anlegg vil selvsagt tilfredsstille alle krav Norges Ishockeyforbund har til spill i norges øverste liga.

For klubbens bredde-del vil 2 flater selvsagt bety mer istid og garderobesituasjon litt mer verdig en klubb i toppen av norsk ishockey. I dag deler alle andre enn elite på 3 garderober + et par midlertidige utenfor hallen som man kan låne.

Jeg håper nå på en behandlingstid som ikke er altfor lang. Hva realistisk byggestart evt er, nja.. ikke godt å si.. men vi håper vel på spill på 2 flater i 2025.

Så, på tross av lang lang lang venting seende/hørende på kommunestyremøtet i går, der jeg til tider, under debatten om høyhus i Hønefoss sentrum, følte at jeg så på en episode av den gode gamle glitrende engelske komiserien “ja vel statsråd”…så endte dagen godt.

Og ja kommunepolitikere, representant Marius Bakken har helt rett: Sam-bruk av garderober er lite ønskelig. For å få gode opplevelser på skøyter må de være skarpe. Det får vi ikke til om grusete sko skal inn i samme garderober. Vi ser dessverre at ikke alle (til og med ishockeyforeldre) overholder sko-fritt område.

Mer i lønn? Å nei, så viktige er dere ikke…

Lærere; Viktige, men ikke så viktige…

Så skjedde det altså. Staten gikk inn med tvungen lønnsnemd for å få avsluttet lærerstreiken.

Normalt sett skal de jo bare gjøre dette om det er fare for liv og helse, dvs slik de går inn med tvungen lønnsnemd hver gang noen på et sykehus bare snakker om å kanskje ville streike.

Argumentet nå er jo da at barna sliter psykisk med å være så mye hjemme. Akkurat det argumentet sier kanskje litt mer om barns hjemmesituasjon enn godt er. Argumentet underbygger vel sånn sett egentlig bare lærernes krav om høyere lønn, all den tid det tydeligvis er lærerne som tar vare på barnas psykiske helse.

Det er underfundig dette som staten gjør mot lærere.. og som de gjorde mot sykepleierne under pandemien. Sykepleierne fikk jo voldsomt med skryt, heder og masse applaus.. men når det kom til stykket så var ikke skryt, heder og applaus omsettbart i noe særlig høyere lønn ved første anledning. Heldigvis fikk de et godt oppgjør i 2022 slik at de slapp å prøve betale middagen med applaus.

Lærerne, som også går et langt utdanningsløp og blir stilt krav etter krav til, de skal gis smuler. Lærerne har år etter år fått et dårligere oppgjør enn de andre ansatte i fylke og kommune. Tenk bare på at hver femte person som underviser i skolen ikke er lærerutdannet. Det kan sies mye om betingelsene til lærerne, men kan vel oppsummeres kort og greit til: Med det utdanningsløpet er læreryrket for dårlig betalt.

Store ord fra nær sagt alle politiske partier om viktigheten av kompetente lærer blir altså ikke omsatt i lønnsvekst som i resten av samfunnet.

 

Når så dette er sagt;

Hei Regjeringen.. Har dere i det hele tatt gjort noe med å reversere den “avskiltingen” av lærere som dere skrøyt av i valgkampen? Jeg kan ikke se å ha lest noe om det?

Dere skjønner det Regjeringen at jeg er gift med en lærer som utdannet seg til å være lærer på Steinerskolen, men som nå tvinges til å ta etterutdanning som tilfredsstiller krav i offentlig skole… der hun ikke jobber. Joda, hun vil bli kvalifisert til å jobbe i den offentlige skole da hun er ferdig… men det skal hun jo ikke.. Hva er logikken i at hun tvinges gjennom dette… for det er jo på ingen måte valgfritt…

 

 

Og bare før første person kommer med “så lang ferie” kommentar:

Jobber ikke du i helgen? Er ikke du lærer da?

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber i den lokale banken.. Han tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig at “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få lån og råd om din privatøkonomi”, så sier han “hadet” og hører ikke noe mer om dette den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos den lokale bilmekanikeren. Han tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok nesten ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få satt opp service og EU kontroll på bilen din”, han sier så “hadet” og hører ikke mer om dette den helgen…

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber i det lokale reisebyrået. Han plukker opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for hjelp og råd om din neste ferie”, så sier han “hadet så bra” og hører ikke noe mer om dette den helgen..

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber på det lokale legekontoret. Han tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for råd om hvilke vaksiner du bør ta før din neste ferie”, så sier han “hadet” og hører ikke mer om dette den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en lokal sivil-ingeniør ansatt i et stort lokalt firma. Han plukker opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få utført beregningene på dette bygget du ønsker å sette opp”, så sier han “hadet” og hører ikke mer om dette den helgen.

 

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en lokal lærer. Hun tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så “du må nesten ta kontakt med kontoret på mandag”, så lytter lærer igjen og svarer så “jada jeg vet at det er barnet ditt det gjelder men jeg har også barn og en familie jeg har lyst å være sammen med på kveldstid og i helgene”, så lytter lærer enda en gang og svarer så “selvfølgelig skal vi ta tak i dette når vi kommer på skolen på mandag”, så lytter lærer enda en gang før hun svarer “jada, jeg skjønner at du er fortvilet over at barnet ditt henger etter i norsk men det får jeg ikke gjort noe med nå…jeg må nesten gå nå for middagen blir kald og mann og barn venter på meg”… Så sier lærer “hadet” men i motsetning til alle andre så hører hun masse mer om dette den helgen…for før middagen er ferdig har lærer fått sms om å snakke mer om det samt en sms om at en mail er på vei sånn at hun kan lese den i morgen, altså på søndag, for å være forberedt til en snakk på mandag..men de kan ikke snakke i arbeidstiden for da er den bekymrede foresatte på sin jobb…

I tillegg har læreren i løpet av helgen besvart 10-11 sms og tatt 2-3 samtaler fra foreldre vedrørende alt mulig elevene trenger neste uke…som de fikk lapp om i forrige uke…og ved skoleårets start…rett og slett pga samvittighet og gode ønsker for elevene… Hva får en foresatt egentlig til å sende en sms klokka 23.17 på kvelden med forventning, ja nærmest krav, om svar før 07.30 påfølgende morgen?

Hvorfor mener man at en lærer er fri til å kontaktes med “skole-stoff” i helgene?, på kveldstid?, før 08 om morgenen?, ja nær sagt til alle døgnets tider? Er tiden din mer verdifull enn en lærers? Gjør man det fordi man vet det ikke kommer en regning i posten for konsultasjonen?

Skjerpings folkens! Å være lærer er ikke en lett jobb. Å være gift med en lærer er flott, men det innebærer å se mye jobbing hjemme…det innebærer mye telefoner osv på ettermiddager, kvelder og helger..

#lærer #fritid #elever #foreldre #sms #respekt #familie

 

Dagens runde i Fjordkraftligaen

Det er duket for runde nummer 5 i årets sesong.

Lagene er midt inne i et skikkelig kampprogram på datoer 20, 22, 24, 24, 27 og 29 september. (27 er hengekampen til Stavanger-Ringerike). Med et slik program så er det ikke til å unngå at det kommer en og annen overraskelse. Vi får se om dagens runde bringer noen.

 

Dagens kamper:

Stavanger – Frisk Asker

Lillehammer – Stjernen

Ringerike – Storhamar

Manglerud Star – Sparta

Grüner – Vålerenga

 

Stavanger på 8-plass tar imot lederlaget i Fjordkraftligaen Frisk Asker til noe som helt sikkert blir en suveren match i DnB Arena. FA veldig godt i gang i årets serie med full pott så langt, mens Stavanger allerede har måttet sette 2 tap på kontoen. Macintyre og Holm best poengmessig så langt på FA med 6 poeng, Beck og Kissel best på Stavanger med 3 poeng.

Lillehammer møter Stjernen. LIK startet med 2 seire, men har så gått på 2 tap etter dette. Stjernen også med 2 seire og 2 tap. Lillehammers Henrik Eriksson med 6 poeng og Stjernens Piccinich med 5 poeng er lagenes beste poengplukkere.

Ringerike – Storhamar på Hønefoss blir en test på hvor gode begge lag er. Ringerike med bunn-nivå mot Manglerud fikk opp dampen borte mot Sparta og taper 1-0 på sudden. Ringerike med straffe pga bruk av hånd inne i blåfeltet kun kort tid før slutt burde/kunne avgjort matchen men slik gikk det ikke. Jakobsson ble matchvinner. 2 seire og 2 tap for Storhamar også, nå sist en nedsabling av Grüner der de leder 5-0 etter første og vel sånn sett setter på økonomisk skating-knappen resten av matchen. 8-1 og 52-9 i skudd. Åslin med 4 og Salsten/Berglund med 5 leder poengtoppen for lagene.

Manglerud Star tar mot Sparta i Garasjen. MS med komfortable seire mot rivalene Grüner og Ringerike og så tap mot lag antatt høyere opp på tabellen tar imot Sparta som startet med tap mot Lillehammer, men som har fortsatt med 3 seire..2 på SD/SO og 1 v/fulltid. Craighead med 9 og Jakobsson med 4 topper poenglisten for lagene.

Grüner med 4 strake tap møter Vålerenga som startet med 2 tap men så har vunnet de neste 2.. og nå sist hjemme mot Stavanger ganske så overbevisende. Olovsson med 3 og Auk med 6 er lagenes topp poengplukkere så langt.

 

Hva setter man så femtilappen på?

Toppmatch i Stavanger.. H

Lillehammer og Stjernen .. U

RIK-SIL. Folk setter nok B her. Ringerike må ha 100% klaff om det skal bli noe annet.. jeg håper seff på H

I garasjen tror jeg det blir B om Sparta klarer stoppe Craighead/Bowles

Det blir B i Grünerhallen

 

Regjeringens motvilje mot makspris er bare sprøyt

Hvordan går det an å være så komplett i utakt med det norske folk?

Det norske folk sier makspris.

Flere flere politiske partier sier makspris.

Idretten sier makspris.

Nærlingslivet sier makspris.

 

Regjeringen sier;

“Nei, det tror vi ikke noe på. Vi er redde for at magasinene tømmes pga et overforbruk av strøm som da er billig”.

 

Faktum er at normal pris på strøm har vært noe rundt 37 øre i snitt for forbrukere. Hvis man satte en makspris på 50 øre ville prisen fortsatt være 35% dyrere enn det vi har vært vant til de siste 10-15 årene. Hvordan en politiker da klarer å si at det kommer til å bli et stort forbruk av å sette makspris klarer jeg bare ikke skjønne. Joda, noen vil selvsagt tenke “ahh… nå kan jeg slappe bittelitt mer av mht forbruket” men for de aller aller fleste er 50 øre fortsatt dyrt.

 

La oss si at vi i årevis har vært vant til 16 kroner literen for bensin. Plutselig stiger prisen til 27 kroner. Hvis man så etter et års tid satte en makspris på 20 kroner literen, ville det da medføre at folk flest begynte kjøre mye mer bil rundt omkring nærmest for morro skyld “bare fordi det ble så billig?”

Jeg tror ikke det. Det tror jeg faktisk ikke så veldig mange andre tror heller. 20 kroner literen ville bare bety at folk kunne bruke bilen som den er ment… og ikke ha den som pyntegjenstand i innkjørselen.

Nå skal det jo da sies at slik som regjering og storting driver på nå så trenger man snart ikke bil for å kjøre ungene på aktivitet lenger. Den tafatte holdningen man har sett og kunne se på “hastemøtet” på stortinget hjelper ikke for noen… og nå ser vi idrettstilbud etter idrettstilbud, aktivitet etter aktivitet, melder at de må, eller muligens må, stenge pga strømprisene.

 

Og joda olje- og energiminister; Der ER lommerusk dere kommer med.

 

Si at en familie bruker 25000 kwt i året. Snittet for denne familien er 220 øre kwt

Normalt ville det kostet 25000 x 37 øre = 9250,- pluss avgifter etc

Med makspris 50 øre ville det bety = 12500,- pluss avgifter etc.

Nå koster det:

25000 x 70 øre = 17500

25000 x 150 øre = 37500 – 90% = 3750

ny totalkostnad = 21250,- pluss avgifter etc.

(veldig enkelt satt opp)

 

 

Så kan man begynne tenke seg summene mht ishaller/idrettshaller…. De bruker 1,5 til 2 millioner kwt i året.

Det er rett og slett skammelig at Regjeringen nå sitter stille og ser ut til å skal nedsette komiteer og langtidsarbeidende stortingsgrupper når det er strakstiltak som er nødvendig.

Gå inn og garanter støtte til hver eneste hall etc i landet. Dette politikerskapte idiotiet skal ikke ramme ungene slik det nå ser ut til.

 

 

Denne uken for Ringerike Panthers

Det blir ikke akkurat lettere…

Tirsdag er det bortekamp mot Sparta

Torsdag er det hjemmekamp mot Storhamar

Lørdag er det bortekamp mot Vålerenga

 

Det har gått et par-tre dager siden kampen mot Manglerud Star. Et par dager siden feilpass, feilvurderinger, feil-valg og “sløsing” med sjanser i 5-3 og 5-4 spill. I dag er ny treningsdag før gutta igjen setter seg i bussen og skal ta turen til Østfold og Sarpsborg.

Kampene mot Sparta har vært relativt jevne, dog med fordel Sparta mht resultat. Sparta og Ringerike begge av fjorårets bedre lag i overtall, men Sparta hvassere i undertall. Ikle lett for Ringerike å ta poeng i Amfi, men det står 0-0 da kampen begynner. Fokus på de rette tingene, la beina gå, ikke for mye utvisninger.

Torsdag er det hjemmekamp mot Storhamar. Storhamar med 1 seier og 2 tap så langt, på tross av store navn som Thoresen og Berglund. (disse 2 er det greit å nøytralisere litt forresten). Om man syntes Craighead på MS var god..ja så får man stifte bekjentskap med en enda bedre spiller i Berglund. Når den rekka begynner å få det til å gli kommer det til å lukte svidd av prestasjonene.

Lørdagskampen er borte mot Vålerenga. Ringerike med gode matcher mot VIF i fjor, og vant vel et par kamper mot de (hvis det ikke var tre?) Ingen tvil om at Ringerike må opp i ringa også i denne kampen for å ha mulighet.

Det er ikke til å unngå at Ringerike kommer til å tape kamper. Det gjør også de andre lagene i serien.
Det er måten kampene tapes på som er viktig å se på.
Feilpass i midtsonen må unngås. Surr og baklengs i overtall må unngås. Puckwatching både i taklingssituasjoner og rundt eget mål må unngås. Tillate flere break-aways fordi man går seg litt bort må unngås. Det å dytte etter med fjerde- og nesten femtemann er absolutt ikke noe særlig.

Taper man en ishockeykamp, men kan sitte i garderoben etterpå og vite at man kjempet alt man kunne, ja da kan man tape vel vitende om at de andre var bedre. Taper man en ishockeykamp pga dårlig innsats etc.. Det er noe helt annet.

Det skal spilles om 9 poeng denne uken. Tar Ringerike rundt halvparten vil det være en prestasjon.

Fjordkraft, 1-div menn og Bambusa; Vi er endelig i gang!

Dette er ikke bilde fra noen av ligaene.. så blir ingen fornærma over valg av bilde 🙂

 

I Bambusaligaen er ikke alle lagene i gang, men det er da spilt noen kamper.

Stavanger topper tabellen med 6 poeng på 2 kamper og hele 14-1 i målforskjell. Furuset på andreplass har samme poengsum, men “kun” 5-2 i målforskjell. Hasle-Løren på tredjeplass har 3 poeng etter sin ene kamp spilt. Lillehammer og Vålerenga har ikke startet seriespillet enda. Vålerenga starter mot Furuset i Forum den 25 sept, mens Lillehammer ikke spiller seriekamp før 9 oktober borte mot Hasle-Løren. Tabellen i Bambusa kommer til å være litt skjev mht kamper en stund ser det ut til.

 

I 1-divisjon ble det spilt 6 kamper denne helgen. Narvik med full pott borte mot Furuset. Begge kamper jevne i målprotokollen, 2-3 og 3-5. Bergen på andreplass etter suddentap på lørdag og en 3-poenger på søndag mot Nidaros hjemme i Badekaret. Comet vinner komfortabelt 3-6 borte mot Hasle-Løren, og Lørenskog gruser Gjøvik 7-2 hjemme lørdag. Returoppgjørene i disse 2 kamper går onsdag.

 

I Fjordkraftligaen var det full runde. Det er vel like greit for meg å ta det mest smertefulle først. Manglerud Star vinner 7-0 hjemme mot Ringerike. Kombinasjonen gavepakker + Craighead/Bowles kommer til å ødelegge for mange lag denne sesongen slik det ødela for Ringerike på lørdag.

Sparta “sleit” seg til en 0-2 seier borte mot Grüner. Relativt jevnt med skudd, Gintautas i gang for Sparta, Grüner misser på straffe, og Jakobsson setter 2-0 i SH1 halvannet minutt før slutt i tom kasse etter en stygg miss fra Grünerspiller bak mål.

Stavanger vinner 3-1 hjemme mot Storhamar. 1-0 ved Beck på et greit skudd stående i slottet. Ikke like greit for Storhamar sin del at han får stå så alene der som han gjør. Beck forøvrig med 2+1 i denne matchen.

Stjernen leder vel 1-0 og 2-1 hjemme mot Frisk Asker men må se seg slått 2-4 til slutt. Cangelosi med begge for Stjernen, mens 4 forskjellige spillere satte pucker for FA.

Vinnersporet til Lillehammer ble stoppet av Vålerenga denne lørdagen. 1-1 etter første periode var vel greit nok om man ser på skudd registrert. Men derfra og ut var det Vålerenga som styrte. 2-0 i andre og 2-0 i tredje inntil “trøstemålet” kom 3 min før slutt

 

Topp 3 tabellen er nå;

Frisk Asker 9 poeng, Manglerud Star og Lillehammer 6 poeng.

 

Topp 3 poeng er nå:

Craighead, MS, 8 poeng (3+5)

Bowles,MS, 6 poeng (4+2)

Eriksson, LIK, 5 poeng (2+3)

Auk, VIF, 5 poeng (3+2)

 

Tenk å ha vært så rik som Jonas Gahr Støre

Det hadde vært deilig det…

Da kunne man;

-fylt drivstoff på bilen uten å tenke nevneverdig på hva det koster

-betalt strømregningen i tide helt uten problemer

-handlet mat når man trengte det uten å måtte rasjonere frem mot neste lønn

-gått til privat lege når man trengte hjelp istedenfor å stå i offentlig kø

-vasket og tørket klær samtidig

-laget mat og kjørt oppvaskmaskin samtidig

-dusje hver dag hele uken uten å tenke på kostnaden

-hatt på litt mer lys hjemme

-latt barna gå på alle de aktiviteter de hadde lyst til uten å tenke på kostnader

-handlet god og sunn mat på butikken

-gått til tannlegen hvert år uten å tenke på kostnader

-betalt advokater/regnskapshjelp for selv å betale minst mulig skatt

-og masse masse mer…

 

 

 

 

 

Ringerike – Grüner 4-1 (2-0,1-0,1-1)

Sesongen er i gang for Ringerike, og den startet akkurat slik alle som følger Ringerike håpet.

Arkivfoto: Sofie Alexandra Kitterød

 

Schjongshallen fyllte seg sakte men sikkert opp torsdag kveld før dropp klokka 18.30. Det viste seg at med stort og smått så var antall tilskuere 999, noe som må sies å være meget bra på en torsdags kveld på Hønefoss. Når det er sagt.. du som tenkte deg på kamp og ikke gjorde det alikevel… tenk om du hadde kommet.. da hadde tallet vært 1000 🙂

Ny intro for inngangen til spillerne. Introen ikke helt innkjørt enda med tanke på lyden, den var nok litt lav. Det rettes nok på før neste match. Nytt av året er at dommerne kobler seg på hallens lydanlegg og forteller hva de har dømt. Dette er noe vi har sett i NHL og SHL og nå er det endelig her. Litt innkjøring på det også, så blir det bra.

Ringerike vant altså åpningskampen 4-1. 3 poeng mot Grüner er viktig for Ringerike for Grüner er ett av lagene Ringerike skal og må slå for å nå sluttspillet nok en gang.

 

1-0 Rimjans fra Åslin og Ryttar

Scoring etter 17 sekunder. Det starter med back-back pasning i egen sone. Ryttar finner så Åslin oppe i banen som igjen etter inngang angrepssone finner Rimjans foran mål. Klassescoring helt etter oppspillsboka. Scoringen setter standard for perioden.

Foto: snipp fra tv2-bilder

 

2-0 Carho Hansen fra Åslin

Ringerike spiller 4 mot 5. Åslin får tak i puck i egen sone akkurat i det Carho Hansen er ferdig med å sone en lagstraff for “for mange spillere på is” (her mangler denne utvisningen på live-føringen, eller skal den ikke være med i kamp-sammendraget?). Carho Hansen alene med målvakt og setter puck.

Foto: snipp fra tv2-bilder

 

3-0 Rimjans fra Åslin og Rosdahl

Et godt bytt inne i Grünersonen med flere sjanser. Håkon Nilsen spiller backmakker Rosdahl på venstre topp sirkel. Rosdahl spiller et pass rett ned til Åslin til venstre for mål. Åslin mottar og spiller kjapt Rimjans som står alene på blank på bakre. Da er det bare å sette puck

Foto: snipp fra tv2-bilder

 

4-0 Åslin fra Pappalardo og Rimjans

Pappalardo, Rimjans og Åslin jobber iherdig i angrepssone. Rimjans bak mål med puck. Han finner Pappalardo ute i bane som igjen finner Åslin. Åslin går litt på tvers og venter ut et par spillere før han kontrollert setter puck i mål til venstre for målvakt. . Veldig bra bytt for de 3 og fortjent scoring for Åslin etter å ha vært delaktig i de 3 første målene med assister.

Foto: snipp fra tv2-bilder

 

4-1 Christiansen fra Eliesen og Olovsson

 

Solid kamp for Ringerike. De gjør det de må for å vinne mot rival Grüner. Det kommer tøffere motstand enn dette, så litt smårusk må bort. Det er godt å se at de antatte poengplukkerne i Ringerike er i gang. I tillegg var det morsomt å se på rekkene med Söderberg, Corneil og Petryk samt Friestad, Ryen og Hansen. Begge rekkene kommer til å produsere bra med poeng de også når dette setter seg skikkelig.

BB ble Rimjans i denne matchen. Det kunne like gjerne blitt Åslin eller Petterson (Petterson med 31 redninger, dvs 96,9%)

 

Neste kamp for Ringerike er allerede i morgen, lørdag 17 sept, borte mot Manglerud Star klokka 16.00.

Skal man ikke til hallen så går den på tv2-play.

Jeg legger også ut fortløpende på snapchat på Jimbo-33 (bare søk og legg til)

 

Topp 5 poeng Ringerike

4 (1+3) Åslin

3 (2+1) Rimjans

1 (1+0) Carho Hansen

1 (0+1) Ryttar, Pappalardo og Rosdahl

 

Torsdag 15 sept; Full runde i Fjordkraftligaen

Endelig er alle lag i gang i serien.

På en dag der man altså må lese at Furusethallen også står i fare for å måtte kaste inn håndkleet på grunn av strømpriser som er 3 gangeren ift budsjett så er det heldigvis fortsatt kamper som skal skje;

 

18.00 Sparta – Stavanger

18.30 Vålerenga – Stjernen

18.30 Ringerike – Grüner

18.30 Manglerud Star – Frisk Asker

19.00 Storhamar – Lillehammer

 

Sparta – Stavanger.. fryser litt på ryggen når jeg tenker på kamp 6 i fjorårets sluttspill der Sparta sikret kamp 7 på sudden etter å ha utliknet rett før 60 min var gått. Jeg antar at ikke Amfi fylles med like mye folk og lyd i dag, men at stemningen blir god tviles ikke på. Sparta med tap i første kamp, Stavanger serieåpner.

 

Vålerenga og Stjernen, begge lag med 6-3 tap i seriepremieren. Spennende å se hvor disse lagene står til hverandre nå all den tid de er tippet ganske likt midt på tabellen av mange.

 

Ringerike starter sin sesong hjemme mot Grüner som fikk på pukkelen av Manglerud Star i serieåpningen. Grüner tippet på bunn av nær sagt alle, Ringerike tippet 9-8-7 i de tipsene jeg har hørt. Begge lag avhengige av å komme i gang med poengplukking.

 

Manglerud Star og Frisk Asker begge med 6-3 og 3 poeng etter første match. Det blir interessant å se om Manglerud er “7-2 gode” eller om det var en dårlig åpning av Grüner i den kampen. Roy Johansens menn er vel relativt interessert i å skape et fort i Garasjen der alle lag sliter med å ta poeng. Frisk Asker med godt resultat mot Vålerenga drar nok dit

 

Årets første mjøs-derby i dag. Storhamar tippet helt til topps av flere tar imot Lillehammer som av mange har blitt tippet til den dårligste sesongen på lenge. Det så ikke slik ut for Lillehammer mot Sparta i serieåpningen, men det kan godt være Sparta var litt farget av tipsene og undervurderte Lillehammer litt? Når så Martinsen og Reichenberg får ting til å stemme så blir det poeng. Storhamar med 3-6 seier over Stjernen borte kan å sin beste sesong på lenge om samarbeidet Berglund – Thoresen sitter.

 

Jeg kjører oddsen på :

Stavanger, Stjernen, Ringerike, Frisk Asker og Storhamar.

Her er Ringerike Geriatriks sine kamper sesongen 2022-2023

Endelig er terminlisten klar.

Kampene kommer tett som hagl (sett med oldboysøyne) spredt utover vinteren. Det er godt at barmarken er godt i gang sammen med istrening 2 ganger i uken. Lette joggeturer, bakkeløp, push-ups og planken 3 ganger i uken sammen med istreninger pakket med doggiser og intrikate øvelser skal nok sette Geriatriks-troppen i stand til hvert fall å møte opp til match.

Lagbilde ble det som vanlig ikke noe av når den litt overivrige fys-treneren avtaler å ta det før en joggetur ute i det fri. Da blir det bilde av oppegående burgere isteden.

 

Søndag 13 november 19.30: Geriatriks – Progress Peanut Panthers

Serien sparkes i gang med lirerne fra Løren. Vi regner med GPS’n geleider de ut av Løren-området på samme måte som den pleier geleide oss inn. Det var en periode kart kjøpt på mandag var utdatert på torsdag i det området. Det blir et hyggelig gjensyn med veteranserien for oss, og en fin start med PPP. Vi hadde flere spennende oppgjør mot de forrige gang vi var med i veteranserien.. den gang var både Jimmer’n og Jon Magne Karlstad med og.

 

Søndag 20 november 20.00 Ullensaker Flyers – Geriatriks

Første bortematch er mot Ullensaker.. Jeg ser jo allerede nå at kona må flytte bursdagen sin. Oppgjørene mot Ullensaker har vært litt av noe greier.. spesielt da Teddy Tourette regjerte med stålull i hår og skjegg samt kjeftament med 230 i puls. Vi håper Ullensaker skaffer disp så vi slipper parkere en kilometer unna inngangen.

 

Søndag 04 desember 20.30 Geriatriks – Manglerud Old Stars

Forrige gang vi var med og spilte mot Manglerud var vel det ei pine. Old Stars fra elite mot oldboys fra bredde er skjelden noe god kombo. Vi får håpe flere av eks-elite spillerne sitter i kø fra luksushytta på fjellet og ikke fikk lov av kjerringa å ha med en illeluktende hockeybag i Teslaen slik at de kunne hoppe av på Hønefoss på vei hjem.

 

Søndag 11 desember 20.00 Skedsmo Old Timers – Geriatriks

Kamp mot de gamle tid-takerne fra Skedsmp pleier å være jevne greier. Den største spenningen er gjerne om vi skal kjøren den bakveien bort til Skedsmokorset eller ikke når vi kommer til Slattum. Det pleier være den veien vi kjører, mne innimellom ere glatt i et par av de krappeste svingene-

 

Torsdag 29 desember 18.00 Geriatriks . Norsemen

Rosinen i pølsa denne vinteren. Winter Classsic 2022. Ringerike Geriatriks mot Hringariki Norsemen i Schjongshallen klokka 18.00. Prestisjeoppgjør de-luxe.

Forrige kamp samlet hele 354 tilskuere med stort og smått.

 

Søndag 08 januar 20.15 Progress Peanut Panthers – Geriatriks

Jeg holdt på å dette av stolen, og måtte gnukke meg 2 ekstra ganger i øynene da jeg så kampstart i denne kampen. 20.15 en søndag i Lørenhallen er jo ekstatisk til oldboyskamp å være. Hvis vi i tillegg får skifte inne i hallen og ikke i brakkene ute (og slipper gå laaaangt til isen) ja, da vil dette være en merkedag i oldbysens historie.

 

Søndag 05 februar 20.00 Geriatriks – Ullensaker Flyers

Returoppgjør også uten Teddy.. blir sikkert bra.

 

Søndag 05 mars 20.00 Manglerud Old Stars – Geriatriks

Vi håper de samme spillerne sitter i kø ned fra fjellet og ikke rekker hjem. Vi fra Hønefoss tar høyde for sånt og drar tidlig nok innover. Etter match kjører vi slik at kveldsmaten kan tas på Texburger.

 

Søndag 19 mars 20.30 Geriatriks – Skedsmo Old Timers

Årets siste veterankamp. Midt i sluttspillet og greier. Vi får se om det dukker opp en kvartfinale for Panthers vi må få flytta på.