Mine Nyttårsforsetter !!

1 – Slanke av meg 15 kilo

2 – Trene nesten hver dag.

3 – Begynne på etterutdanning.

4 – Bli avholdsmann.

5 – Bli veganer.

6 – Spille meg inn på 1 div-laget.

7 – Lære å strikke

8 – Bli stinkende rik

9 – Ikke klage på været

10 – Slå 7 hole in one til sommeren.

Bare kødda!!!

Buuhuu, Dommeren ditt og dommeren datt…

Er vi blitt en gjeng med sutrepaver?

Det er tid for litt ettertanke på alle fronter for undertegnede. Da er det ikke til å unngå at jeg også streifer innom idretten og det som faktisk har blitt enda mer plagsomt enn før…nemlig sutringen over dommeravgjørelser.

Vi er jo vant til å se fotballspillere samles rundt dommeren og diskutere og gestikulere ved hver eneste lille avgjørelse samt at panelet i fotballekstra sitter og ser på reprise på reprise og fortsatt ikke blir enige om avgjørelsen var riktig eller ikke. Det som jo da bekymrer er at det har begynt å bli slik i hockeyen og. Det diskuteres og sutres og i hockeyextra ser man reprise på reprise og blir ikke enig.

Hvis man så er av de som ler da man ser reprise av situasjoner på fotballbanen og sier at “det er jo ikke rart dommeren ikke fikk med seg det” så kan man jo da tenke seg situasjoner som går 5-10 ganger så fort på et mye mindre område (dvs masse folk i veien) og så prøve å få med seg alt som skjer. Husk, dommerne har ikke slow-mo reprise-avspillings-mulighet der og da, de må dømme i nåtid. Det er nesten så det går noen sikringer i hodet mitt når jeg sier det jeg sier nå, men kanskje burde det bli litt mer som i håndballen.. Antydning til protest = utvisning. Det er ikke det at jeg vil ødelegge gleden til kranglefantene men jeg blir bekymret for rekrutteringen til dommergjerningen når jeg ser hvordan tilogmed barn snakker til dommere uten reaksjoner fra dommer, trener, lagledelse eller foreldre.

Sutringen i sosiale medier etter feks Get-kamper tar jo helt av til tider. Dommere gjør feil, deal with it.. Mange nok år med sånn det er nå så har vi ikke flere dommere å kjefte på for de gidder ikke mer. Dette er fritiden dems, det er ikke fulltids dommere som i NHL.

Jada, engasjement er viktig..men ikke ødelegg sporten ved å kjefte istykker rekrutteringen.

Legger ved noen linker til andre skriverier om idretten vår:

Det å være et lag.

Den lille gutten står og gråter.

Hvem er egentlig helten?

Når talentet er begrensende.

En reise i ishockeykøller…

På egen husk fra 1979 til 2015..

Et bilde av Shampo på facebook fikk meg til å tenke på hva slags vannvittig, og for veldig mange unyttig, utvikling det har vært på hockeykøller på de snart 40 årene jeg har spilt hockey. Jeg skal derfor prøve å mimre litt om akkurat de typene hockeykøller jeg har vært borti…vel vitende om at det finnes utallige flere typer og merker..

Blå Jofa

Dette var, og kanskje er, billigkølla i haugen av ishockeykøller. Dette er typen kølle som unge/gamle tanter og bestemødre kjøpte i julegave nettopp fordi den var så billig. Dette var og kølla som hockeyklubben på sent 70- og tidlig 80-tall kjøpte som lagkøller av samme grunn. Totalt ubrukelig som kampkølle (jupp, den gang hadde vi kampkøller) fordi den brakk fortere enn beina til en med benskjørhet.

Rød Titan

Rød Titan var hakket opp fra blå Jofa blant oss hockeyspillere. Kjennetegnet på den røde Titankølla, og muligens er det slik enda, var at den knakk omtrent aldri…den ble bare myk. Den ble så myk at når du skjøt slagskudd så føltes det som at det var en gyngebevegelse i kølla lenge etter skuddet.

Koho

Koho hadde mange typer køller, men den som sitter som støpt i minnet er:

Koho Blackfibre

Denne kølla var et unikum. Den var holdbar som få køller og ble samtidig ikke så myk. Den minner sånn sett litt om dagens køller som holder helt til de snapper av. Det store minuset med denne kølla var glassfibertrekket på hele kølla. Etter litt slitasje så løsnet fragmenter av glassfiberen og ble sittende fast i hendene.

Diamond Silver

Kort innpass på markedet på 80-tallet. Vet ikke hvorfor de forsvant. Jeg syntes det var en glimrende trekølle.

Diamond Gold

Samme kommentar som Silver.

Jofa Blackshot

Så kom Jofa ca midt på 80-tallet på banen med det de reklamerte med som en “uknekkelig” ishockeykølle. Den kostet 3 ganger mer enn en Koho Blackfibre, altså 750,-, men jeg (og mamma) tenkte det var verdt det om den faktisk holdt lenger. DET gjorde den ikke.. 3 treninger og så spjæret den fra tuppen og helt opp til midten av skaftet. Jeg klaget og fikk byttet i 3 andre køller.

Montreal

Montreal trekølle med M9 blad var den siste type trekølle jeg spilte med. Den var en god trekølle men havnet litt i skyggen av de nymotens køllene som nå invaderte ishockeyverdenen…nemlig:

Easton aluminiumskøller

Ishockeykøllene med utskiftbare blader…dvs vi hadde skaft som vi limte treblader fast i enden på. Garderobene tøyt av varmepistoler og limlukt i tillegg til den vanlige hockey-odøren.. Etter hvert kom så karbonskaft og karbonblader. Dette skjedde jo nesten samtidig da med at det vi spiller med i dag ble dagligdags.. Nemlig:

Carbonkøller

Helstøpte carbonkøller. Massevis av typer og merker. Noe for enhver smak. Prisklasser fra noen hundrelapper til tusenvis av kroner. De dyreste er ikke for amatører, de er designet for å holde bare en kort stund.

Jeg har nok både eid og spilt med mange flere typer køller enn disse her..men mye blir bare avarter av de merkene jeg husker her og nå.

Min oppfordring til slutt til alle som bare “går på løkka”… Kjøp blå Jofa.. Rød Titan… La ungene lære med trekøller.. Det er ingen vits å bli lurt i carbon- og flex- fella før man har lært å bruke kølla til det mest elementære i ishockey.

#2hockey #ishockey

Romjulssuppe. En god avveksling fra julematen.

Etter ganske mange dager med god og feit julemat (jada Cornelis, vi vet) så tenkte fruen og jeg at nå er det på tide med litt lettere men likeså gode maten vi liker å lage på søndager, altså vår meget gode kjøttsuppe laget helt fra bunnen av. Så da var det bare å sette igang..

Først måtte selvfølgelig kjøttsuppehatten på.

Så ble en kjele fylt med vann, en løk, noen blader fra kvisthaugen ute, en gulrot pluss to kjøttstykker. Kjøttstykkene denne gang var bra og mørt, altså en mørbrad samt fra en okse med høy rygg. Dette har så putret på ovnen i en 2-3 timer.

Så måtte poteter skrelles…

Og kappes opp i relativt små terninger..

Så må gulrøtter skrelles..

og kappes opp i greie små rundinger..

Det samme gjøres med purreløk, og

En ørliten dæsj med sellerirot..

Så tas kjøttet ut av kjelen og skjæres opp i små biter.

Det mest tricky med hele suppen er jo å først lage små kjøttboller av medisterdeig og farse, koke de for så å la de kjølne og så kappe de i to.,

Da ender man til slutt opp med dette.

og heldigvis ikke dette…for dette er rester fra i går.

Opp i kjelen med alt..vel ikke pizzastykkene da, og la det koke vel og lenge. Server gjerne med rundstykker, hjemmebakte selvsagt, og friskt vann i glasset.

Jeg håper dette var til inspirasjon. For meg som knapt kunne koke opp vann til pølser samt mente ekstra ost på grandisen var gourmet så har matveien vært lang og kronglete.

Men det er morro med mat 🙂

Hey suckers..!!!! Nå begynner salget!

Julaften er over. Store og små har (forhåpentligvis) opplevd en fortryllende julefeiring der de etter en middag som varte, for de, mye lenger enn en geografitime på skolen fikk stupe ned til gavene og så kanskje fikk akkurat det de ønsket seg. Papiret rives av fortere enn dongpapiret røyk av første gangen kjæresten sa “jeg er klar”..og gave etter gave beundres, vel i 7,3 sekunder, før hodet snus og store øyne bores inn i den største pakka og ordene “er den til meg?” kommer ved hver pakkeutvelgelse.

Første juledags morgen tilbringes så midt i hver sin haug med gaver med et skikkelig i-landsproblem..hvilken gave skal jeg leke med nå? og nå? og nå? Det er kanskje årets mest forvirrende og surrealistiske dag for alle under 11 år dette. Som mor og far er det jo da bare å huske hvem av slekta som kjøpte noe som A) trenger batterier og B) lager lyd.. Disse navnene havner så på “hevn-listen” for neste års julegaveinnkjøp.

Vi voksne vi er egentlig bare happy for at julaften gikk som vi håpet. Alle var glade og fornøyde og alle ble gode og mette. Første juledag blir som vanlig en dag man ikke gjør noenting annet enn å slappe av og mumse rester etter en samlende julebrunch sånn i 12-tiden..

Dette gjør vi hvert år vel vitende at om en dag eller to vil postkassa vår fylles opp med junkmail som med litt andre ord enn mine kun har ett eneste budskap å gi oss: “Hey suckers…nå begynner salget! Nå kan du få kjøpt det kameraet du kjøpte før julaften til 500,- til utrolige 199,- Nå kan du få kjøpt den tv’n du ga 4999,- den 19 desember for 1999,-“.

Salget begynte allerede julaften. Jeg så det nok.

Neste år skjer nok akkurat det samme igjen. Det er jo jul. Det hører liksom med. Tipper jo litt av sjarmen med gave-opppakking ville forsvunnet om hele pakkehaugen under treet bestod av gavekort slik at det kunne handles på salg i januar…

DOG:

En ting med julen 2015 var kokkos!!

Kjære matvarehandelsstanden i Norge. Til neste år setter jeg fryktelig pris på at dere gir F… i den priskrigen sånn at det går an å få tak i feks grøt uten å måtte kjøre til uggabugga. Jeg betaler heller det det koster for julemat enn å måtte figurere som skattejeger og MMA kjempe på butikken for å sikre meg den sedvanlige julematen.

Det var nesten så man forventet å bli stoppet av en mann med lang brun frakk utenfor butikken som lavmelt sa “julegrøt.. interessert i julegrøt.. jeg har masse.. Jeg kan skaffe julepølse og..” mens han åpnet frakken og viste posene med snarkokt risengrynsgrøt hengende innenfor.

Vel vel, alle dere som hamstret alt mulig. Går sikkert an å grille julepølse på skoleavslutningen i juni…

#jul #jul2015 #priskrig #handelsstand #julemat #mat

Panikk? Julefreden stoppet? Griner du?

..fordi oppvaskmaskinen har stoppet?

Det er vel knapt noe som er sikrere enn at det er akkurat da garantitiden går ut på en eller annen hvitevare at det låter “koooonk” fra nettopp den hvitevaren. Og hva er vel mer typisk enn at det skjer midt i oppstarten på en friperiode slik at du ikke kan få hjelp på tørre møkka..vel du kan, men det hadde jo vært greit med sydenferien i mars istedenfor beredskaps-rørlegger-regning eller lignende.

Så, om du nå står der og ser for deg manuell oppvask fra i kveld til utpå nyåret en gang så kommer jeg med et lite tips som gjelder oppvaskmaskin hvertfall.

Når oppvaskmaskinen ikke vil starte!!

Værsågod og fortsatt gledelig jul 🙂

#oppvaskmaskin #reparere

Livsfarlige våpen i hjemmet!

Det sies jo at det skjer flest ulykker i hjemmet…og det er jo ikke rart så mange potensielt livstruende våpen det finnes der… Alle lærer jo å ikke løpe med saks…og bruke grytekluter når man skal løfte varme ting… Men hva hjelper vel all verdens læring når huset tyter av rene skjære knivskarpe lumske greier…

Jeg viser i fleng..

Dritskarp brødkniv…

Og:

Enda skarpere kjøttkniv…

Og:

Møkkaskarp ehh..kniv…

Og:

Vannvittig skarp diger kniv…

Men…

Den farligste av de alle…

Livstruende….

Ovnsskrape…

Fjomle….

Hei treningsguruer.. Hold kjeft a!! Det er jul..!

Hele forbanna året kan man omtrent ikke åpne en eneste avis, ett eneste blad eller se på en eneste avis på nett uten at en eller annen selvoppnevnt treningsguru med skokremhud, buldrende muskler og superglætt utseende skal fortelle om hvor sinnsykt farlig ett eller annet er…eller hvordan du skal og må leve om du skal bli sånn som h*n…

Den ene og den andre guruen forteller om sine øvelser for å få fin rompe, lår, mage, bryst, armer, øreflipper og knehaser… Det er ikke måte på hvor dumme alle andre som ikke følger nettopp deres liv er..

Men vet dere hva “kjære” guruer…

Kan dere ikke bare holde kjeft nå frem til la oss si hvertfall 1 januar da alle skal begynne sine nye liv alikevel… Det betyr bare at dere må kneppe nebb i litt over ei uke fra nå.. Det betyr at dere må la “vanlige” folk få være i fred og ikke gi de en førjulsgave som fører til at de sitter med dårlig samvittighet og spiser julemiddagen sin. Det betyr at dere for en gangs skyld bare aksepterer 100% at ikke absolutt alle vil bli som dere.

Det hadde vært så deilig å kunne leve de neste 10 dagene uten å se overskrifter der feks guru Cornelis Elander langer ut om hvor farlig julemat er.. Det er ikke farlig å spise julemat til jul vettu… Det er hvis du langer innpå feit mat hele året at du sliter…

Vær så snill… Bare vær stille litt.. Så kan dere hugge løs på alle og hverandre med skremselspropagandaen deres hele 2016…vel inntil ca 17-18 des da og.. Eller er det noe farlig i fellesferien og? Husker ikke jeg…

Takk.

Sånn… Det var juleønsket mitt!!

Jeg badet naken med ungene og fikk kjempekjeft!

Jeg badet naken med ikke bare ett men to barn jeg for noen år siden og endte opp med å bli kjeftet på, uglesett og kalt en raring og en freak…

En dansk mann, Torben, delte bilde av seg selv mens han bader naken i badekar med sin lille datter. Dette skapte en storm av reaksjoner. Jeg tenkte jeg skulle dele min opplevelse. Rett og slett dele hvor trangsynt og ille det har blitt her nå.

Vi var kliss nakne, gutta mine og jeg…

Vi koste oss masse i vannet…

Vi lekte masse…

Vi dukket hodet under og holdt pusten…

Vi plasket og lo…

Vi hadde det fantastisk sammen…

Men..

Men……

Men……..

Men………….

Men så kom badevakta i badelandet….

😉