Mine Nyttårsforsetter !!

1 – Slanke av meg 15 kilo

2 – Trene nesten hver dag.

3 – Begynne på etterutdanning.

4 – Bli avholdsmann.

5 – Bli veganer.

6 – Spille meg inn på 1 div-laget.

7 – Lære å strikke

8 – Bli stinkende rik

9 – Ikke klage på været

10 – Slå 7 hole in one til sommeren.

Bare kødda!!!

En reise i ishockeykøller…

På egen husk fra 1979 til 2015..

Et bilde av Shampo på facebook fikk meg til å tenke på hva slags vannvittig, og for veldig mange unyttig, utvikling det har vært på hockeykøller på de snart 40 årene jeg har spilt hockey. Jeg skal derfor prøve å mimre litt om akkurat de typene hockeykøller jeg har vært borti…vel vitende om at det finnes utallige flere typer og merker..

Blå Jofa

Dette var, og kanskje er, billigkølla i haugen av ishockeykøller. Dette er typen kølle som unge/gamle tanter og bestemødre kjøpte i julegave nettopp fordi den var så billig. Dette var og kølla som hockeyklubben på sent 70- og tidlig 80-tall kjøpte som lagkøller av samme grunn. Totalt ubrukelig som kampkølle (jupp, den gang hadde vi kampkøller) fordi den brakk fortere enn beina til en med benskjørhet.

Rød Titan

Rød Titan var hakket opp fra blå Jofa blant oss hockeyspillere. Kjennetegnet på den røde Titankølla, og muligens er det slik enda, var at den knakk omtrent aldri…den ble bare myk. Den ble så myk at når du skjøt slagskudd så føltes det som at det var en gyngebevegelse i kølla lenge etter skuddet.

Koho

Koho hadde mange typer køller, men den som sitter som støpt i minnet er:

Koho Blackfibre

Denne kølla var et unikum. Den var holdbar som få køller og ble samtidig ikke så myk. Den minner sånn sett litt om dagens køller som holder helt til de snapper av. Det store minuset med denne kølla var glassfibertrekket på hele kølla. Etter litt slitasje så løsnet fragmenter av glassfiberen og ble sittende fast i hendene.

Diamond Silver

Kort innpass på markedet på 80-tallet. Vet ikke hvorfor de forsvant. Jeg syntes det var en glimrende trekølle.

Diamond Gold

Samme kommentar som Silver.

Jofa Blackshot

Så kom Jofa ca midt på 80-tallet på banen med det de reklamerte med som en “uknekkelig” ishockeykølle. Den kostet 3 ganger mer enn en Koho Blackfibre, altså 750,-, men jeg (og mamma) tenkte det var verdt det om den faktisk holdt lenger. DET gjorde den ikke.. 3 treninger og så spjæret den fra tuppen og helt opp til midten av skaftet. Jeg klaget og fikk byttet i 3 andre køller.

Montreal

Montreal trekølle med M9 blad var den siste type trekølle jeg spilte med. Den var en god trekølle men havnet litt i skyggen av de nymotens køllene som nå invaderte ishockeyverdenen…nemlig:

Easton aluminiumskøller

Ishockeykøllene med utskiftbare blader…dvs vi hadde skaft som vi limte treblader fast i enden på. Garderobene tøyt av varmepistoler og limlukt i tillegg til den vanlige hockey-odøren.. Etter hvert kom så karbonskaft og karbonblader. Dette skjedde jo nesten samtidig da med at det vi spiller med i dag ble dagligdags.. Nemlig:

Carbonkøller

Helstøpte carbonkøller. Massevis av typer og merker. Noe for enhver smak. Prisklasser fra noen hundrelapper til tusenvis av kroner. De dyreste er ikke for amatører, de er designet for å holde bare en kort stund.

Jeg har nok både eid og spilt med mange flere typer køller enn disse her..men mye blir bare avarter av de merkene jeg husker her og nå.

Min oppfordring til slutt til alle som bare “går på løkka”… Kjøp blå Jofa.. Rød Titan… La ungene lære med trekøller.. Det er ingen vits å bli lurt i carbon- og flex- fella før man har lært å bruke kølla til det mest elementære i ishockey.

#2hockey #ishockey

Romjulssuppe. En god avveksling fra julematen.

Etter ganske mange dager med god og feit julemat (jada Cornelis, vi vet) så tenkte fruen og jeg at nå er det på tide med litt lettere men likeså gode maten vi liker å lage på søndager, altså vår meget gode kjøttsuppe laget helt fra bunnen av. Så da var det bare å sette igang..

Først måtte selvfølgelig kjøttsuppehatten på.

Så ble en kjele fylt med vann, en løk, noen blader fra kvisthaugen ute, en gulrot pluss to kjøttstykker. Kjøttstykkene denne gang var bra og mørt, altså en mørbrad samt fra en okse med høy rygg. Dette har så putret på ovnen i en 2-3 timer.

Så måtte poteter skrelles…

Og kappes opp i relativt små terninger..

Så må gulrøtter skrelles..

og kappes opp i greie små rundinger..

Det samme gjøres med purreløk, og

En ørliten dæsj med sellerirot..

Så tas kjøttet ut av kjelen og skjæres opp i små biter.

Det mest tricky med hele suppen er jo å først lage små kjøttboller av medisterdeig og farse, koke de for så å la de kjølne og så kappe de i to.,

Da ender man til slutt opp med dette.

og heldigvis ikke dette…for dette er rester fra i går.

Opp i kjelen med alt..vel ikke pizzastykkene da, og la det koke vel og lenge. Server gjerne med rundstykker, hjemmebakte selvsagt, og friskt vann i glasset.

Jeg håper dette var til inspirasjon. For meg som knapt kunne koke opp vann til pølser samt mente ekstra ost på grandisen var gourmet så har matveien vært lang og kronglete.

Men det er morro med mat 🙂

Meeeerrryyy Christmaaaaas!!!!!!

From me

To you !!!

Panikk? Julefreden stoppet? Griner du?

..fordi oppvaskmaskinen har stoppet?

Det er vel knapt noe som er sikrere enn at det er akkurat da garantitiden går ut på en eller annen hvitevare at det låter “koooonk” fra nettopp den hvitevaren. Og hva er vel mer typisk enn at det skjer midt i oppstarten på en friperiode slik at du ikke kan få hjelp på tørre møkka..vel du kan, men det hadde jo vært greit med sydenferien i mars istedenfor beredskaps-rørlegger-regning eller lignende.

Så, om du nå står der og ser for deg manuell oppvask fra i kveld til utpå nyåret en gang så kommer jeg med et lite tips som gjelder oppvaskmaskin hvertfall.

Når oppvaskmaskinen ikke vil starte!!

Værsågod og fortsatt gledelig jul 🙂

#oppvaskmaskin #reparere

Jeg badet naken med ungene og fikk kjempekjeft!

Jeg badet naken med ikke bare ett men to barn jeg for noen år siden og endte opp med å bli kjeftet på, uglesett og kalt en raring og en freak…

En dansk mann, Torben, delte bilde av seg selv mens han bader naken i badekar med sin lille datter. Dette skapte en storm av reaksjoner. Jeg tenkte jeg skulle dele min opplevelse. Rett og slett dele hvor trangsynt og ille det har blitt her nå.

Vi var kliss nakne, gutta mine og jeg…

Vi koste oss masse i vannet…

Vi lekte masse…

Vi dukket hodet under og holdt pusten…

Vi plasket og lo…

Vi hadde det fantastisk sammen…

Men..

Men……

Men……..

Men………….

Men så kom badevakta i badelandet….

😉

Fest i Schjongshallen onsdag!!

Onsdag er det altså igjen duket for fest i Schjongshallen.

Det vil bli skatet hardt over mer eller mindre hele isen* Det vil bli godt oversteg til høyre og til venstre. Det vil bli spurtet, skrenset og bremset. Det vil gås opprundinger med godt overblikk. Det vil bli gjort prestasjoner som garantert høster applaus fra tribunen. Det vil rett og slett utøves store ting på isen i Schjongshallen i morgen..

Jeg snakker selvsagt om juletrefesten som starter klokka 18.00 i morgen der alle de aktive barna i klubben skal ut på isen og skate rundt treet med oversteg til høyre og venstre. Jeg snakker selvsagt om ungene som leker i et par timer og spurter, skrenser og bremser.

Litt ut på kvelden kommer så nissene ut på isen. Neida, det er ikke spillerne på Geriatriks og RIL Boys jeg snakker om, det er de nissene med sekk og godtepose som entrer isen en eller annen gang mellom 19.00 og 20.00.

Festens absolutte høydepunkt kommer jo da klokka 20.30 da oldboysoppgjøret mellom Geriatriks og RIL Boys droppes igang…vel om juletreet har blitt fjernet da.. Hvis ikke blir det litt vanskeligere å spille samt at Runar lett kan gå seg bort inne i buska.

Oldboyskampen varer i 2×30 minutter løpende tid med garantert underholdning som fortreffelige mål, glitrende pasninger, utsøkt vanndrikking og behørige rap etter 3 wiener og kaffe/vaffel på juletrefesten. Kampene spilles og med lattergaranti…det er tross alt veteran 2 div vi snakker om her 🙂

Vel møtt til juletrefest og vel møtt til oldboyskamp klokka 20.30.

#2hockey #hockey #ishockey #panthers #ringerike

17000,- = 1 bieber….

Dårskapen har ingen grenser…!!

Sutrepaven over alle sutrepaver har altså igjen meldt sin ankomst til kongeriket Norge (en eller annen gang, aner ikke når) og billettsalget er i full gang.. Billigste BILLIGSTE Vip billetten for å se denne selvopptatte lille tassen er litt over 3000,- mens vil du ha den ultimate opplevelsen -med hensyn til denne konserten da- så må du punge ut med 17000,-… Søtten fuckings tusen kroner.. Er det mulig… For å stå foran ved scenekanten og få en selfie på meet & greet…

17000,- gitt…

Det er matbudsjettet i 3 måneder for en 2+2 familie det…minst..

Det er 2-3 måneders avdrag på huslånet for veldig mange det..

Det er det mange vanlige lønnsmottakere har igjen etter skatt osv det..

Det er 7-8 avdrag på et billån det…

17000,- er det mulig…

Familieferie… Eller bilde med Bieber…

Det blir kjendis-Farmen..!

Her er mine 10 favoritter:

1) Jan Thomas.. Møkk under neglene og uten dusj 4 ganger om dagen.. 3-4 dager så tidenes sammenbrudd på tv..

2) Finn Schøll.. Det må jo pyntes og..

3) Pål Anders Ullevålsseter.. Dukker jo opp over alt uansett program..

4) Kåre Willoch.. Noen må jo vite fasit på hva som skal og må gjøres..

5) Christer Falck.. Ingen over, ingen ved siden..

6) Linni Meister..ikke egentlig en favoritt, men hun er jo med på alle realityprogrammer..

7) Else Kåss Furuseth.. Sier seg selv.. Må være med naken-muligheten på tv…på tross av alt…

8) Jan Tore Kjær.. For å rette opp hestefallet på iskrigerne..

9) Karen Marie Ellefsen.. Hedalens store datter..

10) Kurt Nilsen.. Sånn for underholdningens skyld!!

4 Drømmejobber!!

Det er jo ikke til å komme i fra at en gang imellom så tenker man “kanskje har jeg ikke drømmejobben alikevel”… Kanskje er ikke det å konstruere betongelementer det absolutt kuleste og aller beste man kan tjene penger på..

Det er jo da slike tanker slår inn at man samtidig tenker “hva er egentlig drømmejobben?”.. Hva er det enkleste man kan gjøre for å tjene penger….og er det enkle det beste?

Så uten mere dikkedarer… Her kommer 4 “drømmejobber”… i tilfeldig rekkefølge selvsagt…

1 – Skiskyttermatte-koster… Her er jobben for de med godt grep på piasavaen.. Jobbinstruksen er lett… “Ikke forstyrr skytter, gå frem, kost matte, gå tilbake”.

2 – Taktikktrener i hopp. Dette må jo være verdens enkleste idrettskarriære. Hopperen står på toppen, du trer frem og gir dagens taktikk: “hopp langt, helst med god stil, land på skia”.

3 – Norges Fotballforbunds mesterskaps-statistikkfører på herresiden. Jobben der du stort sett bare jobber en 2-3 ganger fra du ansettes til du går av med pensjon.

4 – Jeg tok feil, DETTE er verdens enkleste idrettskarriære: Taktikktrener i MMA… “Okay, i dag, dælj, spark, slå.. Mye sånn som sist. Ikke bli truffet!”…

Ved nærmere ettertanke tror jeg at jeg har den jobben jeg vil ha jeg gitt..

Jeg avslutter denne i ekte rosabloggerstil…

Hva er din “drømmejobb”..?