Billig-OL i Norge i 2022…

Klart vi får til det !!

I etterdønningen av at flere og flere folk og land sier nei til å ta imot OL-pamper mer forræderiske og korrupte enn Judas så har altså norske politikere hivd seg rundt og ser sjansen til å få et nytt OL til Norge. Regjeringen sier som vanlig både ja og nei sånn som regjeringer pleier å gjøre..og Lysbakken (fra minipartiet SV) -som jo alltid blir spurt om alt mellom himmel og jord- er helt enig i både ja og nei sålenge det ikke blir for dyrt.. Politikerne i Oslo har nå da etter vært fått kaldere føtter enn pingviner som har frosset fast i isen på sydpolen og ser nå på muligheter for å “outsource” OL bittelitt siden det jo dreier seg om store kostnader å bygge nye anlegg og sørge for infrastruktur verdig et OL.

Jeg har selvfølgelig satt meg grundig inn i saken… Jeg har undersøkt muligheter.. Jeg har tenkt alternativt, gjenbruk, nytenking, gammeldags og nymotens og har utvilsomt kommet frem til en løsning for OL-22 i Norge….dvs Oslo og omegn da..

Først og fremst: Infrastruktur og transport er ikke noe problem. Vi har jo tog i Norge…og så har vi buss for tog…noe som alle pendlere de siste årene ser mer på som vanlig enn å faktisk kjøre tog. Hvis vi så bare planlegger en backupløsning med bil for buss og sykkel for bil..samt et par trikker i trafikk..ja da er dette løst..uten rare kostnadene..funksjonærene må da kunne låne bort bilene sine.. Innkvartering er nesten ikke vært å snakke om engang.. Det tyter av skoler i Oslo med masse plass til overnatting.. Osloskolene er jo viden kjent for å være i orden miljømessig og utseendemessig de så den saken er jo klar…

Og så til selve lekene og arenaene..

Åpningsseremonien avholdes i Colosseum kino der pamper, presidenter, royaliteter og andre viktige personer får utdelt popcorn og brus og ser på åpningsseremonien fra 1994 på stort lerret og god lyd. Alle andre interesserte kan se på videoskjerm på Rådhusplassen..tett etterfulgt av VG-lista anno vinter..

Aking, Skeleton og Bob… Alle tre tullesportene kan da avvikles i den samme renna som ligger på Lillehammer etter forrige OL.. Renna har siden da blitt brukt til olabilkjøring på sommeren, tyttebærtrilling på høsten og vært turistbob på vinteren.. Kostnadene er minimale for igangssetting av dette anlegget.. Alternativt så islegges Korketrekkeren i Drammen for å få litt mer risiko og spenning inn i denne tøysesporten.

Alpint.. Norefjell.. Godt nok i 1952…godt nok nå. Alpinstjernene kan ta skibussen m/bytte i Hønefoss med rabatt på heiskortet tilogmed. Skulle det bli veldig travelt så lurer vi nok Elsrudruta til å kjøre noen turer og… Herreolympiaen, dameolympiaen, vinkelheisen, kuleløypa samt fjellheisen står klare til å ta imot all verdens alpinister..

Curling… Ligger det ikke en hall på Nesøya, Nesodden, Notodden eller lignende…? Eneste krav er røykeplass utenfor pluss gatekjøkken og pub i umiddelbar nærhet..

Freestyle.. Denne sporten er litt mer ukjent for mange så nesten ingen merker noe særlig om den legges til Skilekeland på Ringkollen.. Buskeslalom, kollbøtte, vafler og solbærtoddy med frostvæske i sørger nok for en interessant konkurranse..

Hurtigløp og kortbaneløp på skøyter.. Vi har vikingeskipet på Hamar..!!! Hvis bare vaktmestern husker å krysse av på kalenderen at de 3 ukene i 2022 må Snaussere og andre loppebefengte firbente med eiere stå og fjonge seg til i en annen hall så går dette bra..vel sålenge samme vaktmester husker å skru på kjøleanlegget da..

Ishockey.. Oslo har jo en drøss av internasjonale arenaer.. Jeg bare nevner Lørenhallen, Manglerud, Dælenga, Furusethallen, Ungdomshallen og Jordal Amfi.. Jordal ble jo bygget for OL i 1952 så hva er vel ikke kulere enn å spille OL hockey i akkurat samme hallen 70 år senere.. Jeg tipper jo sånn sett at et par av spillerne på Oslo Oilers spilte der i 52… Innledende runder kan spilles rundt omkring i Oslo og så finaler på Jordal.. Ikke en eneste krone i byggekostnader., Dameturneringen settes bort til Holmenhallen og Askerhallen. Finalen får gå i ungdomshallen selvsagt…såfremt Jordal og Enga damer gir fra seg garderobe..

Kombinert, skiskyting og langrenn.. Holmenkollen ligger der den.. Ferdig arbeid..!! Ikke en krone må brukes på bygg..

Kunstløp… På natta.. Jordal… Gratis…

Snowboard kan lett tas på Norefjell. Half-pipen ligger klar hver vinter.

Hopp… Sier seg selv.. Holmenkollen.. Hvertfall stor bakke.. Liten bakke kan for morro skyld avholdes på Hønefoss..midt i sentrum skal det bygges en kirke som ser ut som en hoppbakke.

Så OL i 2022 er lett planlagt anleggsmessig.. Planene er jo ferdige allerede.. Nå er det bare å sørge for at alle pampene som kommer husker å krysse av for kjøtt eller fisk på avslutningsmiddagen som avholdes i forbindelse med avslutningsseremonien. Seremonien avholdes i gymsalen på Ruseløkka skole, Borgen skole samt 11 reserverte bord på Ekebergrestauranten.

Sånn.. Etter all den planleggingen er det tid for ett stort glass rødt..!!

Vi sees på gjenbruks-OL i 2022 !!

Sykkeltur.. Sommerens “skidag”.

Ut på tur med full mundur..!!

Nå er det vel sånn at noen av de som leser denne fremragende bloggen kanskje har klart å lese mellom linjene at undertegnede ikke akkurat er imponert over de norske barneskolers tvangshandlinger hva gjelder å få norske barn til på død og liv skulle ha oppfyringsved i smal lang form under føttene hver vinter på den såkalte skidagen..eller “få foreldre til å punge ut for ski-støvler-bindinger-staver-dagen-før” som den like godt kunne hete… Vel, ikke før har man vært med på å forandre tankegangen til en skole så befinner man seg midt oppe i det igjen..nemlig skoleovernattingstur ute i skogen..

Hvilken ungdom har bagasjebrett på sykkelen sin…? Hvilken ungdom har sykkelvesker? Hvilken ungdom som ikke er aktivt i speideren har egentlig telt, liggeunderlag og sovepose..? De samme spørsmålene gjelder vel og strengt tatt for de fleste voksne jeg kjenner (bortsett fra mamma og Jorunn). Så da pakkeliste og matliste kommer så er det bare å begynne å få tak i utstyr da.. Kjøpe, låne, lugge, etc.. Vi må ha… Utrolig nok så fikk vi tak i alt.. Det kosta gryn men alle ble utstyrt med det de skulle..

Vel fremme på start tur så er det å pakke sykkelen etter alle kunstens regler, sette seg på og sykle til base camp.. For ungdommer som er vant til å sykle kun til kiosken for å kjøpe sjokko og smågodt så er en slik tur akkurat som å sende en som har prøvd klatreveggen på Norefjell Spa en gang rett til Mount Everest. 2 timers sykling etterpå er det å sette opp telt, lavvoer, etc samt finne ut hvem som ikke har med telt etc..for så å rydde opp i dette..og når alt dette er gjort, og man har forklart at det ikke er wifi på skogen og at man bare kan pakke ned igjen ipaden som ble pakket uten strøm for man skulle lade når man kom frem, og litt mat er inntatt så ser man den ene ungen etter den andre stå og småtrippe litt i stil med Fred Astaire singing in the rain før det unisont gjaller fra de alle : “Hvor er dassen?”….

Så er det å traske ut i skogen, felle en busk, grave et hull under og så presentere dette som de neste 4 dagers avtrede.. Det antas at der og da så kneip 14 stk igjen og bestemte seg for å holde seg i 4 dager.. Men, siden grilling, taco samt en overraskelsesmiddag står på planen så er vel bare å stålsette seg for luftig butt-crack samt kvae på låra..samt håpe på at høggormen ser forskjell på smissmus, skogsmus og andre typer av mus i skogen disse dagene..

Nåvel… Etter all lesingen av dette høykulturelle velformulerte samfunnsengasjerte tenkestartende innlegget tenker du vel.. Hvordan får han blogget fra svarteste skogen..? Vel : Jeg er jo heldigvis ikke på skogen.. Jeg er hjemme.. Tar meg en duggfrisk.. Tenker på fruen som skal sove i en lavvo..

Ish… Tar meg et glass rødvin og jeg 🙂

Når to verdener kolliderer…

Når “morn’du” møter “skarru ha knoke”..!!

Det finnes et sted i Norge der menn fortsatt er barskere enn vikingene var i sin storhetstid.. Et sted der skogen er tettere enn i Amazonas.. Et sted der elven har striere strøm enn der Overfloden og Ganges møtes.. Et sted der kvinnfolka fortsatt brettvasker klær rett og slett for å ha træler på knokene ifall det blir litt lett roughing på lokalet.. Et sted der Professor Drøvel hadde forblitt borte.. Et sted der mannfolka pusser tenna med 40% kjøpevodka siden det er det eneste sånt skvip duger til.. Et sted der man barberer seg med motorsag.. Et sted der kjøpebrennevin er en nødløsning på lørdagskvelden.. Et sted der ungene kun står å sparker på buskeleggene de første 8 fotballtreningene hvert vår for å herde skinnbeina.. Et sted der ingen ser rart på deg når du handler masse sukker og gjær på butikken og kassadama faktisk påpeker om hun synes du har kjøpt for lite for setting av årets første dunk.. Et sted der Bæringer med litt Hankø-look holder 130 km/t gjennom på vei til hytta for ikke å bli stoppet og få slipsknuta brukt som bjørnepropp.. Et sted der menn er menn, damer er kvinnfolk og golf er en bil…

Hvilket sted er det jeg så snakker om.. Jeg snakker selvsagt om fantastiske Ådal’n.. Bygda som strekker seg fra gummikrysset i Hønefoss og ingen egentlig helt vet hvor ender.. Bygda er delt i østre og vestre, eller venstre Ådal’n da som en kjær lokalradioprater med spaghetti-bakgrunn proklamerte på sending. Ådal’n med Hallingby og en pub er en opplevelse i seg selv..

Det finnes også steder i Norge der kotymen er flate hatter ala six-pence eller til nød en caps til minst tusenlappen.. Et sted der rutete litt fargeglorifiserte psykedeliske bukser er et must for ikke bli dagens offer for hånlig latter, flir og dagens snakkis på slipsbutikken.. Et sted der t-skjorte med krage er mer påkrevd enn en 12-pack med kondomer på en guttetur til Red Light District.. Et sted der fottøyet ligner veldig på blankpolerte pub til pub sko bare da med knotter under.. Et sted der 2 stk som snakker sammen litt høyt klassifiseres som bråk med tendens til uanstendig oppførsel.. Et sted der de værste godtatte kraftuttrykkene er “fillern” og “æsj” -selvfølgelig sagt med dempet røst-.. Et sted der hanskene er hvitere enn Liberace sine var.. Et sted der putting ikke handler om hva du gjorde med hu barmfagre brunetten på fredagskvelden… Et sted der drinking og driving faktisk er lov…

Hva slags steder snakker jeg om her.. Jo selvfølgelig en haug av fisefine golfbaner rundt omkring i norges land..

Som en kuriositet kan det da nevnes at jeg i går da var i Ådal’n og spilte golf.. At det eksisterer en golfbane i Ådal’n er egentlig like underfundig og vannvittig som at Hotel Cæsar fortsatt har seere, som at Norge tror de skal slå Italia i fotball og som at noen tenker at han mistenkte Øyer fyren jo må være i nærheten enda for han har jo ikke førerkort…for å kjøre bil uten førerkort gjør man jo bare ikke..uansett..

Nå er det på ingen måte noe fisefint golfmiljø i Ådal’n..men det er som sagt en golfbane der.. Hadde noen for 30 år siden sagt at de skulle til Ådal’n for å spille golf så hadde man 1) fått fik og deng så det holder.., 2) blitt sendt rett på Gaustad uten utredning.., samt 3) måttet løpe strafferunder på Ådal stadion kliss naken mens kompisene drakk øl og kastet tomflasker etter deg hver gang du passerte innbytterbuss-skuret.. Det sier seg jo selv at man også hadde måttet ta Elsrudruta hjem til Hønefoss fortsatt naken…da med stor fare for flis og respatexmønster i både pung og skinker..

Ådal golfbane er er hyggelig sted å besøke for 9 hull med smal-golf og buskeslalom om du ikke er helt presis. Banen er vel verdt et besøk eller fem i løpet av en golfsesong 🙂

Lærerkona i klørne på nett-trollene..

Og media snudde alt opp ned…

I dag har vært en spesiell dag i vårt hjem. Kona, en lærer, har fått ansikt og Facebookstatus på forsiden av Nettavisen, BA og Sol…kanskje flere steder og, hva vet jeg.. Hvorfor sier du? jo fordi hun skrev en personlig på spissen ytring på FB vedrørende KS og deres ønske om å i hennes øyne forværre arbeidsforhold for lærere. Lite ante hun at statusen (les gjesteinnlegget på denne bloggen) skulle spre seg som kald øl blant tørste menn og på oppfordring gjorde hun den offentlig slik at flere kunne lese. Dette medførte da altså at Nettavisen i dag plukket opp saken og ville skrive om den. Dessverre så vred de på det og fikk dette til å handle om lønn og ikke det som for kona er mer viktig, nemlig fleksibiliteten til å gjøre en best mulig jobb for elevene.

Nåvel, alt havnet i media og nett-trollene kastet seg over den som glupske haier og kritiserte alt ifra setningsoppbygning til mengde av punktumer, kommaer, utropstegn og lengde på setninger. Flere henger seg opp i lønnen, at hun jobber for mye, for lite, for dumsnilt, for lenge, etc.. Den sedvanlige “lærere har dritmye ferie” måtte jo komme..jeg lurer på hvor lang tid det tar før kritikere og uvitende tar inn over seg at lærere har akkurat like mye/lang FERIE som alle oss andre…det er den ekstra arbeidstiden de har som MÅ tas ut i avspasering på sommeren blant annet som gjør at de har lengre fri enn oss andre. Lærere har 43,5 timers uke og trollene sier jo da selvsagt at dette er mer enn nok tid til å rette/forberede. Vel, skoler som alle andre har sykefravær. Hvem tror at en rektor ringer et innleiebyrå for vikar til en skoleklasse om lærerværelset er der med lærere tilgjengelig..selvom de er i sin “rette-tid”? Det skjer jo ikke..og da ender jo lærere opp med å ta med seg jobben hjem uansett da. Og slike eksempler kan man komme med mange av.

Det finnes heldigvis mange flere støttende kommentarer enn negative.. De usaklige kommer man vel ikke utenom. “Jeg gjør jobben min jeg uten å være på forsiden av webaviser hver dag”.. Jupp, da har man skjønt dette.. Det man kunne håpe for det norske samfunn er jo at man slutter å sette yrker opp mot hverandre. “Du har selv valgt dette” er en gjenganger. Jada, det har vi alle det. Men feks jeg har min arbeidstid fra 07.30 til 15.30. Alt utover dette betales og/eller gis avspasering for. Lærere må jobbe og må avspasere.

Det som er helt klart er at læreryrket har flere tilhengere enn Falcon Crest og Dynastiet tilsammen, flere kritikere enn Hotel Cæsar har og flere synsere enn tv-seere på finalen i fotball-vm.

Kona skrev kort og godt om hvordan det er å være lærer og hva man må forholde seg til utover det å være lærer og bare tusle inn og undervise.

Dett var dett..

Ja, jeg er lærer..!!

Et gjesteblogginnlegg fra en lærer..

Jeg blir såååå lei meg over holdningen til venner, familie, bekjente og mange mange andre… Ja, JEG ER LÆRER..!!! I disse dager er det direkte kjipt!! Og jeg som trodde jeg fikk mye pepper som flyvertinne (holdt ut i 12 år…)………..!!

Jeg underviser mange timer hver dag, planlegger hver dag i detalj (for det MÅ man), samtaler med mobbere og de som blir mobbet, de som ikke passer inn og føler seg utenfor, lager spesielle og egne opplegg til hver enkelt av de som er faglig svake OG faglig sterke (tror DU virkelig ETT opplegg passer alle???), snakker med foreldre på kveldstid, har konferansetimer og foreldremøter, vasker do, snakker med elever etter skoletid fordi de trenger hjelp eller lurer på noe (eller bare trenger noen å prate med), holder klasserommet ryddig og hyggelig, kjører spysyke unger hjem, har møter med kommune, ppt, Bup, kollegaer, rektor, helsesøster og andre, har kollegamøte hver torsdag til kl 19 minst (ofte til 20 og 21 også), sitter i SU som har møter på kveldstid, retter oppgaver, lager oppgaver, engasjerer (håper jeg), arrangerer skuespill og opplegg for foreldre utenom skoletid så de skal se hvor flinke barna er til kreative oppgaver også (Hæ?? Vil de heller komme på dagtid..? Trodde ikke det nei..), megler, stopper krangler, sørger for at alle har noen å være sammen med, holder vakt i friminutt, plastrer sår og trøster i lunsjpausen, går på kurs på fridager for å bli bedre til det meste, lager klasseregler og sørger for at de overholdes, passer så godt på andres barn hver dag som jeg bare kan, jobber på et pause/arbeidsrom sammen med 15 andre når jeg skal konsentrere meg, jeg står ofte opp kl 05 for å forberede dagen eller uka fordi jeg tok helt fri i helgen, og jeg sitter ofte med jobb kl 22 og 23….og mye mye mer!!

OG JEG ELSKER JOBBEN MIN!!! Og elevene fortjener dette og litt til (ja du vet….de som skal bli til noe etterhvert og styre landet når vi er gamle….)..!!!

Men om DU vil at jeg skal sitte på et pause/arbeidsrom 7,5 timer HVER dag når jeg ikke underviser…ja DA ber jeg rett og slett om høyere lønn, fri hver ettermiddag (ingen telefoner, ingen samtaler med foreldre eller elever, ingen møter, ingenting…!!), og ikke minst – mer RESPEKT..!!

Ville DU jobbet sånn for 370.000??? Vil DU ha en lærer for dine barn som ikke gjør dette fordi tiden ikke strekker til??? Jeg bare spør…!!

Med en travel hilsen

Fru Geriatriks

Lære å spille gitar..

Gary Moore, Øystein Sunde, Yngve Malmsteen, Santana, Slash, Arnie Skiffle Joe… Navnene klinger stort i ørene til musikkelskere i hele verden..og snart kommer to navn til.. Kathrine “fingers” Fredriksen og Line “Legend” Gallagher.. Det øves med sånn intensitet at det lukter svidd av tilogmed stålstrengene på lånegitaren til “fingers”..

Men hvor langt har de kommet? Hvor mye av Nothing else matters og All of me sitter som støpt i fingertuppene på jentene..? Vel…ikke så mye.. Det går mest i ploink, plink, ploink..auuu satan så vondt i fingertuppene… Aaaaargh….fingrene mine er for korte… Møkk… 1-2-3-4 bytt grep.. MEN; Det kommer seg..

Det er hvertfall noe helt annet enn den gang jeg hadde gitar på skolen.. Vi skulle spille Tom Dooley og det låt omtrent som dette:

Hang down your head Tom…. Fikle-fomle-faen-der ja.. Doooooley… Hang down your head and fikle-fomle-fomle.. cryyy…!!

Jeg er uansett imponert over innsatsen… Innsatsen er upåklagelig selv uten musikklærer Gjesme hengende over skulderen.. I skrivende stund sitter “fingers” og “legend” og øver på terrassen på harde livet kun avbrutt av jordbærsprudledrikkeinntak samt inngående studier av gitarleksjoner på youtube..

Det som jo er helt klart er at idet “legend” får dreisen på gitaren så vil Steinerskolen få et avslutningsnumner hvert eneste år med blokkfløyte, gitar og koppespill fra “legends” one-woman-band “Strikketights for world peace”…!!

Misbruk av legevakt…?

Når er det egentlig greit å gå dit?

Debatten raser for tiden i Ringerikes Blad rundt dette med bruk og ikke bruk av legevakt.. Det startet med et leserinnlegg fra en mor som satt på legevakten sammen med sin sønn og ventet på å komme til en lege for å få sjekket gutten pga en diagnose og fastlege var på ferie. Denne moren forteller så om hva hun mener er feil bruk av legevakt og begrunner det med noen få eksempler..som feks forslåtte tær, forkjølelser, etc.. Hun skriver at legevakten skal være et sted der de alvorligste tilfeller blir behandlet først og at om du ikke er akutt sjuk (som hennes sønn heller ikke var) så må du belage deg på å vente om du ikke gidder vente til fastlegen åpner igjen..

Som vanlig sitter nett-debattanter og hisser seg skikkelig opp og snakker i dette tilfellet om å kaste stein i glasshus all den tid hun selv var på legevakt uten at sønnen var akutt sjuk.. Til dere: les artikkelen igjen…ordentlig…og se at hun skrev at hun var beredt til å vente lenge men måtte innom en lege pga en tilstand hos sønn.. Hun påpeker også at enkelte bruker legevakt som sitt vanlige legekontor..altså såkalte gjengangere.. Nett-kommentatorne trekker også frem det ene etter det andre eksemplet på feil diagnose på legevakten…vel, om alle tok mer ansvar og ikke oversvømmet legevakten med ting man ellers ville ordnet med en tre-dagers så ville de kanskje hatt litt bedre tid på hver pasient som måtte innom..

Jeg har skadet meg noen få ganger ifm ishockey og annen idrett og har måttet oppsøke legevakt pga kutt osv og har ved selvsyn sett og opplevd at gamle damer/herrer kommer på legevakt fordi de har gått tom for piller…og barn som kommer med en liten donaldkul…og de kommer inn til lege før meg som sitter der med kutt i ansiktet som silblør, eller folk med ankler som ser ut som låra til Johan Olav Koss…og tilogmed før en kompis med punktert lunge… Jeg kan ikke annet enn å si at jeg er 100% enig med det innlegget og mener folk må skjerpe seg.. Legevakt er primært for akutte greier..

Men så kommer det vanskelige da….hvor skal man egentlig sette grensen? Forstuede fingre? Forstuede tær? Vondt i magen? Skikkelig høy feber? Rennaræv? Det som er helt sikkert er at om du er skikkelig skadet eller skikkelig syk så får du hjelp…det har jeg og opplevd.. Jeg har og opplevd at et kutt godt tåler 2 timers venting (selv om jeg helst ville sy med en gang og spille kampen ferdig).. Jeg vet at om du har brukket en tå så får du høyst sannsynlig ikke gips på den tåa og kunne likegodt ventet og gått til fastlege.. Kanskje burde legevakten ha en plansje utenfor på veggen som forteller hva de ikke gjør noe med…

Utifra responsen i Ringerikes Blad så er det mange som mener mye om dette temaet og jeg synes personlig det er bra at dette løftes frem i lyset.. Gå til lege om du føler du må…men det er lov å tenke “må jeg virkelig til lege i dag eller kan jeg vente til i morgen eller mandag”..

Jeg går utifra at det ikke bare er på legevakten her at det er sånn…?