Denne uken i Fjordkraftligaen, Bambusa og 1-divisjon

Det begynner nærme seg jul og julepause for spillerne i våre øvre ligaer. Noen lag er skikkelig i dytten og vil vel helst ikke ha pause, mens andre trenger 2-3 uker på å få orden i rekkene og folk ut av sjukestua.

Det skal spilles 10 kamper denne uken i tillegg til FKL:

30.11 – Vålerenga – Lillehammer (Bambusa)

30.11 – Narvik – Gjøvik (1-div)

30.11 – Hasle-Løren – Lørenskog (1-div)

03.12 – Gjøvik – Bergen (1-div)

03.12 – Furuset – Hasle-Løren (1-div)

03.12 – Nidaros – Narvik

04.12 – Vålerenga – Lillehammer (Bambusa)

04.12 – Hasle-Løren – Storhamar (Bambusa)

04.12 – Gjøvik – Bergen (1-div)

04.12 – Comet – Lørenskog (1-div)

 

Bambusaligaen

Veldig ujevnt antall spilte kamper her.. men topp3 består av Hasle-Løren 33p (13 kmp), Stavanger 30p (13 kmp) og Lillehammer 24p (9 kmp). Lett hoderegning tilsier jo da at Lillehammer med 3 poeng i alle de 4 kampene de henger etter med vil gi tabelltopp. Jumbo i divisjonen er Bergen med 2 poeng (straffeseier) på 14 spilte kamper.

Det gjenstå 10 kamper å spille i Bambusaligaen før jul..

 

Topp 3 poeng så langt;

Silje Gundersen, STA, 29 (13+16), Hanna Olsen, STO, 26 (15+11), Josefine Engman, LIL, 23 (13+10)

Topp 3 mål så langt:

Hanna Olsen 15, Silje Gundersen 13, Josefine Engman 13

Topp 3 assist så langt:

Silje Gundersen 16, Malin Årdal, STA, 14, Evie Haynes, STA, 13

Topp 3 målvakter så langt (mer enn 5 kamper):

Emilie Kristiansen, HAS, 94,9%, Marthe Johansen, LIL, 94,7%, Sofie Flyvholm, NID, 91,5%

 

1-divisjon

Nidaros topper divisjonen med 48 poeng på 22 kamper. Narvik ligger på andreplass med 45 poeng på 19 kamper. Comet på tredjeplass med 35 poeng på 20 kamper, mens Lørenskog er på fjerde med 31 poeng på 18 kamper.

Furuset har nå klatret oppover og er nå på femteplass med 26 poeng på 19 kamper.. dvs bare 5 poeng opp til Lørenskog. Gjøvik på den sikre sjetteplassen pr nå med sine 21 poeng på 18 kamper. Bergen er på sjuendeplass fattige ett poeng bak Gjøvik og den plassen som gir fornyet kontrakt i 1-div uten kvalspill. Bergen har en kamp tilgode på Gjøvik så mye kan skje her. Jumbo er Hasle-Løren med 5 poeng på 21 kamper.

Det skal spilles 17 kamper til i 1-divisjon før de tar julepause… den siste før jul er Bergen – Lørenskog 18 desember.

 

Topp 3 poeng så langt;

David Hallström, NID, 55 (23+32), Jordan George, NID, 51 (18+33), Rasmus Forsberg, HAS, 36 (7+29)

Topp 3 mål så langt:

David Hallström, 23, Philip Larsson, HAS, 21, Jordan George, 18

Topp 3 assist så langt:

Jordan George, 33, David Hallström, 32, Rasmus Forsberg 29.

Topp 3 målvakter så langt (mer enn 5 kamper):

Theo Rooseboom, LØR, 92,4%, Wilhelm Johansson, NID, 91,5%, Carl Ljung, NAR, 91,0%

 

Jeg klarer jo ikke dy meg her… fpor da jeg så på kampen Comet – Nidaros 23.11 som endte 5-8 så skjedde det noe på 1-3 målet til Nidaros. Comet rydder opp i eget rundvant, men Comet-spiller får en brain-fart og sender puck rett på kølla til Hallström foran eget mål. Han gjør ingen feil og setter puck. Altså en kjempebrøler fra en Cometspiller…

På Live føres da: Mål Hallström. 1-assit = George, 2-assist = Adelsons.

Hvis man skal få assister bare fordi man har vært i nærheten av en som scorer.. ja da blir det lett å få poeng…

 

 

Fjordkraftligaen

Sparta med en 7-poengs ledelse på Vålerenga, med en kamp tilgode på nettopp Vålerenga.

I bunnen ligger Ringerike med 9 og Grüner med 7. Grüner en kamp tilgode på Ringerike. Begge lag ser oppover mot Manglerud Star på 8-plass med 19 poeng.

Manglerud Star er jo sånn sett kjempehappy hver gang lagene bak også nå taper, for sakte men sikkert vil både Ringerike og Grüner gå tom for matcher til å ta igjen Manglerud.

Det skiller nå 5 poeng fra andre- til sjetteplass. Lillehammer litt for seg selv på sjuende og det samme med Manglerud på åttende.

Det skal spilles 21 kamper til i Fjordkraftligaen før jul.

De 7 øverste sitt program er som det er, det som er mest interessant for mange (og meg) er hva som skjer med lag 8, 9 og 10.

Manglerud møter: LIK borte, SIL hjemme, STA borte og så VIF hjemme den 10 desember

Ringerike møter: VIF borte, FA hjemme, STJ borte, LIK hjemme og så GRÜ hjemme 15 desember.

Grüner møter: FA borte, STJ hjemme, LIK borte, STA hjemme og så RIN borte 15 desember

 

Det kommer vel ikke til være noe som er avgjort etter disse kampene… men med disse kampene er man godt over halvveis, og det vil begynne haste litt for Ringerike/Grüner å ta poeng hvis man ikke har klart knappe litt innpå Manglerud i det hele tatt.

 

Topp 5 poeng så langt;

Morley 29, P.Thoresen 29, Piccinich 28, Kissel 28, Jakobsson 28

Topp 5 mål så langt:

Berglund 16, Olsen 15, Jakobsson 14, Cangelosi 14, Holm 14

Topp 5 assist så langt:

P.Thoresen 21, Piccinich 21, Morley 20, Gustafsson 20, Dostie 20

Topp 5 målvakter så langt (mer enn 5 kamper):

Normann 94,5%, Arntsen 93,3, Holm 92,3%, Gran 92,2, Breivold 91,5%

 

 

 

 

 

Hva om “krisen” er stor nok til at Manglerud Star kaster korta

Jeg skriver “krisen” fordi det er idrett vi snakker om.. ikke krig og elendighet, men idrett og underholdning.

I dag kom jo nyheten om at enda en spiller forlater Manglerud Star… og det er vel strengt tatt ikke sikkert det stopper der.

Jeg begynte så å tenke…

Hva skjer med tabell om det verste skjer.. at Manglerud Star sier “nok er nok, vi omgrupperer og starter bygging på nytt”..

De ville vel havnet i 2 divisjon…slik Lørenskog gjorde.

Tabell i dag:

Skulle Manglerud måtte gi seg ville vel alle poeng etc fjernes.. Jeg tror det ville resultert i dette:

 

Sparta har slått MS tre ganger og ville fått -9

Vålerenga -6

Stjernen -9

Frisk Asker -6

Stavanger -6

Storhamar -3

Lillehammer -3

Ringerike -5

Grüner -3

 

“ny tabell” =

Sparta 44,

Vålerenga 40,

Frisk Asker 37,

Stavanger 37,

Stjernen 35,

Storhamar 35,

Lillehammer 31,

Grüner 4,

Ringerike 4

 

En Manglerud-exit ville jo sånn sett i praksis da bety at plass 1-7 avgjøres av de 7 som nå er på plass 1 til 7. plass 8 blir kun en kamp mellom Grüner og Ringerike.

At Grüner og Ringerike skulle klare 28 poeng mer enn Lillehammer i andre halvdel sesong tror jeg ikke noe på.

 

 

 

Vi som trodde Norge var verdens beste land å leve i

“jeg snublet omkring i svarteste natten” synger Kurt Nilsen hver eneste jul. Det er vel ikke fritt frem for at det blir en del mennesker i norges land som kommer til å både snuble og vakle seg rundt hjemme i svarteste natta denne julen på grunn av strømpriser… Sjelden har vel folk på laveste rang i i Norge også følt seg mer ensomme, tomme og forlatte av det norske system.. vi får bare håpe det ikke blir altfor mye hutring og frysing før man får litt varme.

Vi har fått noen nesestyvere i det siste, vi har det. Nå som de økte priser i samfunnet har fått  virke en stund, og sendrektigheten i trygdesystemet stadig er der, ja da kommer enkeltskjebner frem i lyset, og om man vil det eller ikke så får man høre hvordan det står til for de som befinner seg i andre enden av det økonmiske milliardærer-som-flytter-til-Sveits-problemet.

Vi, altså du og jeg med greit betalte jobber, har kanskje ikke fått smake på Norges system på lik linje med de som nå sliter veldig økonomisk, men vi har jaggu meg fått se og høre, og dermed måttet åpne øya skikkelig.

Det å se på Debatten på NRK med Fredrik Solvang har vært interessant, men med en alvorlig bismak av oppgitthet, over at norske politikere skjønner så lite, og vet så lite, om hvordan folk som er avhengig av hjelp faktisk har det.

Politikere som skryter av bostøtte, som ikke engang dekker boligutgift for de som har aller minst.

Politikere som står og skryter av økt barnetrygd når de konfronteres med mennesker som ikke engang har barn.

Politikere som, når de hører om en trygdet person som går 2000,- i minus hver måned, parerer med «jammen, vi har jo satt ned skatten med 2300 i året».

Politikere som svarer at «alle skal bli møtt med respekt» når de hører personer som forteller om det reneste Kripos-avhøret når man søker økonomisk nødhjelp på Nav.

Jeg ble regelrett satt ut av nødhjelpsskjemaet de viste… et av punktene der var “har du barn som mottar stipend”.. Hva mener de da? Skal stipendet til en studerende ungdom inndras til fordel for å betale en regning? Skal man nektes nødhjelp fordi en ungdom har stipend ifm studier? Hva i helvete for slags system er i såfall det?

Det har vært sak på sak som har blitt presentert. Mennesker som av en eller annen grunn må stole på at systemet holder liv i de. De forteller rett og slett om jævlige tilværelser og uverdige liv. kan du selv tenke deg å måtte sitte hjemme og tenke: “hm.. skal jeg kjøpe medisiner denne måneden, eller skal jeg kjøpe dopapir?”..

Nav og politikere er her like skyldige. Disse menneskene det gjelder har ikke tid eller ork til å se på at politikere skal evaluere etc. De må ha hjelp, så de klarer seg.

 

Det er flaut å se arbeidsminister nå stå frem og si at de med aller minst i samfunnet ikke kan får mer i minstesats.. for da kan det hende renta går opp.

Da tror jeg hun sammenblander overforbruk med overleve…

To vidt forskjellige ting….

 

 

 

 

Bomullgenerasjonens barn er nå på skolen

En lærers innlegg raser rundt på SoMe om dagen. Et innlegg der læreren ber om tillatelse til å bli litt mer som fenriken i kompani Lauritzen. Læreren ønsker seg rett og slett mer aksept for å kunne gjøre jobben sin godt.

Fra meg får læreren et rungende JAAAA… kjør på…

Det er et stort antall barn og ungdom i skolen totalt blottet for folkeskikk. De gidder ikke følge med, de er respektløse og late… i tillegg krenkes de når de blir irettesatt.. for det har de jo ikke blitt av sine foreldre, bomullgenerasjonen.  Til slutt, når de så får ræva karakterer kommer foreldrene å skylder på skole og lærer.

 

Jada, jeg får sikkert masse pes av foreldre som føler seg truffet eller mener selv de har en meget god unnskyldning for deres barn.

Men;

Det er ikke til å stikke under en stol at man både ser og hører om barn og ungdom som allerede i veldig ung alder har absolutt null respekt for voksne og de voksnes ord. De viser total mangel på evne til å respektere regler og normer for hva som er normal akseptert oppførsel. De samme barna viser null forståelse for adferdskorrigerende tiltak, snarere snur de seg heller rundt og svarer på en frekk og spydig måte.

Hvem lærer de det av?

Det er ikke bra å høre om tidligere lærere som hentes inn på akademier og SFO-ordninger som etter hvert bare gir seg på grunn av de totalt respektløse ungene som gjør akkurat som de vil. Det er ikke bra å høre om voksne som bare gir opp fordi enkelte barn nærmest terroriserer det miljøet de befinner seg i.

Hvordan skal en frivillig på SFO for eksempel reagere på daglig trakassering samt oppleve at ingen gjør noe med det? Jeg har selv pratet med voksne som ikke orket mer, barna ble rett og slett for spydige og uforskammede på daglig basis til at det var verdt det.

Hvem sin feil er det så? Barna? Foreldrene? De voksne rundt?

Det er min påstand at om barn har med seg basisoppdragelse hjemmefra så løser det meste seg ute.

Det finnes i mitt hode absolutt ingen unnskyldning for at man ikke har lært barna sine å være høflig og vise respekt. Det å si “ja takk”, “nei takk”, “takk for maten”,  etc. samt respektere de voksne i en samtale er ingen tryllekunst å lære bort. Man trenger ikke være pedagog for å få til det. Barna/ungdommene trenger ikke være enig i alt de voksne sier, det er måten ting blir sagt på fra barn/ungdom som har forandret seg veldig de senere år.

Skal skolen oppdra? Skal idrettslaget, korpset, speideren oppdra? Vel, både ja og nei. Skole og foreninger er med på å oppdra med hensyn til å det å lære barna sosialisering.

Grunnoppdragelsen er alltid, og kommer alltid til å være foreldrenes ansvar.

Det er nok også dessverre slik at det går en mengde foreldre rundt og tror at akkurat deres barn er selve definisjonen på gullunge mens de i virkeligheten er mobbere av verste sort.

Les også: Oppdra ungen din selv, læreren har ikke tid.

Hvorfor vil de ikke åpne øynene? Hvorfor lar de det gå så langt? Hvem har ansvar for å si ifra?

I mine øyne begynner alt hjemme når foreldre ikke setter skikkelige grenser og lærer barna å respektere hverandre og andre mennesker.

Jeg har de siste 3 år observert småbarnsfamilier “på nytt” pga vår egen situasjon og nytt inntog i barnehage og skolesituasjoner.

Jeg har selv sett 4-5 år gamle barn stå i barnehagen og skjelle ut sine egne foreldre.

Jeg har selv sett 1-klassebarn himle med øynene til lærer når de får en beskjed.

Jeg har selv sett 1-2 klassebarn regelrett vise avsky mot lærere som ber de gå gangvei og ikke krysse parkeringsplass.

 

“It takes a village to raise a child”.. heter det ikke det? Hvorfor er vi alle da så feige at vi ikke tør ta det steget vi egentlig må og bør ta med hensyn til å oppdra også andre sine barn?

Er vi alle med på å la “generasjon drittunge” vokse opp? Dette gjelder selvsagt ikke alle barn, men der det før var 1 i en skoleklasse er det nå 5. Hvordan vil dette se ut om nye 20-25 år?

Til slutt, før du fyrer deg helt opp: Ja det finnes forskjellige måter å oppdra på. Det er ikke det jeg snakker om. Dette handler om noe helt annet. Dette handler om uforskammede unger helt ned i 5-6 års alder. Hvem har de lært av?

Enda mer til slutt… Ja, det finnes uforskammede voksne og…som tror de kan ture frem akkurat som de vil uten konsekvenser… De folka tror jeg ikke det finnes noen redning for….

#barn #ungdom #generasjon #drittunger #oppdragelse #foreldre #samfunn #forandret

 

1-divisjon; 2 av 4 allerede klare for play-off?

Vi ser 23 november på kalenderen, og alle lag i 1-divisjon har nå spilt fra 16 til 20 kamper.

 

Narvik leder divisjonen med 17 kamper og 43 poeng.

Narvik har nå Comet og Hasle-Løren borte kommende helg, før de har Gjøvik hjemme (30.11) og Nidaros borte (03.12). 2 siste før jul er hjemme mot Furuset helgen 10-11 desember.

 

Nidaros ligger på andreplass med 19 kamper og 42 poeng.

Nidaros har Comet borte i dag før de så har 5 hjemmekamper før jul: Gjøvik, Furuset i kommende helg, Narvik (03.12) og så Bergen 10-11 desember.

 

Hvis disse 2 lagene ikke skal komme til play-off må (ihht tabell i dag) Furuset/Bergen ta 24/25 poeng mer enn Narvik/Nidaros på de 19/18 kampene de har igjen å spille i årets serie. Jeg har ikke store troen på at det skjer, så jeg tror ikke jeg taper veldig mye penger på å evt sette noen kroner på Narvik og Nidaros som 2 av lagene i årets play-off.

 

Comet ligger på tredjeplass med 18 kamper og 32 poeng.

Lørenskog ligger på fjerdeplass med 17 kamper og 31 poeng. 

 

Bergen/Furuset og Gjøvik har en skikkelig jobb foran seg om de ønsker ta en av plassene 3-4 i play-off. 11-12-14 poeng bak Comet/Lørenskog betyr at det må vinnes betraktelig flere kamper enn de over seg for å kunne gå forbi. Jeg tror heller ikke det går mange kampene til før minst ett av disse to lagene også er klare for play-off.

 

Det skal spilles 2 kamper i 1-divisjon i dag.

 

Furuset – Gjøvik

Furuset har vunnet begge oppgjørene så langt (3-1 og 5-3). Furuset har ogspå 2 sterke seire under beltet før denne kampen (Narvik borte, Comet hjemme) og bør vel sånn sett ha alle muligheter for å vinne 3 nye poeng og dermed fjerne seg enda mer fra plass 7-8 i divisjonen og heller begynne glimte oppover mot plass 4.

Gjøvik opp og ned i prestasjoner. Enten så tar de 3 poeng eller så taper de 3 poeng. Det må vel sies at Gjøvik er det lag som har underprestert mest ut i fra treningskampene og da forventninger før seriestart. Gjøvik ligger nå da på den utsatte plass 7.. og dermed kval-plass pr nå.

 

Comet – Nidaros

Comet vant på straffer i første kamp i Trondheim mens Nidaros vant 5-2 på dag 2. Dette er kamp mellom plass 2 og 3 på tabellen.. Nidaros inntar tabelltopp med seier.. det er det vel noen sesonger siden har skjedd når man runder halvspilt serie? (det vet sikkert andre bedre enn meg)

3 poeng kanskje viktigere for Comet sånn sett.. for å sikre avstanden ned til de 3 lagene som ligger 12-13 poeng bak.

 

 

Ps!

Hasle-Løren helt i bunn med 4 poeng… alikevel ligger Rasmus Forsberg på 3-plass på poenglisten med 35 poeng (7+28).

Plass 1 er David Hallström med 48 (19+29)

Plass 2 er Jordan George med 46 (17+29)

På plasser 4 og 5 ligger også H/L spillere.. Aastad og Larsson, begge med 33.

 

 

Torsdag 24 november; Full runde Fjordkraftligaen

Det ser hvert fall foreløpig ut til at Grüner er “på beina” igjen.

(rettelse… de er ikke på beina igjen)

 

Med morgendagens kamper er vi ved sånn cirka half-way point for de aller fleste lagene. Det begynner da å bli viktigere og viktigere å ta poeng både i topp og bunn. Hjemmebanefordelen i sluttspillet er viktig, på samme måte som å unngå bli nummer 9 og 10 er like viktig.

Det går jo ikke an å skrive noe om denne runden uten å bemerke dette med Manglerud Star littegrann. Mye er sagt og skrevet om Manglerud-saken av Nitten.no, av annen media, og av meg.. så ingen vits å gjenta akkurat de samme tingene.. Jeg vil bare si at jeg håper ikke vi nå har sett akt-1 av en 3-akts tristesse der tredje akt ender med Manglerud Star degradert til 2 divisjon pga trekking lag fra serie.

Craighead og Bowles har stått for nesten halvparten av målene til Manglerud så langt denne sesongen. Nå spørs det om de to får like mye istid i sine nye klubber, og dermed ikke blir like “hotte” på poenglistene slik de har vært til nå. De har vel spilt omtrent halve matchen.. det får de nok ikke ihhv Vålerenga og Sparta.

Spenningsmomentet nå er vel -A- Hvor mange flere spillere forsvinner fra Manglerud i de nærmeste dagene?.. og -B- hvor lenge har de penger til å betale Roy Johansen og Morten Ask?

 

Torsdagens runde:

 

Frisk Asker – Lillehammer

Frisk med seier 7-1 mot MS og så et straffetap mot Stjernen på de 2 kampene etter pausa. Ny inn på laget mot Lillehammer er Kaasastul som signerte kontrakt ut sesongen her om dagen. Lillehammer med 2 seire etter landslagspausen. Først 2-4 borte mot Storhamar og så 4-1 hjemme mot Stavanger. Med disse 6 poengene havnet Lillehammer helt opp i rygg på Storhamar og nettopp Frisk Asker.. og er dermed heller ikke så langt unna topp 4 lenger.

 

Vålerenga – Stavanger

Vålerenga med kun en kamp etter pausa, den endte i en 5-2 seier hjemme mot Stjernen. Ny “brodd” i angrepet til Vålerenga i eks-Manglerud-spiller Darien Craighead, samt en “voksen” backup for Tuben i må i Mitch Gillam. Gillam også fristilt fra Manglerud. Stavanger røyk altså 4-1 for Lillehammer i OL-byen, før de så i går (tirsdag 22.11) vant 4-0 hjemme mot Storhamar. Dette var Stavangers første seier siden de sablet ned Ringerike 5 nov.

 

Storhamar – Grüner (dessverre utsatt pga sykdom Grüner)

Storhamar med 2 tap etter landslagspausen (utrolig nok ble det smultring mot Stavanger..) møter et Grünerlag som ikke har spilt kamp siden de tapte 2-4 mot MS den 05 november. Grüner meldte forfall til kampen mot Ringerike, og så mot Sparta. Man får håpe de er i gang igjen nå og slipper flere opphold. Det kan bli tøffe tak å hente inn de 2 eller flere matcher etter hvert.

 

Sparta – Ringerike

Sparta har spilt 2 kamper etter landslagspausen, begge mot Stavanger. Den første var i Stavanger og den endte med en 2-3 seier til Sparta. Den andre var i Sarpsborg og ble en klarere seier, 4-1, til hjemmelaget. Full pott etter landslagspausa for Sparta. Etter dette har Sparta signert eks-Manglerud-spiller Parker Bowles. Ringerike har spilt en kamp etter pausa og den var borte mot Manglerud Star. Den kampen endte i en 3-7 borteseier. Det mest gledelige med den matchen for Ringerike, bortsett fra 3-poengeren, var at for første gang på veldig lenge kunne Ringerike stille med 4 femmere på match. Det blir interessant å se hva det betyr for kampene fremover.

 

Stjernen – Manglerud Star

Stjernen med straffeseier mot Frisk Asker samt tap borte mot Vålerenga på sine to etter landslagspausen. Jeg regner med at Stjernen (og FA) har drevet med straffe-konk denne uken for å bli litt mer på hugget på straffer… Stjernen møter altså et Manglerud Star lag som har måttet slippe Craighed, Bowles, Racine og Gillam denne uken pga økonomi. Et slikt grep kan slå begge veier i den første kampen etter det skjer. De som er igjen kan få en fandenivoldsk “vi skal faen meg vise dem” holdning og så gjøre det veldig bra… eller så går hele matchen rett til skøgs og sifrene blir veldig stygge.

 

 

Dagens tabell, og hva kan hvert lag oppnå med bare 3-poengere inn:

(og ja, jeg vet at alle kan ikke ta 3 poeng.. dette er “lek med tall”)

 

Sparta, 20 kamper, 47 poeng, kan max oppnå 122

Vålerenga, 21 kamper, 43 poeng, kan max oppnå 115

Stjernen, 21 kamper, 41 poeng, kan max oppnå 113

Stavanger, 21 kamper, 40 poeng, kan max oppnå 112

Frisk Asker, 21 kamper, 37 poeng, kan max oppnå 109

Storhamar, 21 kamper, 35 poeng, kan max oppnå 107

Lillehammer, 21 kamper, 31 poeng, kan max oppnå 103

Manglerud Star, 21 kamper, 19 poeng, kan max oppnå 91

Ringerike, 20 kamper, 9 poeng, kan max oppnå 84

Grüner, 19 kamper, 7 poeng, kan max oppnå 85

 

Ingen ting avgjort enda hverken i topp eller bunn

 

Tre nøtter til Askepott, ny stemme, Blasfemi!!

En stolt norsk, både fin, morsom og litt teit,  juletradisjon er å samle smått og stort i sofaen på julaftens dag og se tre nøtter til Askepott.

Julefilmen der små barn for alvor får oppleve hva dubbing er for noe.

Julefilmen der gamle PrimaVera fans får en lite tights-tåre i øyekroken

Julefilmen der alle kan alt som skjer men alikevel må følge med.

 

Nå har altså noen luringer tenkt ut at de skulle gi ut en ny-restaurert dvd/blue-ray utgave.. men siden Nrk ikke ville  gi fra seg det originale lydsporet så har de gitt ut en ny-restaurert utgave med en ny fortellerstemme.

Og hvem ble det…..

Jo, Nils Vogt

Han dærre Nei, nei, nei, nei, duden fra Karl & co

Det går jo ikke…

Blasfemi er det…

Kunne de ikke tatt en fyr med en koselig stemme hvert fall….

 

Det eneste som mangler nå i the times of crap og krenk er at Nrk velger denne utgaven på julaften…

 

Tre nøtter til Askepott skal ha stemmen til Knut Risan… ellers kan de bare la være å sende denne..

 

 

 

 

 

Et minimum av krav må være sikker økonomi før sesongstart

I ly av Manglerud-saken begynner man selvsagt å diskutere tilstanden til Fjordkraftligaen. 8, 10 eller 12 lag kommer raskt inn i diskusjonen.. men der er jeg helt enig med Sjur Robert Nilsen som heller vil at man skal diskutere hvor man, med tid,  vil at Fjordkraftligaen skal gå..hva skal den være, hvilke krav skal stilles til klubber som vil/skal spille på øverste nivå. Jeg tror ikke tiden er inne for de aller hardeste kravene enn så lenge, men noe kan gjøres for å slippe de mest banale tingene.

Det hører selvsagt ingen steds hjemme at man kjører i gang med import av spillere uten å ha dekning for lønna til alle spillerne den kommende sesongen.

Saken med frislipp av spillere fra Manglerud Star nå føyer seg bare inn i rekken av saker som har handlet om utenomsportslige ting i vår øverste serie.

Oversatsing, overbudsjettering, etc.. Det er ikke slik det skal gjøres.

“Først penger, så pølse” er det noe som heter… Det kan like gjerne sies som “ikke bruk penger du ikke har”. Jeg hadde steilet skikkelig om jeg feks opplevde at Ringerike hentet en import fra langt høyere hylle enn normalt, og forklarte det med at “vi tror dette genererer mer interesse, poeng og inntekter, og det er de pengene vi skal betale han med”.

Et krav til alle klubber, som de burde måtte vise i søknad om lisens kommende sesong, er at man har et akseptabelt budsjett som det er full dekning for. Det er nesten slik og da at man, om det ønskes forsterkes enda mer, må vise frem hvordan en ny-import skal betales utover det budsjettet man viste til i lisenssøknaden. Norsk ishockey trenger ikke flere slike saker som Manglerud-saken nå.. eller Spleis-saker for å overleve sesongen.

Vi må få slutt på en tankegang om at “det ordner seg sikkert utover i sesongen” slik man nå viser til at ble gjort på Manglerud. Det holder ikke med “sponsorer har lovet så og så mye..”,  det må på papir og på konto før man kan begynne shoppe utover det man allerede har dekning for i stallen.

 

Sitat SRN fra twitter: “Danmark, Finland, Tyskland, Østerrike (Italia, Ungarn, Slovenia) og Sveits har minimumskrav for å spille i den øverste ligaen”. sitat slutt.

 

Et minimumskrav for lag i den øverste serien bør hvert fall være å kunne betale for seg, samt ha til driften av laget hele sesongen man har gått inn i uten på måtte reddes av onkler, spleis eller andre “tilfeldige” inntekter rett før katastrofen er et faktum.

 

 

….og så blusser diskusjon om seriesystemet opp igjen

Det skal ikke mye til i hockeynorge før seriesystemet dras frem som løsningen på alle problemer. Det har også skjedd nå etter at Manglerud Star på søndag fristilte alle sine importer.

Men først:

Manglerud Star sier selv at alle har fått pengene sine nå, men at de som en del av et kostnadskutt for å ikke dra på seg (mer?) gjeld slipper importspillerne. Manglerud Star sier selv at det er sviktende publikumstall + lave sponsorinntekter som er grunnen til dette.

Sitat : “Med sviktende publikum og få sponsorer har ikke satsingen vi la til grunn for sesongen gitt oss den økonomiske og sportslige effekten vi hadde håpet på, og vi må nå derfor igangsette en plan for å kutte kostnader”.

 

Jeg klarer ikke annet enn å lure på et par-tre-fire ting her.

-1- Hvor mange tilskuere budsjetterte man egentlig med?

-2- Hadde man seriøst ikke pengene på plass før man hentet spillere?

-3- Hvor lenge blir Roy og Morten der som trenere.. de er vel ikke gratis de heller?

-4- Har man penger nå til å fullføre sesongen?

 

Så til dette med seriesystemet…

Stadig vekk kommer argumentasjon om at det ikke er nok spillere og økonomi i norsk ishockey til at vi skal ha 10-lags serie. Det har også skjedd nå.

Jeg tror helt ærlig at en “låst” divisjon med 8 lag er drepen for hockeyen om det skjer. Det er en tradisjon i Norge for at man skal kunne spille seg opp i toppen. Stenger man den døren så tror jeg mange lag dropper satse-delen i klubben. Ikke fordi man selv kanskje ikke vil satse, men det å skaffe sponsorer til et lag som ikke har mulighet til å spille kvalifisering og evt rykke opp med den profilering det betyr tror jeg blir mer eller mindre umulig.

Hvis du allerede i oktober vet at laget “ditt” , dvs i byen din, skal spille kvartfinale i mars… hvor mange nye supportere kommer på kamp i løpet av sesongen da? Nei, det må være konkurranse minimum som i dag i mine øyne. Blod-supportere kommer på kamp uansett.. vi vi ha flere og nye inn i hallene. Da må “Askeladden” ha en mulighet.

 

Når det er sagt:

Jeg er 100% enig med Sjur Robert Nilsen i at norsk ishockey trenger sette seg ned og finne ut hvor man vil, og så begynne utforme krav til klubbene for å komme dit.

Men, det må være krav det er mulig å oppnå. Kommer man feks med arenakrav som betyr at halvparten av klubbene i Fjordkraftligaen må ha en “Jordal/DNB/Varner-hall” innen 5 år blir jo det bare tøys.

 

Norsk ishockey må bygges fra bunn. Vi må sørge for at feks 1-divisjon blir sett på som en arena for å bygge på seg voksen-hockey-skills før man trer inn i Fjordkraftligaen enten med opprykket lag eller ved å hentes til et av de lagene som allerede er der.

Nå tror jeg uansett at det ikke er så mange av klubbene som har sendt inn noe forslag til hockeyforbundet før Tinget om å gjøre noe med seriesystemet.. som vel er korrekt vei å gå om man ønsker forandring. Det er mest en snakkis blant supportere dette.

 

Det at det er 10 lag i serien, og at det kommer et og annet resultat vi ikke synes noe særlig om.. det tror jeg er mye mer spisbart for sponsorer etc enn at det med jevne mellomrom dukker opp skakkjøring av klubber som bruker penger de ikke har.

 

Ullensaker Flyers – Ringerike Geriatriks 7-2 (6-2,1-0)

Comebacket i veteranserien ble ingen poengsuksess for Geriatriks.

Men som vanlig morsomt med match og ikke trening.

Etter en kjøretur gjennom de dype skoger etter Gardermoen næringspark (eller no) så kommer man til Jessheim og ishallen der man må parkere flere kilometer unna inngangen. En rusletur man ikke kunne klassifisere som oppvarming på grunn av bitende vind og kuldegrader gjorde ikke akkurat hockeyutstyret varmere så det var greit å være relativt tidlig ute… garasjen hjemme er ikke akkurat varm.

La det være klinkende klart, Ullensaker var det beste laget i går. Flere gode skøyteløpere. Flere gode med puck. Geriatriks holdt følge til 2-2 i første.. da giret Ullensaker litt opp (på mange måter) og skaffet seg en 6-2 ledelse til pause. I andre periode ble det 1-0 som sånn sett, basert på sjanser, var greit nok. Grattis med seier, fullt fortjent i går.

Det er ikke så rart at Ullensaker er et godt veteranlag heller så nære svenskegrensa som den hallen ligger. Enten så er det rar dialekt på Jessheim eller så er det mye import.

 

Vi tror det var Steffen som putta første målet med assist Henning.. eller omvendt

Jim putta mål 2 fra ca rødlinja.. et susende skudd med back- og sidespinn ved landing.

 

 

Når det er sagt:

Da Geriatriks så livets lys for mange år siden ble vi overrasket over det enorme gapet fra reglene på papiret for veteranspill kontra hvordan det spilles og dømmes. Vi brukte litt tid på å skjønne hvor lista lå med hensyn på slash, hekt, interference og bruk av kropp. Vi var jo vant til null-toleranse på egne treninger for dette, og ble tatt fullstendig på senga.

Det må sies at den overraskelsen tok oss også i går. Vi hadde rett og slett glemt det. Noen synes kanskje det ikke er så rart at vi glemmer ting siden vi er rundt 50 mange av oss, men det var nå slik det var i den første matchen tilbake i veteranserien.

Vi er på ingen måte uskyldige vi heller… men flere bemerket i går nivået på blant annet slashinger og oppsøking av kropp spesielt rundt mål.

Lesson learned. igjen..

Neste motstander er 4 desember hjemme mot Manglerud Old Stars