Slapp av litt…. Det blir jul..!!

Så er tiden over oss igjen. Førjulstiden. Tiden da folk stresser rundt som gærninger for å rekke alt mulig på kortest mulig tid. Det rett og slett myldrer av folk over alt. Tar du deg en titt inn på et kjøpesenter og har tid til å titte etter så kan du se folk med ansiktsuttrykk som best kan beskrives som hvordan ei migatreng katte som ikke finner igjen strøkassa si ser ut.. Det skal handles mat og gaver… Det skal handles klær… Sko… Det skal brukes opp endeløst mye penger for at de timene vi alle samler oss i stua skal bli så perfekt som mulig… Mitt poeng med dette innlegget er kort og godt… samme hva du gjør… samme hva du rekker og ikke… samme hva du har husket og ikke husket… Slapp litt av… ro ned… Det blir jul… Min mor rakk feks et år å ikke strikke ferdig en genser… så hun pakket inn garnet og oppskriften og skaffet seg på den måten litt tid…

Nåvel… Geriatriksredaksjonen må jo se litt på julehøytiden og 🙂

Husvask

Husvasken er jo et av de mest omtalte til det kjedsommelige temaene før jul…  Å nei.. jeg har ikke rukket å vaske baksiden av bildene på veggen i kjellerstua der svigermor kanskje skal sitte å hvile middag i 25 minutter…  Herregud… jeg har glemt å vaske under kjøleskapet… og har helt glemt å tørke støv av støvkosten… Vi alle har jo hybelkaniner, hybelbikkjer, hybelflodhester og hybelelefanter… Hvor mange har egentlig en mor eller svigermor som midt under julemiddagen kaster seg ned på gulvet og dobbeltsjekker under benken og sofaen om det skulle være en eller annen lodott som har sneket seg unna… hvor mange må egentlig igjennom sjekke-støv-oppå-bilderamma-med-hvit-hanske-på? Nei.. det får jaggu duge med en god gammeldags støvsuging/vasking til jul sånn at det ser bra ut….men ikke vask med Jif-Swiffer.. det er bare humbug… vaske huset på 30 minutter my ass…. Du kan jo selvfølgelig tråkke til med nye gardiner til jul da… men husk å henge de med pensiden inn…ikke som jeg som hang de med pensiden ut…. for det skal jo se fint ut utenfra…men det var jo ikke riktig..

Baking

7 slag ja… Riiiight…. I hvert et hus som klinker til med bakingen..og samtidig stresser og opplyser alle som vil høre og som har Facebook med at Jeg rekker ikke!!!… så lages det altså så mye småkaker at du kunne mette middels store landsbyer i afrika i månedsvis bare med baksten fra et lite boligfelt.. Og som vanlig så er det å grave frem de 7 boksene med kaker sånn ut i februar en gang og stå der å undre på om du skal kaste sandkakene og makronene i matsøppelet, som spesialavfall eller donere de til forsvaret som ammunisjon da de leker krig en eller annen gang på sommeren… Jeg heller mer og mer til 1 slags-varianten… nemlig pepperkaker til 10 kroner boksen på butikken..

Mat

Pinnekjøtt.. Ribbe… Torsk… Lutefisk… Grandiosa… Det er ganske mye vi har i Norge har på bordet på julaften… Og det aller meste av denne maten har vi stresset rundt for å få tak i… Vi stresser på kjøkkenet for å få den riktig… Vi slapper heldigvis av litt da vi spiser den… men så stresser vi veldig med å rydde den bort igjen da middagen er slutt… Og det er her det begynner… Da maten skal pakkes bort… Spares på.. Egentlig skal jo maten frem igjen neste morgen, men det er alltid noe som sniker seg unna… Så 2 måneder etter jul så legger du merke til en stor og to små plastbokser innerst i kjøleskapet…helt innerst der du pleier stable pizzasauser, pestoglass, ketchupflasker, osv.. og hva finner man…jo, 7 inntørka medisterkaker som man savnet på frokostbordet 1 juledag og restene av surkålen og rødkålen..2 spiseskjeer av hver.. Hvorfor det ble spart på vet kun den personen som gjemte det der inne…

Gaver

Så kommer vi til klimakset på julaften.. gavene… Disse innpakkede små og store pakkene som kan enten føre til umiddelbar glede eller hoderystende oppgitthet og himling med øynene… Åååååå såååå fiiiiin…. Jo eldre man blir jo flinkere blir man jo til å vise glede over absolutt alt man får… Det er jo ikke måte på hvor glad man kan bli for ullsokker i feil størrelse… Slips man aldri kommer til å bruke… stillongser… Nå er det jo heldigvis slik at uansett hva man får så er det alltid noen som treffer blink med gavene… og hva er vel mer tilfredsstillende enn å se barna pakke opp og oppdage at de får akkurat det de ønsket seg 🙂

Kos dere. Feire jul på deres måte. La ingen fortelle at din måte ikke er riktig.

Fellesdusj…eller ikke..!!

Nå må Norge ta seg sammen..!!!

22 ungdommer på utebanen på skolen… de gymmer… de løper…de ler og har det morro… de svetter… det renner nedover panna, tinninger, kinn… ryggen er drivende våt av svette… gymlæreren ser på klokka si… blåser i fløyta… “ok, da er gymmen over… vi rydder sammen og går inn”… To elever går sammen mot inngangen og garderoben… så sier den ene : “Jammen meg lenge siden jeg har vært så sliten… Nå skal det bli godt med en dæsj talkum altså”…

Nei, nei, nei og atter nei… dette blir feil det vettu… Du kan hete Kari Jaquesson eller hva som helst…  Har du gymmet så skal det dusjes… Det skal dusjes med vann over hele kroppen… det skal vaskes med såpe og det skal shamponeres i håret… Så skal du tørke deg, få på deg rene klær og være klar for enten å dra hjem eller en ny time eller to… Jeg har en viss forståelse for at jenter sliter litt med hårvasken pga liten tid til å tørke håret osv… men bortsett fra det… vask deg, vask deg, vask deg !!! 

Som vanlig mener jeg Norge angriper dette problemet i feil ende… Istedenfor feks å forby mobiltelefonene totalt inn i skolen…så skal vi begynne å bygge enkeltdusjer over alt… Seriøst folkens.. Har dere sett hvordan skoler ser ut i klasserommene? Tror man virkelig at penger kommer til å drysse inn fordi man ikke vil dusje sammen? I et land hvor regjeringen har anti-mobbing på dagsordenen… så forby de jævla telefonene i påslått tilstand på skolen da vel… Om frykt for å bli tatt bilde av er en årsåk til at ungdom skal gå rundt som svette-dynger så må det til.. Og det er et tiltak som er gratis!!!

– Vi skal gymme!

– Vi skal dusje etter gym!

– Vi har godt av å se hverandre!

– Vi har godt av å se gutter med “showers”.. gutter med “growers”…. med og uten hår..

– Vi har godt av å se jenter med pupper.. uten pupper… med hår.. uten hår..

– Vi har godt av å se kropper i alle fasonger…

Vi skal da ikke fjerne det som er bra!! Vi skal fjerne det som er bedritent… og om det betyr at den hellige kameratelefonen må være avslått eller tilogmed levert i en oppbevaringskasse i den tid man er på skolen for å få slutt på møkk og frykt og mobbing….ja så gjør det da vel….

Vil man virkelig at denne og neste generasjons ungdommer skal bli kjent som sy-puter-under-arma-generasjonen..?

Jada… jeg er gammel… det var annerledes før…. bla-bla-bla-bla…..

Dette handler om hygiene !!

Og forståelse..

Og å lære å være en del av et samfunn…med et mangfold….av kropper også..

 

(Dagbladet) Det er jo selvfølgelig ikke nødvendig å komme på Roskilde-nivå 😉

Pensjonist- og trygdetreiginger !!!

Brannfakkel i Avisa i Nordland:

**Pensjonister og trygdede bør gjøre seg ferdig med handlingen på dagtid!! Det er altfor mye kø overalt pga at de ikke får unnagjort dette tidligere! I tillegg er de utrolig trege med å betale. Småbarnsforeldre og folk som jobber bør prioriteres slik at de slipper unødvendig kø i en ellers stresset hverdag. Hilsen frustrert trebarnsmor.**

Geriatriksredaksjonen kan jo ikke annet enn å undre på hva slags ben denne damen stod opp på? Ble hun vekket midt på natta av en av de 3 ungene? Sneik mannen hennes seg ut av huset før alle våknet slik at hun måtte smøre alle matpakkene selv? Er denne Alta-damen  kanskje Ranveig Heitmann som juger på seg en unge til for å ikke bli avslørt? Krevde mannen til denne Alta-damen en Anna Anka morgen (dere får google hvis dere ikke husker) før han vinka i døra, klødde seg på pungen og dro på jobb?  Hva i all verden har denne damen opplevd i livet som gjør henne så frustert av å bare gå på butikken?

Nåvel… I ekte Geriatriksånd så går vi jo ikke av veien for å tenke litt ekstra rundt akkurat dette temaet for å se om det faktisk kunne være en ide å pålegge deler av befolkningen å bli ferdige med ting og tang før alle vi andre kommer rekende på ei fjøl og skal kreve vår rett.. For det er jo dødsirriterende å stå i kø på feks butikken om det er pensjonister i køen.. Lang kø med unge mennesker er jo morro… Lang kø med pensjonister er døden..

Hva med feks svømmehaller… Skal vi vanlige folk behøve å måtte se sånne gamle skrukkete mennesker i den tiden vi vil svømme? Nei her bør vi til med en regel: Pensjonister og trygdede bør svømme da vi andre er på jobb.. I det samme tidsrom bør og trebarnsmødre ta med seg ungene sine i svømmehallen for vi er jo ikke interessert i å vasse i hverken skrukkete gamlinger eller flokker med småtasser.. Så i svømmehallen må nok dessverre trebarnsmødrene finne seg i å stå i kiosk-kø sammen med pensjonister og trygdede…

Bilkjøring… Pensjonister bør ikke ha lov til å kjøre bil før 09.00 og ikke i tidsrommet 15.30-20.00.. Dette da selvfølgelig for å sørge for at vi vanlige fok slipper å sitte bak satans paragrafryttere og gamle kjærringer med håndveska hengende på blinklyset.. Trygdede bør jo selvfølgelig ikke kjøre bil i det hele tatt…for de skal ikke ha råd til hverken bil eller bensin på pengene de får av NAV… Og hvis de gjør det så er det vår plikt som gode borgere og anmelde hver eneste en for de er sikkert trygdesnyltere..

Skal egentlig trebarnsmødre få lov til å handle i kjernetid på butikken de da? Hva med oss som bare stikker innom butikken på vei hjem etter jobb og som må stå i kø bak både pensjonister, trygdede OG trebarnsmødre som ikke holder orden på ungene sine engang…? Skal ikke vi skånes for dette? Hva med å si at alt over 1 barn med seg på butikken kun er lov på torsdager mellom 18.00-20.00 da det jo er langdag.. Hvis du så er pensjonist så må du på biltilsynet og vise at du tør kjøre i 80 km/t for å kunne få fritak for å kunne kjøre på butikken med familien på torsdager..  

Moderne tortur !!!

Snakker ikke om å ha bare en helt vanlig mobiltelefon….

Snakker ikke om å måtte gå til skolen… ..

Snakker ikke om å bare ha vanlig tv-antenne…..

Snakker ikke om å måtte gå til treningen…..

Snakker ikke om å måtte stå opp om morgenen og gå på jobb…

Snakker ikke om å kun ha en ipad på deling hjemme…

Snakker ikke om å måtte kjøpe klær på billigkjedene….

Snakker ikke om at Hotel Cæsar fortsatt går på tv…

Snakker ikke om å ha leggetid klokka 21.00 som 12-åring…

Snakker ikke om å måtte parkere mer enn 15 meter unna treningsstudioet….

Snakker ikke om å kun ha stasjonær pc hjemme….

Snakker ikke om å måtte invitere hele klassen på bursdag….

Snakker ikke om å måtte surfe på lavere hastighet enn det som er oppnåelig….

Snakker ikke om å måtte se vellykkede tynne folk på nett…

Snakker ikke om å gå glipp av noe på tv fordi du ikke har pvr….

Hva snakker jeg så om?

Jo… jeg snakker om å gå til tannlegen….

Det er tortur i fingrene når du skal ringe dit… Det er tortur i øynene når du leser innkallelsen… Det er tortur i rompa når du setter deg i bilen for å kjøre dit…. Det er tortur i beina når du går opp trappa til tannlegekontoret… Det er tortur i ørene når du har satt deg på venterommet og hører alle lydene…. Det er tortur i ryggmargen da du må vente litt ekstra… Det er tortur i hele kroppen da tannlegestolen vippes bakover… og fremfor alt..

Det er tortur i lommeboka når du er ferdig…

Jada, bare skyld på ungen din du…!

“men jeg kan jo ikke tvinge barnet heller”….. Neida, det skal du selvsagt heller ikke….. men det er andre ting du skal… Det eneste du ikke skal er å dytte barnet ditt foran deg og slippe å ta tak i problemet…

Men først og fremst i denne bursdags-barn-debatten:

Her i vårt lokalmiljø er det helt vanlig å gå etter ett bestemt regelsett hva gjelder invitasjoner til bursdag. Hvis man skal levere ut invitasjoner på skolen så (1) invitere man alle sammen, eller (2) man inviterer alle jentene, eller (3) man invitere alle gutta. Hvis det ikke, av feks økonomiske grunner, skal inviteres etter disse reglene så er det en ting som gjelder… da får du invitere til bursdag utenfor skolen og/eller etter skoletid. Det er selvfølgelig lov å invitere til mindre bursdager enn å ha alle sammen…men 1-2 ikke-inviterte av 15 i klassen er ikke et utvalg..det er rein og skjær utfrysning…!

Nåvel… til denne bursdagsdebatten:

– 8-åringene som inviterte…ingen kom…ingen sa ifra…

– 10-åringen som inviterte…ingen kom…ingen sa ifra….

Unskyld meg altså:

Hva faen feiler det foreldrene til disse ungene som ikke dukket opp???

– Hva med plikten/høfligheten til å si ifra?

– Hva med ren folkeskikk?

– Hva med å hjelpe foreldre seg imellom til å kunne stålsette et lite barn som gleder seg?

– Hva med å  ikke gjemme deg bak et barn og si : “men h*n ville jo ikke”…

Hva med å sette deg ned og snakke med barnet som ikke vil? En 8-9-10 åring med invitasjon til en bursdag og utsikt til å spise pølser/pizza/godteri, drikke brus osv.. sier ikke nei til dette uten at det er en underliggende årsak… Hva med å være den voksne? Hva med å ta ansvar og finne ut av hva problemet er istedenfor å la et lite barn diktere din voksne oppførsel…

Skjerp dere !!!

Et potent innlegg !!

I denne bursdagen var det morro… Hønefoss, no place like it !!

Et raskt lite sveip over nettaviser i dag viser at det nærmer seg jul, det skal selges alt mulig, det er reklamer for alt mulig… Har dere forresten sittet i sofaen og sett på tv sammen med arvingene og så kommer en reklame fra Kondomeriet..?  Her er det juletilbud på vibratorer og glidemiddel og det ene og det andre.. Du hører fnis fra en og sukk fra en annen…og vi voksne vi napper tak i fjernkontrollen raskere enn Lucky Luke trakk gunnern sin.. Jeg er ingen snerpe jeg altså…-heter det snerpe på en mann?- men kjære tv-kanaler… kan dere ikke hvertfall vente til etter 21 feks med de reklamene?

(Nettavisen) Endelig var det en butikk som tok grep… denne lille tøysegutten har fått boltre seg for mye her i verden spør du meg.. En liten tass er han og ifølge datteren til et vennepar av oss.. Boka om Bieber dumpes altså… “take a dump” heter det jo på engelsk når man tar en tur på ramma… Vel, det virker på salget som at denne boka kanskje heller skulle ha blitt markedsført som dasspapir… !

(Nettavisen) En annen førjulstradisjon i tråd med Jul i Skomakergata, Nissene over skog og hei, støveldance, julebord, gløgg, frysing, isskraping, snømåking, dødt batteri på bilen, febrilsk leting etter votter samt julegravestresshandling er den årlige kåringen av VI-Menn.piken… her ser vi da 3 av de nominerte… skulle du ønske å bruke tid og penger på dette så er det helt sikkert mulig å google seg frem til den kåringen…

(Nettavisen) Hønen Agda er til salgs..  Jeg har selvfølgelig ikke vært innom denne butikken rett over svenskegrensen.. Det har sikkert mange av dere lesere der ute vært…så da er det bare å bla opp noen kronasjer og anskaffe seg et etablert etablissement med kultur-filmer som spesialitet.. 

Word !!!!

Mammaen min er tynnere enn mammaen din!!!

Hold kjeften på deg’a….

Husker dere i de gode gamle dager da vi unger lekte ute hele tiden.. Foreldrene våre måtte lete etter oss da det var tid for middag…men de kunne ikke finne oss på tørre møkka fordi vi var altfor opptatte med å leke.. Vi spilte cupfinaler hver eneste ettermiddag på en grønn slette sålenge vi var mange nok..og hvis ikke så var det straffekonk og alle ville være Grobbelar.. Vi sykla innspurten i Tour de France på syklene vi hadde modifisert selv  selvom ikke en kjeft av oss hadde sett en eneste snurt av proffsykling noengang…. Vi gikk på isen på vinteren.. Vi klatra i trær uten EU sand under..  Noen ganger gjorde vi tilogmed noe så kjedelig som å leke med kongledyr -hvis vi hadde klart å stjele med oss en fyrstikkeske ut-,  

Det var ikke til å unngå at vi fikk blåveiser, donaldkuler, kutt, skrubbsår, grønske på knærne, etc etc på grunn av alt vi fant på…  Det var dessverre heller ikke til å unngå at det ble krangling..noen ganger slåssing… men en strofe husker vi alle fra krangling da vi var små…: “bare vent…pappaen min er sterkere enn pappaen din”..

Når man så har kommet levende ut av den tiden…og nå har blitt voksen.. og ser hva som rører seg i bloggverdenen….særlig blandt disse rosabloggerne… ja da kan man ikke annet enn å undre på hva som kommer til å skje med ungene i dette landet… hvor merkede blir disse barna av sine perfeksjonistiske bloggmødre? Hvordan i all verden kommer det til å gå med disse ungene med perfeksjonismen banket inn allerede fra baby-stadiet.. Jeg kan jo ikke annet enn å tenke meg litt frem i tid og se for meg en barnehage full av disse rosa-ungene…der de leker og så begynner å krangle…

-mammaen min er tynnere enn mammaen din…

-mammaen min har finere silikonpupper enn mammaen din…

-mammaen min har flere klikk på bloggen sin enn mammen din…

-mammaen min kjøper dyrere klær enn mammaen din…

-mammaen min tar mer botox enn mammaen din…

-mammaen min har det ryddigere enn mammaen din….

-mammaen min går mer på trening enn mammaen din…

-mammaen min tok bilde etter jeg ble født mye tidligere enn mammaen din…

-mammaen min lager mye finere kalender enn mammaen din….

-mammaen min…. (fyll inn i kommentarfeltet)

 

God fredag 🙂

Nå ere jul igjen..!

Det nærmer seg jul og nok en gang så skufler media frem og opp i lyset de litt mer vanskeligstilte. Samtidig ser man folk komme halvsøvnige ut av Stortinget, børste støv av blådressen/tyllkjolen og proklamere “nå må vi avskaffe fattigdom”… Det dukker opp den ene etter den andre som ser ut som de her hengt på veggen i kjelleren på Stortinget for at de profilerte politikerne skal slippe å måtte forholde seg til politiker-noviser som ikke har lært svada-sjargongen helt enda…

Geriatriksredaksjonen har ikke tenkt å forfordele noe parti..ei har vi tenkt å sverte noe parti heller..Det klarer de helt greit selv. Geriatriks melder heller: Gå å skam dere alle sammen. Skam dere for å være en del av et politisk system som til de grader står å slår seg på brystet over hvor flinke vi, Norge,  er..samtidig som den ene triste historien etter den andre rulles opp.. “dette må vi ta tak i”… “jeg kan ikke kommentere enkeltsaker..men…” osv osv.. Hva med å stikke fingeren i jorda og innrømme at alt er ikke som det skal og så se til å få den fingeren du ikke hadde ledig til å stikke i jorda ut av rompa og begynne å få litt fortgang i ting. Alle har vi jo hørt leksa “skoler, sykehjem, aldershjem, veger, jernbane, sykehus….” Det er faktisk en skam at vi skal måtte finne oss i å kjøre på veger som er like som de var på 70-tallet.. Vi kjører altså rundt på dødsfeller fordi politikerne ikke klarer tenke to tanker på en gang. Det blir altså ikke inflasjon om du henter utenlandske vegbyggere for å få fortgang i vegbyggingen.. Tilsvarende blir det ikke inflasjon om sykehusene kjøper MASSE utstyr man trenger i utlandet..

Og så alle disse stupide avgifter.. Som feks TV-lisensen.. At vi som nasjon tillater politikerne å tviholde på en slik avgift er meg en gåte. Bare du kjøper deg en TV så skal staten ha lisenspenger. Du trenger ikke ha tv-signaler engang. Det blir jo som om Herman Friele skulle ha penger fordi du gikk på Glassmagasinet og handla deg et sett med flotte kaffekopper. Og hva med vegavgiften?… Samme avgift uansett.. En bil som brukes 5000km i året avgiftslegges like mye som en bil som kjøres 60 000km i året..skikkelig rettferdig den ja.. og når du har betalt vegavgiften så har du kjøpt deg rettighetene til å ha lov til å kjøre rundt i dette flotte landet å betale bompenger..

Og så kommer vi til en personlig favoritt..ehh..not….arveavgiften… Avgiften på penger som allerede er innteksbeskattet og formuesbeskattet av den som har pengene…og da tragedien rammer en familie så kommer Staten inn og skal ha penger.. “Sorry for at du mistet mammaen din altså…Hvor er penga våre?”… Så her kommer et eksempel fra sos-øk på Handelsskolen: Per (18), Pål (36), Are (55), Jon (74) og Tom (93) bor alle sammen i samme hus. De har hatt sine tragedier i rene Bonanza stilen og alle har mistet sine koner..ja bortsett fra Per da som ikke har rukket å gifte seg enda. Tom har småpene 10 mill i banken, men så kommer virkelig et tragediens år for familien: (fribeløp er 470 tusen)

I januar dør Tom. Jon arver da av sin far 10mill – 470′ -( 6% av 330′ -10% av resten) = 9 060 200,-

I april dør Jon. Are arver da av sin far 9 060 200 -470′ -(6% av 330′ -10% av resten) = 8 214 380,-

I september dør Are. Pål arver da av sin far 8 214 380 -470′ -(6% av 330′ -10% av resten) = 7 453 142,-

I november dør Pål. Per arver da av sin far 7 453 142 -470′ -(6% av 330′ -10% av resten) = 6 768 028,-

Per på 18 år har da i løpet av et tragediens år mistet sin far, sin farfar, sin oldefar og sin tippoldefar…

Staten har tjent 3 231 972 ,-…………….

Sorry… Jeg tror ikke på at dere fjerner den avgiften….på samme måte som jeg ikke trodde på bompengeløftet…

Dengang jeg ble far..!

Fotballfrue har født, hu har ploppet ut en unge på samme måte som milliarder av damer har gjor før henne.. Fotballfrues plopping har dog medført at en masse folk og bloggere har kommet med sine historier om fødsler, mager, strekkmerker, misunnelse, sjalusi, hengeromper og hengehuer…..så hvorfor ikke jeg 😉

Morgenen den lørdag den 19 oktober 2001  våkner jeg med et rykk av at min samber sier pent og rolig til meg.. “Jim…du må våkne…vannet er gått”.. og straks farer tankene igjennom hodet mitt… faen….vannlekasje….for noe dritt…og det er dyrt….. og så skal jeg jo på ishockeykamp i dag med avreise klokka 13.00 fra hockeyhallen.. Men så våkner jeg litt mer og får øya i fokus og ser på henne litt klarere der hun står foran sengen… Men, men.. da må vi jo dra da..? 

Påkledningen min skjer raskere enn Supermann skifter i telefonkiosken og jeg runder hjørnet av sengen og rekker akkurat se sambo skritte elegant over ett eller annet dødt dyr som katta har fanget, lekt med, tygd på og lagt fra seg midt i gangen…pyttsann…det skuffer vi opp etterpå i dag…skal bare reise på sykehuset først for å bli sendt hjem igjen sånn som alle andre førstegangsfødende..  Dette har vi snakket mye om…og dessuten er det igjen 14 dager til termin.. Sambo og jeg var tilogmed ute hos hesten dagen før og børstet og koste med han.. Vel, som den verdensvante mann jeg er -og dessuten borderline vettskremt akkurat da pga det som skal skje- så går jeg kaldt og rolig inn på kjøkkenet og pakker inn resten av den hjemmelagde pizzaen fra kvelden før, før bagen løftes opp og vi går pent og rolig, og litt smilende, ut i bilen og setter kurs for sykehuset.

Kjøreturen og parkeringen går som en drøm den… Likeså spaserturen inn og opp på fødestuen.. Klokken er vel rundt 10 på morgenen… Sambo blir undersøkt og og den litt lett nervøse pappa føler seg ganske meningsløst udugelig egentlig.. Jordmoren konkluderer ganske raskt med at fødselen jo er igang den… “I dag blir dere foreldre”.. Med nervøse smil havner vi så inn på et værelse…Her skal det skje…Her skal dette lille barnet komme til verden… Her skal vårt nye liv begynne… Fin utsikt var det og… Det ble ganske raskt bestemt at den udugelige skulle stå oppe ved hodet og fukte pannen med klut.. ja ikke min panne da.. sambo sin… og stå klar med saft hvis hun ble tørst midt oppi dette her.. Snodig den bemerkelsesverdige troen sykehuset har på klut..

Selve fødselen skal jeg holde privat… Bortsett fra å fortelle om at jeg, som i løpet av mine mange år som hockeyspiller har blitt skadet på en mengde måter og opplevd mye smerte, sjelden har opplevd noe så vondt over lengre tid som da en ring jeg hadde på dengang med litt skarpe kanter havnet litt på skeiva og tilfeldigvis satt på den handa som sambo holdt i og klemte på… Jeg kan ikke engang beskrive hvor ubeskrivelig tøff sambo var under fødsel… og jada..milliarder har gjort dette før.. osv osv… men det var ikke milliarder av folk innpå den fødestuen… Det var sambo, det var meg, det var en hjelpepleier og det var en jordmor fra nord-norge som var skvær gæren… Hun hoppet opp i sengen… klappet seg på hofta og  i henda og sa “Kom igjæn nu.. nu blir det barn”.. Det var nesten så jeg titta meg rundt og så etter tilskuere med norske flagg som skulle heie..

Jeg komme aldri til å glemme da gutten endelig kom ut og jeg så og hørte sambo “au-au-au-næmmen-næmmen-næmmen-ååå-ååå-åå-sååå fiiiiiiin” …

“Ja, dere vil vel ta bilde av når pappa klipper navlestrengen” sa jordmor… Oh yes svarte vi… og kom så på at bag med alt utstyr lå jo i bilen.. Vi skulle jo bare på fødestuen og bli sendt hjem vi… Så raskere enn Carl Lewis på en stairmaster på dop var jeg ned og opp 3 etasjer.. og kan ikke engang forklare mine følelser da jeg skulle snipp-snipp av navlestrengen på ekte Hollywoodstil… Men, saksa til sykehuset kunne jeg ridd på til Moss uten å få antydning til gnagsår…..jeg måtte gnage over navlestrengen med den skjemmeste saksa i Nord-Europa… men bilde fikk vi da 🙂

Så skulle den nybakte far bli med å vaske, måle og veie imens nybakt mor fikk litt stell… og siden all min erfaring med babyer frem til jeg pr da var 31 år 1 mnd og 25 dager var å sitte putt stille i en sofa og holde en baby som jeg holdt en hvilken som helst annen bylt med ett eller annet så lot jeg hjelpepleier ta hånd om den aller første påklendingen også….. og det eneste jeg kunne tenke da jeg så på dette var  “Ikke brekk ungen min”…

Etter alt roet seg så ble de nybakte foreldre sittende der og bare se på den lille gutten… Et komplett vakkert lite barn…

At undertegnede havnet på pub på kvelden og ble feiret av kompiser får bli en annen historie…

Måtte sykle dagen etter ja…

Muffstykker !!!

Synes du bukseseler, langrennski, ostehøvel, binders, ølglass med hank, piggdekk, eggdeler, kondom, pencilin, hostesaft, strykefrie skjorter og kattedør er flotte oppfinnelser…?

Glem John Logie Baird som fant opp tv’n… Glem Alexander Graham Bell som fant opp telefonen… Glem William Cullen som fant opp kjøleskapet… Glem Adolf Eugen Fick som fant opp kontaktlinsen… Glem William H. Dobelle som fant opp det første kunstige øyet… Glem Christopher Cockerell som fant opp luftputebåten….

Husk derimot Fru Redaksjon…

Hvorfor sier du…?

Jo…

Muffstykker !!!  Man tar rett og slett rundstykkedeig oppi et muffinsbrett… og vips Muffstykker.. !!!

Denne oppsiktsvekkende oppfinnelsen får jo Redaksjonen til å undre på om det finnes andre snedige kulinariske herligheter der ute?

Kan man ta brøddeig i et vaffeljern? Braffel..?

Kan man ta vaffelrøre i muffinsformer? Vaffins…?

Kan man steke boller med primus? ehh.. øh… hehe….altså.. nå skal vi ikke bli grove her altså…

Har de mange skarpe lesere der ute noen gode forslag?