Alkoholservering på kamp; Good or bad?

NFF har åpnet for alkoholservering på kamper, nå kommer vel hockeyforbundet etter?

Endelig kommer Norge etter stort sett alle land rundt seg.Nå åpnes det for, i fotballforbundet hvert fall, at ikke bare de som har VIP-billetter kan ta seg en øl eller et glass vin på kamp, nå kan alle det. Vel, gitt at kommunen der laget spiller innvilger lov til dette selvsagt.

Jeg håper jo da at det samme skjer i hockeyen.

Selvfølgelig raser KRF og andre alkoholfiendtlige mot dette. “Idrett og alkohol hører ikke sammen” er det mantraet det til det kjedsommelige kommer med. Joda, de har rett i det  når det gjelder utøver.. Jeg ville heller ikke likt en drita full skiskytter inn på standplass.. en rallyfører med 2,3 i promille, etc.. Men at en tilskuer kan komme til hockeyhallen, gå inn på pub-området, ta seg en øl og så gå inn i hallen og se kamp ser jeg absolutt ingen problemer med.

Jeg går faktisk så langt som å si at kanskje vil noe av fylle-bråket på arenaer bli borte om man får servering i hallen. For; Med servering i hallen vil kanskje noe av “sitta hjemme og drekka” før match greia bli borte? For det er jo ikke slik at alle barna som ifølge Krf og andre avholdsfolk skal vernes mot alkoholsalg i hallene ikke er utsatt for berusede folk i dag. Min påstand er at det kanskje blir mer kontrollert om tilbudet blir utvidet. Da må hallene som innfører “pub” også ha kontrollører som følger med i større grad enn nå hvor en beruset person kan skjerpe seg i døra, komme seg innenfor, liste opp lerka fra lomma og fortsette festen på tribunen.

For meg handler dette om å selge opplevelser. Underholdning. Jeg har ikke vært i DNB (unnskyld) en ser jo de sier at det ikke er problemer der rundt dette med at også “vanlige folk” kan komme i hallen, ta seg en øl og så se kamp. Man kan tilogmed ta seg en forfriskning i pausa.

Det er altså ikke snakk om å selge alkohol inne på tribunen. Det er ikke snakk om å innføre drikke-påbud på kamp. Det er kun snakk om å kunne tilby salg av en lovlig vare på et kulturtilbud på samme måte som det gjøres på andre kulturtilbud rundt omkring.

-du MÅ altså ikke ta deg en øl på kamp. Du må ikke drikke noe.

Det virker som om dette er noe mange tenker.

Det at det blir lovlig salg i hallen betyr altså IKKE at du MÅ drikke en øl eller et glass vin på kamp. Det betyr bare at man har muligheten. Det er vel heller ikke gitt at det blir salg hver eneste kamp. Det betyr bare at klubben har muligheten til å utvide tilbudet til publikum. Det betyr at klubbene kan selge pakker til firmaer etc.

Ishockey konkurrerer med mange aktører mht publikum. Det er en grunn til at man ønsker varmere haller, bedre fasiliteter, mer opplevelser i tillegg til selve konkurransen. Folk ønsker å hygge seg. Om det er å ta seg en øl eller et glass vin så må det være greit. Jeg personlig har enorme problemer med at vi skal ha ekstremt strenge regler på dette bare fordi man er redd for at en -1- person kanskje ikke håndterer dette. Den personen skal vises bort i døra, for, du blir ikke full i hallen på 1-2 øl før match pluss 1 i hver pause.

Norsk ishockey må oppover på nivå… også med tanke på publikum og opplevelser.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

1 divisjon: Siste ukes innspurt er i gang.

4 kamper lørdag; 2 viktige og 2 ikke så viktige

 

Lørdag 29 februar klokka 15.00 : Gjøvik – Tønsberg

Lørdag 29 februar klokka 15.00 : Nidaros – Hasle-Løren

Lørdag 29 februar klokka 16.00 : Ringerike – Furuset

Lørdag 29 februar klokka 17.00 : Comet – Haugesund

 

Ikke at jeg tror det betyr så veldig mye…. men er det ikke litt “kokkos” at 2 kamper i tet-striden i divisjonen ikke spilles samtidig?

 

Gjøvik med 4 kamper igjen å spille (Tønsberg x2, Haugesund og Ringerike i siste kamp møter Tønsberg som med dette møtet går løs på sine 2 siste seriekamper denne sesongen før de skal ut i kvalifisering. Gjøvik kniver med Haugesund om 5-plassen på tabellen i en sesong som ikke har gått helt etter planen tror jeg for Gjøviks del. Jeg personlig hadde vel Gjøvik på 3-4 plass i tipset mitt denne sesongen.

Nidaros spiller sine siste 2 kamper denne helgen og tar samtidig et farvel til Thomas Wiig som legger opp etter denne helgen. Så får vi se dag om han legger opp sånn som Inge Stokvik la opp et par sesonger etter hverandre eller om Wiig faktisk legger kampskøytene på hylla for godt. Hasle-Løren og blir ikke noe bedre eller dårligere enn tabellsituasjonen viser i dag, så dette kan bli en kose-trøndersk helg for begge lag dette. Utesteder er herved advart 😉

Ringerike får besøk av Furuset og MÅ vinne. Det skal heller ikke gå an å tape i den innspurten man er inne i nå. Gidder rett og slett ikke utbrodere mer enn det.

Comet får besøk av Haugesund. Haugesund spiller lørdag mot Comet, søndag mot Gjøvik i Fjellhallen (jeg kan anbefale hockeymeny på Mækkern; da scorer du nemlig 8 mål i samme kamp etterpå) før de avslutter neste helg mot Comet hjemme lørdag og søndag.

Comet har 4 kamper igjen og har sluttsummen 91 poeng som et magisk tall. Det tallet er nemlig det poengtallet Ringerike kan oppnå ved seier i sine 3 siste, og Comet har Ringerike på innbyrdes. Det betyr kort og godt at Comet må ta 8 av 12 mulige poeng nå på slutten.

 

 

Dette er innspurten for Comet og Ringerike

Comet: Haugesund, Lørenskog, Haugesund og Haugesund

Ringerike: Furuset, Furuset og Gjøvik

 

Tabellen

Lørenskog har spilt 39 kamper og har 93 poeng, kan max oppnå 96 poeng

Comet har spilt 36 kamper og har 83 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Ringerike har spilt 37 kamper og har 82 poeng, kan max oppnå 91 poeng

Nidaros har spilt 38 kamper og har 64 poeng, kan max oppnå 70 poeng

Haugesund har spilt 36 kamper og har 51 poeng, kan max oppnå 63 poeng

Gjøvik har spilt 36 kamper og har 50 poeng, kan max oppnå 62 poeng

Hasle-Løren har spilt 37 kamper og har 38 poeng, kan max oppnå 47 poeng

Tønsberg har spilt 38 kamper og har 24 poeng, kan max oppnå 30 poeng

Furuset har spilt 37 kamper og har 16 poeng, kan max oppnå 25 poeng

 

-Lørenskog og Comet kjemper om seriemesterskapet

-Lørenskog er klar for Get-kvalifisering

-Furuset og Tønsberg er klar for 1-div kvalifisering

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Rødt, og Bjørnar Moxnes: Svar meg på dette

Er jeg en velferdsprofitør om jeg tjener penger på barnehage?

Jeg ser ofte at leder for Rødt står på talerstolen og nærmest spytter ut ordet “velferdsprofitør” når han ramser opp de sedvanlige argumenter mot privateide barnehager etc. (Lysbakken i SV gjør dette mest på twitter der han står uimotsagt…fordi han sjelden svarer på motargumenter).

Nåvel… 

Bjørnar Moxnes, jeg lurer på noe. Tenk deg følgende scenario:

Jeg og tre kompiser ser behovet for en barnehage i kommunen. Kommunen har ikke råd (vil ikke bygge), men innvilger oss retten til å bygge og drifte en ny barnehage der vi ønsker og søker om det.

Vi tar opp private lån for egenkapital.

Vi danner privat selskap og får lån i bank for å bygge barnehagen.

Barnehagen bygges og vi starter opp drift.

2-3 år går der vi jobber hardt med nedbetalinger og drift selvsagt helt ihht barnehageloven

Alt er på stell. Barnehagen er veldrevet og alt er ihht krav.

Så sysler vi med tanken på å selge barnehagen, selge det vi har skapt, for vi ser at det er det å skape og sette i gang vi synes er gøy.

Vi ser nemlig behovet for å gjøre det samme om igjen et annet sted i kommunen

Vi finner en kjøper og selger barnehagen til noen som vil drifte den videre

Salgssummen er god, den betyr 10 millioner netto på hver av oss

Vi har altså klart å bruke midler inn til å drifte barnehagen + betale ned mye gjeld

Alle foreldre er kjempefornøyde med barnehagen.

 

Spørsmålet mitt Moxnes…

 

I følge din logikk; Er vi 4 da velferdsprofitører?

 

Vi har bygget og satt i drift en barnehage + tjent penger i tillegg.

 

 

Get : Var gårsdagens runde spikeren i kista for Narvik?

Røyk den reelle sjansen for sluttspill for Narvik med tapet for Frisk Asker samtidig som Manglerud Star feide Stjernen av banen i Fredrikstad?

Manglerud Star nå ett poeng foran

Mange rundt i Norge har nok fulgt Narviks spennende ferd mot noe som kunne inntil ganske nylig se ut som en relativ trygg vei mot en 8-plass og dermed historisk sluttspill for et lag fra nord OG for et nyopprykket lag. (andre med mer statistikk i blodet kan kanskje opplyse om hvilket lag, om noen, har gjort det i moderne tid. Dessverre for Narvik har Manglerud Star sakte men sikkert spist inn på forspranget, og i går kveld kom så kvelden der Manglerud Star tok steget forbi og nå ligger på den siste sluttspillsplassen.

29 februar spiller: Grüner – Frisk Asker, Stavanger – Sparta og Manglerud Star – Vålerenga.

Frisk Asker trenger 3 poeng i denne, har slitt med Grüner i Grünerhallen før så ingen bankers-poeng her. Stavanger har sluppet seg mange hakk ned, fikk i tillegg Mauldin skadet ut sesong nå så heller ingen dead-given 3-poenger til hjemmelaget her, særlig om Sparta er på tå-hev (og hode-skulder-kne-og-tå-kne-og-tå) og ikke gir Stavanger rom og plass i sonen. Manglerud Star får besøk av Vålerenga. 2 lag som er i støtet og som begge desp vil ha de poengene nå på slutten Vålerenga ser en 3-plass og mulighet for å velge motstander som gevinst mens Manglerud Star kan legge Narvik 4 poeng bak seg med seier.

 

Kampen Manglerud Star – Narvik :

Manglerud møter Vålerenga og Sparta før siste match mot Narvik. Narvik møter Stavanger, i Stavanger, før siste match mot Manglerud. Manglerud har 46 poeng, Narvik 45. Enkel poeng-lek der man sier at best plasserte lag vinner kamper betyr at da siste kamp skal spilles er poengstilling den samme. Da har MS tapt hjemme mot Vålerenga og borte mot Sparta og Narvik har tapt borte mot Stavanger. Men sånn går det sjelden.

Manglerud Star har også Narvik på innbyrdes.

Er lagene innafor 1-2 poeng av hverandre i MS-favør må Narvik ta 3 poeng i siste match.. alt annet medfører Manglerud Star i sluttspill.

 

Dette har lagene igjen:

Stavanger: Sparta (h), Narvik (h), Lillehammer (h)

Storhamar: Stjernen (h), Vålerenga (b), Sparta (h)

Lillehammer: Frisk Asker (b), Stavanger (b)

Vålerenga: Manglerud (b), Storhamar (h), Grüner (b)

Frisk Asker: Grüner (b), Lillehammer (h), Stjernen (b)

Sparta: Stavanger (b), Manglerud (h), Storhamar (b)

Stjernen: Storhamar (b), Grüner (h), Frisk Asker (h)

Narvik: Stavanger (b), Manglerud (b)

Manglerud Star: Vålerenga (h), Sparta (b), Narvik (h)

Grüner: Frisk Asker (h), Stjernen (b), Vålerenga (h)

 

Lillehammer bør plukke 3 poeng fra Frisk Asker. Vålerenga bør plukke 6 poeng fra Manglerud og Grüner. Frisk Asker bør plukke 6 poeng fra Grüner og Stjernen.

Da ender Lillehammer på 79 poeng, Vålerenga på 78 og Frisk Asker på 76 poeng.

Så er spørsmålet: Kan Lillehammer plukke poeng fra Stavanger i Stavanger? Slår Vålerenga Storhamer hjemme i Forum? Hva med Frisk Asker hjemme mot Lillehammer.

Spenningen om 3-plassen (og 4-plass) er heller ikke over.

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 42 kamper, 106 poeng, kan max oppnå 115 poeng

Storhamar, 42 kamper, 86 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Lillehammer, 43 kamper, 76 poeng, kan max oppnå 82 poeng

Vålerenga, 42 kamper, 72 poeng, kan max oppnå 81 poeng

Frisk-Asker 42 kamper, 70 poeng, kan max oppnå 79 poeng

Sparta, 42 kamper, 58 poeng, kan max oppnå 67 poeng

Stjernen, 42 kamper, 55 poeng, kan max oppnå 64 poeng

Manglerud, 42 kamper, 46 poeng, kan max oppnå 55 poeng

Narvik, 43 kamper, 45 poeng, kan max oppnå 51 poeng

Grüner, 42 kamper, 13 poeng, kan max oppnå 22 poeng

 

Stavanger er seriemestere

-Stavanger er klar som nr 1

-Storhamar er klar som nr 2

-Narvik/Manglerud Star blir nr 8

-Grüner er klar for nedrykkskvalifisering

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Nei, det er ikke lærere som skal oppdra barna, det er foreldrene

Glem aldri det; Ansvaret for å oppdra og gi gode holdninger er foreldrenes ansvar.

Jeg ble gjort oppmerksom på at jeg kanskje i mitt forrige innlegg virket veldig negativt innstilt til lærere og deres jobb opp imot barn/ungdom med tanke på mobbing, dvs bekjempelse av  mobbing. Det var på ingen måte meningen, for er det en ting jeg alltid har vært krystallklar på, så er det:

Det er foreldrenes ansvar!

Det hjelper altså ikke hvor god en lærer er i skoletiden hvis foreldre ikke er sitt ansvar bevisst og skaper de gode tanker og holdninger hjemme. Det hjelper ikke hva en lærer gjør og sier om foreldre bryter det hele ned på privaten. Det hjelper altså ikke at det står i pensum at barn skal lære om det å ikke mobbe hvis foreldre sitter rundt middagsbordet og snakker dritt om andre mennesker. Shit in, shit out er det noe som heter.

Skolen og hjemmet skal selvfølgelig samarbeide, men ansvaret, det er det foreldrene som har.

Dessverre er det slik at det finnes altfor mange foreldre som lukker øynene for at det er et snev av mulighet for at nettopp deres barn er en av de som mobber. Det er alltid “de andre”.  Dette er hovedproblemet med hele mobbeproblematikken. Fornektelse. “Mitt barn gjør ikke sånt”.

Det at hver åttende elev i barneskolen sier de opplever mobbing er mer eller mindre en falitt-erklæring. Hvor i all verden lærer unger at det er greit å snakke dritt om andre?

Les også: Oppdra ungen din selv, læreren og treneren har ikke tid!

 

Det å være lærer i dagens Norge er ikke en lett oppgave. Det er veldig mye som skal gjøres, holdes orden på og organiseres til enhver tid. Dette sammen med at skoleklasser kanskje blir større og større gjør jo at lærere bare får mindre og mindre tid til å “se” hver enkelt elev.

 

Har du for eksempel tenkt over følgende:

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber i den lokale banken. Hun tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig at “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få lån og råd om din privatøkonomi”, så sier hun “hadet” og hører ikke noe mer den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos den lokale bilmekanikeren. Han tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok nesten ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få satt opp service og EU kontroll på bilen din”, han sier så “hadet” og hører ikke mer den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber i det lokale reisebyrået. Han plukker opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for hjelp og råd om din neste ferie”, så sier han “hadet så bra” og hører ikke noe mer den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber på det lokale legekontoret. Hun tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for råd om hvilke vaksiner du bør ta før din neste ferie”, så sier hun “hadet” og hører ikke mer den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en lokal lærer. Hun tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så “du må nesten ta kontakt med kontoret på mandag”, så lytter lærer igjen og svarer så “jada jeg vet at det er barnet ditt det gjelder men jeg har også barn og en familie jeg har lyst å være sammen med på kveldstid og i helgene”, så lytter lærer enda en gang og svarer så “selvfølgelig skal vi ta tak i dette når vi kommer på skolen på mandag”, så lytter lærer enda en gang før hun svarer “jada, jeg skjønner at du er fortvilet over at barnet ditt henger etter i norsk men det får jeg dessverre ikke gjort noe med nå, jeg må nesten gå nå for middagen blir kald og mann og barn venter på meg”.

Lærer sier “hadet” men i motsetning til alle andre så hører hun masse mer om dette den helgen, for før middagen er ferdig spist har lærer fått sms om ønsket å snakke mer om det samt en sms om at en mail er på vei sånn at hun kan lese den i morgen, altså på søndag, for å være forberedt til en snakk på mandag. Men; Dessverre kan de ikke snakke i arbeidstiden for da er den bekymrede foresatte på sin jobb, så det må bli etter klokka 17…

I tillegg til dette har læreren i løpet av helgen besvart 10-11 sms og tatt 2-3 samtaler fra foreldre vedrørende alt mulig elevene trenger neste uke, som de fikk lapp om i forrige uke, og ved skoleårets start, rett og slett pga samvittighet og gode ønsker for elevene.

Men kjære forelder og foresatt, enkelt og greit:

Hva får deg egentlig til å sende en sms klokka 23.17 på kvelden med forventning, ja nærmest krav, om svar før 07.30 påfølgende morgen?

Hvorfor mener man at en lærer er fri til å kontaktes med “skole-stoff” i helgene?, på kveldstid?, før 08 om morgenen?, ja nær sagt til alle døgnets tider?

Er tiden din mer verdifull enn en lærers? Gjør man det fordi man vet det ikke kommer en regning i posten for konsultasjonen?

Å være lærer er ikke en lett jobb.

Gratulerer Lørenskog med sikker kval-plass

Comet og Ringerike kjemper om plass 2, Comet i føringen, men bare med ett poeng

Dog skal det sies at Comet har 1 kamp mindre spilt og sånn sett har full kontroll om de bare vinner kampene sine.

 

Lørenskog sikret seg, ikke uventet, kvalifiseringsplassen i går med solid seier over Tønsberg. De har nå 93 poeng og kan ikke tas igjen av lag 3, Ringerike, uansett hvordan man vrir og vrenger på resultater. Larsen og hans menn på Lørenskog har levert varene jevnt og trutt gjennom hele sesongen uten noe særlig down-perioder å snakke om, og har de hatt det har de dratt med seg poeng alikevel. 6 tap i 3×20 gjennom en hel sesong for et ny-opprykket lag er imponerende.

Comet på andreplass har denne uken tapt for Ringerike i 2 kamper og poengmessig ser det nå veldig jevnt ut, 83 på Comet og 82 på Ringerike.

Comet skal ut i kamp mot Haugesund hjemme, Lørenskog hjemme og så avslutte med 2 ganger Haugesund i Haugesund.

Ringerike avslutter sesongen med Furuset hjemme, Furuset borte og Gjøvik hjemme.

Tar vi forutsetningen at Ringerike vinner sine 3 siste (som de bør) og ender på 91 så ser man enkelt at Comet trenger 8 poeng av 12 mulige for å sikre sin kval-plass (Comet har Ringerike på innbyrdes). Leker vi med tanken på at Lørenskog også gjerne vil vinne 1-divisjon og går 100% inn for seier mot Comet kan 3 av 12 mulige poeng forsvinne for Comet der. Det betyr i såfall at Comet må ta 8 av 9 poeng mot Haugesund for å ta kval-plassen.

I neste runde, altså nå på lørdag, spiller Ringerike hjemme mot Furuset, Comet hjemme mot Haugesund, Gjøvik hjemme mot Tønsberg og Nidaros hjemme mot Hasle-Løren. Søndag spiller Gjøvik hjemme mot Haugesund og Nidaros hjemme nok en gang mot Hasle-Løren.

Som Ringerikemann håper jeg selvsagt på seier her i Hønefoss + full bøtteballet på tur fra Haugesund for å hente 3+3 poeng på østlandet og gjøre en god sesong enda bedre for måkene.

Nøktern sett tenker jeg jo mer at situasjonen er 86-85 i poeng Comet-Ringerike før Comet skal møte Lørenskog og Ringerike Furuset på onsdagen. Skulle så Lørenskog og Ringerike vinne den dagen vil Lørenskog ha 96 poeng og være seriemestere mens Comet vil stå på 86 og Ringerike ha 88 før Comet skal avslutte borte mot Haugesund x2 og Ringerike hjemme mot Gjøvik. I dette tilfellet vil altså Comet måtte klare 5 av 6 poeng borte mot Haugesund for å ta kval-plassen.

Toppkampen Ringerike – Comet ble sett av 1164 tilskuere. Den endte 4-0 til hjemmelaget. Det var 2+2 dommere, delegat pluss 2 dommerobservatører tilstede. For meg var dette en kamp som gikk knirkefritt unna på alle måter. Relativt klare utvisninger over hele linja. Disiplinerte spillere som satt seg uten å dra på seg ekstra minutter. Det var rett og slett en underholdende ishockeykamp i Schjongshallen i går foran mange førstegangstilskuere som vi håper tar turen tilbake flere ganger. God reklame for ishockey rett og slett.

Og til Cometsupportere: Jeg er enig. Bortesupporterplassen er tynn suppe så lenge den plattingen fortsatt står der. Jeg håper den forsvinner eller man finner annen plassering for supporterne.

 

Dette er innspurten for Comet og Ringerike

Comet: Haugesund, Lørenskog, Haugesund og Haugesund

Ringerike: Furuset, Furuset og Gjøvik

 

Tabellen

Lørenskog har spilt 39 kamper og har 93 poeng, kan max oppnå 96 poeng

Comet har spilt 36 kamper og har 83 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Ringerike har spilt 37 kamper og har 82 poeng, kan max oppnå 91 poeng

Nidaros har spilt 38 kamper og har 64 poeng, kan max oppnå 70 poeng

Haugesund har spilt 36 kamper og har 51 poeng, kan max oppnå 63 poeng

Gjøvik har spilt 36 kamper og har 50 poeng, kan max oppnå 62 poeng

Hasle-Løren har spilt 37 kamper og har 38 poeng, kan max oppnå 47 poeng

Tønsberg har spilt 38 kamper og har 24 poeng, kan max oppnå 30 poeng

Furuset har spilt 37 kamper og har 16 poeng, kan max oppnå 25 poeng

 

-Lørenskog og Comet kjemper om seriemesterskapet

-Lørenskog er klar for Get-kvalifisering

-Furuset og Tønsberg er klar for 1-div kvalifisering

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Nei, mitt barn mobber ikke…

En slik start på en setning er vel essensen i hvorfor mobbing ikke stopper..

Hvorfor tenkte jeg på den setningen akkurat i dag? Vel, fordi jeg på samme dag som jeg leser at hver åttende elev i skolen blir mobbet kom over et intervju med Tore Petterson, du vet han Skal vi Danse dommeren, der han forteller om sitt arbeid med å reise rundt på skoler og snakke med barn og ungdom om livet og mobbing. Tore Petterson forteller om en barndom med mye mobbing fordi han var annerledes, og sitt ønske om å gjøre noe for dagens barn/ungdom, noe som ikke ble gjort for han.

Jeg er 100% enig i budskapet hans.. Det er altfor mange ungdommer som fyller 20 år på papiret, men ikke i live, her i landet. Barn og ungdom som tar livet sitt på grunn av mobbing/annerledeshet, som kunne vært unngått om vi feks hadde lærere som så og tok affære i mye større grad.

Les: God lærer du? Nei, det har du ikke studiepoeng nok til å være

Dette med lærere som ikke tør gå i krigen for å verne/hjelpe elever som mobbes for det ene eller det andre er et problem. Dette med lærere som ikke har tid til å gjøre noe på grunn av et mer og mer teoribasert pensum er et problem. Dette med lærere som ikke er sosialt gode/flinke er et kjempeproblem. Dette med lærere som kanskje (som Tore Petterson sier) ble mobbet selv, dykket inn i litteratur og ble faglig gode, men som ikke besitter menneskelig kunnskap er et like stort problem.

Men, ikke misforstå: Lærere har ikke skylden. Lærere får ikke gjort noe som helst uten at foreldre gjør noe med holdninger de selv og deres barn har. 

Jeg har ved mange tilfeller skrevet om mobbing, dvs anti-mobbing og hva jeg mener skal og bør gjøres for å kanskje kunne få gjort noe med dette som til de grader ødelegger livene til så mange barn i Norge og sånn sett sikkert verden over. Jeg har skrevet om at jeg mener det er vi som foreldre sin krystallklare plikt å oppdra ungene våre til at dette med mobbing/ytfrysing ikke er greit. Hvis vi alle gjorde det så ville jo mobbing forsvinne med tiden. Foreldre sammen med skolen kan faktisk få en slutt på dette.

Men, så kommer man over artikler/historier om lærere som forgjeves forsøker ta opp mobbesaker i lærer-plenum men blir nedstemt fordi det er mye viktigere å snakke om hvor farlig sjokoladepålegg på skolematen er…..

Fy søren, maken til vegring for å ta tak i et store problem skal du lete lenge etter. Skal vi bli kvitt mobbing osv på skoler så kan ikke lærerstab eller rektorer være konfliktsky. De kan ikke tro at “det går seg nok til”.  De kan ikke tenke “dette må de da tåle”.  De kan rett og slett ikke ikke ta affære. Man tørre konfrontere mobbere og deres foreldre samme hvem de er, fordi for alt du vet så går en mamma og en pappa rundt og tror at gullungen deres aldri gjør noe galt, og så er realiteten det stikk motsatte…

Les: Ja, snakk med barna, men glem ikke foreldrene!

Vi må alle være villige til å gå i krigen for å stoppe dette.

Det hjelper altså ikke en døyt med politiske appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker. Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker. Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer.

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

Kanskje er du en mobber…?

Har du tenkt på det?

 

Takk !

#mobbing #skole #barn

 

Onsdag 26 feb: Ringerike – Comet klokka 18.30

Schjongshallen på stadion i Hønefoss

Holeværinger, Jevnakeringer, Hønefoss- og Ringerikinger: 

Det er på tide å se en ishockeykamp “live”.

Det er gratis inngang, is til barna samt puckkastekonkurranse.

Krafriket Ringerike og Hole spandere kaffe på alle

 

498 sitteplasser er “solgt” i appen

282 stålplasser er “solgt” i appen

Total kapasitet er 503 sitte- og 1197 ståplasser

 

Dette er værmeldingen..

-ikke sol

-ikke snø

-ikkenoe bra på tv

-for tidlig for sengevals selvom det er lillelørdag

Dette er rett og slett ishockeyvær. 

 

Alle myter du har om Schjongshallen som en neglebitende tåfrysende frostrompeskadende Nordpolen-iskald hall er nå busted. Hallen vil by på 10-12 varmegrader ved kampstart.. og jo mer folk som kommer jo varmere blir det. Vi håper på så mye folk at 5 Rekka samt førstefemmeren på Hringariki Norsemen danser macarena i undertøyet i andre pausa.  (eller kanskje ikke akkurat det da… men vi håper på masse folk)

 

Jo flere som kommer og ser på hockeykamp i morgen jo mer midler får Ringerike Ishockeyklubb i kassa for jobb med enda mer rekruttering og tilrettelegging for barn og ungdom som vil drive med denne sporten. Dette er nemlig en supporterkamp.

 

Fra siden til Ringerike Panthers på Facebook:

Vi oppfordrer både privatpersoner og bedrifter til å delta med et valgfritt beløp pr. tilskuer som kommer.

Hjelp oss og nå målet om 150 kr per tilskuer. Alle bidrag hjelper, uansett størrelse.

Send oss en mail ([email protected]) eller en melding på Facebook/ Instagram og fortell oss hvilket beløp du ønsker å bidra med. Oppgi din mailadresse slik at vi får sendt faktura. Du står fritt til å velge beløp du ønsker å støtte med. Summen dere velger ganges med antall publikummere som kommer denne dagen.

Hva får du for å være med?
Opptil 2 kr per tilskuer: 
Navn / bedriftens navn på en vegg som vil bli godt synlig i arenaen.
5 kr per tilskuer: Alt ovenfor + navn / bedriftens navn på en egen profilert side på vår hjemmeside + signert lagbilde av hele laget og mulighet til stand på kampdagen.
10 kr eller mer per tilskuer: Alt ovenfor + gratis mat og drikke (en enhet) i VIP for inntil fem personer + signert spillerdrakt av hele laget etter sesongslutt

Billetter kan du sikre deg i Panthers-appen. NB: Da appen er knyttet til Vipps, godtas ikke beløp mindre enn én krone, derfor koster det én krone om man ønsker å sikre seg billetter i forkant av kampen.

 

Kampstart 18:30

Vær på plass tidlig for en hockeyprat, kaffe, kjøp av pucker, lagoppstillinger, intro, med mere..

 

Bli med og støtt Ringerike Panthers 

 

2 divisjon: Her blir det kamp helt til siste runde

Bergen er klar for kval, men hvem er det som blir med?

(Hvorfor er ikke H/L U21-Tromsø kampen 22 feb lukket i hockey-live?)

 

Det skal vel egentlig mye til nå at Tromsø og Ski blander seg i kampen mellom Skien og Kongsvinger om plass nr 2 i kval-spillet for den ene plassen i neste års 1-divisjon. Dog skal det sies at Ski kan med 4 seire på de 4 siste ende på 45 poeng og da kan det, om Skien og Kongsvinger surrer det til mot hverandre og Stavanger/H/L U21 bli meget spennende i toppen der.

Gjenstående kamper:

27 feb : H/L U21 – Skien

29 feb : Ski – Bergen

01 mar : Kongsvinger – Skien

01 mar : Ski – Bergen

07 mar : Kongsvinger – Stavanger

07 mar : Tromsø – Ski

08 mar : Tromsø – Ski

08 mar : Kongsvinger – Stavanger

08 mar : Skien – H/L U21

 

Kongsvinger vil altså med seier mot Skien gå opp i ledelsen for å så kunne vinne 2 kamper til slutt mot Stavanger for å bli klare for kvalifisering. Skien møter H/L U21 borte nå på torsdag og kan da med seier gå til bortekampen mot Kongsvinger med 4 poengs ledelse på Kongsvinger. Kampen mellom disse 2 lagene nå sist  i Skien endte 1-5 i en heljevn match bortsett fra de første 9 minuttene av første periode. 0-4, 0-0 og 1-1 var perioderesultatene. Zetterberg setter en pinne og gir et par assist i sin første? kamp for Kongsvinger.

Det ser vel gjerne ut som om det blir Bergen og Kongsvinger som møter Tønsberg og Furuset i kval om den ene plassen i neste sesongs 8-lags 1-divisjon.

Er det noen som faktisk vet om det er snakket om/avtalt noe rundt kvalifiseringsspillet? De siste årene har vel dette blitt gjort en helg for å minske kostnader for lagene. Forbundet har åpnet opp for at klubbene kan komme med innspill til hvordan gjennomføre. I reglene står:

**Etter avsluttet 1. divisjon og 2. divisjon lages en kvalifisering bestående av lag 8 og 9 fra 1 divisjon og de to best plasserte lagene fra 2. divisjon (til sammen 4 lag). De fire lagene spiller dobbelt serie (6 kamper) om retten til en -1- plass i neste sesongs 1. divisjon. Vinneren fra denne serien spiller i 1. divisjon, lag 2, 3 og 4 spiller i 2. divisjon neste sesong. NIHF kan etter avtale med deltakende klubber bestemme at det gjennomføres et annet format på kvalifiseringen – om klubbene også ønsker dette**

Dette betyr vel sånn sett at lagene kan møtes en helg og spille 1 kamp mot hverandre og avgjøre om de alle blir enige om det?

 

 

Tabellen:

Bergen har spilt 22 kamper, har 52 poeng, kan max oppnå 58 poeng

Skien har spilt 21 kamper, har 38 poeng, kan max oppnå 47 poeng

Kongsvinger har spilt 21 kamper, har 37 poeng, kan max oppnå 46 poeng

Tromsø har spilt 22 kamper, har 35 poeng, kan max oppnå 41 poeng

Ski har spilt 20 kamper, har 33 poeng, kan max oppnå 45 poeng

H/L U21 har spilt 22 kamper, har 19 poeng, kan max oppnå 25 poeng

Stavanger har spilt 22 kamper, har 11 poeng, kan max oppnå 17 poeng

 

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Dette er innspurten på Get-ligaen

Lagene er på home-stretch inn mot sluttspillet

7 av 8 lag er klare for sluttspill. Stavanger og Storhamar er klar som lag 1 og 2 men etter det er ingenting bestemt enda. Det skal spilles 3-4 kamper til før slutt-plassering er klar.

Det er kun 12 dager igjen med seriespill før alt er avgjort. Det kan selvsagt avgjøres før, men “om skjebnen vil det” får vi en knallavslutning både om 3/4 plassen og om 8 plassen.

 

Dette har lagene igjen:

Stavanger: Vålerenga (b), Sparta (h), Narvik (h), Lillehammer (h)

Storhamar: Grüner (b), Stjernen (h), Vålerenga (b), Sparta (h)

Lillehammer: Sparta (b), Frisk Asker (b), Stavanger (b)

Vålerenga: Stavanger (h), Manglerud (b), Storhamar (h), Grüner (b)

Frisk Asker: Narvik (b), Grüner (b), Lillehammer (h), Stjernen (b)

Sparta: Lillehammer (h), Stavanger (b), Manglerud (h), Storhamar (b)

Stjernen: Manglerud (h), Storhamar (b), Grüner (h), Frisk Asker (h)

Narvik: Frisk Asker (h), Stavanger (b), Manglerud (b)

Manglerud Star: Stjernen (b), Vålerenga (h), Sparta (b), Narvik (h)

Grüner: Storhamar (h), Frisk Asker (h), Stjernen (b), Vålerenga (h)

 

Plass 1 og 2 er som sagt klare. Kampen om 3 og 4 plass står mellom Lillehammer, Vålerenga og Frisk Asker. Lillehammer i føringen med 4 poeng med 1 kamp mer spilt enn de 2 andre. Lillehammer møter Frisk Asker i nest siste runde. Både Vålerenga og Lillehammer har igjen Stavanger. Vålerenga har igjen 2 stk Oslo-derbyer. Joda, Sparta kan enda nå fjerdeplass om FA og Vålerenga kollapser i sine siste, men jeg anser ikke det som veldug sannsynlig.

Skjønt er det vel ikke mange som tror annet enn at det er tredje og fjerde det kjempes om, plass 6-7 blir Sparta/Stjernen mens 8 blir enten Narvik eller Manglerud.

 

I dag spilles Vålerenga – Stavanger i Furuset Forum klokka 19.00. Vålerenga kan med seier her krabbe helt opp i ryggen på Lillehammer på tredje. Tidligere resultater mellom lagene er 1-2 i Forum, 2-1 i DNB, 1-2 i Forum og 4-2 i DNB, dvs Stavanger vunnet alle 4 til nå.

Torsdag spilles 4 kamper: Sparta – Lillehammer (3-1 i matcher), Stjernen – Manglerud Star (4-0 i matcher), Grüner – Storhamar (0-4 i matcher) og Narvik – Frisk Asker (2-2 i matcher).

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 41 kamper, 106 poeng, kan max oppnå 118 poeng

Storhamar, 41 kamper, 83 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Lillehammer, 42 kamper, 73 poeng, kan max oppnå 82 poeng

Vålerenga, 41 kamper, 69 poeng, kan max oppnå 81 poeng

Frisk-Asker 41 kamper, 67 poeng, kan max oppnå 79 poeng

Sparta, 41 kamper, 58 poeng, kan max oppnå 71 poeng

Stjernen, 41 kamper, 55 poeng, kan max oppnå 67 poeng

Narvik, 42 kamper, 45 poeng, kan max oppnå 54 poeng

Manglerud, 41 kamper, 43 poeng, kan max oppnå 55 poeng

Grüner, 41 kamper, 13 poeng, kan max oppnå 25 poeng

 

Stavanger er seriemestere

-Stavanger er klar som nr 1

-Storhamar er klar som nr 2

-Narvik/Manglerud Star blir nr 8

-Grüner er klar for nedrykkskvalifisering

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey