Alkoholservering på kamp; Good or bad?

NFF har åpnet for alkoholservering på kamper, nå kommer vel hockeyforbundet etter?

Endelig kommer Norge etter stort sett alle land rundt seg.Nå åpnes det for, i fotballforbundet hvert fall, at ikke bare de som har VIP-billetter kan ta seg en øl eller et glass vin på kamp, nå kan alle det. Vel, gitt at kommunen der laget spiller innvilger lov til dette selvsagt.

Jeg håper jo da at det samme skjer i hockeyen.

Selvfølgelig raser KRF og andre alkoholfiendtlige mot dette. “Idrett og alkohol hører ikke sammen” er det mantraet det til det kjedsommelige kommer med. Joda, de har rett i det  når det gjelder utøver.. Jeg ville heller ikke likt en drita full skiskytter inn på standplass.. en rallyfører med 2,3 i promille, etc.. Men at en tilskuer kan komme til hockeyhallen, gå inn på pub-området, ta seg en øl og så gå inn i hallen og se kamp ser jeg absolutt ingen problemer med.

Jeg går faktisk så langt som å si at kanskje vil noe av fylle-bråket på arenaer bli borte om man får servering i hallen. For; Med servering i hallen vil kanskje noe av “sitta hjemme og drekka” før match greia bli borte? For det er jo ikke slik at alle barna som ifølge Krf og andre avholdsfolk skal vernes mot alkoholsalg i hallene ikke er utsatt for berusede folk i dag. Min påstand er at det kanskje blir mer kontrollert om tilbudet blir utvidet. Da må hallene som innfører “pub” også ha kontrollører som følger med i større grad enn nå hvor en beruset person kan skjerpe seg i døra, komme seg innenfor, liste opp lerka fra lomma og fortsette festen på tribunen.

For meg handler dette om å selge opplevelser. Underholdning. Jeg har ikke vært i DNB (unnskyld) en ser jo de sier at det ikke er problemer der rundt dette med at også “vanlige folk” kan komme i hallen, ta seg en øl og så se kamp. Man kan tilogmed ta seg en forfriskning i pausa.

Det er altså ikke snakk om å selge alkohol inne på tribunen. Det er ikke snakk om å innføre drikke-påbud på kamp. Det er kun snakk om å kunne tilby salg av en lovlig vare på et kulturtilbud på samme måte som det gjøres på andre kulturtilbud rundt omkring.

-du MÅ altså ikke ta deg en øl på kamp. Du må ikke drikke noe.

Det virker som om dette er noe mange tenker.

Det at det blir lovlig salg i hallen betyr altså IKKE at du MÅ drikke en øl eller et glass vin på kamp. Det betyr bare at man har muligheten. Det er vel heller ikke gitt at det blir salg hver eneste kamp. Det betyr bare at klubben har muligheten til å utvide tilbudet til publikum. Det betyr at klubbene kan selge pakker til firmaer etc.

Ishockey konkurrerer med mange aktører mht publikum. Det er en grunn til at man ønsker varmere haller, bedre fasiliteter, mer opplevelser i tillegg til selve konkurransen. Folk ønsker å hygge seg. Om det er å ta seg en øl eller et glass vin så må det være greit. Jeg personlig har enorme problemer med at vi skal ha ekstremt strenge regler på dette bare fordi man er redd for at en -1- person kanskje ikke håndterer dette. Den personen skal vises bort i døra, for, du blir ikke full i hallen på 1-2 øl før match pluss 1 i hver pause.

Norsk ishockey må oppover på nivå… også med tanke på publikum og opplevelser.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Rødt, og Bjørnar Moxnes: Svar meg på dette

Er jeg en velferdsprofitør om jeg tjener penger på barnehage?

Jeg ser ofte at leder for Rødt står på talerstolen og nærmest spytter ut ordet “velferdsprofitør” når han ramser opp de sedvanlige argumenter mot privateide barnehager etc. (Lysbakken i SV gjør dette mest på twitter der han står uimotsagt…fordi han sjelden svarer på motargumenter).

Nåvel… 

Bjørnar Moxnes, jeg lurer på noe. Tenk deg følgende scenario:

Jeg og tre kompiser ser behovet for en barnehage i kommunen. Kommunen har ikke råd (vil ikke bygge), men innvilger oss retten til å bygge og drifte en ny barnehage der vi ønsker og søker om det.

Vi tar opp private lån for egenkapital.

Vi danner privat selskap og får lån i bank for å bygge barnehagen.

Barnehagen bygges og vi starter opp drift.

2-3 år går der vi jobber hardt med nedbetalinger og drift selvsagt helt ihht barnehageloven

Alt er på stell. Barnehagen er veldrevet og alt er ihht krav.

Så sysler vi med tanken på å selge barnehagen, selge det vi har skapt, for vi ser at det er det å skape og sette i gang vi synes er gøy.

Vi ser nemlig behovet for å gjøre det samme om igjen et annet sted i kommunen

Vi finner en kjøper og selger barnehagen til noen som vil drifte den videre

Salgssummen er god, den betyr 10 millioner netto på hver av oss

Vi har altså klart å bruke midler inn til å drifte barnehagen + betale ned mye gjeld

Alle foreldre er kjempefornøyde med barnehagen.

 

Spørsmålet mitt Moxnes…

 

I følge din logikk; Er vi 4 da velferdsprofitører?

 

Vi har bygget og satt i drift en barnehage + tjent penger i tillegg.

 

 

Nei, det er ikke lærere som skal oppdra barna, det er foreldrene

Glem aldri det; Ansvaret for å oppdra og gi gode holdninger er foreldrenes ansvar.

Jeg ble gjort oppmerksom på at jeg kanskje i mitt forrige innlegg virket veldig negativt innstilt til lærere og deres jobb opp imot barn/ungdom med tanke på mobbing, dvs bekjempelse av  mobbing. Det var på ingen måte meningen, for er det en ting jeg alltid har vært krystallklar på, så er det:

Det er foreldrenes ansvar!

Det hjelper altså ikke hvor god en lærer er i skoletiden hvis foreldre ikke er sitt ansvar bevisst og skaper de gode tanker og holdninger hjemme. Det hjelper ikke hva en lærer gjør og sier om foreldre bryter det hele ned på privaten. Det hjelper altså ikke at det står i pensum at barn skal lære om det å ikke mobbe hvis foreldre sitter rundt middagsbordet og snakker dritt om andre mennesker. Shit in, shit out er det noe som heter.

Skolen og hjemmet skal selvfølgelig samarbeide, men ansvaret, det er det foreldrene som har.

Dessverre er det slik at det finnes altfor mange foreldre som lukker øynene for at det er et snev av mulighet for at nettopp deres barn er en av de som mobber. Det er alltid “de andre”.  Dette er hovedproblemet med hele mobbeproblematikken. Fornektelse. “Mitt barn gjør ikke sånt”.

Det at hver åttende elev i barneskolen sier de opplever mobbing er mer eller mindre en falitt-erklæring. Hvor i all verden lærer unger at det er greit å snakke dritt om andre?

Les også: Oppdra ungen din selv, læreren og treneren har ikke tid!

 

Det å være lærer i dagens Norge er ikke en lett oppgave. Det er veldig mye som skal gjøres, holdes orden på og organiseres til enhver tid. Dette sammen med at skoleklasser kanskje blir større og større gjør jo at lærere bare får mindre og mindre tid til å “se” hver enkelt elev.

 

Har du for eksempel tenkt over følgende:

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber i den lokale banken. Hun tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig at “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få lån og råd om din privatøkonomi”, så sier hun “hadet” og hører ikke noe mer den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos den lokale bilmekanikeren. Han tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok nesten ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få satt opp service og EU kontroll på bilen din”, han sier så “hadet” og hører ikke mer den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber i det lokale reisebyrået. Han plukker opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for hjelp og råd om din neste ferie”, så sier han “hadet så bra” og hører ikke noe mer den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber på det lokale legekontoret. Hun tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for råd om hvilke vaksiner du bør ta før din neste ferie”, så sier hun “hadet” og hører ikke mer den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en lokal lærer. Hun tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så “du må nesten ta kontakt med kontoret på mandag”, så lytter lærer igjen og svarer så “jada jeg vet at det er barnet ditt det gjelder men jeg har også barn og en familie jeg har lyst å være sammen med på kveldstid og i helgene”, så lytter lærer enda en gang og svarer så “selvfølgelig skal vi ta tak i dette når vi kommer på skolen på mandag”, så lytter lærer enda en gang før hun svarer “jada, jeg skjønner at du er fortvilet over at barnet ditt henger etter i norsk men det får jeg dessverre ikke gjort noe med nå, jeg må nesten gå nå for middagen blir kald og mann og barn venter på meg”.

Lærer sier “hadet” men i motsetning til alle andre så hører hun masse mer om dette den helgen, for før middagen er ferdig spist har lærer fått sms om ønsket å snakke mer om det samt en sms om at en mail er på vei sånn at hun kan lese den i morgen, altså på søndag, for å være forberedt til en snakk på mandag. Men; Dessverre kan de ikke snakke i arbeidstiden for da er den bekymrede foresatte på sin jobb, så det må bli etter klokka 17…

I tillegg til dette har læreren i løpet av helgen besvart 10-11 sms og tatt 2-3 samtaler fra foreldre vedrørende alt mulig elevene trenger neste uke, som de fikk lapp om i forrige uke, og ved skoleårets start, rett og slett pga samvittighet og gode ønsker for elevene.

Men kjære forelder og foresatt, enkelt og greit:

Hva får deg egentlig til å sende en sms klokka 23.17 på kvelden med forventning, ja nærmest krav, om svar før 07.30 påfølgende morgen?

Hvorfor mener man at en lærer er fri til å kontaktes med “skole-stoff” i helgene?, på kveldstid?, før 08 om morgenen?, ja nær sagt til alle døgnets tider?

Er tiden din mer verdifull enn en lærers? Gjør man det fordi man vet det ikke kommer en regning i posten for konsultasjonen?

Å være lærer er ikke en lett jobb.

Nei, mitt barn mobber ikke…

En slik start på en setning er vel essensen i hvorfor mobbing ikke stopper..

Hvorfor tenkte jeg på den setningen akkurat i dag? Vel, fordi jeg på samme dag som jeg leser at hver åttende elev i skolen blir mobbet kom over et intervju med Tore Petterson, du vet han Skal vi Danse dommeren, der han forteller om sitt arbeid med å reise rundt på skoler og snakke med barn og ungdom om livet og mobbing. Tore Petterson forteller om en barndom med mye mobbing fordi han var annerledes, og sitt ønske om å gjøre noe for dagens barn/ungdom, noe som ikke ble gjort for han.

Jeg er 100% enig i budskapet hans.. Det er altfor mange ungdommer som fyller 20 år på papiret, men ikke i live, her i landet. Barn og ungdom som tar livet sitt på grunn av mobbing/annerledeshet, som kunne vært unngått om vi feks hadde lærere som så og tok affære i mye større grad.

Les: God lærer du? Nei, det har du ikke studiepoeng nok til å være

Dette med lærere som ikke tør gå i krigen for å verne/hjelpe elever som mobbes for det ene eller det andre er et problem. Dette med lærere som ikke har tid til å gjøre noe på grunn av et mer og mer teoribasert pensum er et problem. Dette med lærere som ikke er sosialt gode/flinke er et kjempeproblem. Dette med lærere som kanskje (som Tore Petterson sier) ble mobbet selv, dykket inn i litteratur og ble faglig gode, men som ikke besitter menneskelig kunnskap er et like stort problem.

Men, ikke misforstå: Lærere har ikke skylden. Lærere får ikke gjort noe som helst uten at foreldre gjør noe med holdninger de selv og deres barn har. 

Jeg har ved mange tilfeller skrevet om mobbing, dvs anti-mobbing og hva jeg mener skal og bør gjøres for å kanskje kunne få gjort noe med dette som til de grader ødelegger livene til så mange barn i Norge og sånn sett sikkert verden over. Jeg har skrevet om at jeg mener det er vi som foreldre sin krystallklare plikt å oppdra ungene våre til at dette med mobbing/ytfrysing ikke er greit. Hvis vi alle gjorde det så ville jo mobbing forsvinne med tiden. Foreldre sammen med skolen kan faktisk få en slutt på dette.

Men, så kommer man over artikler/historier om lærere som forgjeves forsøker ta opp mobbesaker i lærer-plenum men blir nedstemt fordi det er mye viktigere å snakke om hvor farlig sjokoladepålegg på skolematen er…..

Fy søren, maken til vegring for å ta tak i et store problem skal du lete lenge etter. Skal vi bli kvitt mobbing osv på skoler så kan ikke lærerstab eller rektorer være konfliktsky. De kan ikke tro at “det går seg nok til”.  De kan ikke tenke “dette må de da tåle”.  De kan rett og slett ikke ikke ta affære. Man tørre konfrontere mobbere og deres foreldre samme hvem de er, fordi for alt du vet så går en mamma og en pappa rundt og tror at gullungen deres aldri gjør noe galt, og så er realiteten det stikk motsatte…

Les: Ja, snakk med barna, men glem ikke foreldrene!

Vi må alle være villige til å gå i krigen for å stoppe dette.

Det hjelper altså ikke en døyt med politiske appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker. Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker. Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer.

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

Kanskje er du en mobber…?

Har du tenkt på det?

 

Takk !

#mobbing #skole #barn

 

Ærlig talt Norge, nå må loven gjelde for alle

Dessverre er det ikke slik

Det er dette som skaper politikerforakt

Det finnes utallige eksempler på “gjør som jeg sier ikke som jeg gjør” i Norge i dag. Spesielt gjelder dette politikere som tilegner seg goder og ytelser de rett og slett ikke har krav på. De blir oppdaget og blir tatt på med silkehansker inntil opinionen nærmest forlanger sterkere reaksjon.

Den siste saken i en lang rekke saker er jo etterlønnen fiskeriministeren søkte og fikk, som han på ingen måte skulle hatt. Hvis du er i slike posisjoner så vet du hva etterlønn betyr, og at du ikke skal søke etterlønn om du allerede er i ny jobb du lønnes i. Fiskeriministeren fikk altså utbetalt 120 tusen han ikke skulle hatt.

Hva ville skjedd med en vanlig norsk innbygger som fikset seg 120 tusen uten å ha rett på de?

Hva skjer så, joda, regjeringen v/Solberg uttaler at “det forventes at fiskeriministeren rydder opp i dette” og betaler tilbake. Fiskeriministeren lover bot og bedring, angrer på søknaden om penger og skal betale det tilbake.. “Jeg skulle ikke gjort det”..

Kan alle Nav-brukere som får for mye utbetalt fra nå love bot og bedring, love å betale tilbake pengene og dermed unngå noen form for rettslig forfølgelse? Ville ikke den vanlige mann/kvinne i gata bli dømt ganske raskt som trygdesvindler i en slik situasjon, få straffeskatt og/eller fengselsstraff?

For liksom å gjøre saken enda mer krystall.. så hadde fiskeriministeren også styreverv han mottok ytelser for som skulle vært rapportert. Det viser seg at der politikere “driter på draget” kalles det uryddig opptreden…mens der vanlige norske borgere er innblandet er man svindelstemplet før man rekker få time på Nav for å forklare situasjonen.

Den siste avsløringen er vel at mannen hadde dobbel lønn en måned i tillegg til å søke etterlønn etterpå.

 

Disse ordningene med ytelser og goder på Stortinget er noe jeg tror de må lage en egen avdeling for. Det er tydelig at politikere ikke mener de skal måtte leve etter de samme lover og regler som vanlige folk. Det at politikere påberoper seg å ikke kunne reglementet eller på annen måte kommer med seriøst dumme unnskyldninger viser bare at påtalemyndighetens forfølgelse av små-kroner på avveie til nav-brukere er meningsløs og politikerforakt-skapende, all den tid politikere bare forventes “rydde opp i sitt rot”.

Hvis det er noen som forventes kunne regelverket eller få hjelp til å følge regelverket så er det politikere, statssekretærer etc.

Igjen:

Hva ville skjedd med feks meg om jeg snodde til meg 120 lapper jeg ikke hadde krav på?

Det er viktig å flå det norske folk for miljøet

MDG og SV i front for å flå norske innbyggere for å redusere norges 1 promille andel av utslipp..

Det er på tide å gjennomskue all skrikingen på Stortinget og i media som gjøres med “klimakrise” og “vi må redde miljøet” som hovedoverskrift. Joda, vi skal gjøre vårt, men det er altså ikke at vi her oppe i steinrøysa blir flådd av miljøskatter og miljøavgifter som redder denne kloden.

MDG og SV med Lan Marie, Bastholm og Lysbakken i spissen snakker dommedag om ikke Norge går av skaftet for å redusere det Norge har forpliktet seg til. Det brukes twitter og andre medier for å fronte synet og meninger.

Det man ikke gjør er å legge til rette for at vi skal velge miljøvennlig fordi det er det beste alternativet.

La det være sagt med en gang:

Norge kan ikke redde verden.

Les denne KLIKK 

Norge står altså for 1 promille av verdens utslipp.

Norge kan slutte med all forurensing i dag og det vil ikke gi utslag på statistikken i det hele tatt.

Norge er en fis i havet i dette spørsmålet

Norges bidrag vil være det samme som om du tappet en tilitersbøtte med vann hjemme, gikk til stranda, pælma vannet uti Oslofjorden og forventet se vannstanden stige.

Det eneste spesielt MDG og SV gjør, er å gjøre hverdagen spesielt vanskeligere for alle de nordmenn som ikke bor i Oslo eller en av de andre store byene.

 

La oss bruke et lite greit eksempel:

2 voksne, 3 barn, bor i Hønefoss og har lyst å besøke landets hovedstad en lørdag. De velger å se an mulighet for å ta buss. Det koster 170,- pr voksen og 84,- pr barn.. dvs 592,- en vei.. og da 1184,- tur-retur.

Det sier seg da selv at denne familien setter seg tilogmed i dieselbilen sin og heller kjører. De kan kjøre inn, betale bommer, stå i parkeringshus og så kjøre hjem og komme unna med langt under denne kostnaden.

Hadde Norge villet noe med sin miljøsatsing var det på slike ting man hadde begynt. Billig eller gratis kollektivtrafikk. Oppfordring til bruk av miljøvennlige alternativer virker ikke å være tema. Det er heller å tvinge folk som gjelder.

 

Hvorfor ikke jobbe med norges befolkning om dette?

Legge til rette for resirkulering og miljøbevisste valg. Ikke tjene penger på det.

 

Tar gjerne bussen jeg… men da må den gå når vi trenger den…

Shit, jeg er en feit 50-åring ifølge KMI og BMI

KMI står for kroppsmasseindeks. Det er en formel, utviklet av Verdens helseorganisasjon (WHO) for å beregne overvekt og helserisikoen forbundet med overvekt.

Hva viser KMI.

KMI beregnes ved å ta en persons vekt (kg) delt på høyden x høyden (i meter)

Nå har jeg aldri sett på meg selv som noen tynn fyr…men heller ikke spesielt overvektig heller. Joda, det har vel rullet på noen kosekilo de senere årene men med hockeytrening 2-3 ganger i uka føler jeg meg jo på en måte relativt trygg på helsa… annet enn den helsa jeg til stadighet ødelegger litt ved nettopp å spille hockey da.

Nåvel.. ingen fare å trykke på denne linken tenkte jeg..

Skjema raskt å fylle ut.. og resultatet like fort..

Ok.. hva betyr dette da….

Hmm.. jeg ligger altså på grensa til fedme.. overvektig ++++

Ny livsstil here I come..

 

Ehh… okay…

Jeg veide 78 kilo da jeg var 18 år… DET har jeg sett bilde av..

Men men.. nå ere frem med grønnsaker, vann, og det som må til.

Her skal det slankes ned 25 kilo Jim 

 

Det er f*** meg ikke rart folk blir skrudde i hue om de tar sånne tester og prøver leve etter dette. Nå står det riktig nok i relativt liten skrift at det finnes flere forhold enn dette for å se om man er sunn eller ikke. Men, min mening, alt folkehelseinstituttet blir nevnt i burde hatt mye størr advarsler om dette.

BMI / KMI må tas med knyttnever med salt.

 

 

Hmm… da er det ikke så gærent alikvel da alle disse spam-mailene jeg får..

Det jeg sliter med ifølge spam-mail på jobb

 

 

 

 

Det jeg sliter med.. med tanke på spam-mail på jobb

Jeg trodde ærlig talt ikke jeg hadde så store problemer…

Det må jo være en eller annen grunn til at alle disse greiene dukker opp på min mail…

Olivia Karstensen med mail [email protected] mener jeg tydeligvis har et balanseproblem i magen. Hun kan fortelle om et kosttilskudd som kan hjelpe meg med mine fordøyelsesproblemer. Jeg som ikke visste jeg hadde det engang blir jo veldig takknemlig for sånn hjelp. Kosttilskuddet er laget av helt naturlige ingredienser – ikke noe kjemisk i gården der nei. De smertene jeg ikke har kan altså få lindring ved å kjøpe noe som heter Peptid-Pro. Moralen er: fis og drit godt med Peptid-Pro…

Tuva Lund fra [email protected] mener at 2020 er mitt år for et effektivt vekttap. Hun mener jeg skal bruke Nixagrim.. et nytt produkt som hjelper med vekttap..helt nytt som er 98 – NITTIÅTTE- prosent effektivt.. Hm…så hvis du tenker at du skal slanke deg 10 kilo… så klarer bare dette produktet 9,8 kilo… er det det de mener med det? Så ramses fordelene opp gitt… Fjerner avleiringer i tarmen, fjerner giftstoffer i kroppen, senker apetitten, du får bedre stoffskifte, reduserer kolestrolet OOOOG blokkerer jojo-effekten ved slanking… Shit, dette sammen med balanseproduktet til Olivia over her burde få meg rett inn som baywatch skuespiller på no-time…

Som om ikke dette var nok. Fillip Aase, han også fra [email protected] lover meg bedre hørsel på 28 dager. Nå blir kona glad. Endelig kommer jeg til å høre etter igjen. “Redningen har kommet” skriver Fillip til meg. Jeg skal bare kjøpe en olje som jeg skal dryppe i øret i 28 dager.. og da kommer jeg til å høre skikkelig godt igjen.. faktisk like godt som da jeg var 18… Hmm… må sjekke med mamma om det er noe å trakte etter.. lurer å om hu mente jeg ikke hørte etter dengeng heller… men dette må jo være helt suverent.. For: Professor Kjell Bratland anbefaler denne oljen, Relixen, på det varmeste..

Skulle du ha sett.. Sjur Ingebrigtsen, også han fra [email protected], har fått med seg..eller hvert fall tror at jeg sover dårlig om natta. Han kan anbefale noe som heter Dreamwell.. en pille som inneholder magnesium, b-vitamin, sink, sitronmelisse og lavendelekstrakt. Dette må jo være midt i blinken for alle som sliter med insomnia osv. Hvorfor gå til leger osv når du kan ta denne pillen? Jeg sovner som en stein stor sett jeg… så jeg tror nok Sjur her har sendt denne feil. Tenker jeg mailer tilbake og forteller han det så han kan gi dette brillefine tilbudet til noen andre enn meg…. synd om jeg skal ødelegge for andre på en måte.

jaja..

Disse problemene jeg tydeligvis har pluss det faktum at jeg har A problemer med å få meg dame, og derfor daglig får muligheter til å date damer fra Russland i tillegg til å B få kjøpe Viagra og annet snacks for å kunne avslutte disse datene skikkelig, gjør jo at jeg sitter her og pusher 50 og lurer litt på om det er slik at navnene til alle oss som fyller 50 et år legges i en database og selges til sånne firmaer for store summer. Navnet mitt må jo hvert fall ligge på en sånn ereksjonssvikt-database et sted.. for tilbudene hagler inn. Vel, slankere, bedre hørsel og mindre oppblåst, pluss viagra og disse pillene som skal øke sex-lysten… Hmm…

Nåvel…

 

Et lite alvorsord til alle dere som mottar spam-mail av ymse sort og går på dette:

TA DERE SAMMEN

-tror du virkelig at om noen fant opp ei pille som fikk 10 kilo til å bare renne av ville la post-ordre-reklame sørge for salget?

-tror du virkelig at om noen fant opp piller som strammet opp pupper, rompe, mage faktisk ville la mail-reklame stå for salget?

-tror du virkelig at et firma som finner opp en pille som bedrer livskvaliteten betraktelig ville la tv-shop selge den? Tror dere en administrende direktør i et svært norsk firma som fant gullegget med en sånn pille reiser seg på styremøtet og sier: “Vi kommer til å bli steinrike av dette produktet.. dette vil alle ha.. Vi lar Knut Bjørnsen selge dette på tv-shop”.

Selvsagt ikke…

Lillesand IL: Gratulerer med absolutt ikke noe..

Årsmøtet kuppet av eldre grise-gutter som vil se gjennomsiktige shortser på banen

Det er vel kanskje enda noen som ikke har fått med seg saken fra Lillesand der jenter som spiller fotball og håndball hadde fremmet sak til årsmøtet om å få byttet ut de hvite shortsene som klubben har. Argumentet for dette var helt innafor det, shortsene blir gjennomsiktige når de blir våte, det være seg av regn eller svette.. og jentene sliter også med dette ved menstruasjon. De føler seg rett og slett ikke komfortable.

Årmøtet samlet ca 50 stemmeberettigede.

Jentenes ønske ble nedstemt.

Av menn. Eldre menn.

“Vi skal ikke være årsmøtet som bytter farger vi har hatt i 100 år”…..

Helt håpløst.

Her kommer min oppfordring til alle gutter og jenter som driver en eller annen idrett i Lillesand IL:

Vis solidaritet med jentene og bytt ut den hvite shortsen med en blå.

Vis at dere mener at alle skal tas hensyn til.

Vis de gamle grisene med hentesveis og beige gammelmansbukser at slik skal det ikke være.

 

Min neste oppfordring går til dere som var på dette årsmøtet:

Skjerpings!!!!

 

Politikk, litt sånn enkelt forklart

Det kan jo på en måte sammenlignes med en familie

Politikken startet veldig enkelt “back in the day” med 2 stk bolker som gjerne ville bestemme. Slik er det det jo også egentlig nå, selv om mange andre små fillepartier også gjerne vil være med å bestemme.

Enkelt forklart starter det jo også slik i en familie.

Huset er stortinget og de 2 voksne som flytter inn sammen liker hverandre på det personlige plan men er ofte ganske uenige om hva som er viktig for å drive tilværelsen videre. Blokk K (kvinnen) og blokk M (mannen)  har gjerne sine særinteresser slik det skal være, men må samarbeide om de helt store sakene. Slik er det, og har det stort sett alltid vært også i politikken med en høyre- og venstreside.

Underlig nok finner blokk K og blokk M dette ofte til å gå “smooth” (som ungdommen sier..muligens), selvfølgelig med diverse hete debatter underveis rundt økonomi spesielt. Blokk K og blokk M har ofte svært forskjellige interesser rundt temaet, men i det store og det hele er de enige om hvordan “stortinget” skal drives.

9 måneder etter at de var veldig enige i en debatt dukker det så opp et lite filleparti, B1.

Dette fillepartiet får plutselig mye makt på tross av å ikke ha noe spesielt å komme med annet enn at både blokk K og blokk M ønsker parti B1 på sin side for gjennomslag for sine saker. Da blir det slik da akkurat som i politikken på stortinget at dette lille fillepartiet får usedvanlig stor  gjennomslagskraft for sine saker ved samarbeid med en av blokkene.

Sakte men sikkert går hverdagen seg til igjen med oppturer og nedturer, og 9 måneder etter nok en opphetet debatt der blokk K og M var sterkt uenige i starten, men fant en løsning og feiret dette som seg hør og bør dukker nok et filleparti, B2, opp.

Det er nå de virkelige problemene sakte men sikkert begynner. Nok en gang må man gjennom prosessen der fillepartiet får gjennomslag for sine saker ved å love støtte til enten blokk K eller M. Så opplever man jo at filleparti B1 og B2 finner sammen og tvinger blokk M og K til enten å samarbeide eller velge side.

Blokk K og M har nå 2 stk fillepartier å forholde og ta hensyn til, men enda har blokkene sammen makten til å drive politikken i den retning de vil når de slår seg sammen. Fillepartiene får ingen reell makt annet enn at de kan slå seg sammen og love støtte den ene eller andre veien og dermed være med å bestemme i saker de store blokkene ikke blir enige om.

Problemene tiltar bare etter hvert som fillepartiene blir eldre og får mer erfaring, litt sånn som MDG og andre små tullepartier i den norske politikken har gjort. Plutselig kommer fillepartiene drassende med andre fillepartier de liker og dermed er blokk M og K i undertall i eget storting.

Det som engang var en situasjon der blokk M og blokk K kunne regjere og bestemme det aller meste blir nå en situasjon der B1, B2 og kanskje B3, alle med sine støttespillere, også vil være med å regjere… selv om det kun er blokk K og M som har peiling på økonomisk styring og inntjening. B1, B2 og B3 vil bare bruke penger men har ingen plan for hvordan man skal sørge for stødig inntjening av det som er nødvendig.

jaja…

 

politikk…