Ærlig talt Norge, nå må loven gjelde for alle

Dessverre er det ikke slik

Det er dette som skaper politikerforakt

Det finnes utallige eksempler på “gjør som jeg sier ikke som jeg gjør” i Norge i dag. Spesielt gjelder dette politikere som tilegner seg goder og ytelser de rett og slett ikke har krav på. De blir oppdaget og blir tatt på med silkehansker inntil opinionen nærmest forlanger sterkere reaksjon.

Den siste saken i en lang rekke saker er jo etterlønnen fiskeriministeren søkte og fikk, som han på ingen måte skulle hatt. Hvis du er i slike posisjoner så vet du hva etterlønn betyr, og at du ikke skal søke etterlønn om du allerede er i ny jobb du lønnes i. Fiskeriministeren fikk altså utbetalt 120 tusen han ikke skulle hatt.

Hva ville skjedd med en vanlig norsk innbygger som fikset seg 120 tusen uten å ha rett på de?

Hva skjer så, joda, regjeringen v/Solberg uttaler at “det forventes at fiskeriministeren rydder opp i dette” og betaler tilbake. Fiskeriministeren lover bot og bedring, angrer på søknaden om penger og skal betale det tilbake.. “Jeg skulle ikke gjort det”..

Kan alle Nav-brukere som får for mye utbetalt fra nå love bot og bedring, love å betale tilbake pengene og dermed unngå noen form for rettslig forfølgelse? Ville ikke den vanlige mann/kvinne i gata bli dømt ganske raskt som trygdesvindler i en slik situasjon, få straffeskatt og/eller fengselsstraff?

For liksom å gjøre saken enda mer krystall.. så hadde fiskeriministeren også styreverv han mottok ytelser for som skulle vært rapportert. Det viser seg at der politikere “driter på draget” kalles det uryddig opptreden…mens der vanlige norske borgere er innblandet er man svindelstemplet før man rekker få time på Nav for å forklare situasjonen.

Den siste avsløringen er vel at mannen hadde dobbel lønn en måned i tillegg til å søke etterlønn etterpå.

 

Disse ordningene med ytelser og goder på Stortinget er noe jeg tror de må lage en egen avdeling for. Det er tydelig at politikere ikke mener de skal måtte leve etter de samme lover og regler som vanlige folk. Det at politikere påberoper seg å ikke kunne reglementet eller på annen måte kommer med seriøst dumme unnskyldninger viser bare at påtalemyndighetens forfølgelse av små-kroner på avveie til nav-brukere er meningsløs og politikerforakt-skapende, all den tid politikere bare forventes “rydde opp i sitt rot”.

Hvis det er noen som forventes kunne regelverket eller få hjelp til å følge regelverket så er det politikere, statssekretærer etc.

Igjen:

Hva ville skjedd med feks meg om jeg snodde til meg 120 lapper jeg ikke hadde krav på?

1-div: Skjebnekamp i Halden i dag

Lørenskog trenger 1 poeng for å være klare, Comet det samme om de vinner mot Ringerike hjemme i dag.

 

Dagens 2 kamper er:

Nidaros – Haugesund og Comet – Ringerike.

 

Nidaros- og Haugesundtilhengere får ha meg litt unnskyldt, men den kampen er relativt betydningsløs i seriesammenheng nå på slutten. Joda, det handler om ære og om å ikke tape, men ingen av lagene kan havne i sumpa eller i toppen så kjør kamp, ikke bli skada, og ha det gøy (spesielt viktig at Haugesund-spillerne holder seg friske om Ringerike gjør jobben mot Comet).

Comet og Ringerike skal altså møtes 2 ganger nå. I dag i Halden, og på onsdag på Hønefoss der kampen er en supporterkamp, dvs gratis inngang og hver enkelt tilskuer gir klingende mynt i kassa for hockeyklubben fra diverse sponsorer. Vi, Ringerike, håper på stinn brakke.

Det handler om Comet og Ringerike nå med tanke på kvalplass nummer 2. Lørenskog trenger kun 1 poeng for å være klare sett opp mot Ringerike så det løpet er nok kjørt.

 

Hva kan skje?

Comet har 34 kamper og 83 poeng, Ringerike har 35 kamper 76 poeng.

-Comet vinner i dag. Da vil de ha 86 poeng og Ringerike vil max kunne klare 87. Det vil i så fall bety at Ringerike må slå Comet hjemme og håpe på miracle on ice i Comets 3 kamper mot Haugesund og 1 mot Lørenskog. Jeg er ikke religiøs men jeg tror jeg tar en tur i kirka og ber om forlatelse for mine snart 50 år med synder om dette skulle bli det som gjelder.

-Ringerike vinner i dag. Da vil Comet ha 83 og Ringerike 79, og fortsatt håp. Vinner så Ringerike også hjemme mot Comet vil situasjonen være 83 mot 82 før begge lag skal avslutte serien. Skulle Ringerike vinne begge mot Comet vil de fortsatt ha mulighet til å ende på 91 poeng med 3 seire mot Furuset og Gjøvik, mens Comet vil med 4 seire mot Haugesund og Lørenskog ha mulighet til å ende på 95.

Dette betyr for Ringerike sin del at de må vinne begge mot Comet og så håpe på at Comet avgir 5 poeng tilsammen mot Lørenskog og Haugesund x3, samtidig som Ringerike vinner sine 3 siste innenfor 3×20.

Enn så lenge er det hope in a hanging snore for et Ringerikelag som har kjempet litt i motbakke i deler av denne sesongen.

 

Hvordan ser veien mot kvalikk for topp 3 ut?

Comet: Rin,Rin,Hau,Lør,Hau,Hau

Lørenskog: Tøn,Com

Ringerike: Com,Com,Fur,Fur,Gjø

 

Tabellen

(og lek med tall der alle lag vinner alle sine siste kamper for å se hva de kan oppnå)

 

Lørenskog har spilt 38 kamper og har 90 poeng, kan max oppnå 96 poeng

Comet har spilt 34 kamper og har 83 poeng, kan max oppnå 101 poeng

Ringerike har spilt 35 kamper og har 76 poeng, kan max oppnå 91 poeng

Nidaros har spilt 37 kamper og har 61 poeng, kan max oppnå 70 poeng

Haugesund har spilt 35 kamper og har 51 poeng, kan max oppnå 66 poeng

Gjøvik har spilt 35 kamper og har 50 poeng, kan max oppnå 65 poeng

Hasle-Løren har spilt 36 kamper og har 35 poeng, kan max oppnå 47 poeng

Tønsberg har spilt 37 kamper og har 24 poeng, kan max oppnå 33 poeng

Furuset har spilt 37 kamper og har 16 poeng, kan max oppnå 25 poeng

 

-ingen lag klare som vinner av serien

-kun Lørenskog, Comet og Ringerike kan vinne serien

-ingen lag klare for kvalifisering Get

-kun Lørenskog, Comet og Ringerike kan havne i kval

 

-Furuset og Tønsberg er klar for kvalifisering

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Get: Nok en spennende søndag

4 kamper krydrer søndag 23 februar med spenning

14.00 Narvik – Sparta

16.30 Storhamar – Frisk Asker

17.00 Manglerud Star – Grüner

17.00 Lillehammer – Vålerenga

Dagen betyr på 2 meget viktige kamper med tanke på siste plass i sluttspillet/plass i nedrykkskvalifisering. Narvik – Sparta i Nordkraft arena er en skikkelig rysare for begge lag. Narvik vil med seier minimum opprettholde poengforspranget på Manglerud Star i enda en kamp mens Sparta vil med seier (med poeng faktisk) sikre sin plass i sluttspillet. Narvik skal ut i 2 vanskelige (på papiret) kamper etter denne og kan kanskje ikke regne med altfor mange poeng på kamper mot Frisk (h) og Stavanger (b) før serien avsluttes borte mot Manglerud Star den 7 mars. Manglerud Star får Grüner på besøk. Det bør og må bli 3 poeng Manglerud. Det er ikke kjørt om de taper, men det gjør ting litt vanskeligere. MS har en kamp tilgode på Narvik, men bør helst ikke somle bort flere poeng nå. Så er spørsmålet da.. Har Grüner våkna nå? Ser kvalen i det fjerne og begynt opptrapping?

De 2 andre kampene i dag, Storhamar – Frisk Asker og Lillehammer – Vålerenga er plasseringsbestemmende for topp 5. Storhamar kan langt på vei sikre sin andreplass mens det er tett som hagl mellom de 3 andre. Lilehammer, Frisk Asker og Vålerenga kjemper alle om plass 3 og 4 og hjemmebanefordel. Lillehammer best an og det skal nok litt til for at Vålerenga henter de, men en Vålerenga-seier i dag sammen med en Storhamar-seier vil røre det til enda mer i kampen om plassene. Da vil STO ha 83, LIK 73, Vål 69 og FA 67.

 

Spennende dag for alle involverte.

 

Fikk hockeynorge sitt 1966-fotball-var-ballen-inne øyeblikk i Stavanger?

Jeg har ikke sett øyeblikket fra Stavanger da spørsmålet rundt om en puck var inne eller ikke skjedde. Jeg har dog fått med meg essensen i dette. Mål-kamera over målet ikke i orden. Begge lag/dommere skal være informert om dette og man har satt i gang match vel vitende om dette. Det er ikke vanskelig å mene at det krystallklart er mål når man ser bilder som er klippet ut fra tv-sending. Dessverre er det slik at mange slike bilder lyver når man snur opp en kameravinkel (mange eksempler på dette fra spesielt NHL). Har så dommer dømt “ikke mål” og går inn i sekretariat og man der ikke kan se/bekrefte med 100% sikkerhet at den avgjørelsen var feil så kan ikke dommer omgjøre hva de har dømt på is. Jeg antar jo at det er tilfelle her.

Nåvel..den kampen er ferdig.

 

 

Kampen om  å unngå 9 plassen:

Sparta: NAR, LIK, STA, MS, STO

Narvik: SPA, FA, STA, MS

Manglerud: GRÜ, STJ, VÅL, SPA, NAR

 

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 41 kamper, 106 poeng, kan max oppnå 118 poeng

Storhamar, 40 kamper, 80 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Lillehammer, 41 kamper, 73 poeng, kan max oppnå 85 poeng

Frisk-Asker 40 kamper, 67 poeng, kan max oppnå 84 poeng

Vålerenga, 40 kamper, 66 poeng, kan max oppnå 81 poeng

Stjernen, 41 kamper, 55 poeng, kan max oppnå 67 poeng

Sparta, 40 kamper, 55 poeng, kan max oppnå 71 poeng

Narvik, 41 kamper, 45 poeng, kan max oppnå 57 poeng

Manglerud, 40 kamper, 40 poeng, kan max oppnå 55 poeng

Grüner, 40 kamper, 13 poeng, kan max oppnå 28 poeng

 

Stavanger er seriemestere

-Stavanger er klar som en av topp 4

-Vålerenga, Frisk Asker, Lillehammer, Storhamar og Stavanger er klar som en av topp 8

-Grüner er klar for nedrykkskvalifisering

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Get: Får Stjernen sluttspillsbilletten i dag?

3 viktige kamper for kampen i bunn i Get i dag. Bonuspoeng “up for grabs”.

Med bonuspoeng mener jeg at ingen av lagene i bunnstriden spiller mot hverandre i dag. Sparta gjorde unna denne rundens match på tirsdag og vant på straffer mot Frisk Asker. Med den seieren gikk de opp på samme poengsum som Stjernen, dog med en kamp mer spilt.

Narvik skal spille borte mot Vålerenga. Det blir den tredje kampen Narvik spiller mot Vålerenga i Oslo, begge de foregående har endt med seier hjemmelaget (3-1 og 6-4) så ingen overkjøring i det hele tatt. Poeng her bringer narvik enda et steg mot den berømmelige plass 8 og historisk kvartfinale.

Grüner – Stavanger. De to foregående har endt 1-7 og 2-9 i Grünerhallen. Målet for dagen får være å ikke havne over 10. Grüner har ikke måttet tåle 2-sifret hele sesongen.. og det kunne jo være hyggelig å gjennomføre de 6 siste uten å havne over 9. Resultatet bortsett fra det er betydningsløst mht tabellen. Stavanger har vunnet, Grüner havner sist.

Storhamar – Manglerud har vel endt i hjemmeseier begge de foregående. Storhamar med andreplass å spille for, Manglerud Star med 8 plass å spille for. Taper MS denne matchen vil det være 5 poeng med 5 kamper igjen, dvs mer enn nok poeng å spille om (gitt at Vålerenga vinner mot Narvik).

Stjernen – Lillehammer. Dette tror jeg blir en rakkarøkare av en match. Lillehammer har fått FA/Vålerenga tett opp i ryggen og det kan bli meget tett om tredje- og fjerdeplassen på tabellen (og altså hjemmebanefordel). Stjernen på sin side kan putte nerver i baklomma og spille de 5 siste med senkede skuldre om de vinner i dag.

 

Hvisomatte, dersomatte for dagen:

Skulle Manglerud tape mot Storhamar er Stjernen klare for sluttspill uansett hvorden det går mot Lillehammer. Da vil nemlig ikke MS kunne få mer enn 55 poeng om de vinner resten, noe Stjernen jo har i dag, og Stjernen har MS på innbyrdes.

Skulle Manglerud tape vil også Sparta i realiteten være klare. Sparta har også 55 poeng og har MS på innbyrdes 7-5 i poeng. Det skal mye til at Sparta ikke tar et eneste poeng fra nå og ut eller at MS ikke taper ett poeng til på de 6 siste.

Skulle Manglerud Star derimot vinne i dag og Narvik/Stjernen tape vil jo MS da ha 43 poeng og hhv 2 og 12 poeng opp til Narvik og Sparta/Stjernen.

Jeg må innrømme at for spenningens skyld hadde det vært morsomt med MS-seier + Narvik og Stjernen-tap

(som jo samtidig ville betydd at Storhamar ble stående på 77 poeng mens Lillehammer kom opp på 73.)

 

Nåvel.. God hockeytorsdag alle sammen.

 

Torsdag 20 februar: Vålerenga – Narvik

Torsdag 20 februar: Grüner – Stavanger

Torsdag 20 februar: Storhamar – Manglerud Star

Torsdag 20 februar: Stjernen – Lillehammer

 

Kampen om  å unngå 9 plassen:

Stjernen: LIK, STA, MS, STO, GRÜ, FA

Sparta: FA, NAR, LIK, STA, MS, STO

Narvik: VÅL, SPA, FA, STA, MS

Manglerud: STO, GRÜ, STJ, VÅL, SPA, NAR

 

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 39 kamper, 103 poeng, kan max oppnå 121 poeng

Storhamar, 39 kamper, 77 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Lillehammer, 40 kamper, 70 poeng, kan max oppnå 85 poeng

Frisk-Asker 40 kamper, 67 poeng, kan max oppnå 84 poeng

Vålerenga, 39 kamper, 63 poeng, kan max oppnå 81 poeng

Stjernen, 39 kamper, 55 poeng, kan max oppnå 73 poeng

Sparta, 40 kamper, 55 poeng, kan max oppnå 71 poeng

Narvik, 40 kamper, 45 poeng, kan max oppnå 60 poeng

Manglerud, 39 kamper, 40 poeng, kan max oppnå 58 poeng

Grüner, 39 kamper, 10 poeng, kan max oppnå 28 poeng

 

Stavanger er seriemestere

-Stavanger er klar som en av topp 4

-Vålerenga, Frisk Asker, Lillehammer, Storhamar og Stavanger er klar som en av topp 8

-Grüner er klar for nedrykkskvalifisering

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

1-div: 2 kamper vunnet av nr 1 & 2 på tabellen

Alle 3 topplagene i aksjon, topplagene vant

Hasle-Løren – Comet : 3-5 (1-1,2-1,0-3) skudd 25-44 (7-15,12-12,6-17)

Lørenskog – Ringerike : 4-3 e.sd. (0-2,2-1,1-0,1-0) skudd 35-16 (11-8,11-7,12-1,1-0)

Comet vant etter å ha ligget under før siste periode. Lørenskog kommer tilbake fra 0-3 og vinner i sudden. Jeg har ikke sett noe av H/L – Comet og for å si det rett ut bare siste 5 + 3 periode av Lørenskog – Ringerike. (andre ting måtte fikses). Jeg kan ikke annet enn å undre på hva som var taktikken i tredje for Ringerike? Var Lørenskog så mye bedre enn det så ut eller var taktikken å “ri på” en 2-3 ledelse? 1 tellende skudd på 20 minutter er ikke normalkost.

Nåvel..

Nå skal det vel snø litt oppover, regne i motbakke + glatt i juli om Ringerike skal kunne true de to i toppen…

Lørenskog trenger nå 4 poeng for å være kval-klare.

Comet trenger 8 poeng for å være klare.

Ringerike må bare vinne… og håpe på noen seriøst gode kamper av Haugesund og Lørenskog mot Comet.

 

Hvordan ser veien mot kvalikk for topp 3 ut?

Comet: Rin,Rin,Hau,Lør,Hau,Hau

Lørenskog: Tøn,Tøn,Com

Ringerike: Com,Com,Fur,Fur,Gjø

 

Tabellen

(og lek med tall der alle lag vinner alle sine siste kamper for å se hva de kan oppnå)

 

Lørenskog har spilt 37 kamper og har 87 poeng, kan max oppnå 96 poeng

Comet har spilt 34 kamper og har 83 poeng, kan max oppnå 101 poeng

Ringerike har spilt 35 kamper og har 76 poeng, kan max oppnå 91 poeng

Nidaros har spilt 36 kamper og har 58 poeng, kan max oppnå 70 poeng

Haugesund har spilt 34 kamper og har 51 poeng, kan max oppnå 69 poeng

Gjøvik har spilt 35 kamper og har 50 poeng, kan max oppnå 65 poeng

Hasle-Løren har spilt 36 kamper og har 35 poeng, kan max oppnå 47 poeng

Tønsberg har spilt 36 kamper og har 24 poeng, kan max oppnå 36 poeng

Furuset har spilt 37 kamper og har 16 poeng, kan max oppnå 25 poeng

 

-ingen lag klare som vinner av serien

-kun Lørenskog, Comet og Ringerike kan vinne serien

-ingen lag klare for kvalifisering Get

-kun Lørenskog, Comet og Ringerike kan havne i kval

-ingen lag klare for nedrykkskval

-Furuset er klar for kvalifisering

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Det er viktig å flå det norske folk for miljøet

MDG og SV i front for å flå norske innbyggere for å redusere norges 1 promille andel av utslipp..

Det er på tide å gjennomskue all skrikingen på Stortinget og i media som gjøres med “klimakrise” og “vi må redde miljøet” som hovedoverskrift. Joda, vi skal gjøre vårt, men det er altså ikke at vi her oppe i steinrøysa blir flådd av miljøskatter og miljøavgifter som redder denne kloden.

MDG og SV med Lan Marie, Bastholm og Lysbakken i spissen snakker dommedag om ikke Norge går av skaftet for å redusere det Norge har forpliktet seg til. Det brukes twitter og andre medier for å fronte synet og meninger.

Det man ikke gjør er å legge til rette for at vi skal velge miljøvennlig fordi det er det beste alternativet.

La det være sagt med en gang:

Norge kan ikke redde verden.

Les denne KLIKK 

Norge står altså for 1 promille av verdens utslipp.

Norge kan slutte med all forurensing i dag og det vil ikke gi utslag på statistikken i det hele tatt.

Norge er en fis i havet i dette spørsmålet

Norges bidrag vil være det samme som om du tappet en tilitersbøtte med vann hjemme, gikk til stranda, pælma vannet uti Oslofjorden og forventet se vannstanden stige.

Det eneste spesielt MDG og SV gjør, er å gjøre hverdagen spesielt vanskeligere for alle de nordmenn som ikke bor i Oslo eller en av de andre store byene.

 

La oss bruke et lite greit eksempel:

2 voksne, 3 barn, bor i Hønefoss og har lyst å besøke landets hovedstad en lørdag. De velger å se an mulighet for å ta buss. Det koster 170,- pr voksen og 84,- pr barn.. dvs 592,- en vei.. og da 1184,- tur-retur.

Det sier seg da selv at denne familien setter seg tilogmed i dieselbilen sin og heller kjører. De kan kjøre inn, betale bommer, stå i parkeringshus og så kjøre hjem og komme unna med langt under denne kostnaden.

Hadde Norge villet noe med sin miljøsatsing var det på slike ting man hadde begynt. Billig eller gratis kollektivtrafikk. Oppfordring til bruk av miljøvennlige alternativer virker ikke å være tema. Det er heller å tvinge folk som gjelder.

 

Hvorfor ikke jobbe med norges befolkning om dette?

Legge til rette for resirkulering og miljøbevisste valg. Ikke tjene penger på det.

 

Tar gjerne bussen jeg… men da må den gå når vi trenger den…

1-divisjon ishockey: 2 kamper denne onsdagen

Alle 3 topplagene i aksjon i kveld, 2 av de mot hverandre

19.00 Hasle-Løren – Comet

19.00 Lørenskog – Ringerike

 

Det er vel knapt å overdrive det å si at serien langt på vei kan avgjøres med hensyn til hvilke 2 lag som går til kvalikk i løpet av kvelden.

 

Utdrag fra tabell:

Lørenskog har spilt 36 kamper og har 85 poeng, kan max oppnå 97 poeng

Comet har spilt 33 kamper og har 80 poeng, kan max oppnå 101 poeng

Ringerike har spilt 34 kamper og har 75 poeng, kan max oppnå 93 poeng

 

Skulle Lørenskog vinne i dag vil de ha 88 poeng mens Ringerike da vil med seier i resten kun kunne oppnå 90 poeng. Selv om jeg liker Tønsberg og ønsker de alt godt så tror jeg ikke Tønsberg klarer hindre Lørenskog i å ta minst 2 poeng på 2 kamper mot de som vil være nok pga innbyrdes i såfall.

Enkelt og greit: Første bud for Ringerike er å vinne dagens match mot Lørenskog for så å se mot Comet x2 som også må ende i seire. Comet møter Hasle-Løren borte, og selv om det er nettopp borte tror jeg ikke H/L klarer stille opp mot dette Comet-laget. Når dette er sagt så kan det være gøy og tenke seg muligheten for en virkelig tett avslutning.

1) Ringerike vinner alle sine kamper og ender på 93

2) Lørenskog vinner mot Tønsberg x2 og ender på 91

3) Comet vinner mot alle unntatt Ringerike og ender på 95

Skulle så Ringerike avgi poeng, Lørenskog det samme, samt Comet avgi poeng på 3x Haugesund, vel da kan vi få 3 lag i topp der det er superjevnt.  (som Ringerikemann er det nå på tide å si “Heia Haugesund” )

 

Hvordan har de 3 gjort det i det siste:

Lørenskogs 5 siste: Gjøvik (h) 6-0, Nidaros (b) 3-2 og 0-4,  Gjøvik (b) 6-4, Gjøvik (h) 3-2

Comets 5 siste: Nidaros (h) 4-3 og 3-5, Furuset (h) 5-0, Gjøvik (h) 7-2, Furuset (b) 3-5

Ringerikes 5 siste: H/L (b) 4-6, Haugesund (b) 0-4, H/L (h) 12-4, Haugesund (b) 4-8 og 5-7

 

Lørenskog har 3 seire og 2 tap, Comet har 4 seire og ett tap mens Ringerike har 5 seire. Nå tror jeg uansett ikke man skal legge alt for mye i disse tallene for hver kamp lever sitt liv. Men, det sier litt om form og flyt.

 

 

 

Hvordan ser veien mot kvalikk for topp 3 ut?

Comet: H/L,Rin,Rin,Hau,Lør,Hau,Hau

Lørenskog: Rin,Tøn,Tøn,Com

Ringerike: Lør,Com,Com,Fur,Fur,Gjø

 

Tabellen

(og lek med tall der alle lag vinner alle sine siste kamper for å se hva de kan oppnå)

 

Lørenskog har spilt 36 kamper og har 85 poeng, kan max oppnå 97 poeng

Comet har spilt 33 kamper og har 80 poeng, kan max oppnå 101 poeng

Ringerike har spilt 34 kamper og har 75 poeng, kan max oppnå 93 poeng

Nidaros har spilt 36 kamper og har 58 poeng, kan max oppnå 70 poeng

Haugesund har spilt 34 kamper og har 51 poeng, kan max oppnå 69 poeng

Gjøvik har spilt 35 kamper og har 50 poeng, kan max oppnå 65 poeng

Hasle-Løren har spilt 35 kamper og har 35 poeng, kan max oppnå 50 poeng

Tønsberg har spilt 36 kamper og har 24 poeng, kan max oppnå 36 poeng

Furuset har spilt 37 kamper og har 16 poeng, kan max oppnå 25 poeng

 

-ingen lag klare som vinner av serien

-kun Lørenskog, Comet og Ringerike kan vinne serien

-ingen lag klare for kvalifisering Get

-kun Lørenskog, Comet og Ringerike kan havne i kval

-ingen lag klare for nedrykkskval

-Furuset er klar for kvalifisering

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Shit, jeg er en feit 50-åring ifølge KMI og BMI

KMI står for kroppsmasseindeks. Det er en formel, utviklet av Verdens helseorganisasjon (WHO) for å beregne overvekt og helserisikoen forbundet med overvekt.

Hva viser KMI.

KMI beregnes ved å ta en persons vekt (kg) delt på høyden x høyden (i meter)

Nå har jeg aldri sett på meg selv som noen tynn fyr…men heller ikke spesielt overvektig heller. Joda, det har vel rullet på noen kosekilo de senere årene men med hockeytrening 2-3 ganger i uka føler jeg meg jo på en måte relativt trygg på helsa… annet enn den helsa jeg til stadighet ødelegger litt ved nettopp å spille hockey da.

Nåvel.. ingen fare å trykke på denne linken tenkte jeg..

Skjema raskt å fylle ut.. og resultatet like fort..

Ok.. hva betyr dette da….

Hmm.. jeg ligger altså på grensa til fedme.. overvektig ++++

Ny livsstil here I come..

 

Ehh… okay…

Jeg veide 78 kilo da jeg var 18 år… DET har jeg sett bilde av..

Men men.. nå ere frem med grønnsaker, vann, og det som må til.

Her skal det slankes ned 25 kilo Jim 

 

Det er f*** meg ikke rart folk blir skrudde i hue om de tar sånne tester og prøver leve etter dette. Nå står det riktig nok i relativt liten skrift at det finnes flere forhold enn dette for å se om man er sunn eller ikke. Men, min mening, alt folkehelseinstituttet blir nevnt i burde hatt mye størr advarsler om dette.

BMI / KMI må tas med knyttnever med salt.

 

 

Hmm… da er det ikke så gærent alikvel da alle disse spam-mailene jeg får..

Det jeg sliter med ifølge spam-mail på jobb

 

 

 

 

Det jeg sliter med.. med tanke på spam-mail på jobb

Jeg trodde ærlig talt ikke jeg hadde så store problemer…

Det må jo være en eller annen grunn til at alle disse greiene dukker opp på min mail…

Olivia Karstensen med mail [email protected] mener jeg tydeligvis har et balanseproblem i magen. Hun kan fortelle om et kosttilskudd som kan hjelpe meg med mine fordøyelsesproblemer. Jeg som ikke visste jeg hadde det engang blir jo veldig takknemlig for sånn hjelp. Kosttilskuddet er laget av helt naturlige ingredienser – ikke noe kjemisk i gården der nei. De smertene jeg ikke har kan altså få lindring ved å kjøpe noe som heter Peptid-Pro. Moralen er: fis og drit godt med Peptid-Pro…

Tuva Lund fra [email protected] mener at 2020 er mitt år for et effektivt vekttap. Hun mener jeg skal bruke Nixagrim.. et nytt produkt som hjelper med vekttap..helt nytt som er 98 – NITTIÅTTE- prosent effektivt.. Hm…så hvis du tenker at du skal slanke deg 10 kilo… så klarer bare dette produktet 9,8 kilo… er det det de mener med det? Så ramses fordelene opp gitt… Fjerner avleiringer i tarmen, fjerner giftstoffer i kroppen, senker apetitten, du får bedre stoffskifte, reduserer kolestrolet OOOOG blokkerer jojo-effekten ved slanking… Shit, dette sammen med balanseproduktet til Olivia over her burde få meg rett inn som baywatch skuespiller på no-time…

Som om ikke dette var nok. Fillip Aase, han også fra [email protected] lover meg bedre hørsel på 28 dager. Nå blir kona glad. Endelig kommer jeg til å høre etter igjen. “Redningen har kommet” skriver Fillip til meg. Jeg skal bare kjøpe en olje som jeg skal dryppe i øret i 28 dager.. og da kommer jeg til å høre skikkelig godt igjen.. faktisk like godt som da jeg var 18… Hmm… må sjekke med mamma om det er noe å trakte etter.. lurer å om hu mente jeg ikke hørte etter dengeng heller… men dette må jo være helt suverent.. For: Professor Kjell Bratland anbefaler denne oljen, Relixen, på det varmeste..

Skulle du ha sett.. Sjur Ingebrigtsen, også han fra [email protected], har fått med seg..eller hvert fall tror at jeg sover dårlig om natta. Han kan anbefale noe som heter Dreamwell.. en pille som inneholder magnesium, b-vitamin, sink, sitronmelisse og lavendelekstrakt. Dette må jo være midt i blinken for alle som sliter med insomnia osv. Hvorfor gå til leger osv når du kan ta denne pillen? Jeg sovner som en stein stor sett jeg… så jeg tror nok Sjur her har sendt denne feil. Tenker jeg mailer tilbake og forteller han det så han kan gi dette brillefine tilbudet til noen andre enn meg…. synd om jeg skal ødelegge for andre på en måte.

jaja..

Disse problemene jeg tydeligvis har pluss det faktum at jeg har A problemer med å få meg dame, og derfor daglig får muligheter til å date damer fra Russland i tillegg til å B få kjøpe Viagra og annet snacks for å kunne avslutte disse datene skikkelig, gjør jo at jeg sitter her og pusher 50 og lurer litt på om det er slik at navnene til alle oss som fyller 50 et år legges i en database og selges til sånne firmaer for store summer. Navnet mitt må jo hvert fall ligge på en sånn ereksjonssvikt-database et sted.. for tilbudene hagler inn. Vel, slankere, bedre hørsel og mindre oppblåst, pluss viagra og disse pillene som skal øke sex-lysten… Hmm…

Nåvel…

 

Et lite alvorsord til alle dere som mottar spam-mail av ymse sort og går på dette:

TA DERE SAMMEN

-tror du virkelig at om noen fant opp ei pille som fikk 10 kilo til å bare renne av ville la post-ordre-reklame sørge for salget?

-tror du virkelig at om noen fant opp piller som strammet opp pupper, rompe, mage faktisk ville la mail-reklame stå for salget?

-tror du virkelig at et firma som finner opp en pille som bedrer livskvaliteten betraktelig ville la tv-shop selge den? Tror dere en administrende direktør i et svært norsk firma som fant gullegget med en sånn pille reiser seg på styremøtet og sier: “Vi kommer til å bli steinrike av dette produktet.. dette vil alle ha.. Vi lar Knut Bjørnsen selge dette på tv-shop”.

Selvsagt ikke…

Get: Fortsatt er ingenting avgjort i bunn

Stjernen nesten sikker på sluttspill

Det er jo forholdet mellom Manglerud og Stjernen som avgjør dette først og fremst. Stjernen har nå 55 poeng. MS har 40 og kan max nå 58 om de vinner sine siste 6 kamper og tar 3 poeng i alle. Samtidig kan ikke Stjernen ta poeng. Stjernen har MS på innbyrdes og situasjonen er jo da sånn at om både Stjernen og Manglerud taper den kommende runden så er sluttspillsplassen sikret for Stjernen. Da kan ikke MS få mer enn 55, som Stjernen har i dag.. og dermed sikret 5 kamper før serieslutt.

Sparta har også 6 kamper igjen, og har skaffet seg 13 poeng på Manglerud før disse kampene. Sparta med alle de 4 øvre lagene igjen på programmet, men det bør holde uansett.

Narvik med nøkkelkamper hele veien inn. Det gjelder å holde forspranget så lenge som mulig. Narvik har nå 5 poengs ledelse på Manglerud og 1 kmap mer spilt. Det kan bety at ledelsen kan kneppes inn til 2 om MS benytter seg av “hengekampen”. Torsdag spiller begge lag, seier til ett av de betyr enomt for avslutningen. Vinner Narvik borte mot Vålerenga og Storhamar hjemme mot MS vil jo avstanden være 8 poeng før de siste 4-5 kampene. I motsatt fall er det helt jevnt.

Fortsetter det som nå vil vi få en sluttspillsplass-finale i aller siste serierunde i Oslo mellom disse 2 lagene.

Frisk Asker vil med seier i dag være helt i rygg på Lillehammer på tredje, mens Sparta på sin side går forbi Stjernen på tabellen og inntar 6-plass.

 

Neste runde:

Tirsdag 18 februar: Frisk Asker – Sparta

Torsdag 20 februar: Vålerenga – Narvik

Torsdag 20 februar: Grüner – Stavanger

Torsdag 20 februar: Storhamar – Manglerud Star

Torsdag 20 februar: Stjernen – Lillehammer

 

Kampen om  å unngå 9 plassen:

Stjernen: LIK, STA, MS, STO, GRÜ, FA

Sparta: FA, NAR, LIK, STA, MS, STO

Narvik: VÅL, SPA, FA, STA, MS

Manglerud: STO, GRÜ, STJ, VÅL, SPA, NAR

 

 

Tabellen, og hva kan lagene oppnå?

(en lek med tall der alle lag vinner sine siste kamper og får 3 poeng)

 

Stavanger, 39 kamper, 103 poeng, kan max oppnå 121 poeng

Storhamar, 39 kamper, 77 poeng, kan max oppnå 95 poeng

Lillehammer, 40 kamper, 70 poeng, kan max oppnå 85 poeng

Frisk-Asker 39 kamper, 66 poeng, kan max oppnå 84 poeng

Vålerenga, 39 kamper, 63 poeng, kan max oppnå 81 poeng

Stjernen, 39 kamper, 55 poeng, kan max oppnå 73 poeng

Sparta, 39 kamper, 53 poeng, kan max oppnå 71 poeng

Narvik, 40 kamper, 45 poeng, kan max oppnå 60 poeng

Manglerud, 39 kamper, 40 poeng, kan max oppnå 58 poeng

Grüner, 39 kamper, 10 poeng, kan max oppnå 28 poeng

 

Stavanger er seriemestere

-Stavanger er klar som en av topp 4

-Vålerenga, Frisk Asker, Lillehammer, Storhamar og Stavanger er klar som en av topp 8

-Grüner er klar for nedrykkskvalifisering

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey