Ringerike : Nå begynner en viktig jobb, nemlig informasjon

Jeg er selvsagt fullstendig klar over at det er påske og at det er kun få dager siden laget dessverre måtte ta turen ned i 1-divisjon igjen.

1-divisjon er ikke noe ukjent sted for Ringerike, siden det jo er der laget har vært mest de sesongene som har gått siden elitesatsing ble en del av Ringerike i 2010-2011 sesongen.

Dengang het motstanderne Stavanger, Comet, Lillehammer/NTG, Bergen, Rosenborg, Stjernen, Gjøvik, Manglerud Star, Jutul, Furuset, Tønsberg, Grüner, Kongsvinger, Sparta Sarp, Vålerenga, Hasle-Løren. Flere av disse var andrelag, noe om gjorde kamper meget spesielle med hensyn til hva man møtte hjemme og borte. Nå heter de som kjent Nidaros, Grüner, Gjøvik, Bergen, Manglerud Star, Kongsvinger, Ski.

Her er mitt bidrag sesongen 2010-2011 i 1-divisjon. Jeg var 3-div spiller som trente mye i tilfelle det skulle blir skader på 1-div. Det ble det på slutten av sesongen, og jeg fikk da mine 3 kamper. 1 stk borte mot Tønsberg (med en assist til Dustin Parks) og 2 stk hjemme mot Rosenborg. En av de legendariske øyeblikk da Kjeldshus fightet med en Rosenborgspiller på is, og pappa Kjeldshus lappa sammen samma spiller i garder’n etterpå. Det var 3 store og morsomme øyeblikk i en 40-årings lange ishockeyliv.

Nåvel…

Nå er vi da på vei inn i silly-season som det heter. Det er nå lag skal bygges. Det er nå vi som er rundt laget sitter og venter på nyheter om laget, og da spesielt om spillere på vei ut, og etter hvert på vei inn. Enkelte EHL-lag har jo allerede både signert og skuffa spillere ut døra i hopetall. Nå pleier selvsagt EHL-lag å være tidligere ute enn 1-div, men Ringerikes ledelse må på jobb de også.

Jeg oppfordrer herved Ringerike til å være flinke med informasjonsflyt. Mye flinkere enn de har vært tidligere.

Vi er mange som venter nå på nyheter om lagets videre utvikling. Jeg går ut ifra at det allerede er spillere som har pakket sakene og reist, og ikke har intensjon om å komme tilbake.

Jeg går også ut ifra at spillere har signalisert at de vil bort, eller at de legger opp og ikke er interessante for lagbygget.

Kom med det med en gang. La supporterne ta del i dette. Det er sånn det skapes engasjement rundt klubb og lag. Det tror jeg man trenger å gjøre nå mer enn før. Mange negative røster rundt lag nå, mht spillere og trenere samt alle sine prestasjoner.

Laget som spilte 2023-2024 med poeng:

Rimjans 32 (8+24)

Tammela 28 (14+14)

Trygg 24 (10+14)

Ryttar 23 (6+17)

Dokken 17 (4+13)

Åkesson 17 (8+9)

Söderberg 16 (5+11)

Bemström 15 (3+12)

Andersen 12 (3+9)

Byrkjeland 12 (4+8)

Haughom 8 (1+7)

Parks 7 (2+5)

Leiter 7 (4+3)

Friestad 6 (5+1)

Vold 6 (4+2)

Ryen 6 (3+3)

Bækken 5 (3+2)

Bjørnstad 4 (1+3)

Engh 3 (0+3)

Markström 2 (1+1)

M.Rønning 2 (1+1)

Bjerketved 2 (0+2)

Falkeid 0

Rian 0

Papuga 0

Arnkværn 88,4%

Rønning 88,7%

 

Så er spørsmålet… Hvem er med videre, hvem er ikke.

M.Rønning og Papuga var ikke en del av laget i siste del sesong.

 

2 dager er gått; Nå er 1-divisjon ishockey stedet man skal være

Storhamar, Stavanger, Vålerenga, Sparta, Frisk Asker, Lillehammer, Lørenskog og Comet byttes ut med Nidaros, Grüner, Gjøvik, Bergen, Kongsvinger, Manglerud Star og Ski for Ringerike sin del.

Jeg skal nok sette meg ned og se på lagene og stallene etter hvert, men først må nedrykket total-prosesseres samt sluttspill NM få gå sin gang, hvert fall litt.

Det er ingen krise for klubben. Det var ikke ønskelig selvsagt, og undertegnede var ganske oppgitt og tom den kvelden og dagen etter. Men, gjort er gjort, spilt er spilt. Ringerike, sesongen sett under ett, var rett og slett ikke gode nok. De klarte ikke produsere resultater. Altfor lite mål forover, og altfor enkle mål bakover.
Joda, flommen og oppkjøring var dritt.. men man kan ikke skylde en dårlig kvalifisering feks på oppkjøringen i august. De resultatene må man bare stå med rak rygg og si ikke var bra nok.

Jeg registrerer at mange vil slakte nå.

Jeg er ingen tilhenger av slakt, men ser jo jeg også at noe må gjøres. Hva som skal og må gjøres må man evaluere seg frem til. Spillere, trenere, administrasjon og apparat bør alle nå se på denne sesongen og legge alt på bordet. Ta signaler på alvor. Vær ærlige. Det er styret etc som må ta den tunge jobben nå. Ikke publikum i hall. Ikke krigere i kommentarfelt.

Spørsmålene er nå selvsagt mange:

-er dagens trenerteam det rette?

-kan man se andre konstellasjoner?

-bør sportslig leder være ass.trener? Er det vanskelig for en ass.trener å sette ut en import han selv har hentet?

-har spillerstallen vært riktig?

-har spillerstallen blitt brukt riktig?

-traff ledelsen på importene?

-har trenerne eid garderoben? Eller mistet den, og når skjedde evt det?

-har spillerne respektert klubb/supportere og fulgt de regler og retningslinjer gitt av ledelse?

-burde trenerteam tatt tøffe valg midt i sesong?

-burde styret tatt tøffe valg midt i sesong?

-hvorfor klarte ikke spillerne samle seg, på tross av alt annet, om en kvalifisering for å holde klubb oppe?

Fremfor alt er jo nå spørsmålet; Hva skjer?
-hvem har allerede dratt?
-hvem fortsetter?
-hvem er i tenkeboks?
-legger noen opp?
-hvem kan tenkes å komme nye inn?

Det blir andre lag å spille mot. Andre spillere å se på is. Ringerike ønsker seg vel straks tilbake i det gode selskap. Da tåler ikke klubben sponsorflukt og masse negativitet.
Jeg håper det nå bygges et slagkraftig lag som kan komme topp 4 i 1-divisjon.
Deretter vinne best-av-5 semifinale.
og så vinne en best-av-5 om opprykk.

Det må jo være målet.

Til slutt: Jeg blir fortalt mye greier. Jeg snakker med mange og får vite mye. Det er helt greit, jeg tar imot og behandler anonymt. Jeg siterer ingen med mindre person sier «det kan du sitere meg på». Jeg er også ganske forsiktig med å være enig i hva jeg mener er «hetsende kritikk». Jeg tror nemlig ikke på å brenne broer slik jeg ser enkelte nå gjør i kommentarfeltet rundt omkring.

Ringerike er ikke Storhamar/Vålerenga/Stavanger eller noen av de andre topp7 klubbene. Ringerike er Ringerike. Vi gjør ting på vår måte, og kan ikke sammenligne oss med de klubber som har «kiosk-budsjett»  likt vårt totalbudsjett.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulerer til Narvik og Comet. Takk for nå EHL

Egen optimisme blandet med litt skepsis fikk sin ende i går kveld da Comet viste seg som det mest effektive laget i en kamp der det gjaldt som mest. Det er bare å gratulere Comet med fortsatt plass i EHL, samt å måtte innse at Ringerike må ned i 1-divisjon.
En gratulerer selvsagt også til Narvik som vant kvalifiseringen med en klar seier borte mot Grüner i siste match.
Jeg ser det allerede økonomi-sutres på sosiale medier over Narviks opprykk. Det er ganske snodig dette, for i hele sesongen sitter man å snakker om å spre ishockey ut i Norge, men da et lag fra «ute i Norge» får til opprykk, ja da er det feil pga økonomi.

Nåvel.. blir sikkert mye diskusjon nå rundt seriesystem etc.. Husk bare at dengang Narvik var  oppe sist var det ikke de som krevde/ba om dobbeltmatcher i nord… det var det østlandslagene som gjorde. Det Narvik ønsket var 2 bortematcher hver gang de var på tur, men ikke nødvendigvis mot samme lag.

Ringerike ut av EHL betyr også meg ut av EHL.

Takk for nå for denne gang. Twitter og Facebook-ekspertisen får ta seg av kamper og situasjoner i kommende sesong på det øvre nivået.

Tusen takk til alle hyggelige spillere, ledere, supportere og dommere jeg har snakket med i løpet av denne sesongen.

Til Ringerike:

Nå må det regrupperes, organiseres, bygges og tenkes nytt i løpet av tiden frem til seriestart i september. Det bør og må tas noen harde valg basert på denne sesongen. Mye snakk om ikke bare sportslige «utmerkelser» av enkelte spillere blant folk rundt klubben, det må tas på alvor. Jeg kontaktes en del pga dette (sier aldri av hvem) og blir bedt om min mening.
Jeg lar det ligge der. Jeg ber også om at de med sterkest «hets» meninger gjør det på egnet sted, og ikke henger seg på denne teksten.
Folkeskikk er jeg en sterk tilhenger av. Jeg oppfordrer også til det i kommentarfelt på sosiale medier.

Igjen: Gratulerer til Comet og Narvik, og takk for meg for denne gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport trumfer geografi, alltid

Vi er inne i en periode der de 8 beste lagene gjør opp om norgesmesterskapet, og de nest beste lagene gjør opp om hvem som skal spille i EHL og i 1-divisjon.

Men denne tiden kommer også alltid diskusjonene rundt lag som folk mener bør være i toppen og ikke.

For meg er dette klinkene klart: Sport trumfer geografi. 

Ja, det er ønskelig med 10 arenaer ala DnB, Jordal og Varner, men det har vi ikke enda. Dermed har vi ikke noe grunnlag for denne geografi-inndelingen av norsk ishockey.

Ja, jeg vil og ha Bergen der oppe. Ja, jeg vil også ha Nidaros der oppe. Narvik om de klarer det. Etter hvert Tromsø, null stress, men de må alle kvalifisere seg sportslig, bygge klubb og administrasjon som holder og klare seg på den måten også.

Vi har heller ingen aksept foreløpig for at noen klubber skal bare innse og vedta at “vi klarer oss med 1-div spill og utvikling av spillere”. Vi er en konkurransenasjon. Vi elsker “askeladden” prinsippet i idretten.

Men, skal vi utvikle norsk ishockey så må vi også kunne kreve en utvikling hos de klubber som ønsker være et EHL-lag, på sikt. Med økte krav på økonomi, administrasjon, fasiliteter og størrelse haller så vil man med tid få en naturlig inndeling av våre øvre divisjoner.

Det kan jo feks ikke være tvil om at Drammen bør ha en ishall. Når den bygges bør man være smarte nok til å tenke at “med våre 100 tusen pluss folk i kommunen så kan det hende det skjer noe over tid her.. så vi bygger med minstekrav EHL-spill når vi først bygger. At Sparta og Stjernen ønsker seg “storstuer” skjønner jeg godt, det er tradisjoner i Østfold-hockeyen.

Etter hva jeg forstår jobbes det også godt i Kristiansand. Kongsvinger og Manglerud Star er også oppe i 1-div igjen.

Uansett er det slik at det ikke finnes, pr i dag, nok ishockeylag i Norge med en hall som gjerne har alle de krav innfridd som man ønsker for en toppliga.

Det er heller ikke nok klubber i Norge som er i nærheten av å ha alle spillerne på lønningslista i den grad at de kan leve av det.

25 spillere + 2 trenere = 27 stk x 450 tusen = 12 150 tusen x 1,6 (sos.kost) = ca 20 mill i lønnskostnader. Så kommer reiser, mat, utstyr etc.. Jeg kan ikke alle tall, men regner jo med man lett kommer på 30 mill i budsjett på elite alene.

Så kommer resten av klubben sine kostnader.

Jeg kan ikke klubbenes regnskap, men tipper at disse tallene er det ikke mange som matcher. Skal man da begynne ekskludere de lag som ikke har økonomi som klarer dette, eller har det slik? Eller skal vi leve med, enn så lenge, at vi har det som i dag…men jobber med saken?

Så spørs det om vi noen gang kommer dit at man må vise til en sterk økonomi etc for å i det hele tatt få lov å spille om opprykk til den øverste liga.

-er det feks nok penger til at Gjøvik kan blande seg inn i toppen sammen med Storhamar/Lillehammer?

-er det nok penger til at Comet får til det samme sammen med Sparta og Stjernen?

-er det nok penger til at Vålerenga, Grüner, Manglerud Star kan være i toppen?

Hva skjer den dagen Narvik og Tromsø, evt Kristiansand plutselig har arenaer og økonomi til den satsingen man ønsker i Norge. Kommer Østfold da til å kunne enes om 1 lag i toppen? Kommer Hedmark til å kunne enes om 1 lag i toppen?

 

Nå som da også opp- og nedrykksreglene er forandret så vil man få ett nytt lag i EHL hvert år. Etter min mening må man akseptere det laget uansett inntil videre. De som er best på sport trumfer de som er best på geografi.

 

 

 

 

Da ble opp- og nedrykksregler EHL/1-div forandret

Jeg har sansen for dette, men med ett stk argument imot

Det at plass 9 og 10 i EHL etter endt serie skal spille best av 7 er forsåvidt greit nok, bortsett fra en liten ting.

La oss nå si at plass 9 og/eller 10 oppdager ikke så lenge etter jul at det er ingen mulighet for de å nå igjen plass 8. Da vil man kunne oppleve at plass 9 og/eller 10 girer ned og hviler spillere frem mot “best av 7” oppgjøret.

Man vil også kunne se de samme lag “ta en Kongsvinger” og hente inn en femmer rett før overgangsvindu stenger og forsøke sikre sin plass på den måten.

Jeg håper ikke det skjer sånne ting, men det er mulig, for den økonomiske forskjellen på å være med i toppen kontra 1-div er stor. Da vil det være verdt å hente inn “leiesoldater” på korttidskontrakter.

 

I 1-div blir det altså semifinale og finale om opprykk, og ikke play-in og kvalifisering som i dag.

Plass 1 mot plass 4 i første semifinale

Plass 2 mot plass 3 i andre semifinale

Vinnerne møtes i en ren opprykksfinale

Alle kamper her i best av 5.

 

Dette betyr da at det blir et nytt lag i EHL hvert år.

Det betyr fortsatt ikke at det er noen straks-gevinst med å vinne 1-divisjon, men du får en lettere vei til finalen, samt hjemmebanefordelen.

Det betyr også at det blir tøffere å komme seg opp, noe som selvsagt bedrer kvaliteten på det laget som klarer dette.

 

Jeg ville nok, om jeg fikk bestemme, gjort følgende:

Plass 10 i EHL rett ned

Plass 1 i 1-divisjon rett opp

Plass 9 EHL mot plass 4 1-div i best av 5

Plass 2 i 1.div mot plass 3 i 1-div i best av 5

Vinnerne møtes i best av 7 om den ledige plassen i EHL

 

 

 

 

 

EHL-kvalifisering : siste kamper avgjør alt

Så gikk det som man håpet fra et ringerikeståsted.

Ringerike tok 3 poeng mot Grüner, og Comet tok 2 mot Narvik.

 

Tabellen slik den er i dag:

Narvik, 5 kamper, 9 poeng.

Comet, 5 kamper, 8 poeng

Grüner, 5 kamper, 7 poeng

Ringerike, 5 kamper, 6 poeng

 

Ringerikes forutsetning for å holde plassen er 3 poeng mot Comet på torsdag.

Gjør Ringerike det vil situasjon være:

Ringerike, 6 kamper, 9 poeng

Comet, 6 kamper, 8 poeng

 

Grüner og Narvik spiller jo da samtidig i Oslo.

Tar Narvik 3 poeng gir det : Nar 12, Rin 9, Com 8 og Grü 7

Tar Grüner 3 poeng gir det: Grü 10, Rin 9, Nar 9 og Com 8

(Ringerike har Narvik på innbyrdes 3-3 poeng og 8-6 på mål)

 

Tar Narvik 2 poeng gir det: Nar 11, Rin 9, Grü 8, Com 8

Tar Grüner 2 poeng gir det: Nar 10, Rin 9, Grü 9 og Com 8

(Ringerike har Grüner på innbyrdes 3-3 poeng og 10-8 mål på mål)

 

Dette betyr at Ringerike kan, i år som i fjor, redde plassen med et nødskrik om de bare vinner ved fulltid på torsdag. Spiller laget som i dag mot Grüner, så vinner de mot Comet.

Jeg vil gjerne berømme laget for innsats og vilje i dagens oppgjør. Hadde laget sett slik ut i sesongen (og tidligere i kvalifiseringen) så ville man spilt helt andre matcher enn kniven-på-strupen matcher nå.

Kort og godt er det altså slik at Ringerike må ta 3 poeng mot Comet, og da betyr resultat i kampen Grüner – Narvik egentlig ikke noe på grunn av innbyrdes oppgjør og målforskjell.

Resultatene i dag gir altså en kjempespennende torsdag for alle lag.

…kanskje litt for spennende

 

 

 

 

 

EHL-kvalifisering: 2 siste kamper avgjør

Da ble spenningen opprettholdt i og med at Comet i går slo Grüner hjemme.

Dette innlegget skrives med tanken om at Ringerike skal klare seg, så ikke 100% nøytral i dette innlegget.

Utgangspunkt: Ringerike må ta 6 poeng på de 2 hjemmekampene som er igjen

 

Tabell i dag:

Narvik, 4 kamper, 8 poeng, 17-12 målforskjell

Grüner, 4 kamper, 7 poeng, 11-9 målforskjell

Comet, 4 kamper, 6 poeng, 8-14 målforskjell

Ringerike, 4 kamper, 3 poeng, 13-14 målforskjell

 

Tirsdag møtes Ringerike – Grüner og Comet – Narvik

Det aller beste den dagen er 3 poeng Ringerike og 3 poeng Comet

Da vil tabell være:

Comet 9 poeng

Narvik 8 poeng

Grüner 7 poeng

Ringerike 6 poeng

(alternativt 3 poeng Ringerike og 3 poeng Narvik. Da vil Narvik ha 11, Grüner 7, Comet 6 og Ringerike 6. Det betyr i såfall at Narvik er klare for EHL før siste match mot Grüner…og kanskje ikke er altfor motivert til å ta de 3 poengene Ringerike trenger at de gjør mot Grüner)

 

Torsdag møtes så Ringerike – Comet og Grüner – Narvik

3 poeng Ringerike (2-målsseier for å sikre innbyrdes) og så ett eller annet 3 poengs-resultat i den andre gir tabell

Narvik 11 poeng

Ringerike 9 poeng

Comet 9 poeng

Grüner 7 poeng

eller

Grüner 10 poeng

Ringerike 9 poeng

Comet 9 poeng

Narvik 8 poeng

 

Det sjukeste ville være at Ringerike tar 6 poeng, og det blir Grüner-seier på sudden på torsdag.. Da vil tabell ende opp med alle lag på 9 poeng, og målforskjell avgjør.

 

Så Ringerike: Brett opp ermene og vis de trofaste frivillige i Schjongshallen hva som bor i dere. Vis alle i klubben at dere virkelig vil være i EHL. Vis at dette betyr noe for dere. Vis publikum at dere er det beste laget i kvalifiseringen og at dere egentlig burde avgjort dette for lenge siden.

Ta disse 6 poengene og håp på at resultater går deres vei ellers.

 

 

Vi må få oss en samferdselsminister fra Ringerike

Jeg tror det er eneste mulighet for en Ringeriksbane noensinne.

Det viser seg gang på gang. Der samferdselsminister kommer fra, der blir det investering. Jernbane og stamvei, ministrene har sin egen agenda.

Det siste nå er jo da at nåværende samferdselsminister Nygård har innvilget 23 milliarder til dobbeltspor mellom Råde og Fredrikstad.. Fredrikstad er jo da hjembyen hans..

I tillegg vanker det 10 milliarder til dobbeltspor til Hamar…sånn at Vedum kan ta toget raskere hjem. Jeg går ikke så langt som å kalle dette korrupte saker.. men at politikerne har sin egen agenda, den er rimelig sikker.

Det løftebruddet dagens regjering nå har gjort mot Ringerike og hele regionen oppover dalen retning Bergen er noe av det større som er gjort.
Tilbake sitter vi innbyggere og må betale råe skatter/avgifter på kommunal satsing fordi «nå kommer banen».

Ringerike Kommune: Jeg gjentar. Dere kan ikke nå annet enn å se på nedbetalingen av de investeringer som er gjort ifm forskuttering av Ringeriksbanen. Vi blir ikke 50-60 tusen mennesker her, så reforhandling og lengre nedbetaling må til. Nå blir vi flådd pga en feilsatsing.

Målet fremover nå kjære politikere i Ringerike og dalom:

Få skuffa frem en kandidat til samferdselsminister. Det er eneste mulighet for at det noensinne blir noe Ringeriksbane.

 

 

 

 

 

EHL-kvalifiseringen mer eller mindre avgjort?

Det gjenstår noen kamper å spille, men er egentlig kvalifiseringen avgjort?

Kan Ringerike og Comet gjøre noe med Grüner og Narvik-

Stilling i dag:

Narvik, 4 kamper, 8 poeng, kan max oppnå 14 poeng

Grüner, 3 kamper, 7 poeng, kan max oppnå 16 poeng

Comet, 3 kamper, 3 poeng, kan max oppnå 12 poeng

Ringerike, 4 kamper, 3 poeng, kan max oppnå 9 poeng.

 

Du skal ikke være rare brøkregneren for å skjønne at Ringerike er i deep shit. Ringerike må ta 3 poeng i begge sine siste hjemmekamper, ende på 9 poeng, og så håpe på at Grüner/Narvik ikke tar spesielt med mer poeng. Kvalifiseringen sett under ett er jo det lite trolig, men for Ringerike er det det eneste halmstrået nå.

Grüner sikrer opprykk med 3 poeng mot Comet i Halden søndag.

Narvik sikrer opprykket med minst 2 poeng mot Comet i Halden tirsdag.

 

Jeg har forsøkt med mye hvisomatte dersomatte greier her…men endt opp med å slette alt.

Fakta er det som står over her.

 

Skulle noe annet skje får man se på det da.

 

I det personlige hjørne… 

Fy faen jeg er skuffa. Det virker ikke som om det betyr noen ting for mange av spillerne. Jeg har vært med så lenge at jeg vet, og ser, at noen av gutta er oppriktig lei seg, men at for andre betyr denne deep-shit-situasjonen mer eller mindre ikke noe.

Det sier litt at jeg, etter å ha sett en periode, drar og spiller simulatorgolf isteden.

Når man ser spillere som “skal gå foran” bare seile rundt og virke komplett uinteresserte så kan det ikke gå noen annen vei enn det som nå har skjedd.

Hatet mot å tape ishockeykamper bør og skal overskygge alt.

Sånn ser det dessverre ikke ut..

Ringerikes spillere har nå 2 sjanser til å vise publikum i Schjongshallen at de virkelig vil..

Tirsdag mot Grüner og torsdag mot Comet.

Sørg nå hvert fall for å bli nummer 3 i denne kvalifiseringen i det minste… man vet aldri hva som skjer på sommeren mht lisenser etc.

 

 

 

 

 

 

Jeg hadde håpet på noe annet i år…

Ringerike sliter med og i kvalifiseringen. Hvem skulle trodd det ved inngangen til denne sesongen? Joda, oppladingen var så som så, men 45 seriekamper senere kan man ikke skylde på Hans mht lite scorede mål etc.

Jeg må innrømme at jeg luktet lunta i går da jeg så første periode mot Comet, og var oppriktig glad for at jeg kunne reise ned til sentrum og spille golf på simulator etter endt periode 1. Kampen startet på verst mulig vis, og fortsatte uten at jeg så fandenivoldsk innsats og vilje, som må til for å vinne disse kampene. Det bar rett og slett for frustrerende å se på i en så viktig match.

Jeg håpet på et annet utfall i serien. Jeg håpet hvert fall på en annen kvalifisering. 3 kamper er spilt, og nå er det mer eller mindre kniven-på-strupen hver match.

Det er på tide å bli litt personlig opp i dette:

-jeg gir sånn sett faen i hvem som er trener, ass.trener, lagleder og matriss; Det er ikke de som er ute på isen. Det er det spillerne som er.

-det er spillerne som må legge ned innsatsen i å ikke tape kamper. Drit og dra om man er misfornøyd med alt fra trener til fargen på veggen på dass. Det er kun spillerne sammen som kan hindre baklengs.

-joda, coaching betyr selvsagt noe. Men laget, klubben, skal da for svarte ikke rykke ned fordi man er misfornøyd med coachingen. Det oppgjøret, det får man ta etter endt serie/kvalifisering.

-nå er det på tide å sette kassa fram. Tråkke til 100% fra start til slutt og vinne de resterende kampene.

Hatet mot å tape må overskygge alt!!

Det å sitte på nett og kritisere er lett. Jeg er 100% sikker på at spillere, trenere, stab og styre kommer til å evaluere denne sesongen ettertrykkelig. Men det må vente til sesongen er slutt. Man kan ikke starte den prosessen midt i kvalifiseringen.

Jeg liker ikke bruke ordet krise, for dette er idrett, men det er faktisk litt krise om det ender i nedrykk dette.

Nå gjelder det for trenere og spillere å samle seg om ett mål. Holde Ringerike i EHL. Det spiller ingen rolle om man vet/ikke vet om man er i Ringerike-planer for kommende sesong.
Legg sjel og hjerte i de 3 kampene som gjenstår. Blø for drakta. Se forbi irritasjon over ha det nå enn må være.

Vinn i Narvik i morgen. Det er første steg på veien.
Det er eneste fokus spillere, trenere og de andre som flyr opp trenger ha.