Ringerike Kommune: Økte kommunale avgifter OG eiendomsskatt?

Er vi ikke ute av Robek nå?

La gå, jeg innrømmer det, jeg har ikke satt meg 100% inn i absolutt alt rundt dette med kommuneøkonomi osv. Men, det jeg vet er at eiendomsskatt er et kommunalt anliggende og kommunen står fritt til å benytte seg av eiendomsskatt eller ikke.

Som man kan se her så får altså kommuner de største inntekter i form av skatt og tilskudd fra staten pr innbygger. I tillegg finnes øremerkede midler og noe annet. Dette burde jo være nok til å drifte kommunen men har ikke vært det for Ringerike Kommune.

Om jeg ikke husker feil så var det i fjor at avgifter for vann og kloakk ble skrudd i været her fordi man forbereder seg på at innbyggertallet i Ringerike skal nær sagt dobles. I og for seg greit nok at man tenker langsiktig, men Ringerike; Det bør være enten eller. Enten så øker dere avgift vann og kloakk ELLER så har vi eiendomsskatt. Spesielt nå som vi er ute av Robek bør kommunepolitikerne ta en ny titt på situasjonen.

Eiendomsskatt er forøvrig i mine øyne et vanvittig påfunn. Betale skatt for å ha kjøpt en bolig for allerede inntektsbeskattede penger. Skattede penger som kommunen allerede har mottatt fra staten over skatteseddelen. Det er forøvrig samme galskapen som årsavgift på bil, lisens bare for å ha en tv, etc.

Jeg vet at det ikke er kommunevalg i år, men det går an å ta grep uansett..

Homofilt og lesbisk ekteskap… fysjom fysjom..!

Stein de til døde..eller no !!

Det har blitt åpnet for kirkelig vigsel av homofile og lesbiske..og dette går jo ikke de høykristne upåaktet hen. Det er på ingen måte snakk om å “leve litt i tiden” og faktisk akseptere at spesielt tilnærmingen til religion forandrer seg. Senest i dag kom et leserbrev i Ringerikes Blad der en meget indignert kristen -jeg antar litt eldre herre- bare måtte komme med sine meninger rundt dette..

Han skriver blant annet at “man skal adlyde Gud mer enn menneskene” og henviser til mosebøker og israelitter der det oppfordres til dreping etc av homofile/lesbiske..

Jeg kan jo ikke unngå da og ta denne kristne mannen litt på ordet og følge opp med en serie ekstraspørsmål kanskje denne leseren eller en annen godmoralsk høykristen mann/kvinne kan svare på:

Takk for kampen for den rette tro og at homofilt samliv ikke er forenelig med Bibelen og kristendommen! Det står jo klart i 3. Mosebok 18/22 at homoseksualitet er en vederstyggelighet…så det er jo ikke noe å snakke om! Men nå trenger jeg noen råd om hvordan jeg skal leve etter Guds bud:

1. Hver gang jeg brenner en okse som et offer, vet jeg at dette gir en duft som velbehager Herren (3.Mosebok1/9). Problemet er naboene!

2. Jeg ønsker å selge sønnen min som slave(2. Mosebok 21/7). Med det prisnivået vi har i dag – hva mener dere er rett pris?

3. I 3. Mosebok 25/44 står det helt klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt i et naboland. En venn av meg sier dette bare gjelder for svensker, og ikke dansker. Her trenger jeg litt hjelp – kan jeg eie dansker?

4. Jeg har en nabo som insisterer på at han skal arbeide på sabatten. 2. Mosebok 35/2 er helt tydelig på at han skal drepes. Er jeg moralsk ansvarlig for å gjøre dette selv?

5. En venn av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise skalldyr (3. Mosebok 1/10), så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig!! Hvem har rett?

6. I 3. Mosebok 21/20 står det klart at jeg ikke m nærme meg Guds alter dersom jeg ser dårlig. Jeg innrømmer at jeg er nærsynt og bruker briller. Må synet mitt være helt perfekt eller opererer vi med litt slingringsmonn her?

7. De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene og tar skjegget i kantene. Dette er tydelig en synd i Følge 3.Mosebok 19/27. Hvordan bør de straffes?

8. Jeg har lest i 3. Mosebok 11/7-8 at jeg ikke m røre rester av en død gris, fordi det gjør meg uren. Kan jeg likevel spille fotball Dersom jeg har hansker på?

9. Min onkel har gård. Han synder mot 3. Mosebok 19/19 fordi han planter to ulike avlinger på samme jorde. Kona er ikke noe bedre, fordi hun går med klær som er laget av to ulike stofftyper (blanding av bomull og polyester). Han har også den uvanen at han banner mye. Er det virkelig nødvendig at vi samler hele byen for å steine dem(3. Mosebok 24/11-16)? Er det ikke like greit å brenne de til døde i et familieselskap – slik vi pleier å gjøre med mennesker som ligger med sine slektninger(3. Mosebok 20/14)?

Jeg vet at mange av dere der ute har gått i dybden på denne type problemstillinger. Jeg er sikker på at dere kan hjelpe meg. Takk for påminnelsen om at Guds ord er evig og uforanderlig!!

#gud #Jesus #kristendom #nåtid #fortid #homofil #lesbisk #kristen #religion

 

Alle vil ha ræv og store tits…

Herlig; Nå vil jo alle ha booty..!

I et TV-program ble en jente intervjuet om det med kropp og være fornøyd med seg selv. Hun var en av de som ikke engang kledde av seg i en garderobe full av jenter/kvinner på grunn av sin usikkerhet på egen kropp. Nå derimot så vil "alle" damer ha sånn kropp som henne…så da er alt i orden. Da er det ut å kle opp stjerten i fargesprakende tights og overkroppen i supertight topp og med en utringning verdig Barry Gibbs på 70-tallet.

Er majoriteten av dagens ungdom, unge voksne og voksne så enkle, så usikre, så overfladiske, så sjenerte, så søkende etter å bli likt? Eller presenteres vi bare de få? Hvor og når i all verden feilet vi som samfunn om vi ser bare tilbake til feks 1980 med hensyn på dette med kropp. Er dette kanskje mest et storby-fenomen? Er de så hippe i byen at alle må se sånn og sånn ut?

Er det virkelig blitt så enkelt…og samtidig så vanskelig?

Har vi rett og slett blitt et "likes" samfunn? Styrer vi alt, og hele hverdagen etter hvor mange "likes" vi får på bilder og videoer på Instagram og Facebook?

Nåvel..

Jeg gleder meg til det blir inn å ha litt høyt hårfeste, bilring, rynker, hårete ræv, skrangleknær og overtråkksankler..

Den looken har jeg nailet..!

#instagram #facebook #kropp #tits #booty #sex #likes

Enten så ere cola eller så ere ikke cola!

Sorry ass….men det holder ikke med å reklamere for noe som smaker "nesten" som cola.. Enten så er det cola eller så er det ikke cola. Coca cola har en smak, alle de andre smaker noe annet. De smaker ikke nesten som cola.

Dette er like dumt som å eventuelt reklamere for noe som smaker nesten som biff. Det er ikke biff, men det smaker nesten som biff. Sorry… Enten så ere biff eller så ere ikke biff. Alt man klarer lage av tofu og grønnsaker med en kilo krydder på kommer aldri og vil aldri smake nesten som biff. Det smaker noe helt annet.

Eller hva med om det kom en bilfabrikant på banen og begynte selge biler som nesten er Porsche. Det er ikke Porsche men ligner veldig på en…

Gi opp alle…

Det blir aldri likt så bare gi opp.

Barneoppdragelse; Det menneskelige vepsebol!

Du skal ikke komme her og komme her..

Da jeg for en stund siden dristet meg til å legge ut endel ord vedrørende temaet barn/ungdom og foreldre sett opp imot skole og idrett så vekket jeg tydeligvis noe i ganske mange. Innlegget het “Oppdra ungen din selv – Læreren og treneren har ikke tid”.. (Les det gjerne om du ikke har gjort det).. Noen av leserne av innlegget var negative, noen kommenterte på blogg, noen kommenterte på FB, noen klikket “like” på FB og noen gjorde ikke noe annet enn bare lese. Men hovedmengden av lesere så hvert fall ut til å være enig med meg.

Det er mye snakk i disse dager om barneoppdragelse. Om barnløse “har rett til” å klage på barns oppførsel selvom de ikke selv har barn. Det er mye snakk om barnevern, foreldrevern, fosterbarn, myndigheter etc.. Det er jo bare bra det hvis man klarer å holde det på et saklig nivå. Dessverre er det slett ikke slik. Alt for mange foreldre går rett i forsvarsposisjon istedenfor å lytte og ta ting til seg.

Nåvel, når det gjelder barn og barns oppdragelse så er det en ting som for meg er krystallklart:

Det er foreldre som har hovedansvar for oppdragelsen til et barn.

Det er hjemme barn skal lære folkeskikk. Der er hjemme barn skal lære å oppføre seg. Det er hjemme barn skal lære empati, tilgivelse, forståelse. Det er hjemme barn skal lære gode spisevaner. Det er hjemme barn skal lære gode rutiner for søvn og hvile. Det er hjemme barn skal lære gode rutiner for hygiene…. på kropp, hår og tenner. Det er hjemme barn skal lære å gå, stå, sitte.. Det er hjemme at barn skal lære at man feks ikke sparker i stolen foran seg på buss, bil, trikk, tog, båt, fly, etc.. Det er hjemme barn skal lære høflighet. Det er rett og slett hjemme barn skal få sin første lærdom i å bli små mennesker som vil fungere ute i samfunnet.

Hvis man som voksen, og i voksent par ser for seg å få barn, og planlegger å få barn, men ikke er klar for feks å stå opp om morgenen, ikke er klar for å følge opp på skole, ikke er klar for å dele sin tid, ja da bør man kanskje la være å få barn. Så enkelt er det. Barn trenger struktur. Barn trenger å lære gode rutiner fra de er små. Barn trenger mye fra de er små. De trenger det hjemme, og lærer de ikke basisen så har de et “handicap” i oppveksten i forhold til alle de andre barn som står der med riktig ballast hjemmefra.

Selvfølgelig skal hjem og skole samarbeide. Men de skal samarbeide på toppen av det grunnlaget hjem (og evt barnehage) har lagt sammen for barnet slik at barnet er istand til å komme på skolen for å motta lærdom. Det er derfor læreren er på skolen…for å undervise…for å lære bort…i hovedsak kunnskap.

Det er foreldrene som har hovedansvaret for barnet og barnets oppdragelse..!

Ikke barnehagen…..

Ikke skolen….

Foreldrene…!!!

(Jada, det finnes spesielle tilfeller og spesielle barn. De har ordninger for, men det er fortsatt foreldrene som har ansvaret).

Les også innlegget: Ulik barneoppdragelse!

Her er en link til 16 godbiter jeg også har skrevet: KLIKK

#barn #foreldre #oppdragelse #hjem #skole #struktur #rutiner

Orddelingsfeil er kjempe teit..

Det er vel knapt noe som irriterer mer enn orddelingsfeil. Det kan jo til og med hende at ordene får en helt ny betydning og det er jo bare kjempe irriterende. Det burde jo ikke være så veldig vanskelig å lese over det man har skrevet for å prøve luke vekk disse orddelingsfeilene.

Dør karmene, smådyr klinikk, slukke instruks, fersk okse lever, tunfisk biter i vann, sukker erter, dyre tilbehør, kort betaling, toalett ruller, jule hefter, fremmed ordbok, PC pult i glass, ananas ringer, lamme lår, mat pakker, hjerte starter og mange mange fler..

Man må jo se at å skrive jule gaver kontra julegaver er feil. Det å skrive at "hun er en kjempejente" blir noe helt annet enn "hun er en kjempe jente".

Orddelings feil er kjempe teit… Jeg blir like flau hver eneste gang jeg ser at det har glippet.

Feilene er rett og slett hår reisende…

Jeg kaster klærne!

Det er på tide å gå all inn som såkalt topp-blogger… Jeg har tross alt stadig vekk opptil flere hundre lesere. Vel, om jeg da ikke treffer fullstendig som på Skjære unge mennesker i dagens Norge og En Mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di som har hatt tusenvis av lesere.

Jeg tenkte uansett at nå er det på tide å virkelig tråkke til som blogger. Og hva er det bloggere gjør for å få lesere? Jo de byr på seg selv. Så i dag kommer et sånt innlegg fra meg og.

I dag kaster jeg klærne, legger meg under kniven OG viser six-packen.

Here we go:

Her har jeg altså kastet klærne. Riktignok ikke kastet de i søpla men på gulvet, de er jo fortsatt i bruk. Jeg må innrømme at det var lettere å ta bilde av klærne når kastet var ferdig:

Som her. Vel, jeg fant jo da ut at i og med at jeg fortsatt ikke hanker inn hundretusener på denne bloggen så var det best å rydde opp igjen og legge klærne tilbake

Slapp helt av, skal brette senere.

Nåvel; Her kommer bildet av da jeg la meg under kniven:

Hm… føltes litt rart spør du meg.. Her er må uansett et bilde da jeg har reist meg opp igjen..

Det siste jeg lovet var jo et bilde der jeg viser six-packen.. Den har jeg jobbet hardt for.

Er jo tross alt lørdag. Kjøper Ringnes Lite så ikke handleposene skal bli så tunge å bære (hvis du lurte på det).

Nåvel..

Med dette utleverende høyst personlige innlegget helt på høyde med de mest personlige innleggene på blogg.no av toppbloggere tenker jeg sponsorene kommer til å stå i kø. Jeg synes jo det er litt snodig at ikke for eksempel Gilette, eller en av konkurrentene kanskje, kom på banen etter dette innlegget: Gillette… Ta deg ei bolle!!

Time will sjåvv..

Trenger ikke mannfolk sa hu…

Klare sjøl….sa hu !!!

Det gikk jo som det måtte gå. Det som i utgangspunktet begynte med husfruens ønske om å bytte ei taklampe i stua endte i går med full blokkasje, nesten helt på høyden av det Blitzerne drev med på 80-tallet i Oslo, av utgang og passasje til dass og bad. Fruen i huset skulle nemlig “klare selv” da mannen var på trening. Men; Først og fremst historien frem til nå:


Det hele startet jo med denne lille posen fra Ikea. 2 stk lampeskjermer med tilbehør som skulle henges opp for å gjøre det koselig i stue og spisekjøkken. Innlegget “bare” ei taklampe my ass leser du om du trykker HER. Der er også en link til innlegget “med livet som innsats”, en grufull beretning om stort sett alle menns skrekksetning “vi skal ikke dra på Ikea da?”…

Nåvel..

Etter at du selvsagt har lest innleggene -eller kanskje du ikek har det men det burde du- så skjønner du lett at frøkna i huset ikke på noen måte satt i baksetet og sov…som jo dette bildet fra nettopp turen hjem fra Ikea skulle tilsi.. (ikke bry deg med de høye vikene, lett grånende hår samt ørebusta du muligens ser hos meg)… Det var noe ganske så annet hun drev med…


Hun satt rett og slett i baksetet og visualiserte i rene hammana-hammana-hammana-stil med øynene lukket hvordan spisekjøkkenet skulle se ut etter at den nye taklampa var hengt opp. For planene var nok allerede lagt, det var bare undertegnede som ikke helt var klar over det på kjørende tidspunkt… Så;

 

Det som jo da startet med ei ny taklampe endte raskt opp med at dette møblementet ble overflødig. Ut måtte det, men helst da som “giveaways” til noen som måtte ønske å gyve på dette som oppussingsobjekter. Møblene har vært med oss siden de første steg inn i nytt hjem en vinterdag i 1999….og på en vinterdag i 2017 skulle de altså ut.. Det var ikke helt bestemt hvilken dag, trodde jeg da…

Tålmodigheten selv, altså fruen i huset, var ikke helt enig i at det kunne ventes til de som ville ha møblene kom og hentet, så i det øyeblikk mannen i huset skar ut av huset og på trening sammen med en av ungene så tenkte hun:  “klare selv, trenger ikke mannfolk til detta”..

Det, endte jo da i detta:

 

Nå kan du scrolle opp igjen til bildet på toppen for å se Blitz-barrikaden igjen..  Lucas hadde selvsagt hatt sine motforestillinger til dette med å ikke trenge mannfolk til detta, og uttrykte det også, så det endte jo med at jeg måtte ta meg en tur hjemom for å hjelpe litt. På veien mottok jeg et skrytebilde da…


Med drill og skiftenøkkel kommer man langt…men ikke ut døra med et møbel som er for stort og må demonteres littegrann først. Vel hjemme og innenfor døren så startes demontering av sittemøbel av undertegnede mens fruen i huset står klar for å skryte av hvor flink hun har vært til å montere det nye (brukte) bordet. Dog sier hun, det mangler noe her… se:


Alle 4 hjørnene så slik ut… jeg overlater til den skarpe leser å tenke seg frem til løsningen på dette problemet.. Jeg kan bare opplyse om at da jeg kremtet og begynte humre litt så begynte også fruens tanker å spinne. Tankespinnet endte i latterkick i fosterstilling på gulvet…

Så var det til med skiftenøkkel (og humring ispedd latteranfall) på bordet samt utbæring av gammelt møblement. Hvordan ferdig nytt spisekjøkken ble seende ut…

Det skal hun ha.. det ble fint 🙂

Jeg unnlater her å vise frem hvordan vi nesten endte opp med å måtte kjøpe nye gardiner og da fruen bare skulle flytte på en stol og lift-gardin-snora hang litt fast i et stolben… Eller.. nei, pyttsan.. sånn så det ut,,,,

Når enden er god er allting godt heter det vel.. Det gikk nå uansett bra og spisekjøkkenet ble flott 🙂

 

“bare” ny taklampe my ass….

Det blir aldri “bare”…

Det er vel lite som skaper så mye grøss på ryggen hos en mann som da han sitter veltilpasset i sofaen, aner fred og ingen fare og plutselig hører;  “Du, jeg har lyst på ny taklampe i stua jeg”..

Da går alarmen. Det ringer i ørene. Det knyter seg litt  hele kroppen. Mannen vet det bare instinktivt; Dette blir dyrt. Han klarer ikke helt sette ord på hvorfor det blir dyrt, han bare vet det blir dyrt. Grøsset tiltar bare i styrke, og får småhårene i nakken til å reise seg og sette seg fast i kraven på t-skjorta, da opprinnelig ytret setning fra andre siden av bordet følges opp med : “Jeg har sett noen fine lamper på IKEA”.. “De er ikke dyre altså…” Det kan jo så være at selve lampa ikke er dyr… men det snodige med å kjøpe noe der er jo at du kjøper bare lampeskjermen….og så må du kjøpe alt tilbehøret i tillegg, del for del… Det blir litt som om du går inn i en bilforretning og kjøper karosseriet ferdig lakkert….og så må du gå i selvplukkhylla og handle all innmaten og motor etterpå…

Dette er historien om Ikea-turen! 

Mannen vet jo at det bare er å følge på. Damage-kontroll så godt det lar seg gjøre. Styre tempoet forbi alt mulig, inkludert kjøttbullarna.

Stoltere enn en hane kommer han hjem etter shoppingturen. Shoppingen ble faktisk holdt helt nede på ganske så minimum sett opp imot at man faktisk har vært i nips- og raskhimmelen. Nå skal bare lampene monteres, for det ble lamper…kan jo ikke ha en sånn fin taklampe i stua og en som ikke matcher i det hele tatt i spisekjøkkenet. Sånn er det bare. Det må bare kobles og monteres litt og så er vi ferdige.

Etter montering skal så de nye lampene og det nye utrykket i rommet nytes sammen med en duggfrisk, for det fortjener man jo etter en tur på Ikea. Det er midt i denne duggfriske kalde gode at nytt grøss kommer..snikende…ikke helt likt som “ny taklampe”..litt mer ullent.. Det snikes på en måte inn..  Konversasjonen går lett og ledig rundt tv-programmet, om ungene, middagsplaner, spiseplassen, etc.. da;

“Du, de gamle spisestuemøblene er så slitte og passer ikke helt sammen med den nye taklampa”…

Før mannen egentlig får tenkt tanken på noe annet enn at vi kan  jo bare kjøpe nye gardiner så er den bedre halvdel langt inne i møbelhimmelen på diverse bruktmarkeder…

Her er historien om da jeg hang opp gardiner for første gang

Litt senere på kvelden, mens mannen er på trening er nytt brukt spisestuemøblement avtalt kjøpt…i Oslo. Det gamle møblementet gis bort til de som ønsker oppussingsobjekter og alt er ganske så bra egentlig. Sofaen inntas og mannen må jo innrømme at stua har blitt veldig flott. Han kan tilogmed være med på å visualisere hvordan spisekjøkkenet blir med de nye møblene. Forøvrig helt annerledes enn da fruen for endel år siden begynte å snakke om lift-gardiner..og mannen fikk helt innvendig noia…for det å leie lift for å henge opp gardiner virker jo helt undøvendig og samtidig veldig dyrt….

Det er da han hører….

“Du, vi skal ikke male gangen og da”….

Med livet som innsats

Og mulig skade på sjelen

Det kommer til punkter i en manns liv der han må vise seg å være mannen med stor M. Han må steppe opp og vise seg som den modige, den sterke, den uredde. Uten frykt må han oppsøke fare og ubehageligheter. Han må gjøre dette uten at "flokken" hans merker noe. Han må rett og slett "stirre døden i hvitøyet".

Det er ingenting annet å gjøre enn å sette på tøffe-fjeset og rette ryggen. Det er bare å forberede seg på ubehagelighetene som måtte komme. Det er ikke engang noe vits å ta på rent undertøy for man vet at etter denne opplevelsen må det dusjes – lenge. Dette blir verre enn alle hockeykamper jeg har spilt, tilsammen. Dette blir verre enn å bli nedspydd av en unge som først har spydd senga og gangen full. Dette blir verre enn rennaræv-bleia til en 3-åring. Dette blir verre enn å sitte med hue ned i do-skåla og bare få opp magesyre. Dette blir verre enn samsending av Hotel Cæsar, Mot i Brøstet, 5-mila på ski og musikken til Bjøro Håland.

Det er tid for:

Gi meg styrke.. kaos allerede fra rundkjøringa

Oh lord.. Hvorfor gjør vi dette mot oss selv..

Lurer på om jeg finner igjen bilen… J står vi på…hører dere.. J… ikke glem J, vi står på J…

Såvidt innenfor døra… og vips:

Vi skal bare ha lampe til stua..ja og spisekjøkkenet.. og noen lys..og servietter.. hva med de pyntegreiene der da? Å de var fine…

Vi går og går.. til slutt aner jeg ikke hvor vi er…

Da kommer heldigvis et skilt.. men tar vi letteste vei ut…neida… må bortom kroken med nips og rask og.. kan jo hende det er noe fint der.. noe på ekstratilbud..

Jeg bare følger etter de to der jeg.. vet ikke hvem de er men tenkte det var like greit…

Ferden fortsetter i relativt godt tempo faktisk..

Så slår jo planen min feil. Hu jeg trodde hadde peiling måtte til med GPS på mobil for å finne ut hvor hun var. Dette gjorde jo meg kjempforvirra og stressa.

Men; Langt der borte så jeg utgangen. Paradiset. Muligheten for å komme seg vekk og hjem.

Dette er da en lampe… pluss småtteri man tydeligvis bare MÅ ha når man er på IKEA.

Vi fant bilen. På J..

Værsågod!

Lørdag på IKEA… gjøres på egen risiko.

Dette innlegget er på ingen måte sponset.