Vokser det opp en masse sutrepaver?

Hvor er anti-pjusk-praten?

Har terskelen for å skulle ha et barn hjemme fra barnehage/skole blitt så lav at den knapt merkes når man subber foten over?

Er det blitt slik at vi skal lære unger at man nærmest er daua-klein om man har litt snørr i nesa?

Skal barn være hjemme om de ser litt slitne og slappe ut en dag?

Driver ikke alle å gjør narr av menn med såkalt man-flu?

Driver ikke alle å gjør narr av menn som er pjuske?

Samtidig menes det altså at et barn snørra renner litt på skal lære at da er man hjemme?

Hvor er logikken?

Har man en av de vanlige sykdommene eller feber etc.. så er jo saken grei.

Men sliten?

Snørrete?

Forkjølet?

Hvor mange dager skal egentlig foreldre ha rett på fri fra jobb om det skal tas fri fra jobb hver gang et barn har en buse i nesa? Hvordan skal samfunnet vårt være i nærheten av å gå rundt om foreldre skal ha fri hver eneste gang et barn er litt blass i øya?

Hva lærer et barn av “stakkars deg” prat?

Hva lærer et barn av sykeliggjøring av alminnelige tilstander?

Skjerpings!

Man er ikke sjuk selv om snørra renner litt, man er forkjølet.

Man er ikke sjuk selv om man er sliten, man er sliten.

 

#barn #voksne #syk #ikkesyk #forkjølet #snørr #skole #barnehage #tenk

 

Opprykk fra 1 divisjon til Get?

Hvordan bør egentlig de reglene være? Og hvor klare er klubber til å ta steget opp?

Dagens ordning er jo slik at de 2 dårligste lagene i Get møter de 2 beste lagene i 1 divisjon til en ny miniserie. Lag 1 & 2 i denne miniserien spiller i neste sesongs Get mens lag 3 & 4 da spiller i 1 divisjon den påfølgende sesongen. Så er spørsmålet; Synes vi denne ordningen er en god ordning?

Burde man kanskje tenke mer playoff?

Trener i Tønsberg nevnte en mulighet; Lag nummer 9 i Get møter lag nr 2 i 1 div, mens lag nr 10 i Get møter lag nr 1 i 1 div. Så spilles best av 7 kamper og vinnerne går til neste års Get. Dette ville bety minimum 4 kamper med betydning istedenfor som nå hvor kval-serien gjerne er mer eller mindre avgjort før de 2-3 siste kampene.

Andre har uttalt at de synes 1 plass i 1-divisjon og 10 plass i Get bør bytte plass, og så er det playoff/kval-serie om den andre plassen?

Uansett hva man lander på eller fortsetter med så er det mye som skal være på plass før man i det hele tatt bør tenke tanken på Get-spill. En ting er nemlig det å klare opprykket. Noe helt annet vil det være å spille i Get. For, fra å være et lag i toppen av en divisjon så blir man høyst sannsynlig et offerlam en hel sesong i en annen.

Jeg mener det er noen grunnleggende spørsmål som må stilles og besvares før et lag bør tenke på Get.

Har man økonomisk ryggrad til Get? Vil dette gå utover bredden i klubben? Klarer man å håndtere Get? Tåler klubben å tape 40 av 45 kamper?

Mange lag har og vil gå på økonomiske smeller i forbindelse med kanskje litt overambisiøs satsing når et opprykk er klart. Mange klubber har og dessverre mistet sjela si ved å bytte ut for mange av de som spilte laget opp. Det er etter min mening ganske krystallklart at en elitedel i en klubb bør være mest mulig selvgående økonomisk. Jeg synes lite om at foreldre på U13 skal selge dasspapir for at en 22-åring på elite skal holdes med nye køller. At bredde stiller opp på kampavvikling ser jeg derimot på som en selvfølge.

Noe av det viktigste tror jeg er det faktum at styret i en klubb må vite, ikke anta, at de har klubben i ryggen ved en eventuell satsing opp i Get. De må vite at ryggraden i klubben, altså bredden/dugnadsgjengen, ikke surner og går lei på grunn av mange tap. For å tape kamper kommer man til å gjøre, og det mange.

Jeg skjønner det er lett å bli blendet av muligheten til Get-spill. Har ikke noe problemer med det. Men man må være klar. Man må være klar og edruelig i forhold til hva slags forhåpninger man har som lag, klubb, spiller og tilskuer. En kompis uttalte at administrasjonen i en 1-divklubb bør rykke opp minst en sesong før laget gjør det. Den er jeg helt enig i.

Hvis vi tar en titt på årets 1 divisjon og toppen der: Narvik, Ringerike og Comet. Hvilke av de hallene er klare for Get? Hvilke av de lagene/klubbene er administrativt klare pr nå for Get? Hvilke av de klubber har ildsjeler nok for Get? Hvor mange av dagens spillere får bli med til Get?

 

Kunne være interessant å se hva slags opprykks-system folket ser på som mest interessant?

 

#ishockey #hockey #2hockey

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

 

Mobbingen blant elever har økt

Ikke uten grunn. Vi gjør jo nærmest ikke noe.


 

I elevundersøkelsen 2017 sier altså 6,6% av elever at de har blitt mobbet minst to til tre ganger i måneden. Tilsvarende tall fra året før var 6,3%. Nå kommer en ny “kost” inn fra Høyre og skal følge godt med på dette. Jan Tore Sanner skal reise rundt og besøke mange skoler det kommende året for å søke etter hva som virker mot mobbing etc. Ny mann med ny oppfinnelse av kruttet som vanlig etter en regjeringsrokering. “Det at vi nå ser en liten oppgang, er ikke veldig overraskende, men det er likevel uakseptabelt. Jeg vil ha resultater. Jeg vil ha en nedgang. Jeg vil at barn skal være trygge når de går på skolen” uttaler Jan Tore Sanner til Dagbladet.

Vel, Jan Tore Sanner: Det begynner ikke med ungene, det begynner med oss voksne. Det er vi som må gå foran. Inntil vi, for dette er alle sitt ansvar, klarer å forandre oss så kan klarer hvert fall ikke ungene det.

Om igjen og om igjen. Det avdekkes det ene tilfellet etter det andre. Tilfeller der stor- og lokalsamfunn har sett på uten å løfte en finger. Tilfeller der barn så tydelig viser at de ikke har det bra, men samfunnet reagerer ikke før det er for sent. Når det så er for sent, da kommer politikerne. Da skal det settes inn tiltak. Alltid etterpå. Det er tydeligvis aldri ressurser å hente i forkant, det må gå galt først. Det er typisk norsk politikk det å alltid skal inn å rydde opp i ettertid. Det er typisk norsk politikk å alltid skulle sette inn tiltak for sent. Hvor mange barn skal egentlig måtte bøte med livet eller få hele oppveksten ødelagt fordi voksne ikke vil i “krigen”.

Les: Voksne uten ryggrad etter vilje!

Det er simpelthen ikke gangbart at det er viktigere å diskutere plattheter når det finnes liv som ødelegges rett rundt hjørnet. Hva i all verden betyr sjokoladepålegg i den store og hele sammenhengen?

Samfunnet vårt syder jo av mobbing og nedrakking på andres ideer og tanker. Og der er stortingspolitikerne helt i toppen. Jeg sier ikke at de mobber…men de gjør sitt ytterste for å rakke ned på og latterliggjøre hverandres politikk. Dette lærer vi jo av alle sammen, meg selv inkludert, og harselerer og tuller i vilden sky akkurat slik som stortingspolitikere. Nå er det jo slik at vi kan jo ikke bli et bomullsamfunn der alle er pakket beskyttet inn og svever bortover på en sky…men barn lærer av hva vi voksne sier… og sitter vi rundt middagsbordet og gjør narr av folk…hva skal da stoppe barn fra å gjøre det samme?

Les: Når voksne mobber med viten og vilje!

Vi trenger ikke bevege oss langt bort fra politikken før vi støter på neste opplæringsanstalt i dårlig oppførsel og mobbing. Realityshowene… Paradise Hotel, Farmen, Robinson… alle show der man går inn for å sverte de andre, snakke bak ryggen, lure de, etc.. De fleste av oss voksne håndterer jo dette…men skjønner barn det? Skjønner unge ungdommer at det spilles et spill eller går de ut i verden dagen etter å tenker at dette er helt gangbart og at det er nettopp sånn verden er. Blabla-blabla jada, barn skal ikke se på dette…men det ligger på nett..de søker seg frem.. TV-selskapene søker selvsagt etter kontroversdeltakere.. Det er det det blir tv av…

Les: Rollemodeller på idrettsarenaer!

Vi er dessverre ikke noe veldig mye bedre i idretten enn i resten av samfunnet. Det slenges mye med leppa i idretten, ute på banen, i garderoben, etc.. Akkurat det får vi kanskje ikke stoppet….men det er hva du sier som teller. Det er så klart viktig å sette fokus på dette og…men mer viktig enn det er for trenere og lagledere, foreldre og foresatte å rett og slett følge med på om ungene er inkluderende for alle eller kom de driver å fryser ut enkelte individer basert på det ene eller andre kriteriet.

Les: Vi leker ikke med Cubus-unger!

Det starter hjemme. Ingenting kan få meg til å forandre mening på det. Hvis vi som foreldre snakker høflig til hverandre og om hverandre så lærer barn helt fra de er små at det er ikke greit å fryse ut enkeltindivider. Det er simpelthen ikke greit å ødelegge oppveksten til andre mennesker bare fordi de ikke har råd til den og den jakka…den og den buksa.. At de ser slik og slik ut… Hvem sin jobb er det å sørge for at barn ikke er i stand til å tenke sånn…jo det er oss foreldre/voksne.

Les: Skamløse bursdagsforeldre!

Jeg tenker fortsatt på den gangen min yngste skulle i bursdag til en i klassen i 1 klasse på barneskolen. Jeg visste ikke hvem det var da han sa det og så spurte jeg “å, er det han mørke?”… Da så han bare rart på meg….. “Hæ? Mørk?”… Det hadde han ikke lagt merke til… De bare lekte de..

Les: Jada, vi skal snakke med barna, men glem ikke foreldrene!

Når det gjelder mobbing osv folkens… Dette er ikke noe “de andre” skal fikse… Det er ikke noe noen av oss kan tillate oss å ikke ta stilling til. Neste gang kan det være deg, barnet ditt eller barnebarnet ditt.. Vi må involvere oss alle sammen og tørre si i fra.

Takk!

 

#politikk #politikere #regjering #storting #skole #jobb #barn #ungdom #voksne #mobb #mobbing #stopp #mot