Kropp for penger…eller klikk da..

#metoo #youtoo og #kroppspress

Det er en litt snodig tid vi er inne i. På den ene siden så kjempes det daglige kamper for likestilling og skikkelig behandling av hverandre i arbeidslivet. Kampanjen #metoo er skikkelig innarbeidet og stadig flere varsler kommer mot maktmennesker som har brukt sin stilling for å “få seg noe” eller har utøvd sexpress/trakassering. På den andre siden har vi da så de unge sosiale medier kvinnene. De som vet at pupp, rompe, sex, kropp selger som hakka møkk og går ikke av veien for å ledsage det minste daglige gjøremål på bloggen sin med et saftig bilde. Et bilde som skal selge storyen, selge bloggen..og da seg selv.

Hva lærer så de unge fremadstormende av dette?

Ikke en dritt annet enn at kropp selger selvfølgelig.

Og redaktører gnir seg i henda.

Sideboob, underboob, strutteboob, strutterompe, trutmunner, tangaræv, nakenræv, kropp meg opp og i mente. Puppertrend, showthenippletrend, nakentrend, mammabloggere med nakenbilder på avveie, bloggere som bekjemper kroppspress med egne kropper i alle vinkler samt trenings- og slankeguruer som alle skal fortelle noe om kropp. Felles for alle er at redaktører av diverse nettaviser går mann av huse for å kunne ha en “naken-overskrift” med tilhørende clickbait-bilde.

Er det ikke litt snodig forresten at veldig mange kvinnelige bloggere som poster innlegg ala “Jeg er mer enn bare et flott utseende” legger ved bilder i samme innlegg der pupper, rompe og kropp tilfeldigvis synes veldig godt? De samme bloggerne er også veldig flinke til å poste innlegg om egentlig ingenting, men legger ved et bilde som skal lokke folk til å klikke på det uansett. Clickbaiten er altså ikke overskriften men bildet.

Nettavisene biter på. Alt for å kunne krydre web-siden med kropp. Jeg har ikke noe imot det jeg altså, ikke misforstå, men synes det blir nesten for dumt til tider. Det topper seg hvert år i noen måneder rundt Paradise Hotel spesielt..

“Denne koppen drikker jeg kaffe av”…rompa ut, puppa ut, trutmunn: klikk…

“Dette er dagens antrekk”… strike a pose, masse kløft: klikk..

Slike eksempler tyter det av på blogg og nett. Jentene/damene spiller på dette uten tvil for å få klikk og tjene penger, samtidig som de klager å å bli sett på på treningsstudioet. Det enkelte/mange av disse driver med er jo med på å undergrave den jobben mange kjemper for den vanlige dama i gata etter mitt syn. Jentene/kvinnene objektifiserer seg selv til tider helt uten “hjelp” fra menn.

Nå kommer en ny sesong av Paradise Hotel med et lass av nye unge mennesker som alle selvsagt starter en blogg. Her skal det tjenes penger på de 15 minuttene med fame de får. Noen av de plukkes opp og skinner et år eller tre, men dessverre med stadig økende grad av clickbait-historier. Det går i kropp, sex, bilder, operasjoner, ja alt du kan skape enda mer sensasjonsklikk av.

Jeg skulle ønske media var litt mer kritisk til hvilke blogginnlegg de frontet på sine forsider. Kroppspresset avtar ikke ved at 25 000 14-15 år gamle jenter leser om paradisejenter som i en alder av 22-23 opererer seg her og der fordi de ikke er fornøyd med kroppen sin. La de nå endelig holde på med dette, men la være å fronte hva disse gjør med kroppene sine på forsiden av nettavisene.

jaja.. Dette hjelper kanskje ikke på noe…men det måtte sies.

#metoo #kropp #kroppspress #jenter #gutter #kvinner #menn #sex #pupper #rompe #trutmunn #bloggere #toppbloggere #paradisehotel

 

 

Vokser det opp en masse sutrepaver?

Hvor er anti-pjusk-praten?

Har terskelen for å skulle ha et barn hjemme fra barnehage/skole blitt så lav at den knapt merkes når man subber foten over?

Er det blitt slik at vi skal lære unger at man nærmest er daua-klein om man har litt snørr i nesa?

Skal barn være hjemme om de ser litt slitne og slappe ut en dag?

Driver ikke alle å gjør narr av menn med såkalt man-flu?

Driver ikke alle å gjør narr av menn som er pjuske?

Samtidig menes det altså at et barn snørra renner litt på skal lære at da er man hjemme?

Hvor er logikken?

Har man en av de vanlige sykdommene eller feber etc.. så er jo saken grei.

Men sliten?

Snørrete?

Forkjølet?

Hvor mange dager skal egentlig foreldre ha rett på fri fra jobb om det skal tas fri fra jobb hver gang et barn har en buse i nesa? Hvordan skal samfunnet vårt være i nærheten av å gå rundt om foreldre skal ha fri hver eneste gang et barn er litt blass i øya?

Hva lærer et barn av “stakkars deg” prat?

Hva lærer et barn av sykeliggjøring av alminnelige tilstander?

Skjerpings!

Man er ikke sjuk selv om snørra renner litt, man er forkjølet.

Man er ikke sjuk selv om man er sliten, man er sliten.

 

#barn #voksne #syk #ikkesyk #forkjølet #snørr #skole #barnehage #tenk

 

Tommy K og Soares fighten..

Ikke lov å vinne en fight?

I går var det kamp mellom Oilers og Sparta i Stavanger. Kampen ender 1-3 men det som kanskje er den største snakkisen i ettertid er gruffet og påfølgende fighten mellom Soares og Kristiansen der Soares til slutt rett og slett får seg en skikkelig en “på tygga” og går ned.  Jeg så bare klippet av dette og tenkte at “javel, da ble det vel en 2+2 da eller i verste fall 5+liten på begge”..i kjent norsk dømme-målestokk.

Det hadde forsåvidt hvert helt greit begge deler, men da jeg leste boxscore i dag (etter å ha lest en kommentar på FB av Loffen) så leser jeg at Soares fikk 5+20 (5+liten) mens TommyK fikk 25 direkte (match). Denne føringen overrasker meg om den er riktig. Jeg håper egentlig jeg tar feil? Men; Før du leser videre så vit at jeg er Ringerike-mann og har ikke noe med Sparta eller Oilers å gjøre i det hele tatt.

Forutsetningene er klare. Gruff ved mål, 2 stk mest aktive, begge har hansker på, og til slutt vant TommyK den interne fighten. men hva skjedde egentlig? Her er situasjonen slik jeg oppfatter den.

(alle bilder snippet fra tv2)

Her starter situasjonen

Spartaspillerne gjør jobben foran mål. TommyK skjermer ut Soares

Fortsatt gjøres jobben…gruffet starter

Første slag som kan sees er det Soares som står for

Da responderer TommyK på slaget

Slag utveksles og så kommer ny Oilers-spiller inn og hjelper Soares

Da blir det enda mer gruff. Soares og TommK er like ivrige

Dommere og spillere rydder slik at fighten bare er mellom 2 stk

Her har TommyK fått inn det avgjørende treffet

One for the road, dommer stepper inn, fighten er slutt..

TommyK vinner fighten og går unna. Han erter litt på publikum etc..

Hva er så fakta her:

Soares slo først.

TommyK og Soares fighter med hansker på, som likeverdige.

En eller annen Oilersspiller kom inn som tredjemann.

Det ryddes.

TommyK vinner fighten.

Hva burde så riktig straff være i denne situasjonen? I mine øyne:

Soares burde fått 2 min for roughing først.

Soares og TommyK begge 2+2 for rough (alternativt 5+liten)

(muligens burde også tredjemann inn fått 2 min også)

Ferdig.

Det blir for meg komplett uforståelig og urettferdig dømming at instigator i denne sitiasjonen kun får 5+liten, mens han som responderer på slaget, og vinner fighten til slutt, får match pga et klokkeklart treff midt inne i mølja. Straffes Tommy K ekstra her på grunn av ryktet?

Nåvel….vi har kanskje noen egne regler på dette og i Norge?

#2hockey #hockey #ishockey

Opprykk fra 1 divisjon til Get?

Hvordan bør egentlig de reglene være? Og hvor klare er klubber til å ta steget opp?

Dagens ordning er jo slik at de 2 dårligste lagene i Get møter de 2 beste lagene i 1 divisjon til en ny miniserie. Lag 1 & 2 i denne miniserien spiller i neste sesongs Get mens lag 3 & 4 da spiller i 1 divisjon den påfølgende sesongen. Så er spørsmålet; Synes vi denne ordningen er en god ordning?

Burde man kanskje tenke mer playoff?

Trener i Tønsberg nevnte en mulighet; Lag nummer 9 i Get møter lag nr 2 i 1 div, mens lag nr 10 i Get møter lag nr 1 i 1 div. Så spilles best av 7 kamper og vinnerne går til neste års Get. Dette ville bety minimum 4 kamper med betydning istedenfor som nå hvor kval-serien gjerne er mer eller mindre avgjort før de 2-3 siste kampene.

Andre har uttalt at de synes 1 plass i 1-divisjon og 10 plass i Get bør bytte plass, og så er det playoff/kval-serie om den andre plassen?

Uansett hva man lander på eller fortsetter med så er det mye som skal være på plass før man i det hele tatt bør tenke tanken på Get-spill. En ting er nemlig det å klare opprykket. Noe helt annet vil det være å spille i Get. For, fra å være et lag i toppen av en divisjon så blir man høyst sannsynlig et offerlam en hel sesong i en annen.

Jeg mener det er noen grunnleggende spørsmål som må stilles og besvares før et lag bør tenke på Get.

Har man økonomisk ryggrad til Get? Vil dette gå utover bredden i klubben? Klarer man å håndtere Get? Tåler klubben å tape 40 av 45 kamper?

Mange lag har og vil gå på økonomiske smeller i forbindelse med kanskje litt overambisiøs satsing når et opprykk er klart. Mange klubber har og dessverre mistet sjela si ved å bytte ut for mange av de som spilte laget opp. Det er etter min mening ganske krystallklart at en elitedel i en klubb bør være mest mulig selvgående økonomisk. Jeg synes lite om at foreldre på U13 skal selge dasspapir for at en 22-åring på elite skal holdes med nye køller. At bredde stiller opp på kampavvikling ser jeg derimot på som en selvfølge.

Noe av det viktigste tror jeg er det faktum at styret i en klubb må vite, ikke anta, at de har klubben i ryggen ved en eventuell satsing opp i Get. De må vite at ryggraden i klubben, altså bredden/dugnadsgjengen, ikke surner og går lei på grunn av mange tap. For å tape kamper kommer man til å gjøre, og det mange.

Jeg skjønner det er lett å bli blendet av muligheten til Get-spill. Har ikke noe problemer med det. Men man må være klar. Man må være klar og edruelig i forhold til hva slags forhåpninger man har som lag, klubb, spiller og tilskuer. En kompis uttalte at administrasjonen i en 1-divklubb bør rykke opp minst en sesong før laget gjør det. Den er jeg helt enig i.

Hvis vi tar en titt på årets 1 divisjon og toppen der: Narvik, Ringerike og Comet. Hvilke av de hallene er klare for Get? Hvilke av de lagene/klubbene er administrativt klare pr nå for Get? Hvilke av de klubber har ildsjeler nok for Get? Hvor mange av dagens spillere får bli med til Get?

 

Kunne være interessant å se hva slags opprykks-system folket ser på som mest interessant?

 

#ishockey #hockey #2hockey

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

 

Mobbingen blant elever har økt

Ikke uten grunn. Vi gjør jo nærmest ikke noe.


 

I elevundersøkelsen 2017 sier altså 6,6% av elever at de har blitt mobbet minst to til tre ganger i måneden. Tilsvarende tall fra året før var 6,3%. Nå kommer en ny “kost” inn fra Høyre og skal følge godt med på dette. Jan Tore Sanner skal reise rundt og besøke mange skoler det kommende året for å søke etter hva som virker mot mobbing etc. Ny mann med ny oppfinnelse av kruttet som vanlig etter en regjeringsrokering. “Det at vi nå ser en liten oppgang, er ikke veldig overraskende, men det er likevel uakseptabelt. Jeg vil ha resultater. Jeg vil ha en nedgang. Jeg vil at barn skal være trygge når de går på skolen” uttaler Jan Tore Sanner til Dagbladet.

Vel, Jan Tore Sanner: Det begynner ikke med ungene, det begynner med oss voksne. Det er vi som må gå foran. Inntil vi, for dette er alle sitt ansvar, klarer å forandre oss så kan klarer hvert fall ikke ungene det.

Om igjen og om igjen. Det avdekkes det ene tilfellet etter det andre. Tilfeller der stor- og lokalsamfunn har sett på uten å løfte en finger. Tilfeller der barn så tydelig viser at de ikke har det bra, men samfunnet reagerer ikke før det er for sent. Når det så er for sent, da kommer politikerne. Da skal det settes inn tiltak. Alltid etterpå. Det er tydeligvis aldri ressurser å hente i forkant, det må gå galt først. Det er typisk norsk politikk det å alltid skal inn å rydde opp i ettertid. Det er typisk norsk politikk å alltid skulle sette inn tiltak for sent. Hvor mange barn skal egentlig måtte bøte med livet eller få hele oppveksten ødelagt fordi voksne ikke vil i “krigen”.

Les: Voksne uten ryggrad etter vilje!

Det er simpelthen ikke gangbart at det er viktigere å diskutere plattheter når det finnes liv som ødelegges rett rundt hjørnet. Hva i all verden betyr sjokoladepålegg i den store og hele sammenhengen?

Samfunnet vårt syder jo av mobbing og nedrakking på andres ideer og tanker. Og der er stortingspolitikerne helt i toppen. Jeg sier ikke at de mobber…men de gjør sitt ytterste for å rakke ned på og latterliggjøre hverandres politikk. Dette lærer vi jo av alle sammen, meg selv inkludert, og harselerer og tuller i vilden sky akkurat slik som stortingspolitikere. Nå er det jo slik at vi kan jo ikke bli et bomullsamfunn der alle er pakket beskyttet inn og svever bortover på en sky…men barn lærer av hva vi voksne sier… og sitter vi rundt middagsbordet og gjør narr av folk…hva skal da stoppe barn fra å gjøre det samme?

Les: Når voksne mobber med viten og vilje!

Vi trenger ikke bevege oss langt bort fra politikken før vi støter på neste opplæringsanstalt i dårlig oppførsel og mobbing. Realityshowene… Paradise Hotel, Farmen, Robinson… alle show der man går inn for å sverte de andre, snakke bak ryggen, lure de, etc.. De fleste av oss voksne håndterer jo dette…men skjønner barn det? Skjønner unge ungdommer at det spilles et spill eller går de ut i verden dagen etter å tenker at dette er helt gangbart og at det er nettopp sånn verden er. Blabla-blabla jada, barn skal ikke se på dette…men det ligger på nett..de søker seg frem.. TV-selskapene søker selvsagt etter kontroversdeltakere.. Det er det det blir tv av…

Les: Rollemodeller på idrettsarenaer!

Vi er dessverre ikke noe veldig mye bedre i idretten enn i resten av samfunnet. Det slenges mye med leppa i idretten, ute på banen, i garderoben, etc.. Akkurat det får vi kanskje ikke stoppet….men det er hva du sier som teller. Det er så klart viktig å sette fokus på dette og…men mer viktig enn det er for trenere og lagledere, foreldre og foresatte å rett og slett følge med på om ungene er inkluderende for alle eller kom de driver å fryser ut enkelte individer basert på det ene eller andre kriteriet.

Les: Vi leker ikke med Cubus-unger!

Det starter hjemme. Ingenting kan få meg til å forandre mening på det. Hvis vi som foreldre snakker høflig til hverandre og om hverandre så lærer barn helt fra de er små at det er ikke greit å fryse ut enkeltindivider. Det er simpelthen ikke greit å ødelegge oppveksten til andre mennesker bare fordi de ikke har råd til den og den jakka…den og den buksa.. At de ser slik og slik ut… Hvem sin jobb er det å sørge for at barn ikke er i stand til å tenke sånn…jo det er oss foreldre/voksne.

Les: Skamløse bursdagsforeldre!

Jeg tenker fortsatt på den gangen min yngste skulle i bursdag til en i klassen i 1 klasse på barneskolen. Jeg visste ikke hvem det var da han sa det og så spurte jeg “å, er det han mørke?”… Da så han bare rart på meg….. “Hæ? Mørk?”… Det hadde han ikke lagt merke til… De bare lekte de..

Les: Jada, vi skal snakke med barna, men glem ikke foreldrene!

Når det gjelder mobbing osv folkens… Dette er ikke noe “de andre” skal fikse… Det er ikke noe noen av oss kan tillate oss å ikke ta stilling til. Neste gang kan det være deg, barnet ditt eller barnebarnet ditt.. Vi må involvere oss alle sammen og tørre si i fra.

Takk!

 

#politikk #politikere #regjering #storting #skole #jobb #barn #ungdom #voksne #mobb #mobbing #stopp #mot

 

 

#metoo sjekkliste for politikere

Det har i den senere tid dukket opp den ene saken etter den andre som gjelder politikeres fremferd og adferd i forbindelse med deres person og verv. Det er derfor kanskje på tide med en sjekkliste alle politikere som ønsker tre frem i rampelyset burde skrive ut og krysse av på før de i det hele tatt sier ja eller nei til et verv.

 

Sjekkliste, kryss over det som passer:

 

Har du tafset på noen mot deres vilje?

Ja / Nei / Ja, men jeg var full så jeg husker ikke hvem/når

 

Har du kysset noen mot deres vilje?

Ja / Nei / Ja, men jeg var full så jeg husker ikke hvem/når

 

Har du stukket tungen inn i munnen til noen mot deres vilje?

Ja / Nei / Ja, men bare etter middag på landstyremøter

 

Har du gnukket deg innpå noen på dansegulvet mot deres vilje?

Ja / Nei / Ja, men det er sånn jeg danser

 

Har du sendt tekst/bildemeldinger av seksuell art til noen mot deres vilje?

Ja / Nei

 

….og når media begynner grave i fortiden din, er svaret det samme?

Ja / Nei

 

…og når Kvinneguiden samler sine krefter, er svaret det samme?

Ja / Nei

 

Har du hatt sex med personer mye yngre/eldre enn deg selv?

Ja / Nei / Alder er bare et tall

 

Kommer du til å informere partileder om dette?

Ja / Nei / Ja, men jeg kommer til å juge litt om det først

 

Synes du selv du har tråkket over #metoo grensen?

Ja / Nei / Er det ingen flere svaralternativer?

 

 

Les også : Er #metoo reglene forskjellig for kvinner og menn?

Les også : Giske-gate

Les også : Hvor mange toppledere skjelver nå i buksene?

Kaffepulver til 400,- boksen

Vet egentlig norske politikere hva de er med på å vedta? Den norske stat og avgiftspolitikk fornekter seg hvert fall ikke.

Det har seg altså slik at kona liker 1 stk spesiell Coffee Mate fløtepulver med vaniljesmak i kaffen sin. Dette pulveret får man ikke kjøpt i Norge, men det kan lett bestilles/kjøpes på nett og få tilsendt.

Dette har hun gjort i relativt lang tid uproblematisk, hun har tilogmed bestilt ekstra og tollet det inn.

Men nå har følgende skjedd:

2 stk Coffe Mate bokser bestilt for totalt kroner 160,-

Frakt for dette kroner 220,-

Totalkostnad lik kroner 380,-

Da serru, siden totalkostnad vare + frakt er over 350,- så må det tolles. Siden varen ikke var beskrevet på lapp fra selger så måtte den visstnok sjekkes/åpnes. Dette tok Posten Norge på seg.

Da kom følgende krav:

Vare + frakt = 380,-

Toll = 33,-

Moms = 62,-

OG SÅ

Ekspedisjonsgebyr Posten = 341,-

Dette betyr da at en vare som tilsammen kostet 380,- fra selger, nå er oppe i 816,- til kunde fordi den norske stat og etat skal ha sitt, samt at Posten tydeligvis åpner hver pakke med andakt, trubadurspill, silkehansker og innleid væpnet vakt.

KOKKOS..!!

Vet egentlig politikere at det er slik sånt slår ut?

#Norge #skatt #avgift #politikk #politikere

Det er ikke bare #metoo det er også #youtoo

Det er kanskje på tide at folk tar inn over seg at det er #youtoo ?

Mobbing, maktmisbruk, trakassering, uønsket seksuell oppmerksomhet, etc etc. Alle disse ordene har vi i det siste fått servert sammen med historier fra utallige kvinner i alle deler av norges samfunnslag. Det har kanskje alltid vært slik, vi har bare ikke hørt om det fordi ingen har turt å stå frem i frykt for å bli stemplet som angiver og det som verre er. Det som på meg virker helt krystall er at alt for mange tenker “det der gjelder ikke meg”..

Jeg er dessverre helt sikker på at det gjør det. På en eller annen måte. Det gjelder meg og. Håpet er jo at de aller aller fleste av oss ikke rammes av #metoo kampanjen. Men, jeg tror dessverre at de aller fleste av oss rammes, på en eller annen måte, av #youtoo. #Detgjelderdegog.

Hvis ingen foreldre har barn som mobber, hvor kommer mobberne fra da?

Hvis ingen foreldre har barn med dårlig oppdragelse, hvorfor fortviler da lærere?

Hvis ingen foreldre har barn som ikke viser repekt, hensyn, omtanke, hvorfor hører vi om dette da?

Hvis ingen av oss er rasister, hvorfor er da dette et problem?

#youtoo

Kanskje vil det være lettere for folk flest å forholde seg til en kampanje som for eksempel heter #youtoo. En kampanje som kunne handlet om at vi skal tørre å bry oss. Ikke så mye bry seg med, men bry seg om. Tørre å si ifra når vi ser urettferdighet. Tørre å si ifra når vi ser noen har det vondt. Tørre å stå opp imot de som mobber, uten frykt, fordi vi vet vi passer på hverandre.

Det er kanskje tilogmed slik at #youtoo er en vekker for mange der ute som tenker at #metoo bare er noe pjatt. Man ser jo i dag at en politiker, Carl I Hagen, står frem og kaller det en bagatell.. at ting som “var lov” tidligere nå tas av #metoo kampanjen. Dessvere er det nok slik Hagen at det var ikke lov dengang heller, men de unge damene turte bare ikke si noe.

#youtoo

Det er 14 år siden dette skjedde

Dagen jeg ble tobarnsfar

I dag fyller min yngste sønn Lucas 14 år. 9 januar 2004 ble han født sånn rundt halv tre på natta. Denne historien starter dog på kvelden den 8 januar 2004. Men som i et ekte teaterstykke må jeg jo presentere alle deltakerne før historien kan ta til.

Line, den vordende mor, og allerede mor til Felix på 2 år og 3 mnd.

Jim, den vordende far, allerede far til Felix.

Felix, den vordende bror, da kjent som “han som roper inn i navelen til Line: LUCAS KOM UUUT“.

Eva, Line’s svigermor, Jim’s mor, Felix’s farmor, barnevakt extraordnaire.

Ole Henning, oppmann på A-lag Ringerike Ishockeyklubb, telefonvakten.

Tolpinrud, området utenfor Hønefoss der vi bor.

 

Og her starter historien:

 

Det er tidlig kveld den 8 januar 2004 og undertegnede som er bittelitt interessert i ishockey setter seg i bilen og kjører de 5-7 minuttene det tar å kjøre ned i ishockeyhallen på Hønefoss, Schjongshallen, for å trene med 2 divisjonslaget til Ringerike Ishockeyklubb. Avtalen mellom Line & Jim er nemlig den at det er greit å trene og spille kamper på hjemmebane sålenge OIe Henning kan være telefonvakt ifall det skulle skje noe med hensyn til graviditet etc.Terminen er nær, magen er stor; Vi er begge ganske interesserte i å få omsatt mage i baby nå.

Vel, sittende inne i garderoben blir det jo som vanlig jugi, bablet, baksnakket, drittslengt, ledd og flirt masse før vi i det hele tatt tenker på å kle på oss det velduftende innsvettede ishockeyutstyret. Jeg sitter på min faste plass innerst i hjørnet da Ole Henning stikker hodet inn i garderoben og sier: “Jim… du skal ikke bli pappa nå altså, men Line lurer på om du kan komme hjem fordi Felix har spydd ned senga si”.

Jeg spenner av meg 2 godsvette leggskinn fra trening dagen før og funderer på om jeg rekker å løpe gjennom dusjen før jeg drar hjem, da Ole Henning nok engang stikker hodet inn døra og sier:  “Jim…. nå må du forte deg hjem…for vannet har gått..”.. Det ble ingen løping igjennom dusjen. Det ble derimot en litt super ss rally gt fastback hardtop sprint kjøretur fra stadion til Tolpinrud den kvelden. Kjære Hønefosspolitiet: Unnskyld på etterskudd, det gikk nok lit fortere opp Askveien enn 40-50…men det var for en god sak 😉

Samtidig som dette foregår så har Line fått tak i Eva, altså sin svigermor, for å få barnevakt for Felix, for her skal det nok skje ting. Eva er denne dagen på det lokale svømmebassenget sammen med gammel-dame-gruppen-Havfruene og svømmer og tar badstu. Heldigvis har Eva denne dagen faktisk slått på den nymotens oppfinnelsen mobiltelefonen slik at Line faktisk får tak i henne. Eva sitter ved siden av sin venninne Dagrun i garderoben og følgende samtale utspiller seg etter at Eva har fått beskjed fra Line om å komme til Tolpinrud. Eva: “Jeg må dra til Tolpiunrud for vannet har gått”. Dagrun: “så flaks at du er her da så kan du dusje her”. Det tok litt tid før det sank inn hva som foregikk.

Da jeg kom hjem satt Felix inntullet i tepper i sofaen og så skikkelig pjusk ut, menn lærer tidlig å se pjuske ut. Eva fikset sengen og fikk satt igang vasking av sengetøy, Line var mer enn klar for å dra på sykehuset. Vi satt oss i bilen og kjørte de 10 minuttene det tar å komme seg dit. Da vi endelig var innlosjert på et rom så gikk det en stund før fødselen startet, men da den endelig gjorde det så gikk det fort unna i svingene. Forteller ikke så mye om akkurat fødselen annet enn at jordmoren vi fikk denne gangen var selve definisjoinen på en matrone med så mye leggevann i håret at hun antakeligvis hadde dispensasjon mot å bruke hjelm i alle situasjoner det ellers var påbudt.

Etter vel overstått fødsel så måtte jo Jim legge seg på et tilstøtende rom og sove litt…Det er jo anstrengende å føde.

Nåvel…

9 januar 2004 ble jeg altså tobarnsfar.

2 barn jeg er ufattelig stolt av.

 

Les også: Da jeg ble far 🙂

 

Vi kjører veganpizza

…med litt kjøtt på

…eller skinke da i dette tilfellet. Skinke som faktisk er skinke, og ikke noe som er laget som skal se ut som og smake som, skinke.

Sorry, men sånn ere bare.

Fisk er fisk og kjøtt er mat er det noe som heter. Vel, for meg er det sånn med grønt og.. Det er helt greit ved siden av eller på, men det må være noe mer. Jeg har ikke noe tro på at unger som vokser får det de skal inn i kroppen ved å gå vegan. Ikke liker jeg at unger vokser opp med et pillefat med vitamintillegg pga kostholdet heller. For meg er «alt med måte» mer riktig.

Så til alle dere toppbloggere etc som har kastet dere på vegan-bølgen for å redde verden, sorry. Jeg tror rett og slett ikke noe på av vi redder verden ved å slutte med kjøtt/fisk/fugl.. Det må nok helt andre «boller» til.

Det er sikkert kult å være hipster-vegan og alt det der, men for meg blir det for dumt. At man ønsker humant dyrehold osv er selvfølgelig helt greit, men å slutte helt blir bare tull.

Hvordan vil naturen se ut forresten om mennesket fjerner seg fra «livets sirkel»? Mer satsing på kontroll av de som har mat som næring og avslutting av de som ikke følger reglene tenker jeg duger mer.

God middag.

#mat #kjøtt #fisk #fugl #næring #kosthold