Gratulerer til Martin, Per, laget og hele Ringerike Ishockeyklubb

Ringerike Panthers har nå sikret seg plass i Fjordkraftligaen neste sesong samt historisk kvartfinalespill i NM. 

Ringerike kan etter i kveld ikke tas igjen av Grüner.

Ringerike leder med 16 poeng

Begge lag har 5 kamper igjen, dvs Grüner kan ikke ta igjen Ringerike på poeng.

(de kan heller ikke ta igjen Ringerike på prosent uansett hva som skjer)

 

Det er bare å ta av seg hatten for Ringerike Panthers, for gutta, for kollektivet, for trenerne, for staben, for alle. Det er så enormt bra gjort å ikke være innblandet i kvalifisering etc.. men heller nå vite at nå kommer minimum 4 bonusmatcher, minst 4 stk kvartfinalekamper med det trøkket det betyr.

Hvem det blir betyr ingenting.

Nå folkens i Ringerike og alle steder rundt her… Nå fortjener gutta stinn brakke på tirsdag når Grüner kommer til match i hallen.

 

Det er fortsatt 5 kamper igjen. Nå skal formen spissen mot det som høyst sannsynlig blir kvartfinaler mot Stavanger.

Kvartfinalene skal spilles:

søndag 13 mars: motstander – Ringerike

tirsdag 15 mars : Ringerike – motstander

torsdag 17 mars : motstander – Ringerike

lørdag 19 mars : Ringerike – motstander

mandag 21 mars : evt kamp 5

onsdag 23 mars : evt kamp 6

fredag 25 mars : evt kamp 7

(dette er det de kaller “tentative datoer”…..som jo den som satt på do og leste fremmedord på dorullen skjønte betydde planlagte datoer)

 

De kvartfinalekampene som skal spilles i Schjongshallen vil du være med på. Det blir nok en gang å være med på å lage historie i Hønefoss og Ringerike.

Det skal og bør bli fest.

NM-kamper er noe helt spesielt.

Det er ikke poeng på spill

Det handler kun om seier.

Det spilles best av 7 kamper.. så 4 seire holder.

Kort og godt.

 

 

 

 

 

3 kamper med meget stor betydning i dag

14.00 Gjøvik – Haugesund

16.00 Nidaros – Narvik

17.00 Grüner – Manglerud Star

De 2 første kampene er da direkte avgjørende for hvem som blir lag nummer 4 i play-in for kvalifisering til Fjordkraftligaen, mens kampen mellom Grüner og Manglerud kan bety kroken på døra for Grüners utvidede håp/mulighet mht sluttspillsplass.

Men først; nok en gang; I alle ligaer der ikke alle lag har spilt komplett full serie så er det prosentrangering som teller. Det spiller ingen rolle hvor mange hjemme og hvor mange borte. Det spiller ingen rolle hvilke lag og hvor mange ganger man har spilt mot hvert enkelt. Har man spilt kampantall tilsvarende dobbel serie, ja da er det nok til å rangere etter allerede informerte og godtatte kriterier.

Ferdig arbeid.

Så;

Kampen om play-in plass:

Narvik er klar som lag 1

Lørenskog er klar som lag 2

Comet er klar som lag 3

Nidaros eller Gjøvik er klar som lag 4.

 

Nidaros har i dag 54,84%

Gjøvik har i dag 54,02%

 

Nidaros vil med 0,1,2,3 poeng ha: 53,13-54,17-55,21-56,25

Gjøvik vil med 0,1,2,3 poeng ha: 52,22-53,33-54,44-55,56

Enkelt og greit… Vinner Gjøvik i dag også mot Haugesund så må Nidaros ta 3 poeng mot Narvik.

 

Grüner – Manglerud Star…

Manglerud Star er klare for kvalifisering.

Grüner ligger 16 poeng bak Ringerike. (og siden Grüner og Ringerike ser ut til å få spilt like mange kamper i år så kan vi heller snakke poeng enn prosent, siden jo utfallet blir det samme)

Grüner har med dagens kamp 18 poeng å kunne ta.

Taper Grüner i dag så er de klare for kvalifisering (16 bak, 15 mulige)

Tar Grüner 1 poeng i dag så er de klare for kvalifisering (15 bak, 15 mulige, bak på innbyrdes)

Tar Grüner  2 poeng i dag lever håpet (14 bak, 15 mulige)

Tar Grüner 3 poeng i dag lever håpet (13 bak, 15 mulige)

 

….og på tirsdag møtes Ringerike og Grüner i Schjongshallen

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Fjordkraftligaen: 4 kamper i dag, 1 i morgen

Dette er de 4 kampene som går i dag. Gruner – Manglerud spilles klokka 17.00 i morgen.

Det er duket for et skikkelig toppoppgjør i Fredrikstad når Stavanger kommer på besøk. Det er plass 1 og 2 på tabellen (prosent) som møtes. Jeg mener jeg leste en teori om hvordan Stjernen nå kunne vinne serien basert på seire og Stavanger-tap.. Den teorien tror jeg ikke holder vann, så seriemesterskapet det havner nok i Stavanger. Jeg tror heller det kan bli «skummelt» andre veien, for Sparta og Vålerenga nærmer seg prosentvis.

Vålerenga møter Lillehammer på Jordal. Vålerenga kriget seg til en 3-poenger mot Ringerike på torsdag, mens Lillehammer vant komfortabelt mot Stjernen. Jeg så (selvsagt) Vålerenga vinne mot Ringerike. Kjempe-tempo i første, men så slipper de seg litt ned, vanskelig å holde full-tempo i 3×20 og da er Ringerike med i andre og tredje. Veldig nære 3-3 på slutten. Dette kan bli en tett og severdig kamp.

Storhamar – Frisk Asker er en kamp mellom et lag som klatrer på tabellen og et lag sin faller litt ned på tabellen. Storhamar nå på femte foran nettopp Frisk Asker på sjette. Det er ikke umulig for noen av disse lagene å nå opp til fjerde og hjemmebanefordel i sluttspillet, men da må 3-poengere sitte jevnt ut mot slutt. Vif på plass 4 har rett over 60% mens Sil, FA og Lik ligger på rundt midten av 50-tallet.

Sparta i toppform (fortsatt uten Sjur Robert Nilsen? God bedring og ta vare på hjertet) møter Ringerike. Sparta og Ringerike har spilt flere ganske tette og morsomme kamper og man kan jo håpe på det samme i dag. Begge lag med gode PP stats så skal bli interessant å se denne. Ringerike nå også med flere spillere tilbake.
Faktisk skal denne sees live i hallen. Kombinere med besøke «guttungen» som jobber i ambulansen i Sarpsborg som lærling, samt litt handling rett over grensa. Noen med gode tips på sted å spise og ta et par kalde etter match i Sarpsborg? 🙂

For Sparta er dette nok en kamp for å befeste sin plass i toppen. For Ringerike kan denne kampen bety fornyet kontrakt i Fjordkraftligaen samt sluttspillsplass.

Ringerike leder med 16 poeng på Gruner når begge disse lagene har 6 kamper, dvs 18 poeng igjen å kunne ta. Ringerike har Gruner på innbyrdes.

Dette betyr at 2 eller 3 poeng for Ringerike i dag spikrer plass i FKL samt sluttspill. 1 eller 0 betyr at man må vente til i morgen og se hva som skjer mellom Gruner og Manglerud. Taper Gruner den er det også avgjort. Blir det ikke da heller noen avgjørelse.. vel da må man vente til 1 mars og oppgjøret Ringerike – Gruner.

 

God hockeylørdag alle sammen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringerike Panthers, NM-finale i 2028, i ny storstue

Dette er visjonen Ringerike Panthers har for klubb, lag og distrikt.

Det er ikke småtteri Ringerike Panthers har som visjon, men skal man vokse som klubb så må man se fremover og sette seg mål man kan strekke seg etter.

Visjonen, målet, det man skal jobbe for, er jo da NM-finale i 2028 i en ny hall, ved siden av nåværende hall, som skal inneholde alle fasiliterer man skal og må ha for å være et lag med i toppen av norsk ishockey.

For å få til dette må jo mye være på plass, blant annet en velfungerende administrasjon, en drillet stab, en kontinuitet i tropp, en god økonomi, og ikke minst en stor breddeavdeling som kan begynne levere spillere inn i toppen.

Ringerikes bredde er i dag voksende. En meget god jobb gjort fra særlig 2010 har ført til at klubben i dag har 130 barn på skøyte/hockeyskole, 13 spillere på U7, 13 på U8, 13 på U9, 23 på U10, 15 på JU10, 20 på U12, 15 på U13, 20 på U14, 26 på U15. Revitaliseringen av rekrutteringsarbeid har virket, men Ringerike har som man kan se ingen lag over U15 før man treffer på et 6-div lag (ca 15 mann) + elitelaget som har 28 registrerte spillere. Dette gapet fra U15 og opp tettes sesong for sesong. Klubben har også et oldboyslag med ca 20 pluss Norsemen med registrerte 88 spillere.

Klarer man visjonen om minst 15 nye U7 spillere hvert år, ja da er mye gjort.

Klubben jobber for og med konstant utvikling av klubb, lag, bredde, elite, hall, arrangementer. Ny hall ved siden av den vi har i dag + noen ekstra garderober for den hallen vi har i dag.

I perioden 2021-2025 har man for elites del fokus på å etablere seg i eliteserien, trene 2-3 ganger på dagtid i uken, utvikle trenere, ha et mentor og ambassadørprogram for bredde samt ha det beste apparatet rundt elitelaget i ligaen. I perioden 2026-2027 er det å være etablert inn i sluttspill et fokus, med semifinale som reelt mål hvert år.

I 2028 spiller Ringerike da NM-finale i ny hall med minst 5 lokale spillere på laget.

Det er også et klart mål for Ringerike å utvikle trenere og dommere. Det skal etableres et system for å utvikle egne dommere og oppfylle Forbundets krav til antall klubb-, krets-, og forbundsdommere.

Det skal være en rød tråd i treningen for alle klubbens lag. Dette ivaretas med samlinger av alle trenere i klubben ledet av elitetrenere.

Ringerike har stort sett alltid drevet butikk etter prinsippet “først penger, så pølse”. Dette betyr kort og godt at klubben ikke vil bruke penger man ikke har. Det planlegges godt, kjøp det man trenger, ha god kontroll på inntekts- og utgiftssiden.

På sponsorsiden tenker man langsiktighet. Dette gir klubb en forutsigbarhet på økonomisiden som gjør at man kan planlegge godt og treffe på budsjetter etc. Man vet jo også at krav fra Forbund for deltakelse i elite vil komme sigende på etter hvert, så styrking av klubbens økonomi er viktig.

 

Ringerike Panthers ønsker å skape underholdning for de som kommer på kamp. Det handler, som en klok mann har sagt, om å sørge for at opplevelsen starter idet du trykker “kjøp” av billetten. Ringerike ønsker at publikum skal ville komme en time før kamp for å være med å bygge opp mot dropp. Denne jobben med å skape den underholdingen og opplevelsen er under konstant arbeid.

Ringerike Panthers:

“Det handler ikke om hvem man spiller mot, det handler om hva man spiller for”.

 

Stikkord for klubben og elite som tilsammen gjør at man tør ha en tøff visjon:

Forberede, fullføre, glede.

Takle det uforutsigbare, se muligheter

Gi alt, yte litt ekstra, holde ord.

Glimt i øyet, beina på jorda.

Stein på stein

Hockey er for alle.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kamper i 1-divisjon i dag.

Det hyggelige er jo at kampen om 2-3 plass avgjøres på poeng

Narvik er jo allerede seriemester og klare som lag 1 i play-in

Lørenskog har 28 kamper, 59 poeng, som gir 70,24%

Comet har også 28 kamper. De har 57 poeng, som gir 67,86%.

I og med at begge lag har 28 kamper.. og møter hverandre nå onsdag/lørdag, så kan vi rett og slett drite i hele prosenten og si at det laget med flest poeng etter disse to kampene blir lag nr 2 på tabellen og får dermed hjemmebanefordel.

Plass 4 i play-in avgjøres til helgen.

 

I bunnen er det ikke samme som skjer.

Hasle-Løren med 24,69%

Furuset med 21,11

Haugesund med 16,67%

 

Hasle-Løren og Furuset møtes i siste 2 seriekamper.

Best/worst Hasle-Løren = 29,89/22,99… (26,44)

Best/worst Furuset = 26,04/19,79… (22,92)

Best/worst Haugesund = 23,08/15,38

 

Haugesund er i kvalifisering uansett.

 

Hva må til for Furuset?

3 poeng holder ikke.

Furuset 4 poeng og Hasle-Løren 2 poeng gir 23,96 og 25,29

Furuset 5 poeng og Hasle-Løren 1poeng  gir 25,00 og 24,14

Fasit er altså (om jeg har regnet riktig) at Furuset må vinne begge mot Hasle-Løren og kun avgi ett poeng for å gå forbi og slippe kvalifiseringen.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

 

Fagerudd – Ellis situasjonen.. helt uten blå eller røde briller..

Det er vel ikke så mange som ikke har fått med seg situasjonen som skjedde i Sparta Amfi i går i spill 3 mot 3.

Reaksjoner på situasjonen går ifra “det der er ikke 2-min engang”.. til “det der er haugevis av kamper”.

Sosiale medier flommer selvsagt over med meninger om denne situasjonen.. og veldig mange av de meningene er selvsagt farget av enten blå eller røde supporterbriller.

Jeg tenkte jeg kunne se på den situasjonen med objektive briller på. Jeg er fullstendig klar over at det går fort ute på isen… men i det jeg så situasjonen da den skjedde i går må jeg innrømme jeg tenkte at “det der var unødvendig”.

 

Ellis går inn i sone med puck. Ellis har back foran seg og Fagerudd midt inne i banen.

 

Ellis legger igjen puck og skater videre. I et lite øyeblikk her er Ellis taklingsbar. Min mening er at avstand bort til Fagerudd midt i banen for stor til at han skal kunne gjennomføre en takling etter puckdropp er gjort.

 

Her ser vi Ellis har snudd på hodet for å se hva som skjer bak seg samtidig som Fagerudd ser ut til å forberede seg på en takling. Se skøyter + kroppsspråk. Alle som spiller/har spilt hockey kjenner igjen denne posituren. Når det er sagt, det er aldri noe lurt å skate slik som Ellis gjør her.. på noe nivå av hockey. Alle som har hatt puck bør forvente at noe kan skje.

 

Her ser man enda tydeligere at Fagerudd gjør seg klar. Hvis man ser på skøytene hans i denne situasjonen (samt i forrige bilde) så ser det ikke ut som han har til hensikt å forsøke komme seg unna situasjonen. Skuldra til Fagerudd er satt opp til takling. Ellis har blikket vekk hele tiden.

 

Treffpunktet er vanskelig å se. Men om det stemmer at Ellis ligger på sykehus med hjernerystelse + ribbensbrudd/brist, ja da er det vel mye som tyder på at treff var hode/kropp sammen.

 

At det ser slik ut rett etter treffet er ikke “unormalt” når to kropper treffes slik de gjorde her. Ellis går i bakken, dvs klarer ikke stå imot, og da faller Fagerudd også forover og beina kommer opp.

 

Dommerne ble intervjuet etter kampen og sier dette:

 

 

Her er jeg uenig med Treloar. Fagerudd hopper ikke inn i takling. Skøytene er godt plantet i isen da takling skjer. At man kan ane en viss bevegelse oppover med kroppen i taklingsøyeblikket kan jeg være enig i, men det er vel og en naturlig bevegelse på kroppen når man setter inn en takling. (se selv på nær sagt alle taklinger)

Det er lov å ta feil som dommer. Det er voksent å si at man gjorde det og.

 

Hva kommer Disu til å konkludere med her?

Jeg tipper det blir noen matcher.

Når det er sagt: Det er viktig å huske at man ikke skal argumentere med “fordi han havnet på sykehus så må det bli ekstra med matcher”.. slik er ikke reglene. Det er handlingen som skal straffes og ikke følgene av handlingen.

Tittet raskt igjennom disiplinærsaker for de siste årene og fant ingen soninger for interference.

Dette er en interference/blindside takling av spiller som ikke forventer bli taklet lenger.

Tipper Disu legger henger saken sin på den knaggen.

 

 

Skinnhellige politikere faller tyngst

Nå er det Hadia Tajik som prøver unngå reaksjonen «vanlige folk» får når man forsøker unngå å betale skatt.

Nok en gang er det altså avslørt, en politiker har forsøkt å unngå å betale skatt på pendlerbolig.

Denne gang er det Arbeiderpartiets Hadia Tajik som er avslørt. Da hun var 23 og havna inn på Stortinget søkte hun om pendlerbolig, fikk det innvilget, og siden hun selv hadde krysset av for å IKKE ha bo-kostnader på hjemstedet fikk hun vite at hun ville bli fordelsbeskattet av pendlerboligen.

Skulle du ha sett a gitt.. noen dager etterpå hadde hun bo-kostnader på hjemstedet alikevel. Leie av bolig hos noen venner av foreldrene. En bolig hun aldri benyttet, siden hun fant ut at hun tjente så godt at hun heller var hjemme hos foreldrene og bidro med penger der. Dette har hun selvsagt ikke dokumentasjon på.

Hva sier Hadia Tajik selv.. «ja, dette ser uryddig ut».. Videre kommer noe snikk-snakk om å være ung etc..

 

Jeg er så dritt lei av å høre om/få vite om politikere som avsløres og så tror/mener de skal få en annen behandling enn oss «vanlige folk».

-vanlige folk blir politianmeldt

-vanlige folk blir dømt for skattesvindel

-vanlige folk må betale skatt og straffeskatt

-vanlige folk må sitte inne

Dette er nok en gang en politiker som forventer annen behandling enn feks Nav-ofrene.

Sånn skal det ikke være.

Dette Tajik har gjort er skatteunndragelse.

Vanlige folk ville blødd om de ble tatt for dette.

Det bør politikere og!

 

 

 

 

 

Ringerike er veldig snart klare for kvartfinale NM i ishockey

Det handler om noen få kamper nå.

Det er ikke til å legge skjul på at man er ørlite grann interessert i dette og det å få oppleve (i første omgang) kvartfinaler i NM hjemme i Schjongshallen.

Tabellen er jo prosentbasert i år siden lagene ikke oppnår full serie. Vi er ikke langt unna, men det ender på 43-44 kamper på lagene om ikke noe spesielt skjer.

Prosenten regnes jo da ut ifra hvor mange poeng et lag har klart sett opp imot hva full pott hadde gitt.

Runde 37 = 111 poeng. Runde 38 = 114 poeng. Runde 39 = 117 poeng. Runde 40 = 120 poeng. Runde 41 =123 poeng. Runde 42 = 126 poeng. Runde 43 = 129 poeng. Runde 44 = 132 poeng.

Hva om Ringerike bare taper nå?

Runde 37 = 34,23%

Runde 38 = 33,33%

Runde 39 = 32,48%

Runde 40 = 31,67%

Runde 41 = 30,89%

Runde 42 = 30,16%

Runde 43 = 29,46%

Runde 44 = 28,79%

Det betyr altså at aller verste prosent Ringerike kan oppnå er 28,79%

 

Hva så med Grüner? De har igjen 7 kamper å spille. De har i dag 22 poeng og en prosent på 19,82. Vinner Grüner alle sine resterende kamper så ender de på 32,58%. Skulle Grüner klare det så må Ringerike ta 5 poeng til for å holde seg foran.

Hva så om Grüner taper kampene?

Tap mot Stavanger på torsdag gir en prosent på 19,30, og da 30,30% om de vinner resten av kampene

Tap mot Manglerud på søndag gir en prosent på 18,80, og da 28,03 om de vinner resten av kampene.

Taper Grüner disse to kampene så er Ringerike i kvartfinale NM når hue treffer puta på søndagskvelden.

 

Alle poeng Ringerike tar forandrer jo på forutsetning…

41 poeng når serie ferdig gir en prosent på 31,06.

44 poeng når serie ferdig gir en prosent på 33,33

 

Ringerike har igjen: Stavanger, Vålerenga, Sparta, Grüner, Lillehammer, Frisk Asker, Stavanger, Manglerud Star

Grüner har igjen: Stavanger, Manglerud Star, Ringerike, Frisk Asker, Storhamar, Stjernen og Vålerenga.

 

 

 

 

 

 

Interessant avslutning i 1-divisjon

Men først:

Gratulerer til Narvik med seriemesterskapet 1-divisjon 2021-2022

Narvik er nå seriemester 2021-2022 og dermed også klar som lag nr 1 i play-in.

Det er vel foreløpig ikke helt klart hvem som blir nummer 2 og 3 av Comet og Lørenskog. Det handler om små marginer, foreløpig er det Lørenskog som leder racet og dermed får hjemmebanefordel i best av 5 oppgjøret.

Like stor kamp er det om 4-plassen. Nidaros i føring nå om plassen. Det ser også ut til at de har et grep om dagens kamp mot Furuset, så avstanden til Gjøvik kan bli litt større før Nidaros skal avslutte sesongen hjemme mot Narvik. Hvis Nidaros klarer holde Gjøvik bak seg så blir jo disse 2 seriekampene mot Narvik rett og slett generalprøver mht kampene i play-in der nettopp Narvik og Nidaros vil møtes slik det ser ut nå.

Gjøvik på sin side møter Lørenskog 22 februar og avslutter så sesongen hjemme med 2 x Haugesund.

Nidaros har spilt 29 kamper, har 48 poeng og 55,17%. Vinner de mot Furuset i dag vil de stå med 30/51/56,67. Det betyr da at best/worst prosent etter 2 kamper mot Narvik (om vi legger seier til grunn i dag) er på 59,38/53,13.

Gjøvik har spilt 27 kamper, har 44 poeng og 54,32%. Taper de mot Lørenskog på tirsdag vil de stå med 28/44/52,38. Det vil da si at best/worst prosent etter 2 kamper hjemme mot Haugesund (om vi legger til grunn tap mot Lørenskog) er på 55,56/48,89.

Reiser Narvik til Trondheim med ei skøyte knytt og partyhatter på så er Nidaros på plass 4 med poeng i de matchene. Vinner Narvik og tar generalprøven seriøst, ja da kan Gjøvik fikse biffen selv hjemme mot Haugesund. Det spørs jo hvor stor motivasjonen til Haugesund blir på en bortetur til Gjøvik når de nå vet de skal spille kval. Men på den annen side bør de nok henge i stroppen med kamp og trening, for det er kvaliteter i Bergen og Tønsberg.

 

I bunnen ligger Hasle-Løren, Furuset og Haugesund.

Hasle-Løren med 24,69%

Furuset med 21,84 (som blir 21,11 etter i dag)

Haugesund med 16,67%

 

Hasle-Løren og Furuset møtes i siste 2 seriekamper.

Best/worst Hasle-Løren = 29,89/22,99… (26,44)

Best/worst Furuset = 26,04/19,79… (22,92)

Best/worst Haugesund = 23,08/15,38

 

Haugesund er i kvalifisering uansett.

For at Haugesund skal kunne gå forbi Hasle-Løren kan ikke H/L får noen poeng. Det betyr jo samtidig at Furuset får alle 6 poengene og dermed er forbi H/L, så da er HAU uansett i kval.

Tallene i parentes er om H/L og Fur vinner en kamp hver på slutten. (alle tall og utregninger forutsetter 3 poengs seire/tap).

Det er rett og slett 2 stk “finaler” Hasle-Løren og Furuset har foran seg. Vinneren beholder plassen i 1-div, taperen må ut i kvalifiseringsspill sammen med Haugesund mot Bergen og Tønsberg.

Hva må til for Furuset?

3 poeng holder ikke.

Furuset 4 poeng og Hasle-Løren 2 poeng gir 23,96 og 25,29

Furuset 5 poeng og Hasle-Løren 1poeng  gir 25,00 og 24,14

Fasit er altså (om jeg har regnet riktig) at Furuset må vinne begge mot Hasle-Løren og kun avgi ett poeng for å gå forbi og slippe kvalifiseringen.

 

Dagens meny i Fjordkraftligaen

Lillehammer – Manglerud Star

Ringerike – Storhamar

Grüner – Sparta

Stjernen – Vålerenga

Frisk Asker – Stavanger

 

Lillehammer på 6-plass når man ser på prosenten møter Manglerud Star som allerede er klare for kvalifiseringsspill. De kan ikke ta igjen Ringerike uansett hvordan noen av lagene gjør dette på slutten. 4-plass er selvsagt innen rekkevidde for Lillehammer så jeg tenker nok at Manglerud i dag får nok å stri med i Eidsiva Arena. For kampens skyld håpes det på bra besøk og livlig publikum.

Ringerike med skadeliste lengre enn lang møter et Storhamar på offensiven. Sist møte i Schjongshallen endte med 3-0 hjemmeseier. Ringerikes supportere håper selvsagt på en gjentakelse, Storhamar not so much. Det var 1102 betalende på torsdag, det håpes på enda flere i dag. Ringerike foreløpig på en trygg 8-plass og klare for NM-kvartfinaler

Grüner – Sparta. Grüner i desperat poengjakt mht plass nummer 8 må håndtere et Sparta-lag som virkelig har fått dreisen på spill og sesong. Grüner må altså vinne 4 av siste 9 for å ta igjen Ringerike… dog med forutsetning om at Ringerike taper alle sine. Sparta på en trygg plass nummer 3 foran Vålerenga på 4-plass.

Frisk Asker – Stavanger. Godbiten i kveld for mange i og med at dette er første kamp for Frisk Asker i Fjordkraft-ligaen i Varner Arena. Frisk Asker ligger på 5-plass på prosenttabellen, bare noen tideler bak Vålerenga så her er de muligheter fortsatt for å få plass blant topp4 og hjemmebanefordel.

Serieavslutningen

Stavanger virker å ha grep om serien nå og vinner nok serien. Stjernen på en like klar 2-plass og skal surre mye for å ikke havne topp4. Har ikke regnet nøye på det, men tror Stjernen -om de tapte resten- havner på 56-57%. Stjernen kollapser nok ikke på den måten og er sikret hjemmefordel i sluttspillet.

5 lag kjemper om de 2 siste topp4 plassene slik jeg ser det. SPA med 63,96, VIF med 58,59, FA med 58,33, LIK med 54,63 og SIL med 52,94.

Det skal nok holde hardt for LIK og SIL å ta igjen Sparta, men for VIF og FA er det en god mulighet om kamper vinnes og Sparta evt ryker på et tap eller fire.

Forholdet Ringerike – Grüner er stadig like spennende og “levende” fortsatt. Ringerike med 36,19 mot Grüners 20,37%.

Ringerike seier/tap i dag betyr : 37,96/35,19

Grüner seier/tap i dag betyr : 22,52/19,82

Grüner har igjen 8 kamper å spille for å ta 8-plassen. De må vinne -slik jeg ser det- halvparten av de samtidig som Ringerike taper alle sine for at det skal bli kvartfinaler i Grünerhallen.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.