Tipping av tabell på et veldig tidlig tidspunkt

Det er ca 14 dager til treningskampene starter, og som i alle andre sesonger begynner det da å røre på seg inne på diverse sosiale medier.
På Twitter er man dog mer på diskusjonen om norsk ishockey og veien videre..dvs : hva må gjøres for å stoppe hver eneste sesongs jalla-opplegg ifm økonomi. Det at Storhamar skal driftes administrativt mer på dugnad faller ikke i god jord hos debattantene…vel, annet enn kanskje hos de mest ihuga pro-Storhamar fans.
Denne sesongs egenkapital-andel krav er første ledd fra Forbundet, men nye krav vil og må komme…blant annet krav om ansatte i adm.

På Facebook har det vært stille sånn sett annet enn innlegg om signeringer. Men de siste dager har det begynt å skje noe der og…blant annet tabell-tipping basert da utelukkende på tropper lagene har, og ikke på resultater av noe slag.

Jeg kan vel prøve meg på en liten en jeg og.. selv om dette blir fryktelig mye synsing.

Stavanger

Storhamar

Sparta

Vålerenga

Frisk Asker

Stjernen

Lillehammer

Ringerike

Comet

Lørenskog

Jeg er rimelig sikker på at Stavanger vinner serien. Jeg er også ganske så sikker på at de 4 nederste blir de 4 jeg har der, men ikke like sikker på rekkefølgen. Lillehammer og Ringerike med elite-erfaring Comet og Lørenskog ikke har. 45 kamper, spillere, ledere, administrasjon, dugnader, frivillige, det er mye som skal på plass OG ikke surne pga mye tap (for det blir det). Jeg velgere derfor de 4 nederste som dette, men blir ikke veldig overrasket om rekkefølgen forandrer seg.

Storhamar, Sparta, Vålerenga, Frisk Asker og Stjernen i en gruppe bak Stavanger. Storhamar så klart rangert øverst av de, gitt at det ikke kommer økonomi-bomber mid-season som gir massivt med poengtrekk og/eller spillerflukt. (dette gjelder selvsagt for alle klubber). Sparta med en god tropp med spennende tilvekst for komplettering tropp. Frisk Asker kan få et oppsving med Tobbe og Haga inn i troppen. Stjernen har mistet gode spillere, og det spørs om spillere inn klarer fylle det tomrommet. Det skal litt til å erstatte Engeland Andersen feks.

Det virker å være, for det meste, en edruelig tilnærming til full tropp og økonomi. Jeg håper bare det ikke dukker opp skjeletter etc nå i høst etter handling i sommer.
Det bør ikke komme som noen konsekvens-overraskelse på noen om vi i desember/januar leser at et eller flere lag trekkes poeng inneværende sesong pga dårlig/negativ EK-andel på 31.10 rapporteringen.

 

Absurd økonomisituasjon i norsk ishockey

Fortsatt litt i ferie- og golfmodus, men med litt ventetid så kan man saktens skrive ned noen ord.

Jeg har først og fremst lyst å si unnskyld til Forbundet. Jeg var nok også en av de som ristet på hodet over underskuddet på hele 9 millioner…før jeg fikk høre forklaring fra Tage Pettersen i Hockeypodden. 6 av 9 milioner var planlagt aktivitet pga etterslep covid. 2 av 9 millioner var U20 VM i Varner Arena, som ikke var budsjettert. Da gjenstår 1 mill i underskudd. Det er langt unna de opprinnelige 9 og er i vårt samfunn med økte kostnader for alt og alle sånn sett et forståbart tall.

Så kommer vi da til det som foregår nå.

Jeg forstår Sparta og Sjur sin reaksjon på poengtrekket de er ilagt. Jeg forstår det fordi man samtidig har andre klubber som er i deep shit og redder seg ut med å låne penger.
Sparta under handlingsplan forpliktet seg til et visst overskudd hvert år. De fikk en bot i fjor da de ikke oppnådde så stort overskudd som planlagt, og de fikk da altså poengtrekk i år da de ikke fikk et så stort overskudd som planlagt. Merk: Sparta driver i pluss, bare ikke pluss nok ihht avtale handlingsplan. Jeg skjønner poengtrekket føles «urettferdig» når man ser på resten av ligaen. Her burde kanskje Forbundet vist skjønn? Regler er til for å holdes, jeg vet det, men sett i lys av forrige sesong.. nja..

Manglerud Star ned i 2 divisjon på grunn av det som foregikk der, og har foregått der. De aller fleste, hvis ikke alle,  jeg har snakket med sier dette er det som måtte gjøres, særlig etter import-fiasko-røret forrige sesong. Absurd blir hele greia når tidligere styreleder skylder på Forbund og liga fordi enkelte andre klubber har bedre økonomi og dermed «tvinger» de små til å oversatse og bruke penger de ikke har.

Lillehammer har det vel fra min side blitt skrevet nok om. Jeg kommer aldri til å mene at å låne penger på den måten skal kunne være løsning for å redde seg ut av en situasjon, men når reglene er slik må man jo bare godta det.
Jeg antar at mange Storhamar-folk som mente mye om Lillehammer nå har spist noen ord til frokost, lunch og middag noen dager etter at et 5 mill underskudd i Storhamar har kommet for dagen.
Det har vel også i denne saken blitt tatt et ansvarlig lån for å dekke opp et underskudd.
Styreleder i Storhamar er vel også ute og skylder på liga og andre klubber på samme måte som han i Manglerud Star.

Er det en ting man burde ha på minnet i norsk ishockey så er det at å være bukkekjekk supporter på egen klubbs vegne for så å rakke ned på andre klubber er noe man bør la være. Slike uttalelser kan fort komme i retur så der ljomer.

Norsk ishockey må jobbe langsiktig. Vi kan ikke drive med quick-fixes stadig vekk.

Det er helt absurd å skylde på Forbund og andre klubber når man selv går millioner i minus. Tæring etter næring er en fin leveregel. Det å feks si at det må være lønnstak på spillere i ligaen fordi Stavanger gjør det bra økonomisk blir jo bare tullete. Lønnstak og sånne «nhl-greier» kan vi ikke drive med før alle er oppe på et minimums anlegg- adm- og økonomisk nivå.

Klubber bør lære av Stavangers forretningsmodell. Det er sikkert flott med vip, en drikke og 2 pizzastykker for 500,- på Jordal..men det er kanskje mulig gjøre mer ut av fasiliteter enn det.

Jeg synes synd på Storhamar pga, etter hva jeg skjønner, et litt sid-rumpa kommunestyre som holder igjen på serveringsmuligheter i CC. En slik mulighet (servering) redder nok ikke alt, men det kan åpne opp og være katalysator for mange andre opplegg.

Slutt å skylde på alle andre. Fei for egen dør.

Ikke bruk penger du ikke har.

 

 

 

 

 

Bruker du media på opptur, så får du tåle media på nedtur

Det er vel fælt lite som har blitt skrevet like mye om som Moxnes og “brillegate” nå i disse dager. Krig og elendighet er glemt for en stakket stund. Agurknyhetene må vente. Nå er det Moxnes som er i medias og folkets søkelys. For min del; med rette.

Bjørnar Moxnes har figurert som en sheriff-cowboy i media i en årrekke. Moxnes har brukt media uten skrupler for å fremme sitt syn på velferdsprofitører, milliardærer, snyltere og skatteunndragere. Moxnes har vært, eller ønsket å være, en folkets moralens vokter hva gjelder det å ikke ha sugerør i statskassa etc. Rødt og Moxnes har lagt ut filmer og snutter på blant annet Facebook der ærlighet, redelighet og rettferdighet ifm norsk politikk og politikere har vært budskapet.

Det er derfor media nå, etter at Bjørnar Moxnes vitterlig er tatt i tyveri av solbriller på Gardermoen, blir kjørt ganske hardt av media og folket. Videoen som er lagt ut i diverse medier viser, for et vanlig øye, en person som planlegger og utfører et tyveri av et par dyre solbriller. Det kommer hverken Rødt eller Bjørnar Moxnes utenom.

Dette må han rett og slett bare stå i slik mange andre politikere og kjendiser har måttet. Det er jo ikke slik at dette er første gang media publiserer plenty med artikler om en politiker som har driti på draget eller rett og slett bevisst gjort et eller annet.

Nå gjenstår det bare å se om Moxnes, som sies å ha full tillit fra partiet, har like mye “full tillit” som en fotballtrener som har “full tillit fra styret” når det går litt dårlig.

 

Litt historie.. her er noen saker som har blitt skrevet MYE om da de skjedde.. Det er ikke slik at skrivingen om Moxnes sin sak er noe nytt.

 

Barne- og familieminister Manulela Ramin-Osmundsen jaug så det sang etter og ble til slutt sparket.

Sylvi Listhaug la ut et Facebook-innlegg om terorisme, og holdt på å velte Solberg-regjeringen.

Øygård-saken… over 11 000 medieoppslag om den skandalen.

Saera Khan som ringte spåkoner på skattebetalernes regning.. 793 samtaler

Terje Rød-Larsen med aksjer, rapporter og holdingselskaper.

Søviknes-skandalen, Birkedal-skandalen og Leirstein-skandalen.. som Siv Jensen rett og slett glemte alle bekymringsmeldinger rundt

Bård Hoksrud på bordell i Riga

Fitte-sms fra ei hytte med SP-politikere på guttetur

Trine Skei Grande med ræva i været i åkeren

Åslaug Haga leide ut stabburet sitt som bolig

Hadia Tajik som bodde både her og der…

Kjell Ingolf Ropstad som bodde på gutterommet

Trond Giske…..

Lysbakken som ga penger til egen under-organisasjon

 

La oss heller ikke glemme 2 stk episoder med bilkjøring og Northug…

 

 

 

 

 

 

Ringerike: 1 måned til kjøret begynner…

Det er 04 juli og cirka en måned til hele troppen bør være på is og klare til sesong. Men, pr nå er det absolutt ikke noe hel tropp som er offentliggjort av Ringerike. For oss som følger Ringerike er det rett og slett “tynn suppe” foreløpig mht tropp og evt signeringer som skal gi den siste hmph-faktor inn i et Ringerike-lag som bør og skal ha plass 7-8 som soleklar målsetting denne sesongen i og med at MS og Grüner (2 etablerte lag) er bytta ut med Lørenskog og Comet.

 

Men, det kommer ikke til å gjøre seg selv. Pr nå er situasjonen slik:

Ringerike har 2 målvakter

Ringerike har 5 backer (om man regner Bjerketvedt som back)

Ringerike har 9 løpere

 

Jeg går ut ifra at Ringerike har tenkt å kjøre med Arnkværn og Rønning som målvakter, og evt satse på lån om noe skulle skje med en av de. Pr nå er det ikke noe utpreget 3-dje-målvakt i klubben.

Jeg mener Ringerike mangler 4 backer. Egentlig er det vel ingen av fjorårets backer, som ikke er signert allerede, som evt går inn og forsterker. Ryttar, Bjørnstad, Engh, Haughom, Bjerketvedt er de 5 som danner back-gruppa nå.. Jeg håper de får følge av noen klassiske backer som blant annet kan kle en rolle i PP sammen med Ryttar.

Jeg mener Ringerike mangler 4-5 løpere. Av de som var med i fjor er det vel Parks og Söderberg vi venter se en re-signering på pr i dag. Ringerike har takket av Fosse, Corneil og Holst Jenssen de siste dagene. Resten er vel bekreftet bort, eller forventet bekreftet bort. Jeg håper da på hvert fall 2-3 nye løpere inn, løpere med store offensive kvaliteter. Det kan komme en oppflasket Ringerike-gutt inn på løpersiden i Tobias Falkeid om han tilbys kontrakt. Han var forrige sesong i USA og spilte for Wisconsin Rapids, og sesongen før det for Vojens i Danmark. Etter å ha blitt gjort oppmerksom på en liten glipp hos meg så skal jeg rette på meg selv her og også nevne Jakob Rian. Rian er også Ringerike-gutt som kjemper om kontrakt på laget. Han spilte Frisk Asker U20 i fjor.

Det er, i min mening, en nødvendighet i et lag som Ringerike å ha 2-3 spillere med Åslin/Perlini kvaliteter for å kunne styre spill spesielt i PP. Ringerikes store fordel var jo nettopp PP, men pga diverse begynte den delen av spillet å skrante… og det ble isteden mye baklengs i overtallspill. Det har ikke Ringerike råd til nok en sesong.

Man må digge spille PP for å bli god der… på samme måte som man må like utfordringen et PK gir. Det å “ete pucker” og evt være i stand til å slå kontra (slik Stjernen gjorde så ofte i fjor.. med 13 mål SH) er kvaliteter alle lag helst bør ha.

 

Jeg mener jeg leste et sted at trenerteamet ønsket en tropp på 25 denne sesongen. Det betyr i så fall at vi har 9 navn vi venter på ihht det som er offentliggjort pr i dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er liksom ikke nok med lag i minus… Forbundet følger opp

Minus, minus, minus, minus… Det er jo ikke rart at eventuelle hovedsponsorer kvier seg for å gå inn i norsk ishockey når til og med Forbundet kødder det til økonomisk.

Minus og barbering av ansatte i Forbundet kommer da på toppen av nyeste nyhet fra Hamar… som jo var at spillerne ikke år utbetalt en avtalt bonus de skulle fått etter sluttspillet. Njål Berge (styreleder) sier de har kontroll i en krevende situasjon, men kan ikke si noe om når spillerne får utbetalt sine kontraktsfestede bonuser..

Storhamar ble jo satt på handlingsplan nå i forbindelse med lisens-søknad… Spørsmålet er jo om disse økonomiske problemene var kjent på søknadstidspunkt? Et annet spørsmål er om disse økonomiske problemene var kjent da Storhamar begynte signere spillere?

Engebråten, Løvlie, Bakke Olsen, Edvardsen, Bjerke og Elvsveen ut av tropp fra april 23.

Johnsen, Pappalardo, Hurrød, Martinsen, Strøm, Espeland og Bryhnisveen inn i tropp fra april 23.

Jeg vet ikke hvordan kontraktene til spillere inn og ut ser ut.. men kan aldri tenke meg at de som kommer inn er billigere enn de som har reist… og de som har reist skal vel og ha sin bonus når den tid kommer.

Myrvold i Vålerenga sier jo stadig vekk at Vålerenga ikke har råd til å være med på “pengegaloppen” til Stavanger og Storhamar… nå ser det jo unektelig ut som Storhamar egentlig ikke har råd til det heller..

 

Nåvel..

 

Forbundet er altså kraftig i minus og må kutte kostnader.

Ottar Eide sa i intervju med TV2 Hockeyprat hvordan dette skulle gjøres, og forsikret samtidig at sporten ikke skulle lide.

Det gjenstår jo å se. Har man ikke penger så har man ikke penger. I god norsk ånd ender man vel opp med at spillerne må ha med matpakke og lommepenger på samlinger.

Nyhetene om at Forbundet må redusere (eller ikke fylle “vacante” stillinger… forklar meg gjerne hvorfor ikke ordet “ledige” kunne blitt brukt her) er ikke noen gode nyheter for omdømmet til norsk ishockey. Vi trengte ikke dette etter fjoråret med Manglerud Star og Lillehammer som endte opp med Mangleruds fall. Sparta med poengtrekk hjelper heller ikke på.

 

Jeg håper at klubber og Forbund får ting på stell i løpet av sommer/høst slik at vi ikke får masse trekk av poeng etter regnskapsrapport innlevert 31.10. Det ville vært så hinsides dumt å sitte rett over nyttår og se flere lag bli trukket alt fra 3 til 12 poeng pga egenkapital… og så samtidig vite at de samme lagene høyst sannsynlig må begynne neste sesong med samme trekk pga et ræva årsresultat.