Jævlig bra Sophie Elise!!!

Håper alle topp-bloggere gjør som deg.

Jeg leser ikke så mye av hva disse rosa-outfit-sminke-silikon-mote-etc bloggerne skriver for helt ærlig så interesserer det meg midt i nedre bakre midtskill…men innimellom skrives og gjøres det noe som jeg virkelig liker.. En av de tilfellene er nå.

Sophie Elise har altså kontaktet foreldrene til mange av de som har skrevet sjikanerende stygge meldinger/kommentarer til henne. Flere av disse barna som gjør det er helt ned i 8-9 år gamle. Noen foreldre reagerer med sinne mens de fleste virker som reagerer med overraskelse og takknemlighet for å få vite hva ungene deres faktisk gjør på nett. Felles for de alle er jo at de omtrent ikke følger med i det hele tatt og tror at de har englebarn alle sammen.

Tenk om alle de utsatte topp-bloggerne kunne gjøre som Sophie Elise en gang i måneden for eksempel. Tenk om vi kunne fått has på den sjikanerende oppførselen på nett. Mobbing er mobbing uansett i hvilket medie det skjer.

Det er ikke greit å la noen slippe unna med sjikane og hets på nett…men det er ekstra ille når 8-9-10 åringer sitter og gjør dette…

Mammaer og pappaer: Hvis dere presterer å bli sur og sint for å bli gjort oppmerksom på at englebarnet deres sjikanerer, hetser og mobber på nett : Gå å skam dere!!!

#mobbing #sjikane #hets #barn #nett #nettvett

For mer lesing, klikk —> Mine Topp 10 Innlegg

Vi har ingenting å finne på….

Hvor mange av oss har ikke hørt den setningen?Jeg vet jo selvsagt at jeg kommer til å høres ut som verdens eldste fjomp her nå men det gir jeg faktisk blaffen i (som det jo heter når du er litt opp i årene) og snakker om alikevel.Barn i dag har altså veldig fort veldig lite, eller faktisk ikkenoe å finne på. Dette da selvfølgelig basert på et livstempo utelukkende sammenlignet med hvor mange ping!! de har på spillet de til enhver tid er altoppslukende opptatt med. Det skal altså ikke mer enn litt ekstra trafikk på linja så det medfører lagging før trivselsfaktoren er lik mer eller mindre null og zombiene kommer opp fra rommene sine og har ikkenoe å finne på."Gå ut da vel" sier vi.. og får et blikk som om vi akkurat har falt ned fra månen. Det å bare gå ut er tydeligvis noe som gikk av moten med tresko, cordfløyelsbukse og apachesykkelen. Umiddelbart får man jo spørsmål om å gå hvor, med hvem, gjøre hva, og da man svarer "bare gå ut og finn på noe" så ser de på deg med et blikk du ikke har sett siden hovedgruppa i Kristelig Folkeparti så forplantningsepisoden i Kroppen-serien til Trond Viggo. Det er tydeligvis vanskeligere å bare finne på noe i dag enn det var tidligere.

Å gå ut og sparke fotball er ikke lett. Å gå ut å sykle og evt lage en hinderløype er jo nær sagt en umulighet. Kanskje har EU nedlagt veto mot leken "kappe land" siden det jo innebærer bruk av kniv? Hva med klinkekulene, er de forbudt nå? Det å gå i skogen og klatre i trær er vel og kanskje i vanskeligste laget…eller kanskje forbudt?

Det verste er at alt er vår egen feil..ikke vår personlige men samfunnets.. Det er sånn det har blitt. Vi kjører hit og bringer dit. Alt er organisert og tilrettelagt i reneste Egon Olsen stil. Det finnes knapt noe rom for improvisasjon og utvikling av fantasi slik at de faktisk klarer å finne på noe bare ved å gå ut,"Gå ut" blir jo nå nærmest oppfattet som en straff.. Det samme blir jo forøvrig trege datalinjer, grønnsaker til middag samt å måtte skifte undertøy mer enn to ganger i uka..#barn #ungdom #livet #kjedelig

ABB, en patetisk riv ruskende gal idiot!

Mer er det vel strengt tatt egentlig ikke å si om den saken.

Kald kaffe, plastikk-bestikk og Fjordlandsmiddager…. Brudd på menneskerettighetene ifølge norges største pappskalle gjennom tidene… En gourmet-middag for mange andre.. Tegn på hjerneskade at han ser på og liker Paradise Hotel…

Jeg visste ikke at man kunne skade noe man åpembart ikke har…

Hva er det neste? Ny rettsak om noen år der han vil klage på for mange røde kontra grønne epler..

Jeg skjønner at de gjør det de nå gjør.. Da blir der kanskje kun med denne gangen.. Hele fyren er jo så latterlig at muligens slår andre pr-overkåte gratisadvokater fra seg tanken på å bli blendet at blitsen rundt norgeshistoriens største og mest patetiske tosk.

Det er flott å bo i en rettsstat som Norge…men noen ganger blir det for dumt.

Ringerike Geriatriks – Ullensaker Flyers

Onsdag 16 mars klokka 20.30, Møt opp og støtt rutinen i klubben!!

Ser vi 5 rekka? Ser vi flere enn 7 tilskuere? Kommer det så mange at kafeen gidder åpne? Spenningen er stor før onsdag.

Det er på tide å wrappe up sesongen som det heter og se til å få spilt den siste matchen for Ringerike Geriatriks i årets 2 divisjon veteran. Kampen spilles altså hjemme mot Ullensaker Flyers, et lag vi faktisk har trøblet litt med til tider men har god tro på at skal kunne slås nå på onsdag. Geriatriks ligger helt i toppen i 2 divisjon veteran og kan med seier hvertfall antakeligvis spikre en medalje….det deles selvsagt ikke ut medaljer…men internt feirer vi med pokaler av den duggfriske sorten ved første anledning.

Klikker du på “denne uthevede teksten” så kan du lese referatet fra møtet på Ullensaker i November.

Så er spørsmålet… Hvem kommer fra Ullensaker? Har temperaturen gått ned etter at Panthers U14 var der og gruset Ullensaker i helgen? Har treneren (hvis han er oldboys) fått roet seg ned og kommet ut av garderoben han ble forvist til? Spiller Teddy Tourette enda? Har’n klipt seg? Har de andre putta vattdott i kjeften på’n så han tier stille? Eller har de innsett at det hjelper ikke og har putta vattdotten i øra isteden? Spørsmålene er stadig mange når det gjelder oppgjørene mellom Geriatriks og Ullensaker.

Her kan du lese om et tidligere møte : Ran på høylys dag!

Og enda ett : Geriatriks – Ullensaker “dickface” Flyers!

 

Jeg håper vi sees på onsdag !!

Når du har barn på Steinerskolen..

….og det er kram snø ute!

Det er jo så gøy å lage snømann. Barn myldrer ut (vel, de gjorde før i tiden) og lager den ene snømannen flottere enn den andre.

Mange hus og hager får snømann satt opp som ser for eksempel slik ut:

Mens andre igjen har barn som legger litt mer sjel i det når de lager snømann..og da blir gjerne resultatet noe som dette..

Mens vi…. Vi får dette…

Og dette…

Det er hyggelig med barn som tenker utenfor boksen 🙂

(2 første bildene hentet fra google)

Neida, vi skal ikke slutte å gå på ski.. Men vi skal ikke tvinges til det heller!

Med det siste snøfallet nå i mars så spretter ski-entusiastene i skolene frem igjen. Vi må ha skidag! Vi må ut på skiiiii…. Nærmest narkoman-desperate i øynene virrer de rundt og prøver frelse flest mulig til deres ski-religion med større entusiasme enn utskremte unge Jehovas-jenter på dørklokke-rundtur i nabolaget.

Hvorfor kan vi ikke bli enige om å kalle slike dager for aktivitetsdager og legge opp til en flott dag ute i flott vinternatur men da med valgfri ski-, ake- eller gåtur som aktivitet?

Det er jo blitt slik, og dette er vondt å fatte for entusiastene, at det ikke er alle som liker å gå på ski. Det er ikke slik at alle har ski. Det er ikke slik at alle vil kjøpe ski. “Men du kan bare låne” kommer det da. Joda, du kan det.. Vi gjorde det.. Og skiene gikk istykker og dermed var “bare låne” omgjort til å måtte erstatte med en tusenlapp vi ikke hadde lyst å bruke eller ville bruke på ski..

Men.. Det er jo ikke nok å låne ski osv.. Skal ungene ha noe glede av skiene så må de jo smøres..med smøring man selvsagt ikke har og dermed må ut å kjøpe. Ikke har man greie på smøring av ski heller..så risikoen for at ungen din blir gående med is i rubben eller kladder verdig skoa til Paul Stanley i Kizz på 80-tallet er ekstremt stor.

Jada, jeg vet… Det var slik i gamle dager at alle måtte kunne gå på ski. Det er ikke sånn lenger nå. Jeg har ikke hatt langrennski på beina siden jeg var 14-15 år og jeg har klart meg meget bra uten.

Dessuten: Hvem er det som er i mest aktivitet (hvis fysisk fostring er meningen)… Ett barn som aldri ellers står på ski og har mer enn nok med å stå stille oppreist…eller ett barn som aker ned en bakke og går/løper opp igjen…gang på gang på gang..

Nå er det på tide å stikke fingern i snøen og akseptere, også for skidag-ekstremistene, at det er nye tider…

Aktivitetsdag!!!!!

Det “mafiastyrte” Norge.

Mafiaen, gutteklubben grei, stol-leks deltakerne… De er alle en del av “mafiaen” som styrer Norge og norges samfunn helt fra toppen og ned på lokale nivåer i arbeidsliv og idrett.

De finnes over alt. I toppen av næringslivet, i politikken, i idretten og i bedrifter.

Jeg lurer på hvor mange toppsjefer som har blitt sparket fra en lederstilling på grunn av udugelighet og dårlige resultater for så å bli presentert 6 måneder etterpå, da fallskjermen!! er brukt opp, som redningsmannen/kvinnen til nok en bedrift. Gutteklubben grei holder en hånd over sine…samme hvor udugelige de er. “Jeg tar ansvar og går”… Faen heller, hadde de tatt ansvar så hadde de blitt og ryddet opp!

I politikken er det nesten enda værre. Gang etter gang opplever vi “vanlige” folk at det tydeligvis er slik at det er ett regelverk for oss…og så er det ett regelverk som trår ikraft når en politiker er ute å kjøre. Ett eksempel er da flere tidligere høyt profilerte politikere mottok altfor mye i pensjon osv.. Jada, det ble mye media av det, men hva ble reaksjonen? “Uffda, ja vi vet det er litt vanskelig med pensjon…vi slår en strek over dette pga uvitenhet og går videre”… Når en av oss vanlige havner i samme “uløkka” og har fått utbetalt for mye, tilogmed i god tro, så er det skatt, straffeskatt og betinget dom umiddelbart. Fanden holder sin hånd over sine.

Gruppestyrte bedrifter, det være seg små, store, idrettslag, skoler og lignende er nesten det verste. Klikken som styrer er mer eller mindre ugjennomtrengelig eller mottakelig for nye impulser eller tanker. De kjører på som de finner for godt selv og er null interessert i noen slags form for forandring. Kommer det nye personer til som har nye ideer og tanker om alternative måter å gjøre ting på så sender klikken ut den ene personen de har som har som spesialitet å stoppe alt nytt, å nedverdige med hersketeknikk, å latterliggjøre person helst i andres påsyn etc. Denne klikken fordeler normalt alle oppgaver seg imellom slik at det ikke er mulig for nye å komme til. “Slik har vi alltid gjort det” er normalt det svaret man får da forandring foreslås og nedstemmes.

Jeg skulle ønske at mange helt fra topp i Norge helt ned til tillitsmannen på en liten bedrift innerst i et dalføre tok seg en fem-minutter, satte seg ned og tenkte: “Er det jeg driver med nå rettferdig for alle eller er jeg litt ute å kjøre med hvordan jeg behandler andre?”..

Jeg tror ganske mange hadde møtt seg selv i døra…

#Norge #samfunn #likhet

Mine Topp10 mest leste innlegg!

Jeg lever i et norsknerd helvete!

Da, når, vært, hvert, og og å… Aaaaaarrghhhh….

Da jeg i sin tid startet opp denne bloggen (Les ved å klikke her) på grunn av bibelbeltets inntreden i sensuroppgaven på hockeyklubbens hjemmeside (for det å skrive at voksne menn på 40+ tok seg en duggfrisk etter kamp var jo uhørt) så ante jeg jo ikke at jeg samtidig skulle sette igang et norsknerdhelvete. Jeg blir korrigert, arrestert, rettet og justert. Hver eneste tekst leses med norsklærerøyne. Det er ikke få av de som er editert både 4 og 5 ganger..

Bloggen utviklet seg jo ganske raskt fra å være kun en kampreferatblogg for oldboyslaget til å være et sted jeg kunne få utløp for mye av det jeg har inne i hodet. Den ene teksten etter den andre rullet ut av fingertuppene. Hvem skulle egentlig tro det når man leser dette: Jeg… Jeg ble vurdert!

Nå er det da altså slik at kona er norsklærer og norsknerd på sin hals. Jeg kan altså ikke skrive noe som helst uten å risikere å få en leksjon i norsk grammatikk. Jeg sitter og omskriver tekster for å slippe unna de vanligste feller i grammatikkens vidunderlige verden. Fruen river seg i de lange blonde lokkene hver gang noen rett og slett driter seg ut på tv med en eller annen norsk grammatikkbrøler..

“Aaaarghhhh…Det heter ikke å snakke bokmål…bokmål er ett av to skriftsspråk i Norge….”

Nåvel.. Jeg overlever dette og jeg. Kampreferater og tekster kommer på løpende bånd med og uten grammatikkfeil. Heldigvis slo jeg fra meg tanken på å starte en blogg som het Steinerskolelærergubbe! men drodlingen om kan du lese om du klikker deg inn.

Lurer på hvor mange ganger jeg må rette på dette innlegget… 😀

Forøvrig : Mine topp 10 mest leste innlegg!

Hvor er Amnesty?

 


 

Nasjonal tortur..!!  Blokkfløyte…Jepp… og attpåtil helt lovlig..!!

Blokkfløyte… dette utrolig flotte lille instrumentet som en eller annen fjott i myndighetene en eller annen gang fant ut at : Dette må jo alle elever i Norge lære seg for det kan jo hende man befinner seg i en virkelig lei knipe i utlandet en gang og den eneste måten å komme ut av det er å vippe opp blokkfløyta fra tursekken og spille en trall..

De første årene barna går på skolen er jo bare fryd og gammen. Da lærer de å lese og skrive, de lærer å telle og regne så smått.. Men;

Så har man da endelig barn i 4 klasse.. og stolt kommer poden hjem med en blokkfløyte.. Du ser på den og tenker tilbake til musikktimene på barneskolen og kjenner et lite grøss…og så husker du gleden i 6 klasse da du gikk ut på broen over Storelva og i rene Torkildsen stilen tok du rennafart og pælma den ¤/&%¤&¤(&¤ blokkfløyta så langt du kunne… -litt tabbe da musikklæreren i 7 klasse ba alle om å ta opp blokkfløyta si….men pyttsan-


 

Der har du da 18 barn med hver sin blokkfløyte som øver til en eller annen avslutning. De øver og øver, og så kommer invitasjonen.. Mat og musikalsk innslag… og allerede der dirrer det i edderkoppsansen..selvom du ikke har vært i nærheten av å bli bitt av noe større enn en knott da du i fjor høst sovnet i fluktstolen etter inntak av 4 duggfriske og 2 lett brente sommerkoteletter med potetsalat til. Blokkfløyte er altså ille nok en og en hjemme.. Den ivrige øver og øver og blåser så hardt at da alle hull holdes over så rømmer naboen huset sitt i den tro det er en flyalarm.. og bommes det litt på hullene, altså litt i nærheten av en fizz-tone så rømmer kattene huset mens alle hunder i 22,3 km omkrets kommer løpende pga den høyfrekvente tonen…

Så kommer dagen… 18 stolte barn som sammen skal spille bjørnen sover… Redaksjonen kan ikke annet enn å bemerke at Geeneveekonvensjonen mangler et kapittel.. Det er faktisk underlig at terrororganisasjoner ikke står på de famøse kidnappingsvideoene sine med fanger og hetter på hodet og roper ut i kjent terrorstil : “hvis ikke Ali Brent Kaffe blir sluppet fri straks så stenger vi fangene inne i et rom og spiller Barbie Girl non-stop på blokkfløyte i 24 timer*..

Nåvel.. ingen har vel egentlig noengang dødd av å høre 18-stemt versjon av Bjørnen sover på blokkfløyte…

Det blir jo egentlig ikke noe bedre senere heller….Dog noe mer humant..Da skal man lære å spille gitar… og hvem kan vel glemme:

Hang down your head Tom fomle-fomle-fomle Dooley…

Hang down your head and fomle-fomle cryyy…

Hang down your head tom fomle-fomle-fomle Dooley..

Poor boy your bound to fomle-fomle diiieee…

 

(liten re-post siden man nevnes på P4)

 

…og så til noe helt annet…

Mine topp 10 mest leste innlegg

Ærlig talt Norge, mattestykkene er barneskolelærdom!

Nå må dere f*** meg gi dere…

Det presenteres mattestykke på mattestykke på diverse nettaviser som sier “klarer du denne nøtten” osv.. og så kommer et mattestykke med gange, dele, pluss og minus… Det er da for svarte ingen nøtt… Det er barneskolelærdom..

Jeg burde kanskje ikke bli overrasket siden jeg har opplevd å stå i betalingskø og se kassebetjeningen bruke kalkulator på 200-40… men kjære Norge… en gang for alle…

Hvis du har et mattestykke som dette:

6 + 2 x 3 – 5 – 4 / 2 + 3 + 5 x 2 – 2 / 2 =

Så kan du for letthets skyld alltid sette parentes rundt tall som har gange- og deletegn mellom seg for man skal alltid gjøre unna de delene av mattestykket først… det vil da si at mattestykket over ser slik ut:

6 + (2×3) – 5 – (4/2) + 3 + (5×2) – (2/2) =

Som jo da gjør stykket mye lettere ikke sant… da blir det jo:

6 + 6 – 5 – 2 + 3 + 10 – 1 =

Dette stykket her bør du så egentlig klare å regne i hodet…men drit og dra.. bruk kalkulator hvis du må…

Svaret blir nå uansett 17…

 

Capiche!!!