Godt nytt år !

Nyttårsaften 2016

Så er dagen kommet, nyttårsaften, dagen da kalenderen bytter fra 2016 til 2017 og gjør oss pre-senile lett beinskjøre oldiser litt forvirra de neste 2-3 ukene når dato skal skrives. Innkjøpt er alt fra hodeløs fuggel til sprudelwasser vi ikke engang er sikker på at vi gidder åpne.

Nyttårsaften er jo da den eneste dagen vi som bor i Norge får lov til å gjøre noe som er strengt forbudt resten av året…nemlig leke med fyrstikker.. Ikke før er julaften og et par fridager over før det igjen må handles så de dypeste kroker av bankkontoen også tømmes… Fyrverkeri!!

Selvfølgelig har staten også her gått inn og sagt at skal vi ha det morro så skal vi jaggu måtte betale dyrt for det, som vi må på alt annet mer morro enn dugnad på bedehuset eller plenklipping med neglesaks…så skal du ha noe fyrverkeri med mer futt enn de små kinaputta vi smugla fra Sverige før i tiden så er det å tusle til banken i romjulen og ta opp lån med pant i huset.. Staten har jo i tillegg til å prise fyrverkeri på linje med bil og diamanter rett og slett forbudt raketter med styrepinne. Hvorvidt dette er for å forhindre brann eller at de har tatt konsekvensen at folk flest er så drita at de ikke klarer se opp i lufta uten å tryne vites ikke.

Paradokset denne dagen er jo at spesielt menn som ellers i året er så gjerrige at de går inn og ut av butikken 14 ganger istedenfor å betale for bæreposer faktisk går til en av lukene for fyrverkeriutsalg og handler så mye at de står fra klokka 23.30 til 01.30 og fyrer opp alt mulig rart. Sånn sett har jeg jo ikke noe mot det for da har vi noe å se på når gutta står og lager figurer i lufta med stjerneskuddene sine.

Jeg innrømmer at jeg i år har steppet opp og kjøpt en pakke med fyrverkeri.. Den kosta 299,- så jeg slapp å ta opp lån eller pante alle flaskene fra desember for å ha råd til den. Jeg gleder meg til å stå ute i gaten med kone og barn og delta hvertfall bittelitt på feiringen av inngang til et nytt år… Men det grommeste fyrverkeriet er det en annen på feltet som har.. Tror han sparer hele året jeg.

Og bortsett fra det…

Godt Nytt År alle sammen 🙂

…og i morra ryker grøftegrana ut….

PS.. klikker du på link så kan du lese mine nyttårsfortsetter : 10 Nyttårsfortsetter

#nyttårsaften #nyttår2017

Norsk ishockey, utviklingen..?

Mye er sagt og diskutert etter "fadesen" til Norges U20 lag og nå etter mirakel-Danmark i junior-VM. Det nær sagt alle snakker om er "hva gjøres feil"… Det som vel kan slås fast er at det finnes ingen quick-fix på dette. Her må det lang og målrettet jobbing og satsing til. Det er mye man innad i hockeynorge er enige og uenige om, men hovedlinjene er vi vel enige om:

Vi vil ha et godt landslag.

For å få til et godt landslag så må vi ha en god Get-liga. En Get-liga som også skal eksportere spillere ut samt gi sultne unggutter muligheten til å vise seg frem.

For å få til en god Get-liga så må vi ha en god 1 divisjon. En 1 divisjon som skal fungere som springbrett til Get om man trener hardt nok.

For å få til en god 1 divisjon så må vi ha gode breddeklubber i div 2-3-4 (jada, vet at 2-div er prestasjon). Vi må også ha gode U18 og U20 serier, eller tørre tenke tanken på å ha U20 landslaget i 1 div?

For å få til gode breddeklubber så må det jobbes hardt i aldersbestemte klasser. Det er ikke nok å ha 3 lag som favner over alt fra 9-17 åringer.

For å ha lag i aldersbestemte klasser så må det jobbes hardt med rekruttering ute i klubbene. Kanskje må det jobbes smartere sammen med forbundet på dette og?

Så kan man spørre seg da hvor det gjøres riktig og hvor det gjøres feil? Er det bare forbundets skyld? Klubbene? Foreldrene? Spillerne? Media? Noen mener jo at et A-lag kommer av seg selv når rekrutteringen er god, mens andre igjen sverger til å ha et godt A-lag for å sikre rekruttering. Hvor ligger feilen når det står 60 barn på venteliste for å begynne med turn mens det knapt er barn på en skøyteskole?

Bør man sette ekstra krav til eliteklubbene hva gjelder rekruttering? Bør det være mulig å kun ha seniorlag? Bør alle eliteklubber skille elite og bredde slik at ingen lider økonomisk nød den ene eller andre veien? Hvor skal ressursene egentlig settes inn? På U10 eller på et Hawai-lag i 2 divisjon?

Jeg har blitt fortalt at sjakk-forbundet/spillerne ikke er medlem av Norges Idrettsforbund fordi de da kan gi f*** i barneidrettsbestemmelsene og arrangere turneringer med pokaler og liste helt ned i 7-årsalderen. I hockey er det jo tute-hockey og "alle skal spille likt og alle er vinnere" til de er 12-13 år. Det er jo ingen hindring i seg selv men i forhold til feks Sverige ligger man jo allerede da langt etter hva gjelder konkurranse etc.

Jeg mener personlig at Get og 1 div burde drives litt mer som "NHL" med hensyn til økonomi og drafting etc..

Ødelegger vi unger med snillisme?

Er ungene rett og slett så pakket inn i bomull at det har tippet over?

En fantastisk video på Facebook rusler sin gang med deling på deling. Den heter "This is exactly whats wrong with this generation". Der snakkes det om hvordan mange ungdommer i dag møter verden etter å ha levd et overbeskyttet liv frem til de selv må møte verden.

Det handler om barn og ungdom av i dag, noe jeg har snakket/skrevet mye om.

Barna har blitt fortalt at du kan få akkurat det du vil, du kan bli akkurat det du vil, du kan oppnå alt, du er best. Barn har fått medaljer for å vinne og for å komme inn sist, de får deltakermedalje bare for å møte opp. Barn blir fortalt at de er kjempeflinke til alt de prøver seg på. De vokser altså opp uten å føle på at det er ting de ikke klarer.

Vi gjør noe av det samme i idretten og, hvert fall i Norge. Barn skal få spille bare de møter opp. Alle skal behandles helt likt. Ingen blir fortalt sannheten om evner etc. Mammaer og pappaer hauser opp barnets prestasjoner selvom de egentlig er fryktelig dårlig.

Så møter de verden…

Som ungdom møter man altså opp i en voksenverden troende på at man er verdensmester i alt fordi foreldre/samfunn har pakket inn barnet i bomull hele oppveksten. Man møter et samfunn som plutselig sier ifra at du er ikke best, du kan ikke synge, du får ikke spille, du får ikke den jobben, du er ikke verdt de pengene. De aller fleste takler jo dette bra, men mange gjør det ikke. De går fra å være trenerens/lærerens stjerne til å måtte sitte ytterst på benken uten å forstå hvorfor.

Spørsmålet er jo om samfunnet har blitt for overbeskyttende og fokusert på likhetsbehandling av barn på alle områder. Kanskje burde foreldre bli flinkere til å fortelle barn at de ikke er superflinke til å synge, at de ikke er stjerna på laget, at de må trene mer for å bli den beste etc?

Balanse er vel stikkordet.

Jeg anbefaler sterkt å google tittelen jeg skrev i starten og se hele videoen.

10 nyttårsfortsetter !!

Et nytt år betyr så mye for mange, også meg, så her kommer mine nyttårsfortsetter:

1 – Jeg fortsetter min kamp mot Rulletrappterrorister

2 – Jeg fortsetter å spre ordet om hvor feil det er å si Skjøtt, skjylling, Skjino, Etc

3 – Jeg fortsetter å være skeptisk til alt som er tigging på grunn av denne tigger-bløffen!

4 – Jeg fortsetter å mene at oppdragelse starter hjemme som skrevet om HER

5 – Jeg fortsetter å anerkjenne stor humor som denne om Mannlig Intimhårfjerning

6 – Jeg fortsetter å mene at det er hjemme anti-mobbing starter og da spesielt med tanke på bursdager som beskrevet i Skamløse Bursdagsforeldre

7 – Jeg fortsetter å utlevere meg selv på det groveste som feks som i denne: En mann, en pung, en skalpell: Sterilisering

8 – Jeg fortsetter å hjelpe folk med de små tips jeg kan, slik at folk kan (og det har de gjort) spare penger: Når oppvaskmaskinen ikke starter

9 – Jeg fortsetter mitt korstog mot politikere som tror at folket er stokk teite dumme og dermed skaper politikerforakt: Politikere: Hvem tror dere at dere lurer?

10 – Jeg fortsetter å være meg, på godt og vondt. Det er vel det aller viktigste. Jeg gidder ikke late som jeg skal begynne med noe helt nytt. Jeg har et mål, sammen med min familie, om å leve litt sunnere, men that's it.

Godt nytt år 🙂

#nyttår #nyttårsaften #2017 #nyttårsforsett

Med sjøl-høgd grøfte-gran sier vi God Jul :)

Ikke noe er som en ekspedisjon til en grøft near you for å jakte på gran.

Vi er så heldige at vi kjenner noen som har en gård, som har trær, som skal bort.. og "voalla" gratis busk rett inn i stuen.

Så etter høgg, kvist, frakt, bær og montasje så står grøftegrana i stua og skinner så flott. Og ikke bare skinner den så flott av seg selv, oppfostret som den er i Tyristrandluft, den har jaggu fått på seg trådløse retro juletrelys. Så nå slår vi av og på med fjernkontroll og ingen snuble-ledninger på gulvet.

Nå kan julen rett og slett komme å ta oss. Den bånntæla sik'n og sjøldaua ørret'n får fred i frysern til utpå nyåret en gang. Heller ikke den blåfrosne abboren trenger være redd for å bli spist en av de første dagene. I år blir det pinnedyr og fuggel.

Pinnedyrene er slaktet og i hus. Saftige gode koteletter av pinnedyr fra skråningene i Geiranger ligger og koser seg i vannbaljen. Om ikke mange timene skal det spikkes snor-rette pinner med rett kant i begge ender i variable lengder. Pinnene, som ikke er i samme familien som pinnedyrene som skal spises, legges i sirlig mønster i kryss og tvers og hulter til bulter i en kjele før kjøttet legges oppå. Dette lager seg selv. Serveres sammen med kållabistappe.

Fuggel'n, en hodeløs sådan, var veldig lett å fange i år. Flokken som beitet på ei slette utenfor sentrum av Odda så jo ikke jegerne komme i det hele tatt. Fuggelen skal smøres og koses med samt dekkes med bacon handlet på selveste Nordby-senteret, som jo gjør at at vi ikke må ta pant i huset for å ha på mer enn 6 skiver.

Sånn i 17-tiden setter vi oss til bords. Da skal det inntas mengder med utsøkt julemat før man vralter seg bort i sofa og tar fatt på gavene.

God Jul alle der ute 😀

#jul #julemat #juletre #pinnekjøtt #kalkun

Takk for alt kjære Svarten <3

Du var en satans så spesiell, energisk, tillitsfull, kjærlig, livlig, lærevillig, løpevillig, hensynsfull, matglad og morsom hest. Du var ikke min hest, men du var det alikevel. Jeg har ikke tall på de ganger jeg har møkket og stelt båsen din for deg da du enda stod inne om natta. Jeg har ikke tall på alle rideturer du har latt oss få på den sterke ryggen din. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan du tørket av deg svetten på klærne mine etter rideturer og hvordan du lærte å “gi labb” (helt uten at  Line egentlig ville at jeg skulle lære deg det) for å få en gulrot til. Du var en hest tilogmed for en heste-novise som meg. Takk. Nå er det dessverre over. Et brudd i foten og et kollapset ledd ble for mye selv for deg.

 


Det startet 24 mars 2012. Det var da du møtte “oss” for første gang. Det var kjærlighet ved første blikk mellom deg og de som var der og besøkte deg. Du var hesten som bare signaliserte at “jeg vil bli med deg hjem” til Line og de andre som var der. Sjelden har jeg sett så mange glade mennesker som da Svarten inntok sin plass hos oss.


Det tok ikke lang tid før du var installert på gården der vi etter hvert også hadde den andre hesten vår, Vesla. Trivselsflekkene dukket opp fortere enn hestehoven på våren. Du nøt alle som ville være med deg, og ville deg godt. Det ga du også alle tilbake. Samme hvor varmt, kaldt eller vått…du var like glad for en tur i skogen, for en løpetur, en rusletur, klatretur…


Kjapt begynte du med dine morsomheter og særegenheter. Gjeiping, dulting, gnikking, kløing og gjesping i skjønn forening. Du var alltid så nysgjerrig på hva som foregikk i stallen og rett utenfor døren. Om noen hadde godis var du heller ikke sen om å tigge litt.

Du var så glad i å løpe i skogen. Når du fikk lov så var du en rakett, bortover og oppover. Men, du var samtidig så snill og god med alle. Du ville gå, trave, løpe slik rytteren ville. Satte vi opp et hinder så var det ikke om å gjøre å slippe, neida, det var om å gjøre å få hoppe.. om og om igjen.. Takk for at du var så snill mot barna våre. Takk for at de fikk oppleve gleden av å sitte på en hest. Takk for at de fikk oppleve den mestringen.

Dessverre har du slitt med astma de senere år og kanskje ikke orket løpe like mye som før, men personligheten din har aldri forandret seg. Du har vært like glad hele tiden du. Du var like glad helt til det siste også.. med brudd i foten og kollapset ledd. Du smilte med leppa da vi kom med gulrot, helt til det siste. Du gomlet høy og var deg selv selvom du måtte stå på et lite område for deg selv for å slippe å “krangle om mat” når du hadde så vondt i benet.

 Nå har bestevennene Vesla og Svarten forlatt oss. De gikk bort med ikke så mange måneder i mellom pga sykdom og nå brudd i foten. To hester som har gitt oss alle vanvittig mye glede i de årene de har vært sammen med oss. Svarten og Vesla har ikke bare gledet oss i familien, neida, de har gledet alle som har vært sammen med de, ridd de, gått på tur med de eller bare sett de leke seg i banen.

 

Jeg er ikke spesielt religiøs av meg, men skulle det finnes en hestehimmel så er disse to sammen igjen nå, løpende og glade helt uten noe som plager de.

 

Tusen takk til alle de som har vist omtanke de siste måneder. Det er tungt å måtte si farvel til dyr som blir en så stor del av livet.

Til de som tror man ikke blir like glad i en hest som i et hvilket som helst annet “husdyr”.. Think again…

Nå er det jul og tid for å roe ned og slappe av.

Ta vare på de som vil dere vel, de andre skal vi ikke bry oss om.

Lutefisk, rakfisk og smalahove; Hvordan startet det..

Hva var det som gjorde at noen sa "la oss se hvordan det der smaker"..

Om det er noe som er mer sikkert enn at Hotel Cæsar burde vært avsluttet etter første sesong så er det at vi har noen særs snodige matvaner og matretter i dette landet. Matretter som er så spesielle på utseende og smak at de havner i dokumentarer verden over i kategorien : Se hva de gærne nordmenn tilbereder og putter i munn. Sånn bortsett fra den felles tingen så er den andre felles greia disse matrettene har at de må skylles ned med store mengder brennevin og øl.

Vi har altså:

Lutefisk

Denne retten kom altså til på grunn av en overraskende brann i et fullpakket tørrfiskstativ. Fisk i full fyr ble hivd oppi to baljer med lut som stod rett ved siden av. Da alt endelig slukket orket de ikke gjøre noe mer med det og glemte bort hele greia. Ei uke etter tømte fiskeren baljene siden det hadde høljregnet hele dagen og luten var ødelagt uansett. I 3 hele dager regnet det og fisken begynte flyte rundt nede enden av gårdsplassen. Det var da at 2 relativt drita gårdsgutter plukka opp en fisk hver og begynte daske hverandre med den før de heiv de i ei gryte. "Eter du opp den der så erru konge" sa den ene.. "Få mer brennevin" sa den andre.. Og vips: Der var lutefiskmiddagen født.

Rakfisk

Denne retten ble også oppdaget ved en ren tilfeldighet en eller annen gang i tidlige tider. 2 ungkarer var på fisketur på fjellet i flere dager og kosa seg med mat, drikke og fiske. Dagen da de skulle hjem så bar de butten med fisk mellom seg. Den var tung og slitsom å bære, så da de passerte et nytt fiskevann på vei hjemover var de skjønt enige om å ta en pause og fiske litt til. Det ble ikke no særlig med fisk men de klarte tømme resten av brennevinet de hadde med.

Dette førte jo til at de ville hjem og fortsette drikkingen fortere enn de klarte om de skulle bære butten i tillegg. "Vi graver'n ned"… Sa den ene.. "Glitrende forslag" sa den andre.. Så i halvfylla grov de altså ned en butt med fisk, heiv det de hadde igjen av vann og salt oppi, dekket med lokk og tynget det ned med stein, før de satte kursen ned mot bygda. Det kommer vel ikke som noen overraskelse at de glemte bort hele greia.

Tiden gikk og utpå høstparten kom en ungkarsgjeng til samme sted. De fyra bål, lagde mat, festet og koste seg. Litt utpå kvelden måtte en av gutta drite. Da han kom tilbake sa han at det måtte ha vært folk her rett før for det luktet skikkelig råttent borti skogen. Litt senere kommer en av de andre bærende på en butt med fisk. Gutta ler seg fillete over stanken men selvsagt utfordrer de hverandre til å først lukte på og senere spise det. Hver minste bit ble etterfulgt av en slurk brennevin for å døyve smaken, og vips var rakfisk-middagen født.

Smalahove

Dette er kanskje den retten utlendinger, ja nordmenn og, synes ser merkeligst og kanskje litt kvalmende ut. Snodig nok kom denne retten også til på grunn av en brann. I tidligere tider så pleide de jo bare kappe hue av sauen og koke kraft på det, men etter en brann forandret alt dette seg. Sauebonden stod maktesløs og så fjøset brenne da en sau kom løpende ut døra i full fyr. Tilfeldigvis hadde sauebonden ei øks i handa og med et voldsomt hugg splitta han hodet på sauen slik at den skulle slippe å lide mer.

Litt utpå kvelden skulle han flytte denne sauen etter å ha kappet av de to halve skalledelene. Idet han bærer hodestykkene inn på kjøkkenet løsner en kjøttbit som han så utfordret en gårdsgutt til å spise. Gårdsgutten turte jo ikke annet enn å smake. Samtidig som gårdsgutter tygger på kjøttbiten fiklet sauebonden litt med skallen så øyet poppet ut.. Gårdsgutten ser på sauebonden som smiler lurt før han så sier "Det der spiser jeg ikke uten en masse øl og brennevin"…og vips så var den retten født.

#lutefisk #rakfisk #smalahove #julemat #Norge #tradisjon #opprinnelse

Til de som ikke husker teksten på Deilig er Jorden:

Her kommer den:

1 vers:

Nnnnn nn nnnnnm

Nnnnnn nn nnnn nnnnnn

Nnnnnn nn nnnnnn nnnnnnnnnm

Nnnnnnnn nn nnnnnn

Nnnnnnn nn nnnnnnnnn

Nnn nn nnn nnnnnnnn nnn nnnn

2 vers:

Nnnnn nnnn nnnnn

Nnnnn nnnn nnnnnnnnn

Nnnnnn nnnn nnnnnn nnnnnnn nnnn

Nnnnn nnnnnnnn

Nnnnn nnn nnnnnnnnn

N nnnnnn nnnnnn nnnnnnnnnm

3 vers:

Nnnnnn nnnnnn nnn

Nnnnnn nnn nnnnnnnn nnnnnnn

Nnnn nnn nnnn nnn nnnn nnn nnn

Nnnn nnnn nnnnnn

Nnnnnnnn nnnn nnn

Nnn nn nn nnnn nnnnnnn nnnn.

Trene- og slankeguruer: Hold kjeft a, det er jul!

La folket få litt fred!

Hele forbanna året kan man omtrent ikke åpne en eneste avis, ett eneste blad eller se på en eneste avis på nett uten at en eller annen selvoppnevnt treningsguru med skokremhud, buldrende muskler og superglætt utseende skal fortelle om hvor sinnsykt farlig ett eller annet er…eller hvordan du skal og må leve om du skal bli sånn som han… Det er heller liksom ikke nok at damer skal få drita dårlig samvittighet for at ikke rompa spretter på plass med et spjoiiing når det strammes i bakre rekker. Neida, damer med romper som ser ut til å være hugget ut i stein, pupper som strutter rett i været selv om det ligges på rygg og hud som ser så stram ut at du er redd for at om hun får en flis så revner hun fra fingen til øret, står frem på samme måte som muskelbuldrebassen nå frem mot jul..

Det skal og må trenes. Det er nesten så det ikke er lov å sniffe på et ribbestykke engang. En øl til fredagskosen er som gift å regne. Er du så talentløs at du tar deg en fest der du spiser og drikker godt så har du nærmest ødelagt 3 generasjoner fremover. Den ene og den andre guruen forteller om sine øvelser for å få fin rompe, lår, mage, bryst, armer, øreflipper og knehaser… Det er ikke måte på hvor håpløse alle andre som ikke følger nettopp deres liv er. Det skal trenes her og trenes der. Ditt og datt er farlig og usunt. Det å kose seg med mat og drikke er rett og slett fy fy..

Men vet dere hva “kjære” guruer…

Kan dere ikke bare holde kjeft nå frem til la oss si hvertfall 1 januar da alle skal begynne sine nye liv alikevel… Det betyr bare at dere må kneppe nebb i ca 4 uker fra nå av. Det betyr at dere må la “vanlige” folk få være i fred og ikke gi de en førjulsgave som fører til at de sitter med dårlig samvittighet og spiser julemiddagen sin. Det betyr at dere for en gangs skyld bare aksepterer 100% at ikke absolutt alle vil bli som dere. Jada, alle vet at trening er sunt, men hold smella en liten stund.

Det hadde vært så deilig å kunne leve de neste 3-4 uker uten å se overskrifter der feks guru Cornelis Elander langer ut om hvor farlig julemat og godt drikke er. Det er ikke farlig å spise julemat til jul vettu… Det er hvis du langer innpå feit mat hele året at du sliter. Jeg oppfordrer dere til å lage en lukket Facebookgruppe der dere kan lange ut i vilden sky om hvor perfekte dere er uten at resten av Norge som tar livet litt mer med ro trenger følge med.

Vær så snill… Bare vær stille litt.. Så kan dere hugge løs på alle og hverandre med skremselspropagandaen deres hele 2017…vel inntil desember da og..

Eller er det noe farlig i fellesferien og? Husker ikke jeg…

Takk.

#jul #kos #mat #drikke #julemat #julebord #julefest #trening #slanking #pause

Uforskammede sjikanerende tilskuere!

…som bare syter og klager.

Jeg synes det driver og utvikler seg en mer og mer dårlig holdning blant tilskuere. Det er liksom ikke måte på hva det skal klages over, det være seg på nett eller i hall. Det klages på fasiliteter, spillere, dommere, kaffen, kameraføring for å nevne noe..

Nåvel, jeg tenker jo da at kan de så kan jeg…så nå er det min tur til å klage.

Jeg er møkk lei kunnskapsløse tilskuere som skriker og bæljer ut ukvemsord til dommer da ting skjer ute på isen. Gå hjem, søk deg frem til regler, les de, utdann deg selv og kom tilbake med mer kunnskap om hockey før du skriker skråsikkert fra tribunen.

Jeg er møkk lei tilskuere som står og sjikanerer dommerne ute på isen. Hvordan i helvete skal norsk ishockey få rekruttert nok dommere om de unge spillerne man ønsker også skal begynne dømme står og hører drittkjeften enkelte tilskuere klarer lire av seg.

Jeg er møkk lei tilskuere som ikke viser respekt for sporten vår. Det å vise spillere så liten respekt at det bues når skadet spiller reiser seg å går i boksen burde faen meg medført karantene på tilskuerne som gjør sånt.

Jeg er møkk lei tilskuere som finner det riktig å klage på den jobb de frivillige gjør for at kamper skal gå greit unna, det være seg i hall eller på nett. Det er for svarte ikke en kjeft som får betalt for noe av dette, så hold kjeft eller still opp og gjør det bedre selv.

Jeg er møkk lei tilskuere som står og slenger dritt til spillere ute på isen. Hvordan i helvete skal vi klare å lære opp unger til å oppføre seg skikkelig når det foregår til tider ABC i mobbing fra tribunen? Engasjement ja, mobbing nei.

Jeg er møkk lei tilskuere som tydeligvis mener at fordi de er supportere av ett lag så har de blancofullmakt til å sitte på nett å skrive dritt om alt og alle som ikke holder med det laget. På med skøytene å gjør det bedre selv da vel.

Jeg er rett og slett møkk lei folk som ikke bidrar med noe annet enn syt og klag.