Når man bare rett og slett blir forbanna

Eller i hvertfall meget irritert. Det finnes rett og slett for mange idioter der ute!

Noen av de faste leserne har fått med seg noe av dette før, men da man er irritert så er man irritert, og da synes undertegnede at flere fortjener å få ta del i et innlegg der det er fullt lovlig på slutten å kommentere med sine egne hverdagslige irritasjoner.

Nåvel:

Det er ikke sjelden at jeg lar meg hisse opp over ting i dagliglivet, dog uten at det går utover andre eller egentlig er  i nærheten av hjerteinfarkt-nivå. Dette handler mer om kokkos-handlinger og væremåter som får noen og enhver til å nærmest bestille time hos nærmeste boksestudio, nappe med seg synderen og nibanke skiten utav den eller de som så inderlig fortjener pryl, dask og en lett strak høyre for å forstå og forbedre sin oppførsel.

60-90 sjåføren. Denne elskelige personen som ligger i 90 på sletta og bremser ned til 60 i svingen. Aaaaaargh! Jeg lå bak en sånn en i to timer engang på en svingete veg. Da jeg endelig kom forbi var unga sultne og vi måtte stoppe.

Mannlige mosjonssyklister som ligger 2-3 i bredden og ikke viser antydning til å gjøre noe med det. I min rettferdige verden ville det vært lov å “ta de med bakdøra”, og dessuten; se til helvete å kjøp en sykkeldress som passer… sprengte pølseskinn kan vi se hjemme til middag.

Mopedister som ligger midti veibanen i 40 km/t i 60-70-80 soner. Hvem i svarte fant ut at dette var lurt…??

Swiffer/Jif-mopp møkkaprodukter. Du kan ikke vaske et møkkete gulv med en sånn klut. Drittreklame.

Folk som går i veien flere ganger på butikken, og stiller vogna på tvers da de skal lese innholdsfortegnelsen på melk. Det finnes nå et eget folkeslag som går i veien på butikken, fortau og kjøpesenter..

Mosjonister i langrennsløypa som ikke kan gå på ski pga et lite fotspor, hundespor eller hestespor i løypa. Tråkk din egen jævla løype i skauen da vel.

Realityfolk som sutrer i showet eller i media i ettertid av deltakelsen. Sutre..det var så slitsomt… sutre…jeg fikk ikke pussa tenna… sutre…hvor er rettetanga mi…sutre…familien min blir så skuffa over at jeg hadde sex på tv…sutre sutre sutre….

Fotballkommentatorer som hauser opp alt mulig som skjer:  “å se den delikate hælpasningen.”…da spiller snubler i ballen… “å se det skuddet i krysset” da ballen går inn i mål 1 meter over bakken.

At Politiet kobler inn SEFO…..hahahahahahaha.

Fotballtrenere i Tippeligaen som, bare en spiller klarer å dempe ballen og skyte uten å miste ballen 3 meter unna først, utnevner spilleren til Norges neste superstjerne…

Sjåfører som kjører bil med blinklyset på. Fik og deng !!! Jeg vet at det var veldig vanlig for de fornemme fruer å henge håndveska si på choken i bilen i eldre tider. Noen må forklare at det kan man ikke gjøre på blinklys-hendelen.

Amerikanere som snakker om å være nude….og så er undertøyet på. Da er du ikke nude!

Gamlinger som vinner i lotto…..sukk…. Alle skal male låven… eller noe annet rask…

Sjåfører som kjører sakte i tunneller…. DET ER ÅPNING I ANDRE ENDEN…!!!!!!!!!

Politikere som sier “dette skal vi ta tak i”….

Ja.. da er det bare å pepre kommentarfeltet med hva dere finner lett irriterende… !

Les forøvrig også veldig gjerne : Folkeaksjonen for folkeskikk, som er en samling av tekster mange burde lese og ta til seg.

 

Etter denne utblåsingen….så passer det selvsagt med en:

Hvordan kan Ringerike unngå 9-plassen?

Det begynner å dra seg mot slutten av årets Get-sesong, og 8 av 9 lag skal ut i sluttspill. Laget som ligger på sisteplass i Get må da møte de 2 beste lagene i 1-divisjon i en kval-serie (hjemme og bortekamp) der de 2 beste i kvalserien er klar for neste års Get-liga. Først og fremst må jo alle 1-div klubber svare på om de går for Get om de handler i posisjon for kval. Pr nå er det Comet og Narvik som ligger an til å bli 1 og 2, og jeg antar at begge klubber gå for Get om de får muligheten.

Sluttspill i Get er, for uinvidde, de 8 øverste plasser, som gir 4 kvartfinaler. Om jeg ikke husker helt feil så foregår “trekning” på følgende måte: Plass 1 i serien velger motstander blant plass 7-8. Plass 2 i serien velger så motstander blant de to lavest rangerte etter Plass 1 har valgt (altså enten plass 8-6 eller 7-6). Plass 3 i serien velger så blant de 2 laveste rangerte etter plass 1 og 2 har valgt. Plass 4 får jo da den motstander som er igjen.

Det er ingen hemmelighet at Ringerike ligger dårligst til blant en trio bestående av Ringerike, Stjernen og Manglerud Star. Ringerike må hente flere poeng på de siste 13 kamper enn de har gjort på de første 35 kamper for å ha en mulighet til å gå forbi nærmeste konkurrent Manglerud Star. Noen vil si at det er umulig,  men optimister gir aldri opp håpet før selv de villeste Drillo-teorier faller i fisk.

Hva er så status? Jo; Stjernen har 30 poeng, Manglerud Star har 28 poeng og Ringerike har 14 poeng.

 

Hvilke lag har disse 3 igjen?

Stjernen:  Stavanger, Ringerike, Lillehammer, Vålerenga, Frisk Asker, Storhamar, Sparta, Manglerud, Stavanger, Ringerike, Lillehammer, Vålerenga, Frisk Asker

Manglerud Star:  Ringerike, Lillehammer, Vålerenga, Frisk Asker, Sparta, Storhamar, Stavanger, Stjernen, Ringerike, Lillehammer, Vålerenga, Frisk Asker, Sparta, Storhamar

Ringerike:  Manglerud, Stavanger, Stjernen, Lillehammer, Vålerenga, Sparta, Frisk Asker, Storhamar, Manglerud, Stavanger, Stjernen, Lillehammer, Vålerenga

 

Hvordan kan så Ringerike unngå 9 plassen?

-Ringerike må nok slå Manglerud og Stjernen i 2+2 oppgjør og dermed hente 12 poeng der.

-Stjernen og Manglerud må hente minimalt med poeng

-Stjernen må (slik stilling er nå) slå Manglerud i deres siste oppgjør

-Ringerike må nok hente minst 6-7 poeng fra de resterende lagene

-Ringerike har tidligere tatt poeng mot Manglerud, Vålerenga, Sparta, Frisk Asker og Storhamar. Dette må gjentas.

-Ringerike har ikke tatt poeng mot Stavanger, Lillehammer og Stjernen. Dette må forandres.

-Ringerike har vært forberedt fra start av sesongen at det var store muligheter for at sesongen ville bli som den har utartet seg så det er ingen krisestemning på Hønefoss. Her bygges lag og klubb steg for steg. Skjønt, det hadde vært en bragd å komme på 8-plass og spille sluttspill. Her tar vi en smell og går videre!

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

Get-ligaen: Helgen ga stort sett tabell-resultater

Alle tabell-favoritter vant bortsett fra Stjernen denne helgen.

Det meget viktige bunnoppgjøret endte så jevnt som det kunne. Manglerud Star tar ledelsen før Stjernen utligner og går opp i ledelse 1-2. Dette holder seg inntil halvminuttet før slutt da MS utligner til 2-2. I sudden setter så Manglerud Star det avgjørende mål og sikrer seg 2 viktige poeng mht avstand til Ringerike.

Lillehammer – Sparta ender i en 4-2 hjemmeseier. En seier som ble “sikret” i første med 2-0. Andre og tredje ender uavgjort 0-0 og 2-2 og dermed enda en hjemmeseier for Lillehammer denne sesongen. På tross av tap så er Sparta etter denne runden også sikker som en av topp 8 lag, og da sluttspillsplass, selv om all verdens ville Drillo-teorier kunne blitt brukt.

Thoresen-femmeren mot Ringerike er feigt.. 😉  Pardong!!! Vi må dele nye lag.. Slik føltes det til tider da jeg satt og nøt søndagsmiddagen med Storhamar – Ringerike på skjermen. Jeg deler kommentatorenes ord da kampen var slutt. Dette er det bare å få ut av systemet fortest mulig, dra hjem og trene på trygghet i egen sone samt mer trøkk når man går i angrep.

Neste runde torsdag 17 januar

Stjernen – Stavanger, Vålerenga – Sparta, Lillehammer – Storhamar og Ringerike – Manglerud Star

Stjernen – Stavanger  : Stavanger må vinne for å henge med i topp, og det gjør de.

Vålerenga – Sparta : Vålerenga viser styrke hver kamp nå, vinner hjemme mot Sparta

Lillehammer – Storhamar : Hjemmegode Lillehammer taper for formgode Storhamar.

Ringerike – Manglerud Star : Seier Ringerike = 11 poeng opp til MS. Tap Ringerike = 17 poeng opp til MS. Ringerike må vinne begge de to siste mot MS og Stjernen for å ha et håp om 8 plass.

 

Tabell etc..

Vålerenga, 34 kamper, 75 poeng, kan få max 117 poeng

Storhamar, 35 kamper, 75 poeng, kan få max 114 poeng

Stavanger, 34 kamper, 73 poeng, kan få max 115 poeng

Lillehammer, 35 kamper, 65 poeng, kan få max 104 poeng

Sparta, 35 kamper, 55 poeng, kan få max 94 poeng

Frisk Asker, 35 kamper, 53 poeng, kan få max 92 poeng

Stjernen, 35 kamper, 30 poeng, kan få max 69 poeng

Manglerud, 34 kamper, 28 poeng, kan få max 70 poeng

Ringerike, 35 kamper, 14 poeng, kan få max 53 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Stavanger, Vålerenga, Storhamar, Lillehammer og Sparta er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

3 kamper i Get-ligaen i dag

Vålerenga vant som kjent sin runde-match i går borte mot Frisk Asker.

Søndagens meny er som følger: Manglerud Star – Stjernen, Storhamar – Ringerike og Lillehammer – Sparta. men først:

Frisk Asker – Vålerenga 2-6 (0-1,1-3,1-2), skuddstatistikk = 24-22. Frisk Asker vinner altså skuddstatistikken i matchen men taper kampen uansett. Så “urettferdig” kan hockeyen være noen ganger. Det handler også selvsagt om hvor motstander “lar deg skyte fra”. Skudd fra sidene som bare pakker navleloa på målvakta telles jo…men de går ikke inn.

Det var gårsdagen.

Meget viktig oppgjør i bunnen i dag mellom Manglerud Star og Stjernen. Vinner MS så havner de på samme poengsum (3-poenger) som Stjernen og tar et byks vekk fra Ringerike. Vinner Stjernen så tar de et stort steg vekk fra teoretiske muligheter fra å bli tatt igjen av en av bunn 2. Alt avhenger selvsagt i hva Ringerike foretar seg på Hamar.

Ringerike møter Storhamar på Hamar i deres 5 møte for sesongen. Storhamar har slitt på Hønefoss men ikke så mye hjemme. Ringerike er i dytten om dagen og har bra med selvtillit i baklomma etter seieren borte mot Frisk Asker. Storhamar må selvsagt vinne denne kampen for å henge med som ett av topp 3 lag.

Dagens siste oppgjør er Lillehammer – Sparta. Lillehammer veldig gode hjemme i år og plukker mest poeng der. Sparta litt opp og ned i prestasjoner (det sier de tilogmed selv) men plukker greit med poeng de også. Tipper det blir et tett og tøft oppgjør på Lillehammer i dag.

 

Tabell etc..

Vålerenga, 34 kamper, 75 poeng, kan få max 117 poeng

Stavanger, 34 kamper, 73 poeng, kan få max 115 poeng

Storhamar, 34 kamper, 72 poeng, kan få max 114 poeng

Lillehammer, 34 kamper, 62 poeng, kan få max 104 poeng

Sparta, 34 kamper, 55 poeng, kan få max 97 poeng

Frisk Asker, 35 kamper, 53 poeng, kan få max 92 poeng

Stjernen, 34 kamper, 29 poeng, kan få max 71 poeng

Manglerud, 33 kamper, 26 poeng, kan få max 71 poeng

Ringerike, 34 kamper, 14 poeng, kan få max 56 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Stavanger, Vålerenga, Storhamar og Lillehammer er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

1 divisjonshelgen ferdig spilt

4 kamper lørdag, en tidlig kamp søndag.

Denne runden var:

Nidaros – Narvik x 2, Grüner – Furuset, Tønsberg – Comet og Gjøvik – Storhamar YA. Jeg tippet B x 2, H, B, H og jammen meg ble det slik også.

Nidaros – Narvik 2-6 på lørdag og 1-3 på søndag. Relativt klar seier på lørdag (den så jeg ikke), litt mer sliteseier over søndagskampen som startet så tidlig som 10:30. Det kan nok hende det var opptil flere som pleier kose puta på den tiden som ikke var helt våkne enda. Narvik var forventet å vinne og gjorde det også.

Grüner – Furuset 5-1. Kan ikke si så mye annet enn at dette så solid ut for Grüner.

Tønsberg – Comet 1-4. Tett match hele veien selv om resultatet ble 1-4. Tønsberg i føringen og det måtte en “tabbe” til for at Comet fikk sin første. Masse utvisningsminutter begge veier, og det kunne vært mer. Stor ståhei rundt spesielt 1 målsituasjon, men bilder klarer ikke omgjøre dommers signal om no-goal. Jeg klarer heller ikke se den inne. En backhand fra slottet tror jeg dommer ville sett i bakstanga om den var inne. Synd man ikke har målkamera i 1 div også.

Gjøvik – Storhamar YA 7-2. Enkelt og greit 3 poeng til Gjøvik.

 

Hvem har igjen hvem?

Comet: Tøn, Gjø, Gjø, Nar, Nar, Gru, Gru, Sto, Sto

Grüner: Fur, Tøn, Tøn, Sto, Sto, Com, Com, Gjø, Gjø, (Nid)

Narvik: H/L, H/L, Com, Com, Fur, Fur, Sto, Sto, Tøn, Tøn, Gjø, Gjø

Gjøvik: Sto, Com, Com, Nid, Nid, Gru, Gru, Nar, Nar

Tønsberg: Com, Gru, Gru, Nid, Nid, Nar, Nar, H/L, H/L

Hasle: Nar, Nar, Fur, Fur, Sto, Sto, Nid, Nid, Tøn, Tøn

Nidaros: Sto, Sto, Gjø, Gjø, Tøn, Tøn, H/L, H/L, Fur, Fur, Sto, Sto

Furuset: Gru, H/L, H/L, Nar, Nar, Sto, Sto, Nid, Nid

Storhamar: Gjø, Nid, Nid, Gru, Gru, H/L, Nar, Nar, H/L, Fur, Fur, Com, Com, Nid, Nid

 

Tabellen…og hva kan oppnås.

Comet, 23 kamper, 50 poeng, kan max oppnå 77 poeng

Narvik, 20 kamper, 46 poeng, kan max oppnå 82 poeng

Grüner, 22 kamper, 45 poeng, kan max oppnå 75 poeng

Gjøvik, 23 kamper, 38 poeng, kan max oppnå 65 poeng

Tønsberg, 23 kamper, 35 poeng, kan max oppnå 62 poeng

Hasle-Løren, 22 kamper, 32 poeng, kan max oppnå 62 poeng

Nidaros, 19 kamper, 22 poeng, kan max oppnå 61 poeng

Furuset, 23 kamper, 19 poeng, kan max oppnå 46 poeng

Storhamar YA, 17 kamper, 1 poeng, kan max oppnå 46 poeng

 

Konklusjon:

Ingen lag foreløpig vinner av serien

Furuset og Storhamar YA kan ikke vinne serien

Ingen lag foreløpig klare for Get-kval

 

PS!  Jeg lurer fortsatt på hva de enkelte klubber i Topp 6 svarer forbundet mht kvallik? Det handler nok egentlig bare om Topp 3, men de får vel alle sammen det samme spørsmålet antar jeg.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Nei ungdommer: mobilforbud i skolen er ikke inngripen i privatlivet

Det er faktisk ikke noe rettighet å kunne ha med mobilen over alt.

En ungdomspolitiker på Ringerike har sendt inn et avisinnlegg der han hevder at skolers mobilforbud, som effektueres ved såkalte mobilhotell, er en inngripen i privatlivet til elevene. Han hevder videre at veldig mange voksne ser på mobilbruk som noe negativt, og at mobilforbudet skoler har faktisk er imot norsk lov. Artikkelforfatter oppfordrer videre til kollektiv nekt av innlevering av mobilen. “Det er jo bare å skru av lyden så blir man ikke forstyrret i timen” sier han. “Med mobilen kan man også lettere finne folk/kommunisere i friminuttene, rett og slett være sosial”. Artikkelforfatter sier også at mobilen fungerer utmerket til å sjekke klokken hvis det ikke er klokke på veggen, dette for å kunne planlegge dagen sin bedre.

Sitat: Mobiltelefonen er noe man kan samles rundt. Elever kan spille spill sammen, se på videoer eller gjøre andre ting sammen på telefonen.

Vel, kjære barn og ungdommer:

Hadde flertallet av dere klart å bruke mobiltelefonen med fornuft på skolen så hadde ikke disse mobilhotellene engang sett dagens lys. Men det klarte dere ikke. Mobilen ble, og blir,  brukt i timene til å surfe, sjekke snap, sjekke insta, sjekke facebook, sjekke alle typer av chat/messenger etc man kan tenke seg. Det ble sendt tekstmeldinger, bilder etc. Alt sammen ble selvsagt gjort lydløst.

Mobilene ble også brukt til å ta bilder og videoer av elever i sårbare situasjoner, blant annet ved skifting/dusjing i forbindelse med gym.

Jo flere slike oppslag man etter hvert så i aviser landet rundt jo mer presset slike mobilforbud seg frem.

Så ungdom i dag:

Dere kan rett og slett skylde på dere selv for at mobilforbud i skoler er en realitet. De voksne, eller fossilene som ikke skjønner hvor avhengige dere er av sosiale medier, har rett og slett gått inn og tatt en avgjørelse om at dere inntil videre må beskyttes fra dere selv. Dere har kollektivt misbrukt den sjansen dere fikk. Dessverre går dette utover de som faktisk har mobilvett, men sånn må det bare bli. Det er faktisk slik samfunnet er, vi må alle leve etter regler som skal fange opp de som ikke har vett nok.

Dette med mobilforbud er forøvrig ikke noe som bare rammer dere ungdommer. Det finnes massevis av arbeidsplasser som ikke tillater private telefoner i bruk i løpet av arbeidstiden. Den kan brukes i lunchen, men i arbeidstiden må den være i garderoben. Det er ingen som står på barrikadene og hevder at det er inngripen i privatlivet, det er bare slik det er.

Norsk lov sier også at det ikke er lov å bruke mobilen i bilen. Det er lov å ha den der selvsagt, men man kan ikke bruke den. Jeg for min del har ikke sett mange som har ropt ut om krenking eller inngripen i privatlivets rettigheter rundt dette. Artikkelforfatter av innlegget mener kanskje at norsk lov bryter norsk lov?

Jeg for min del støtter mobilforbud i skoletiden 100%. Jeg er tilbøyelig til å være enig i at elevene skal kunne hente den ut i “lunchen”, men thats it. Det at den oppvoksende ungdom knapt tør å kle av seg foran sine medelever av samme kjønn i en garderobe i frykt for å bli tatt bilde/video av er mer enn grunn nok.

Alle generasjoner har sine problemer. Mobilvett er deres.

Med vennlig hilsen fossil på 48.

 

Les også : Skjære unge mennesker i dagens Norge

Les også: Dusj naken for F***

Det er av sine egne man får det!

3 forventede og 1 ønsket seier i torsdagsrunden, i hvert fall for noen

Det er bare å begynne med rosinen i pølsa (for oss ringerikinger) med en gang. Ringerike fikk endelig igjen en seier. En etterlengtet seier pga vel gjennomført match over hele linja. Jada, Frisk Asker har flest skudd på mål og alt det der, men Ringerike holdt unna og vant matchen til slutt på straffer.  Storhamar vinner 4-0 hjemme mot Stavanger, Vålerenga vinner 5-2 hjemme mot Lillehammer og Sparta vinner 5-1 hjemme mot Stjernen.

Det er håp in a hanging snore fortsatt for Ringerike. Med seieren mot Frisk Asker (forøvrig 7 stk med fortid i FA på Ringerike sitt lag ihht kommentator sumo) for Ringerike i går så er det fortsatt håp om å nå opp til MS og Stjernen. Skulle man se for seg 6+6 poeng i de møtene man har igjen med de nærmeste rivalene så kan det bli meget spennende på slutten.

I toppen så drar det seg skikkelig til. Stavanger, Vålerenga og Storhamar har 73, 72 og 72 poeng. Vålerenga har en kamp mindre spilt enn de andre 2. Lagene har 14 og 15 kamper igjen og mye skal vel skje utover nå om ikke det er disse 3 som ligger der også når sluttspillplassene 1-3 skal deles ut.

 

Ahem, Ringerikes Blad.. en liten kommentar.. 

Jeg må bare kommentere et utsagn i bladet vedrørende FA’s utligning til 1-1. Sitat: “Panthers-keeperen ble til dels hindret av en motspiller og så ikke utgangen på skuddet. Men kveldens noe svake dommerkvartett fikk ikke med seg episoden”. Jeg stusset veldig på denne kommentaren og tenkte at dommerne pleier være gode på goalie-interference…så jeg tok en titt.. (alle bilder snippet fra Sumo)

Her går skuddet. Moen prøver tekke skuddet, spiller nærmest Fayen-Vestavik kommer skliende fra bak mål, så ingen interference der.

Puck på vei mot mål og 2 stk Frisk Asker spillere vifter etter puck i luften, ingen reaksjon på dommere, spillere eller målvakt slik jeg kunne se mht mulig høy kølle.

Her har pucken dessverre for Ringerike og Fayen-Vestavik gått inn. Fuglesang på Ringerike har scoret et par sånne i løpet av denne/forrige sesong, denne gang var det Bastiansen som hadde flaks og kunne se en lemp på mål gå inn.

Det var nok ikke noe galt med dette målet, kanskje annet enn at de 2 Frisk Asker spillerne ikke burde få stått så alene ved målet til Ringerike.

jaja, det ble seier…

 

Torsdagsrunden:

Storhamar – Stavanger 4-0 (3-0,0-0,1-0), skudd 33-32.

Vålerenga – Lillehammer 5-2 (2-0,1-2,2-0), skudd 45-23

Sparta – Stjernen 5-1 (3-0,0-1,2-0), skudd 38-24

Frisk Asker – Ringerike 2-3 (1-1,1-0,0-1,0-0,0-1), skudd 31-18

 

Neste runde:

Lørdag: Frisk Asker – Vålerenga

Søndag: Manglerud Star – Stjernen, Storhamar – Ringerike og Lillehammer – Sparta.

 

Tabell etc..

Stavanger, 34 kamper, 73 poeng, kan få max 115 poeng

Vålerenga, 33 kamper, 72 poeng, kan få max 117 poeng

Storhamar, 34 kamper, 72 poeng, kan få max 114 poeng

Lillehammer, 34 kamper, 62 poeng, kan få max 104 poeng

Sparta, 34 kamper, 55 poeng, kan få max 97 poeng

Frisk Asker, 34 kamper, 53 poeng, kan få max 95 poeng

Stjernen, 34 kamper, 29 poeng, kan få max 71 poeng

Manglerud, 33 kamper, 26 poeng, kan få max 71 poeng

Ringerike, 34 kamper, 14 poeng, kan få max 56 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Stavanger, Vålerenga, Storhamar og Lillehammer er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Kryssamming; Ja, hva er nå egentlig det?

Flott, fint, fælt, tabu eller bare rett og slett naturlig?

Er dette kryssamming?

Debatten raser nå i media., vel, media sier at debatten raser hvertfall fordi Pilotfrue blant annet gjerne mater ungen til venninna når hun har lite melk i puppen, mens hun selv har overflod.  Hvorvidt debatten egentlig raser stiller jeg meg litt underende til, men skrives om det blir jo gjort for da kan man vise bilde av en pupp også.

Jeg for min del har lest en artikkel samt registrert at det er skrevet en del blogginnlegg om dette temaet,  og undertegnede blir jo satt helt ut, for media og folk generelt driver å diskuterer om dette, altså det med kryssamming, er galt og litt pedo, og perverst tilogmed…

Kommentarfelt både her og der syder med alt fra “ææææsj” til “flotte greier”…

Nåvel; Etter å ha lest og forstått hva dette handler om…

Jeg trodde jo dette handlet om noe helt annet… Jeg trodde dette var snakk om:

-heter det ikke kryssamming fordi man generelt er så trøtt når man ammer at øya stort sett går i kryss…?

-heter det ikke kryssamming fordi puppa er så store at du slipper å flytte ungen, du kan bare krysse puppen over magen og fortsette matingen?

-heter det ikke kryssamming fordi man i barselgruppene driver med øvelser og så må det mates og da bare mater man på kryss og tvers?

-heter det ikke kryssamming når man kan ha ungen i bæresele på ryggen og bare slenge puppen over skuldra når ungen er sulten?

-heter det ikke kryssamming fordi ungen gnager så fælt at du kan legge brystvortene i kryss etter mating?

-heter det ikke kryssamming når du må stoppe bilen i et kryss og sette deg til å mate ungen?

-heter det ikke kryssamming når damene sitter og mater og løser kryssord samtidig?

Som pappa til to er det jo ikke vanskelig å huske hvor flott, fint, vanskelig og sårt dette med ammingen kunne være. Er det noen øynene går i kryss på så er det jo fedrene da mammaene kommer triumferende ut i stua 2-3-4 dager etter fødsel da melkeproduksjonen er igang for fullt, melkesprengen sender 85 B’n rett i skapet og ammebh-n størrelse fallskjerm er på vei på… :  “se her a…. se de muggene”…

Nåvel… pupp meg her og pupp meg der…

1 divisjon ishockey; Comet på topp med 10 kamper igjen

Comet ligger på topp av 1 divisjon, men Grüner og Narvik jager rett bak!

Det ble spilt 3 kamper i går med resulater med som forventet i forhold til hvordan sesongen har vært så langt.

Grüner vinner hele 2-8 på bortebane mot Hasle Løren og tar dermed steget opp igjen på andreplass på tabellen enn så lenge. Grüner nå forøvrig med forsterkninger på spillefronten både pga lån av spillere samt at spillere fra Kongsvinger nå er inne i troppen. Ser at Birkeflot har 3 assister og Aastad på lån fra Ringerike setter en i nota.

Comet vinner 9-3 hjemme mot Furuset og “hevner” tapet i Furuset Forum ettertrykkelig. Comet leder greit 4-2 etter første, men taper så 0-1 i andre. Jeg mistenker hårføner på max i pausa mellom andre og tredje for Comet vinner siste periode 5-0. Spennende å se om Comet nå holder koken helt ut.

Det ble tippekupongen H-B-U og så hjemmeseier i sudden i Fjellhallen. Gjøvik – Tønsberg 7-6 e.sd. Gjøvik vinner første periode 3-0 og ser ut til å ha sittet i garderoben og high-fivet og begynt juging om grillfest til sommeren, for Tønsberg kommer tilbake med 1-4 i andre periode etter antakelig å ha fått et visdomsord eller to av Toft. Tredje blir uavgjort 2-2 og dermed til sudden. Det tok 14 sekunder før sudden var over og 2 poeng Gjøvik og 1 Tønsberg var fasit.

 

Neste runde:

Nidaros – Narvik x 2, Grüner – Furuset, Tønsberg – Comet og Gjøvik – Storhamar YA. Jeg tipper B x 2, H, B, H

 

På grunn av surret med trekking av lag og litt mer surr mht hall/ is i Trondheim så er tabellen veldig ujevn på kamper.. så derfor tenkte jeg det er på plass med en god gammel kjenning, nemlig:

 

Hvem har igjen hvem?

Comet: Tøn, Tøn, Gjø, Gjø, Nar, Nar, Gru, Gru, Sto, Sto

Grüner: Fur, Fur, Tøn, Tøn, Sto, Sto, Com, Com, Gjø, Gjø, (Nid)

Narvik: Nid, Nid, H/L, H/L, Com, Com, Fur, Fur, Sto, Sto, Tøn, Tøn, Gjø, Gjø

Gjøvik: Sto, Sto, Com, Com, Nid, Nid, Gru, Gru, Nar, Nar

Tønsberg: Com, Com, Gru, Gru, Nid, Nid, Nar, Nar, H/L, H/L

Hasle: Nar, Nar, Fur, Fur, Sto, Sto, Nid, Nid, Tøn, Tøn

Nidaros: Nar, Nar, Sto, Sto, Gjø, Gjø, Tøn, Tøn, H/L, H/L, Fur, Fur, Sto, Sto

Furuset: Gru, Gru, H/L, H/L, Nar, Nar, Sto, Sto, Nid, Nid

Storhamar: Gjø, Gjø, Nid, Nid, Gru, Gru, H/L, Nar, Nar, H/L, Fur, Fur, Com, Com, Nid, Nid

 

Det er slett ikke vanskelig å se listen over her opp imot tabellen og se at om Grüner vinner kampen de mangler for å nå 22 kamper samt at Narvik vinner sine 4 de ligger etter Comet i antall kamper så vil det skille 7 poeng fra første til tredje da med Narvik på topp. Det tar nok dessverre en stund før vi kommer opp pålikt antall kamper.

 

Tabellen…og hva kan oppnås.

Comet, 22 kamper, 47 poeng, kan max oppnå 77 poeng

Grüner, 21 kamper, 42 poeng, kan max oppnå 75 poeng

Narvik, 18 kamper, 40 poeng, kan max oppnå 82 poeng

Gjøvik, 22 kamper, 35 poeng, kan max oppnå 65 poeng

Tønsberg, 22 kamper, 35 poeng, kan max oppnå 65 poeng

Hasle-Løren, 22 kamper, 32 poeng, kan max oppnå 62 poeng

Nidaros, 17 kamper, 22 poeng, kan max oppnå 67 poeng

Furuset, 22 kamper, 19 poeng, kan max oppnå 49 poeng

Storhamar YA, 16 kamper, 1 poeng, kan max oppnå 49 poeng

 

Konklusjon:

Ingen lag foreløpig vinner av serien

Ingen lag foreløpig klare for Get-kval

 

PS!  Jeg lurer fortsatt på hva de enkelte klubber i Topp 6 svarer forbundet mht kvallik? Det handler nok egentlig bare om Topp 3, men de får vel alle sammen det samme spørsmålet antar jeg.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

Torsdagsrunden; Topp 4 mot hverandre, samt østfold-derby

Get-runde torsdag med 4 kamper på menyen:

Men først en liten recap av tirsdagsrunden. Resultater vel som forventet av mange, dog ga nok Manglerud Stavanger mer kamp enn man satte pris på.

Stavanger – Manglerud 2-1 e.str. Stavanger får ikke helt taket på Manglerud denne sesongen. Selv om skuddstatistikken ender hele 37-18 så går altså oppgjøret helt til straffer.

Lillehammer – Frisk Asker 5-4. En helt jevn match i protokollen hele veien fra start til slutt. Uavgjort i første og tredje og Lillehammer foran med ett i andre holdt til hjemmeseier.

Stjernen – Storhamar 0-3. Storhamar tar oppskriftsmessig en borteseier mot Stjernen, men ingen depping i Fredrikstad av den grunn. Trener veldig fornøyd med innsatsen til unggutta, som kun mangler litt på uttellingen.

Ringerike – Sparta 3-6. Drittstart på matchen for Ringerike med 1-3 på 5 minutter spill (og da motsatt for Sparta) la premissene for de siste 55 minuttene av matchen. Tv-kampen ga 1-3, 1-2, 1-1 som perioderesultater og 26-31 i skudd. Litt skuffende med kun 625 tilskuere, men det er tirsdag, det har snødd og kampen gikk på tv.

Morsom førstegangsopplevelse for oss som arrangører mht tv-match.

 

Så til torsdagsrunden:

Storhamar – Stavanger. Det går vel ikke an å kalle denne matchen for noe annet enn helåpen før dropp. Lag nummer 1 mot 3 på tabellen møtes i CC-amfi. Jeg setter penga på Storhamar pga hjemmebane.

Vålerenga – Lillehammer. Samme kommentar som for kampen Storhamar – Stavanger. Dette er match mellom lag 2 og 4 på tabellen. Helt åpent før pucken droppes, ingen storfavoritt pga tabellplassering, så tett er det blant de 4 øverste. Jeg setter penga på Vålerenga.

Sparta – Stjernen. Østfold-derby igjen som kan gå “hur bra som helst” for ett av lagene. Sparta er nok favoritt før dropp til å vinne denne, men alt kan skje i disse kampene. Jeg setter uansett penga på Sparta.

Frisk Asker – Ringerike. Kampen som på papiret er den letteste å tippe utfall på før nedslipp. Men, Ringerike spiller jevnt med de fleste lagene når man bare får rydda unna feil som gir baklengs, så det er ikke bare å møte opp i Askerhallen for Frisk-spillerne…de må jobbe for det. Tabellen sier penga på FA.. hjertet og håpet sier at nå løsner det snart i en kamp igjen for Ringerike..

 

 

Tabell etc..

Stavanger, 33 kamper, 73 poeng, kan få max 118 poeng

Vålerenga, 32 kamper, 69 poeng, kan få max 117 poeng

Storhamar, 33 kamper, 69 poeng, kan få max 114 poeng

Lillehammer, 33 kamper, 62 poeng, kan få max 107 poeng

Frisk Asker, 33 kamper, 52 poeng, kan få max 97 poeng

Sparta, 33 kamper, 52 poeng, kan få max 97 poeng

Stjernen, 33 kamper, 29 poeng, kan få max 74 poeng

Manglerud, 33 kamper, 26 poeng, kan få max 71 poeng

Ringerike, 33 kamper, 12 poeng, kan få max 57 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Stavanger, Vålerenga, Storhamar og Lillehammer er klar som en av topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.