Legevakta er ikke noe vanlig legekontor

Må du egentlig på legevakta med vond hals, eller kunne du tatt 2 paracet, lagt deg under dyna og ventet til fastlegen er på jobb?

Søndag hadde jeg nok en gang “gleden” av å benytte meg av Ringerike Legevakt på grunn av en skadesituasjon. Jeg ankom legevakten 20.45 med en finger ute av ledd, var forberedt på litt venting, ventet mye, og dro fra sykehuset med hånda i gips klokka 05.00 på morgenen.

Dette innlegget handler på ingen måte om at jeg synes det er fælt å måtte vente. Jeg vet at det er slik det er. Dette handler mer om hvorfor jeg og andre måtte vente. De som jobber på legevakten gjør jo en formidabel jobb, men når venterommet ser ut som en godt besøkt cafe på en lørdags formiddag så er kanskje legevakten blitt en sovepute for mange?

Jeg synes det burde stått et svær neonskilt på veggen hvor budskapet var:

Kan du vente, og heller gå til fastlege, gjør det!

Denne gangen så jeg små barn som virkelig trengte hjelp som måtte vente. Jeg så større barn som også måtte vente. Jeg så voksne som virkelig trengte hjelp som måtte vente. Jeg er en voksen som virkelig måtte ha hjelp, men jeg måtte vente.. og vente på hva?

Jo, vi alle måtte vente på folk som hadde ringt og fått time av en eller annen grunn. Når du ikke viser tegn til sykdom, og er inne i 5-6 minutter så er vel sjansen stor for at det ikke var en akutt grunn til at du var der? Vi måtte selvsagt også vente da ambulanser kom inn med pasienter. Det er jo absolutt helt innafor å vente på. Synes det bare er rart at mange ser ut til å se på legevakten som et legekontor de kan gå til på kveld, lørdager og søndager. Legevakt er for akutte greier. Legevakten er vel ikke for vanlige saker man skal ta hos fastlegen.

Jaja, oppfordring der fra meg altså: Tenk på om det strengt tatt er nødvendig med legevaktsbruk.

 

Liten personlig sak til slutt:

Jeg satt og ventet fra 20.45 og la merke til pårørende som stadig vekk ringte på døra og maste om det ikke var deres tur snart. Dette må dere slutte med og stole på at legevakten har kontroll. Det går enda saktere om dere forstyrrer hele tiden.

Nåvel.. Da klokken ble 01.00 kom en sykepleier ut og spurte oss 6 som var igjen om alle som var der hadde time. Det hadde alle bortsett fra meg, noe jeg også sa..og samtidig måtte oppgi hvorfor jeg satt der. Svaret fra sykepleier var knusktørt og litt hånlig faktisk; “vi prioriterer ikke fingre”.. neida sa jeg, men du spurte om vi hadde time og jeg svarte. Hun fortsatte med å høyt fortelle hvem som var neste etc.. uten å se noe mer bort til der jeg satt.

Sykepleier forsvinner inn på kontor, men kommer rett ut igjen, og da var det min tur alikevel. Ett blikk på hånda fra legevakt-legen og “du skal til røntgen”. Og vips så var jeg i behandling på sykehuset, 5 timer etter ankomst og 5 sekunders konsultasjon med lege.

Røntgen ble tatt, sendt på mottak for fingeren var skikkelig ute av ledd og måtte dras på plass. Det ble 3 timer venting på mottaket også, det var travelt denne natta, men her kom hvert fall en sykepleier og ga litt smertestillende.

Da det så endelig ble min tur snakket legen og jeg om hendelsesforløpet. “Søren og at du ikke kom inn med en gang da” sier legen. “Da du ankom legevakt var det lite å gjøre her og vi kunne fikset det med en gang. Kroppsdeler ut av ledd er også mye lettere å få på plass jo raskere etter skaden har skjedd det gjøres”.

Jeg klager ikke på jobben legevakt og sykehus gjorde på søndag og natt til mandag…men finner det litt underlig at ikke mottaket på legevakten vet at slike skader helst skal på på røntgen og behandles best fortest mulig.

Ps! Ikke få finger ut av ledd.. råtips…

3 og 1/2 veldig god grunn til å pælme Krf ut av politikken

Mange mener mye om Krf, Ropstad og Hareide om dagen. Det er bra, for Krf fortjener å få deres politikk belyst så flere blir klar over hva denne gjengen nå har klart å stoppe.

En ting er hva de nå har klart, spørsmålet er; Hva blir det neste de skal kaste seg over?

 

1 Eggdonasjon.

Stortingsflertallet sa i mai et klart ja til eggdonasjon. Ønsket var samme regler som for sæddonasjon. Dette har nå Krf klart å stoppe. Synd for deg som kvinne som ønsker deg barn men ikke har eggene som skal til.  Send en epost til Kjell Ingolf Ropstad og fortell han hvor glad du er for denne beslutningen.

 

2 Assistert befruktning til enslige

I mai vedtok stortingsflertallet at enslige skal få rett til assistert befruktning på lik linje som par har det. Dette har nå Krf klart å stoppe. Synd for deg som kvinne som ønsker deg barn men som av en eller annen grunn ikke har en mann. Send en epost til Kjell Ingolf Ropstad og fortell han hvor glad du er for denne beslutningen.

 

3 Mitokondriedonasjon

Stortingsflertallet ville tillate mitokondriedonasjon, en teknikk hvor kvinner med mitorkondriesykdommer kan få donert mitokondrier fra en annen kvinne slik at man kan få et friskt barn. Mitokondriesykdom kan arves til barna, og er knyttet til forstyrrelser i cellenes energiproduksjon. Noen av de vanligste symptomene er svelg- og pustevansker, tap av ferdigheter, ustøhet og øyeproblemer. Dette har nå Krf stoppet. Send en epost til Kjell Ingolf Ropstad og fortell han hvor glad du er for denne beslutningen.

4 Forskning på overtallige befruktede egg.

Stortingsflertallet ønsket i mai å åpne for muligheten til å gjøre genetiske endringer på embryo i forbindelse med medisinsk forskning. Det betyr at man ville kunnet studere genenes betydning på en helt annen måte enn tidligere. Dette har Krf nå stoppet. Send en epost til Kjell Ingolf Ropstad og fortell han hvor glad du er for denne beslutningen.

 

Les også: Mener du virkelig at alle legninger skal ha samme rettigheter??

Jo mer jeg leser om, og blir klar over, hva Krf driver med og hva og hvor de ønsker Norge jo mer “skremt” blir jeg. Det at et miniputt-parti som Krf skal ha slik innflytelse på norges befolkning er hinsides all fornuft. Det at mennesker fra bibelbelte-samfunn skal få lov til å stoppe opp fremskrittet slik Krf nå har fått muligheten til er rett og slett skremmende. Jeg håper stemmerett blir brukt ved kommunevalg og stortingsvalg for en gang for alle gi en beskjed til 50-tallsentusiastene at “slik vil vi ikke ha det”.

 

 

Mener du at alle legninger skal ha samme rettigheter?

Dette ble altså ytret av en litt eldre herremann (med avsky følte jeg)  som var med i en diskusjon på Facebook, på siden til Jostein Rensel, en Krf-politiker og kristendemokrat, i dagene etter at Kjell Ingolf Ropstad ble utnevnt til ny barne- og familieminister og ikke likestillingsminister.

Den samme mannen startet “hele ballet” med å si noe ala “jeg gleder meg til vi heterofile kan starte et tog, kle oss ut og spjåke oss gjennom Oslos gater”. Denne karen viste altså null forståelse for hva Pride egentlig handlet om og i løpet av diskusjonen kommer så : “så du mener at alle legninger skal ha samme rettigheter??” og da han får til svar at det skal de selvfølgelig så blander han inn pedofili og nekrofili.

Det er ikke vanskelig å konkludere med at denne mannen må ha en eller flere litt for løse skruer, men det som er farlig er om det finnes mange som han som har et snev av den samme holdningen til mennesker som ikke er A4 mann-kvinne, og som nå får innpass på Stortinget. Dessverre er Kjell Ingolf Ropstad i mine øyne en av disse. Han har fått en ministerpost skreddersydd for seg ved at han slipper ta stilling til likestilling etc. Joda, han sier han skal jobbe for alle konstellasjoner av familier for barnas skyld, men når man i dag leser i avisene følgende:

***Trossamfunnet til statsråd Kjell Ingolf Ropstad er medlem av et forum som arbeider med å «hjelpe mennesker med uønsket seksuell orientering» til å endre seg***

***Nettverket kaller seg et tverrkirkelig kontaktforum, som har som formål å hjelpe homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle å endre seg***

Kjell Ingolf Ropstad sier selvsagt at han ikke alltid er enig i det kirken hans står for, men har han sagt at han er uenig? Han sier hele tiden at han er valgt inn på en plattform regjeringen har satt, men det sir da ikke noe om hva han står for som menneske inn i ministerposten.

Som minister bør Kjell Ingolf Ropstad i mine øyne stå rakrygget opp og avkrefte, uten politikersvada og våsesnakk, at han mener at det skal jobbes for å endre homofile, lesbiske, bifile og transseksuelles legning. Han bør samtidig gi til kjenne til det norske folk at han som barne- og familieminister ikke har noe med hvem man elsker eller hvordan man elsker sålenge barna har det bra.

Selv om Ropstad ikke vil gå i Pride-toget bør han også gjøre det klart for sine kristenfølgere at Pride på ingen måte handler om å spjåke seg ut bare for å gjøre det.

Les også: Selvfølgelig kjemper ikke kvinner for å kunne abortere hele tiden.

Jeg tipper KFR milevis under sperregrensa ved neste valg om ikke de offentlige kristen-politikerne står frem og gir de gamle holdningene som nå vises enkelte steder et realt tupp i ræva.

Når jeg tenker meg om… det er kanskje like greit…

Så får de modernisert partiet og holdninger til medmennesker litt…

 

La oss ta en tur i Hønefosstrafikken

En reise i frustrasjon fra sykehuset til gummikrysset

Det er noe eget med Hønefosstrafikken. Folk kjører i hytt og pine, bruker ikke blinklys, eller bruker de feil, stopper og slipper av folk samme hvor de er eller hvem de hindrer når de gjør det. Jeg tenkte at jeg kunne nå hvertfall nevne noen av de mest gjentakende trafikale greiene som gjør Hønefosstrafikken noen ganger til en prøvelse og et c-moment i gennomføring til tider.

Min oppfordring til lokalpolitikere og andre som kan påvirke trafikken: Legg dere litt i selen og jobb litt med Hønefosstrafikken istedenfor høyhus og luftslott i Hønefoss sentrum. Det er ikke en kjeft som kommer til å flytte inn i denne byen om man ikke snart får gjort noe med alle bilene + kjøremønster/oppførsel i denne byen.

Rundkjøringen på toppen av sykehusbakken

Dette er altså en rundkjøring som har 2 filer. Kommer du fra Oslo og skal til høyre eller ned til Hønefoss så skal du holde ytter’n, skal du til venstre eller tilbake der du kom fra så skal du holde inner’n. På samme måte om du kommer fra sentrum og skal til høyre eller rett frem så skal du holde ytter’n, skal du venstre eller helt rundt så skal du holde inner’n. Husk at det er et flettesystem etter rundkjøringen på vei ned mot sentrum. Dette betyr altså da at trafikk fra butikkene og trafikk fra Oslo som begge skal til sentrum kan være i rundkjøring samtidig og flette sammen etter rundkjøringen.

1) Husk blinklys hvert fall ut av rundkjøring, ikke feil å blinke inn heller. Tungtransport liker det.

2) Du skal altså ikke skeine over rundkjøring.. hvis du kommer fra sentrum og skal til gjestegården og holder inner’n først og bare vrenger over og ut mot sykehuset midt inni rundkjøring… kokkos!!!

 

Krysset inn til Eikli

Her blir det ekstra kø om du ikke skjønner forskjellen på lyskryss med rød og grønn pil,  og lyskryss med bare grønn pil. Dette krysset har bare grønn pil, noe som betyr at kommer du ned sykehusbakken og skal til Eikli så kan du kjøre midt ut i krysset på vanlig grønt lys og smette over når det blir ledig. Du trenger altså ikke vente på den grønne pilen, den er bare til ekstra hjelp for å få flyt i trafikken.

 

Rundkjøringen etter brua ved Rådhuset

Samme regler (selvfølgelig) som for rundkjøringen oppe ved sykehuset. I denne rundkjøringen er det EKSTRA VIKTIG at du holder din fil fordi da kan biler som kommer over brua og skal inn i sentrum kjøre på inner’n og dermed slippe å være med på å tette trafikken mer enn nødvendig. Kommer man over brua og skal ned til stadion eller videre Kongensgate så er det ytter’n som gjelder.

Bakken bak Kuben

Kilden til masse frustrasjon over manglende eller for sen bruk av blinklys. Står du i bunn av bakken (B) og skal ut i veien så er det noen ganger vanskelig å komme seg ut i Askveien og oppover bakken. Om/når det så endelig blir klart fra høyre så kommer selvsagt bil nedover bakken som ikke viser noen tegn….før 10 meter før svingen da blinklys kommer på…blinklys som kunne vært satt på midt i nedoverbakken for å vise alle at “jeg skal svinge høyre i bunn bakke”.

På samme måte gjelder om man står riktig plassert (husk denne) på toppen av bakken (C) og skal ned bakken. Bil er på vei oppover bakken og viser ingen tegn til noe…før den viser, eller ikke,  rett før avkjørsel at “hey, jeg skal til Kuben jeg”.

Jeg skulle ønske at bakken bak Kuben fikk et skilt midt i bakken (A) begge veier der det stod “blinklys nå”.

 

Krysset ut i Askveien ved Kuben

Når du kjører ut fra Kuben og skal til venstre ned bakken så skal du stå helt til venstre inntil midtrabatten. Det er ikke farlig. Det bor ikke noe dyr i den trafikkøya som spiser på bildøra di om du er for nær. For det er nemlig plass til 2 i bredden i dette krysset, og står du riktig plassert om du skal til venstre så kan faktisk biler som skal til høyre mot Tolpinrud/Drammen kjøre ut i veien selv om trafikk til venstre må vente.

 

Alle gater med vikeplikt/høyreregel

Dette er ikke vanskelig. Det hjelper ikke om du har diger svær Suv, vikeplikten gjelder uansett. Husker du den ikke så bør du kanskje ta deg en tur på nett og øve litt. Det finnes mange flotte prøver/tester å ta. Krysset ved Krone-butikken, krysset ved kinamatsjappa, krysset Kuben/gågate-hjørnet, krysset ved Avis-bilutleie og bortenfor ved parkeringen er bare noen av de.

 

Alle lyskryss i Kongens Gate

Kjære alle sammen. Det er ikke lov å pakke kryssene fulle. Det kommer en tid i mange menneskers liv da de fortjener å bli fortalt en sannhet eller to. Mer enn en gang har jeg hatt lyst til å stoppe bilen, gå ut, skjelle ut vedkommende bilist som har vist grenseløst dårlig kjøring eller oppførsel i trafikken for så å sette meg i bilen igjen og kjøre videre. For noen år siden gjorde jeg det også. Jeg stoppet i lyskryss etter lyskryss på tross av at det var grønt lys fordi det ikke var klart på andre siden av krysset. Det var mye trafikk så jeg tenkte ikke over det faktum at det ble tutet litt rundt meg, men da jeg stoppet ved det fjerde lyskrysset og det igjen tutet så jeg i speilet en ca 55 år gammel dame som satt å gestikulerte noe veldig. Jeg satte bilen i fri, dro på brekket, av med selen og ut av bilen. Jeg spaserte tilbake til damen og ga henne en leksjon i litt trafikale regler, skremte henne faktisk litt og, gikk tilbake til bilen min, satte meg inn, på med selen, av med brekket, smatt den i første og kjørte over krysset for nå var det klart på andre siden. Damen bak fikk rødt lys!

Jeg skulle ønske politiet tok seg en dag ut med loddboka i alle lyskryssene i Hønefoss. Det er bare å skrive ut en 40-50 “lodd” som kun mangler skiltnummer. Det verste; Bussene er ikke det spor bedre. De kjører også ut i kryssene uten å ha tilstrekkelig plass på andre siden. Nå kommer det sikkert av alle bilene som pakker kryssene, men alikevel….

 

Gummikrysset

Rekk opp handa alle som har stått i dette krysset og ventet på ledig plass til å smette ut i hønengaten og kjøre nedover mot sentrum. Du står der, bil kommer, bil som ikke viser noe tegn what so ever, før den nærmest samtidig som den svinger av mot Jevnaker setter på blinklyset til høyre…hvis det kommer på i det hele tatt.

Selvfølgelig kjemper ikke kvinner for retten til å abortere hele tiden

De kjemper for retten til å bestemme over egen kropp, samt mot frykten for hva som kommer next

Det har blitt skrevet mye i media den siste tiden. Profilerte kronikk-forfattere på “begge sider” er ute med sine betraktninger. Bloggere av ulike sorter gir også sine meninger om Kjell Ingolf Ropstad og Krf’s inntreden i norsk regjering og det de allerede har fått til.

Begrensning i fosterreduksjon og veto-rett når det gjelder bioteknologi.

Det er etter at dette har skjedd at jeg velger å bruke Ropstads egen formulering og si: “Når man har fått til en begrensning så kan man få til to”, og har da full forståelse for kvinners frykt for hva som kan hende kommer.

Det er dette som er sakens kjerne. Kvinner står ikke på barrikadene og demonstrerer fordi Ropstad og Krf har tatt vekk noe “alle kvinner gjør” hele tiden. De demonstrerer fordi Ropstad og Krf ha klart kunsttykket å få igjennom en begrensning som frarøver kvinner bestemmelsesrett over egen kropp til en viss grad, en rett som er opparbeidet over lang tid.

Jeg skjønner hvorfor kvinner nå er redde og skeptiske… for hva kommer next?

Hvilke rettigheter kvinner har er det Ropstad og Krf vil gå etter nå?

Kommer abortsaken totalt på bordet igjen? Har Ropstad allerede klar en nemd med bibelbelte-kompiser som skal være gud og jesus i en nemd slik vi hadde i gamle dager? Sitter de allerede klare med hvite frakker, pipe og en masse fordømmelse?

I et intervju med Fredrik Solvang på Nrk så svarte Ropstad mer ullent enn nyplukka bomull da Solvang forgjeves forsøkte å få Ropstad til å svare på utsagnet “jeg vil løfte frem ekteskapet i mitt arbeid for barna”, og om dette da ville bli løftet frem da med noen negativ påvirkning på andre konstellasjoner enn mann-kvinne.

Det tok altså Ropstad en dag, 1 dag, å bli en total svada og tåkeprater. Den ærlige kristne mannen snakker beint frem mer tåkete enn Støre på sitt verste; “jeg er valgt inn som barne-og familieminister og skal jobbe for barnas beste” sitter han altså og sier på tv, om og om igjen, når alle, absolutt alle, vet at mannen ikke har noe til overs for homofile, lesbiske eller andre som fraviker den oppleste og vedtatte kristne oppfattelsen av hva som er riktig.

Det da å tro at mannen og hans håndplukkede halleluja-team på stortinget kommer til å likestille (likestilling ville han jo ikke ha ansvaret for) mann-kvinne med mann-mann og kvinne-kvinne er som å tro på julenissen, påskeharen, tann-feen, gud og jesus på en gang.

Det er rett og slett en litt farlig tid for kvinner og deres bestemmelsesrett over egen kropp nå. Med Krf’s inntreden i regjering dukker plutselig opp en mengde saker de gjerne vil ha gjennomslag for som de andre regjeringspartiene kan se sitt snitt å kjøre litt hestehandel på.

Før vi vet ordet av det så er abort forbudt, pappvin forbudt, øl selges kun på polet og kun flaskevis med rasjon pr mnd, røyk og snus må hentes på eget kontor og fås ikke ut før man har snakket med en prest, sex før ekteskapet blir straffbart, kondomer fås kun på blå resept, kristendom og julegudstjeneste blir obligatorisk, kvinner må stemme det samme som mannen sin, jenter på gå på husmorskole, etc etc…

Pass på.. følg med…

Bruk stemmeretten fremover..

 

 

Kan du abortere en, så kan du abortere to

Vet KRF egentlig hva de har gjort? 

I Krf’s egen “lille røde”, altså boken der de velger og vraker blant passiarer ettersom det passer seg, så heter det i en meget velbrukt setning : “tilgi dem for de vet ikke hva de gjør”. Jeg tror neppe at norske kvinner kommer til å tilgi Krf med det første, ei heller tror jeg at Krf egentlig vet hva de har gjort.

Det er vel ikke mange som ikke har fått med seg Krf’s kronprins og abortmotstander Kjell Ingolf Ropstad sin uttalelse om at “om kvinnen kan bære frem ett barn så kan hun bære frem to”. Sånn rent bortsett fra at det er vanvidd av politikere å i det hele tatt skulle gå inn og detaljstyre eneltpersoners liv til de grader Kjell Ingolf Ropstad her legger opptil så kan jeg ikke annet enn å spørre Ropstad, Bollestad og dere andre som forfekter Krf’s budskap i denne saken: Hva i all verden vet dere om den enkelte kvinnes kropp? Hva vet dere om familiens livssituasjon?

Krf’s Ropstad, hans kollegaer og andre disipler uttaler at “seieren” de har inkassert med hensyn til begrensingen mht fosterreduksjon er en stor seier for Krf, men fremfor alt en stor seier for barna.

For hvilke barn?

De som båret frem som ikke er ønsket eller kan tas vare på? De som nå ikke blir født i det hele tatt?

For Krf;

Det dere nemlig har “vunnet” er ikke ensbetydende med at alle barn som blir unnfanget og viser seg å være tvillinger eller trillinger etc kommer til å bli født. Det dere derimot har sørget for er at de kvinner/familier som fakisk går til det ekstremt tunge skritt å tenke abort på grunn av vanskelig livssituasjon, helse eller lignende nå nærmest har fått tatt valget av Krf.

Ropstad og hans meningsfeller må, i mine øyne, være blåst i hue om de tror at en kvinne som har kjempet med seg selv og sine følelser og kommet til den vonde men kropp- og familiemessig beste konklusjon at hun ønsker forsterreduksjon fordi 2-3 vil bli uoverkommelig kommer til å velge noe annet enn fullstendig abort fra nå av.

Fosterreduksjon av friske fostre har pr nå ikke vært noe “stort problem” i Norge. Det tror jeg heller ikke det ville ha blitt om de hadde latt paragrafen være i fred. Nå derimot har Norge muligens tatt første steg bakover i tid.

Det å gå til det skritt å ta abort er et vondt valg for en kvinne og en familie. Men det er hver enkelt kvinne og familie som skal ta disse avgjørelsene innenfor det lovverket som har blitt kjempet frem. Det er ikke politiske broilere eller kristenfundamentalister som ønsker seg tilbake til gamledager.

Kvinnen skal bestemme over kvinnens egen kropp. Basta!

Dette Krf har fått til nå er dessverre første steg mot enda flere begrensinger tror jeg… og det må stoppes før det får begynt.

Religion og politikk

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Politikk og religion hører ikke sammen. Folk flest i moderne Norge ønsker rett og slett ikke at noen gamle skrifter skal ha noe som helst med hvordan vi lever livene våre.

Og forresten…

Om ryktene om at Ropstad skal slippe å være likestillingsminister stemmer…ja da fortjener han ikke å være minister for noe slags departement.

Jeg skrev for en stund siden denne : “Hei kvinner, nå må dere passe på, Krf vil ha kontroll på kroppen deres”.. Den er like aktuell nå, og kanskje enda mer aktuell nå som Krf har kommet i regjering.

 

Hva er egentlig tribunekultur?

Hvordan støtter man best sitt lag?

Det er vel ikke så mange som følger ishockey på seniornivå som ikke har fått med seg at Tønsberg Ishockey nå har gått til det skritt å utestenge 4 personer fra sine kamper fremover. For de som ikke følger ishockey så tett så skal jeg kjøre en kort recap, for det som har skjedd i Tønsberg skjer og har skjedd også i andre klubber og idretter.

Det handler kort og godt om oppførsel på hjemme- og bortekamper, samt i sosiale medier. Oppførsel som skader Tønsberg Ishockey sitt omdømme. Tønsbergs styre har mottatt gjentatte klager på supporteroppførsel fra Norges Ishockeyforbund og samtidig blitt pålagt å gjøre tiltak. Klagene gjelder blant annet obskøn munnbruk, hetsing, trusler og kasting av gjenstand. Dette ønsker hverken styre eller spillere noe mer av og det har derfor endt i en serie tiltak.

Så; Hva er egentlig tribunekultur?

Det virker på meg som om noen misforstår hvordan man best støtter sitt lag. Det er selvsagt ikke noe nytt at enkeltindivider tror at laget de følger ønsker at dommer og motstander skal hetses ut av fatning, men slik er det faktisk ikke. Det viser seg gang på gang at til slutt får klubb og lag nok og det må foretas opprydding i egne rekker. Det er jo ikke slik at om man kjøper inngangsbillett til en kamp så har man kjøpt seg retten til å hetse andre mennesker i 3×20.

Man kan jo spørre seg selv: Spiller laget mitt bedre om man roper “jævla fittetryne” hver gang man har mulighet rettet mot en dommer eller motstander? Støtter man da laget eller er hele greia en ego-tripp?

Jeg siterer en i Norges Ishockeyforbund: “Norsk lov gjelder også inne i en ishall”.

Videre må man ha med seg en enkel og grei sak; Ytringsfrihet er en fin ting, men inne i en hall kan man faktisk ikke ytre hva man vil.

Les dette: Ufine hockeymammaer!  <- link

Denne historien i linken over her er kanskje ufin å dra frem igjen, men den er nå engang opplevd. Den viser med all tydelighet hvorfor vi har et problem til tider i norsk ishockey. La meg legge til at den på ingen måte handler om Jutul Ishockey som klubb, den handler om noen av foreldrene og hva vi opplevde.

Hvordan skal vi rekruttere dommere?

Det som jo er et catch22 med all hets mot dommere er at dette foregår i haller, gjort av folk, med barn som tilskuere, barn vi kanskje kunne rekruttert som dommere etter hvert. Men hvem i all verden står i en hall og ser voksne kvinner og menn verbalt gyve løs på dommeren og tenker “hey, det ser skikkelig morsomt ut å bli dommer”. Så på mange måter kan dommerhetsere som klager på kvaliteten på dommere kanskje skylde seg selv…  Hoveddommer Hallin og dommersjef Olsen sa i en podcast at det må være lov med førstereaksjoner og slike ting, men at vedvarende hets og trusler ikke er innafor.

Fremtiden for sporten

Det å være en god supporter i mine øyne handler om å støtte eget lag. Mest mulig av energien skal gå til å bygge opp eget lags innsats samt selvfølgelig være uenig i det som går imot, men da med reaksjoner som er såpass innafor at barnefamilier kommer på kamp (jeg har blitt kontaktet av foreldre som gjerne vil på kamp men ikke vil utsette barna sine for oppførselen til enkelte publikummere). Det er når barnefamilier kommer at vi utvider vår sport. Da begynner kanskje barna med hockey, vi får økt rekruttering både av spillere, frivillige og kanskje etter hvert dommere.

Det å være en god supporter handler om å sette laget først, ikke egen trang til å skrike absolutt hva man vil.

Jeg leste i går et intervju i TB der det ble hevdet at ishaller ikke skulle være som Nord Korea der alle klappet og marsjerte i takt. Det er selvsagt helt rett, det skal være rom og takhøyde. Men, rom og takhøyde er ikke det samme som blancofullmakt til hat, hets, sexhets, trusler og lignende.

Det man også skal huske er at det økonomiske fundament i en klubb går i dass når sponsorer begynner trekke støtten sin fordi de oppfatter supporteres oppførsel så grov at de ikke vil bli assosiert med klubben. Så kan man spørre seg selv da; Er det viktigere for meg å kunne vedvarende hetse dommer i hall/på nett enn å ha et lag jeg kan se spille kamper?

Det er selvfølgelig sånn at alle har sine meninger om hva tribunekultur er. Noen elsker tromme, andre hater tromme. Noen elsker bjelle, andre hater bjelle. Noen elsker klappere, andre hater klappere. Det er greit. Det er uskyldige greier å være for eller mot. Det er ikke det dette handler om.

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

Abort, skatt og Lysbakken-ekko

Gir mest til de rike… gir mest til de rike… gir mest til de rike…

Det er rett og slett en pine, og litt pinlig, å se Audun Lysbakken fra SV i debatt etter debatt kyldre den samme setningen om og om igjen. “Dette er å gi mest til de rike og minst til de som trenger det mest” når man snakker om skattelette, eiendomsskatt og annen typefellesbeskatning i Norge. Bjørnar Moxnes fra Rødt er ikke det spor bedre, men han bruker nå i det minste litt andre argumenter og ikke den samme setningen om og om igjen.

Bløff om skattelette <- link

Det må være mulig å nyansere dette med skatt littegranne, og jeg fatter ikke hvorfor debattleder Solvang ikke gjorde det i går (han pleier være skarp). Det er et udiskutabelt faktum at når man snakker skatt, ja da snakker man %. Det betyr at når Regjeringen i går lanserte lavere eiendomsskatt så er det noe alle med egen bolig nyter godt av. Det sier seg selv at kronebeløpet blir forskjellig på en bolig til 1 mill, 5 mill og 10 mill, men prosenten er den samme og tilogmed i noen skattesystemer høyere for de med høy verdig/inntekt.

Lett å bære frem tvillinger, tungt å bære 6 flasker vin…

Heisann 50-tallet.. Du er tilbake ja.. KRF med Ropstad i spissen jobber altså steinhardt for å begrense kvinners bestemmelse over egen kropp. Det er for meg knekkende likegyldig om det er det ene eller det andre kvinner/familier ser seg nødt til å gjøre basert på en totalvurdering av livssituasjon. Det er de som skal avgjøre dette, ikke en politiker eller en lege som har sin egen oppfatnning av hvordan ting skal være. Ropstad klarer også altså å uttale at det er lett å bære frem et barn, og tungt å bære 6 flasker vin fra tax-free…

Hei kvinner, pass på; KRF vil kontrollere kroppen deres! <- link

Jeg lurer på hva slags samfunn mange av kristenpolitikerne lever i. Vi leser altså mer eller mindre daglig om offentlige ordninger som ikke funker, og samtidig står disse politikerne og prater om at staten tar vare på deg om du bærer frem et eller flere barn som overhode ikke var planlagt. Dette er selvsagt pølsevev fra ende til annen.

Hvem i all verden tror disse politikerne egentlig at de er.. de som tror de skal bestemme over resten av privatpersoners liv ved å tvinge de til å bære frem, ikke bare friske barn et familie ser de ikke har mulighet å gi et godt liv, men også barn som er syke og ikke kommer til å ha noe godt liv de årene de får. Samtidig som de gjør det så reduseres og avkortes støtten etc foreldre til kronisk syke barn får.  Snakk om å gi med ene handa og ta dobbelt med den andre.

Jeg velger å avslutte med en link til et innlegg jeg har skrevet tidligere som heter

Litt om barn, kvinner, kropp og abort..fra en helt vanlig mann!

Les det, les linkene der inne, del og diskuter.

Uff.. denne besværlige snøen..

I dag skjedde det igjen.

Kaos på veiene på østlandet på grunn av snø og glatte veier. Det morsomme i hele kaoset er jo at det er ikke den “vanlige” østlending som skaper kaoset pga snøen. Det er jo derimot slik at vi “vanlige” østlendinger rett og slett blir rammet av alle de som ikke på noen som helst måte er vant til snø, snøvær, snøføre og snøkjøring. Det tyter av vogntog og andre kjøretøyer som blant annet ikke har samme holdning til mønsterdybde som vi har. Kan du se mønsteret så er det ok er tydeligvis leveregelen der i gården.

Vi venter  jo nå bare på en storm av nordnorske spydigheter rundt snø og kaos. Men til dere kan jeg si;

For alle nordlendinger som aldri har vært i Oslo eller knapt sett en kø noensinne, så anbefales en studietur nedover for å studere veien fra Hønefoss til Oslo, fra Drammen til Oslo og fra Nittedal til Oslo hvilken som helst dag på sommeren, for så å se på samme trafikk en dag det røsser ned 30-40cm snø. Da skjønner du hvorfor det blir kaos når pappskaller i vogntog på slicks begynner å seile rundt på såpeglatte veier.

Samtidig kan du så studere Oslo sentrum og den trafikktettheten som er der hver eneste dag året rundt. Til og med på natta er det til tider tett trafikk. Så blander du inn 30cm snø i den tettheten samt et utall av busser og trikker som skal kjøre på veier glattere enn Bislett var i glansdagene sine. Det er heller ikke til å stikke under en stol at veldig mange av hovedstadens busser/trikker kjøres av nye landsmenn som ikke akkurat har vokst opp med ski på beina eller piggdekk på bilen.

Vi håper det løser seg snart og at folk snart lærer at snø er glatt..

 

..og apropos snø…

Jeg tenker om meg selv at jeg er en ganske fornuftig og til tider praktisk (ikke handy, det skryter jeg ikke på meg) fyr, og derfor undrer jeg meg på hvorfor jeg stadig havner opp i situasjoner som får meg til å stå og dunke meg selv hardt i panna med et Doohh-Simpson uttrykk i ansiktet.

Jeg kommer ut av huset på morgenen og ser at det har snødd. Det er jo ganske vanskelig å ikke legge merke til det sånn sett. Det tar ikke mange skrittene med vassing i 10-12cm snø før jeg skjønner to ting. En: Bilen min er nedsnødd, og To: Jeg kommer til å fryse for jeg har ikke noe kost å fjerne snøen med.

Jeg kan jo starte bilen og la rutene bli snøfrie ved smelting men det innebærer å gjøre et kunststykke ikke mange behersker og som frembringer et spørsmål du også kan stille deg selv:

Har du prøvd å åpne bildøra på en nedsnødd bil uten å få halve setet fylt av snø?

Nåvel.

Denne gangen ble jeg såpass grinete av å børste snø med armer og hender, og nærmest fryse på meg neglesprett, koldbrann, brokk og lumbago, samtidig som jeg ble våt i rassen av å ikke klare bli kvitt all snøen som havnet i setet da jeg åpnet døren for å starte bilen, at jeg der og da bestemte meg for å skaffe meg en liten kost. Dette ville jeg nemlig ikke oppleve en gang til.

Som sagt så gjort. Kost innkjøpt.

Dagene går.

Og så:

Jeg kommer ut av huset om morgenen og ser at det har snødd, igjen. Det tar ikke mange skrittene med vassing i 10-12 cm snø før jeg skjønner to ting, En: Bilen min er nedsnødd, og To: Jeg er en kjempetosk.

Hvorfor sier du?

Vel, jeg har riktignok nå en kost…

Inne i bilen..

Så da kommer spørsmålet igjen da..

Har du prøvd åpne bildøra på en nedsnødd bil uten å få halve setet fylt med snø?

#bil #snø #vinter #kost

 

Når man bare rett og slett blir forbanna

Eller i hvertfall meget irritert. Det finnes rett og slett for mange idioter der ute!

Noen av de faste leserne har fått med seg noe av dette før, men da man er irritert så er man irritert, og da synes undertegnede at flere fortjener å få ta del i et innlegg der det er fullt lovlig på slutten å kommentere med sine egne hverdagslige irritasjoner.

Nåvel:

Det er ikke sjelden at jeg lar meg hisse opp over ting i dagliglivet, dog uten at det går utover andre eller egentlig er  i nærheten av hjerteinfarkt-nivå. Dette handler mer om kokkos-handlinger og væremåter som får noen og enhver til å nærmest bestille time hos nærmeste boksestudio, nappe med seg synderen og nibanke skiten utav den eller de som så inderlig fortjener pryl, dask og en lett strak høyre for å forstå og forbedre sin oppførsel.

60-90 sjåføren. Denne elskelige personen som ligger i 90 på sletta og bremser ned til 60 i svingen. Aaaaaargh! Jeg lå bak en sånn en i to timer engang på en svingete veg. Da jeg endelig kom forbi var unga sultne og vi måtte stoppe.

Mannlige mosjonssyklister som ligger 2-3 i bredden og ikke viser antydning til å gjøre noe med det. I min rettferdige verden ville det vært lov å “ta de med bakdøra”, og dessuten; se til helvete å kjøp en sykkeldress som passer… sprengte pølseskinn kan vi se hjemme til middag.

Mopedister som ligger midti veibanen i 40 km/t i 60-70-80 soner. Hvem i svarte fant ut at dette var lurt…??

Swiffer/Jif-mopp møkkaprodukter. Du kan ikke vaske et møkkete gulv med en sånn klut. Drittreklame.

Folk som går i veien flere ganger på butikken, og stiller vogna på tvers da de skal lese innholdsfortegnelsen på melk. Det finnes nå et eget folkeslag som går i veien på butikken, fortau og kjøpesenter..

Mosjonister i langrennsløypa som ikke kan gå på ski pga et lite fotspor, hundespor eller hestespor i løypa. Tråkk din egen jævla løype i skauen da vel.

Realityfolk som sutrer i showet eller i media i ettertid av deltakelsen. Sutre..det var så slitsomt… sutre…jeg fikk ikke pussa tenna… sutre…hvor er rettetanga mi…sutre…familien min blir så skuffa over at jeg hadde sex på tv…sutre sutre sutre….

Fotballkommentatorer som hauser opp alt mulig som skjer:  “å se den delikate hælpasningen.”…da spiller snubler i ballen… “å se det skuddet i krysset” da ballen går inn i mål 1 meter over bakken.

At Politiet kobler inn SEFO…..hahahahahahaha.

Fotballtrenere i Tippeligaen som, bare en spiller klarer å dempe ballen og skyte uten å miste ballen 3 meter unna først, utnevner spilleren til Norges neste superstjerne…

Sjåfører som kjører bil med blinklyset på. Fik og deng !!! Jeg vet at det var veldig vanlig for de fornemme fruer å henge håndveska si på choken i bilen i eldre tider. Noen må forklare at det kan man ikke gjøre på blinklys-hendelen.

Amerikanere som snakker om å være nude….og så er undertøyet på. Da er du ikke nude!

Gamlinger som vinner i lotto…..sukk…. Alle skal male låven… eller noe annet rask…

Sjåfører som kjører sakte i tunneller…. DET ER ÅPNING I ANDRE ENDEN…!!!!!!!!!

Politikere som sier “dette skal vi ta tak i”….

Ja.. da er det bare å pepre kommentarfeltet med hva dere finner lett irriterende… !

Les forøvrig også veldig gjerne : Folkeaksjonen for folkeskikk, som er en samling av tekster mange burde lese og ta til seg.

 

Etter denne utblåsingen….så passer det selvsagt med en: