Ehh.. Ringerike Kommune; Et lite spørsmål bare..

Når ble den lille grønne parken bak Rådhuset omregulert til parkering?

I det siste har jeg og min mor skrevet på ny om hvordan vi synes Ringerike Kommune ikke gjør jobben sin med tanke på ønsker Ringerike Ishockeyklubb har hatt i alle år om gatelys og opparbeidet parkering.

Ringerike Kommune ved teknisk tjeneste svarer igjen vagt om reguleringer etc. Vel, slike svadasvar har man presentert med jevne mellomrom i hvert fall de siste 30 år (da ishallen stod ferdig)

Jeg er oppvokst på Benterud. Det betyr at jeg gikk bak Rådhuset hver gang jeg skulle noe over brua om jeg var til fots. Bak rådhuset var det en liten adkomstvei som ledet bort til trappene, samt en liten grønn «park» med trær etc. Jeg tror det tilogmed en gang i min barndom var en benk eller to der og. Det var altså ingen parkeringsplass der.

Vi flyttet fra Benterud tidlig på 90-tallet, da var fortsatt den grønne plenen der. I mange år etter dette var det fortsatt «park» bak rådhuset. En liten grønn fin lunge ut mot elva.

Nå derimot er det en flombelyst asfaltert flott parkeringsplass der.

Det er helt greit det altså…men jeg kan ikke annet enn å undre:

-når ble det området omregulert fra plen til parkering?
-hvor lang ventetid var det på den reguleringen?
-hvor lang tid brukte man på saksbehandling?
-er det park&anlegg eller teknisk tjeneste som bekostet dette?

-hvis ikke, hvor kom disse pengene fra?

-hvorfor kom denne parkeringen på plass så fort når det åpenbart har ligget andre prosjekter/ønsker foran i køen?

 

Ok, det ble flere spørsmål det.. Den bommerten skal jeg leve med.

 

Hello ketchupeffekten.. 0-3 til 8-3 for Ringerike Panthers

Det ble hjemmeseier, de måtte bare slite litt først.

Selv de med de sterkeste Panthers-følelser du kan tenke deg kan ikke annet enn innrømme at det var Nidaros som kom best i gang i denne kampen. Joda, Ringerike hadde mye puck osv men det ble liksom ikke noe ut av det. Nidaros virket piggere enn Ringerike fra første dropp. De var raskt på og gjorde at det så ut som det var noe som ikke helt stemte i starten for Ringerike. Litt ut i perioden begynner Ringerike komme litt mer med, og det er da selvsagt helt typisk at Nidaros setter 0-1 ved Sæteraas (Matheson/Hofstad). Så pådrar Ringerike seg et par utvisninger og dermed 5 mot 3. Det ender med 0-2 ved Dahl (Dahlin/Bråten)

Andre periode starter litt som første og det går ikke mer enn rundt 6 minutter før det står 0-3 ved Valen (Jonassen/Fagerli). Denne scoringen virket å tenne Ringerike og ca minuttet pluss etter står det 1-3 ved Ellefsen (Søderberg/Pettersen). Bare 2,5 min etter dette igjen gjør Ringerike 2-3 ved Søderberg (Parks). 3 min før endt periode sitter nok 2 pinner i nettet bak Nidaros målvakt. 3-3 ved Ryttar (Melin/P.Eriksson) og Engh til 4-3 på en luring fra blå.


Tredje periode er fullstendig hjemmedominert og ender totalt 4-0 og 14-4 i skudd. Periodens og dagens mann til slutt setter sitt preg på denne perioden. 5-3 ved Jenssen (Melin). 6-3 ved Melin (Ryttar/H.Eriksson). 7-3 ved Jenssen (Naslund/Bækken) og 8-3 ved Jenssen (Rimjans).

Det startet trått men endte godt. Det er styrke i å gå fra 0-3 til 8-3 på to perioder.

Ringerike nå med 3 av 3 og 9 poeng. Neste kamp er borte mot Comet den 03 oktober klokka 16.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elevene fra Steinerskolen ble buet på av de andre elevene på videregåendebesøk

 

Dette kunne min 16-åring fortelle etter at de var på ett av sine videregåendebesøk da de fortsatt gikk i 10-klasse. Han fortalte at da de ble ropt opp kunne man høre høylydt uffing og akking samt buing.

Min eldste har fortalt at venner han har møtt gjennom dataspill har opplevd å være med på å kaste småstein på Steinerskoleelever.. ene og alene fordi de gikk på den skolen.
Dette er ikke noe enkelttilfeller heller.

Hvorfor har det blitt slik?

Hvorfor gjør ungdommer slikt mot andre ungdommer?
Hvorfor gjør barn slikt mot andre barn?

Kan det være fordi barn og ungdom påvirkes av negativ snakk om Steinerskolen fra foreldre og tilogmed lærere i den offentlige skolen?

Kan det være fordi programmer på TV elsker å gjøre narr av Steinerskolen?

«åja, han rare der ja… ja, det er jo ikke noe rart, han gikk på Steinerskolen han vettu»..

Er norske medier rett og slett med på å stigmatisere og til tider oppfordre til mobbing av elever og personer som går på eller jobber på Steinerskolen?

Er det rart barn får et forkvaklet syn på Steinerskolen når lærer i offentlig skole høyt sier «åja, du har gått der ja, så synd, da har du mye å ta igjen»..

Jada, Steinerskolen lærer bort ting på en annen måte, men etter endt 10-klasse har alle lært det samme som i offentlig skole.

I denne vær varsom og absolutt ikke krenk noen tiden synes jeg det er på sin plass å kanskje se litt på hvordan man omtaler alternative skoler som feks Steinerskolen i media.

Humor er bra, nedlatende snakk er noe annet.

 

 

Er elitedommerne i rute før sesongen?

Ja, og nå er også Marcus Vinnerborg klar for eliteserien

Det er lite som skaper mer snakk enn dommergjerningen i hockeynorge og da spesielt i vår øverste divisjon. Alle har sin mening om dommerne i kampene i både positiv og negativ forstand. For mange kan det aldri bli bra nok, men det får så være. Twitter- og Facebook-dommerne dømmer kamper og lever sitt liv med repriser på repriser før avgjørelse tas.. noe ikke feks hoveddommere kan i veldig stor grad.

Jeg tenke derfor det var greit å spørre dommersjef Geir Thomas Olsen om årets elitedommere er i rute?

Det kunne han fortelle at de er.

Alle elitedommer skal testes og er testet.

Kurs og samlinger er gjennomført.

Gjennomgang og gjenoppfrisking er gjort

Alle elitedommere er nå like klare for sesongen som det spillerne er.

 

Ny elitedommer!

Den store gledelige nyheten er jo selvsagt at Marcus Vinnerborg nå er friskmeldt fra plagene han selv sa han ville bli kvitt før han ville inn i elitedømmingen i Norge.

Han har trent seg opp, slik han sa han ville gjøre ved flere anledninger i fjor, og har meldt seg fit for fight for norsk elitehockey.

Vinnerborg vil nå fases inn i elitegruppen gjennom høsten. Dommeroppsettet første måned i eliteserien ble satt ble satt før Vinnerborg ble friskmeldt men vil etter det være i gang i elite.

Vinnerborg vil dømme i hovedsak lokalt, som i fjor, inntil han er inne i elite.

 

Geir Thomas Olsen sier videre at dette er en stor kapasitet for norsk elite og dommergjerning, og at alt rundt Vinnerborgs inntog i norsk topphockey har gått som planlagt.

Jeg kan ikke være annet enn enig i det. Jeg er også glad for at Vinnerborg tok den tiden han trengte for å melde seg klar og ikke hoppa inn og måtte kaste inn håndkle etter få kamper i fjor.

Dette blir bra 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Rein skjær idrettsglede i Schjongshallen

Internkamp U8 mot U9

mandag 21 september var det duket for en etterlengtet ishockeykamp for såvel spillere som trenere og foreldre i Ringerike Panthers. U8 mot U9. Gul mot svart. Debutanter mot rutinerte. Rookies mot erfarne.

Jeg var så heldig at jeg snublet innom ishallen da dette pågikk. Det er synd det er restriksjoner på folk for en kamp som dette er noe mange som lurer litt på ishockeysporten burde se.

Full konsentrasjon

Det må droppes etter mål

Gult i angrep, svart jobber hjem

Alle mann i angrep…og forsvar

Begge lag følger spent med.. og så skal det byttes. Det er ikke alltid så lett når man er liten.. 🙂

Men guttene og jentene klarer det fint. De går på skøyter, spiller puck, smiler inne i gitteret og ler litt sammen med motstander når noe er litt morsomt. Det jubles like mye for 3-7 målet som da de andre går opp i 3-8.

Når kampen er slutt stiller man opp og takker for kampen.

Så tar man en æresrunde på isen, klunker kølla litt i isen og smiler til kjente på tribunen før det bærer hjem til dusj, kveldsmat, «så du den eller mamma og pappa» og så natta.

Idrettsglede kalles dette.

Kontakt hvem som helst i klubben om du synes dette ser og høres morsomt ut for sønn/datter i huset.

 

 

 

Dette Elkjøp; Dette er vel ikke et helt innafor opplegg?

Ta inn vare til reparasjon i annen manns navn?

Uten å sjekke?

Dette er egentlig ikke noen kjempestor sak, men det kunne ha blitt det.

Min sønn på 16 kjøpte seg et VR-sett (virtual reality briller etc) for ikke så altfor lenge siden. Det brukte han litt, men ikke så mye at han gadd beholde det, og derfor la han det ut på salg på Finn.

VR-settet ble solgt for under halv pris og sønnen her var fornøyd med det. Han testet alt dagene før og mente kunden fikk en god deal. Skuffelsen var derfor stor da kunde melder fra om at en kontroller-knapp ikke virket. Litt googling måtte til, sønnen fant ut at dette er et relativt kjent problem, og mente han hadde kunnet fikse dette selv om kunde ville heve kjøpet.

Og her startet det jeg mener er problemet:

Jeg får plutselig en sms fra Elkjøp om at jeg kan følge min service-sak ved å gjøre slik og slik. Jeg visste på dette tidspunkt ikke noe om at han som hadde kjøpt VR-settet skulle ta kontrollen til Elkjøp og trodde derfor at dette var en svindel-sms. Sjekker med sønnen og han bekrefter at kunden hadde meddelt at han skulle gå til Elkjøp for å sjekke hva som kunne gjøres. Han bekrefter også at han har sagt til kjøper at OM det blir snakk om noe betaling kan han strekke seg til 4-500 kroner (han mener jo selv han kunne fikset denne knappen) fordi han vil ta ansvaret sitt, men ikke utover det, da får heller kjøpet heves.

Dette er jo greit så langt

Mitt problem her var at Elkjøp tok inn en vare til reparasjon i mitt navn. Dette fordi jeg stod som kjøper av VR-settet opprinnelig og dermed var den personen garantien fortsatt står på. Varen ble tatt inn uten å sjekke/melde/ringe meg for å se om det faktisk var tilfelle at den som står i butikken er rettmessig eier av kontrollen.

VR-settet kunne jo vært stjålet?

Har kunde vist til en samtale på messenger med min sønn om salg av kontrollen, og Elkjøp garanterte at dette var en garantisak forstår jeg forsåvidt at de gjorde dette, men det er fortsatt slik at en vare ble tatt inn i systemet i mitt navn.

Kjøper skulle visstnok få beskjed når kontrollen er ferdig på sin telefon, men jeg klarer bare ikke slutte undre meg på hvem som hadde fått smellen om Elkjøp sa at “dette ble en reparasjon til 2000,-, og det går ikke på garantien”. Hva om kjøper da sier at den henter jeg ikke og kommer her til sønnen og vil heve kjøpet. Hvem har da betalingsansvaret?

Jeg har aldri blitt forespurt om innlevering kontroll er greit i mitt navn.

Hvorfor ble ikke ny ordre opprettet i kjøpers navn med garantitid ut den tiden som er igjen?

I ettertid, det gikk som smurt dette og at alt er i orden, men setter fortsatt et stort spørsmålstegn ved at Elkjøp tok inn en vare i mitt navn fra en annen person uten å sjekke.

Elkjøp; Er dette i henhold?

 

 

 

Misliker Ringerikes Blad ishockey?

Hva i all verden er det lokalavisen driver med?

I et meget sterkt innlegg på Facebook i dag retter trener Martin Boork kritikk mot Ringerikes Blad og deres dekning av en av få toppidretter som drives i vårt distrikt i dag.

Boork forteller i innlegget om at dette er første gang på 10 år at det ikke har vært noe spørsmål om/rundt laget siste uken før seriestart. Han forteller videre at han fikk en sms 3 timer før seriestart der de lurte på “er det noe nytt?”.

Vi som har fulgt med i oppkjøringen til sesongstart har sett at Ringerikes Blad ikke engang har klart å bruke korrekte lag når bilder har vært satt inn etter treningskamper, OM de i det hele tatt har skrevet om treningskampen (bortematch Lillehammer ikke nevnt med en eneste bokstav i avisen).

Jeg vet, fordi jeg har blitt fortalt det, at tidligere redaktører gjerne lot være å ha med noe i avisen om “bøllesporten ishockey” hvis man klarte det. Jeg håper det ikke er tilfelle nå, men kan ikke la være å undre på om det fortsatt er slik at det er fotball, fotball, fotball, sykkel, løping, håndball, hva som helst… og så dekke hockey hvis det bli noe plass til overs. (Sjekk sportssider på ringblad på nett. Sjekk “Panthers-magasinet” på ringblad på nett og se hvor oppdatert det er).

Vi som har vært med i lokalidretten, fotball, hockey og annet, en stund føler på kroppen det at Ringerikes Blad i mange år har drevet ishockey som venstrehåndsarbeid med enkelte få unntak.

 

Ringerikes Blad:

-hvor var helsides oppslag av hele laget med spillerpresentasjoner i forkant av serien?

-hvor var presentasjoner av de nye spillerne?

-hvor er samtalen med trener/kapteiner foran sesongen

-hvor er reportasjen som sier noe om serieformatet og de ulike scenarier denne sesongen?

-hvor var forhåndsomtale av serieåpningen?

-hvor var journalisten da kampen gikk?

-hvorfor knytter ikke Ringerikes Blad til seg kontakter i feks Tønsberg som kunne levert en reportasje derfra?

-har Ringerikes Blad feks sett på dekningen Halden avis gjør av Comet?

 

Kommende onsdag er det hjemmekamp mot Lørenskog klokka 19.00. Jeg håper det kommer en journalist som har tid til å se kampen, ta noen bilder når kampen pågår og ikke bare oppstillingsbilder med fingen i været.

Kjære redaktør: Hockey er ikke en “bøllesport”. Hockey er en idrett hele familien kan drive med. Gutter og jenter, mødre og fedre. Familier kommer og ser kamp sammen og blir underholdt. Ishockey er for alle.

Slik situasjonen er nå er det ikke mye toppidrett dere kan dekke i Ringblad. All ære til damene borte på stadion og til distriktets syklister, de fortjener dekningen.. Men at man prioriterer mosjonsløp og annen lovlig mosjonsidrett før dekning av 1-divisjon ishockey er en gåte ikke bare for oss som spiller ishockey men også for ishockeyinteresserte lokale idrettsglade folk.

Ps!

Gå på Ringblad.no, trykk på meny, trykk på sport og scroll til du finner noe spes om hockey

Ps!

Gå på Ringblad.no, trykk på Panthers-Magasinet.. Hovedsak der er avslutningen av forrige sesong…

 

 

 

 

Dette blir en ærlighetens sesong, mer enn noen gang

I går kom det ut retningslinjer for gjennomføring av sesong fra Ishockeyforbundet. 

Der var det mye bra, godt og informativt for de aller fleste synes jeg. Jeg klippet og sakset litt av hvert i går, men det var en ting jeg tygget litt på som jeg tenkte drodle litt om her.

Ps! Dette er ikke start på nok en diskusjon om filming og hvem som gjorde hva i fjor eller for 5 sesonger siden. Min mening om filming står fortsatt klar: blir du utvist for filming eller det blir påvist etterpå av tv-bilder er det automatisk 3 kampers karantene. Sånn dritt skal vi ikke ha i ishockeysporten.

Nåvel…

Det stod altså skrevet:

 

Retningslinjer for omberamming kamper i prestasjon

I det som vil bli en utfordrende sesong oppfordres lagene til å gjennomføre oppsatte kamper så langt det går, men vi presiserer at hensynet til smittevern fortsatt trumfer alt.

I NIHFs behandling av utsatte kamper vil hvert enkelt tilfelle anses å være unikt, og kreve selvstendig vurdering ut fra en helhetssituasjon.

NIHF anser at det vil kreve at et større antall spillere eller ledere i et lag enten har fått bekreftet, eller har mistanke om, smitte, eller er i karantene, for at en kamp skal omberammes. Med større antall i denne sammenhengen menes 5 personer eller flere.

*****

Kort oppsumert:

1 – smittevern trumfer alt

2 – alle tilfeller unike

3 – større antall er 5+

 

Det er lett å tenke seg at et lag kan havne opp i et etisk dilemma der feks topp 2-3 poengplukkere i laget er småskadet før en meget viktig kamp. Da er veien kort til “5 stk ikke klare, vi må omberamme” hvis man ikke er rakrygget og bånn ærlig i gjennomføring av sesongen. Det er jo svært få som har oversikt over forkjølet-symptomer hos gubbe 18-19-20 i troppen som jo kan vippe antall over 5 stk ikke klare for kamp.

 

Jeg har ikke sett noe føring på dette, så lurer:

Med spillere, mener man da alle i troppen, eller har man sett for seg at det må være blant de spillere som faktisk logger minutter hver kamp. Skal kølle-lufterne nederst på benken som får ett bytt eller tre i skuddåret også telle i omberammingsantallet?

Med ledere, mener man da de nødvendige lederne, eller mener man rått og røti av de folka spillerne har rundt seg? Trener, ass-trener, lagleder, matriss, evt assistenter etc ?

Er det disse spørsmålene som skal telle inn i den setningen der det sies at hvert enkelt tilfelle er unikt?

Burde man ikke si noe som at “Har du 3 femmere klare får du møte opp og gjennomføre match” eller noe sånt. Jeg og skjønner at det kan virke kjipt å måtte reise men 15 utespillere hvorav 3 stk er de som lufter teipen normalt…men denne sesongen blir alt annet enn normal tror jeg.

 

Hvorfor tenkte jeg egentlig på dette etiske dilemmaet? Jo, fordi:

I retningslinjene som kom i går kom det også en info om seriespill, sluttspill og kval.

Om serien plutselig stoppes etter et visst antall serierunder, foretas en rangering av lagene basert på antall poeng tatt av antall mulige poeng man kunne tatt, da gitt at minst dobbel serie er spilt.
Dette gjelder for å plassere plass 1-8 om man tenker sluttspill kan gjennomføres.
Får man ikke spilt kvalifisering på grunn av koronastopp så rykker vinner av 1-div rett opp og 10 plass eliteserie rett ned. Da er det greit å ha hatt en god start på sesongen.
For situasjon 1-div og 2-div vil 8-9 plass 1-div gå rett ned mens vinner 2-div gå rett opp.
Skulle 2-div ikke engang startes men 1-div gjennomføres rykker 9 plass rett ned.
Igjen, forutsatt at dobbelt serie er spilt.
Dette betyr jo at poengfangst er spesielt viktig… ingen “svømming” i starten fordi man vet man kommer til sluttspill alikevel.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

15 spørsmål som bare presser seg på så langt i 2020

2020 – et seriøst crap år så langt på alle mulige måter

2020 har ikke bydd på så veldig mye bra…så da er det ikke så rart at det tvinger seg frem endel spørsmål man bare må stille… enten til noen, seg selv eller til samfunnet generelt

 

1 – Hvorfor i svarte var det nødvendig å slå sammen alle disse fylkene?

2 – FRP ut av regjering pga sutring.. var det noe tap det?

3 – Korona, what is it good for?

4 – Hvor dust er egentlig Donald Trump?

5 – Hun justisministerfruen.. spik spenna gæren eller sjuk i hue?

6 – Er det noen som – til og med nå- bruker ordet kohort i dagliglivet?

7 – Er Eirik Jensen skikkelig korrupt eller bare bittelitt?

8 – Melodi grand Prix avlyst… Var det egentlig noe tap det?

9 – Kan vi avskaffe dustetealityserier nå snart… vi trenger ikke flere brøkregnere i media

10 – Hvor pappskalle er egentlig Trond Giske?

11 – Ble det ikke i overkant mye drama rundt ansettelse av Nicolai Tangen?

12 – Driter vi i, eller driter vi i, at Tom “pygme” Cruise er i Norge

13 – Milliardærfruen på Lørenskog… hvor er a?

14 – Sverige kontra Norges korona-taktikk? Hva mener vi?

15 – Petter Northug… ere mulig?

 

Kjør debatt!

Flyktning-populisme fra spesielt Rødt og SV

Du skal være rimelig blotta for nyhetslesing og verdensoppmerksomhet om du ikke har fått med deg krisen i Moria-leiren.

Det kanskje ikke alle har fått med seg er politikernes populistkamp om å være best i å ville hente flest mulig. Rødt og SV kjemper over alt, og spesielt på Twitter, om å overby hverandre i hvor mange Norge skal ta imot.

Litt sånn som før valg mht skattelette og goder vi alle skal få med andre ord.

Problemet er jo bare at stortingspolitikere kan synse hva de vil og si hva de vil uten å måtte stå til regnskap for dette…for som med alle andre ting så ønsker de å vedta… og så sende jobb og regning til kommunene.

Joda, enkelte ordførere sier «vi kan ta flere» vi, men det må jo være statsfinansiert.

Det er selvsagt litt vepsebol å mene så mye om dette, men jeg er jo enig i at noe kan Norge bidra med, men vi kan ikke redde alle.

I tillegg.. Det finnes andre flyktninger enn de i Moria. Det finnes andre som har det jævlig. Det finnes tilogmed nordmenn i kommune-Norge som trenger hjelp.

Det må være fint å være politiker som bare skal bruke penger og ikke stå til rette for hvordan de skal tjenes…