Lørdag 03 oktober; Eliteseriestart pluss 3 kamper 1-div

Endelig Eliteserie også. Litt om det pluss tabelltips.

15.30 Manglerud Star – Vålerenga

16.00 Sparta – Grüner

16.00 Lillehammer – Stjernen

18.00 Frisk Asker – Narvik

18.00 Storhamar – Stavanger

 

Det er “lett” å si B, H, H, H, B om disse kampene sett ut ifra tidligere års resultater og tabellplasseringer. Men, tar man med seg at det er første seriekamp og litt spesielle omstendigheter nå skal man ikke bli veldig overrasket om det blir andre resultater enn dette den første dagen tilbake med tellende kamper siden mars. Det skal ikke mer til enn litt snufs i nesa på et par av nøkkelspillerne, som da må sitte hjemme og se på kamp, før styrkeforhold i kamper kan snus fort.

 

Manglerud Star – Vålerenga et skikkelig Oslo-derby som i oppkjøringen har endt med 2 seire til Manglerud Star. Men, så er det noe med treningskamp og seriekamp. Det blir interessant å se hvordan det utspiller seg når det skal kjempes om poeng og ikke bare heder og ære og best i byen på puben etterpå.

Sparta har virket veldig pigge i de treningskampene jeg har sett. Det skal bli interessant å se om de klarer dra med seg den godfølelsen inn i serien.  Grüner med få treningskamper kan ikke sies annet enn å være divisjonens underdog denne sesongen også. Grüner landet samarbeidsavtale med AIK her om dagen kunne man lese, det skal bli spennende å se hva slags nivåhevning det fører med seg.

Lillehammer mot Stjernen kan bli veldig spennende. Lillehammer med flere “dårlige” treningskamper før det løsnet litt mot Stavanger/Sparta matchene. Et meget godt lag som ikke skal heves veldig før de er helt i toppen. Andreas Martinsen bringer inn “det lille ekstra” i troppen og viser vei med ro, spill og fysikk. Stjernen med mange nye i år også og det spørs hvor lang tid det tar før de har satt laget skikkelig og begynner plukke bra med poeng. Stikkord er vel å være 5 mann på is mest mulig. Overtall med Niskakangas på “Ovechkin-plassen” er heller ikke dumt å satse på.

Jeg har ikke sett noe særlig av Frisk Asker og Narvik i oppkjøringen. Dog vet man jo at Frisk Asker skal erstatte noen spillere som har vært veldig viktig for de i mange sesonger, det skal bli spennende å se hvordan det går. Frisk Asker forsvaret før og etter Ødegaard blir interessant å følge. Narvik på sin side ser ut til å ha bygget et godt lag. I likhet med Stjernen tenker jeg at det tar litt tid også for Narvik å sette dette laget. Det blir interessant å se Narvik uten spesielt Partanen og Niskakangas (Lillehammer/Stjernen). Dessverre tror jeg de kan få en tøff andresesong.

Eliteserien starter likegodt med en skikkelig godbit. Storhamar og Stavanger tipper jeg kommer til å være de to lagene som kommer til å ligge i topp hele veien gjennom sesongen. Sterke stabile tropper. Mye rutine. Storhamar har spilt 5 treningskamper, vunnet 4 og tapt 1 på sudden.. mot nettopp Stavanger. Stavanger har 3 registrerte treningskamper, som har endt i seier og tap i 3×20 pluss en suddenseier.

 

Tabelltips:

1- Stavanger

2- Storhamar

3- Lillehammer

4- Vålerenga

5- Frisk Asker

6- Stjernen

7- Sparta

8- Manglerud Star

9- Narvik

10- Grüner

 

Som skrevet lenger opp så tror jeg Stavanger og Storhamar kommer til å ende øverst. Jeg tror også at Narvik og Grüner, på tross av mer erfaring og god lagbygging, kommer til å ende på de to nederste plassene. Plassene 3 til 8 blir mer bingo på tippingen, men jeg tror Lillehammer får et ekstra gir på grunn av Martinsen og setter de på tredjeplass. På fjerde setter jeg Vålerenga, men de kan godt ende lavere om ikke nøkkelspillerne får ting til å stemme, men med nye Jordal bør uansett motivasjonen være på plass. Det samme kan sies om Stjernen. Stemmer det for importene kan de gjøre sin beste sesong på lenge. Frisk Asker har noen store skøyter som skal fylles etter viktige spilleres avgang fra troppen, så tror det blir en midt på treet plassering. På tross av Haugen i mål tror jeg Manglerud Star får en sesong fortsatt på nedre halvdel. Det kan være de plasserer seg forbi Sparta om det plutselig skulle dukke opp en “ny Booth”. Sparta har gjort det bra i oppkjøringen, men får gjerne en skikkelig fler-kampers down som ødelegger tabellplassering. Får de ikke det kan de også klatre på bekostning av de jeg har plassert foran.

 

1-divisjonskampene på lørdag:

16.00 Comet – Ringerike

17.00 Lørenskog – Hasle-Løren

18.00 Furuset – Haugesund

 

Topp-oppgjør i Halden, “Oslo-derby” på Lørenskog pluss spennende kamp for/på Furuset. Kommer med et innlegg om disse kampene og de som spilles onsdag senere.

 

Innlegget: “Hvisomattedersomatte rundt kvalifisering og sluttspill” denne sesongen med tanke på korona etc kan du lese om du klikker HER

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

1-divisjon: 3 kamper onsdag 30 september

Tønsberg – Hasle-Løren, Gjøvik – Lørenskog og Nidaros – Comet

Dette er da tabellen slik den ser ut pr 29 september. Haugesund og Hasle-Løren med 2 kamper så langt, Gjøvik med 4. Det blir en “fryd” når femte-kampen er unnagjort for stort sett alle lagene og kampantall kan følge hverandre uke for uke ut sesongen (hvis vi forhåpentligvis får spille hele sesongen).

Tønsberg med en start ikke helt uventet poengmessig. Ringerike og Comet er ikke lagene de forventer plukke mest fra, men mot Gjøvik var det nok et håp. Rapportene sier at Tønsberg var vel så gode som Gjøvik i kampen..men så er det de målene da… Hasle-Løren spilte jevnt med Tønsbergs bunn-kompis Furuset på lørdag så oppgjøret Tønsberg – Hasle-Løren kan blir spennende nok det. Tønsberg avhengig av å demme opp bakover (samt ikke få overtenning i å ønske Larsson velkommen tilbake) og i tillegg sette siktet til side for målvakt og ikke i magen.

Gjøvik med seier borte lørdag (Tønsberg) og tap hjemme søndag (Nidaros). Lørdag borte med 14 utespillere, søndag hjemme med 15. Overskriften i OA lød noen som “fra sterk borteseier til braktap for sterkt skadeskutte hockeygutter”. Det er klart at 3 femmere på kamp 2 dager på rad ikke er ønskelig, men Haugesund drev på med samme og færre i hele forrige sesong så sånt blir det nok mer av pga korona-forsiktighet. Lørenskog så langt med tap mot begge konkurrentene fra i fjor om kval.plass og en suddenseier mot Nidaros under beltet så langt har knapt fått den starten de så for seg.

Nidaros klarte plukke ett poeng fra Lørenskog i åpningsmatchen i Trondheim, tapte klart mot Ringerike på Hønefoss og vant klart mot Gjøvik i Fellhallen. Litt som det pleier for Nidaros altså. Jeg tror Nidaros kommer til å fortsette slik. Litt opp og ned i prestasjoner og resultater deretter. Comet har vunnet alle 3 så langt de også og ligger derfor på topp med Ringerike. Bunnlagene Furuset og Tønsberg slått klart i de to første (som forventet).. og så kom en sterk 0-3 borteseier mot Lørenskog nå på lørdag. Midtuke-kamp i Trondheim har vel ikke skjedd på en stund?

 

Jeg tror ikke det tar lang tid før Tønsberg får sine første poeng. Det kan utmerket godt skje nå på onsdag om de klarer tette bak og sette de nødvendige puckene. Phillip Larsson allerede “poengkonge” i HL..mye gjøres om han og Halmrast  ikke får så mye spillerom.

Jeg tror Gjøvik er såpass i dytten om dagen at de kommer til å gi Lørenskog skikkelig trøbbel i Fjellhallen.. dog med et lite forbehold om mannskapet. De må være nok folk til å ta seg av Lørenskog sitt tempo.

Comet skal være for sterke for Nidaros… men så spørs det hvordan Cometspillerne responderer på reising samme dag evt etter å ha jobbet noen timer før fly oppover etc. Tar man fri hele dagen og busser opp er det business as usual. Nidaros kom sterkt ut av blokka på Hønefoss men klarte ikke hele matchen.. det må de om de skal vinne mot lag som Comet og Ringerike.

 

Mine råtips:

Tønsberg – Hasle-Løren, borteseier på sudden

Gjøvik – Lørenskog, borteseier

Nidaros – Comet, borteseier

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Hvisomattedersomatte mtp sluttspill og kvalifisering

Med noen spørsmål til Forbundet:

Det blir en del snikksnakk rundt omkring med “hva skjer dersom”.. Her er et lite tillegg til det Forbundet allerede har lagt ut på sin side. Dette gjelder jo da for prestasjonsseriene, dvs Eliteserie Menn, Eliteserien Kvinner, 1 div Menn, U21 Elite og U18 Elite

 

Det startes med hovedprinsipp 1:

-det planlegges og jobbes med full serie som oppsatt

-oppsatt program må følges så langt som mulig

-alle serier avsluttes uansett når dato for siste oppsatte seriekamp er nådd

-i alle serier som fullføres følges rangering som i kampreglementet

 

Det fortsetter med hovedprinsipp 2:

-i de serier som stoppes vil det blir foretatt en rangering/laget en tabell

-kriterie er det antall poeng et lag har klart sett mot hva de kunne klart, gitt i %

-dette gjøres kun om det har blitt spilt kampantall tilsvarende dobbel serie

Forbundet: Må man ha spilt 2 ganger mot hvert av de andre lagene, eller er det bare antallet som teller? Tenker på hvis omberamminger kludrer til opplegget.

Forbundet: Jeg går da ut ifra at om ikke dobbel serie er spilt og Covid stopper idretten så er situasjonen den samme som vi opplevde foregående sesong, dvs full stopp og ingen lag berøres opp eller ned?

 

Hva skjer med tanke på sluttspill Eliteserien

-er alle kamper spilt spiller man sluttspill som vanlig

Forbundet: jeg går ut ifra at om serie stoppes og Prinsipp2 benyttes og man så deretter tillates spille sluttspill, så spilles det som vanlig?

-forbundet kan gjennomføre et begrenset sluttspill slik at Norgesmester kan kåres.

-får man ikke spille sluttspill vil det ikke bli kåret Norgesmester. CHL plass til seriemester om ikke CHL bestemmer noe annet.

Forbundet: Gjelder samme prinsipp med tanke på sluttspillet i 1-divisjon om plass i kvalifisering? Hvis Prinsipp2 benyttes og det så åpnes igjen, vil da de 4 øverste i 1-div spille det tiltenkte sluttspill om de 2 plassene i kvalifiseringen?

 

Hva så med kvalifiseringsspill?

-kvalifiseringsspill følger forbundets kampreglement hvis det er mulig

-hvis ikke kvalifisering kan gjennomføres mellom Elite og 1-div vil lag 10 Elite rykke rett ned og lag 1 1-div rykke rett opp i Eliteserien. Dette også gitt at kampantall er tilsvarende dobbel serie.

-Forbundet: Samme spørsmål her. Må man ha spilt 2 ganger mot hvert av de andre lagene, eller er det bare antallet som teller? Tenker på hvis omberamminger kludrer til opplegget.

-hvis ikke kval mellom 1-div og 2-div kan spilles rykker lag 8 og 9 fra 1-div direkte ned mens lag 1 i 2-div rykker direkte opp. Fortsatt gitt at kampantall tilsvarer dobbel serie i begge divisjoner.

-hvis kun 1-divisjon spilles av 1 og 2 div vil lag 9 rykke rett ned. Igjen, kampantall tilsvarende dobbel serie.

 

 

Når kan man få omberammet en kamp?

Jeg klipper inn teksten fra Forbundets side:

NIHF anser at det vil kreve at et større antall spillere eller ledere i et lag enten har fått bekreftet, eller har mistanke om, smitte, eller er i karantene, for at en kamp skal omberammes. Med større antall i denne sammenhengen menes 5 personer eller flere.

 

Jeg har gjort mine tanker om dette:

Det er lett å tenke seg at et lag kan havne opp i et etisk dilemma der feks topp 2-3 poengplukkere i laget er småskadet før en meget viktig kamp. Da er veien kort til “5 stk ikke klare, vi må omberamme” hvis man ikke er rakrygget og bånn ærlig i gjennomføring av sesongen. Det er jo svært få som har oversikt over forkjølet-symptomer hos gubbe 18-19-20 i troppen som jo kan vippe antall over 5 stk ikke klare for kamp.

 

Jeg har ikke sett noe føring på dette, så lurer:

Med spillere, mener man da alle i troppen, eller har man sett for seg at det må være blant de spillere som faktisk logger minutter hver kamp. Skal kølle-lufterne nederst på benken som får ett bytt eller tre i skuddåret også telle i omberammingsantallet?

Med ledere, mener man da de nødvendige lederne, eller mener man rått og røti av de folka spillerne har rundt seg? Trener, ass-trener, lagleder, matriss, evt assistenter etc ?

Er det disse spørsmålene som skal telle inn i den setningen der det sies at hvert enkelt tilfelle er unikt?

Burde man ikke si noe som at “Har du 3 femmere klare får du møte opp og gjennomføre match” eller noe sånt. Jeg og skjønner at det kan virke kjipt å måtte reise men 15 utespillere hvorav 3 stk er de som lufter teipen normalt…men denne sesongen blir alt annet enn normal tror jeg.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

 

 

Ehh.. Ringerike Kommune; Et lite spørsmål bare..

Når ble den lille grønne parken bak Rådhuset omregulert til parkering?

I det siste har jeg og min mor skrevet på ny om hvordan vi synes Ringerike Kommune ikke gjør jobben sin med tanke på ønsker Ringerike Ishockeyklubb har hatt i alle år om gatelys og opparbeidet parkering.

Ringerike Kommune ved teknisk tjeneste svarer igjen vagt om reguleringer etc. Vel, slike svadasvar har man presentert med jevne mellomrom i hvert fall de siste 30 år (da ishallen stod ferdig)

Jeg er oppvokst på Benterud. Det betyr at jeg gikk bak Rådhuset hver gang jeg skulle noe over brua om jeg var til fots. Bak rådhuset var det en liten adkomstvei som ledet bort til trappene, samt en liten grønn «park» med trær etc. Jeg tror det tilogmed en gang i min barndom var en benk eller to der og. Det var altså ingen parkeringsplass der.

Vi flyttet fra Benterud tidlig på 90-tallet, da var fortsatt den grønne plenen der. I mange år etter dette var det fortsatt «park» bak rådhuset. En liten grønn fin lunge ut mot elva.

Nå derimot er det en flombelyst asfaltert flott parkeringsplass der.

Det er helt greit det altså…men jeg kan ikke annet enn å undre:

-når ble det området omregulert fra plen til parkering?
-hvor lang ventetid var det på den reguleringen?
-hvor lang tid brukte man på saksbehandling?
-er det park&anlegg eller teknisk tjeneste som bekostet dette?

-hvis ikke, hvor kom disse pengene fra?

-hvorfor kom denne parkeringen på plass så fort når det åpenbart har ligget andre prosjekter/ønsker foran i køen?

 

Ok, det ble flere spørsmål det.. Den bommerten skal jeg leve med.

 

1-divisjon: Lørdagskampene ga litt av hvert

Snuoperasjon på Hønefoss og “sjukehus-derby” i Oslo

Det er vel det som er de to passende headliners etter denne runden. Det at Comet vinner borte er vel strengt tatt ikke noe bombe, ei heller at Gjøvik vinner borte mot Tønsberg.

Resultatene fra lørdagskampene:

Hasle-Løren – Furuset 8-7 e.str. (2-2,2-2,3-3,0-0,1-0) skudd 52-33

Tønsberg – Gjøvik 1-3 (0-0,1-1,0-2) skudd 37-29

Ringerike – Nidaros 8-3 (0-2,4-1,4-0) skudd 30-19

Lørenskog – Comet 0-3 (0-0,0-2,0-1) skudd 36-24

 

Nå har ikke jeg sett annet enn Ringerikes kamp så skal ikke mene så mye om de andre. Men en rask titt på boxscore går jo alltids an.

Comet setter 2 av 3 mål i PP1. Målet i EQ settes av Berling assistert av Kopperud og Jörnevik.. ingen dårlig trio det. Ikke all verdens med minutter heller før 3 periode da Lavik ser ut til å ha fått en 5 + liten disp for takling bakfra. Det ser ut som han hadde en eller annen kvalifisert mening om den utvisningen for det er en 10 min usportslig i tillegg her.

“Håndball-sifre” i Lørenhallen 🙂 Alle 4 målene i første periode mellom Hasle-Løren og Furuset ble satt i EQ. I andre periode er 3 av 4 i EQ, Furuset setter ett i spill 5 mot 3. Tredje periode byr på litt av hvert. 5-4 HL i EQ ved Larsson, 5-5 i PP1 ved Jordhøy, 6-5 HL på straffe ved Larsson (tror jeg, livescore litt snodig ført her), 6-6 i EQ ved Bogdziul, 7-6 HL ved Cetvertak. På 18:33 får så Sirum en 2-min for tripping og seier og 3 poeng ser ut til å være sikret for Hasle-Løren, men neida.. Nazarovs klarer å putte i SH1 og utligne til 7-7 med et halvt minutt igjen. Ingen mål i sudden, Hasle-Løren vinner på straffer.

Det ender 0-0 i første mellom Tønsberg og Gjøvik, men ser man på skudd virker det som Tønsberg kom best i gang i denne kampen. 1-1 i andre og 10-10 i skudd virker som en meget jevn sak. Tredje periode like jevn i skudd men Gjøvik vassest foran mål og setter 2 pucker. Alle 4 målene i kampen satt i EQ. Ikke mye minutter heller i denne kampen så det virker å ha gått greit for seg.

På Hønefoss var det startproblemer for Ringerike. Ringerike skal vinne mot Nidaros og gjorde det til slutt, men det måtte litt justering til. Det var noe som ikke stemte i starten for Ringerike. Nidaros fore-checket hardt og var veldig på fra begynnelsen av. Det betalte seg også for Nidaros. Halvveis i perioden satte Sæterås 0-1 i EQ og ikke lenge etter satte Dahl 0-2 i spill 5 mot 3. Andre periode er 6 minutter gammel da Valen setter 0-3 i EQ. Men; fra og med her handlet alt om Ringerike. 1-3 Ellefsen i EQ, 2-3 Söderberg i PP1, 3-3 Ryttar i EQ og 4-3 Engh også i EQ. Tredje periode ble Mathias Holst Jenssen show. 5-3 Jenssen i PP1, 6-3 Melin i PP1, 7-3 Jenssen i EQ og 8-3 Jenssen i EQ.

 

Søndag spilles Gjøvik – Nidaros klokka 17.00.

Ringerike og Comet på topp med 9 poeng av 9 mulige. Deretter kommer Gjøvik med 7, Hasle-Løren med 5, Haugesund/Lørenskog med 2, Nidaros/Furuset med 1 og Tønsberg med 0 poeng.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Hello ketchupeffekten.. 0-3 til 8-3 for Ringerike Panthers

Det ble hjemmeseier, de måtte bare slite litt først.

Selv de med de sterkeste Panthers-følelser du kan tenke deg kan ikke annet enn innrømme at det var Nidaros som kom best i gang i denne kampen. Joda, Ringerike hadde mye puck osv men det ble liksom ikke noe ut av det. Nidaros virket piggere enn Ringerike fra første dropp. De var raskt på og gjorde at det så ut som det var noe som ikke helt stemte i starten for Ringerike. Litt ut i perioden begynner Ringerike komme litt mer med, og det er da selvsagt helt typisk at Nidaros setter 0-1 ved Sæteraas (Matheson/Hofstad). Så pådrar Ringerike seg et par utvisninger og dermed 5 mot 3. Det ender med 0-2 ved Dahl (Dahlin/Bråten)

Andre periode starter litt som første og det går ikke mer enn rundt 6 minutter før det står 0-3 ved Valen (Jonassen/Fagerli). Denne scoringen virket å tenne Ringerike og ca minuttet pluss etter står det 1-3 ved Ellefsen (Søderberg/Pettersen). Bare 2,5 min etter dette igjen gjør Ringerike 2-3 ved Søderberg (Parks). 3 min før endt periode sitter nok 2 pinner i nettet bak Nidaros målvakt. 3-3 ved Ryttar (Melin/P.Eriksson) og Engh til 4-3 på en luring fra blå.


Tredje periode er fullstendig hjemmedominert og ender totalt 4-0 og 14-4 i skudd. Periodens og dagens mann til slutt setter sitt preg på denne perioden. 5-3 ved Jenssen (Melin). 6-3 ved Melin (Ryttar/H.Eriksson). 7-3 ved Jenssen (Naslund/Bækken) og 8-3 ved Jenssen (Rimjans).

Det startet trått men endte godt. Det er styrke i å gå fra 0-3 til 8-3 på to perioder.

Ringerike nå med 3 av 3 og 9 poeng. Neste kamp er borte mot Comet den 03 oktober klokka 16.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elevene fra Steinerskolen ble buet på av de andre elevene på videregåendebesøk

 

Dette kunne min 16-åring fortelle etter at de var på ett av sine videregåendebesøk da de fortsatt gikk i 10-klasse. Han fortalte at da de ble ropt opp kunne man høre høylydt uffing og akking samt buing.

Min eldste har fortalt at venner han har møtt gjennom dataspill har opplevd å være med på å kaste småstein på Steinerskoleelever.. ene og alene fordi de gikk på den skolen.
Dette er ikke noe enkelttilfeller heller.

Hvorfor har det blitt slik?

Hvorfor gjør ungdommer slikt mot andre ungdommer?
Hvorfor gjør barn slikt mot andre barn?

Kan det være fordi barn og ungdom påvirkes av negativ snakk om Steinerskolen fra foreldre og tilogmed lærere i den offentlige skolen?

Kan det være fordi programmer på TV elsker å gjøre narr av Steinerskolen?

«åja, han rare der ja… ja, det er jo ikke noe rart, han gikk på Steinerskolen han vettu»..

Er norske medier rett og slett med på å stigmatisere og til tider oppfordre til mobbing av elever og personer som går på eller jobber på Steinerskolen?

Er det rart barn får et forkvaklet syn på Steinerskolen når lærer i offentlig skole høyt sier «åja, du har gått der ja, så synd, da har du mye å ta igjen»..

Jada, Steinerskolen lærer bort ting på en annen måte, men etter endt 10-klasse har alle lært det samme som i offentlig skole.

I denne vær varsom og absolutt ikke krenk noen tiden synes jeg det er på sin plass å kanskje se litt på hvordan man omtaler alternative skoler som feks Steinerskolen i media.

Humor er bra, nedlatende snakk er noe annet.

 

 

1-divisjon; 5 kamper lørdag og søndag 26/27 sept

Det blir “altmulig-oppgjør” kommende helg

Dette er tabellen etter 1 og 2 spilte kamper for lagene i 1-divisjon denne sesongen. Ingen “bomber” så langt. Ringerike og Comet har innfridd, og siden Ringerike har det kan ikke Lørenskog ligge like høyt siden de har møttes. Det skal nok gå en 6-7 matcher til før vi ser konturene av en tabell som kommer til å ligne mer på den endelige tabellen.

Helgen som kommer byr på topp-oppgjør, bunn-oppgjør og lokalderby så er enn nok av hockey å kose seg med både i hall og forhåpentligvis på skjermen. En av 2 gledelige nyheter i går var jo nettopp en ny ti-årsavtale med TV2 mht sending og samling av ishockey på skjerm. Veldig glad for dette, men jeg oppfordrer innstendig TV2 til å ikke bli for grådige med tanke på abbo for å kunne se. Vi ønsker jo øke interesse, ikke at folk lar være pga pris. Den andre gledelige nyheten i går var jo at tidligere NHL dommer Marcus Vinnerborg er klar for Eliteserien. Det kan du lese om HER (<-klikk)

 

Lørdag:

Hasle-Løren – Furuset 16.00

Tønsberg – Gjøvik 16.00

Ringerike – Nidaros 16.00

Lørenskog – Comet 17.00

Søndag

Gjøvik – Nidaros 17.00

 

Basert på starten av sesongen er det vanskelig å tippe noe annet enn hjemmeseier for Hasle-Løren, men Oslo-derby er Oslo-derby så man skal holde øya oppe for et overraskende resultat. Nå fikk vel Hopen match for fighting i forrige kamp så han er vel på en obligatorisk stå-over kamp før karantene settes… noe som selvsagt svekker Furusets forsvar betydelig.

Tønsberg har heller ikke fått den starten de ønsket mht poeng, men ser man hvem de har tapt poengene mot er kanskje ikke starten så ille alikevel. Det er vel knapt Ringerike og Comet Tønsberg tenker at de skal slå i fem av fem kamper. Hva Tønsberg står for denne sesongstarten får man en bedre visshet om i morgen mot Gjøvik. Gjøvik overbeviste greit i store deler av kampen mot Furuset, men ødelegger for seg selv med unødvendige utvisninger ifølge Robban, og bør egentlig også dra fra Tønsberg med 3 poeng i lomma. De har kvaliteter i hele linja nå og bør sanke mer poeng enn tidligere sesonger.

Ringerike med god start poengmessig men mener selv de har mye å gå på spillemessig med tempo i bein og puck. Kampen mot Lørenskog var flere steg opp sammenlignet med kampen mot Tønsberg men fortsatt noe smågreier i starten som gjorde at man havnet bakpå og ble presset veldig av kjappe Lørenskogspillere. Nidaros har spilt en kamp der de tapte til slutt på sudden. Jeg syntes de hadde taket på Lørenskog i den matchen men slapp de inn mot slutten og måtte se Lørenskog utligne til 4-4 og så tape i sudden. Skal Ringerike være et topplag skal denne matchen ende med 3 poeng værende på Hønefoss.

Toppkampen denne lørdagen er Lørenskog mot Comet. Dette blir en kamp der Comet må spille hockey i 3×20 og ikke i bare 2 perioder slik de har gjort i de første kampene. Lørenskog maler og maler på hele veien og gir ikke rom for hvileskjær i det hele tatt. Comet har satt laget og virker veldig solide, men ikke bra om det setter seg en greie at man bare trår til akkurat det man må. Da er det vanskelig å vekke tenningen om man plutselig havner bakpå. Jeg tror Lørenskog vinner denne.. muligens på sudden.

Søndag møtes 2 lag som begge har en kamp i beina fra dagen før. Vi får se hvem av lagene som har restituert best og er mest påskrudd. Jeg tråkker til og tipper på hjemmeseier.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Er elitedommerne i rute før sesongen?

Ja, og nå er også Marcus Vinnerborg klar for eliteserien

Det er lite som skaper mer snakk enn dommergjerningen i hockeynorge og da spesielt i vår øverste divisjon. Alle har sin mening om dommerne i kampene i både positiv og negativ forstand. For mange kan det aldri bli bra nok, men det får så være. Twitter- og Facebook-dommerne dømmer kamper og lever sitt liv med repriser på repriser før avgjørelse tas.. noe ikke feks hoveddommere kan i veldig stor grad.

Jeg tenke derfor det var greit å spørre dommersjef Geir Thomas Olsen om årets elitedommere er i rute?

Det kunne han fortelle at de er.

Alle elitedommer skal testes og er testet.

Kurs og samlinger er gjennomført.

Gjennomgang og gjenoppfrisking er gjort

Alle elitedommere er nå like klare for sesongen som det spillerne er.

 

Ny elitedommer!

Den store gledelige nyheten er jo selvsagt at Marcus Vinnerborg nå er friskmeldt fra plagene han selv sa han ville bli kvitt før han ville inn i elitedømmingen i Norge.

Han har trent seg opp, slik han sa han ville gjøre ved flere anledninger i fjor, og har meldt seg fit for fight for norsk elitehockey.

Vinnerborg vil nå fases inn i elitegruppen gjennom høsten. Dommeroppsettet første måned i eliteserien ble satt ble satt før Vinnerborg ble friskmeldt men vil etter det være i gang i elite.

Vinnerborg vil dømme i hovedsak lokalt, som i fjor, inntil han er inne i elite.

 

Geir Thomas Olsen sier videre at dette er en stor kapasitet for norsk elite og dommergjerning, og at alt rundt Vinnerborgs inntog i norsk topphockey har gått som planlagt.

Jeg kan ikke være annet enn enig i det. Jeg er også glad for at Vinnerborg tok den tiden han trengte for å melde seg klar og ikke hoppa inn og måtte kaste inn håndkle etter få kamper i fjor.

Dette blir bra 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

1-divisjon: Det ble Ringerike, Comet og Gjøvik

Ringerike , Gjøvik og Comet vant sine kamper

Det ble akkurat som tippet (selv om jeg prøvde meg på en rakkarøkare på Furuset på langoddsen for å få opp oddsen litt) i de 3 kampene som ble spilt i kveld. Favorittene vant i Gjøvik- og Comet- kampene, og så vant Ringerike i det helåpne oppgjøret i Schjongshallen. Nå skal jeg ikke si spesielt mye om de 2 andre kampene i kveld, fordi jeg ikke har sett de, og fordi jeg etter at all klagestorm på nett og meldinger på Livearena er lest, sett og mottatt ikke orker gå inn å se på de heller i dag.

Jeg har bare lyst å poengtere en ting: Jeg styrer ikke Livearena i Schjongshallen. Kamera er på taket av sekretariatet og det er andre enn oss i sekretariatet som trykker på “play” (eller no) på det helautomatiske opplegget.

Når det gjelder kampen Ringerike – Lørenskog så kan det vel ikke sies annet enn at dette var et skikkelig topp-oppgjør med masse tempo (kanskje litt for mye tempo til tider..pucken skal gjerne være med og) og situasjoner begge veier.

Jeg synes kanskje at Lørenskog kom best i gang i denne matchen etter at de første 2-3 minuttene med innbytterpust på alle sammen hadde gitt seg. Det at ikke Lørenskog tok ledelsen i spill 5 mot 3 midtveis i første skal Ringerike takke Fredrik Johansson + de 3 som dekket og tekket i nesten 2 min for. Ringerike klarer seg ut av begge utvisninger og får velfortjent applaus fra en “fullstappet” Schjongshall. Etter dette holder Lørenskog presset oppe, men etter som tiden tikker avgårde og Ringerike klarer seg gjennom enda en 2-minutter går det 3 sekunder med fullt lag før Bjerketvedt stopper puck på blå på vei ut av sone, fiker den avgårde mot mål og der styrer Fosse den inn “på tennisen”.

Det går ikke mer enn ca 6 min av andre periode før Lørenskog utligner ved Opsahl etter en klarering sone og et uheldig touch av målscorer Fosse på offensiv blå. Opsahl plukker puck og går hele veien opp og setter pucken forbi Johansson. Etter 9:43 av matchen tar så Ringerike ledelsen igjen. Rett før har Andreas Adolfsen forsøkt et skudd som må kalles en flapp-flapper, men når Adolfsen fikk sjansen en gang til satt den. Rimjans og Söderberg med forarbeid og graving rundt mål, pass ut i slottet til Adolfsen som klinker til på direkten og inn under målvakt Nylen. Ringerikes tredje mål ble satt inn av Henrik Eriksson etter forarbeid av Patrick Eriksson og Kristoffer Melin. Melin finner P.Ericksson fritt som igjen ser H.Eriksson i bakre slott og dermed 3-1 hjemmelaget.

Tredje periode endte 0-0, uten at den var uten spenning.

 

Resultatene for kvelden:

Gjøvik – Furuset 7-1 (1-0,5-1,1-0) skudd 50-17

Ringerike – Lørenskog 3-1 (1-0,2-1,0-0) skudd 23-20

Tønsberg – Comet 1-5 (0-1,1-3,0-1) skudd 35-26

 

Hva er det som skjer med at det er så mye kne-taklinger?

Er det uflaks? Er det med vilje? (det håper jeg ikke) Har hockeyen blir for rask til at spillerne klarer treffe med de gode gamle open-ice taklingene? I begge kampene Ringerike har spilt har det blir dømt 5+liten for kne-takling. I Gjøvik-Furuset matcen ville det også blitt det om ikke 2+2 spillere fant ut at “nå fårre værra nok korona” og tok seg en liten vals og endte med 25min match alle sammen (en av de ville fått 5+liten).

 

Hjertesukket til Norges Ishockeyforbund står stadig:

I flere år nå har det blitt jobbet mer og mer for å få et godt “tv-tilbud” for alle de som har kost seg med hockey uten å kunne dra i hallene. Amedia har steppet opp og kommentatorene har begynt å virkelig bli bra rundt omkring sammen med sine side-kicks.

Stor var derfor skuffelsen da jeg (og veldig mange andre) oppdaget at vi nå, i en tid dere dere selv ønsker å profesjonalisere hockeyen enda mer, tar sju-milssteg bakover med hensyn til “tv-tilbudet”.

I en tid der kun 200 (hvis det engang) tilskuere får kjempet seg til en billett er hockeysporten 100% avhengige at ikke sendingene fra 1-divisjonskampene blir sendinger bare erfarne i sporten får noe særlig ut av. Det å se en kamp uten kommentator for en person som ikke er så dreven blir det samme som å se en fransk film uten teksting. Du ser hva som skjer men skjønner ikke flere ord enn de du plukket opp da “Helene og gutta” var en släger på TV2’s ettermiddagssatsing.

Jeg oppfordrer Norges Ishockeyforbund sterkt til å lande en eller annen avtale som gjør at man minimum får den kvaliteten man hadde forrige sesong.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey