Selvfølgelig er det synd på russen og hyttefolket

Det er da ikke noe vanskelig å innrømme at det er det, men get over it!

Jeg har vært russ selv jeg (for veeeeldig mange år siden, men ikke så lenge siden at vi malte hesten blå), og tilbrakt for eksempel påske- jule- og vinterferie på andres hytter i Hemsedal og andre steder. Det er absolutt null stress å si til dere alle at “joda, det er synd på dere akkurat nå”.

Det er synd på russ som har jobbet for denne feiringen i flere år. Noen begynte allerede som gruppe å spare penger sammen da de gikk første året på videregående formål å virkelig kunne tråkke til i russetiden. Andre har kjørt den litt mer vinglete approachen men har likevel klart å spare og kjøpe bil/buss og rekvisitter. Russen har kjøpt inn bukser, gensere, jakker osv for å vise hvem de er som gruppe. De har kjøpt inn bil/buss med diverse prisklasser anlegg.

Finansieringen av dette; Vel, Norske husstander har i årevis, russekullene avløser jo hverandre, blitt bombardert med dopapir, bambussokker, boxere, såper og annet man kan tjene penger på. Russegruppene har jobbet dugnader og reelle jobber for å fylle opp en russekasse.

Russen 2020 har, som alle andre russ før dem, jobbet for dette. Så ja, det er synd på de selvsagt. Det hadde vi syntes den gang vi stod klare med transporteren til 16 tusen, rullet og kostemalt i blått, kledd med teddyfor også.

Men sorry russen…

Sånn som det er nå så må det bare bli sånn. Vi kan ikke ha dere løpende rundt drita fulle, samles på svære treff og spre coronasmitte raskere enn klamydiaen spredte seg blant hippiene på 60 tallet.

Mitt råd: Ta det med fatning. Gjør buss/bil ferdig og selg til neste kull. Prøv å få igjen mest mulig penger.

Ja, det er litt synd på russen… men korona happened… Deal with it

 

Hva så med hyttefolket?

Det er heller ikke noe stress å si at man synes litt synd på alle de som har hytter og så gjerne vil være på den i helgene og i påsken, kanskje spesielt i påsken. Jeg har familie som har ei knallflott hytte mer eller mindre midt i bakken et sted i vest-norge. Jeg vet hvor inderlig gjerne de skulle vært der. Der koser de seg vekk fra krevende jobber og en hektisk hverdag stort sett hele påskeuken hvert år.

Slik er det nok for alle som har hytter og som pleier være på hytta i påsken.

 

Hva er så greia?

Neida, det hadde ikke egentlig gjort noe om folk var på hytta.

Joda, man er nok antakeligvis mindre utsatt for smitte om man er på hytta.

Jeg leser at hytte-eiere argumenterer slik.

Men, hva om smitten allerede er fått?

Hva om man reiser på hytta med smitten latent i kroppen?

Hva om den bryter ut på hytta og du trenger hjelp?

“Du kan jo bare kjøre hjem om du merker det er noe leser jeg”…

Vel;

Kan du det?

Jeg leser nemlig også at de som “får det” ikke er istand til å kjøre noe særlig.

Hva om det ikke bare er deg som får det… men også en haug andre folk i sine hytter..

…og alle trenger hjelp?

 

Det er synd at:

-denne påsken får du ikke tilbrakt tiden din på hytta

-denne påsken får du ikke sitti i solveggen på hytta

-denne påsken får du ikke kjørt slalom i dine nye fjonge klær og utstyr

-denne påsken får du ikke gjort det du pleier..

 

Ja, det er litt synd på hyttefolket… men korona happened… Deal with it

 

Hvor dum går det an å bli?

Påsken det ikke blir noe av, 2020

Midtlivskrise midt i koronatiden….

Midtlivskrise midt i koronakrisen…

Faen!

Det kommer tydeligvis en tid i enhver manns liv som begynner å pushe mot the big five-null en hang til ettertanke og oppsummering av tingenes tilstand, sånn kroppslig sett hvert fall. Mitt aha moment har sneket seg på etter hvert som dagene har gått siden sist jeg kunne ikle meg det illeluktende hockeyutstyret som nå henger på sirlig rekke ute i garasjen. At ikke de stroppene har råtnet eller i det minste mistet elastisiteten er meg en gåte..men på den annen side tror jeg ikke det blir vepsebol i den garasjen denne våren. Fra å trimme/trene 3 ganger i uken på is til det som skjer nå, som jo er absolutt ikke noe (det å reise seg opp og ned fra kontorstolen kan vel knapt kjøres som alibi for squats), er jo ikke bra i det hele tatt, noe som begynner å vises. I det minste fikk jeg noen små spadserturer fra bil til kontorbygg + lang vei til kaffen, når jeg fortsatt dro dit, med hjemmekontor blir det jo ikke det engang. Så derfor;

“Hei, jeg heter Jim, er 49 år, veier 101 kilo and counting”.. 

Kroppen dessverre i forfall. Fritt fall er vel kanskje dekkende. Håret blir bare gråere og gråere, skjegget likeså. Rynkene rundt øya gir Keith Richards kamp om rekorden i Guinness Rekordbok. Dobbelthakene har også sneket seg på på godt og vondt… trodde for eksempel all ostepopen var spist opp..men da jeg strakk meg for å legge bort bollen poppet det frem 2 stk luringer som hadde gjemt seg i valken under haka. Brystmusklene, benkpress-brøstet har detti ned foran magen. Rompa har fått lavt feste og dekker nå ned til midten av lårene (det sier litt at på sykkelturen jeg tok i dag -se lengre ned  i innlegg- gestikulerte flere bilister at sykkelveskene mine drev å gled ned på sidene…). Biceps, Triceps og alle andre ceps er putt borte. Forsvunnet. De må ha falt av et sted og jeg finner de ikke igjen.

Nåvel. Etter 2 glass rødt i går samt Batmanfilm på skjermen slo det meg. Dette må jeg jaggu gjøre noe med. Se hvordan de folka ser ut. Jeg ser jo ut om en de ville kjørt som “before” bildet på alt som finnes av humbug treningsutstyr du kan kjøpe på tv-shop etc. Her må noe gjøres. I følge bmi-måleren er jeg på grensen til bæl-feit, og bør veie 77-78 kilo for å være sunn. Da må jeg ned 23-24 kilo. Problemet mitt: Jeg kan ikke jogge. Altså, jeg vet hvordan man jogger selvsagt, men jeg kan ikke. Jeg får vondt i knærne av å bare se på folk spille fotball eller gå-jogge Ringeriksmaraton. Hockey går greit, gåing på golfbane går greit. Jogge går ikke greit.

Men jeg har sykkel.

Nå skulle det vise seg, apropos kropp i forfall, jeg har en sykkel i forfall også. Ikke slik at den ikke kan brukes, men den er litt på hell. Girskift blant annet, virker ikke bak. Så jeg sykler på 7, 14 eller 21 gir. Litt dårlige bakbremser og forbremser med innlagt skvik og pip. Det er godt man er oppvokst i en tid da man ikke bremset altfor mye. Sykkelen har jeg hatt i ganske mange år, men fortsatt er de små gummi-knottene inntakte på siden av dekket. Tror min ærverdige mor har brukt opp 3 sykler på samme tid. Min forrige sykkel hadde jeg også lenge. Den forsvant da østeuropeere med sans for norsk camping samt utvandring av norske sykler var på besøk i nabolaget. Det måtte vel også nesten skje.. den sykkelen hadde levd sin tid og vel så det. Husker jeg sykla den på puben en fredagskveld… det kom jeg på utpå søndagskvelden da jeg skulle sykle etter no junk-food.

Nåvel, back to dagens erkjennelse og etter hvert trim for første gang på flere uker. Som seg hør og bør på en søndag satte jeg i gang søndagsmiddagen (Les HER for et innlegg om en snasende god høstsuppe, vårsuppe, adventsuppe, you get it) før jeg steppet ut i garasjen, kjempet meg forbi eimen av råttent hockeyutsyr hengende på linje, dro frem sykkelen fra under papp, leker, søplesekker, ski, staver, deler av en gressklipper og startet sykkelturen. Måtte seff pumpe dekkene til nesten sprekkeferdige siden en blåval skulle ut og sykle. De første meterne og kilometerne gikk som en drøm. Vondt i låra og innbytterpust rett ut av feltet jeg bor på selvfølgelig, men det er helt vanlig. I min ungdom måtte jeg ta pause fra stadion til sentrum (3-4 km) så dette er fremgang. Midt oppe i første bakken tror jeg at jeg hostet opp nok slim til å smøre en middels traktor med, samt en liten brokkolikkvast som må ha lurt seg ned på innpust i går da vi laget pasta-penne med fløte, løk og brokkoli .

Sånn cirka halvveis begynte det bli tungt. Det svei i beina og rompa. Det rutete mønsteret på setet har nok satt skikkelige spor på både det ene og det andre der bak, så er rimelig fast i troen på at det vil komme terninger ut der i noen dager nå. Men, jeg ga meg ikke. Uansett bakke som kom foran meg var jeg bestemt på å ikke gi meg, men det skulle vise seg at det ble for tungt. Jeg slet med å holde hodet oppe. Bakken kom brått på. Rett opp. Jeg var bestemt. Jeg ga meg ikke, ikke på tørre møkka. Bakken ble forsert, sittende, med vondt helt fra hælen til dusken på lua. Litt stolt var jeg. Men så så jeg at det kom 2 fartsdumper til….

Hjemveien fikk en liten detour. Kjempelurt. Krysse et åpent jorde på en grusvei i motvind var ikke det jeg egentlig behøvde på slutten av denne turen. Jeg ville se et nytt byggefelt jeg kun har sett fra by-siden.

Var ikke verdt det.

Jeg kom meg hjem. Ingen uhell. Sykling er flotte greier. Men det hadde vært greit at det ikke føltes som om isen skal legge seg på elva.

Jeg skulle gjerne hatt en skikkelig midtlivskrise. Fancy bil, motorsykkel, skinnklær, hytte som vi ikke gidder bruke, båt vi ikke kan kjøre. Men det har jeg ikke råd til. Jeg har ikke råd til noen vanlig krise engang. Jeg tror jeg får klare meg som best jeg kan. Krisen får være at jeg har feita meg opp og må finne på noe for å motvirke dette.

En korona-kur..  tar det lang tid å lage?

 

Når kommer koronaskatten?

Hvor lenge er det til vi skal betale dette tilbake?

Er det en ting jeg er 100% sikker på så er det at vi vanlige skattebetalere kommer til å svi for regjeringens krisehjelp i mange mange år etter at koronaviruset har blitt slått ned eller i beste fall utryddet.

Jeg er også 100% (sikkert 110% og) sikker på at parallelt med regjeringens stadige jobbing med, og offentliggjøring av diverse krisepakker, jobbes det med diverse måter man skal kreve mye av disse pengene tilbake når tilstanden normaliserer seg.

Det kommer nok en koronaskatt

Det kommer nok en koronaavgift

Vi kommer til, når tiden er inne, få presentert en skatte- og avgiftsøkning som skal være med på å betale hele gildet en gang til. En nasjonal skatte- og avgiftsdugnad om du vil. Her skal det nok kreves inn penger til oljefondets gjenoppbygging, til materielt beredskap som vi ikke hadde da dette startet og til medisinsk beredskap som vi heller ikke hadde.

Jeg er faktisk oppriktig overrasket over at politikerne ikke en eneste gang har nevnt ordet “kostnytte i denne krisen. Men det kommer nok. Etter hvert som man får litt mer kontroll på situasjonen vil pengene sitte hardere fast i regjeringens klør og man vi begynne å beregne og snakke om kostnytte på tiltak. Det tør selvfølgelig ikke noen av politikerne si noe om nå. Forskerne gjør det.. men ikke politikerne, enda…

Men vi får ta dette når den tid kommer. Nå må vi først komme oss gjennom dette og begynne bygge landet opp igjen.

Dog skal sies:

Er det en ting jeg er glad for nå så er det at skrullene i MDG ikke på noen måte har hatt eller har noen makt i landet Norge. Hadde deres politikk vært gjeldende hadde Norge i dag vært komplett rævkjørte og tilbake til pre-olje-fattigdom. Jeg tenker alle hipsterne og ungdommene som tidligere stod på barrikadene nå også er glad for at det er ansvarlige folk som har styrt landet og ikke folk fra “livets harde skole” som lever på rocketobakk og egenproduserte nelliker og neper..

 

Og forresten….

Dere anti-vaksine-folk…

Hvordan synes dere dette går? Er dette innafor?

Må bare regne med en en del daue folk?

 

Bad timing på presentasjon signeringer?

Eller er det bare slik det må bli?

Det skal være rimelig mørkt på loftet om man ikke har fått med seg A – koronakrisen, B – klubbenes økonomiske problemer, C – permitteringer av spillere og apparat, og D – at klubbene samtidig har begynt signere for neste sesong.

Altså.. jeg er ikke økonom, ikke er jeg i noe klubbstyre, jeg har faktisk ikke noe annet “verv” nå enn å organisere litt rundt oldboys/6-div/kokkos-gruppen i Ringerike Ishockeyklubb, så veldig inne i klubbregnskaper og økonomiske liv er jeg ikke, men tilogmed jeg synes det kanskje er en litt smule snodig timing på noen klubbers offentliggjøring av ny-signeringer

Joda, jeg skjønner at man må tenke neste sesong.

Joda, jeg skjønner at for å lokke sponsorer må man ha noen navn å daske i bordet med.

Joda, jeg skjønner at laget må være klart tidligst mulig med tanke på oppkjøring.

Men, så er det dette med signaleffekten.

Uten sammenligning forøvrig; Det å se en hotelleier sutre i media etter korona-krisehjelp i ene øyeblikket for så å dra ut 300 mill i utbytte rett etterpå.. det blir for dumt. Sikkert lovlig, men signaleffekten er rævva.

 

Alle Get-klubbene er vel nå i samme båt med permitterte spillere og trenere? (rett meg gjerne her). Noen av klubbene har vel også signalisert at “nå blir det tunge tider”. Storhamar har vel gått lengst her og rett og slett innrømmet at dette kan gå til helvete faktisk.

Er det ikke da litt underlig å signere spillere man vet koster penger? Hva slags signal gir det til de som skal fordele “kultur-kronene”?  Som for eksempel: “Se her da, Storhamar har søkt om **beløp** i støtte for tapte inntekter, og så har de samtidig signert Erik de la Rose.. “. Det samme gjelder jo for alle Get-lag som søker om støtte nå og samtidig presenterer spillere. Ja, må nok gjøres, men timingen… timingen….

Det er nesten så man skulle tro at noen vet noe om krisepakkens størrelse og fordeling som andre ikke vet. I motsatt fall virker det som støtte nærmest blir forskuttert, man lukker øynene, igjen, og lar det stå til.

Som en sa på en annen SoMe plattform når jeg luftet tanker rund korona-støtten: Hva om et vanlig selskap hadde begynt å ansette nye folk mens mer eller midre 100% av de fast ansatte gikk permittert. Det hadde jo ikke gått, det ville blitt bråk av det. Hva gjør for eksempel klubbene med de ny-signerte nå, går de rett i permittering? inn med full lønn?

Jeg er nok bare en enkel sjel fra landet.. bosatt en grei time fra Oslo. Det er litt tungt for sånne som meg å forstå dette tydeligvis.. Her har vi nemlig levd ganske greit etter “først penger, så pølse” prinsippet. Ringerike Panthers har ansatte i permittering de og, det er sånn det er i disse tider. Lagbygging jobbes garantert med, men hadde man presentert spillere nå man vet ville kostet tror jeg leder hadde fått kokkos så krøllene ikke gikk ned før fellesferien.

 

 

Les: Apropos det med korona-penger til idretten

Les: Hvem er det som egentlig fortjener være i Get?

Les: Påsken det ikke blir noe av: 2020

Litt hytte-humor passer vel nå : Partnerbytte på hyttetur

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Påsken det ikke blir noe av: 2020

Hvem skal få se den nye SUV’n og det nye slalomutstyret nå?

Oslo Vest sliter. En masse nytt påskeutstyr er handlet inn, inklusive en ny Suv for å kunne komme seg helskinnet opp til hytta og parkere på den oppvarmede parkeringen utenfor dobbeltgarasjen. Normalt ville jo slalomutstyret som var nytt til jul bli lagt i uff-containeren nede ved inngangen til hyttefeltet, for man bruker ikke gammelt utstyr i påsken, men hva skal man gjøre nå?

Nå risikerer man jo å få gjester, når det igjen blir lov å være på hytta, som kan se at slalomskiene fra 2019 fortsatt er i eie. Det er jo selvsagt en skam som kommer til å bli tung for mange. Det er godt mulig vi her snakker business for lokale unggutter. En sms-tjeneste om hvor de kan dra og hente slalomutstyr som er brukt mer enn 10 ganger.

Normalt sitter altså folk i kø fra Sollihøgda til Gol i 2 dager for å komme seg til fells. Det skjer jo ikke denne påsken. Du må jo nå bo i samme kommune for å kunne tilbringe påsken på hytta.. unnskyld hytten.. , og det er det jo ikke så mange som gjør at det blir påskekø forbi Hønefoss. Jeg tipper heller båtsesongen starter tidlig i år. Morn’du, skip o-hoy, styrbord, babord, dørk og bysse.. hvor er au-pairen som skal ro?

Nåvel….

Påske i Norge betyr normalt kø, snø, øl og etter hvert kos, men, det er en ting mange lurer på, og det er:

Hva er egentlig påske for noe?? Hvorfor feirer vi påske?

Ja, og når stenger polet?

 

Påsken, denne flotte uken med fri fra jobb for veldig mange av oss. Uken da veldig mange, i normaltider, valfarter til hytter og hoteller for å være drita der istedenfor hjemme. Påsken er jo fra kristent hold en høytid da man feirer Jesus siste nattverd, lidelse, død og oppstandelse. Litt som man driver på til fjells for eksempel. Fest, nattmat, fyllesjuk, aaaarrgh…og så er det på’n igjen dagen etter.

 

Hvorfor er så påsken da den er? Det som er helt sikkert er at det ikke har noe som helst med det lengste hoppet i nyttårshopprennet minus høyeste og laveste stilkarakter å gjøre… Det er vel egentlig ikke godt å si hvorfor påsken er da den er, men historien forteller at en gjeng med langt skjegg og kjortler samlet seg rundt et bord, drakk opp slanter og skvetter fra festen dagen før, og fant ut at det er alfor lite fester og reunions for tiden. Selvfølgelig var jo denne gjengen som samlet seg i år 325 i Nikea som seg hør og bør skikkelig bakfulle i tillegg, og tenkte at vi må jo ha det litt morro med dette og, så de fant ut at påsken…vel den skulle feires første søndag etter fullmåne etter 21 mars. Dette har da senere blitt den såkalte påskeformelen…

Opptakten til påskefeiringen er da den søndagen som kommer nå. Palmesøndag. Uken -som forøvrig kalles den stille uken- fortsetter så med Skjærtorsdag, Langfredag, Påskeaften, 1 og 2 påskedag. Nå er det en stund siden undertegnede har vært på guttetur i påsken, men jeg kan garantert si at det med den stille uken ikke har slått helt an.

Palmesøndag er dagen det var så varmt, det var dagen da Jesus tusla inn i Jerusalem i sandaler uten å ha pynta seg, og folket som bodde der var greie nok til å stå å vifte med palmeblader for å holde fluene unna.
Skjærtorsdag er dagen da Jesus gjorde nytte av brevkurset han hadde tatt på Neglakademiet og rett og  slett vaska og stelte føttene til alle displene sine. Pedikyr-businessen gikk tregt i de dager og det var greit å få øvd seg litt.
Langfredag er rett og og slett dagen da historien forteller at Jesus ble spikret opp på korset, det er vel også dagen da enkelte drev å dytta gamle skolesvamper med eddik opp i nesa på’n, det var liksom ikke nok at han bare hang der…

Påskeaften… lørdagen… dagen da Polet stenger tidlig og man må huske å handle for flere dager i strekk. Påskeaften er dagen da det var sorg ved graven.. Alle  var der, utenom disiplene, de lekte gjemsel med Romerne de.

På 1 påskedag sto etter sigende Jesus opp igjen. Fra min tid i Hemsedal så kan jeg skrive under på at opp måtte man, om man ville eller ikke, hytta skulle jo ryddes.

Nåvel, historien forteller at Jesus møtte kvinnene først, og da spesiel Maria Magdalena…you’re a creature of the night… Maria Magdalena…øh… nok om den sangen… han møtte de alle sammen i hagen, og så disiplene, en etter en. High-five og slap on bum..I’m back!!. All denne møtingen av folk gjorde jo alle så slitne at de rett og slett fant ut at man måtte ha fri dagen etter og… og der har du 2 påskedag.

Og dette konkluderer min lille oppklaring av hvorfor vi feirer påske..

 

Skål !!

#påske #påske2020 #påsketur #påskefjell #påskegodt #påskesol #påskeøl #påskesnø #påskeegg #påskekos

Apropos dette med korona-penger til ishockeyen..

Dvs, egentlig apropos korona-penger til kultur:

Dette er hva regjeringen har kommet ut med;

Samlet : 900 mill. Kultur 300 mill. Idrett 600 mill.

 

En viss andel av 600 millioner kommer selvsagt norsk ishockey til gode. Hvor mye vet jeg ikke, det er det vel kun de som har fått “sjekken” som vet, men noe blir det nok.

Det som er litt underlig når man leser i kommentarfelt på for eksempel Facebook er diskusjonen rundt fordelingen av pengene. Det er i diskusjonen hvert fall jeg har sett mer eller mindre utelukkende snakk om Get-klubbene og kompensering for tapt sluttspill.

Det er veldig lite snakk om de 2+2 lagene som kunne tjent noen ekstra kroner på kval-spill opp/ned Get/1-div.. ei heller noe særlig snakk om de klubbene som ikke får inntekter for kval-spill opp/ned 1-div/2-div.

Det er heller ingen, (igjen, som jeg har sett), som nevner de klubbene som taper penger på NIHF-arrangement som på grunn av korona ikke ble tillatt å gjennomføre:

NM-sluttspill for kvinner

Forbundscuper

U21 sluttspillet

for å nevne noe.

 

Jeg skjønner at denne støtten ikke blir lett å finne noen fordelingsnøkkel på. Men at denne støtten utelukkende skal handle om topp-8 Get-lag håper jeg ikke er tilfelle.

Det er et utall av klubber som har tapt inntekter på at serien måtte slutte brått.

Jeg og skjønner at det blir tullete å innmelde tap på forventet solgt 14 kopper kaffe i match Ringerike2-Skien2 men at mange flere klubber enn sluttspillslagene i Get bør få litt av kaka er jeg rimelig klar i oppfatningen på.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Er det bare nå barn trenger ekstra omsorg?

Jobber alle for å ha ryggen fri for etter-korona-kritikk?

Det er noe rart som foregår nå i denne korona-tiden.

Det virker som om en total lærerstab går mann av huse for å fore barn og ungdom med mest mulig jobb. Det er nå forsåvidt greit nok, men det virker nesten litt panisk til tider. “Vi har aldri fått så mye oppgaver vi” sa eldstemann her om dagen.

Det er nesten så jeg tenker at her er det lærere som går litt overboard med oppgaver nærmest i frykt for å bli tatt i ettertid av foreldre/foresatte til unge voksne som ikke kommer inn på videre utdanning på grunn av karakterene sine.

Men, det er noe som er enda rarere synes jeg.

De minste barna.

Barna i barnehage og barneskole spesielt.

Barna som ble beskrevet i pressen som de som kom til å slite fordi de må være hjemme med sine foreldre og foresatte i denne korona-dugnaden. Barn også beskrevet som de som kanskje hadde barnehagen eller skolen som sitt fristed vekk fra sine foreldre og foresatte.

Disse må vi ta vare på ble de sagt.

Det er jeg jo selvsagt enig i… men så er det en ting som ikke rimer i dette…

Hva med Høstferien, Juleferien, Vinterferien og Sommerferien?

Hvem er det som beskytter disse barna da?

Hvorfor er ikke de hjemme-tidene like viktige?

Hvorfor er det greit at de samme barna som nå er beskrevet i forbindelse med hjemme-tid-på-grunn-av-korona ved hver eneste ferie bare blir ønsket “god ferie” og “sees etter ferien”… “bare kos deg hjemme du”.

Er det slik at skolen også ønsker ryggen fri ved etter-korona evalueringen ved å kunne si at “vi tilbød ekstra omsorgstilbud vi”?

Hvorfor tråkkes det ekstra til nå? Fordi vi alle må være hjemme?

Mulig jeg er dum altså… men det er vel ikke sånn at barn bare har det jævlig hjemme når det er fridager utenom det som er vanlig?

 

Til alle:

Ha mot til å si ifra om du ser et barn som ikke har det bra. Ingen fortjener å grue seg til å gå hjem eller være hjemme.

 

Korona angriper biler og sjåfører også

Det er liksom ikke måte på hvordan dette viruset angriper..

Turen skulle i dag gå fra Hønefoss til Bærum og hjem igjen. Ikke veldig langt og ikke veldig mange trafikk-steder man kan støte på bilkjøring under enhver kritikk… trodde jeg.

Ut på E16 går det greit, ikke så rart heller, siden den eneste bilen i akselerasjonsfeltet var meg og ikke en eneste bil hverken foran eller bak på E16. Svopp opp i 80-90, på med cruise og så er turen i gang.

Jeg kom jo da ikke lenger enn til Hvervenkastet før et nytt slikt felt dukker opp. Der går det ikke så greit. Der står faktisk en bil mer eller mindre stillle og blinker venstre. Hva han ventet på vet jeg ikke, men kanskje var han redd for å bli koronasmittet om flettingen var for nære så han ventet.

Litt lenger frem tar jeg igjen en eldre mann i en liten tass av en bil. Spør meg ikke om merket, jeg er bil-nerd. Da vi nærmer oss rundkjøringen kommer blinklys venstre på og den eldre mannen legger seg inn mot midten. Du verden tenker jeg, ikke dårlig, han kan jo… men ikke før den tanken er tenkt får tydeligvis mannen i bilen foran et plutselig korona-anfall og legger bilen helt ut høyre før han skjener så godt han kan diagonalt over rundkjøringen og ut..fortsatt med venstreblinken på må vite.

Hoderystende fortsetter jeg men kommer ikke lenger enn ned bakken der man kan ta av og kjøre på E16 om man kommer fra eller skal til Helgelandsmoen. En enslig bil kaster seg ut i veien foran meg, det er absolutt ingen bak meg i det hele tatt, men koronaviruset må ha tuppet til hjernelappen som styrer høyrebeinet et aldri så lite øyeblikk. Men mer enn et lite øyeblikk var det ikke… for i 70-sonen vi nå begge befant oss i ble jeg kjørende i 55 km/t. Det er helt tydelig for meg at koronaviruset også tuller med fartsfølelse. 5 minutter etter svinger bilen av… noe som jo forteller meg at det var særs viktig å kaste seg ut foran meg 5 minutter tidligere….. øhh..

Min ferd fortsetter oppover mot Sollihøgda. Midt oppe i lia angriper så koronaviruset radioen i bilen og smeller den over på Radio Modum.. og det skal sies; Hvis du synes Radio Metro spiller god gammal musikk som ikke er spelt inn i Pelles kjeller.. så er Radio Modum radioens svar på mumier funnet inne i pyramider. Tilogmed den tyske ompamusikken er eldre enn filmene med Helga og hennes mannlige venner.

Midt nede i bakkene før tunellene før Vøyen får radioen nok et korona-anfall og faller over på Radio Rakel. Her slapp jeg unna all form for snikksnakk om korona-smitte, korona-virus. korons, smorona-dorona…. helt fritt, ikke et eneste ord om det eneste vi hører om i media om dagen.. Derimot fikk jeg høre en inngående innførsel i gledene ved en annen type smitte: nemlig Klamydia. Vet du at du skal informere alle du har “ligget” 6 mnd bakover i tid om du får påvist klamydia…kan bli mange for enkelte det…

Jeg må innrømme jeg forsøkte søke radioen bort fra dette, men viruset hadde for godt tak i radioen… så da ble det stillhet eller klamydia da… Hm… kanskje det er en ny lek man kan innføre på Paradise og Ex in the beach istdenfor nødt eller sannhet… “Stillhet eller klamydia”.. Tipper 95% av de hadde valgt klamydia…

Den siste sjåføren og bilen jeg støtte på som helt tydelig var angrepet og påvirket av korona-viruset var en Suv i 2-felten nedover mot Vøyen, inne i tunellen. Jeg, i fint driv i 90+ på cruisen tar igjen en bil helt alene på veien liggende i venstre felt. Jeg vil forbi så jeg legger meg i venstre og kommer opp bak bilen.. og da, korona på elektronikken.. blink venstre og filskift høyre.. helt klart virus på balanse-nerven…

 

Tuut tuut

 

 

Hvor dum går det an å bli?

Hørt det før i det siste?

Det er vel med rette du har hørt noen si det og?

Jeg skal innrømme at jeg i starten av denne corona-pandemien nok tenkte som så veldig mange andre at “er det mulig å bli mer hysterisk nå på grunn av et type influensavirus?”, men det tok faktisk ikke lang tid før situasjonen sank inn og jeg begynte bli kritisk til egen oppførsel og desto mer kritisk til andres absolutte hårreisende tankeløse vandel på tross av alle formaninger og oppfordringer fra myndigheter og helsepersonell.

Det at vi i familien har personer i risikogruppe gjør jo at man i tillegg ser hoderystende på enkelte menneskers oppførsel.

Lavmålsoppførsel slik som Paradise/Ex on the Beach folka sin (som man kunne lese om) som møttes, drakk, festet og så på premiere i en privatstue er en ting. Personen som hadde påvist corona og gikk på fest er noe er en annen ting. På sånne folk er det rett og slett ingen hjemme. Hjerneceller er mangelvare. Det er ingen knall i padden. Vi kan kanskje ikke forvente annet av folk med 2 hjerneceller hvorav en har knekt beinet så den andre må dytte rullestolen.

 

Hvor dum går den an å bli?

Tankeløst. Egoistisk. Superlativene om nordmenn hagler og har haglet i kommentarfelt… med rette faktisk.

Joggerne for eksempel får så hatten passer. Med rette også. Men, også her skal man huske på at det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hue. Det å holde seg hjemme mest mulig men ta seg en joggetur i en lysløype, på skauen eller andre steder der man ikke treffer på altfor mange folk er en ting. Det å jogge i bysentra, parker, osv der det er mennesker (med 2 m avstand selvsagt) er noe helt annet. Vi vet så altfor lite om smittefaren på dette viruset så det faktum at man kommer heseblesende rundt et hjørne med innbytterpust og niagarafossen nedover panna og ikke gir noen mulighet til å komme seg unna blir bare for dumt. Luftsmitte, svettedråpesmitte..

Hyttefolket som enhet synes jeg får for mye pes som gruppe. Men de som prøver finne smutthullene for å kunne tilbringe disse før-påske-tider pluss påsken på hytta kan ta seg ei skikkelig bolle. Det virker å være vanskelig for de å forstå at det er jo ikke det at de er på hytta som er problemet, det er hvis de blir syke når de er på hytta som vil skape et problem. Skulle man feks i tillegg nå åpne for bruk av hytte på generelt grunnlag, hva så med smittefaren for alle på hyttefolkets vei til fjells? Bensinstasjoner, butikker, etc. Man risikerer jo å legge en smitte-sti hele veien fra byen til hytta. Hele problemet er jo at hyttesteder ikke er oppsatt med helsepersonell til dette.

“kan jo bare dra hjem når man merker noe” leste jeg en sa. Vel, kanskje kan man det, men hvor mange av hyttefolk reiser hjem fordi ungen er litt snørrete? Hvor mange reiser hjem når man selv snufser litt? Ingen, garantert… og da er det gjort.

 

Faen altså folkens…

-slutt å mase om den jævla hytta

-slutt å jogg/tren der det er masse andre folk

-slutt å samle dere i folkemengder

-slutt å bryt dere inn i idrettsparker/på fotballbaner

-slutt å gå på kafe uten å overholde avstandsregler

-slutt å tenke bare på deg, og begynn tenke på alles helse

-slutt å stritte imot råd og regler vi nå har fått

 

Du er faktisk ikke den eneste som har lyst å gå tilbake til det normale livet. Du er ikke den eneste som har lyst å gå på jobb, kafe, trening, pub, etc. Du er ikke den eneste som har lyst å dra på ferie, på hytta, i bakken, etc. Du er ikke den eneste som har lyst å fra på svømming, i badstu, i lekeland, etc.

Men det kan DU ikke nå. Nå må vi få stoppa denne dritten, og det gjør vi best med å være asosiale og hjemme en stund til.

Som vi har blitt fortalt.

Slutt å være så forbanna egoistiske og egosentrerte.

 

 

Kanskje blir 17 mai endelig feiret slik ungene vil

For:

La meg slå det fast en gang for alle: Det vi gjør på 17 mai er absolutt ikke det ungene ville valgt.

Leste en gang artikkel om en pappa som var møkk forbanna over å måtte stå parkeringsvakt på skolen istedenfor å kunne være sammen med ungene sine på 17 mai. Svaret på denne forargelsen fra 17 mai komiteens leder: “Vi gjør jo dette for ungene sånn at de får det som de vil ha det”.

Vel, FEIL !!!

Vi gjør dette fordi en eller annen en gang i tiden fant ut at sånn og sånn må vi jo gjøre på 17 mai og så har det bare ballet på seg.

Hadde vi feiret 17 mai for ungene, feiret slik de vil, gjort alt på ungene sine premisser så hadde toget gått 500 meter, hvis vi i det hele tatt gikk i tog, før alle fikk hver sin is og brus og dro hjem. Ikke en eneste kjiperud lang tale man knapt hører hva som blir sagt i hadde de måttet lide seg gjennom. Vel hjemme hadde de fått enda mer brus, is, vaffel, pølse, etc før de hadde hivd på seg shorts eller lignende og daffet resten av dagen.

DET hadde vært 17 mai for ungene!

Det aller aller beste for 17 mai ville jo være at alle barn i norges land slapp å stå opp 17 mai’s morgen og høre foreldre bitche på hverandre på grunn av sko som er for små, bukser og skjorter som ikke er strøket, bundassølv som ikke ligger på det lure stedet man la det 18 mai i fjor, ribbefett-flekken på skjorta etter julaften man har glemt å få renset bort samt det sedvanlige “sukk… har vi glemt å kjøpe gnagsårplaster nå igjen”. De kunne våknet av seg selv, sett foreldre i harmoni lage en lat frokost før de satte flagget ut og opplyste om at i dag er det 17 mai.. vi skal grille.

 

Nåvel:

Diskusjonen går heftig på nett nå om hva man skal gjøre med årets 17 mai. Noen luringer forsøker seg jo på at feiringen av nasjonaldagen må flyttes. Makan til sprøyt. 17 mai er 17 mai. Vi feirer dagen som vi kan ut ifra de forutsetninger vi har den dagen. Skulle det bety flagg på terrassen og 3 runder rundt huset med minstemann først med blåsetut i fine farger så får det bli sånn.